2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
biraz geciktim ama ben geldim...
bebişlerimize kocamaaaaan maşallah:nazar: diyorum ...
bizde bugün tam 52 günlük olduk teyzeleri arada girip çıktım ama yazmaya fırsat bulamadım benim bebiş kırkından sonra tam bi kolik oldu:19: akşam 6 7 gibi başlıyoruz 10 11 gibi kapanış ...:27: şu an bile ayağımda hafif hafif sallıyorum nereye kadar böyle sürecek bilmiyorum akşam misafir gelmesin diye dua edicem nerdeyse...:26:

kusura bakmayın geçmiş yapamadımm
bugün 3 aşı birden olduk o an sağlık ocağını çınlattı benim cadı ve o andan sonra sürekli uyku halinde resmen gözünü zor acıyor netten baktım bazı bebeklerde böyle oluyormuş 1-2 gün sürüyormuş sizde de böyle oldu mu?

Kızlarr oğluma bugün verem aşısı yaptırmaya gittim 3 tane aşı birden yaptılar yavrucağa bn 1 tane sanıyordum..Çok üzüldümyaa:5:Bide sanki huysuzlaştı eczaneye gittim fitil verdi henüz vermedim fitili Aranızda yaptıranlar varmı sizin bebişlerede mi 3 aşı birden oldu huysuzlaştılar mı ateş oldumuydu? :50:
bızım dr umuz asıdan sonra 3/2 (kılomuza gorei daha zayıf bebekler 1/2 atabılır) paranox fıtıl at dedı. bu arada fıtıl suurptan daha cabul etkı eder

kızlar doktora gittik sabah..muayene etti ve çok şaşırdı..1.5 aylık çoçukta pek görülmez dedi..bu arada beneklerimiz fazlalaştı..oldukça belli suçiçeği olduğu bana göre,ama doktor bey emin deilim olabilir dedi...başka bi doktoru aradı,oda anne su çiçeği geçirmemişse çoçuk olur dedi...ataraks şurup verdiler...ateşi çıkarsa hemen hasteneye gitmemizi sölediler,zatüreye çevirebilir dediler...inşlh rahatça atlatırız bu hastalığıda,rabbim evlatlarımı,ayrıca herkesin evladını korusun...

kızlar doktora gittik sabah..muayene etti ve çok şaşırdı..1.5 aylık çoçukta pek görülmez dedi..bu arada beneklerimiz fazlalaştı..oldukça belli suçiçeği olduğu bana göre,ama doktor bey emin deilim olabilir dedi...başka bi doktoru aradı,oda anne su çiçeği geçirmemişse çoçuk olur dedi...ataraks şurup verdiler...ateşi çıkarsa hemen hasteneye gitmemizi sölediler,zatüreye çevirebilir dediler...inşlh rahatça atlatırız bu hastalığıda,rabbim evlatlarımı,ayrıca herkesin evladını korusun...

Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. Atlatırsınız elbet, aman öteki çocuğun duygularını da ihmal etme, kendini suçlu hissedebilir, onu da rahatlatmaya çalış.

slm kızlar birşey sormak istiyorUum benim sol göğsümü oğlum emmiyor alınca öö yapıyor zorlayıncada kusucak gibi oluyo emmeye emmeye süt gitti sağıyorum ama 3 yudum ancak çııkıyo sağ tarafta yetmiyo amada almıyo böyle beze gibi birşeyler var sağdada var gerçi baktığımda ama solda süt acı sanırım beklemekten sağdaki normal sağıyorum 2 gündür ama sütte gelemdiğinden değişen birşey olmuyo dün göğüs pedine khverengi bir akıntı gibi birşey vardı size ne oalblir bunun için ne yapablirim nereye gidebilirim:26:

Bence yine kadın doğum uzmanına gitmelisin, ve bunu mutlaka yapmalısın, beze dediğin şey mastit olabilir. Benm göğüs uçlarım çok kötü yara olduğunda cildiyeye gitmeyi düşüdüm ama öncesinde kadın doğum uzmanımızı arayıp danıştım ve bana telefonda ettiği yardm yeterli geldi, cildiyeye gitmedim.

Çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. Atlatırsınız elbet, aman öteki çocuğun duygularını da ihmal etme, kendini suçlu hissedebilir, onu da rahatlatmaya çalış.

tşkederim kumpii...oğlum etkilenmesin die onu başka yere bile göndermedik...zaten o kadar duygusalki kardeşine geçtiği için çok üzüldü...yapacak bişi yok artık...allah daha beterinden korusun yawrularımızı...

bızım dr umuz asıdan sonra 3/2 (kılomuza gorei daha zayıf bebekler 1/2 atabılır) paranox fıtıl at dedı. bu arada fıtıl suurptan daha cabul etkı eder
dr. çıkmıştı ilaç yazdıramadım. eczaneden bn ısrarla şurup istedim. dediğin gibi fitil daha çabuk etki eder hemde 2 aylık bebeğin sindirim sistemine yazık gel sen fitil al sen bilirsin istersen şurup veririm dedi. bende fitil olsun ozaman dedim. paranoxS verdi yarım at dedi. iyi içim rahatladı seninkide ondanmış.

geçmiş olsun cnm inş.rahat atlatırsınız..

dr. çıkmıştı ilaç yazdıramadım. eczaneden bn ısrarla şurup istedim. dediğin gibi fitil daha çabuk etki eder hemde 2 aylık bebeğin sindirim sistemine yazık gel sen fitil al sen bilirsin istersen şurup veririm dedi. bende fitil olsun ozaman dedim. paranoxS verdi yarım at dedi. iyi içim rahatladı seninkide ondanmış.
fıtıl verme sebebı bagırsakta hemen cozunup kana karısmasıdır suruba gore cok daha cabuk etkı eder , ben buyuk oglumda da bu fıtılı kullandım mınık ogluma da verıyorum

Bence yine kadın doğum uzmanına gitmelisin, ve bunu mutlaka yapmalısın, beze dediğin şey mastit olabilir. Benm göğüs uçlarım çok kötü yara olduğunda cildiyeye gitmeyi düşüdüm ama öncesinde kadın doğum uzmanımızı arayıp danıştım ve bana telefonda ettiği yardm yeterli geldi, cildiyeye gitmedim.

canım mastit olmuş malesef göğüs ucum kızarık ama süt geliyo yani ilaç kullanıyorum ve baya söndü rahatladı sağolasın

canım çok geçmiş olsun atlatırsınız hemen umarım.

bebişlerimiz ne tatlı :nazar::nazar::nazar: maşallah hepsine allah güzel ömürler versin. kızlar 35. günümüzdeyiz ve ben ilk reglimi oldum. ikinci bi yolcu gelmemesi için dikkat etmeliyim yani:9: ben bu sağlık ocağını anlamıyorum. bugün ev ziyaretine geldiler kanamamı sordular. bende dünden beri arttı dedim. doktorunu arasan iyi olur dediler. geçen haftada bebeğimin bıngıldağına bakıp genişlemiş çocuk doktorunuza gitseniz iyi olur demişlerdi. neden herşey için teleşlandırıyorlar

kızlar göğsüm yara olunca avent manuel göğüs pompası aldım ama bu da bebek gibi canımı çok acıtıyor, bir de pompalayınca öyle deli gibi süt çıkmıyor. sizde durum nedir? göğüs pompası sizin de canınızı yakıyor mu?
şimdi geçiş sütündeyim, olgun süt gelince pompayı daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum ama, sizin haftaları kıyasladığınızda pompayla elde ettiğiniz sütün miktarı konusunda gözlemleriniz neler?

canım merhaba,
canın çok acıyor olmalı. bence şu an en önemlisi göğsündeki yarayı iyileştirmen.
emzirmek çok muhteşem bir şey olsa da meme kadar hassas bir doku için bir travma ve bu süreci senin en iyi şekilde atlatman lazım.
bunu ben şöyle aştım:

1. göğsünün bol bol hava alıp kuruması gerek: bunun için kalkanlar var, başka markada da olabilir, ben avent kullandım. biri hava aldıran bir aldırmayan iki adet kalkan çıkıyor paketten. emzirdikten sonra göğsünü sık, kendi sütünü ucuna iyice sür. sonra hava aldıran kalkanı tak. sütyeninin içinden takıyorsun bunu. o deliklerden hava gireceği için göğsün kuruyacak ve iyileşmesi hızlanacak. giysi, çamaşır ile teması keseceği için de tahriş olmayacak. en fazla 45 dk takıyorsun. hava alan kalkanda biriken süt kullanılmaz, bakteri olacağından atılır. aman buna da dikkat.
2. sütünün gelmeye devam etmesi için de emzirebilmen gerek: bunun için de kelebek uçlar var. meleği emzirirken bunu takıyorsun. acıyı çok önemli oranda azaltıyor. bebek alışmıyor korkma. benim kızım alışmadı hiç. zaten avent'inki kelebek şeklinde olduğundan burnu senin tenine temas etmeye devam ediyor.

avent blogunda bunların kullanımıyla ilgili bilgi var: Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne

gelelim pompaya. göğse en nazik davranan pompayı almışsın zaten. canını yakmaması lazım. acaba çok mu hızlı ve uzun süre pompalıyorsun? 5 dk hızlı, sonra yavas pompala. stres yapma, pompalarken hafifce one egil, sutun gelecektir.

naçizane tavsiyem göğüslerin alışana kadar sadece emzirmen, alıştıktan sonra pompayla çekersin. acın ve stresin azalayacı için sütün artacaktır. süt miktarını ben hiç ölçmedim, o yüzden yazamadım. umarım geçer acısı.

Canim mesajını göremedim :) alıntı yapamadim bu yüzden :) ben medelanin elektrikli pompasini aldım onunla çekiyorum. Kademeleri var. En yavasi kademesi göğsünü acitmaz herhalde ama en yavaş ayarında kuvvetli çekmediği için süt de gelmiyo. Benim sağ gogsumden 100 cc soldan 50 cc çıkıyordu. 10 gündür sagmiyorum. Su an ne kadar çıkar bilmiyorum. Senden ne kadar cikiyo.

canım merhaba,
canın çok acıyor olmalı. bence şu an en önemlisi göğsündeki yarayı iyileştirmen.
emzirmek çok muhteşem bir şey olsa da meme kadar hassas bir doku için bir travma ve bu süreci senin en iyi şekilde atlatman lazım.
bunu ben şöyle aştım:

1. göğsünün bol bol hava alıp kuruması gerek: bunun için kalkanlar var, başka markada da olabilir, ben avent kullandım. biri hava aldıran bir aldırmayan iki adet kalkan çıkıyor paketten. emzirdikten sonra göğsünü sık, kendi sütünü ucuna iyice sür. sonra hava aldıran kalkanı tak. sütyeninin içinden takıyorsun bunu. o deliklerden hava gireceği için göğsün kuruyacak ve iyileşmesi hızlanacak. giysi, çamaşır ile teması keseceği için de tahriş olmayacak. en fazla 45 dk takıyorsun. hava alan kalkanda biriken süt kullanılmaz, bakteri olacağından atılır. aman buna da dikkat.
2. sütünün gelmeye devam etmesi için de emzirebilmen gerek: bunun için de kelebek uçlar var. meleği emzirirken bunu takıyorsun. acıyı çok önemli oranda azaltıyor. bebek alışmıyor korkma. benim kızım alışmadı hiç. zaten avent'inki kelebek şeklinde olduğundan burnu senin tenine temas etmeye devam ediyor.

avent blogunda bunların kullanımıyla ilgili bilgi var: Emzirememe Sorunu ile Başa Çıkma Rehberi | Hamile ve Anne

gelelim pompaya. göğse en nazik davranan pompayı almışsın zaten. canını yakmaması lazım. acaba çok mu hızlı ve uzun süre pompalıyorsun? 5 dk hızlı, sonra yavas pompala. stres yapma, pompalarken hafifce one egil, sutun gelecektir.

naçizane tavsiyem göğüslerin alışana kadar sadece emzirmen, alıştıktan sonra pompayla çekersin. acın ve stresin azalayacı için sütün artacaktır. süt miktarını ben hiç ölçmedim, o yüzden yazamadım. umarım geçer acısı.

Merhaba, cevapladığın mesaj biraz eskiye ait, çok şükür şu an gayet iyiyim. Bahsettiğin bloğu da incelemiştim. Aynen ben de bu süreci avent kalkanlar olmadan atlatamazdım sanırım, tabi garmastan ve evicap da çok faydalı oldu. Halen ve tüm gün boyunca, gece de dahil kalkanları kullanıyorum çünkü sağ göğsümden gün içinde bayağı süt çıkıyor ve onları biriktirip biberonla bebeğime veriyorum. Pompayı şimdilik kullanmıyorum, sütüm yettiği için.
Bu arada sanırım avent için çalışıyorsun, bu kadar az mesaj girip tüm girişler aventle ilgili olunca ve eskiye dönük mesajımı cevaplayınca öyle düşündüm.

Son düzenleme:
Canim mesajını göremedim :) alıntı yapamadim bu yüzden :) ben medelanin elektrikli pompasini aldım onunla çekiyorum. Kademeleri var. En yavasi kademesi göğsünü acitmaz herhalde ama en yavaş ayarında kuvvetli çekmediği için süt de gelmiyo. Benim sağ gogsumden 100 cc soldan 50 cc çıkıyordu. 10 gündür sagmiyorum. Su an ne kadar çıkar bilmiyorum. Senden ne kadar cikiyo.

Canım bana doktorum elektrikliler daha çok tahriş ediyor diyerek özellikle manuel pompa aldırdı. Ben de ne zamandır kullanmadım, şimdilik sorun olmayınca. Göğüs kalkanımın sağındakinde iki günde 90 ml ye yakın süt birikiyor, kendiliğinden. Zorda kalınca ısıtıp onu veriyorum, şimdilik pompa lazım olmuyor.

Akşam 6 dan bu yana oğlum emme istemiyo aşırı huysuz uykusu var uyuyamıyor babası ile ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. en son biberon ile verelim sütü dedik sütü sağıp verdim biberon almayan oğlum biberonla içti sütü sonrasında yine verdim mememi ama yok yine almadı çok üzüldüm neden böyle bir şey oldu sizce inşallah düzelir sakinleşiirr :(

Akşam 6 dan bu yana oğlum emme istemiyo aşırı huysuz uykusu var uyuyamıyor babası ile ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. en son biberon ile verelim sütü dedik sütü sağıp verdim biberon almayan oğlum biberonla içti sütü sonrasında yine verdim mememi ama yok yine almadı çok üzüldüm neden böyle bir şey oldu sizce inşallah düzelir sakinleşiirr :(

canım aynı sorun bizde de var. oğlum saatlerdir uyumuyo. göğsümü alıyo ağzına ama hırslı hırslı emiyo. süt gelmiyo mu acaba diyrum geliyo da çok huzursuz. dün verem aşısı yaptırdık acaba onun huzursuzluğu mu diyorum sürekli mız mız şimdi uyudu sayılır daha ama dalmıyo hemen uyanıyo. şaştım kaldım.

canım biberona alışmasından korkuyorsan kaşıkla ver istersen. kolaya geldiği için alışabilir biberona benim öyle oldu. 2-3 güünde bi göğsümü emiyor ama sonra yine biberon bi türlü alışamadı. süt gelmeyincede emmek istemiyolar. düzelir umarım.

Back
X