2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar merhabalar. ben yaşadığım yerin en iyi özel doktoruna gidiyorum. ilk 5. haftada kese, 2. si ise 8. haftada kalp atışı için gittim. bu aşamada bana kan ya da idrar testi vs yapmadı . herkes hemen hemen bunlardan bahsetmiş toksoplazma vs ya da drar enfeksiyonu için idrar testi ama dr benden böe testle istemedi.
yeni randevum 11. haftada ikili test için. ne dyorsunuz sağlık ocağına gidip kendi kendime kan vs testi istemeli miyim sizce?

bence sabit bir doktor belirlemelisin. en iyi olması önemli ama içine sinmesi daha da önemli bence. ben hamile kaldığımı öğrendiğim ilk gün kan ve idrar testleri istemişti benden doktor ve nitekim sonucunda idrar yolları enfenksiyonu ve demir eksikliği çıktı. buna uygun ilaç verdi. ben çok güveniyorum doktoruma. çoğu şeyi benden önce anlatıyor bana. bu da benim içimi rahatlatıyor.

bende polikistik olup daha önceden oks kullandığım için düşük riskin var dedi dr. ama ilişki sadece akıntı yada kanama olursa yasak dedi. onun dışında enfeksiyondan korunma amaçlı eşin korunsun dedi. biz de aynen yola devam :17: şimdilik bi sıkıntı olmadı çok şükür:nazar:
hımm anladım tatlım sanırım benim doktorum önlem amaçlı bize yasakladı hepimizin bebişleri sağsağlim dünyaya gelir inşallahhh aminnnnnn :):16:
bendede ılk zamanlar kesede kanama var dıye yasak dedi bı ay yasakladı sonra bıttı heraldebısı demedı sonra zaten 3 aydoldu artık rahatrahat hem yuzuyorum hem gezıyorum hemdee :) herseyı yapıyoruzz yanii
anladım bitanemm o zaman benim doktorum kesin ilk üç ay riskli olan dönem diye yasakladı bende çok okudum yasak değilmiş risk varsa yasakmış ama doktorum tedbir amaçlı yasakladı sanırımmm
arkadaşlar yok mu yorum yapacak olann?????????????
canım benim bence iste doktorundan baksın bende bu gidişimde istiyeceğimmm yapsın ;)
kızlar leke gelmıstıya mınık bıfa hıc gelmedı ama dayanamadım aradım doktoru.bı gorunmende fayda var dedıgıttık acıle hıcbıse yok kanama alanı yok kalp atısları ıyı gecen gıttıgımde 3 gun gerıdeydı bugun 1 gun ondeydı :) progestronverdı her ıhtımal karsı kullan dedı 1 hafta dınlen dedı.okadr onundısında hersey yolunda.

bende tatlımmm kanama falan hiçbişe olmadı ama doktorum progesteron seviyem biraz dşük diye progesteron verdi içmesende olur dedi ama yararı varmış zararı yokmuş bende önlem amaçlı içiyorum felaket uyku yapıyo bence gece yatmadan önce iç süper uyuyosunn hem gün içi işlerini engellemiyor bana bir tane dedi günde günde iki tane olunca mecbur öğlenede içiliyo ve gece içiyorum eşimin horlamasını bile duymuyorum süper oluyor :)))

bende polikistik olup daha önceden oks kullandığım için düşük riskin var dedi dr. ama ilişki sadece akıntı yada kanama olursa yasak dedi. onun dışında enfeksiyondan korunma amaçlı eşin korunsun dedi. biz de aynen yola devam :17: şimdilik bi sıkıntı olmadı çok şükür:nazar:
hımm anladım tatlım sanırım benim doktorum önlem amaçlı bize yasakladı hepimizin bebişleri sağsağlim dünyaya gelir inşallahhh aminnnnnn :):16:
bendede ılk zamanlar kesede kanama var dıye yasak dedi bı ay yasakladı sonra bıttı heraldebısı demedı sonra zaten 3 aydoldu artık rahatrahat hem yuzuyorum hem gezıyorum hemdee :) herseyı yapıyoruzz yanii
anladım bitanemm o zaman benim doktorum kesin ilk üç ay riskli olan dönem diye yasakladı bende çok okudum yasak değilmiş risk varsa yasakmış ama doktorum tedbir amaçlı yasakladı sanırımmm
canım benim bence iste doktorundan baksın bende bu gidişimde istiyeceğimmm yapsın ;)
kızlar leke gelmıstıya mınık bıfa hıc gelmedı ama dayanamadım aradım doktoru.bı gorunmende fayda var dedıgıttık acıle hıcbıse yok kanama alanı yok kalp atısları ıyı gecen gıttıgımde 3 gun gerıdeydı bugun 1 gun ondeydı :) progestronverdı her ıhtımal karsı kullan dedı 1 hafta dınlen dedı.okadr onundısında hersey yolunda.

bende tatlımmm kanama falan hiçbişe olmadı ama doktorum progesteron seviyem biraz dşük diye progesteron verdi içmesende olur dedi ama yararı varmış zararı yokmuş bende önlem amaçlı içiyorum felaket uyku yapıyo bence gece yatmadan önce iç süper uyuyosunn hem gün içi işlerini engellemiyor bana bir tane dedi günde günde iki tane olunca mecbur öğlenede içiliyo ve gece içiyorum eşimin horlamasını bile duymuyorum süper oluyor :)))

BiZim hastanede hicbir tahlil istemeyen cok unlu hocalar var. Bazilari gerek gormeyebiliyo, tecrubesinden de olabilir unutmyslugundan da. Yaptirirsan icin rahatlar o da onemli sonucta:)

Eee kizlar bugunku muhabbetten sonra hepimiz kocislerimizle aganigi yapicaz galiba, erken kacmissiniz bu aksam forumdan.:17::46: ama benimki su an horlamaya basladi bile cunku gorumcem bizde. :19: uff zaten ne zaman cok canim istese hevesle kocami beklesem aksam olsa da gelse diye hep gorumcem bize geliyoooo:47: daha 6 aylik evliyiz evlendigimizden beri boyle biktim artik. :50: bi de o gelince ekstra hizmet zorunda kaliyorum tabi daha cok yoruluyorum. :14:Neyse ben de uyumaya calisayim ise gitmem lazim yrn erkenden.

kızllaar yeterince süt içemeyen yoğurt yiyemeyen hamişler için söylüyorum , Kaşar paynirinde bolca kalsiyum varr .onu yiyerek açığı kapatabilirler. ben kalsiyuma özen göstermeye çalışıyorum..

üçüncü aydan itibaren hareketler başlarmış ma anne adaylarıın çoğu hissedemezmiş belkide sen hissedenler grubundasın tatlım;)
herhalde 2.hamılelıgım dıyeböyle ılkınde bu kadar erken hıssetmemiştim bırde sorum olacak kızlar folıdoz kullanıyorum son 3 tane kaldı dra gıtmemede 1 hafta var ne yapsam karar veremedım yenısını alayım mı almayayım mı sağlık ocağı doktoru kanım dusuk dıye folık asıt bıtsın kan hapı verelım demıstı ne yapsam sızce

kızllaar yeterince süt içemeyen yoğurt yiyemeyen hamişler için söylüyorum , Kaşar paynirinde bolca kalsiyum varr .onu yiyerek açığı kapatabilirler. ben kalsiyuma özen göstermeye çalışıyorum..

sütü yoğurdu çok seven ben maalesefki artık yiyip içemyrum:( bu habere çok sewindim cnm teşekkürlerr...

cnm normalde hamıle oldugunu ogrenır ogrenmez dr en onemllerınden bırı olan troıt hormonlarına bakar ben zaten tedavı goruyordum ama doktr ben demeden ıstedı her ay takıpteym ılac dozu ıcın.bılmeyenler ıcın bakılır onemlı bı durumdur.hıpertroıdı cok hızlı calısması demek dusuge neden olur.hıpotroıt calısmaması(Benımkı)cocuk zeka gerılıgı ve gelısememeye neden oluyo.ılacları var tedavı oldugunda 9 ay boyunca hıcbı rıskın olmuyo.ama doktrlar solemelı ıstemelı.ıdrar kan demır hepsı onemlı saglık ocagına gıt sole hepsını yapıyolar.ıdrar harıc.

günaydın güzel anne adayları, yeni bir gün daha bu güzel günde rabbim sizlere ve küçük bebişlerinize sağlık,sıhat ve huzur versin.....

Canım çok geçmiş olsun... İyi yapmışsın acile gitmekle en azından için rahatlamış oldu. Hamdolsun güzel haberlerde almışsın ohhhh maaşallah çok sevindim:nazar:. ilaçlarını ihmal etme dinlen bol bol..

BiZim hastanede hicbir tahlil istemeyen cok unlu hocalar var. Bazilari gerek gormeyebiliyo, tecrubesinden de olabilir unutmyslugundan da. Yaptirirsan icin rahatlar o da onemli sonucta:)

Eee kizlar bugunku muhabbetten sonra hepimiz kocislerimizle aganigi yapicaz galiba, erken kacmissiniz bu aksam forumdan.:17::46: ama benimki su an horlamaya basladi bile cunku gorumcem bizde. :19: uff zaten ne zaman cok canim istese hevesle kocami beklesem aksam olsa da gelse diye hep gorumcem bize geliyoooo:47: daha 6 aylik evliyiz evlendigimizden beri boyle biktim artik. :50: bi de o gelince ekstra hizmet zorunda kaliyorum tabi daha cok yoruluyorum. :14:Neyse ben de uyumaya calisayim ise gitmem lazim yrn erkenden.

cnm kıraz mı erık mı yazmıs kız mı erkek mı oluyo .:) hangısı kız hangısı erkek oluyo ben cok kıraz yıyorum.hergun:)herkez kırmızı bız cocuk dogurcan dıyo.:)

Hurma konusunda bende kasılmaları ve doğumu tetikldiğinden dikkatli tüketilmesi gerektiğini dutmuştum o nedenle açıkçası yemeği düşünüyorum. Aklınızda olsun ananas meyvesi de hamilelikte önerilmiyor...

Gebelikte cinsel konulara gelince ben tedavi ile gebe kaldım ve bu tedavi aşamasında öyle çok kurcalandım ki resmen pisikolojim bozuldu... Birde bebeğe birşey olur korkusuyla hiç ama hiç istemiyorum. Eşimde ne yapsın geribim birşey demiyor. İlk üç ay bitince kadınların libidosunda bir yükseliş oluyormuş belki o zaman durum değişebilir...

Bu arada yarın benimde kontrolüm var 9+3 olacağım rabbimin izniyle.... İnşallah bebeğimin sağlık ve iyilik haberlerini alırım bende.... Heyecanlıyım hemde çok...

cnm kıraz mı erık mı yazmıs kız mı erkek mı oluyo .:) hangısı kız hangısı erkek oluyo ben cok kıraz yıyorum.hergun:)herkez kırmızı bız cocuk dogurcan dıyo.:)

ay kız bende de bir erik yemek ama çok afedersin bir dana ölçüsünde her gün artık eşimin sinirleri bozurdu foşur foşur karşısında bierde ekşiler ya yüzümü buruştura buruştura offffff neymişki acaba bende merek ettim...

herhalde 2.hamılelıgım dıyeböyle ılkınde bu kadar erken hıssetmemiştim bırde sorum olacak kızlar folıdoz kullanıyorum son 3 tane kaldı dra gıtmemede 1 hafta var ne yapsam karar veremedım yenısını alayım mı almayayım mı sağlık ocağı doktoru kanım dusuk dıye folık asıt bıtsın kan hapı verelım demıstı ne yapsam sızce

bence doktoruna sor tatlım ben 10. haftamdayım 12 haftada olsaydım sölerdim bana bu cumartesiye gelene kadar kullan dedi devam dedi bakalım gene devam dicekmi bilmiyorum

günaydın güzel anne adayları, yeni bir gün daha bu güzel günde rabbim sizlere ve küçük bebişlerinize sağlık,sıhat ve huzur versin.....

günaydınn tatlımmm aminnnnnnnnnnnnnn hepimize ve bebişlerimize aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn bitanem bende cumartesi gidicem doktara cumartesi 9+3 olucam :) aynı sayılırız seninle :)

ay kız bende de bir erik yemek ama çok afedersin bir dana ölçüsünde her gün artık eşimin sinirleri bozurdu foşur foşur karşısında bierde ekşiler ya yüzümü buruştura buruştura offffff neymişki acaba bende merek ettim...

oyyyy biri erikmi dedi :27:... bir erik yiyişim var aman Allah :9:... ağzımdan sular aka aka... erik çok yiyorum sonuç ne olakine... üstelik öyle eriklerdende değil bildiğin gök erik üstelik inanılmaz ekşi ...:53:

ben hem kiraz hem erik istiyorum ama benim uyuşuk aşkımmm :) bi gidemedi pazara manavlarda marketlere baktı diğer meyveler vardı o yüzden onları aldı :)her ikisini isteyince ne oluyoki :)

Son düzenleme:
günaydın kızlar nasılsınız

ekşi kesinlikle kız tecrübeyle sabittir ve bence bu da kız iki kız annesi olucam:52::52::52:

yaaaaaaaaaaaaa bende kız istiyorum banada banada :1::1: Rabbim sağsağlim hayırlısıyla kucağıma almayı nasip etsinde Allahım kız erkek hiç farketmez doğunca kollarını poposunu mıncıklıycam:21::21:...

Back
X