2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
çok tşkr ederim bahar... dimi ama gitmeden aramışız. desenize misafirim var hasta, bebege bulasır gelmeyin.... yada hadi gittik hasta kadın ne diye bebeğime yapış yapış sarılır öper....sinir olduummm...daha geçen gün arkadaşımla konusuyoduk. 4 aylık kadar bebegı var onun da. dizanteri olmuş. atlatmışlar çok şükür. dr öpmeyi yasaklamış. dün de bizim dr yasakladı. eşimin tarafla pek hoş değiliz. mecburiyetten görüşür yüze güleriz.ben desem öpmeyin dr yasakladı desem hemen gelin hnm bebeği sakınıyo bizden derler. ben de eve girerken eşime dedim ki. sen sizin tarafa söyle ben de bizim tarafa söyleyim. niye bizimkilere de sen söyle dedi. yok ben söylersem sakınıyo derler sen söyle en iyisi dedim. du bakalım. bu akşam dedesine gidicektik. bakalım söyleyebilecek mi? ya da söyleyince ne tepki alıcaz? çocuugu hasta ettiniz diye bıdı bıdı edecekler. ben de yapıştırıcam cevabı. hasta hasta şapur şupur öpmesinler o zaman diye...aslında biz gitmesek de onlar mı gelse... bilemedim şimdi. aman yaa...........

çok geçmiş olsunn canım. bebişler hasta olunca insan bakamadığını düşünüp üzülüyor ama etrafı kontrol etmek zor. niye baba tarafları böyle oluyor. kayınvaldemle aram iyiydi. bebiş oldu bozulacak. kızım uykucu o da gelip sürekli uyandırmaya çalışıyor. huysuz olacak çocuk ya o sevecek diye. elden ele dolaşıyor bizimkide enfeksiyon için koruyucu ilaç kullanıyoruz bunu bile bile dikkat etmiyorlar.

kızlar problemlerim bitmiyor. rahimde 1 cm lik bişey var.doğumdan sonra 2 aydır kanamam bitmedi.2 doktora gittim. biri ilaç verdi düşük için kanpıhtısı olabilir dedi. biri operasyonla parça alıcam dedi. myom ,polip, plasenta parçası, kan pıhtısı ihtimaller arasında ikisi de net bişey söylemiyor. çıldırıcam artık. operasyon çok riskliymiş. 2ay önce rahim açıldığı için.dikişlerim çok yeni. ne yapıcağımı şaşırdım. korkuyorum. bebeğimi düşünüyorum.yardım edin ,akıl verin ve en önemlisi dua edin lütfen:(

canım çok geçmiş olsun.operasyon riski neymiş. bence önce güvenilir bi doktor bul. hatta ben kendi doktorumu önerebilirim. emin olduktan sonra ne yapacağına karar ver. inşallah yolunda gider herşey.

çok geçmiş olsunn canım. bebişler hasta olunca insan bakamadığını düşünüp üzülüyor ama etrafı kontrol etmek zor. niye baba tarafları böyle oluyor. kayınvaldemle aram iyiydi. bebiş oldu bozulacak. kızım uykucu o da gelip sürekli uyandırmaya çalışıyor. huysuz olacak çocuk ya o sevecek diye. elden ele dolaşıyor bizimkide enfeksiyon için koruyucu ilaç kullanıyoruz bunu bile bile dikkat etmiyorlar.

canım çok geçmiş olsun.operasyon riski neymiş. bence önce güvenilir bi doktor bul. hatta ben kendi doktorumu önerebilirim. emin olduktan sonra ne yapacağına karar ver. inşallah yolunda gider herşey.
canım bebegın ıle ılgılı son gelısmeler ne hıpotonık dıyordun bırde bıngıldak dururmunuz ne oldu ?

canım bebegın ıle ılgılı son gelısmeler ne hıpotonık dıyordun bırde bıngıldak dururmunuz ne oldu ?

canım nöroloji doktoru bi sorun olmadığını hipotonik bebek özelliklerini taşımadığını söyledi. 3. ayında kontrol için tekrar gideceğiz. çocuk doktorumuzda bir sorun olmadığını düşünüyor. aşırı uyumasının nedeninin idrar yolu enfeksiyonundan ve keyifli olmasından dolayı olduğunu söylüyor enfeksiyon tedavisi bitince açıldı bizimki. gaz sorunumuz falan olmayıncada:nazar: gerçekten keyifli oluyor. bir tek böbrek genişlemesi var o da takipte. kafa çapımızda ikinci ölçümde standardı yakalamış. takip edilmeye devam edilecek ama sorun yok şimdilik. öyle işte kızcağızımn adı ayşenaz ya naz yapıp duruyo

Canım serumdan 10 dk sonra çekmen gerekiyor ortibebe kullan diger burun aspirorlerinde daha kuvvetli çekiyor

hımmm evet burun aspirotörü bişey çekmiyor. dediğini yapayım işe yara inş. geceleri çığlıkla uyanıyor yavrum.

canım nöroloji doktoru bi sorun olmadığını hipotonik bebek özelliklerini taşımadığını söyledi. 3. ayında kontrol için tekrar gideceğiz. çocuk doktorumuzda bir sorun olmadığını düşünüyor. aşırı uyumasının nedeninin idrar yolu enfeksiyonundan ve keyifli olmasından dolayı olduğunu söylüyor enfeksiyon tedavisi bitince açıldı bizimki. gaz sorunumuz falan olmayıncada:nazar: gerçekten keyifli oluyor. bir tek böbrek genişlemesi var o da takipte. kafa çapımızda ikinci ölçümde standardı yakalamış. takip edilmeye devam edilecek ama sorun yok şimdilik. öyle işte kızcağızımn adı ayşenaz ya naz yapıp duruyo

hımmm evet burun aspirotörü bişey çekmiyor. dediğini yapayım işe yara inş. geceleri çığlıkla uyanıyor yavrum.
oy hadı gozun aydın canım cok sevındım bosuna telaslandırdılar senı de sukur yarabbım bıızmde 2. ay kuculmeye basladı bıngıldak

labteknıkerı merak edıyorum bebegın takıp gozle takıp etmesı ıle ılgılı bıseyler yazdı bıdah gormedımmerak edıyorum

oy hadı gozun aydın canım cok sevındım bosuna telaslandırdılar senı de sukur yarabbım bıızmde 2. ay kuculmeye basladı bıngıldak

labteknıkerı merak edıyorum bebegın takıp gozle takıp etmesı ıle ılgılı bıseyler yazdı bıdah gormedımmerak edıyorum

çok sağol canım sorma o telaşı üzüntüyü sütüm gitti o yüzden. sizin bıngıldağada sevindim. umarım iyi haberler alırız hep. labteknikeri ne olduki bilmiyorum hiç haberim yok bi sorun mu varmış

iyi akşamlar kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl kızlar korunmaya başladınız mı yoksa adet olup öyle mi korunmaya başlayacaksınız ben korunmuyorum adette olmadım daha doğum yapalı 65 gün oldu adet olmadan gebe kalınmaz buna istinaden korunmasam bişey olur mu acaba

iyi akşamlar kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl kızlar korunmaya başladınız mı yoksa adet olup öyle mi korunmaya başlayacaksınız ben korunmuyorum adette olmadım daha doğum yapalı 65 gün oldu adet olmadan gebe kalınmaz buna istinaden korunmasam bişey olur mu acaba

canım adet olmadan hamile kalınmz diye bişye yok. benim bekarken bi ev arkadaşım vardı ebeydi. kaç tane bayan geldi öyle süt koruyor dye korunmamışlar ve 2 3 ay sonra hamile kalmışlar. biz korunuyoruz eşim korunuyor. riske atılmaz bence şu an vücut tekrar hamile kalmaya çok müsait.

canım benim oglum yine geceleri aglamaya basladı neyi var acaba dr diger taraftada cıkabilme ihtimali olabiliyor dedi insalah öyle bişi olmaz 3 gecedir cok aglıo geceleri sn ne yapıyorsun gecmiş olsun bu arada bebegine pansuman falan uyguluyormusun
inşallah çıkmaz canım sen yine de kontrol et ben ediyorum
pansuman yapmıyoruz biz
dr ikinci gün pansumanı çıkar bez bağla dedi
krem falan da vermedi
siz krem kullanıyor musunuz

canım adet olmadan hamile kalınmz diye bişye yok. benim bekarken bi ev arkadaşım vardı ebeydi. kaç tane bayan geldi öyle süt koruyor dye korunmamışlar ve 2 3 ay sonra hamile kalmışlar. biz korunuyoruz eşim korunuyor. riske atılmaz bence şu an vücut tekrar hamile kalmaya çok müsait.

korktum şimdi ya işimi şansa bırakmamam lazım o zaman sağol canım

yok oyle bıseeey araları 1 yas olan lar hep boyle kalıyor adet olmadıgı ıcın anlamıyor brbrk aylık olup tekmeleyınce bana noliiii dıyo anneler :)

meltemm nasılsın canım pek girmeye vakit olmuyo artık buralara girincede gecmişi okuyorum yorum bazen yapıyorum..şuanda burdasın sanırım ogluşun büyümüştür.teyzesii öpüyor onlarıı

meltemm nasılsın canım pek girmeye vakit olmuyo artık buralara girincede gecmişi okuyorum yorum bazen yapıyorum..şuanda burdasın sanırım ogluşun büyümüştür.teyzesii öpüyor onlarıı
bızde efeyı opuyoruzz oglumlaaaaaaaaaaaaaaaaa:) ıyıyız canım yenı hayata alışmaya calışıyorum hala , efe nasıl

bızde efeyı opuyoruzz oglumlaaaaaaaaaaaaaaaaa:) ıyıyız canım yenı hayata alışmaya calışıyorum hala , efe nasıl

cok şükürr canımm efemde cok iyi canım ya bir poşet ilaçla akşamı yapıyoruz ama olsun iyi teyzesii bugün 48 günlük olduk ama henüz sanırım daha beni görmüyor :) sesime kafasını ceviriyor ama görmesi netleşmedi sanki oda olur heralde yavas yavas artık :))

cok şükürr canımm efemde cok iyi canım ya bir poşet ilaçla akşamı yapıyoruz ama olsun iyi teyzesii bugün 48 günlük olduk ama henüz sanırım daha beni görmüyor :) sesime kafasını ceviriyor ama görmesi netleşmedi sanki oda olur heralde yavas yavas artık :))
oy kıyamam mucıze o mucıze , ılacları ıcmeyecegı gunde yakın ıns. netlesır canım dr soyler gorme sıkıntısı olsa

Canım valla lisede kardeş olan sınıf arkadaşlarımın arası 10 aydı, biri ocak biri kasım doğumluydu. Eminim onun annesi de süt koruyordur zannetmiştir :) hiç şansa bırakma derim.
bir de duydum ki doğum sonrası ilk ilişki çok sancılı oluyormuş, o yüzden kırkı çıkar çıkmaz o işi halledenlere şaşırıyorum. Canım acıyacak, sonraki seferlere isteksizlik yapacak diye korkuyorum. Doktorlar bildiğim kadarıyla doğum sonrası 6 hafta ilişki yok diyorlar ama ben bir altı hafta daha bekleyebilirim yani, hiç sorun değil :9: Biraz daha ertelersem canım daha az yanarmış gibi geliyor, psikolojik de olabilir tabi.
hamile kalmadan önce ilk evlendiğimde hap kullanırdım. Acaba bundan sonra hangi korunma yöntemi uygun olur? Yine en iyisi kondom sanırım.

Baharrrr yeni avatarına bayıldımmm, ahmet efe ne tatlı uyuyor :)

kızlar size bişe sorcam ben normal doğumdan çok korkuyorum bebeğimde birza iri doğuramam diye kendime hiç güvenmiyorum sezeryan olmak istiyorum sizce napmalıyım sezeryan olan varmı aranızda nasıl oldu çok ağrınız oldumu

Back
X