2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
teşekkür ederim.
neny olan galiba.
kaç yaşına kadar kullanabilir. hareketlenince düşme tehlikesi varmı

BEBEK HAMAĞI MDF DESTEKLİ YASTIK HEDİYELİ GittiGidiyor'da 84136220 bunu aldık canım 99 tl miş bu arada valla hareketlenince düşme tehlikesi olabilir tabii o zaman gece uykusunda değil de gündüz ben yanındayken falan kullanabilirim.zaten alçak yere yakın misafirimiz gelmişti 1,5 yaşında kızlar onlarıda salladık çok hoşlarına gitti.2 yaşa kadar kullanılır en azından uykuya dalmak için.

kumpi hazır sen rüyadan konu acmışken bende paylaşmak istedim..
uzun zamandır sürekli gece ahmetefe uyansa da uyanmasa da kalkıp oturup sanki kucagımda cocuk varmış gibi sallıyormuşum ayaklarımı uzatıp sallıyormuşum hatta gecen gece tv karsısında uzanıp uyuya kalımıştım eşim üzerini değiştirip yat diye bikaç kez kaldırmış kalkıp koltuga oturmusum sanki cocuk kucagımdaymıs gibi yine kendimi falan sallıyormuşum eşime de kızmışım sus çocuk uyuyo demişim..sen biraz kucagında salla ben üzerimi değiştireyim deyip onun kucagına vermişim sonra geri gelip aglatıyorsun sen ver cocugu demişim sanki gercek cocuk varmış kucagımda gibi davranıyormuşum...dün gece de eşim gece vardiyasındaydı annem kaldı yanımda gece kalkıyormuşum yatagın üstünü açıp bebeğin bezini ıslak mendilini alıp yanıma koymusum annem napıyorsun demiş altını değiştircem cocugun demişim ama yarım saat önce değiştirdiğimi hatırlıyorum uyanıp ama diğer yaptıklarımı hiç hatırlamıyorum annem yat yerine diye bagarmış yatmışım..sabah kalktıgım da bebek bezleri yanımdaydı ve üzerimi cıkartmısım hangi ara yaptıgımı hiç hatırlamıyorum ama sadece atlet vardı uyandıgımda üzerimde bi süredir böyleyim sizce ne bu ya?
acaba sıyırmaya mı basladım

Cok mu yoruluyorsun?kendine zaman ayirmaya calis derim.kolay seyler yasamadin.her firsati degrlenir.mutlu oldugun seylerle mesgul ol.kafan dagilsin biraz.bol bol dinlen canim.aklima gelen bunlar ;D anne olmak zor....

Ay bu kadar olur ya, bir an bu mesajı ben yazdım da hatırlamıyor muyum diye düşündüm. Biz de aynı, yatınca kulakları katlanıyor ve sanki yukarı kısımları çok hafif kepçeleşti ama bana da öyle geliyor olabilir, çok fazla titiz incelemeden böyle issediyor da olabilirim. Çevremdekiler saçmaladığmı düşünüyor çünkü. Bizim de doğduğunda kibar, iyice yapışık kulakları vardı. Ama her durumda bu sıcaklarda başına birşey takabileceğimi sanmıyorum, yazık ya bunalır benim kızım kış olsaydı takardım belki bant filan.

Cok mu yoruluyorsun?kendine zaman ayirmaya calis derim.kolay seyler yasamadin.her firsati degrlenir.mutlu oldugun seylerle mesgul ol.kafan dagilsin biraz.bol bol dinlen canim.aklima gelen bunlar ;D anne olmak zor....

Bahar gerçekten hiçbirini hatırlamıyor musn bunların? Ahmet efe'den önce de uykuda gezme, konuşma filan var mıydı sende? Yani umarım dönemsel birşeydir ama devam ederse bir doktora görün bence.
Bende anlattıklarından sadece şu var, ayakta ve kızım kucağımdayken, kızım mıkırdanıyorsa hafif hafif salınıyorum, hepimiz yapıyoruzdur eminim. Bazen kızım kucağımda olmadığında da dalgınlıkla salınırken buluyorum kendimi, hele geçen namaz kılarken yapmaya kalktım ayakta dua okurken ama bir-iki kez olan birşeydi. Bir de aklıma şu geldi, eşim pilotluk eğitimi alırken acayip çalışıyor ve az uyuyordu. Bir gün kucağımda uyurken birden kan çanağı olmuş gözlerini açtı ve bana" kanatları kontrol ettin mi? Motor çalışıyor mu? " falan filan gibi hiç bilmediğim, anlamadığım teknik şeyler sordu. ahan da adam sıyırdı dedim çok korktum silkeledim bayağı kendine gelsin diye, sonra gitti yerine yattı ve ertesi gün hiçbirşey hatırlamıyordu, bu da sadece bir kez olan birşeydi. O yüzden flensburg'a katılıyorum, çok yoruluyorsun ama farkında değilsin sanırım.

Kızlar erteleyip durdum nazlandım filan ama bana diş hekimine gitme yolu göründü; bugün tıkınırken dolgum düştü. Altında da dişim acayip çürümüş. Yarın sabah 10 için randevu aldım. Çok korkuyorum yaaa, en çok da dişimin iflah olmamasından ve doktorun çekelim demesinden :18:

baharcım flesenburg ve kumpi ye katılıyorum , bence yorgunluk ve yasadıklarının tesırı olabılır ben sadece 1 kez yasadım gece uyanıp emzırdım yerıne koymusum hatırlamıyorum panıkle uyandım ruzgar aradım kolumda esımde anlayamadı ama 20 sn lık bır yanılsama yasadım sadece

Benim kadar disciden korkan varmi bilmem canim benim cekilen dislerim artik kirilmisti dis etinin altinda almisti dusun.titreye titreye gittim sezeryandan bu kadar kokmadim.ama bi gece o kadar agri cektimki agzimda suyla sabahladim 5 adet filan agri kesici ictim faya etmedi.korkma dis cekimi kolaymis ama ignesinden kork ;D igne yaparken cok acidi ama cekerken hissetmedim.agrisini cekmektense igne acisini tercih ederim.haftaa cekilen yerlere kaplama yapcak.

Öffff çok zorlamış seni canım ya, ama bana moral verdiğin kesin, senin kadar kötü durumda olamam herhalde diye teskin ediyorum kendimi :) iğneden genel olarak korkmam ama çürüğüme o sivri aletle dokunacak ya doktor, onun düşüncesi bile tırstırıyor fena halde. Neyse sabah ola hayır ola, inşallah ciddi birşey değildir, kanal tedavisi filan olmasın da. Emziriyoruz sonuçta. Öyle şakır şakır sütüm de yok ki sağıp önden hazırlayayım. İnşallah sadece dolguyla kurtarabilirim. Bir de sana özelden mesaj attım, aldın mı?

Son düzenleme:
Cogunlukla hep cepten giriyorum o yuzden gormedim ama biraz sonra bilgisayari acip bakarim mesajina hem de benim cadinin resmini koyayim bi bak teyzesi dis meselesine gelince masaya oturana kadar stres maximum seviyede oluyo.oturduktan sonra bakiyosun kacis yok kuzu kuzu bakiyosun senin o kadr kotu degildir rahat ol.

Son düzenleme:
Bence yorgunluktan bend tardu berkaramzda yatarken emzirdim ve uyudum bi kalktim aman uyuya kaldim emzirirken diye gogsumu toplamaya calsiyorummeger emzirmisim gogsumu toplamisim farkinda degilim tamamen yorgunluktan.bayadir kk a giremiyodum bugun seni ve oglunu merak eeiyodum tardu ya seslenirken bi an ahmet efe diyesim geldi bem iyice uctum yanii )

Bu arada zayiflamalar nasil gidiyor.denize girmeyi dusunenvar m catlaklar gunes isinlari leke yapar mi arkadasim pentiden mayo almis korseli bende mi alsam bilemedim

geçmiş olsun cnm ama inşallah kanal tedavisidirde 10 15 yıl bilmiyorum artık uzun bi süre dişini kurtarırsın..benim bebiş ikinci olduğundan bende hamilelikte sorun çıkmasın diye kanal tedavilerim vardı normal dolguda onları tedaviden sonra korunmayı bırakmıştım..bebiş sorun olcak sanırım kanalda uzun sürüyo :26:unutmadan bn özelde yaptırdım tek iğne acısı yani çalışıyodum hafta sonuda devletde olmuyodu sigortaya gitmedim hiç oralarda nasıl bilmem sen özelemi gidicen cnm bakalım yarın ne dicek doktorun :26:

Son düzenleme:
Bu arada zayiflamalar nasil gidiyor.denize girmeyi dusunenvar m catlaklar gunes isinlari leke yapar mi arkadasim pentiden mayo almis korseli bende mi alsam bilemedim

korseli mayomu varmış nekadar cahil kalmışım bende ondan almam lazım kilom çok kaldı göbek kısmımda yanlarımda var bikini zaten giymem mayo altına şort:).. eşim şortsuz izin vermiyo ama bende giyemiyorum öyle

Son düzenleme:
Burayim geldim arkadasim.senin bebek kac aylik oldu

hoşgeldin :) benim oğlum bugün itibariyle tam 3 ay 17 günlük çok şükür allahıma :) 12 saat sonra yani öğleden sonra 3-4 gibi sünnet oluyoruz ... çok korkuyorum.. canı yanacak oğlumun Allahım şu önümüzdeki 1 hafta şöööyyle hızlı hızlı hıphızlı geçiversee... dua edin kolayca atlatalım

bu arada nette gezinirken bir de bunu buldum. bebek ağzından gelişim süreci anlatılmış çok hoş :)

( ama bu 4. ay bitişini anlatıyor )

Bu ay gene karma aşı olmak için doktor amcaya gittim. Biraz ağladım tabii, ne yapalım o kadar olacak artık. Benim artık bir sürü oyuncağım var! Ben onları yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Ben yere atıyorum, annem bana geri veriyor. Bu oyun süper! Arkama bir yastık koysalar da televizyonu oturarak seyretsem. Böyle yapmaktan sırtım ağrıdı. "Mama" diyerek ağzıma birşeyler itiyorlar. Acıkınca yiyceğim işte?Anlamıyorlar ki. Dur, yuvarlanarak yatağın ucuna gideyim de görsünler bakalım. Alkış yaptılar! Allah allah? Ne yapsam, onlar için yaptığımı zannediyorlar.

Dördüncü Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık yüzükoyun yatarken sırtüstü dönebiliyorum; ellerim üzerinde yükselip dizlerimi bükmeyi bile beceriyorum. Desteklendiğim zaman 30 dakika kadar oturabiliyorum; otururken de başımı dik tutup tüm yönlere döndürebiliyorum. Etrafımda bulduğum objelere uzanıp kavradıktan sonra yaptığım ilk iş onları ağzıma götürmek oluyor. Ama annem her seferinde koşup beni engelliyor nedense.

Dördüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Artık normal bir yetişkin gibi görebiliyorum ve bütün renkleri ayırdedebiliyorum. Önceden birbirine yakın tonları ayırdedemezdim oysa. Meğer dünya ne kadar renkliymiş! Parlak ve canlı renkler ne kadar da ilginç! Dış dünyama ve etrafımda gördüklerime ilgim arttıkça yemek saatlerimde beni beslemek annem için zorlaşıyor. Etrafta ilgimi çeken bunca yeni şey varken dikkatimi yemeğime vermekte zorlanıyorum tabi. Annem sonunda bir çözüm buldu bu duruma, beni karanlık ve sessiz bir odada besliyor.

Yabancıların yanında eskisi gibi rahat değilim; artık insanları seçmeye başladım. Eskiden gördüğüm herkese gülümsüyordum, oysa şimdi yabancılardan bazen korkuyorum bile.

İki heceli sesler çıkarabiliyorum artık. Annem ve babam ben onlarla konuşmaya çalıştıkça mutlu olduklarını belli ediyorlar ve benim yüz hareketlerimi ve çıkardığım sesleri taklit ediyorlar. Sanırım iyi ve önemli birşey bu yaptığım, iletişim kurma çalışmalarıma devam edebilirim!

Uykularım düzene giriyor yavaş yavaş. Ama hala geceleri uyanıp huysuzluk yaptığım ya da beslenmek istediğim oluyor. Eğer ağlamıyorsam annem bir süre beni kendi halime bırakıp yeniden uykuya dalmamı bekliyor; artık büyüyorum ya kendi başımın çaresine bakmayı da yavaş yavaş öğrenmem gerekecek sanırım. Eğer ağlıyorsam yanıma gelip beni rahatlatmaya çalışıyor, besliyor ya da altımı değiştiriyor. Ama hiç gündüzleri yaptığı gibi beni eğlendirmeye, benimle oynamaya yanaşmıyor. Oyun için uygun bir saat değil sanırım bu saatler, en iyisi geceleri uyuyup gündüzleri uyanmak. Bu dönemde günde yaklaşık 15 saat uykuya ihtiyaç duyuyorum.

Oyun:

Büyüdükçe yeni beceriler kazanıyorum ve tabii ki yeni oyuncaklara ihtiyaç duyuyorum. Annem oyuncak seçimimde oldukça titiz davranıyor. Genelde tek parçadan oluşan güvenli bebek oyuncakları alıyorlar bana; parçalara ayrılabilen, ağzıma sokabileceğim derecede küçük oyuncaklarım yok hiç. En çok bez bebekleri ve hayvanları, yumuşak topları, kırılmayan bebek aynalarını ve diş çıkarma halkalarını seviyorum.

Aşılarım:

Bu ay 5li karma aşımın (Difteri-Tetanoz-Boğmaca, Çocuk Felci, Menenjit aşısının) 2.dozunu oldum. İlk dozu ben 2 aylıkken uygulanmıştı. Aşılarımın bir sonraki dozu ise 6. ayımda uygulanacak. 6. ayımda Hepatit B aşımın üçüncü ve son dozu da uygulanacak.

Beslenme:

İlk dört ay boyunca annem beni kendi sütüyle besledi. Bu dönemde yutma refleksim zayıf olduğu için kaşıkla verilenleri yeterince yutamayabilirdim, ağızdan geri çıkarmaya eğilimliydim. Böbreklerim henüz yeterince gelişmemiş olduğu için protein ve elektrolitlerin yükünü atamazdım ve sindirim sistemimde de yabancı proteinlere karşı koruyucu mekanizma tam gelişmemişti. Midem yeterli asit salgılayamaz; ayrıca nişasta ve yağların emilimi için gerekli enzimleri de yetersiz salgılardı. Bu nedenle bu dönemde benim için en ideal gıda, içinde bu enzimleri içeren, protein ve elektrolit içeriği düşük olan anne sütü idi

.

Anneme:

Annem bu aralar hamilelikte aldığı kiloları veremeyeceği endişesine kapılmıştı. Sonra bu derdini doktoruyla görüştü ve doktor amcadan kendisine uygun bir egzersiz programı aldı. Uygun egzersizleri yaptığı takdirde hamilelikte aldığı kilolardan kurtulması hiç de zor değilmiş.

Son düzenleme:
tekrar okudum daa bir bebek bunları bilebilseydi , ( hele ki şu aşılar ve beslenme ile ilgili bölümleri ) 2-3 yaşından sonra sorularına cevap vermek ne kadar zorlaşırdı ... anam anam :) üstün yetenekli çocuklarla yaşam sürmek zor olsa gerek. düşünsenize soru soruyor cevabını bilmiyorsunuz :) ben zihinsel engelliler öğretmeniyim. bir zihinsel engelli çocukla yaşamak ne kadar kutsal ve meşakkatli ise sanırım bu üstün yetenekliler için de geçerli.

Şu reklamlar başlasa da bir seyretsem! En çok yeşil kıyafetli kadına gülüyorum. Ama eve ekmek getiren amcadan da korkuyorum biraz. Benim oyuncaklarımı almaya çalışıyor devamlı; ben de hemen ağlıyorum. Ne zaman ağlasam, babam beni kucağına alıyor. "Ba-ba, ba-ba" diye birşeyler söylüyor bana. Halbuki benim adım baba değil ki?

Üçüncü Ayımda Fiziksel Gelişimim:

Artık kocaman bir bebek oldum ben, iyice hareketlendim, sanırım bu yüzden annemle babam daha bir dikkatle takip etmeye başladılar beni. Yataktan ya da koltuktan düşmemden, elime geçirdiğim küçük objeleri yutmamdan korkuyorlar. Haksız da sayılmazlar hani, onların gözetiminde olmak benim için en güvenli olanı şu anda! Beni yüzüstü yatırdıklarında başımı 900lik açıyla kaldırabiliyorum; ayrıca ellerimi birleştirmeyi de becerebiliyorum artık. Mutlu olduğum zamanlarda yüksek sesle gülmeye başladım, annemle babamın çok hoşuna gidiyor bu durum!

Üçüncü Ayımda Algısal ve Sosyal Gelişimim:

Duyduğum sesleri takip edebiliyorum, sesin geldiği yere göre başımı sağa sola hareket ettirmeye başladım. Konuşma seslerini de algılayabiliyorum artık. Bir de şu konuşma işini çözebilsem ne güzel olacak! Konuşuyormuş gibi ağzımı hareket ettirebiliyorum ve çeşitli sesler çıkarıyorum ama hala gerçek bir konuşmaya çok uzak bunlar sanırım. Ben konuşamıyorum gerçi, ama annem benimle çok sık konuşuyor artık; hatta bana kitap okumaya bile başladı. Okunanları anlamıyorum ama çeşitli kelimelere ve seslere alışıyorum bu şekilde; hem bu benim konuşmayı daha erken öğrenmeme bile yardımcı olabilir. Şu anda duyduğum çoğu ses ve kelimeyi hızla gelişmekte olan hafızama kaydediyorum.

Bu arada sinir sistemim de gelişmekte olduğu için yeme ve uyuma alışkanlıklarım yavaş yavaş düzene girmeye başladı. Buna en çok annem seviniyordur herhalde, ben de annemi sevindirmek ve işini kolaylaştırmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum. Ama hala önümüzde uzun ve meşakkatli bir yol var. Birlikte başaracağız. Zaten annemden başka hiçkimse bu kadar yorgunluk ve zorluğa onun gibi zevkle ve sevgi dolu devam edemezdi.

Aşılarım:

Bu ay BCG (Tüberküloz) aşımı oldum. BCG aşısı şu anda dünyada kullanılan tüm aşılar içinde en eski olanıymış ve inanılmaz sayıda insan BCG aşısı olmuş.
Annem düzenli doktor ziyaret ve kontrollerimi de hiç ihmal etmiyor tabiki.

Anneme:

Artık dış dünyayla ve yeni insanlarla iletişime girme zamanım geldi. Beni kısa süreler için tanıdığın ve güvendiğin bir başkasının bakımına bırakabilirsin anneciğim. Bu, hem senin hem de benim daha bağımsız hale gelmemizi ve benim yeni yüzlere alışmamı sağlayacaktır. Beni yeni bir bakıcıya bırakırken, ona hakkımda aşağıdaki bilgileri vermen faydalı olacaktır:
• Ağladığımda ya da huysuzlaştığımda beni rahatlatma ve sakinleştirmenin en kolay yollarını
• Favorim olan oyuncaklar, dinlemeyi sevdiğim kitaplar ve müzikleri
• Gazımı çıkarmanın en etkili yöntemini
• Bebek mamamın nasıl hazırlanacağını
• Evde ilk yardım malzemelerinin bulunduğu yeri
• Acil durumlarda sana ya da babama ulaşabileceğimiz telefon numarası ve diğer acil durum telefon numaralarını (polis imdat, itfaiye gibi)

Bebeğim ve Ben'den Anneye Not:

Çalışan bir anneyseniz büyük ihtimalle çalışma hayatına geri döndünüz ya da çok yakında döneceksiniz. Eğer mümkünse çalışırken de bebeğinizi kendi sütünüzle beslemeye devam edin. İşyeriniz evinize yakınsa ve çalışma saatleriniz esnekse beslenme saatlerinde eve gidip bebeği besleyebilirsiniz. Bu mümkün değilse sütünüzü önceden bebeğiniz için sağıp biberona koyarak bakıcıya bırakabilirsiniz. Anne sütü buzdolabında korunarak 24 saat süreyle bebeğinize taze olarak verilebilir??? Böylece siz evde yokken bile bebeğiniz sizin sütünüzle beslenmiş olacaktır.

Bebeğinize bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
• İlk etapta sizin için öncelikli olan şartları belirleyin. Yaşı ilerlemiş, olgun ve deneyim sahibi bir bakıcı mı yoksa daha genç, bebek sağlığı ve gelişimiyle ilgili eğitim almış bir bakıcı mı istiyorsunuz? Ne tür özelliklere sahip bir bakıcı istediğinize eşinizle tartışarak karar verin.
• Geniş bir araştırma yapın. Akraba veya arkadaş çevrenizden referanslı bir bakıcı bulmanız herzaman için daha güvenli olacaktır. Gazetelere, dergilere ya da internetteki ilgili sitelere ilan vermeyi deneyebilir ya da ailelere bakıcı bulma işiyle profesyonel olarak ilgilenen ajanslara başvurabilirsiniz.
• Mümkün olduğunca çok adayla birebir görüşme yapın. Bu görüşmeler esnasında iş tecrübesi, çocuk yetiştirme tekniği gibi işle ilgili soruların yanısıra zevkleri, alışkanlıkları, hobileri, kişisel birikimi gibi kişisel sorular sormayı da ihmal etmeyin. Yine bu görüşmeler esnasında çocuğunuzu da yanınızda bulundurmanızda fayda vardır. Böylelikle ilk karşılaşmada bakıcı adayı ve çocuk arasında nasıl bir etkileşim olacağını da gözlemlemiş olursunuz; bu ilerideki iletişimleriyle ilgili size pekçok ipucu verebilir.
• Adaylar arasında yaptığınız ilk elemeden sonra elinizde kalan birkaç iyi adayın referanslarını mutlaka kontrol edin. Sizden önce birlikte çalışmış olduğu aileleri arayın ve onlara bakıcının güçlü ve zayıf yönlerini, önceki ailelerden ayrılma sebeplerini sorun.
• Son olarak işe almayı düşündüğünüz bakıcıyla önceden birkaç günlük bir deneme süreci yaşayın. Henüz sizin doğum izniniz bitmeden, siz de evdeyken bunu yapmanız en ideal olanıdır. Bakıcının bebeğinizle olan iletişimini, ona nasıl baktığını bizzat inceleyip değerlendirmeniz hem daha güvenli olacak hem de içinizi rahatlatacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…