- Konu Sahibi papatya3459
-
- #33.361
kızlar LANSINOH Göğüs Ucu Çıkartıcı diye birşey var, hiç kullanan oldu mu veya böyle birşey kullanıp memnun kalan, benim gögüs ucum çok yok, acaba faydası olurmu
evet canım ailemin yanına doğum için geldim..bulunduğumuz yer hastaneye 40 km olunca bende 2 ay önceden geldim nolur nolmaz diye baya bi panik atak olduğum için:)..bakalım hayırlısıyla inş vakitlerinde sağlıcakla doğarlar..
ben ben ben :)) göğüs ucum yok 2 hafta önce aldım 2-3 defa pompaladığında bebeğin başını yakalayabileceği şekilde çıkıyor.. ben 6. aya kadar avent in niplette ürününü kullanmıştım o da çok güzel ama çok pahalı. bu da aynı işi görüyor ama 5-10 saniye içinde bebeğe emzirtmezsen geri içine kaçar gibi geliyor.. niplette te öyle değildi. ama onu 8 saat takıyodum günde, doğumu tetikler diye bıraktım. 8 saat takınca haliyle 1 saat falan meme uçları füze gibi oluyor.
kızlar LANSINOH Göğüs Ucu Çıkartıcı diye birşey var, hiç kullanan oldu mu veya böyle birşey kullanıp memnun kalan, benim gögüs ucum çok yok, acaba faydası olurmu
aaaa ne güzelll hemen alayım bende yaa ama anlamadım sekiz saat takıyordum dedin ya bu takılıyormu, yoksa bebekemmeden önce vakumlanıyor mu
Bu ürünü bilmiyorum ama aklıma başka bir şey geldi. Topiği takip ederken rastlamadım süt sağmak için makina aldınız mı?Ben tavsiye ederim almanızı ya da acil lazım olursa tanıdığınız birinden filan ayarlayın bence.Oğluşum doğduğunda sarılık oldu ve 1 gece hastanede ışın tedavisi aldı. O gece hastanenin süt makinası ile süt sağıp verdik gece bir kez yanıma getirdiler oğlumu. Sonraki sabah çıkış yapılabilir dedi dr. Biz de hazırlandık falan. Eve gelmemiz, çıkış işlemleri uzun sürdü. Bebek uyuyordu,yolda rahat edelim diye uyandırıp emzirmedim, eve geldik ama benim gögüslerim öyle sütle dolmuştu ki bebiş emmeyi beceremedi.Işın tedavisinden önce ki gece cokur cokur emiyordu.Ya 1 gece emmemek etkledi ya da çok süt olduğu için çok sertti göğüslerim henüz çenesi kuvvetli olmadığı için ememedi. Benim arkadaşım verecekti süt sağma makinası,sonra ben lazım olursa alacaktım. Ama henüz bana ulaşmamıştı. Uzunca uğraştık emzirmeye olmadı. Eşim hemen yakındaki avm den bi tane makina aldı geldi,makine sütü sağamadı çok dolduğu için. Bebek aç ağlıyo hastaneyi aradık sıcak havlu koyun süt kanalları gevşesin dediler,biraz sağabildik. Ama bebeğe sağdığımız sütü verebildik ancak. Bu arada eşim avm den silikon meme ucu başlığı filan almış belki ondan ememiyordur diye. BU söylediğine benzer bi şey olabilir. Makina baştan olsaydı göğüsler bu kadar dolmadan yani rahatça sağabilirdim, bebiş emerdi. Ama sanki makina işe başlayınca filan lazım olur gibi gelmişti o zaman. Makina, silikon başlık vs. gibi önlemleri baştan almakta fayda var yani. İnsan ne kadar önemli olduğunu yaşayınca anlıyor.Bu arada makina da prob yokmuş,sonra uzun süre kulladım.
kızlar o gün hastanede bize emzirme eğitimi verdiler..bebeğin emmeme sebeplerinden birisi meme başının çok büyük yada çok küçük olmasıymış...yaaa benim meme başım çooook büyük..kocaman..sığmazki bebeğin ağzına..hadi buna bi çare bulun..var mı böyle olan..
ayy aynenn..benim de öyle..ama çok rahatladım..merak ediyodum walla...sağolasın..canım o bebişler öyle bir kavrıyor ki inanamazsın, arkadaşım emziriyor meme başı parmağın bi boğumu kadar, kahverengi kısmı da normalin iki katı kadar. bebişi 1.5 yaşında hala emiyor :)
canım lansinoh u 3-4 kez pompalıyosun sadece, zaten içindeki kağıtta da yazıyor bebeği emzirme pozisyonunda tutarken ürünü kullanın diye, çünkü dedim ya 5-10 saniye sonra eski haline dönüyor.
aventin ürünü 8 saat takılıyor, ama bununla kıyaslanamaz bile, çok çok daha kalıcı zaten düzenli kullanımda kalıcı düzelteceğini söylüyorlar. ama ben sadece 3 ay kullanabildim hamileyim diye o bile biraz farkettirdi en azından hafif masajla bile çıkıyor azıcık artık.
ama sanırım emzirirken lansinoh daha kolay kullanılır ben o yüzden aldım.
Bu ürünü bilmiyorum ama aklıma başka bir şey geldi. Topiği takip ederken rastlamadım süt sağmak için makina aldınız mı?Ben tavsiye ederim almanızı ya da acil lazım olursa tanıdığınız birinden filan ayarlayın bence.Oğluşum doğduğunda sarılık oldu ve 1 gece hastanede ışın tedavisi aldı. O gece hastanenin süt makinası ile süt sağıp verdik gece bir kez yanıma getirdiler oğlumu. Sonraki sabah çıkış yapılabilir dedi dr. Biz de hazırlandık falan. Eve gelmemiz, çıkış işlemleri uzun sürdü. Bebek uyuyordu,yolda rahat edelim diye uyandırıp emzirmedim, eve geldik ama benim gögüslerim öyle sütle dolmuştu ki bebiş emmeyi beceremedi.Işın tedavisinden önce ki gece cokur cokur emiyordu.Ya 1 gece emmemek etkledi ya da çok süt olduğu için çok sertti göğüslerim henüz çenesi kuvvetli olmadığı için ememedi. Benim arkadaşım verecekti süt sağma makinası,sonra ben lazım olursa alacaktım. Ama henüz bana ulaşmamıştı. Uzunca uğraştık emzirmeye olmadı. Eşim hemen yakındaki avm den bi tane makina aldı geldi,makine sütü sağamadı çok dolduğu için. Bebek aç ağlıyo hastaneyi aradık sıcak havlu koyun süt kanalları gevşesin dediler,biraz sağabildik. Ama bebeğe sağdığımız sütü verebildik ancak. Bu arada eşim avm den silikon meme ucu başlığı filan almış belki ondan ememiyordur diye. BU söylediğine benzer bi şey olabilir. Makina baştan olsaydı göğüsler bu kadar dolmadan yani rahatça sağabilirdim, bebiş emerdi. Ama sanki makina işe başlayınca filan lazım olur gibi gelmişti o zaman. Makina, silikon başlık vs. gibi önlemleri baştan almakta fayda var yani. İnsan ne kadar önemli olduğunu yaşayınca anlıyor.Bu arada makina da prob yokmuş,sonra uzun süre kulladım.
tamam canım çok teşekkür ederim evet avente baktım gerçekten pahalı zaten hamile kalmadan önce veya ilk altı ay kullanın yazıyor, şimdilik ben lansinoh alayım. çok saol
kızlar o gün hastanede bize emzirme eğitimi verdiler..bebeğin emmeme sebeplerinden birisi meme başının çok büyük yada çok küçük olmasıymış...yaaa benim meme başım çooook büyük..kocaman..sığmazki bebeğin ağzına..hadi buna bi çare bulun..var mı böyle olan..
elviin mimaşallah canımm bebeğin kilosu bencegayet iyi, bende içiyorum artık kahve hiç içmiyordum bu zaman kadar, humana çayını hastanedeki hemşire dedi bana doğumdan önce içmeye başla, faydasını muhakkak göreceksin demişti.
kızlar geçmişi ancak okudum. Tuğba en başta geçmiş olsun heyecanlandım okurken:18: çok şükür iyisin inş bebişin süper sağlıklı zamanında doğar. ben de bugün ilk defa nst ye girdim, sancı çıkmadı. bebeğim 33 hafta 6 günlük olmuş. boyu 46 cm kilosu 2.300 gr.dr gayet iyi dedi. bir de bu haftasonu kan tahlili son bi kez toksoplazma ve tsh ıma baktırıcam...
dr dan sonra bağdat caddesine gittim gezeyim diye, ama surekli tuvaletim geldi.marks&spencer dan ikili emzirme sütyeni aldım 100 tl idi ama malı çok kaliteli . pijamalarına baktım hiç bişi yakışmadı. zaten unnadodan bi takım aldım ama hala gelmedi. nie gelmez ki? unnadodan alışveriş yapan oldu mu?
8 ocakta tekrar gideceğim dr a...
haaa bu arada kızlar çatı muayenesini doktora sordum bana normal ultrason aletiyle bakmaktan çok daha basit ve kısa ama insanlar abartıyorlar dedi. ben de sevindimmm
geçmiş olsunn inşş bebeğin biraz daha kalmak ister içerde kilosu ne kadarmış şimdi peki ?hayırlsı olur inş hakkındaa
hayırlısı canım şu anda bi sıkıntı olmadığına sevindim...ben geldım kızlar sızlerı telaslandırdım kusura bakmayındoktora gıtttım durumu anlattım dırek nısandır buyuk ıhtımalle dedı once bı alttan muayene ettı(en tırstıgım)bıraz cıgırsamda bekledıgım kadar kotu degıldı bısı yok ama bı ultrasonla baktı hımmm dedı rahım agzın ıncelmıs dedı karnıma elledı bebek epeyce buyuk dogsa bıle korkulcak bısı yok kılosu herseyı yeterlı dedı bıde nstye gır dedı nst de bısı yok ama benm adet agrısı bel agrısı devam edıoo bundan snrasnı beklıcez yıne geleblr kan korkma dedı erken gelecek buyuk ıhtımalle dedı agrıların artrsa suyun gelrse gel dedı sımdılık beklemedeyım bakalım
hangi ilçedesin canım? benim okulum evin karşısında bazen bana bile zor geliyo 3 kat merdiven... sonuna kadar dayanabilirim inşallah. bu arada rapor alırsan, hani başka bi rahatsızlıktan dolayı diye yazsa raporda.... izinden mi kesiliyo??Ne güzel hala çalışıyorsunuz. Allah nazardan saklasın. Ben 4 haftadır evdeyim, raporluyum. Doğum sonuna hiç izin aktaramıyorum yani. Gerçi bebiş sağlıklı olsun da önemli olan o. Zaten öyle çabuk yoruluyorum ki bu haftayı zor çıkarırmışım raporlu olmasam da . Bir de iş yerim Bursanın bir ilçesi ,git gel 100 km yol hergün. Şimdi ki durumuma bakıyorum da çok zorlarmış beni bu koca göbüşle. İnşallah sıkıntısız çalışırsınız 5 haftanızı. Sonra 1 hafta bile öyle kıymetli oluyor ki...Ben oğlumda çalışmaya başladığımda 2 ay 10 günlüktü, başını bile zor tutuyordu. O kadar minik bırakıp onu işe gitmek çokkkk zor.
Bu hafta sonu bende kontrole gideceğim. En son 3 hafta önce gitmiştim 1500 gr dı ve işler yolundaydı. Şimdi merakla bekliyorum nasıl olduğunu. Bu arada tuğba çok geçmiş olsun. Bekler inş. biraz daha. Senin durumunu merak ettiğim için abahtan beri yazılan herşeyi okudum.
Ben sonradan siteyi buldum, raporla eve kapanınca. Ama insanın aynı duyguları paylaştığı kişiler olunca sürekli takip etmeye başladım. Herkesin bebişi vaktinde gelir iş.
canım o bebişler öyle bir kavrıyor ki inanamazsın, arkadaşım emziriyor meme başı parmağın bi boğumu kadar, kahverengi kısmı da normalin iki katı kadar. bebişi 1.5 yaşında hala emiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?