- Konu Sahibi papatya3459
-
- #43.621
allah kabul etsin, hayırlı olsun bahar:)))
hoş geldinnn canımmm :) bende takip etmeye calısıyorum seni de girmiyor heralde iş başı yaptı diyordum :)
zara nasır köyü ama ist da doğduğum için bilmiyorum oraları sen sivastamısın istdamı? eşim kırşehirli o yüzden 40 (5840) yaptımbende sivaslıyım canım yanında 40 var ya ondan sanırım neresindensin sivasın
canım çok geçmiş olsun bende bi kere omzuma yatırırken elimden kayıyordu nerdeyse çok korkmuştum ama oluyor böyle şeyller
canım banada hep az kilo alıyomuş gibi geliyor annelik işte bugün doktorumuz kilosu iyi deyince rahatladım biraz
arkadaşlar hepinize merhaba doğumdan sonra bir kez yazdım ondan sonra da sürekli okuyorum ama bir türlü yazmaya zaman kalmamıştı ama içimi acıtan birşey var kendimle bile paylaşmak zor gelirken sizinle paylaşmak istedim.bebeğim 66 günlük oldu çok şükür herşey yolunda ama tam kırkı çıkacağı sırada bir kaza atlattık.daha doğrusu benim hatam nedeniyle bir kaza.15.günden sonra bebeğimin herşeyiyle ben ilgileniyorum gece gündüz çok yorulduğum ve uykumun beni çok zorladığı geceler oldu ama o gece hiç uykum yokken bebeğimin gazını çıkarmak için uğraşırken uyuyup kalmışım bebeğimin ağlamasıyla sıçradım kollarımdan kaymış düşürmüşüm bebeğimi.dünya başıma yıkıldı sanki hayatım boyunca o anki kadar korku yaşamadım.elimde bile tutatmadım hemen eşime verdim ama saç baş yolar derecesinde ağlıyorum evin içinde deliler gibi geziniyorum.bebeğim çok az ağladı sonra uyumaya devam etti.ama ben hemen hastaneye gidelim dedim özel bir hastaneye gittik refleksleri normal ama birde çocuk hastanesine götürün orada baksınlar dediler hemen gittik.söylerken anlatırken bile o kadar kendime öfkelenerek anlatıyordum ki elim ayağım titriyordu.tomografi rontgen ultrason kan tathlili yapıldi şükürler olsun hepdi temiz çıktı sabaha kadar hastane de kaldık sonrasında evimize geldik.ama hayatımın en zor gecesini geçirdim.bütün gece ağladım ve bütün gündüz sonrasında biraz kendime geldim.eşime çok kırıldım kaç kere dedim aşkım emzirince kucağında tutma düşürürsün şöyle böyle bir yandan bişey olmaz ağlama diyor ama bir yandanda beni suçlar tarzda cümleler kuruyor.ben o güne kadar sevmek için bile aramıza yatırmadım eşim defalarca istemesine rağmen uyur kalırız diye hiç yatırmadım herşeye ama herşeye çok özen gösterdim ama böyle birşey başıma geldi şimdi bile ağlayaarak yazıyorum bunları o günden beri her gece bebeğimin sesini duyup uyandığımda düşürdüm korkusuyla o geceyi yaşayarak uyanıyorum.bir diyorum insanllık hali heerkesin başına gelebilir sonra ahhh keşke diyorum ama çok şükür bişey olmadı ablam dışında kimseye anlatamadım utancımda bebeğine bakamayan bir anne gözüyle baksınlar istemedim insanlar.sonrasındaysa çekilen tomografi için suçlamaya başladım kendimi ve sanırım hayatım boyuncada suçlamaya devam edicem benim yüzümden bebeğim bir tomografiyle bir sürü radyasyon almış oldu inşallah geleceğini etkileyecek bir etkisi olmaz die dua ediyorum.zaten lohusalık döneminde ruhen çok kötüydüm kendime güvenemıyordum yapayalnız hissediyordum kendimi herkesin yaşadığı tarzda enişeler yaşıyordum tam onları atlattım derken bu olay geldi başıma tekrar en başa döndüm.şimdi her kucağıma alışımdaveya biri kucağına aldığında her arabasına koyduğumuzda bişey olacak ve düşecek korkusu yaşıyorum inşallah zamanla atlatırım ve inş.o tomografi bebeğime çok zarar vermemiştir.
bu arada bebeği ameliyat olan annelere çok çok geçmiş olsun,hocapolydi sanırım allah yardımcın olsun kolaylıklar versin bebeğine sağlık versin inşallah hep okuyorum paylaşımlarınızı ama yazamıyorum.bugün bende paylaşmak istedim içimdekileri inşallah kafa şişirmem.allah bebeklerimizle hayırlı sağlıklı bir ömür versin hepimize inşallah.
ben oğlumu bebekken 6 aylık falandı düşürdüm. bebek arabasındaydı avm deydik. boyu hizasındaki kıyafetlere tutunmuş, kafa üstü düştü zemine. öyle bir bastıki çığlığı avm inledi ben hem naptım ben diye hem utançtan( bebeğe kenara atmışımda alışverişe dalmışım gibi ) yerin dibine girdim. o ağladı ben ağladım. hiç tahmin etmemiştim ayağa kalkabileceğini o yüzden emniyet kemeri bağlı değildi. biz de hemen dr.u aramıştık.bebeğine hiç bir şey olmasın, hiç zarar görmesin istiyorsun ama bazen yaşanıyor böyle talihsiz olaylar. üzme bu kadar kendini. düşe kalka büyüyüor dedikleri bu oluyor. bu olay seni kötü anne yapmaz. ama üzüntünü anlıyorum. tomografi içinde üzülme. için içini kemirmese daha iyi olmazdı. allah korusun hepimizin yavrularını.
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun. Yazdıklarını okurken yaşadığın sıkıntılar bana da sirayet etti sanki, çok üzüldüm, kimbilr sen neler yaşadın. Bir kere şunu anlamadım, 15 günlük bebekle yalnız bırakıldığın için acaba annen, kayınvaliden ya da her kmse kendini hiç sorumlu hissetmedi mi? 15 gün kısa bir süre zor bebekler için, seni bu kadar yoruyorsa yardımcı olmalılardı. Evet başına gelen kesinlikle insanlık hali, hangi anne böyle birşey olacağını bilse buna mani olmaz ki? İnsanız, fiziksel gücümüz bir yere kadar. Ne kadar yorulduğunu görmedi mi insanlar? Eşin sana yükleneceğine ben biraz eşimin yükünü alsaydım diye düşüneceğine neden seni üzüyor? Lohusalıkta zaten çok acımasız olabiliyoruz kendimize karşı, vücudumuzu, eşimizi, annemizi, en çok kaynanamızı beğenmiyoruz:) o yüzden bu sıralar kend anneliğinden hoşnut olman duygusal olarak pek mümkün değil gibi. Tomografiye gelince, sanırım yerinde olsam ben de aynı şeyi yapardım. O endişeyle yaşanır mı ya? Bu riskli alman seni kötü bir anne yapmaz canım, aksine hassas bir anne yapar. Zamanla bu konuda kendini bağışlayacağına inanıyorum. Zaten çocuklarımız büyürken, öyle uykumuz filan da yokken, bildiğin ayıkken öyle hatalar yapacağız ki , bu yaşadığın aklına gelmeyecek bile.
bence yaşadıklarını içine atma, güvendiğin kişilerle konuş, anlat, ağla.. Yaşa, yaşa ve tüket bu acıyı.. Travmatize olmuşsun çünkü, anlata anlata duygu yoğunluğunun azaldığını ve olayı normalleştirdiğini göreceksin. Konuşamıyorsan da yaz tekrar tekrar, tutmak istemiyorsan elinde at çöpe. Zamanla daha huzurlu uykular uyuyabilirsin bu şekilde. Hepimizin ailelerinde senin gibi insanlar var aslında, hatta daha kötüsü benim amcamın eşi bir bebeğini emzirirken uyuyakalmış ve korktuğumuz şey olmuş işte. Yani demek stediğim, kimse böyle şeyler yaşamıyor, ben çok beceriksizim, kötü anneyim diye düşünme. Çevremizde var böyle kişiler, kendini yalnız bırakma.
canım hıc boyle dsunme ben sozde tecrubelı anneyım ama 3 gunluk bebegı saglık o cagında ousetınden dusurduk hem benım hatam hem esımın hatası oldu ben koltugun tutma yerını tam oturtmamısım esımde yataktan aldı koltugu kapıya yoneldı ve koltuk one egılıp bebek resmen kayarak ındı ve ben o dıkıslerımle kendımı yere nası attım anlatamam allahtan yanımızda hemsıre vardı da hemen aldı muayene ettı yok bısey dedı , yanı gelıyor hepımızın basına boyle seyler
emen bır bebekse 100 gr az degılkı e her ay da 1 kılo almıs yeter bence bosuna stres yapma derım ben bende 71 kıloda kaldım 84 le gırdım doguma ve 10 kılodan fazla kılom var
bacımmmmmmmmmmmmmmmmmm
zaman ayırıp yazdığınız için çok sağolun meltem keşke bizde biraz daha sakin olup şu toğmografiyi falan hiç çektirmeseydik sonra diyorum ki çok ciddi sıkıntılar yaşayan annelerimiz var ne zor hastalıklarla uğraşıyor insanlar ben bunları bir kenara bırakıp şükretmeliyim diyorum ki elbette her kucağıma aldığımda şükrediyorum rabbime bize böyle sağlıklı bir evlat nasip ettiği için ama arada boşluğun içine de düşünyorum işte.çok şükür bebeğim kırkından sonra rahat ilk zamanlar sabahladığım oldu ama şimdi daha iyi.çok duygusalım o yüzden kafama taktığım şeyleri atlatmam biraz zor oluyor ama geçecek inş çok teş.ederim sizlerede birilerinin içini rahatlatması iyi gelıyor :))
herkese mrb benim bebek kolik ve hala devam ediyor bu ay emmeyi çok red ediyor zorla veriyorum çok ağlıyor sütüm var ama bebeğim tutmakta çok zorlanıyor bu ay kilo alımıda çok az olmuş biz 3 ay 6 günlük olduk sütümü biberona koyuyorum onuda tutmuyor kafam darma dumun
zara nasır köyü ama ist da doğduğum için bilmiyorum oraları sen sivastamısın istdamı? eşim kırşehirli o yüzden 40 (5840) yaptım
g.o.paşadayım cnm sen?şarkışlalıyız canım ama babasmın işinden dolayı divride doğmuşum 16 sene divriğide yaşadık sonra sivas merkeze taşındık 2 sene evliykende istanbula tayinimiz çıktı yine tayin istedik bakalım hayırlısı istanbulun nersindesin kız yakınsan tanışalım burda bizim kimsemiz yok ya çok sıkıcı
az kaldı başlamama. bu arada ev taşıyacağım. rapor alabildim o yüzden hala evdeyim. başlama vaktim gelmişti aslında.inş. işte de fırsat olurda girerim.
herkese merhaba arkadaslar uzun zaman oldu bebeklerden frsat olmuyo tabii bız ııyyız kızımız 3 aylık oldu bu da benım bade'm Eki Görüntüle 698108
Eki Görüntüle 697406 Eki Görüntüle 697403 Eki Görüntüle 697402 Eki Görüntüle 697404 Eki Görüntüle 697409 bende geldım burdayımmmmmmm:)
hepinizin bebeklerinize maşallah birbirinden güzeller benim oğluşta 73 günlük oldu teyzeleri bizde keliz arkada azcık saçımız var yenileride yavaş yavaş çıkıyor.. Eki Görüntüle 696893 Eki Görüntüle 696894 Eki Görüntüle 696895 Eki Görüntüle 696896
Benim oglum da gündüz kısa süreli uyuyo. Karnı iyi doyarsa daha uzun sure uyuyabiliyo.herkese selam umarım herkes mutlu mesuttur :))
biz fena sayılmayız ama uyku düzenimiz yok gündüz hiç bir iş yapamıyorum, yanından ayrılamıyorum ...
denemediğim yöntem kalmadı, en uzun uykusu 45 dakika uyanıyor bu seferde uykusuz kaldığı için huzursuz oluyor
biraz uyanık kalsın yorulsun daha fazla uyur diyorum ama mümkün değil en fazla 2 saat uyanık kalıyor, dün değişiklilk olsun diye sitenin parkına götürdüm bizimki çığlık çığlığa tüm site bizi dinledi eve nasıl girdiğimi bilemedim
aynı şekilde avm de aynısını yapıyor
lütfen nerde yanlış yapıyorum söyleyin :26:
Benim oglum da gündüz kısa süreli uyuyo. Karnı iyi doyarsa daha uzun sure uyuyabiliyo.
canım kaç saat uyanık kalıyor peki
benim oğlum da derin uyuyamıyor gündüzde gecedeHiç belli olmuyor. Bazen emerken uyuyor. Oh diyorum. Ama10 dk sürmüyor uyuması. Bazen 1 saat uyuyo. Su an ayağımda uyutmaya çalışıyorum tuvalete gidebilmek için :) gözler kapalı ama çok hareketli. Bi türlü derin uykuya gecemiyo.
canım kaç saat uyanık kalıyor peki
Sana mesaj yazarken uyutmustum. 35 dk uyudu :)Hiç belli olmuyor. Bazen emerken uyuyor. Oh diyorum. Ama10 dk sürmüyor uyuması. Bazen 1 saat uyuyo. Su an ayağımda uyutmaya çalışıyorum tuvalete gidebilmek için :) gözler kapalı ama çok hareketli. Bi türlü derin uykuya gecemiyo.
Gece sorunumuz yok allahtan.benim oğlum da derin uyuyamıyor gündüzde gecede
gündüz yürüyüşe çıkıyoruz bazen
keyfi yerindeyse yarım saat kırk dk sessiz yatıyo pusette
keyfi yoksa çığlık çığlığa, hemen geri dönüyoruz eve
gece uyumadan banyo yaptırıyorum pek bi frkı olmadı uyumasında
uyku düzeni konusunda da;
akşam 9,30 -10 gibi lambayı söndürüp karnını doyuruyorum
uyuduysa salıncağına koyup derin uyuyana kadar bekliyorum (salıncak elektrikli Allahtan)
bugun 2nci ay asılarımızı olduk
gece nasıl geçecek hiç bilmiyorum
Zaman oluyor zor gunler geciriyoruz.kalp kirildiginda kolay tamir olmuyor.bir de seni kiran sevdigin deger verdiklerinse....unutulmuyor...ama su var ki bu uzuntulerlede yasanmiyor.takma kafana ve aklina fazla getirme.insallah gecer.rabbim kimseyi hastalikla ve aile huzursuzluguyla imtihan etmesin.
herkese selam umarım herkes mutlu mesuttur :))
biz fena sayılmayız ama uyku düzenimiz yok gündüz hiç bir iş yapamıyorum, yanından ayrılamıyorum ...
denemediğim yöntem kalmadı, en uzun uykusu 45 dakika uyanıyor bu seferde uykusuz kaldığı için huzursuz oluyor
biraz uyanık kalsın yorulsun daha fazla uyur diyorum ama mümkün değil en fazla 2 saat uyanık kalıyor, dün değişiklilk olsun diye sitenin parkına götürdüm bizimki çığlık çığlığa tüm site bizi dinledi eve nasıl girdiğimi bilemedim
aynı şekilde avm de aynısını yapıyor
lütfen nerde yanlış yapıyorum söyleyin :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?