2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
- Rahim kaslarının ve bağlarının sürekli basıncı nedeniyle göğsünüzün aşağı kısmında ağrı hissedebilirsiniz. Bebek hareketleri güçlü ve düzenlidir, ancak rahim içindeki alan daraldığı için hareketleri azalmıştır.

- Bebeğin ölçüleri özellikle sırtınızın alt kısmına ve mide bölgesine doğru genişleyerek büyür. Kasıklarınızda ve leğen bölgesinde karıncalanma, uyuşma hissedebilirsiniz.

- Yalancı doğum sancıları da denen Braxton Hicks kasılmaları artabilir.

- Rahat uyuma pozisyonu bulmakta zorlanabilirsiniz, nefes darlığı olabilir. Yan tarafınıza uzanıp bacağınızı diğerinin üzerine atarak daha rahat uyumanıza yardımcı olabilir. Bu pozisyonda, bacaklarınızın arasına yastık koymayı deneyebilirsiniz, bu şekilde uyuma ayaklarınızdaki şişliği azaltıp dolaşımı arttıracağından rahat etmenize yardımcı olabilir.

- Bebeğin başı aşağıya doğru ilerledikçe, daha sık idrar ihtiyacınız olacaktır. Gülerken, öksürürken idrar kaçırabilirsiniz.
- Basur ve mide ekşimeleriniz, hazımsızlık, şişkinlik şikayetleriniz olabilir.
- Göbek çukurunuz düzleşebilir, dışarı çıkabilir ancak endişelenmeyin, doğumdan sonra düzelir.
- Kendinizi ağır ve hantal hissedebilir, çabuk yorulmaya başlayabilirsiniz, sık sık dinlenmeye çalışın.
- Dişeti kanamalarınız, burun tıkanıklığı olabilir.
- Beyazımsı vajinal akıntınızın kıvamı koyulaşabilir.
- Elleriniz, ayaklarınız, bilekleriniz ve yüzünüzde şişlik olabilir. Bolca su içmelisiniz.
- Bacaklarınızda varisler olabilir.
- Göğüslerinizden daha bol miktarda colostrum gelebilir.
- Sakarlaşmış, dalgınlaşmış olabilirsiniz.
- Kilonuz 1.5-2 kilo kadar artabilir, bebeğinizin besin gereksinimleri doruktadır ve doğum öncesi son büyüme atağı göstermektedir.
- Bebeğin sağlığı ve doğumla ilgili kaygılarınız olabilir, artabilir, heyecanlanabilirsiniz.

Bebeğinizdeki değişiklikler

- Bebeğiniz büyür ve tekmelerini daha güçlü hissedersiniz.
- Dışarıdaki sesleri duyar, gözleri açıktır., karanlık ve aydınlığı ayırt edebilir.
- Bebeğiniz hızla büyür, tekmelerini giderek daha güçlü hissedersiniz.
- Kemikleri sertleşmeye devam eder.
- Amniyon sıvısının en fazla olduğu dönemdir.
- Cilt rengi kırmızıdan pembeye dönmeye başlar, deri altında yağ tabakası oluşmaya başlamıştır.
- Bağışıklık sistemi gelişmeye , kendi antikorlarını üretmeye başlamıştır.
- Bebeğiniz bu dönemde doğarsa, yeterince gelişmiş olup hayatını sürdürebilir.
- Bebeğinizin boyu 40-45 cm civarında, ağırlığı 2000-2500 g civarındadır.

Muayene ve laboratuar tetkikleri

- Kan basıncı ve kilonuz ölçülmeli.
- İdrar tetkiki yapılmalı.
- El ve ayakların, bacakların muayenesi yapılmalı.
- Fundus yüksekliğine bakılmalı.
- Fetus kalp atışları muayene edilmeli.
- Karın muayenesi ile bebeğin pozisyon ve ölçülerine bakılmalı.
- Kan grubu Rh negatif ise, Rh titrasyonu için kan testleri yapılmalı.

Sizdeki değişiklikler:

- Karnınızın altında basınç artışı ve bebeğin aşağıya doğru inişini hissedebilirsiniz. Bu duruma angajman denir. Nefes alma ve yemek yemekkonusunda biraz daha rahatlasanız da, sık idrara gitme ve yürüyüş yapmak giderek zorlaşır.
- Kendinizi çok iri ve rahatsız hissedebilirsiniz, üzülmeyin, kitap okumak, sinemaya gitmek gibi keyifli vakit geçirebilirsiniz.
- Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır. 1 saat içinde 4 veya daha fazla kasılma olursa doktorunuza haber verin.
- Sakarlıklarınız olabilir.
- İştahınız azalabilir veya artabilir.
- Kabızlık şikayetiniz artabilir.
- Kalçanızda ve leğen kemiğinde rahatsızlık ve ağrı hissedebilirsiniz.
- Elleriniz ve ayaklarınız, bazen el ve yüzünüz şişebilir.
- Oturduğunuz yerden kalkmakta zorlanabilirsiniz. Düz arkalıklı veya kollu sandalyelere oturmayı tercih edin, kalkarken destek te alabilirsiniz.
- Bacaklarınızda varisler, basur artmış olabilir.
- Midede yanma , hazımsızlık şikayetleriniz olabilir.
- Dişeti kanamaları olabilir.
- Uyumakta zorlanabilirsiniz.
- Kendinizi zaman zaman yorgun zaman zaman da enerjik hissedebilirsiniz.

Bebeğinizdeki değişiklikler

- Bebeğinizin gelişimi tamamlanmak üzeredir. Organları olgunlaşmaktadır.
- Kafa kemikleri doğumun kolaylaştırmak için yumuşak ve esnektir. Çoğunlukla bebek rahim boynuna doğru ters durmaktadır.
- Hareket edecek yer kalmadığından daha sessizdir.
- Uyku ve uyanıklık dönemleri vardır.
- Boyu yaklaşık 45-50cm civarında, ağırlığı 2700- 3500 g civarındadır.
- Giderek daha tombullaşmakta, derisi pembe renktedir.
- Göz rengi koyu gridir, doğumdan birkaç ay sonrasına kadar değişebilir.
- Tırnakları tamamlanmıştır, uzayabilir.

Muayene ve laboratuar tetkikleri

- Kan basıncınız vekilonuz ölçülmeli.
- İdrar tetkikiniz yapılmalı.
- El, ayak, bacaklar muayene edilmeli.
- Fundus yüksekliğine bakılmalı.
- Fetus kalp atışları muayene edilmeli
- Karın muayenesi ile bebeğin pozisyon, geliş şekli ve ölçülerine bakılmalı.
- Braxton Hicks kasılmalarının sıklığı ve süresine bakılmalı.
- Rahim ağzında genişleme ve silinme için pelvik muayene yapılmalı.

ben geldımmmmmmmmmmmmm ruzgar cok rahat vermedı benım ıcın fızıksel olarak zorlayıcı oldu onun harıcınde bır muddet bı yere gıdemeyecegıme gore cok ıyı geldı

kızlar yarın sabah doktora gıdecegm yanı bugun aslında. bebısımı ozledım sıze detayları yazarım. buarada bende Tiny Love anakucağı aldım aveanın kampanyası vardı ordan 40 tl indi bir de kredi kartında birikmiş puan vardı. çok mutluyumm

kızlar gunaydınn cok erken bır saat kımsecıkler yok ama 6 dan berı ayaktayım ve endıselıyım tuvaletım geldı kalktım herzamankı gıbı peceteye sılınce acık renkte kan geldı bıkac kere sılınce cok az mıktarda geldı snra ped koyup yatım bakım dedım 1 saat snra baktım bısı yok ama ıcımı kemırdı saat 9 olsa doktoru arayp gıdıcm bakalm ne dcek bu sırada kızımn hareketlerını takıp ettım herzamankı gıbı hareket edıo yalnz adet agrısı gıbı agrılarım var hatta 2 gun once cenemde sıvılce bıle cıktı dalga gecmstım adet olcam heralde dıe sımdı bu kan neyın nesı catlıcam ya 35+2 gunlugum bugun bebek bukadar erken gelıor olablr mı

:)) cnm ya sevindim valla

canım güle güle kullanın bende çok beğendim takımı kullanışlıda bişey yatağın kenarındaki geniş bölüme bezleri doldurdum ben iyiki bu takımı almışım diyorum resimleri bende çekmedim koyda gözümüz gönlümüz açılsın azcık

Tuğba günaydın kuzum benide korkuttun şimdi neyi bekliyosun eşin falan yanındamı hemen gidin hastaneye Allah korusun nişan denilen olaymı yoksa bu Benimde bikaç gündür adet sancısı gibi ağrılarım vardı bende aynı espriyi yaptım eşime ama korkuyorumda (

bızım doktor gecen hafta ızne ayrılmstı sımdı 9 olnca hastaneyı arıcam geldımı dıe ya bu nısan olayı nası bısı nette baknyrum ama tam nası bısı anlayamadım

tuğba suyun fln gelmedi dimi kiminin azda olsa gelirmiş ya kuzum hiç vakit kaybetme hbr ver bizede çokda korkutma kendini arkadaşımla knştum şimdide bebek çok oynuyosa ondanda olabilir dedi sakin ol

tuğba suyun fln gelmedi dimi kiminin azda olsa gelirmiş ya kuzum hiç vakit kaybetme hbr ver bizede çokda korkutma kendini arkadaşımla knştum şimdide bebek çok oynuyosa ondanda olabilir dedi sakin ol

ya hcbısı anlamyrumkı ılk kalktgmda bebek dryodu snra hareketlımı dıe azcık hareketlendırım dedım sımdıde drmuo bastryo sureklı doktorla konusımde sızede haber verrım hemen tecrubeszlk cok fena gelen nısan su mu hcbısıyı anlamıosun

bızım doktor gecen hafta ızne ayrılmstı sımdı 9 olnca hastaneyı arıcam geldımı dıe ya bu nısan olayı nası bısı nette baknyrum ama tam nası bısı anlayamadım

bak kuzum araştırıyorumda şimdi oku

kızlar bu nişan dedikleri olay nasıl bir şey,bunu yaşayan var mı,ne miktarda hangi renk geldi? ben 36.haftamın içindeyim dün akşam az miktarda yeşilimsi sümük gibi bir sıvı gördüm çamaşırımda,akıntı olabilirmi bilmiyorum, panik de yapmak istemedim ama doktorumu aradım rahmin açılmaya başlamış olabileceğini,ağrı sancı olursa yada bebek hareketlerinde bir farklılık olursa hemen hastaneye gitmemi önerdi.aranızda bunu yaşayan varsa bilgilendirebilirmi acaba?

canım bu hafta gittiğimde dr um bana bunları anlattı rahim agzını tıkayan bir mukus varmış bu geldiğinde penbemsi sümük gibi bri akıntı olurmuş ona nişan denir dedi bu penbemsi de olabilirmiş kırmızı da olurmuş rahim agzını tıkayan mukus yani bu bebegi koruyan bişeymiş ama snein dediğin degil canım

nişan pembe, kırmızı ya da kahverengi oluyor

canım nişan sümüksü bir sıvı hafif kanlı oluyor.benim ilk kızımda gelmişti 11 gün sonra doğum yapmıştım ama erken doğum diye okadar bekledik.bi sabah tuvalete yetişemedim idrara çıktıktan sonra bişey uzandı eşimi çağırdım suyumun geldiğini anladık ama onun ne olduğunu bilmiyoduk küçük oşede koyup dra götürmüştük:))dr nişan gelmiş doğum başlamış demişti:)nişan görürseniz tek yapmanız gereken sakin olmanız.oan nekadar sakin olursanız doğumada sakin girersiniz.

bende nasıldı bılıomusun once nokta gıbı hatta acaba dedım etımde tars olan bıyer mı var esımı uyandrdım baktrdım dısında bısı yok dedı snra bıdaha sılınce seffaf akıntının ıcınde pembemsı cok az kan vardı snrasndada dahada gelmedı neyse gıdıcem bırazdan zaten du bakalım nolcak

evet evet, dün sizinle konuştuktan sonra biraz daha rahatladım bu konuda, insan alışır bi süre sonra :)) konuşmayı ertelemeye karar verdim :)
bu arada 32. hafta çalışabilir raporumu da aldım.. 6 aylık izin çıkmadı ya ona yanarım, çok beklemiştim çıkacak diye..
kuzum tahlillerinin temiz çıkmasına sevindim :)) inşallah sorunsuz devam eder :))

ben 1 haftadır öyle geziyorum, bacaklarım ayrılacak gibi, taşla ezmişler gibi.. doktor civanım vücut doğuma hazırlanıyor dedi

işin zor... bu haldeyken kafanı yorma. çünkü bebeğin doğar doğmaz yeteri kadar bu mesele gündeminizde olacak. ne diyim inşlh eşin anlayış gösterip istediğin ismi koyarsınız...

canım bi süre ertelemeye karar verdim :)) alışırım herhalde bi süre sonra :) teşekkür ederim :)

tuğbacım o bende 4. ayımda olmuştu, doktora koştum hemen açık pembe gelmişti hatta oradan mı geldi diye kulak çubuğu sokup bakmıştım. doktor o zaman iiçin tabii, önemsememişti. rahim ağzında yara falan varsa ya da cinsel ilişkide zorladıysan olur demişti.

inşallah benimki gibi bişeydir. eğer nişansa da bebek 1 haftaya kadar da gelebilir diye okuyorum. hemen gelmeyebilirmiş. ki zaten 36. haftalık olmuşsun, telaş etme bence, doktoruna gidince sorarsın. doktordan dönünce de mutlaka yaz buraya, merak ederiz seni :)

sıra şubat annelerine mi geldi acaba :))

tuğbacım inşallah önemli bişey değildir yahu.. gerçi bebek hareketleri de yoğunmuş.. doktora gidip geldiğinde hepimiz rahatlayacağız inşallah..

tuğba benide korkuttun sanmıyorum nokta kdr bişeyin nişan işareti olcğını benimde ilk gebeliğim anladığımdan değil ama az çok tahmin yüürtmeye çalışıyorum korkma canım

dayanıcam ve çalıştığım 5 haftayı kızımla hasret gidereceğim günlerime ekliycem.

tabii canım o açıdan çok çoook haklısın :)) ama senin iş yerindeki sinir tiplere ben buradan kızgınlığımla yetişiyorum valla sen bu halinle nasıl tahmmül ediyosun ona şaşıyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…