2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar lutfen kızmayın bana ama ; su ankı dusuncelerınız bebek dogunca degısıyor anane babane teyze hala kucagına aldıkca gururlanıyor hosunuza gıdıyor ben dogurdum onu dıyorsunuz bırde ozellıkle sezeryan sonrası yalnız kalmak degılde bebege bakacak bırı olsa dıye aranıyorsunuz:)

kucaklarına alsınlar ama kucakta tutmasınlar :)) 1-2 dakika yeter bence :)) bakalım bi de dediğin gibi olurmuş benim de :) lütfen kucağınıza alıp susturun şunuuuu diye ağlarmışım

kucaklarına alsınlar ama kucakta tutmasınlar :)) 1-2 dakika yeter bence :)) bakalım bi de dediğin gibi olurmuş benim de :) lütfen kucağınıza alıp susturun şunuuuu diye ağlarmışım
olma ıhtımalı varrrr uyumak ıstıyorsun en basıtı o zaman bebege kım bakacak bırde ne dersenız dıyın aglayan bebegı sustrumanın baska yolu yok kucagına alıp gezdırıp gaz cıkacak yada anne emzırcek e bu durumda anne sadece 1 ını yapabılır:)

günaydın kızlar
geçmişe atlaya atlaya baktım da başlamısız hareketlenmeye
Allahım vaktınde gelsın kuzularımız ne erken ne gec olsun
ben de dun doktordaydım olctu bıctı hesapladı senın bebegın iri dedi
ona gore tedbırler alcakmıs vs vs bugun tahlıl oldum yarın da ultrasona gırcem sonra sonuclara gore karar vercek galıba
hayırlısı artık

LEN DUYGULANDIRDIN BENİ ANLATTIKLARINI BEN DAHA 20 AY ÖNCE YAŞADIM OANA GİTTİM VE NASİP OLURSA TEKRAR YAŞAYACAĞIM

yok valla ne gelen var ne giden olan benim müdüre olacak valla ama ben elimden geleni yaptım daha ne yapayım o değil üzülüyorum da 7 senenin emeği var ya bilmeyen biri gelir mahvederse diye ama yapacak bişey yok tabi

BENDE KENDİMİ BU YÜZDEN ÇOK SIKTIM 9 SENEDİR BURADAYIM VE TEK BAŞIMAYIM BÜRODA BİDE KULLANDIĞIM ÇİZİM PROĞRAMINI BENDEN BAŞKA KİMSE BİLMİYORDU YANİ BOŞ VEREMİYORUM BURASI BENİM AİLEM GİBİ OLDU

Son düzenleme:

ben bi rüya gördüm yazmıştım buraya iki gün önce, ultrasonda bebeğimin midesinin içinde kocaman bi balık vardı diye :)) o rüya çıktı oğlum kısmetiyle geliyor :)) eşimin doğumda ve sonrasında hep bizimle olsun diye çok dua ettim. şimdi çalıştığı iş haftanın 5 günü 8:30-18:30. ama dün bi iş görüşmesine gitti, anlaşmayı imzalamış :)) eşim inşaat mühendisi, anlaştığı şirketin de şantiyede ruhsat problemi varmış. yani 1 ocak itibariyle hem ruhsat işi hallolana kadar evde (1-2 ay) hem de maaşını alacak :)) hem de çalışırken de mesai saatleri esnek :)) annem 2 hafta kalsa yeter yani gerisini kocişimle hallederiz biz.. bi de evde ne kadar yakının olsa da birinin sürekli kalması düzenini bozuyor. annemler iki gün geldi ben sinir küpü oldum babamla kardeşime çok kırıldım. yani ben hamileyim L koltuğun bi tarafına babam bi tarafına kardeşim yattı.. annem kkoltuğun ayak ucuna oturdu biz de eşimle koltuğun pufuna ( 2 gün geçmek bilmedi, gezmeye gidiyoruz birlikte babamla kardeşim çocuk gibi hadi eve gidelim hadi eve gidelim.. en sonunda anahtarı verdik iyi siz gidin diye.. kardeşim de gidecekleri sabah kahvaltıda ne zaman gidicez ne zaman gidicez... bunu diyen çocuk 20 yaşında ! doğumdan sonra da aynı şey olursa sinir küpü olurum ben. ki kaç kez babama ima ettim, baba uykun geldiyse ben yukarıya yatağı hazırladım falan,, yok burda tv karşısında kestircem dedi. ki bu cümleyi kaç kez söyledim. o yüzden doğuma gelsinler ama problem çıkarmadan çok da kalmadan gitsinler istiyorum :)) biliyorum bi çoğunuz bana kızacaksınız anne-baba hakkında öyle denir mi diye, ama annem ve eşim dışında kimse düşünmedi beni..

evet işte çok gıcık bi durum eşimin bi yakınının bebeği oldu bebek daha 15 günlük benim kayınvalide dışardan geldi hemen kucakladı çocuğu bana sinir geldi bi damla çocuk dışardan geldin sonuçta sonra görümce kucakladı en sonunda dayanamadım yatırın yerine rahatla yatsın çocuk dedimde öyle bıraktılar ben başkasının çocuğuna dokunmaya bile çekinirim

inşallah doğurunca bende o moda girerim canım yoksa şimdiden düşündükçe kafayı yiyiyorum napçam diye

o konuda haklısın canım benım kendı aılem pek gelmez zaten bız gıderız genelde orta 2 ye gıden bır erkek kardesım var onu bırakamıyor annem dogumda da sadece hastaneye gelır kızkardesım zaten esınden dolayı yalnız bı yere gıtmez kayınvalıdem gelse benım ona bakmam gerekecek kı ben bakamam sana dedı gecen hafta ıstıyorsan benım evıme gel burda bakayım dedı aynı sokaktayız bu arada , ben de yok sagol almayayım dedım gorumcemler 2 sıde donusumlu ızıın alacaklar ısten bana ve ruzgara bakmak ıcın

çok sevindim canım Allah gönlüne göre vermiş yeni işi hayırlı olsun eşinin bebek kısmetiyle gelirmişya sizinkide gelmiş.haklısın canım biraz dikkat etmeleri gerekti doğuma annen gelsin sadece kardeşin ve baban gelmesin yine sinir ederler seni

canım aslında ben kayınvalidemden eminim pek kucağına almaz, alsa da ya bana vermek için alır ya da sıkıntısını gidermek için. görümcem de iki dakika tutar sevmek için ki 3 çocuk büyütmüş anlar yani. ama eşimin yeğenleri kesin alır kucaklarına biri 17 biri 15 biri 11 yaşında.. işte o zaman küplere binerim gibi geliyor. benim teyzemin kayınvalidesi resmen kucağında gezdiriyordu akşama kadar. uyusa da uyansa da sanki annesi o. hep onun kucağındaydı. benim sinir olacağım nokta o olur. sıkıntısı falan varsa ve ben ve eşim yetemiyorsak tabii kucaklasınlar. ama öyle görmemiş gibi saatlerce kucakta olursa o zaman zılgıtı basarım

konu ya balıklama gireyim sezeryan isteyen ve mecburi sezeryan olacak arkadaşlar doğum sonrası hiç te kolay olmuyor üzülerek söylüyorum normal doğum da acı yı doğum öncesi çekiyorsun sezeryanda doğum sonrası ve inanın yanınıza sizi anlayacak birini istiyorsunuz ve utanmayacağınız mesela bana bizim gelin baktı gene o bakacak aynı yaştayız zaten hiçbirzaman gelin görüm ce olmadık hap kardeş arkadaş gibiyiz 10 yıldır da hep aynıyız sağolsun herşeyim le o ilgilendi özellik le en zoru wc olayı klozet olması benim en büyük şansım dı bide bizim ayşe yani gelinimiz benim dışım da 2 kiki ye daha baktı sezeryanlı doğum yapan hep der ben hiç nazlı değilmişim ve çok dirençliyim yani bana kolay bakılıyormuş ama bu sefer biraz naz yapayım

canım benim öyle düşünme zati çok küçük olacaklar kimse öyle kucağına çok fazla almayacaktır emin ol ayrıca baktın ki fazla alıyorlar güzelce bir dille söylersin bebek kucağa alışmasın diye biz bile almıyoruz dersin kucağa alışan bebek çok zor çünküüü

günaydın kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl

hoşgeldin bizler iyiyiz ya sizde ne var neyok

ay inanmazsın ben de sadece annem ve görümcemi istiyorum aslında yanımda :)) benim kayınvalidem beni sever aslında ama her gittiğimizde mutlaka laf sokar. mesela bebeğin bacak boyunun kısa olmasının nedeni : ben ilk zamanlar besleyememişim.. ki doktora kayınpederimin resmini gösterdik geçen cumartesi, genetik olduğuna eminim dedi. rahmetli kayınpederime diyeceğim yok da kendi kocasına toz kondurmamak için eşimden gizli gizli mutfakta bana laf sokar hep. ben de eşime söyleyemiyorum araları bozulmasın diye. bebek 2200, normal kilo sınırları içinde. 3500 altında doğan bebek sağlıksızdır diyo bana mutfakta. eşimin yanında da 2000 üstüyse bişey olmaz diyo.. eminim ki doğumdan sonra yine ara ara laf sokacak. besleyemiyosun diye kesin diyecek eminim ama eşim yokken diyecek. görümcem dünya tatlısı bi insan. kayınvalidemi tek istemem yani gelecekse görümcemi almadan gelmesin :))

bizimkiler denizliden geliyorlar, babam ve kardeşim de gelsin ama 1-2 gün kalsınlar. o telaşeyle zaten anlamam hiçbir şey.. geçen geldiklerinde anneme çok üzüldüm. annem alışveriş için bahçeli 7. caddeyi çok sever her geldiğinde yanıma mutlaka giderdik. babama resmen yalvardı adam kıçını kaldırmadı. sabahtan akşama kadar koltukta yattı. eşim dedi anne gel biz gidelim diye, annem de ben yorulurum gezerken diye istemedi. ama babamı eşim bile yadırgadı yani kadının içinde kaldı, en azından bırakıp gelseydi diye.. bi tuhaflar yani

Günaydin kizlar
2 haftalik hasta izninden sonra bugun ise geri dondum ama yorgunluktan oluyorum
Butun gece yine bogazim yandi refluden ve inanin abartmiyorum ama tam 20 kez tuvalete kalktim
yani uykuya yer yoktu yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…