Gyne, çok çok geçmiş olsun. Herşeyden önce bir sadaka vermeni öneririm, küçük bir miktar da olsa. Bu da artık bir sms ile bile halledilebilecek birşey. Az sadaka büyük belaları def edermiş. Geçirdiğin operasyona rağmen emzirebilmen sevindirici, çünkü öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bebeklerimiz o kadar küçük ki, ilişkilerimizi çoğunlukla meme üzerinden yaşıyoruz. ne kadar emzirebilirsek, ne kadar süt olursa o kadar iyi bir "anne " olduğumuzu hissediyoruz.
Hastalığa gelince, ablam 3 çocuk annesi, soğuk algılıklarında antibiyotik almazdı ama günde yarım Tylolhot içerdi diye biliyorum. Kendim de soğuk algınlıklarımda ıhlamur, elma kabuğu(ıhlamurun keskin kokusunu bastırsın diye), bir iki tane karanfil, limon, bir çubuk tarçını beraber kaynatıp içerim, tabi balla tatlandırarak. Ayrıca boğaz tahrişin için de minik bir kavanoza bal ve bolca toz zencefili karıştırarak, bu karışımdan saatte bir, bir kaşık dolusu yemeni öneririm, zencefil balla birleşince boğazı muhteşem yumuşatıp ısıtıyor, tahrişine iyi geleceğini düşünüyorum. Ben kuru öksürüklerimde hep bunu uygularım ve hep çok iyi gelmiştir.
Hepsi geçecek, hiç merak etme. Yarın daha iyi olacaksın, sonraki gün daha iyi, sonraki gün daha da iyi. Bol bol dinlen, bu aralar yemeği bile dışardan söyle hatta. Dinlenmezsen iyileşme sürecin uzar çünkü.
Tabi bir de bol bol su içmen lazım, bütün kbb doktorları reçete verirken bunu hatırlatmayı ihmal etmezler. Bol su içince sekresyon kolaylaşır, mikropları daha kolay atarsın vücudundan.