- Konu Sahibi papatya3459
-
- #34.021
kızlar 1 aydan beri canım ayva istiyo ee bende yiyorum tabikide.. akşam gebeler için faydalarına bakım dedim meğerse ne faydalımış:Rivayet edilmiştir ki bir kavim/topluluk çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.”(İhya IV/278).
Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]
benden söylemesi....
benim bebeğimin başıda normalden büyük, olabilir dedi doktor heryeri aynı anda büyümek zorunda değil dedi..cok sukur cnmm,valla bı tuhaff bu ara bebıs ultrsnda bası 37haftalık gozukuyo onada sıkıldım normalde33+6 yım karın 34haftasıyla uyumlu bacaklar 22 malesefsuyum hala fazlaa.her hafta nst ve ultrsna gırıorum..pufffg:18:
su 8ydır mafettı benı doktorlarr ,tek avuntum sızsınız kızlar lutfen dualarınızı eksık etmeyın bne kuzuma sagsaglım kavusayımopuorm hepınızı
ohh düzeliyo sanki bebiş haa ? ciğerler ne alemdeymiş ? bizim bebeğin kafası da 39 haftalık gözüküyor bi sıkıntı olur mu dedim olmaz dedi doktor. bi sorun yaratsa söylerdi heralde ondan kafaya çok takılma bence
kızlar 1 aydan beri canım ayva istiyo ee bende yiyorum tabikide.. akşam gebeler için faydalarına bakım dedim meğerse ne faydalımış:Rivayet edilmiştir ki bir kavim/topluluk çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.”(İhya IV/278).
Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]
benden söylemesi....
benim bebeğimin başıda normalden büyük, olabilir dedi doktor heryeri aynı anda büyümek zorunda değil dedi..
rabbim senide bebeğinide korusun..inşlh sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini...
sudyen bedenını kac aldın? ben normalde 85 kullanıyorum bazen de 80 hamılelıkte 85 lerı kullandım ama emzırme sudyenlerını 95 aldım ıyımı yaptım bılemedım :26:
benden söylemesi....
cıgerlerde aynı,maleseff.. valla kuzum Allah bılıyo ya hjç kotu dusnemıom ,kol bacakta umrumda degıl yeterkı kavusayım ogluma...
dogru soyluyon da nası yatıs olcak bebekleeeeeeee:26:ruh halin......... sen o ifadeleri doğumhaneye sakla...
doğumhaneye girmeden:18::26:
doğumdan sonra
narkozun etkisi geçince................... beklenen son
ben çantaya ağız bezi koydum 1 tane kundak bezi yani doğumhaneye 1 tanede kalın battaniye koydum üstüne örtmesemde altına sererim sıcacık yatar.
bezini sezeryan olcağımdan 2 gün kalırım günde 5 6 kez kaka yapıyomuş bebişler ama ilk günler nası olur bilemediğimden ben en az 12 tane koydum.
hastaneden çıkarkende pijamamı çıkarmam üstüme paltomu alır çıkarım zati eve gelince direk yatış ...
slmlarrr naslsnz canlarr?
omobaby almıstım ıcıme sınmedı dalın de aldım dalın bıtsını omobabye devam edıcemcanım ben omo baby aldım hiç parfüm kokusu yok cok az oda kuruyunca gidiyo.toz deterjan
canım benım tospış te 33+4 haftası ama kafası 37+4 koca kafa yanı abısıde oyleydı bacaklar 36 hafta karın cevresı 34 hafta ver hersey normal dedı dr cok takılma olculere sencok sukur cnmm,valla bı tuhaff bu ara bebıs ultrsnda bası 37haftalık gozukuyo onada sıkıldım normalde33+6 yım karın 34haftasıyla uyumlu bacaklar 22 malesefsuyum hala fazlaa.her hafta nst ve ultrsna gırıorum..pufffg:18:
su 8ydır mafettı benı doktorlarr ,tek avuntum sızsınız kızlar lutfen dualarınızı eksık etmeyın bne kuzuma sagsaglım kavusayımopuorm hepınızı
TARİH:14.12.2012
SAAT30
KİLO:3840
BAŞ ÇEVRESİ:35 CM
BOY:SANIRIM 52 CM
Merhaba kızlar. Ben 41.haftamın bitiminde miad geçmesi sebebiyle 14.12.2012 de hastaneye yattım. Sabah 8:00 de yatış işlemlerinden sonra dr hiç bir doğum belirtisi olmadığı için suni sancının ardından eğer herhangi bir açılma olmaması yada bebek kalp atışlarında bir sıkıntı olursa sezeryan olabileceğimi söyledi. Neyse eşimle 08:30 da vedalaştık. Drum eşime doğumumum büyük ihtimalle gece yarısı yada sabah olacağını söylemiş. Hstanede beklemesinin gereksiz olduğunu saat başı telefnla bilgi alabileceğini söylemiş. EŞİM Bana bu durumu söyleyince bende büyük bir korku aldı. Sabaha kadar suni sancı çekmek düşüncesi beni epey bir korkuttu. Neyse drum geldi bana olanları anlattı. 1 cm den bile daha az açıklığımın olduğunu, bunu açıklığın büyük ihtimalle ilk doğumdan kaldığını, rahimden bir krem sürüp açılmaya destek vereceğini söyledi.Eğer bu kremle birlikte rahimde açılma olursa daha sonra suni sancı vereceğini iletti. Kremi sürdü ve gitti. Bende 15 dk sonra sancılar başladı. Yarım saatte bir kontrol için geldiğinde NSTden bakıp bana durumumla ilgili bilgi verdi. Sancılarım gitgide şiddetleniyordu ama dayanılmayacak gibi değildi. Aradan 2 saat geçti, alt muayenesinde 4 cm açılmamın olduğunu ve herşeyin çok güzel gittiğini suni sancıya ihtiyaç olmadığını söyledi.Çok seviniyordum. Aradan birkaç saat daha geçti sancılarım gitgide şideetlenmeye başladı. NSTdeki ses değişince Drum yanıma geldi ve Bebeğin rahme yerleştiğini 1-2 saat içinde doğumun gerçekleşeceğini söyledi.Bende hemen eşimi arayıp gelmesini söyledim. Derken suyumun geldiğini hissettim. Dra söyledim.Dr tekrar alt muayenesi yaptıktan sonra 8 cm açılmamın olduğunu ve doğumun heran gerçekleşebileceğini söyledi. 10 dk geçmedi bebeğimin iyice aşağı indiğini hissetim ve dra seslendim. Dr hemen geldi ve doğumun başladığını sancı gelince ıkınmamı söyledi. Tek ıkınmayla yetindim ve hemen sedyeye alıp doğumhaneye gittik.Oradada tek ıkınmayla bebeğimi doğurdum ve ağlayışını duyduğumda dünyalar benim oldu. Göbeğini kestikten sonra hemen kucağıma verdiler. İlk bebeğimde bu anı yaşayamamıştım. Sanki ilk kez anne oluyormuş gibiydim. Bebek sandıklarından biraz iri olduğu için rahimde çok yırtılma olmuştu. doğum sancısından kötüydü dikiş ağrıları. Sonra beni odaya götürdüklerinde eşim, annem kayımvalidem oradaydı. Onlar doğumun olduğuna çok şaşırmışlardı. Kmse bu kadar kısa sürede doğum olacağını beklemiyordu..Drum çok şaşırmıştı. 09:30 da sancılarım gelmeye başladı 14:30 da kızımı kucağıma aldım.Sanırım yediğim hurmaların, ananasların rahmin bu kadar çabuk açılmasında çok büyük etkisi vardı. Şimdi 14 günlük olduk. Kızım çok çabuk büyüyor. İlk 2 gün emziremedim kızımı. Sütüm gelmedi. Ve göğüslerim çok yara oldu. Ablası çok güzel ilgileniyor kardeşiyle.Çok kıskanır kardeşini sanmıştım ama beklediğimin tam tersi tepkiler veriyor.
İşte bizim doğum hikayemizde bu...Allah bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin.
de get face lerden toplayıp gelıyom senıııııııben geldimmmm nasılsınız annişler? ben daha iyiyim bugün hastalığımı atlattım sayılır azıcık kulaklarım tıkalı bi de boğazım hala acıyo ama en azından ayakta durabiliyorum
benım hıkayem degıl aralık annelerınden copy paste yaptım oraya sor ıstersen cevaplarlarcanım allah bir ömür boyu ayırmasın sizi..okuyunca çok duygulandım..hurma demişsin ya hangi hurma bu yaş hurmamı yoksa diğer hurmadanmı bende doğumdan çok korkuyorumda biraz yiyeyim...
de get face lerden toplayıp gelıyom senııııııı
dogru soyluyon da nası yatıs olcak bebekleeeeeeee:26:
bacım doğru söylüyon valla nası yatcaz kine yani benim demem oki pijamayla hastaneden çıkarız evdede zati pijamalarla durcaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?