- Konu Sahibi papatya3459
-
- #45.101
anladım canım sağolsın ben eşime diyeyim gelirken onuda alsın bende ısırgan içiyorum günlük rezene ve ısırgan birer kupa ama çoğaltayım o zaman bazen oluyo bol bazen olmuyo yemekde olmuyo sürekli kilolar malum ama işte süt olmayıncsada aman tek emsinde ben kilo alayım diyorum o zamanda sıpam emmekle inatlaşıyı vallaha çok zor süreç Allahım yardımcmmız olsun çok tşk eidyorum sana inş işe yarar
Canım isirgan otunu günde iki kez kullan ve 20 gün kullandıktan sonra 10 gün ara ver . Kullanımı böyle. Ben kalorili şeyler tuketmedim acta kalmadım. Fazlam kalmadı. Aklından süt olayını çıkarmak gerekiyor. Bide gogsun devamlı boşalacak. Arz talep meselesi .tatlım gönlünü ferah tut. Her bebek rizki kadar emiyor.
Benim de sutum var ama bebegim iyi emmiyorgoguslerim dolu, kizim birkac firt cekip birakiyor, deli oluyorum. Gecen kizimi yengeme birakip disciye gittim, gitmeden de 90 ml sut sagdim, yarisini anca icmis. Biberondan birsey emmeyi unutmus zaten, illaki meme olacak, onu da adam akilli emse neyse. Sicaklardan bunaliyor diye hep yatakta yan yatarak emziriyorum, sonra soyuyorum, uzerinde sadece bez varken emziriyorum. Cesit cesit yontem deniyorum.Emmek terletiyor ve yoruyor desem, biberonla iciyor olsa gunde bir iki ogunu de sagip veririm. Istahi cok kotulesti.saatlerce birsey yemese sesi cikmayacak sanki. 13 gunde 250 gr anca almis, ama ay sonuna dek 500 gr alacagini pek sanmiyorum bu istahla.adam akilli sadece uyurken emiyor, memede demlene demlene emmeyi seviyor, o da kilo aldirir mi bilmem. Dogruduzgun emmedigi icin de yarim saatte bir emziriyorum, ac diye huzursuz oluyorum cunku. Aslinda kaka yapmasi cok normal, ac olup aglamak, huzursuz olmak gibi bir durumu da yok, gayet keyifli bir bebek.
ne yapacagimi sasirdim valla. Bebegin daha cok emmesi nasil saglanir ki? Bir de dikkat ettim, herkesin emzirme problemleri bu 4. Ayda yogunlasiyor, bu ay neden boyle acaba? Ilk alti ay sadece anne sutu deniyor da, goruyorum ki pek azimiz bu sekilde yapabilecegiz.
Bir de mesela benim ablamin 3 yasinda cocugu var. Onun bebekliginde saglik bakanligi boyle titiz degildi, her ay arayip kac kilo oldu, boyu ne kadar filan diye sormuyorlardi. Ablam da her ay kontrole goturmuyordu. Yani belki onunkinin de 500 gr altinda kilo alimi olmus olabilir ama ablam mama takviyesi yapmadan ilk alti 6 ay sadece emzirmeye devam etti. Biz de oyle yapsak ne olur ki acaba?
Cnm sen diyince bende baktım saglık ocagı vegaferon vermisti carsamba günü onda da paraben var haftaya doktora gidicem ona bir danısayım bakalım bir sorayım organik önerdigi varmı az daha büyüse pekmez vericem zaten katkısız olanlardan kıyma vs telafi edilirarkadaşlar merhaba. ben de subat annesiyim uzun zamandır sizlerin yazışmalarınızı takip ediyorum. bizim 4. ay kontrolumuzde doktorumuz kan ilacı verdi. aldık. cok yan etkisi oldusu için bi kaç damla verdik ama bebeğim sevmedi . daha guzel tadı olan kan ilacı var mı diye araştırma yaparken rastladım, kan ilaçlarının içinde paraben varmış .
ve prospektüse baktım hemen içeriğinde paraben var, vermedim dolayısıyle. ama demir onemli diye eşim arastırma yaptı parabensiz bitkisel içerikli buldu. doktorumuza danıştık sasırdı. ama onun çocuklarıda sevmemiş ve o vermemiş cocuklarına. bitkisel içerikliyi duymamış ama vermeyin ek gıdaya geçiyorsunuz kıyma ve pekmezle desteklersiniz ben oyle yaptım dedi.
Cnm sen diyince bende baktım saglık ocagı vegaferon vermisti carsamba günü onda da paraben var haftaya doktora gidicem ona bir danısayım bakalım bir sorayım organik önerdigi varmı az daha büyüse pekmez vericem zaten katkısız olanlardan kıyma vs telafi edilir
kızlar suçiçeği ve rota virüsü salgını varmış diye duydum
ödüm kopuyo ömeri dışarı çıkarmaya
var mı duyduğunuz birşey:26:
canım benimkide yenidoğanmış bide 2 li satılıyodu öyle almıştım biberon başını , sağol canım 3+ deniyim o zamancanım benim biberonlar avent emzik ucu yenidoğan kullanıyormuşum şimdi değiştirdim 3+ aldım maş. güzel içiyor birde aptamil sevmiyor sma gold mmmmmm yiyiyor afiyetle bir dene istersen
duyan deil ama yaşayan var:))benm kız 2 aylıkken oldu su çiçeğini..abooo o günleri hatırlamak bile istemiyorum...çok acısını çekti kızım...şükür geçti...
arkadaşlar merhaba. ben de subat annesiyim uzun zamandır sizlerin yazışmalarınızı takip ediyorum. bizim 4. ay kontrolumuzde doktorumuz kan ilacı verdi. aldık. cok yan etkisi oldusu için bi kaç damla verdik ama bebeğim sevmedi . daha guzel tadı olan kan ilacı var mı diye araştırma yaparken rastladım, kan ilaçlarının içinde paraben varmış .
ve prospektüse baktım hemen içeriğinde paraben var, vermedim dolayısıyle. ama demir onemli diye eşim arastırma yaptı parabensiz bitkisel içerikli buldu. doktorumuza danıştık sasırdı. ama onun çocuklarıda sevmemiş ve o vermemiş cocuklarına. bitkisel içerikliyi duymamış ama vermeyin ek gıdaya geçiyorsunuz kıyma ve pekmezle desteklersiniz ben oyle yaptım dedi.
çok geçmiş olsun hayelduyan deil ama yaşayan var:))benm kız 2 aylıkken oldu su çiçeğini..abooo o günleri hatırlamak bile istemiyorum...çok acısını çekti kızım...şükür geçti...
Acil yardima ihtiyacim var kizlar bebegim 23 subat dogumlu yuzustuyken kafasini kaldirabiliyor. Kucagimda kisa sureli kafasini onzumdan kaldirip tutuyor. Fakat destesksiz bi sekilde onu kucagimda disa dogru cevirdigimde kafasi one dogru dusuyor sanki kendini birakiyor bir de destekle oturttugumda da boynu hep one bukuyor. Yukaridan oyuncak sallayinca kafasini kaldiriyor bakiyor sonra yine kendini saliyor. Anormalmi bu nolur yardim edin
kizlar bu ara oyle daraliyorum oyle bunalimdayimki anlatamam hic bisey beni mutlu etmiyor yaklasik 20gundurki evdeyim disari cikmiyorum ya hava kotu oluyor ya esim bir yerlere gidiyor derken eve kapandim kaldim komsuda yokki gidip geleyim cok daraliyorum ya esim beyefendi bugun arkadaslariylapiknikte biz gene oglumla evde tabi gurbette olmak ne kotuymus ya biktim artik
Bende gurbetteyim canım ne aile ne akraba kimse yok tek basıma büyütüyorum bebeği bende bunalıyorum bazen ama sonra bebeğime bakıp cok şükür saglıgı yerinde diyip enerjimi topluyorum hemen.Babalar anneler kadar fedakar olamıyor bunu kabul etmek lazım hele bı de rahatına düşkün bı esın varsa.. Allah yrdimcimiz olsn
cnm bnde10 gün sonra yaptırdım bnm oğlum rahatsızlanmıştıya hani.. mayıs 28de yaptırmam lazımdı ama devlet hastanesinde 1 hafta yatınca sağlık ocağını hemşiremi aradım sorun yok diyince kalmıştı çıkıca yaptırdım (yapılması gerekiyo deseydi)yaptırcaktım bi şekilde..kızlar benim kız 20sinde 4 aylıkoldu ama eşim ayağından bi operasyon geçirdi o yüzden araba kullanamadığından daha doktora gidip 4. ay kontrolünü yaptıramadık ve aşılarını yaptıramadık anca 27sinde falan gidebilcez gibi bi sakıncası olurmu sizce 1 hafta gecikmemizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?