canım merhaba,
canın çok acıyor olmalı. bence şu an en önemlisi göğsündeki yarayı iyileştirmen.
emzirmek çok muhteşem bir şey olsa da meme kadar hassas bir doku için bir travma ve bu süreci senin en iyi şekilde atlatman lazım.
bunu ben şöyle aştım:
1. göğsünün bol bol hava alıp kuruması gerek: bunun için kalkanlar var, başka markada da olabilir, ben avent kullandım. biri hava aldıran bir aldırmayan iki adet kalkan çıkıyor paketten. emzirdikten sonra göğsünü sık, kendi sütünü ucuna iyice sür. sonra hava aldıran kalkanı tak. sütyeninin içinden takıyorsun bunu. o deliklerden hava gireceği için göğsün kuruyacak ve iyileşmesi hızlanacak. giysi, çamaşır ile teması keseceği için de tahriş olmayacak. en fazla 45 dk takıyorsun. hava alan kalkanda biriken süt kullanılmaz, bakteri olacağından atılır. aman buna da dikkat.
2. sütünün gelmeye devam etmesi için de emzirebilmen gerek: bunun için de kelebek uçlar var. meleği emzirirken bunu takıyorsun. acıyı çok önemli oranda azaltıyor. bebek alışmıyor korkma. benim kızım alışmadı hiç. zaten avent'inki kelebek şeklinde olduğundan burnu senin tenine temas etmeye devam ediyor.
avent blogunda bunların kullanımıyla ilgili bilgi var:
Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne
gelelim pompaya. göğse en nazik davranan pompayı almışsın zaten. canını yakmaması lazım. acaba çok mu hızlı ve uzun süre pompalıyorsun? 5 dk hızlı, sonra yavas pompala. stres yapma, pompalarken hafifce one egil, sutun gelecektir.
naçizane tavsiyem göğüslerin alışana kadar sadece emzirmen, alıştıktan sonra pompayla çekersin. acın ve stresin azalayacı için sütün artacaktır. süt miktarını ben hiç ölçmedim, o yüzden yazamadım. umarım geçer acısı.