2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
benim kız zaten uykucunun önde gideni. emzirdikten sonra yatağına bıraksam hemen uyuyor ama gazını çıkarmayınca da kusuyor yani bi 5-6 kez başımıza geldi. omzuma gazını çıkarmak için yatırınca orada uyuya kaldı. şimdi onu istiyor bazen. genelde yerine yatırıyorum 10-15 dk uykuya dalması sürüyor kucağıma alsam hemen uyuyacak ama ona alışacak bu seferde. bende direniyorum. bizim kızda gülmeye başladı dün babasına bugün anneannesi ve babaannesine güldü. bana gelince gülme falan yok anca kaş çatıyor. ben emzirmek için inat ediyorum ya. o da emmemek için inat ediyor. ağzını nasıl sıkı sıkı kapatıyor sinir oluyorum. biberonu getirince önce biberon olduğunu keşvediyor sonra ağzının kilidi de açılıyor.
sütümde azaldı artık sağmakla çoğalmıyor.

Merhaba kızlar, bebeğimi emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor, atıyor ağzından. Nuk kaucuk emzik kullanıyorum. Emzik kullanan arkadaslar ne yapabilirim lütfen yardım edin. Öbür türlü 7*24 emiyo beni

ağzına koyup bırakma ya da sabit tutma elinle tut atmasın diye ama biraz emziği titreştir, salla falan...

benim kız zaten uykucunun önde gideni. emzirdikten sonra yatağına bıraksam hemen uyuyor ama gazını çıkarmayınca da kusuyor yani bi 5-6 kez başımıza geldi. omzuma gazını çıkarmak için yatırınca orada uyuya kaldı. şimdi onu istiyor bazen. genelde yerine yatırıyorum 10-15 dk uykuya dalması sürüyor kucağıma alsam hemen uyuyacak ama ona alışacak bu seferde. bende direniyorum. bizim kızda gülmeye başladı dün babasına bugün anneannesi ve babaannesine güldü. bana gelince gülme falan yok anca kaş çatıyor. ben emzirmek için inat ediyorum ya. o da emmemek için inat ediyor. ağzını nasıl sıkı sıkı kapatıyor sinir oluyorum. biberonu getirince önce biberon olduğunu keşvediyor sonra ağzının kilidi de açılıyor.

canım kucağa alışsa ne olacak var mı daha büyük mutluluk keyfini çıkarın.

ağzına koyup bırakma ya da sabit tutma elinle tut atmasın diye ama biraz emziği titreştir, salla falan...

Denedim canım ama olmuyo elimle tutuyorum titrestiriyorum ama emmiyo ağzında duruyo öylece alışsa cok rahat edicem. Bide sürekli beni emdigi için hızlı kilo alıyor 1ayda 2 kilo almış obez olacak diye korkuyorum

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, bebeğimi emziğe alıştırmaya çalışıyorum ama olmuyor, atıyor ağzından. Nuk kaucuk emzik kullanıyorum. Emzik kullanan arkadaslar ne yapabilirim lütfen yardım edin. Öbür türlü 7*24 emiyo beni

bende alıştıramadım emziğe nuk un hem silikon hemde kauçuk olan emziğini aldım ama ikisinide atıyor tutmuyor:(

selam kızlar
bizde dün ameliyatımızı olduk çok şükür
sünnette olduk bıdıkım
ameliyat öncesi ve sonrası oğlum çok ağladı sesi kısıldı ağlamaktan ama çok şükür atlattık sayılır
herkese çok teşekkür ederiz

bebekleri fıtıktan ameliyat olan annelere sorum var
oğlumun bezini değiştirirken çığlık çığlığa ağlıyor
sabah yine altını değiştirirken ağlamaya başladı ve bana göre sol kasığında ceviz büyüklüğünde bi şişlik çıktı
elimle kontrol ettim içi boş gibi
sonra oğlanı kaldırdım susturdum, ağlamıyorken tekrar baktım şişlik yok
yarın dr a gideceğiz ama bana bi cvp yazarsanız çok memnun olurum
siz nasıl farkettiniz fıtığı

öncelikle geçmiş olsun canım
doktorun söylediklerini yazıyım ben sana
öncelikle kasık fıtığı bebeklerde ağrı yapmazmış
yetişkinlerden farklı yani durum
sakin olduğu zamanlarda fıtık kayboluyor ağladığı ve huzursuz olduğunda tekrar çıkıyor bu durum olması gerektiği gibiymiş bizdede böyledi
kurtulduk çok şükür
ben sol kasıkta hafif bi şişlik farkettim
ilerlemeden alınması gerekiyomuş zaten

canım kucağa alışsa ne olacak var mı daha büyük mutluluk keyfini çıkarın.
benim de cok hosuma gidiyo gogsumde uyumasi. ben de onunla birlikte uyuyorum bazen. sicacik...:16:
tabi devamli kucakta uyutmak da bizim icin pek iyi degil. isimiz cok oldugu zaman yataginda kendi kendine uyumasi isimize gelir:1:

selam kızlar
sünnette olduk bıdıkım
ameliyat öncesi ve sonrası oğlum çok ağladı sesi kısıldı ağlamaktan ama çok şükür atlattık sayılır

canım gecmiş olsun ameliyattan sonra bebegin cok agladımı

canım benim bebek de çok gazlı değil maaşallah ama zaman zaman olmuyor da değil, hem gaz sancısı hemde kaka yapmada sıkıntı olup da ıkındığını görünce ben öncelikle yere, halının üzerine battaniye serip sert zemine yatırıyorum o zaman daha rahat debelenip gazı çıkabiliyor baktım olmadı ayşe önerin gaz masajını yapıyorum tüm hareketleri sırasıyla , o da olmazsa odasında banyo anında yaktığımız seyyar radyatör var onu iyice açıp üzerinde tülbent ısıtıp karnına ve ayaklarına koyuyorum, oda olmazsa zinco damla verip masaja devam ediyorum. ben sürekli ilaç vermeyi seven biri olmadığım için ilacı en son noktada veriyorum o da bir-iki kere oldu, zaten diğer dediklerimin içinden biri muhakkak işe yaradı bizde umarım denersen sende de yarar...

canım bebişin madem biberon alıyor gel onu kandır sen bence,plastik göğüs ucu koruyucular var onu dene o da biberon başı gibi ya plastikten biberon sanıp emer bence emmezse de en azından ben herşeyi denedim dersin üstelik çok pahalı da değil wee marka olanlar 6-7 tl falan...

canım bence kesinlikle alışır üstelik bebeği sallamak da sağlığı için iyi değil diyor uzmanlar tabi sen de bir yerden sonra çaresiz kalmışsın. bence ona uykuyla eşleştirebileceği bir şey yap mesela bir müzik aç enstrümantal olsun ve her seferinde aynı müziği aç emzir, mayıştır (ama asla memede uyumasına izin verme) yatağına yatır ve odadan çık ve mıkırdanırsa hemen gitme baktın çok ağlıyor yanına git yerinden kaldırmadan hafifçe vurarak pışpışla baktın kriz boyutunda ağlıyor kaldır sakinleştir yeniden yatır böyle böyle alışır umarım... bebeğin o müzikli uykuyu eşleştirmiş olucak onu duyduğu an uyku vakti olduğunu ve uyuması gerektiğini anlayacak içgüdüsel olarak.... tabi bu naçizane benim fikrim bana uyan sana uymaz onu bilemem bunlar sadece öneri

gece emme süresi nasıl kaç dakika emiyor az emiyorsa süre olarak uykuya düşkündür ve gece daha az emip sızıyordur ve bu yüzden sık uyanıyordur baktın az emdi ve uyuyacak, durdu emmesi hemen çenesini falan parmağınla hafif dürt tekrar emmeye başlat.

gündüz mümkün olduğu kadar aydınlık ve gürültülü ( müzik, radio, cd v.s) ortamda emzir ve uyut hatta gerekirse konuş (hadi annecim uyku/yemek vakti, hadi güzel bebeğim uyu/iç sütünü bakalım v.s) çünkü aydınlık ve gürültü uyarıcı bir şey bir nevi, gece de mümkün olduğu kadar karanlık, sessiz ve hiç konuşmadan emzirip uyutmayı dene derim ben ki çocuk farklılığı sezinlesin.. yine eşleştirme yapsın gündüz-aydınlık/gürültü ; gece- karanlık/sesizlik... gece uyaran olmadığı için anlar ve uykusu dağılmadan yeniden uykuya geçer. ayrıca ben altını gece 12 de çok çok kısık ışıkta alıyorum ve bir daha kaka yapmadığından eminsem gece altını almıyorum saat 5 e kadar...

ben mama veriyorum cnm

canim bebege su verilmez diye bir sey yok. ben kizima arada su da veriyorum rezene cayi da veriyorum. gerci abartacak kadar degil tabi. 3-4 cay kasigi. kendisi istemedigi taktirde zaten dudaklarini sim slkl kapatiyor zorlasamda veremiyorum. ben kizimda gaz olmasin diye günde 2-3 kupa rezene-anason- kimyon cayi iciyorum. su hazir sallama olanlardan yapiyorum. simdiye kadar sükür asiri bir gaz sikintimiz olmadi ve arada karnina masaj yapiyorum o da cok etkili oluyor. ayaklarinin da sürekli sicak olmasina dikkat et, cünkü onlar soguk oldugunda da olabiliyor. en önemlisi yediklerimiz. ben gaz yapan herseyi hayatimdan cikardim. sogan sarmisak, lahana grubu gaz yapacak ne varsa. ilk bebegimde de aynisini yaptim 5 aylik olana kadar sonra yavas yavas yemege basladim ama o zamana kadarda hic gaz sorunu yasamadim.Allah hepimizin yardimcisi olsun...

Ben de günde 1 tane o sallama rezenelerden içiyorum, içine de bir çay kaşığı kimyon atıyorum iki gündür. Sallama çayların faydası olur mu dersin? İnsan niyeyse böye aktardan alınan rezene daha makbuldür gibi hissediyor elde olmadan.

Son düzenleme:

Bu gülme meselesi beni de düşündürüyor. Kızım şu anda 19 günlük, geçenlerde eniştem ona sırt masajı yaptı ve resmen adamın gözünün içine bakıp güldü hem de iki kez! O kadar kıskandım ki, deli oldum. Bana gülmedi henüz, bakıyor sadece. Bir gülse o kadar mutlu olacağım ki.
kızlar sizin bebekleriniz size ne zaman gülümsemeye başladı? Bazen ilk doğduğunda sevgimi hissedemedim o da bunu hissetti ve beni cezalandırıyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Saçma belki ama...

Bu gülme meselesi beni de düşündürüyor. Kızım şu anda 19 günlük, geçenlerde eniştem ona sırt masajı yaptı ve resmen adamın gözünün içine bakıp güldü hem de iki kez! O kadar kıskandım ki, deli oldum. Bana gülmedi henüz, bakıyor sadece. Bir gülse o kadar mutlu olacağım ki.
kızlar sizin bebekleriniz size ne zaman gülümsemeye başladı? Bazen ilk doğduğunda sevgimi hissedemedim o da bunu hissetti ve beni cezalandırıyor mu diye düşünmeden edemiyorum. Saçma belki ama...

daha bilinçli gülmesi için çok erken sadece reflex sonucu rastgelmiş..benim oğlum 40 günlük daha yenii yeni başladı

canım slikon uçlada denedim dediğin gibi denemediğim yol kalmadı. ama çok tembel. iki çekiyo istediği gibi gelmeyince süt bırakıyor. hatta o kadar tembel ki hanfendi gözlerini açmadan yerinde kımıldanıp duruyor biri beni doyursun diye. bende inat ettim bekliyorum inanır mısın o gözler açılmıyor yarım saat 1 saat kımıldanıyor en son çığlık atmaya başlıyor. doktorumda uyanmadan verme açlığını hissetsin diyor. galiba tembel bi kızım var:26:

canım olur zamanla her halde bak bizimki bakmaya da 1 aylıkken başladı hala çok göz teması kuramıyoruz gerçi hemen uyuduğu için. ama gelişmelerini gözlemlemek çok güzel. bizim kızı yüz üstü yatırdığımızda dönmeye çalışıyor. o öyle çabalarken onu izlemek çok eğlenceli gerçi çok dayanamıyoruz rahatsız oluyor diye üzülüp sırt üstü yatırıyoruz

Ben de günde 1 tane o sallama rezenelerden içiyorum, içine de bir çay kaşığı kimyon atıyorum iki gündür. Sallama çayların faydası olur mu dersin? İnsan niyeyse böye aktardan alınan rezene daha makbuldür gibi hissediyor elde olmadan.

Canim ben almanyadayim ve burda bizim türkiyedeki aktar anlayisi yok maalesef. hastanede bile bir termos dolusu sallama rezene-anason-kimyon karisimindan getiriyorlardi bana sezeryan yaptigim ilk gün 2.5 termos bitirdim o caydan hem sütümü artirdi hem de benim gaz slklntimi cözdü. simdi bebegim 34 günlük ve hergün icmeye devam ediyorum canim. Masallah sütümü de artiriyor kizimda cok nadir yasiyor gaz slklntisi.
Insallah 2-3 haftaya kadar zaten hepimizin bebegi bir düzene oturur, hemen hemen ayni dönemde dogum yaptik diye hatirliyorum. (benim kizim 18.02 dogdu) her gecen gün daha cok adapte olacaklar insallah.

selam kızlar
sünnette olduk bıdıkım
ameliyat öncesi ve sonrası oğlum çok ağladı sesi kısıldı ağlamaktan ama çok şükür atlattık sayılır:1:

cok gecmis olsun. kücük erkegimizinde sünneti hayirli olsun. ilk erkeklige minicik yasiyla adim atmis oldu

kızlaarr bu koli kıyafetimiz kaldı..maşallahh oğluma öncelikle 3 aylık kıyafetler olmuyor oğlum daha 42 günlük...büyüdüğü için sevinçliyim ama dolaptaki çoğu hevesle aldığım kıyafetleri giyemicek oğlumm:(

Bir haftadır annemlerdeydim girememiştim nete biraz geçmiş yaptım fıtık ameliyatı olanlar olmuş çok geçmiş olsun, iyileşmişler de zaten artık.. bugün 46 günlüğüz bugüne kadar bebişimle hiç yalnız kalmamıştım ilk kez yalnız kaldım ve bebeğimin de bugün huysuzluk yapacağı tuttu çok ağladıı sebebini anlayamadım, çok da üzüldüm ilk defa tek kalıyorum bakamıyorum mu diye düşündüm ama yanımda birileri olsa bile oğluşumla hep ben ilgilendim bugüne kadar bugün sorunu anlayamadım az evvel uyuttum bakalım ne kadar uyuycak.. bu arada çoğu bebişini yatağına yatırıp uyutuyo sanırım ben sallıyorum ve çok sinirimi bozmaya başladı bu durum üstelik emzikle uyumaya başladı bir haftadır:( eskiden göğüsümde uyurdu şimdi nasıl bu hale geldik hiç anlayabilmiş değilim düzeltebilirmiyim sizce bu sorunu kızlar 46 günlüğüz geçmi kaldık...

Bir haftadır annemlerdeydim girememiştim nete biraz geçmiş yaptım fıtık ameliyatı olanlar olmuş çok geçmiş olsun, iyileşmişler de zaten artık.. bugün 46 günlüğüz bugüne kadar bebişimle hiç yalnız kalmamıştım ilk kez yalnız kaldım ve bebeğimin de bugün huysuzluk yapacağı tuttu çok ağladıı sebebini anlayamadım, çok da üzüldüm ilk defa tek kalıyorum bakamıyorum mu diye düşündüm ama yanımda birileri olsa bile oğluşumla hep ben ilgilendim bugüne kadar bugün sorunu anlayamadım az evvel uyuttum bakalım ne kadar uyuycak.. bu arada çoğu bebişini yatağına yatırıp uyutuyo sanırım ben sallıyorum ve çok sinirimi bozmaya başladı bu durum üstelik emzikle uyumaya başladı bir haftadır:( eskiden göğüsümde uyurdu şimdi nasıl bu hale geldik hiç anlayabilmiş değilim düzeltebilirmiyim sizce bu sorunu kızlar 46 günlüğüz geçmi kaldık...

gecen hafta bende 1 gün babamda kaldim cocuklarla.hic durmadan agladi yawrum 4 saat boyunca napacagimi sasirdim. gece 11 gibi ancak uyutabildim. ertesi gün tekrar anneme geldigimde bebegim sanki 180 derece döndü. bebekler genelde düzenlerin bozulmasindan rahatsiz olurlar.
emzikle uyumasi sorun degilde ayakta sallama olayi bence biraz sorun. gerci her cocuk bir degil elbette. benim ablam oglunu hep ayakta sallardi.. öyle uyuturdu. slpa alismisti ve ablam tam 5 yasina kadar yegenimi ayakta salladi.

canım öncelikle bakamıyorum diye düşünme bu sıpalr bir gün ağlıyor uyumuyor diğer gün bol bol uyuyor daha düzene girmemiştir...bende yaşıyorum çünkü tam uslu diyorum öbür gün çıldırcak gibi oluyorum:)..benimkide omzumda uyumuya alıştı yürürken başka hiç uyumuyor omuzlarım ağrıyor ağlamasına katlanırsan eğer altı temiz karnı tok gazı yoksa yatağına koy uyusun öle öle alışır örnekleri gördüm ama sabır ister tabi mesela ben katlanamıom kıyamıom şımarıklığından yaptığını bilsemde

gecen hafta bende 1 gün babamda kaldim cocuklarla.hic durmadan agladi yawrum 4 saat boyunca napacagimi sasirdim. gece 11 gibi ancak uyutabildim. ertesi gün tekrar anneme geldigimde bebegim sanki 180 derece döndü. bebekler genelde düzenlerin bozulmasindan rahatsiz olurlar.
emzikle uyumasi sorun degilde ayakta sallama olayi bence biraz sorun. gerci her cocuk bir degil elbette. benim ablam oglunu hep ayakta sallardi.. öyle uyuturdu. slpa alismisti ve ablam tam 5 yasina kadar yegenimi ayakta salladi.

canım öncelikle bakamıyorum diye düşünme bu sıpalr bir gün ağlıyor uyumuyor diğer gün bol bol uyuyor daha düzene girmemiştir...bende yaşıyorum çünkü tam uslu diyorum öbür gün çıldırcak gibi oluyorum:)..benimkide omzumda uyumuya alıştı yürürken başka hiç uyumuyor omuzlarım ağrıyor ağlamasına katlanırsan eğer altı temiz karnı tok gazı yoksa yatağına koy uyusun öle öle alışır örnekleri gördüm ama sabır ister tabi mesela ben katlanamıom kıyamıom şımarıklığından yaptığını bilsemde

eveet ya kesinlikle bir düzen tutturamadılar sanırım birgün çok iyi uyuyorsa öbürgün huysuz oluyo.. sabrımın yüksek olduğu bir gün dediğini deniycem belki ağlamadan uykuya geçiverir oğluşum ;) ve hilalkayranın dediği gibi düzenini bozdum sanırım çocuğun.. canım senin işin de zor Allah yardımcın olsun inşallah bir an evvel kendi düzeninizi oluşturursunuz eşinle...

Back
X