2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar ben doğum yapalı tam bir ay oldu sezeryanla oldu. sağlık ocağındaki hemşire kanamamın bitmiş olması gerektiğini söylüyor..benm her gün bir kaç damla kanamam oluyor.bende mi bi sorun var..??anlamadım :(

herkese iyi akşamlar

kızlar bebekleriniz en uzun kaç saat uyuyor, birde gece kaç saatte bir besliyorsunuz( 45 günlük olduk bu arada)???

ben dün gece saat 10 gibi karnını doyurup altını temizleyip yatırdım, saat kurmadım nasıl olsa yanımda uyanınca kalkarım diye düşündüm ama bebeğin sesine uyandığımda saat sabaha karşı 4.30 gibiydi inanılmaz panikledim ve kendimi çok kötü hissettim bu saate kadar aç kaldı diye...

sesini duymamış olmam çok zor çünkü beşik hemen yatağın yanında bu kadar uzun süre uyuması beni korkuttu acaba hastamı diye düşündüm ???

Ela 40 günden sonra kilosu kadar saat uyuyabilir canım.Mesela 5 kiloysa açlığa dayanma kapasitesi 5 en fazla 6 saat olur.Açken mümkün değil uyumaz,artık küçük değiller,şeker düşmesi ilk haftalarda önemliydi.Kendini kötü hissetme,seninde uyuman gerekli.Bizim Türk milleti kadın ana olduktan sonra fedakarlığın zirvesinde olsun ister ama doğum yapan ameliyat olan bu kadar büyük hormon düşüşlerine maruz kalan şahsiyetin aralıksız 3-4 saat uyuması olay olur.Bebeğin açlıktan çok uykuya ihtiyacı varmış,sıkma lütfen kendini.Büyüme ataklarından önce annenin dinlenmesi içinde Allah tarafından verilen bir zaman dilimi olabilir çünkü atak geldiğinde sınırsız emmek ve uyumamak istiyorlar.

kızlar ben doğum yapalı tam bir ay oldu sezeryanla oldu. sağlık ocağındaki hemşire kanamamın bitmiş olması gerektiğini söylüyor..benm her gün bir kaç damla kanamam oluyor.bende mi bi sorun var..??anlamadım :(

bi 10 gün daha gelebilir,kadın doğum uzmanına bi sor istersen.

kızlar benim oglum bugun tam 1 aylık oldu gecen hafta bebegimin fazla aglaması üzerine dr gittik idrar test verdi sonuc cıktı bagırsaklarda bakteri varmıs aslında ben gaz sancısı die düsünmüstüm giderken. iyiki gitmisim bu hafta idrar kültürü yapılacak insalah sonuc temiz cıkar. cünkü dr tehlikeli olabilcegini söyledi rabbim hepimizin bebişlerine saglık versin

bende geçenlerde bitecek sandım ama dün tekrar yoğun bi şekilde geldi. bende sezaryenliydim 26. günümdeyim.damla değil bariz ped kullanıyorum. bu bi soruna mı işaret ? ben iyi bişey sanıyordum.:50::50:

Son düzenleme:
kızlar benim oglum bugun tam 1 aylık oldu gecen hafta bebegimin fazla aglaması üzerine dr gittik idrar test verdi sonuc cıktı bagırsaklarda bakteri varmıs aslında ben gaz sancısı die düsünmüstüm giderken. iyiki gitmisim bu hafta idrar kültürü yapılacak insalah sonuc temiz cıkar. cünkü dr tehlikeli olabilcegini söyledi rabbim hepimizin bebişlerine saglık versin

inşallah miniğinde bişecikler yoktur. doktorlar önce bir en kötü durumu anlatıyor sanırım alıştırmak hazırlamak adına ama bişe çıkmaz inşallah.

Kızlar günümün en az bir saati göğüslerim açıkta ve sürekli birşeyler sürme halinde geçiyor. Lansinoh, garmastan, evicap, soğan suyu, sıcak suda beklemiş kara lahana vs vs neler neler sürmedim ki. sütüm az olmasına rağmen bir de acayip şiş olmaları çok enteresan. beze filan mı oldu acaba, yatarken filan ağrıyorlar. Kendi göğüslerimi görmekten ve takıntılı bir biçimde onlarla uğraşmaktan çok sıkıldım. Güya göğüsler kadın vücudunda en seksi yerlerden biridir ama bu vaziyeti nasıl toparlayacağım bundan sonra, bilmiyorum. Eşim de bunlara tanık olduktan sonra ilgisini çekmese suçlamayacağım adamcağızı. Zaten doğum sonrası sorunsuz bir şekilde cinsel hayatına devam edebilene koca bir helal olsun derim. Sizde durumlar nasıl, özellikle sezaryen olanlar, sütünüz adam akıllı kaç gün sonra geldi ve yaralarınız ne zaman iyileşmeye başladı, merak ettim.

Kızlar günümün en az bir saati göğüslerim açıkta ve sürekli birşeyler sürme halinde geçiyor. Lansinoh, garmastan, evicap, soğan suyu, sıcak suda beklemiş kara lahana vs vs neler neler sürmedim ki. sütüm az olmasına rağmen bir de acayip şiş olmaları çok enteresan. beze filan mı oldu acaba, yatarken filan ağrıyorlar. Kendi göğüslerimi görmekten ve takıntılı bir biçimde onlarla uğraşmaktan çok sıkıldım. Güya göğüsler kadın vücudunda en seksi yerlerden biridir ama bu vaziyeti nasıl toparlayacağım bundan sonra, bilmiyorum. Eşim de bunlara tanık olduktan sonra ilgisini çekmese suçlamayacağım adamcağızı. Zaten doğum sonrası sorunsuz bir şekilde cinsel hayatına devam edebilene koca bir helal olsun derim. Sizde durumlar nasıl, özellikle sezaryen olanlar, sütünüz adam akıllı kaç gün sonra geldi ve yaralarınız ne zaman iyileşmeye başladı, merak ettim.

valla bende kicimi basimi nasil toparlayip kocacimla iliskimize eskisi gibi nasil devam ettirecegimi dusunuyorum karakara buarada ben daha beter seyler yaptirdim kocama hamileyken kisisek temizligimi :( kuafore hic gitmedim gidemedim napiyim simdide sut sagdiriyorum gucum kalmayinca zaten kac aydir kankayiz kilolar,catlaklar of yine iyi dayaniyor canim kocacim su 40 ciksa su kilolari versem sacimi yaptirsam eski halime donsem artik bu arada benim sutum sezeryandan hemen sonra geldi ama ne tasicak kadar nede az bebisin agzindan akiyor ama gogusumden aktigi falan yok ilk gun kabuk gibi biseyler oldu etrafinda dokuldu simdi iyi memeler cok sukur lansinoh,garmastan kremleri elimde bayladi gogus pedinide hic kullanmadim aman masallah diyimde neyi konussam nazar degdiyorum ya gecen arkadasim aaa uyuyomu aaaa gazi yokmu aaaaa emiyomu aaa sallamiyormusun dedi 2 gecedir hic uyumuyor ikiniyor surekli ciglik cigliga bebegim sallayip duruyorum arkadasim sagolsun diyorum

ah kızlar bu sayfa nelere tanık oldu ilk önce kese muhabbeti sonra bebek hareketleri cinsiyet iisim telaşı hazırlıklar ne güzel anlar yaşadık ne güzel dostluklar kurduk şimdi bir sürü bebeğimiz oldu:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım benim sütüm 3.gün sıcak duştan sonra geldi. 55 günlüğüz göğüslerim hala yara :37: sen düşün artık. ben çok geç akıllandım herkese tavsiyem olsun o saydığın kocakarı ilaçları ve kremler dahil hepsini kullandım deliler gibi memelerim açıkt gezdim kaç gün. 3 4 gndür ağlamamı kesen şey göğüs kalkanları oldu. muuuuuutttttttlllllaaaaakaaaa hemen aln bençok işe yaramaz dedim ama yaralarım küçüklmeye başladı çok şükür benimkiler bildiğiniz delik oldu çünkü.bende n size tavsye hiç vakit kaybedip canınızı daha fazla acıtmayn.philips aventin delikli olanlarını kullanıyotum zaten paketten 6 prça çıkıyo şu an krem falan kullanmyorum

Canim nasilsin?toparlayabildin mi biraz.gogus yaralarinda birkac haftaya gecer.merak etme.

Arkadaşım daha iyiyim şükürler olsun, şu göğüs yaralarını da atlatınca süper olacağım inşallah. Kızım da acayip iştahlı, hem mama hem meme, ne yapacağımı şaşırdım vallahi. Çok zorlanıyorum ona yetişmekte. Göğüs yaraları olmasa emzirmek muhteşem birşey de, vallahi korkuyorum kızımı emzircem diye.

canım benim sütüm 3.gün sıcak duştan sonra geldi. 55 günlüğüz göğüslerim hala yara :37: sen düşün artık. ben çok geç akıllandım herkese tavsiyem olsun o saydığın kocakarı ilaçları ve kremler dahil hepsini kullandım deliler gibi memelerim açıkt gezdim kaç gün. 3 4 gndür ağlamamı kesen şey göğüs kalkanları oldu. muuuuuutttttttlllllaaaaakaaaa hemen aln bençok işe yaramaz dedim ama yaralarım küçüklmeye başladı çok şükür benimkiler bildiğiniz delik oldu çünkü.bende n size tavsye hiç vakit kaybedip canınızı daha fazla acıtmayn.philips aventin delikli olanlarını kullanıyotum zaten paketten 6 prça çıkıyo şu an krem falan kullanmyorum

Canm ben de dün eşime aldırdım o üründen, hatta emzirme için kelebek göğüs ucu da istemiştim ama kalmamış, bulamamış. Ürün iyi hoş da sorun şu, benim göğüslerim acayip şiş vaziyette ve o ürün biraz sert olduğu için göğüslerime batıp canımı yakıyor kıyafetin altında. Gece zaten onunla uyuyamıyorsun.

kızlar merhaba siz mama vermeden önce dr sordunuz mu kılo alımına göre mi karar verılıyor okudugum kadarıyla çoğu kişi extra mama veriyo. benımde sutum az gıbı oglusumda cok kısa sureli emıyor ama dogduktan sonra hastanede2 gun kaldık sutum sadece 1 damlaydı kac kere soyleddım oglum ac dıye bir kasık bile mama vermedıler ılk gelen sutdamlada olsa besleyıcıymıs ve gercekten 2 gun boyunca hastanede o halde aglamadı ınanamadım.

ah kızlar bu sayfa nelere tanık oldu ilk önce kese muhabbeti sonra bebek hareketleri cinsiyet iisim telaşı hazırlıklar ne güzel anlar yaşadık ne güzel dostluklar kurduk şimdi bir sürü bebeğimiz oldu:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

yok yaa benim 1ayı geçti hala kanama var.. kişiye göre değişir oo kafana takma bence nası olsa bitcek.. bende ped kullanmaktan bıktım gerçi 10 paketi geçti yaaa..

Canm ben de dün eşime aldırdım o üründen, hatta emzirme için kelebek göğüs ucu da istemiştim ama kalmamış, bulamamış. Ürün iyi hoş da sorun şu, benim göğüslerim acayip şiş vaziyette ve o ürün biraz sert olduğu için göğüslerime batıp canımı yakıyor kıyafetin altında. Gece zaten onunla uyuyamıyorsun.

kumpirella biraz daha toparlanmış olmana sevindim
mesajlarını okudukça benle aynı şeyleri yaşayan annelerin olduğunu görmek rahatlatıyor açıkçası
bende sezeryan oldum
10 gün de evin içinde yardımsız yatıp kalkmaya başladım
bugün 14 ncü günümüz, evin işini falan ufak ufak yapmaya başladım
sende kısa zamanda toparlarsın inşallah
gögüslerinde süt birikmiş olabilir
ben su elektirikli süt pompasından aldırdım
hem sütüm indi, hemde oğlum uyuduğu sürede sızan sütleri heba etmiyorum
bol bol sıcak banyo yap süte çok faydalı, gögüsleri de yumuşatıyor
bir de bol sıvı tüket tavsiyem

Selam kızlar göğüsucu yaralarim için dermotologa gitmiştim çok şükür hergun acı hafifliyor . Geçeceğine inanıyorum artık. Ilkinde 40 gün çekmiştim şimdi 8.günde gittim dr. A. Kanamadan bahsetmissiniz benim 8 . Günde bitti bende şaşırdım. Göbeğim falan hemen toparlandı. Doğumda 9.5 kilo almıştım 55 ile hamile kaldım . Şimdi 5.5 kilosu gitti. 4 kaldı. Bugün 11 gunluguz. Darısı kilo vermek isteyenlerin başına.

Meltem başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

Bir ise yaramicagini biliyorum giden gelmiyor sozler bosa geliyor alla rahmet eylesin.boyle durumlarda sozler yetrsiz kaliyor.

canım benm basınız sagolssun allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin..
cok sagolun kızlar kayınvAşıdem ıcın bu kadar aglayacagımı bılmezdım

Back
X