2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben yatakta aniden dönünce sağ tarafıma bir ağrı saplanıyor. nefes alamıyorum. 1 2 dakikaya geçiyor. onun dışında olmuyor. ani hareketlerde oluyor. ay kuzucum doğsa da alsam kucağıma ne hayaller kuruyorum. şöyle eşimle ortamıza yatırırım diyorum, ağzını kuş gibi açar kuzum, esner, oynaşır, uy yirim ben onuuuuu...... banyo yaptırırım... elleri kolları yumuk yumuk... offfffffffffffffffffffff.... hayali bile beni benden alıyor. arkadaşım yeni hamileydi bu arada, adeti gecikmişti yeni, kesesi bozuk çıkmış aldılar çok üzüldüm yaaa :(

ne güzel hayaller bunlar bir an önce alsa kucağımıza da yaşasak o anları hayırlısıyla arkadaşına da allah sağlık versin inşallah tez zamanda bi daha olur hayırlısı böyle demekki

kızlar affınıza sığınarak bişey sorucamm doktorumuz bize daha ilk günden hamileliği öğrendiğim ilk günden ilişki yasak dedi dahada utancıma soramadımm sizede öle mi dendi

evet cnm korkucak bıse yok banada ole benım doktorumda kzımın zamanındada yasaktı bundada kotu bıdurum oldugu ıcın degıl bıse olmasın dıye onlem.bazı doktorlar serbest dıyo en kucuk bıse olsun hemen ılıskı yasak dıyo.etkısı yoksa bıse olunca nıye hemen yasaklıyolar.yıne yasaklama.

valla kuzum ilk kontrole gittiğimde tam 4 haftalıktı bebiş ilişkiyi tavsiye etmiyorum dedi bizde kepenkleri indirdik dediğin gibi bende soramıyorum biraz daha geçsinde bakarız bir hal çaresine diyorum:):)

Aaaa!! :30: cok sasirdim kizlar! Meryem20nin dedigine katiliyorum, rahimde hematom gorup de yasaklamis olabilirler, belki sizi kanaman var diyip endiselendirmek istememislerdir. Ama gercekten bisey yoksa ve yasakladilarsa hic tasvip etmedim!:20: sonucta iliski de gerekli iki taraf icin de ve bildigim kadariyla sadece son haftalar bebegin vaginaya dogru yaklasmasindan dolayi dogumu tetikleyebilir diye onerilmez. Ama bazi kadinlar dogima kadar devam edip, dogumu kolaylastirdigini bile soyluyor. Ve sonucta duzenli bir iliski hormonlarimizin da duzenli devamini saglar, dolayisiyla bebislerimiz de zamaninda gecikmeden buyur. Yani biz boyle okuduk bize ogretillen bu kizlar. Ama dusuk tehlikesi oldugu zaman elbette dikkat edilmeli.

Kocalarimizi da dusunmemiz lazim ayrica. Erkeklerin belli etmeyen icine atan bi yapilari vardir bilirsiniz. İhmal etmeyelim elimizden geldigince onlari. Gecenlerde bizde bebekli misafir vardi. Sohbet ederken benim esim, cocuk olunca kadin kocasindan uzaklasir butun ilgisini sevgisini cocuga verirse olmaz tabi dedi. Anladim ki oyle bir korkusu var. Onu eskisi kadar sevmicemi istemicemi dusunuyo.:1: ben de hemen motive ettim ama yoo oylesine konusuyodum falan dedi.:) erkekler boyle iste, hamile kaldigimizda bu tip korkulari oluyomus.

Tabii ki iki taraf da bebek icin herseye sabreder o ayri. Ama sorun yoksa ne gerek var hasret cekmeye. Basta bende de isteksizlik oldu biraz da icimde bi insan var diye utaniyodum(zaten o zmnlar tehlikeli haftalardi ve yapmadik) ama hep dedigim gibi eskisinden daha cok zevk aliyorum, dolayisiyla esim de. Allah dogamizi ona gore yaratmis, sonucta zarari olsaydi hem isteksizlik doguma kadar surerdi hem de istesek bile mesela canimiz acir yapamazdik fln. Bence o kdr uzak durmayin. Hem kocalarimizla askimizi taze tutmaya da ihtiyacimiz var karsilikli. :38::48: bebeklerimiz dogunca bu islere pek vaktimiz kalmicak sonucta. :26: Hurriyetaile.com da bununla ilgili cok guzel yazilar var, bebege zarari olmicak sekiller de yaziyo, okumanizi tavsiye ederim.:16:

arkadaşlar merhabalar. ben yaşadığım yerin en iyi özel doktoruna gidiyorum. ilk 5. haftada kese, 2. si ise 8. haftada kalp atışı için gittim. bu aşamada bana kan ya da idrar testi vs yapmadı . herkes hemen hemen bunlardan bahsetmiş toksoplazma vs ya da drar enfeksiyonu için idrar testi ama dr benden böe testle istemedi.
yeni randevum 11. haftada ikili test için. ne dyorsunuz sağlık ocağına gidip kendi kendime kan vs testi istemeli miyim sizce?

merhaba bayanlar..sanırım en önde gideniniz benim..merak edenlerle paylaşayım..normalde yani adetime göre 11+3 haftalık ..ama bebeğin gelişimi dr.a göre 12+3..
boy 6cm,(4.5-8 arası olmalıymış)
ense kalınlığı 2mm..(3mm ve yukarısı riskliymiş..)
burun kemiği oluşmuş(bu önemli bişi)
mide,mesane,omurga tamam..
parmakları saydık 5 er tane
kalp atışları 160.
kesin olmamakla beraber bebişimin kız olma ihtimali yüksekmiş(benim için hiç farketmez)
ikili test için kan verdim..sonuçlar cuma günü alınacak...onu da burdan paylaşırım..5 hafta sonra da detaylı ultrasona gün aldık..umarım sizlerin de herşey yolunda gider..kendinize ve bebişlerinize iyi bakın...

evet canım sen bana 3 gun fark atmıssın ama benım 2 bebişim sezeryan olacak muhtemelen ocak annesı olacağım ben :) 2 doktora gidiyorum 1i ayın 25inden sonra gel dedi diğeri agustosun 1inde ikili tes için ben ıkısının ortasında gideyim diyorum:)

ben yatakta aniden dönünce sağ tarafıma bir ağrı saplanıyor. nefes alamıyorum. 1 2 dakikaya geçiyor. onun dışında olmuyor. ani hareketlerde oluyor. ay kuzucum doğsa da alsam kucağıma ne hayaller kuruyorum. şöyle eşimle ortamıza yatırırım diyorum, ağzını kuş gibi açar kuzum, esner, oynaşır, uy yirim ben onuuuuu...... banyo yaptırırım... elleri kolları yumuk yumuk... offfffffffffffffffffffff.... hayali bile beni benden alıyor. arkadaşım yeni hamileydi bu arada, adeti gecikmişti yeni, kesesi bozuk çıkmış aldılar çok üzüldüm yaaa :(

bendede yataka dönerken oluyo o kadar

bende de oluyor bırde amelıyat yerlerıme baskı yapıyor ve dıkışlerım gerılıyor gıbı hıssedıyorum dr sana öyle gelıyor 7. ayda falan yapabıluyormul dıkışlere baskı ama daha erkendedi, bazen sankı ıcerde yer değiştiryor gıbı hıssedıyorum acaba abartıyormuym dıyorum kendı kendıme

Aaaa!! :30: cok sasirdim kizlar! Meryem20nin dedigine katiliyorum, rahimde hematom gorup de yasaklamis olabilirler, belki sizi kanaman var diyip endiselendirmek istememislerdir. Ama gercekten bisey yoksa ve yasakladilarsa hic tasvip etmedim!:20: sonucta iliski de gerekli iki taraf icin de ve bildigim kadariyla sadece son haftalar bebegin vaginaya dogru yaklasmasindan dolayi dogumu tetikleyebilir diye onerilmez. Ama bazi kadinlar dogima kadar devam edip, dogumu kolaylastirdigini bile soyluyor. Ve sonucta duzenli bir iliski hormonlarimizin da duzenli devamini saglar, dolayisiyla bebislerimiz de zamaninda gecikmeden buyur. Yani biz boyle okuduk bize ogretillen bu kizlar. Ama dusuk tehlikesi oldugu zaman elbette dikkat edilmeli.

Kocalarimizi da dusunmemiz lazim ayrica. Erkeklerin belli etmeyen icine atan bi yapilari vardir bilirsiniz. İhmal etmeyelim elimizden geldigince onlari. Gecenlerde bizde bebekli misafir vardi. Sohbet ederken benim esim, cocuk olunca kadin kocasindan uzaklasir butun ilgisini sevgisini cocuga verirse olmaz tabi dedi. Anladim ki oyle bir korkusu var. Onu eskisi kadar sevmicemi istemicemi dusunuyo.:1: ben de hemen motive ettim ama yoo oylesine konusuyodum falan dedi.:) erkekler boyle iste, hamile kaldigimizda bu tip korkulari oluyomus.

Tabii ki iki taraf da bebek icin herseye sabreder o ayri. Ama sorun yoksa ne gerek var hasret cekmeye. Basta bende de isteksizlik oldu biraz da icimde bi insan var diye utaniyodum(zaten o zmnlar tehlikeli haftalardi ve yapmadik) ama hep dedigim gibi eskisinden daha cok zevk aliyorum, dolayisiyla esim de. Allah dogamizi ona gore yaratmis, sonucta zarari olsaydi hem isteksizlik doguma kadar surerdi hem de istesek bile mesela canimiz acir yapamazdik fln. Bence o kdr uzak durmayin. Hem kocalarimizla askimizi taze tutmaya da ihtiyacimiz var karsilikli. :38::48: bebeklerimiz dogunca bu islere pek vaktimiz kalmicak sonucta. :26: Hurriyetaile.com da bununla ilgili cok guzel yazilar var, bebege zarari olmicak sekiller de yaziyo, okumanizi tavsiye ederim.:16:

aslında evet çok okudum bu konuda ve yasak değil deniyo riskli durum yoksa ve açıkçası eşimide düşünüyorum ama doktor ilişki yok deyince korktuk sanırım kızların da dediği gibi önlem amaçlı dedi

bende de oluyor bırde amelıyat yerlerıme baskı yapıyor ve dıkışlerım gerılıyor gıbı hıssedıyorum dr sana öyle gelıyor 7. ayda falan yapabıluyormul dıkışlere baskı ama daha erkendedi, bazen sankı ıcerde yer değiştiryor gıbı hıssedıyorum acaba abartıyormuym dıyorum kendı kendıme

üçüncü aydan itibaren hareketler başlarmış ma anne adaylarıın çoğu hissedemezmiş belkide sen hissedenler grubundasın tatlım;)

Merhaba bu aralar canım hurma istiyor ama korkuyorum çünki hurma rahim ağzını açılmasını kolaylaştırıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı

ama ben her gun yiyorum icinde kalsiyumda var diye bide cok seviyorum hem dogumdan sonra annenin sutunude bollastiriyormus diye duymustum ama simdi kafam karisti :((

benden de herkese günaydınnn...güzel haberler veren arkadaşlarımın gözü aydın...inşallah hep böyle herşey yolunda gider..
bu arada 2 li testin ne kadar zamanda çıktığını soranlar için cevap vereyim..ben dün verdin(salı).cuma da sonucu alacağım..özel hastanede yaptırdım..ve hiç bi ücret ödemedim..bilgilerinize...

hadi yaa hıc bı ucret odemedınmı bende özele gıdıyorum 200 e yakınfıyat ıstedıler daha oncekı rubella testlrı ıcınde 190 odemiştim bune yaaa

kramplar hafifledi kızlar çok şükür bu arada bugün biraz hurma yemiştim geçmişte paylaşılmış acaba onun etkisimi oldu yoksa rahim sancısımıydı 2.adet dönemim geçti onun sancısıda olabilir dr aramadım.dr özel muayenesine gidiyorum bursaya orda yaşamıyorum her ay 300 tl 15 günede bir kontrol var.3.ay dolsun yaşadığım şehirde dr bulup ona giderim artık doğuma kadar zor olur yoksa.
görüşürz hanımlar

Annisler ben iliski konusunda birsye katılıyorum ben de okudum iliskiden sonra anne hormonlar olarak da vücut olarak da his olarAk da daha mutlu olduğu için bebeğe de bu olumlu sekilde yansıyormuş
Ben ne yüzmemden ne gezmemden nede ilişkimden vazgeçmedim ve hep tarlada evde dogum yapan kadinlari düşündüm bence bazen biz bu kadar inceledikce bebislerimize zarar verdigimizi düşünüyorum onları da strese sokuyoruz
Tabi fıstıklar bu benim düşüncem sizin iciniz nasıl rahat ediyorsa öyle davranin

maşallah tatlımmm :) bizim doktorumuz yasak deyince öle kaldı sanırım kızlarında dediği gibi önlem amaçlı bitanemm :34:

bende polikistik olup daha önceden oks kullandığım için düşük riskin var dedi dr. ama ilişki sadece akıntı yada kanama olursa yasak dedi. onun dışında enfeksiyondan korunma amaçlı eşin korunsun dedi. biz de aynen yola devam :17: şimdilik bi sıkıntı olmadı çok şükür:nazar:

bende polikistik olup daha önceden oks kullandığım için düşük riskin var dedi dr. ama ilişki sadece akıntı yada kanama olursa yasak dedi. onun dışında enfeksiyondan korunma amaçlı eşin korunsun dedi. biz de aynen yola devam :17: şimdilik bi sıkıntı olmadı çok şükür:nazar:

bendede ılk zamanlar kesede kanama var dıye yasak dedi bı ay yasakladı sonra bıttı heraldebısı demedı sonra zaten 3 aydoldu artık rahatrahat hem yuzuyorum hem gezıyorum hemdee :) herseyı yapıyoruzz yanii

kızlar benim sağ kaığıma kramp şeklinde ağrı giriyor eğilip hareket ettikçe artıyor.hiç bir iş yapmıyorum yatıyorum ama neden böle ağrı oldu
ayağa kalkıp yürüdüğümden sağ kasığımı tutarak yürümek zorunda kalıyorum sanki bıraksam birşey olcakmış gibi
endişelendim size danışıyım dedim
ilk başlarda rahim genişlemesi deniyordu şimdi bu neyin nesi :(((

canım daha öncedende kızlar sormuşlardı aynen bendede sağ tarafımda ayağa kalkınca hareket halindeyken ağrılar oluyordu. kontrolde doktoruma sordum rahim sağ tarafa doğru baskı yaparak büyüyerek ağrı yaparmış çok normalmiş. korkmanıza gerek yok. zaten bir zaman sonra ağrı ortadan kalkıyor....:21:

arkadaşlar merhabalar. ben yaşadığım yerin en iyi özel doktoruna gidiyorum. ilk 5. haftada kese, 2. si ise 8. haftada kalp atışı için gittim. bu aşamada bana kan ya da idrar testi vs yapmadı . herkes hemen hemen bunlardan bahsetmiş toksoplazma vs ya da drar enfeksiyonu için idrar testi ama dr benden böe testle istemedi.
yeni randevum 11. haftada ikili test için. ne dyorsunuz sağlık ocağına gidip kendi kendime kan vs testi istemeli miyim sizce?

arkadaşlar yok mu yorum yapacak olann?????????????

sabit kalınca devam etmiyor sanki hareket edince oluyor çok olursa dr ararım artık
ama üşütmüşde olabilirmiyim çok sıcak her taraf açık birde soğutucuları çalıştırıyoruz

olabilir canım. geçen ben de üşütmüştüm. o zaman buna benzer ağrılarım olmuştu. ama sen yine de bir doktora görün.nolur nolmaz.

kızlar leke gelmıstıya mınık bıfa hıc gelmedı ama dayanamadım aradım doktoru.bı gorunmende fayda var dedıgıttık acıle hıcbıse yok kanama alanı yok kalp atısları ıyı gecen gıttıgımde 3 gun gerıdeydı bugun 1 gun ondeydı :) progestronverdı her ıhtımal karsı kullan dedı 1 hafta dınlen dedı.okadr onundısında hersey yolunda.

Back
X