- Konu Sahibi papatya3459
-
- #44.221
Bence yorgunluktan bend tardu berkaramzda yatarken emzirdim ve uyudum bi kalktim aman uyuya kaldim emzirirken diye gogsumu toplamaya calsiyorummeger emzirmisim gogsumu toplamisim farkinda degilim tamamen yorgunluktan.bayadir kk a giremiyodum bugun seni ve oglunu merak eeiyodum tardu ya seslenirken bi an ahmet efe diyesim geldi bem iyice uctum yanii)
Zayıflamak mı? O ne ki? Emzirirken kilo almalar nasıl gidiyor dersen ona cevap verebilirimBu arada zayiflamalar nasil gidiyor.denize girmeyi dusunenvar m catlaklar gunes isinlari leke yapar mi arkadasim pentiden mayo almis korseli bende mi alsam bilemedim
Canım sabah doktora gittim, aynen dediğin gibi kanal tedavisine razı durumdayım, dişimi kaybetme noktasına gelmişim. Dolgum düşmemiş, dişim kırılmışgeçmiş olsun cnm ama inşallah kanal tedavisidirde 10 15 yıl bilmiyorum artık uzun bi süre dişini kurtarırsın..benim bebiş ikinci olduğundan bende hamilelikte sorun çıkmasın diye kanal tedavilerim vardı normal dolguda onları tedaviden sonra korunmayı bırakmıştım..bebiş sorun olcak sanırım kanalda uzun sürüyo :26:unutmadan bn özelde yaptırdım tek iğne acısı yani çalışıyodum hafta sonuda devletde olmuyodu sigortaya gitmedim hiç oralarda nasıl bilmem sen özelemi gidicen cnm bakalım yarın ne dicek doktorun :26:
Canım ben de bir ara rehabiltasyon merkezinde çalışmıştım, işin gerçekten çok zor. bizzat yaşadım hatta 2 buçuk sene sonunda tükenme noktasına geldim, çünkü çok zor mesafe kat ediyorduk ve ben kendimi işe yaramaz hissediyordum. sonra kpss ile sağlık bakanlığına atandım. Allah önce o çocukların annelerine sonra da siz öğretmenlerine sabır versin. çok zor engelli çocuklar.. Emeğinizin karşılığı ödenmez gerçekten. Üstün zekalı bir çocuk için hiç bir zaman dua etmedim, onlar da diğer insanlarla kolayca ilişk kuramadıklarından yalnız ve mutsuz oluyorlar bence. Sağlıklı, hayırlı ve mutlu çocuklarımız olsun hepimizin.tekrar okudum daa bir bebek bunları bilebilseydi , ( hele ki şu aşılar ve beslenme ile ilgili bölümleri ) 2-3 yaşından sonra sorularına cevap vermek ne kadar zorlaşırdı ... anam anam :) üstün yetenekli çocuklarla yaşam sürmek zor olsa gerek. düşünsenize soru soruyor cevabını bilmiyorsunuz :) ben zihinsel engelliler öğretmeniyim. bir zihinsel engelli çocukla yaşamak ne kadar kutsal ve meşakkatli ise sanırım bu üstün yetenekliler için de geçerli.
mrb. özel msj atamıyorum henüz. o yüzden burdan cevap vereyim dedim. ama link vermek yasak mı acaba bilemiyorum. kuralları okumadım da
neyse buyrun efendim :)
4.ay bebek gelişimi 4.ayda bebeğiniz neler yapabilir 4 aylık bebek boyu kilosu ne kadar artar dört.ay bebeğin bedensel duygusal gelişimi
Herkese merhaba,
sürekli takip etsemde vakit bulup yorum yazamayan biri olarak umarım herkesin bebeği iyidir. Hacopoli inan her yazdığını gördüğümde içim sızlıyor Rabbim yardımcınız olsun ama kızının iyi olacağına eminim. İnşallah herşeyi atlatıp bu sıkıntılı günleri unutacaksınız.
Benim oğlum şuan 3,5 aylık oldu, ilk 5 gün sütüm 2 damlayı geçmediği için mama verdik. 1. ayında anne sütü ve 2 kere mama veriyordum ama oğlum sadece 700 gr almıştı. 2. ay doktor 3 kere mama vermemi söyledi ve 1,5 kilo aldı. o zamanda çok kilo almış dedi ve zorlamamamı söyledi. 3. ay kontrolumuzde de 1,100 gr almış günde bazen 1 bazen 2 kere mama veriyorum.3. ay kontrollerinde 6,700 gr kilosu, 62 cm de boyu çıktı. Sütüm arttı hamdolsun ama sütümün çok olucagına o kadar ınanıyordum kı cocuguma mama vermek sanki beni kötü anne yapıyodu. Yemediğim şey kalmadı, kutu kutu süt arttırıcı çaylardan, ısırgan çayı, rezene çayı, incir, komposto, bulgur pilavı vs ne varsa bol bol yedim, 1 haftada 1 damacana suyu tek başıma bitiriyordum ve fil gibi oldum maalesef. Şuan sadece arada malt içeçekleri varya onlardan içiyorum ve bol bol su tabiki.Hamdolsun oldukça arttı sütüm. Hamileyken hastanede beklerken bi anneyle muhabbet ediyoduk yanında biberonda sütü doldurmuş çocuğunu besliyordu. o aklıma gelip gelip ağlıyorum ki şimdi bile gözlerim doldu. Niye bunları yazdım bilmiyorum ama annelik çok zormuş , uykusuzluk vs bi zaman sonra alışıyosun ama yetememe duygusu maalesef insanı çok üzüyor. Şimdi oğlum maaşallah çok diri bi bebek, gelişimi çok çok güzel. Hamdolsun bu günümüze, şimdi anlıyorum mamanın zehir olmadığını ama ben kendi kendime zehir ettim resmen 2,5 ayımı :) Evlat sevgisi başka güzel annelik bambaşka güzelmiş ...
Birde benim size bi sorum olucaktı,Oğlum şubat 11 doğumlu ve yastığa yatırınca kendini kaldırıyo, ellerinden tuttuğumuzdan oturmak istiyo ama çok erken dimi daha. yastıkla yatıramıyoruz hiç bi şekilde.
anneler benim oğlum 2 ay önce aşı oldu kolundaki yani verem aşısı yeni 2 haftadır kızarmaya kabarmaya başladı 2 gündürde iltifap akıyor sizce normalmi çok acıyormudur dr götürmem gerekirmi sağlık ocağındaki hemşireyi aradım ulaşamadım
kumpi hazır sen rüyadan konu acmışken bende paylaşmak istedim..
uzun zamandır sürekli gece ahmetefe uyansa da uyanmasa da kalkıp oturup sanki kucagımda cocuk varmış gibi sallıyormuşum ayaklarımı uzatıp sallıyormuşum hatta gecen gece tv karsısında uzanıp uyuya kalımıştım eşim üzerini değiştirip yat diye bikaç kez kaldırmış kalkıp koltuga oturmusum sanki cocuk kucagımdaymıs gibi yine kendimi falan sallıyormuşum eşime de kızmışım sus çocuk uyuyo demişim..sen biraz kucagında salla ben üzerimi değiştireyim deyip onun kucagına vermişim sonra geri gelip aglatıyorsun sen ver cocugu demişim sanki gercek cocuk varmış kucagımda gibi davranıyormuşum...dün gece de eşim gece vardiyasındaydı annem kaldı yanımda gece kalkıyormuşum yatagın üstünü açıp bebeğin bezini ıslak mendilini alıp yanıma koymusum annem napıyorsun demiş altını değiştircem cocugun demişim ama yarım saat önce değiştirdiğimi hatırlıyorum uyanıp ama diğer yaptıklarımı hiç hatırlamıyorum annem yat yerine diye bagarmış yatmışım..sabah kalktıgım da bebek bezleri yanımdaydı ve üzerimi cıkartmısım hangi ara yaptıgımı hiç hatırlamıyorum ama sadece atlet vardı uyandıgımda üzerimde bi süredir böyleyim sizce ne bu ya?
acaba sıyırmaya mı basladım
Canım ben de bir ara rehabiltasyon merkezinde çalışmıştım, işin gerçekten çok zor. bizzat yaşadım hatta 2 buçuk sene sonunda tükenme noktasına geldim, çünkü çok zor mesafe kat ediyorduk ve ben kendimi işe yaramaz hissediyordum. sonra kpss ile sağlık bakanlığına atandım. Allah önce o çocukların annelerine sonra da siz öğretmenlerine sabır versin. çok zor engelli çocuklar.. Emeğinizin karşılığı ödenmez gerçekten. Üstün zekalı bir çocuk için hiç bir zaman dua etmedim, onlar da diğer insanlarla kolayca ilişk kuramadıklarından yalnız ve mutsuz oluyorlar bence. Sağlıklı, hayırlı ve mutlu çocuklarımız olsun hepimizin.
Bu arada oğluşun çabucak iyileşir inşallah. Canı yanacak diye üzülme annesi, ne kadar küçük o kadar iyi diyorlar yaptıranlar. Tabi şimdi bize minnacık, savunmasız geliyorlar ama...
geçmiş olsun canım...rabbim kimseye evlat acısı vermesin...inşlh bugünleri atlatırlar , tez vakitte rabbim onları evlat sahibi etsn..Gecen hafta yine annemlere gittim giremedim.. gecmiste yapamadim ama son sayfsyi okudum kumpi gecmis olsun canimm.. ozlemi gorunce hemen kilo aklima grldi diyet nasil gidiyo ozlemcimmm...
Kizlar bu arada uzucu bir olay anlatmak istiyorumm .. teyzemin kixi dayimin oglu ile evli 6yildir cocuklari olmuyordu tup bebek denediler yine olmadi sonra rabbimin izni ile hamile kaldi bu hafta 40 haftasi idi ama pszar gunu uyandiginda brbek hareket etmiyomus hastaneye gitmisler ama malesef( cok cok uxuzulduk herkes perisan oldu. Omru okadar mis diyoruz..insallah tekrar hamile kalir ve sag salim kucagina alir evladini diye dua ediyorz.. allahima sukrediyorumm bebegim saglikli ve kucagimda diyee.. sizlerlede paylasmak istedimm ve dua etmenizi istiycemm (
canım bizimkide yeni kızardı ama iltihap akması falan yok...istersen bi kontrol ettir..anneler benim oğlum 2 ay önce aşı oldu kolundaki yani verem aşısı yeni 2 haftadır kızarmaya kabarmaya başladı 2 gündürde iltifap akıyor sizce normalmi çok acıyormudur dr götürmem gerekirmi sağlık ocağındaki hemşireyi aradım ulaşamadım
hayırlı olsun sünnetiniz...çok şükür sünnet oldu oğlum. kan alınırken ve lokal anestezi yapılırken hiç ağlamadı maaşallah. operasyon 15 dk sürdü. babası da ben de yanındaydık. ben ellerini tuttum yanındayım annem demek için beni hissetmesi için. babası da kameraya aldı . tek sıkıntımız ayaklarının tutulmasına kızdı biraz bir de acıktı son 5 dk mızmızlandı. ellerini, ellerimi emdi:) plastik eldiven şişirmişti asistan. onun parmaklarını emdi :) sıpa diyorum emzik veriyoruz almıyo ama o eldiveni şapır şupur emdi valla :) sonrasında ağladı biraz. emerken ıh mıh diye söylene söylene emdi :) şimdi uyuyor meleğim. bakalım geceyi nasıl geçiricez ... kumpir teyzesi iyi dileğin için teşekkür ederiz:)
Kızlar erteleyip durdum nazlandım filan ama bana diş hekimine gitme yolu göründü; bugün tıkınırken dolgum düştü. Altında da dişim acayip çürümüş. Yarın sabah 10 için randevu aldım. Çok korkuyorum yaaa, en çok da dişimin iflah olmamasından ve doktorun çekelim demesinden :18:
çok şükür sünnet oldu oğlum. kan alınırken ve lokal anestezi yapılırken hiç ağlamadı maaşallah. operasyon 15 dk sürdü. babası da ben de yanındaydık. ben ellerini tuttum yanındayım annem demek için beni hissetmesi için. babası da kameraya aldı . tek sıkıntımız ayaklarının tutulmasına kızdı biraz bir de acıktı son 5 dk mızmızlandı. ellerini, ellerimi emdi:) plastik eldiven şişirmişti asistan. onun parmaklarını emdi :) sıpa diyorum emzik veriyoruz almıyo ama o eldiveni şapır şupur emdi valla :) sonrasında ağladı biraz. emerken ıh mıh diye söylene söylene emdi :) şimdi uyuyor meleğim. bakalım geceyi nasıl geçiricez ... kumpir teyzesi iyi dileğin için teşekkür ederiz:)
gözünüz aydın maşallah delikanlıya
ağrısı olursa fitil ver
dr bize fitil vermişti
bir defa vermiştik
hayırlı olsun sünnetiniz...
..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?