2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
benim kızımdada var aynı sıkıntı yapmıyor kakasını yapmıyor yapamıyor galiba ama sıkıntılıda değil 3 bazen 4 günde yapıyor mamasına bende zeytinyağı koyuyorum bazende kulak temizleme pamuğu ile poposuna sürüyorum o zaman çok rahatlıyor doktorumuzu aradık fitil dedi ama kullanmak istemiyorum bağırsaklarını tembelleştiriyormuş dediğin gibi

canım dediğim gibi eğer kızının sorunu yoksa müdahale etme. yani sorunları olsa hiç yapamazlar. ama benimki yapmak isteyince yapıyo ben saldım artık kendi haline :)

canım bizde de var kabızlık gerçi buna kabızlık değil yalancı kabızlık denyormuş. ben de veriyorum mama. çok mama değiştirdim mamasına yağ koyuyorum masaj falan hiç işe yaramıyor dr bize de fitil verdi ama ben kullanmıyorum 2 kez kullandım eğer çocuğun sıkıntısı yoksa bence sende kullanma. bizimki geçende 6 günde yaptı ama mık demiyo yavrum yani hzursuzluk yok. ne zaman isterse o zaman yapıyo hatta biz yine 6güne odakladık kendimizi 3. gününde yaptı çok şaşırdık :D yani bebiş sıkıntı yapmıyorsa bence sizde kullanmayn çünkü bğırsakları tembelleştiriyor bi süre sonra fitilsiz yapmamaya başlayacak. bırak bakalım seninki kaç günde yapacak.5 6. aylara kadar düzene giriyomuş.biz ebeveynler boşuna sıkıntıya sokuyomuş kendimizi. bu arada 3. ayda aşı yok 4te var.hangi mamayı kullanıyosun şu an.

canım haklısın alışkanlık yaptığı konusunda ama bizim için bi sorun kabızlık. çünkü hem böbreğinde kaçak var kabızlık ve kaçak idrar yolu enfeksiyonunu tetikliyor. hemde epilepsi teşhisi konuldu maalesef. bacaklarını karnına çekmesinin bi nöbet mi yoksa kabızlıktan mı olduğunun anlamalıyım. durum karışık biraz. biz önce aptamil imnofortis sonra pre kullandık şimdide humana antikolik kullanıyoruz tadı çoook kötü kızım hiç sevmedi ama doktorum ısrarla iki hafta falan kullanmamı kakasını yapmazsamda 3 günde bi fitil kullanmamı istedi

kızlar yazmışsınız ya regl oldum diye süt azalınca mı olunuyor ilk defa duydum birde paşamın yaklaşık 10 gündürki şelikleri akıyor anlamadım neden ki ağzımız hep yaş nerdeyse siliyorum baştan oluyor acaba diş falanmı çıkarak erken ama neden olur ki sizin bebişlerdede var mı

kızlar yazmışsınız ya regl oldum diye süt azalınca mı olunuyor ilk defa duydum birde paşamın yaklaşık 10 gündürki şelikleri akıyor anlamadım neden ki ağzımız hep yaş nerdeyse siliyorum baştan oluyor acaba diş falanmı çıkarak erken ama neden olur ki sizin bebişlerdede var mı

bizimkide öyle canım benim salyaları akıyor hemde öyle böyle değil birde elleri sürekli ağzında hemde iki elini birden hırsla sokuyor ağzına

canım haklısın alışkanlık yaptığı konusunda ama bizim için bi sorun kabızlık. çünkü hem böbreğinde kaçak var kabızlık ve kaçak idrar yolu enfeksiyonunu tetikliyor. hemde epilepsi teşhisi konuldu maalesef. bacaklarını karnına çekmesinin bi nöbet mi yoksa kabızlıktan mı olduğunun anlamalıyım. durum karışık biraz. biz önce aptamil imnofortis sonra pre kullandık şimdide humana antikolik kullanıyoruz tadı çoook kötü kızım hiç sevmedi ama doktorum ısrarla iki hafta falan kullanmamı kakasını yapmazsamda 3 günde bi fitil kullanmamı istedi

çok çok geçmiş olsun sizin bebekle kolikli galiba benim kızımda öyle ne zaman geçecek bu gaz sorunu bilmiyorum valla allahtan aguline denen damlayı çıkarmışlar bizede doktorumuz aptamil conformil kullan dedi ama tadı çok iğrenç içmedi bende normal aptamil veriyorum

canım epilepsi kesinleşti mi?eeg nin sonucunu öğrenecektin en son.ne dedi doktorilaç mı kullanacaksınız?

çok çok geçmiş olsun sizin bebekle kolikli galiba benim kızımda öyle ne zaman geçecek bu gaz sorunu bilmiyorum valla allahtan aguline denen damlayı çıkarmışlar bizede doktorumuz aptamil conformil kullan dedi ama tadı çok iğrenç içmedi bende normal aptamil veriyorum

teşekkürler canım. mide gazımızpek yok ama kabızlık var işte. bende ısrarla tadı kötü olanı kullanıyorum belki işe yara diye ama daha hiç bişey yok. ben conformili hiç denemedim bi de onu mu denesem

bir deneyin isterseniz ama tadı çok kötü böyle acı gibi birşey

bizim kullandığımız humanada öyle içine tahılları doldurmuşlar ot kokuyo resmen kızıma üzülüyorum. kızlar bide iyi haber var benim için hep kötü mü konuşacaz kızımın mr ı cerrahpaşa radyoloji tarafından incelendi ve normal bulundu

arkadaşlar ben oğluma anne sütü + mama veriyorum buradan takip ettiğim kadarıyla ve mamanın üstünede yazan ölçüleri kesinlikle tüketmiyor benim oğlum acaba anne sütü de aldığı için mi dersiniz.90 cc yi hiç bir zaman geçmedi biraz içiyor sonra oynamaya başlıyor biberonla zaten doyunca imkanı yok 1 gr fazla bişey veremiyorum.hangi mamayı kullanıyorsunuz bu arada önerileriniz nelerdir? aç kalmyordur değil mi kuzum:43:

canım sen ne kadar yedirirsen yedir bebeğine yaramasına bağlı kilo alımı.benim oğlum günde 12 biberon 150 cc yiyor ama kilosu normal az verince çok ağlıyor.aptamil kullan her bebeğe hitap ediyor.birde sakın çok sık mama değiştirme bebeğin mamadan tiksinmesin.ben oğlumda bunu yaşadım.alışması zor oldu.birde biberonla yemek rahat olduğu için yavaş yerler bebekler benim oğlum 1 biberonu yarım saatte bile bitirdiği olur.birde çok mama verme yoksa bir alışırsa anne sütünü bırakabilir.ama anne sütün çok azsa yapacak bir şey yok vericeksin tabi.ben oğluma 150 cc 3.buçuk ölçek mama ile veriyorum çok yediği için.aslında mamasında 150 cc günde 5 kere 5 ölçek diyor ama 5 ölçek çok fazla mesala o suya benim oğluma ağır geliyor.ben sulu yapıyorum hem içimi kolay oluyor oğlum için.ama dikkat et canım benim oğlum hiç anne sütü almadı.anne sütün normalse günde 5 kere 3 ölçek 100 yada 125 cc mama yater açlığına göre sen ayarlıcaksın mamasını inşallah anne sütün 2 yaşına kadar devam eder canım

canım sen ne kadar yedirirsen yedir bebeğine yaramasına bağlı kilo alımı.benim oğlum günde 12 biberon 150 cc yiyor ama kilosu normal az verince çok ağlıyor.aptamil kullan her bebeğe hitap ediyor.birde sakın çok sık mama değiştirme bebeğin mamadan tiksinmesin.ben oğlumda bunu yaşadım.alışması zor oldu.birde biberonla yemek rahat olduğu için yavaş yerler bebekler benim oğlum 1 biberonu yarım saatte bile bitirdiği olur.birde çok mama verme yoksa bir alışırsa anne sütünü bırakabilir.ama anne sütün çok azsa yapacak bir şey yok vericeksin tabi.ben oğluma 150 cc 3.buçuk ölçek mama ile veriyorum çok yediği için.aslında mamasında 150 cc günde 5 kere 5 ölçek diyor ama 5 ölçek çok fazla mesala o suya benim oğluma ağır geliyor.ben sulu yapıyorum hem içimi kolay oluyor oğlum için.ama dikkat et canım benim oğlum hiç anne sütü almadı.anne sütün normalse günde 5 kere 3 ölçek 100 yada 125 cc mama yater açlığına göre sen ayarlıcaksın mamasını inşallah anne sütün 2 yaşına kadar devam eder canım

sağol canım açıklaman için. benimki çoğunlukla anne sütü alıyor zaten günde 1 yada 2 kez mama veriyorum. onuniçin takıldım yani en fazla 90 cc oluyor bunda da.demek ki acıkmıyor yani. maşallah seninki sık sık acıkıyor demek ki 12 kez demek 2 saat aralıklarla neredeyse. dediğin gibi hepsini 5 ölçek versen ağır gelir inşallah yeter sütüm de emziririm.

bizim kullandığımız humanada öyle içine tahılları doldurmuşlar ot kokuyo resmen kızıma üzülüyorum. kızlar bide iyi haber var benim için hep kötü mü konuşacaz kızımın mr ı cerrahpaşa radyoloji tarafından incelendi ve normal bulundu

oyy hadı gozun aydın canım cok sevındım benım kafam ıyıce karıstı sımdı hangı sıklar elendı gerıye ne kaldı ?

kızlar bayadır giremiyorum malum 2 cocuk 2 side bebek sayılır bişi soracam size bebegimin bilegi sanki böyle bişi sıkmısda bogulmus gibi duruo tombiş olmus die düsündüm ama ayak bilegindeki cizgiyi elleyince cok sert ve derin gelio elime normalmi kızlar yaaaa insalah normaldir sizin bebeklerdede varmı

slm kızlar..kaç gündür giremiyordum...ne güzel buluşmalar ayarlıyorsunuz yakın olsa bende gelirdim:)))kaçacak yer arıyorum zaten...dün gece saat 2 de bi patlama sesiyle uyandım,deprem oluyo zannetim...çok şükür deprem deildi,komşu suriyenin sesleri baya bir gelir oldu memleketimize:(((ama ben hayatımda böyle ses duymadım...oradakiler napıyor acaba...sabahtan beride etkisindeyim o sesin...piskolojim bozuldu resmen...yarabbi şu savaşlar bitsin artık,çoçuklarımı düşünüyorum,inşlh iyi bir dünyada büyürler..

canim benimki aksam 9-10 arasi uyuyor, ilk uyku en uzun sureni oluyor he
canim bilmiyorum sezaryen sonrasinda hala gobegim mor, o hamilelikte olusan cizgi var ya yukaridan asagi dogru, o da duruyor. Doktorum kirkin cikinca gel demisti ama esim islerini ayarlayamadigindan hala gidemedim doktora. Sezaryen yapan diger anneler de soylesin yaw, gobek deliginizin morlugu gecti mi?
bayilma meselesine gelince, senden daha ilgincini gordum. Bir kadinla tanistim, kadin yillarca gelinlikcide modelist olarak calismis ama hani dugmen kopacak gibi olurken ip sarkar ya, onu gorunce midesi bulaniyor ogurerek kusuyormus.bu cok ilginc gelmisti :-)

göbek deliğinden aşağı inen çizginin kaybolması 1 yılı buluyor hatta geçmeyende var diye biliyorum. benim ilkte geçmişti. ama morluk olmadı bende. karnında mı morluk göbek deliğinde mi?

Kızlar bugün kendim için de muayeneye gidebildim sonunda ve göbek deliğimdeki morluğu sordum. Ben herkesinki benim gibidir ve sezaryenin bir sonucu olup zamanla kaybolur zannnediyordum, sizden gelen tepkiler sonucunda benimkinin biraz farklı olduğn anladım. doktor baktı ve zamanla bu morluğn renginin hafifleyeceğini söyledi, zamanla da beyaza dönecekmiş. Sanırım tıpkı hamilelikte oluşan çatlaklar gibi. Gebelik vücudumu çok yıprattı anlaşılan. Zaten karnımın alt kısmlarındaki çatlaklar bir hayli fazlaydı. Spora başla, karın egzersizlerini yapabilirsin artık filan dedi. Onun dışında bir problem yokmş çok şükür.

:9: burdayııım :9 foruma telefondan giriyordum, vaktimi pek almıyordu. bi kaç gün önce telefonu servise verdik. o yüzden giremiyorum. bi süre daha böyle olucak :) aşıları sormussun. biz bugün yaptırdık. biri zatürrre aşısı. ates yapan buymus. diğeri verem galiba. üçüncüyü bilmıyordum. o da senin dediğin galiba.

oğluşum 9 haftalık oldu, 61 cm 5400 gr olmuş. bu ay 1200 gr almış. biz mama da veriyorduk. ebemiz mama vermeyin dedi. fazla kilo almış. böyle devam ederseniz obez bi çocugunuz olur dedi.
Biz de bugün 2. Ay kontrolümüzdeydik, benim kızım da 61 cm, kilo 5800 gr ama bu ay sadece anne sütüyle 700 gr almış. Doktor herşey yolunda dedi. Beni düşündüren birşey var, kızımı 2 hafta önce tarttığımda da bu kilodaydı diye hatırlıyorum, sanki 15 günde hiç kilo almadı gibi geliyor. Şimdi bu önümüzdeki günler ayrıca önemli benim için. Kilo alamazsa sütümün yaramadığnı düşüneceğim. Çünkü kızımı 2-3 saatte bir gayet güzel emziriyorum ve hiç aç bir bebek gibi değil. Kaka da yapıyor, memeyi de doyarak bırakıyor gibi geliyor. Bir bebek neden kilo almaz acaba?
Kızım bugün bütün aşılarını da oldu. O da ağır geldi sanırım biraz. Ağrı kesici vermemek için direndim, ateşi 37.4 filan oldu ama baktım inler gibi, yavrum bağırmaya, ağlamaya bile mecali yok, bir çay kaşığı şurup verdim. Şimdi iyi, yanımda uyuyor. Arada kalmak ne kötü, hem kesik kesik inlemesine dayanamadım hem de bu kadar küçükken onu ilaçla tanıştırdığım için iyi mi ettim diyorum.

Son düzenleme:
Back
X