2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hikayeni daha yeni okudum. cok fazla topige giremiyorum gecmis hic yapamiyorum. ama okudugumda da cok degisik duygular yasadim ilk kizimin dogumuna gittim geldim. ve hastanede deliler gibi dolandigim geldi gözümün önüne. benim de ilk kizim 4110 gr dogmustu zor bir dogumdu 3 gün suni sancidan sonra apar topar serzeryana alindim. cünkü ikimizdede hayati tehlike wardi. 3 gün geberecek kadar suni sanci cektikten sonra sezeryana girip birde sonrasinda sezeryan sancilarini cekmek. hastanedeki personelin öküzlügü de eklenince ben iyce depresyona girdim. ilk cocugumdu herseyi farkli hayal ediyorsun ama bam baska insana yasatiliyor. sezeryandan ciktiktan sonra ebe gelip kizimi tam karimin üstüne yatirdi emzirim diye ama ben alin su cocugu diye bagirdigimi hatirliyorum sadece cünkü canim cok acimisti. nefesim kesildi resmen acidan inim inim inledim kizima bakamiyordum bakmak istemiyordum. sonra bizi odaya aldilar 4 kisi bir odadaydik. biri ayni gün dogum yapmis biri daha hamile digeri de aksam dogum yapip glmisti. ayni gün dogum yaptigimiz alman kadini sürekli benim cok sütüm var senin hic yok vermek isterdim ama deyip durdu. beni daha cok sinir etti. benim hic gögüs ucum yoktu sütüm yoktu. sürekli elektriklide gidip sagmaya calisiyorum ama bir damla ya geliyor ya gelmiyor. kan akiyordu resmen. bir hemsire gönderdiler güya emzirme uzmaniymis. 3 gün aglatti beni. sonra rapor yazdi cocuk doktorlarina verdi. emzirme potansiyeli yok bu annenin biberon versin cocuguna diye. kizim ac birde kilolu dogdu sürekli agliyor kabus gibiydi. 3. gün sütüm geldi bu sefer de kizim inat etti almadi. 4. gün hastaneden kactim resmen. ewe geldik. hemen sicak bir dus aldim temizlendim. sütüm de sipir sipir akmaya basladi. sonra Rabbime sigindim ve emzirmeye basladim. sakin sakin cocugumla basbasa kaldim. kimseyi dinlemedim yok albasanmis yok bilmemneymis kulaklarimi herseye ve herkese kapattim icimdeki sesi dinledim. bu cocuk benimdi ve kendi ic güdülerimle hareket edecem dedim. 2 sene emzirdim kizimi. yetistirirkende kizimi kimseye müdahale etme hakki vermedim esimin disinda.
simdi Rabbim ikinciyi nasip etti. ve ilk dogumda yaptigim hatalari yapmadim. hastaneye kimseyi kabul etmedim sadece büyük kizimi yarim saat getirmelerine müsaade ettim. hastanedeki hic bir hemsireye müdahale hakki vermedim. ve aslinda güzel bir dinlenme süreci gecirdim. kendi saglik sorunlarimdan dolayi slklnti yasadim hastanede sadece.

Ilk kizim büyüdükcede yüzüne baktikcada hep ona sunu söyledeim SENI BU KADAR COK SEVECEGIMI BILSEYDIM HEP ICIMDE TASIRDIM. ilk bebeklerde tecrübesizlik o depresyonlara neden oluyor. karanlik cok yakinda aydinlanacak ve her gecen gün günesin hep daha güzel isinlarini sacacak....

kızlar delirmek üzereyim evde yanlızım kan ter içinde kaldım kızım 3 gundur kaka yapmada sorunu var 2 gecemiz 10 dakika susup 5 dakika çığlık atarak ıkınıp kızararak gecti bebek hemşiresi z.yag verin dedi verdik dün yaptı dünden beri yine yapamadı ıkınıyor çığlık atıyor kendini kasıyor göbeği şişti mamadan mı anne sütünden mi anlamadım yapamıyor diye beslenmesinide azalttım napıcam bilmiyorum şu an fön makinası acık öyle susturdum kapatınca 10 dakika sonra yine baslıyor dogum yaptıgım hast.cocuk dr hiç sevmedim kadının dünya umrunda değil agzından laf alamadım tarttı bebegi verdi kontrol bak yeni dr buldum 1.ayı için yalvar yakar randevu aldım suan gıdıcek bi doktorumuzda yok napıcam bennnn yardım lutfen kızım 18 gunluk buarada

Gerçekten güçlü bir kişiliğe sahip olduğun o kadar belli ki. Şimdi bunları bir solukta okuyoruz da o an yaşamak apayrı olmalı, sıkıntılar içindeyken zaman geçmek bilmiyor. Boyle oykulerı okunca ikinciye cesare edenlere bravo diyorum ama sanırım gerçekten Allah unutturuyor. Herkese kulak tıkamak ne zor geliyor bazen. Sen bunu gerçekten yapabilmişsin. Yalnız bu tarz olumsuz insanları sadece ülkemizde var sanırdım, demek ki her yerdelermiş.
Garip bir yer burası. Birileri gidiyor burun estetiği fotoğraflarını koyuyor, biri geliyor evinin fotoğraflarını.birisi de ben şunu şuradan indirimden aldım muhabbeti yapıyor. Hepsi gerekli belki de , ama burada birbirimizden öğrendiğimiz çok şey var. Kendi adıma yaşadığım o son inişte burada aldığım tepkiler toparlanmamı çok kolaylaştırdı. Buraya üye olurken buradan bu kadar faydalanacağımı hiç düşünmezdim. Hepinizle yolumuz bu şekilde kesiştiği için gerçekten çok mutluyum.

cok sagolun kızlar kayınvAşıdem ıcın bu kadar aglayacagımı bılmezdım

Meltemcim online görünüyorsun. Başınız sağolsun, Allah önce eşine, kayınvalidenin sevenlerine sabırlar versin. Rüzgar'ı görebilmiş olmasına ve senin bunu gebeyken yaşamamış olmana seviniyorum. Bunun dışında ne söylenir, gerçekten bilmiyorum.

cok sagol canım mekanı cennet olsun ne dıyeyım ....
bu arada yasadıgın sıkıntıları bır an once atlatıp bu muhtesem duygunun tadını doy adoya cıkarmanı dılıyorum canım

canım malum herkesin çektiği bi sorun buu...ben bunun için kaynanamın öğrettiği bişeyi yapıyorum ,bi defter kağıdının ucunu büküp çok ince bi çubuk yapıyorum,bu çubuğuda zeytin yağında ıslayıp,bebeğin makatına fitil olarak kullanıyorum...5dkka sonra bebek rahatlıkla kakasını yapıyo ...ayrıca çok ince olduğu içinde makata zarar vermiyo,eczanede satılanlar ne kadar bölsekde bebeklerin makatı için büyük,benm büyük oğlum çok kabızlık çekerdi bebekken, ona hep bunu uygulardık hemen rahatlardı...
bebğin hayırlı olsun,rabbim analı babalı büyütsün...o sancılar içinde iyi dolandırmış seni doktorlar,neyse kurtulmuşsunuz...

en kısa zamanda sen eşine,çoçuklarında babalarına kavuşur inşlh...allah kolaylık versin..zor bi durum..

sağol canım bunuda denicem bugecede aynı gözüküyor gidişat böyle olacağını bilseydim hamileliğin son günlerinde ne olursa olsun uyurdum kıymetini bilemedim valla en uzun uykum 18 gundur en fazla gunde 1 saat akşam ishal oldum afedersiniz tuvalete gidemedim bebişi bırakıp sussun diye yalvardım yoksa altıma yapıcaktım :)anne olmak çok zor işmiş :)mis kokuyu içime çekince gücümü topluyorum

azra merak ettim, sancı varken neden heemen sezeryan dedi doktorlar?

canım çatı darlığı varmış ve kızımda 4 kg olduğu için normal doğuramazmışım onun için sezeryan oldum yoksa hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum ama kısmet sezeryanmış aslında benim dr beni bekle bişi olmaz demeseydi o sancılarıda çekmicektim ama o öyle söyleyince güvendim bişi olmaz diyorsa olmaz heralde dedim normalde 38 haftada sezaryan olunuyormuş ben 40+1 de oldum daha önce yazılarımdan okudun mu bilmiyorum ama benim drum kaza geçirmişti izine ayrıldı ben başka dra gittim sezeryan dedi bana aradım dr ma söyledim oda olma beni bekle daha erken dedi ona güvendim onun için yaşadım bukadar sıkıntıyı kimseye güvenmiceksin aslında...

benim prenseste kabızlık yaşıyor galiba tam anlamadım gerçi bezini değiştirirken kakasını leke gibi yapmış oluyor. zorlanıyor galiba bende dıştan zeytin yağı sürüyorum dediğini denesem mi belki işe yarar.

en kısa zamanda sen eşine,çoçuklarında babalarına kavuşur inşlh...allah kolaylık versin..zor bi durum..[/QUOTE]

maalesef yakin zaman dedigim yine uzadi. bu alman devlet daireleri insani cileden cikarir. bugün yine bir sürü sorunla karsilastim aglamaktan basim agriyor. türkiyeye dönüsüm en az 3 hafta uzadi. insallah daha da uzamaz. cildirmak üzereyim...

slm canım aynı detten bende çok çektim 4 gün öncesine kadar 38 günlük olduk bugün alttan midahale etmeikçe yapamdı kkasını ıkındı ıkındı kızardı morardı yüzü kafası kıpkırmızı döktü böyle zeyti yağı veridk yok çubukla yaptık yok yapamıyo birgün fitil verdik ağrısı için verir vermz püskürttü aladıkki uyarılması lazım sabun verdik zararlı deidler ama mecbur aldık yapamayıncada zararlı ne işe yarar diyerek geçti günler böyle çok şükr bir arkadaşım topikten yine milupanın çocuk rezene çayını al dedi aldım ve 4 gündür kendiliğnden gaz çıkarıyo ki doğdu doğalı 1-2 kere ancak duymuşumdur gaz çıakrıdğını düşünki geceden beri 5. kaksını yaptı oğlum işe yaradı sakinleştirip uyutuyoda bende gecelri uykusuzluktan ölüyorum ama en azından 4 gündür aşam yatıyırıyorum 1 1.5 saatte bir kalkıyor emmeye 6 dedimmi tamam başlıyo ıkınmaya alışkanlık oldu sanırım sabit yani şaşmıyo ama o saate kadar saatte bir olsada alıyrum uyumu iyi kötü 6 dan sonrada eşim bakıyo işe gidene kadar çok zor bilirim görünce beli bir faydam olur diye yazmak istedim ben burayada yazdım neler yapabişirim diye zeytn yağı falan önerdi sağolsunalr ama işe yaramadı bizimkinde o arkadaşım sayesinde rahatldımumarım sende kuzund arahatlar çünkü biz zorlaıyoruz çekiyoruz ama onalr birde o ağrıyı kabızlığı yaamamayı çekiyolar kıyamam onalra :26::26:

Son düzenleme:

canım çok teşekkür ederim bende denicem benimde kızımın gaz çıkarması mucize ne yaparsak yapalım bende mamasını değiştirsen mi diyordum aptamil veriyorum arada dr.a ne veriyim aptamil olur mu dedim oluuuur ver dio bişey söylediği yok adam gibi delirtti beni neyse canım gerçekten sağol inş benim tatlı kızımdada işe yarar bütün gece sabah hiç durmuyor öğlen annem geliyor bakmaya kızım uyuyor bütün gün annemde bişeyi yok ne güzel uyuyor dio geceki halini görmediği için

canım yazdıklarını okudum da bende aptamil kullanıyorum ama günde sadece 60 ml veriyorum sütüm yetmiyor gece aglamaya başlıyor onun için sadece 1 defa veriyorum benim kızımında gazı vardı yapamıyordu şimdi humananın kimyonlu rezene çayını veriyorum kızıma günde 60 cc içiyor az az ama bi seferde degil maşşallah şimdi çok rahat gaz yapıyor tavsiye ederim artık çok rahat uyuyor

benimkinide kustu küveze almışlardı 43 günlük oldu ama arada yine tıkanıyo kusarken seninki nasıl oldu şimdi bide küveze alırken ne sebeb gösterdiler bana ciğerlerine kusmuğu kaçmış dediler 1 hafta kalmıştı.

Son düzenleme:

azra kişisel fikrimi söylememde sakınca yoksa sonu sezeryan da olsa son haftalara kadar beklemen, bebeğinin gelme zamanını ona bırakman ve o sancıları çekmiş olman çok güzel bence. o yüzden lk doktorunu en azından beklettiği için tebrik ediyorum ben. çünkü doğumun başlamasıyla vücudunun salgıladığı hormonlar anne-bebek aşkını tetikliyor. o süreci sıkıntı olarak görme lütfen. normal doğum çoğu zaman korkulacak bir şey değil. en başta bir mucize.
bilmişlik olarak alma lütfen söylediklerimi. üzdüysem özür dilerim. ben de ilk bebeğimi sezeryanla kucağıma aldım ama normal yoldan doğurduğum ikincisinde sancıyı, doğumu her şeyi severek karşıladım.

yazdıkların çok güzel canm ama bebeğimin hayatı riske girince öyle düşünemiyorsun 1 hafta bebeğimden ayrı kaldım küveze aldılar dr da solunum problemi oldugunu söyledi kustugunda kahverengi leke geldi ağzından günü geçtiği için olabilir dedi dr onu duyunca drma kızmaya başladım böyle düşününce kızımın acı çekmesini felan midesini yıkadılar doğdugu gün yanımda olamadı onu öyle küvezde agzında burnunda kollunda serumlarla görünce nasıl içim acıdı anlatamam onun için sıkıntı olarak görmem normal allah kimseye yaşatmasın onu öyle görünce anne ne demek daha iyi anladım içim yandı resmen ama geride kaldı allah bidaha yaşatmasın..

geçmiş olsun sanada canım kızım iyi şimdi allaha şükür 19 günlük ama benim kızımda ağlarken morarıyor çok korkuyorum bişi olucak diye emerkende nefes almada zorlanıyordu çok tuaf sesler çıkarıyordu ama o geçti bizede sebeb olarak solunum problemi ve midesinde iltihap var dediler 1 hafta antibiyotik tedevisi uyguladılar yani sordugumda antibiyotik tedavisine devam ediyoruz diyordu dr u ilk 3 gün emzirmeme bile izin vermediler nefesi daralıyor diye... neyseki geçti allaha şükür senin bebişin dr ne diyor peki hala tıkanıyor dediğinde

canım ben aldım milupanın rezene çayını ama arkasında doğru düzgün bişey yazmıyor sen nasıl hazırlayıp veriyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…