- Konu Sahibi papatya3459
-
- #35.041
su an kac kılo kı???Lutfen o Ben olayimmmmm.......
Annem zaten tutturmus sen 5 kg cocugu nasil doguracaksin olmaz magdem orada sezeryan yapmiyorlat atla ucaga gel burada biz yaptirtalim diye :))
deli edecek beni... :)
Ne kadar titiz subat annnelri burada.. Ben hic dusunmuyorum camasiri, evin halini... Tek odaklanabildigim sey bebisimin artik gelmesi...
günaydın kızlar herkese iyi seneler herkes çok iyi maşallah sona yaklaşıyoruz yavaş yavaş allahın izniyle alcaz sıpaları kucağımıza izne ayrılmaya çalışıyorum bende ama ayrılamadım bi türlü bu haftayı bitirip iki hafta daha çalışçamgeçermi geçersede nasıl geçer allah bilir bu arada çalışanlar için izin 6 aya çıkıyor kısmetse yasalaşçakmış büyük ihtimal bize de piyango vurmuş olcak
zaman ne kadar hızlı geçiyor.... Geçen günlerde nelerden konuşuyorduk Rabbim hayırlısıyla kucağımıza aldığımız günleri göstersin inş.
güzel haberlerle gelin canım benim çatı muayenesi yaptımı kuzu
gunaydın herkeseee meltemmm sıkı tut ruzgarı az daha dayansın bende gelen gıden yok yalnz oturmak kalkmak yatmak ıskence dunden berı hıcbı durusta rahat edemedım
günaydın kızlar,
eşim şehir dışından döndü çok şükür, annem ile babam da geldi, dünyalara benim oldu.cmt günü kontrole gittik.minik kızım 2300 gr, 45 cm olmuş teyzeleri.iri bir bebek değil ama şükür herşey yolunda.nst ye de bağlandım, bir sorun yokmuş. dr ocak sonu gibi alırız dedi bir aksilik olmazsa.
söylediğiniz kasılmalardan sancılardan bende de oluyor.burda okudukça demek ki normal süreç diye rahatlıyorum.çünkü doktoruma ne sorsam;su gelmediyse, kan gelmediyse, düzenli sancı yoksa bana bişey sorma demeye getiriyor. adama bişey sormaya korkuyorum artık,bozup atıyor insanı. neyse az kaldı.
slm kızlar umarım herkes iyidir
pek bahsedip sizi strese sokmak istemedim ama benim gibiler için tecrübe olsun diye yazmadan edemedim
biz yeni yılı hastanede karşıladık kızçe bize yeni yıl hediyesi vermeye kalktı bizde ikna ettik bize en güzel hediye senin zamanında gelmendir diye neyse öğleden önceki nstm iyi çıkarsa taburcu olacağız
aman kızlar kendinize çok dikkat edin sakın benim gibi yapmayın ben hiç hamile gibi davranmadım hareketlerime hiç dikkat etmedim uzandım eğildim kalktım temizlik yaptım hiç dinlenmedim işin garibide hiç ağırlaşmadım ha bu arada herşeyi stres yapmaktan sinir olmaktanda geri kalmadım taki 2-3 gün önceye kadar karnım şişti ağırlaştım hep gazım var dedim karnım taş gibiydi neyse 2-3 gün böyle sürüdü ona rağmen yürüdüm hareketlerimi hiç kısıtlamadım
sonra yılbaşı günü ikide bir idrarım var gibi hissetmeye başladım yürümek işkence gibi gelmeye başladı idrarımı tutmak için kasıklarımı sıkarak yürümeye çalıştım vs sonra eşim ikna etti acile geldik bana kalsa geçer gazdan oluyo yada bebek aşağıya indi ondan diye düşünüyordum
acilde idrar tahlili yaptılar temiz çıktı sonra servise nst ye çıktık meğerse nstde kasılmalarım 80 lerde 100 lerdeydi ama bende ağrı yoktu hissetmiyordum sadece idrarım var gibi geliyordu
biraz daha geç kalsaydık doğum başlayacakmış kızçe 2013 ün ilk bebeklerinden olacaktı nerdeyse allahtan açıklığım olmıştı suyum nişanım falan gelmemişti oradan yırtım kasılmalarımı durdurmak için serum takıldı bu sabah çıkardılar ağızdan ilaca geçildi işte nstm de iyi çıkarsa eve gideceğiz ilaçlarla oyalayabildiğimiz kadar oyalayacağız hanım efendiyi gelmesin die
benden bukadar şimdilik iyiyiz anlatmak kolay oluyoda yaşarken çok kötü o yüzden sizden ricam dikkat edin kendinize hiç yormayın üzülmeyin ve sakın stres yapmayın nst de normalde 15-20 lerde olan kasılmalar sinirlenince 80 lere kadar çıkıyor artık szi düşünün bende şimdilik bu kadar bi gelişme olursa yazarım hepinize sağlıklı günler Rabbim inşallah sağlıklı sıhhatli vede ZAMANINDA kucağımıza almayı nasip eder
ha hah ahahahahhaaayyy şaka maka doğuruyoruz ayol
cansast merhaba..24 saatlik idrar biriktiriyosun sanırım..benimde başıma geldi..dijital tansiyon aletiyle tansiyonumu ölçmüştüm 27.haftada yüksek çıktı(makinedenmiş)..doktorumda riskli gebelik uzmanı..hemen protein baktır dedi..normal idrarda bişey çıkmadı.mikroproteinde az bi yükseklik çıktı ve 24 saat biriktirdim ondada sınırın üstünde çıktı.çok korktum tabii..ama gebelikte belirli bi seviyeye kadar protein çıkabiliyomuş..doktorumla konuşunca e sen hamilesin o kadar çıkar zaten dedi..gerçi senin haftan iyi benim için çok erkendi o yüzden korkmuştuk..diyeceğim eğer yükseklik çıksa bile panik yapma..tuzu sıfıra indirmek bile ödemi rahatlatıyo..
selam kızlarrr
biz bugün tam 34 haftalık oldukkk
doktordan geldik doğum öncesi iznimi almış bulunuyorum darısı almayanlara olsunnn
ve bugün ilk gözağrımın doğum günü 5 yıl bitti daha dün doğmuş gibi.. en yakınım dostum her şeyim benim o..Allah sıkıntısını acısını göstermesin inşallahh
öpüyorum herkesi kreşte doğum günümüz var ona gideceğim birazdannn
:)
çilemm,tugba,cansastr,labteknıker,desıca, bunlardan 1i olmasınama bence hıc beklemedıgımız bırı suprız yapacak gorursun arabatı gıbı sonradan 1.lıgı alacak
kızzzz naptın aman aman olmasın, hiçbirimizin erken gelmesin. hepsi uslu uslu beklediğimiz tarihlerde gelsinler,yirim onları yirimmmmmmmmmmmmm...bu arada ikiz hamile (HAFTASI BENLE AYNI)bir arkadaşım bugün doğum yaptı. fotolarını paylamış feyste anam dedim, içimde böyle kocaman bebek mi var.ne sanıosam hala:)
çilemm,tugba,cansastr,labteknıker,desıca, bunlardan 1i olmasınama bence hıc beklemedıgımız bırı suprız yapacak gorursun arabatı gıbı sonradan 1.lıgı alacak
sana da iyi seneler tatlım..ben de 37 ye kadar çalışacaktım..ama doktor müsade etmedi..iyi de oldu..üstüne de yasanın haberini aldım..sevindim walla..darısı başına..
sağol canım..çatı muayenesi yapmadı daha..
ahan da işte tam da böyle bişi..üç gündür bu durumdayım..
gözünzydın canım..
geçmiş olsun canım yaa..umarım herşey yoluna girer..
hakketten yaaa...sinyaller çakmaya başladı bizim melekler...
ayy canım çok sağol yaa...sana da geçmiş olsun bu arada..korkutuyo bizi minnaklar..hayırlısıyla bi doğursaydık..
haydi iyi istirahatler güzelim..doğum günü de kutlu olsun yavrunun..
ama benim eşim arapppp..acaba bi alaka olabilir mi..
Korkuyorum tabii ama yine de dogumu boyle agrilar icinde gecen hergune tercih ediyorum..
belki dogum sirasinda pisman olurum bu soylediklerime ya :)
Bebek simdiden neredeyse 4 kilo ve ben Yarin 36ci haftama yeni baslayacagim
kedidir o kediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikızzzz naptın aman aman olmasın, hiçbirimizin erken gelmesin. hepsi uslu uslu beklediğimiz tarihlerde gelsinler,yirim onları yirimmmmmmmmmmmmm...bu arada ikiz hamile (HAFTASI BENLE AYNI)bir arkadaşım bugün doğum yaptı. fotolarını paylamış feyste anam dedim, içimde böyle kocaman bebek mi var.ne sanıosam hala
canım cok acıl bı durum yoksa 1 hafta dah abeklemek ıstıyorum de 36. yıda bıtırsın kuzumkızlar bu arada doktora gittim..kasılmalardan bahsettim..pazartesi nst.ye girmiştim tekrar istedi..bişiyler yolunda değil heralde bi daha girdim...idrar tahlilimin sonucunu ve bi de kan tahlili istedi..ne için anlamadım..öğleden sonra sonuçları görüp muayene etmek istiyor..tekrar gidecem bakalım..tırsıyorum..kadının ameliyat günleri perşembe...bugün çarşamba..yoksa tahmin ettiğim şey mi olacak..eve geldim..zaman geçmiyo yaa..
yaaa maşallah diyyim size o zaman arkadaşım...allah yardımcın olsun..Neredeyse 4 kilo degil 4 kilo
selam kızlarrr
biz bugün tam 34 haftalık oldukkk
doktordan geldik doğum öncesi iznimi almış bulunuyorum darısı almayanlara olsunnn
ve bugün ilk gözağrımın doğum günü 5 yıl bitti daha dün doğmuş gibi.. en yakınım dostum her şeyim benim o..Allah sıkıntısını acısını göstermesin inşallahh
öpüyorum herkesi kreşte doğum günümüz var ona gideceğim birazdannn
Korkuyorum tabii ama yine de dogumu boyle agrilar icinde gecen hergune tercih ediyorum..
belki dogum sirasinda pisman olurum bu soylediklerime ya :)
Bebek simdiden neredeyse 4 kilo ve ben Yarin 36ci haftama yeni baslayacagim
kızlar bu arada doktora gittim..kasılmalardan bahsettim..pazartesi nst.ye girmiştim tekrar istedi..bişiyler yolunda değil heralde bi daha girdim...idrar tahlilimin sonucunu ve bi de kan tahlili istedi..ne için anlamadım..öğleden sonra sonuçları görüp muayene etmek istiyor..tekrar gidecem bakalım..tırsıyorum..kadının ameliyat günleri perşembe...bugün çarşamba..yoksa tahmin ettiğim şey mi olacak..eve geldim..zaman geçmiyo yaa..
canım cok acıl bı durum yoksa 1 hafta dah abeklemek ıstıyorum de 36. yıda bıtırsın kuzum
dogum gunu kutlu olsn .....
buhaftada bukadar kıloda olması normal mı pekı
yaaa maşallah diyyim size o zaman arkadaşım...allah yardımcın olsun..
Canim stress yapma.. Dogum tarihi yaklastikca doktorlar daha dikkatli davraniyorlar..
Eger idrar testi falan yaptiysa tansiyonla ilgili biseyler olabilir.
Cok kafaya takarsan istemedigin basina gelir. Ne de olasa stress dogum sancilarini tetikliyormus..
Sen doktorla konusana kadar hic dusunme kotu ihtimalleri
hem varsay ki ameliyata alacak olsun erken dogum icin neden uzuleceksinki
Zaten bebegin buzamanlarda hemen hemen tamamen gelismis durumda
Kilosu da iyiyse kuveze girmesi bile gerekmez ve sen de sonun da bebegine kavusmus olursun
ve
MUTLU SON :)
darisi basima
Benim doktoruma gore normal..
Seker falan cikmadi bende zaten
Sadece ortalamanin biraz ustunde olacak irsi olsa gerek dedi...
babamiz biraz iridir :)
Ona cekecek demekki
hatta benim esimin abisi 57cm dogmus ve ben bizim ufakligin sadece tahmini kilosunu bimiyorum
doktor simdiye kadar boyuna iliskin hic bilgi vermedi
Bu pozisyondan olcemem dedi
Hamileligin basindan beri yuzunu de tam olarak goremedik
tek bildigimiz kilosu ve saglikli oldugu :)
en önemlisi de sağlıklı olması değil mi zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?