canim benimki aksam 9-10 arasi uyuyor, ilk uyku en uzun sureni oluyor he
canim bilmiyorum sezaryen sonrasinda hala gobegim mor, o hamilelikte olusan cizgi var ya yukaridan asagi dogru, o da duruyor. Doktorum kirkin cikinca gel demisti ama esim islerini ayarlayamadigindan hala gidemedim doktora. Sezaryen yapan diger anneler de soylesin yaw, gobek deliginizin morlugu gecti mi?
bayilma meselesine gelince, senden daha ilgincini gordum. Bir kadinla tanistim, kadin yillarca gelinlikcide modelist olarak calismis ama hani dugmen kopacak gibi olurken ip sarkar ya, onu gorunce midesi bulaniyor ogurerek kusuyormus.bu cok ilginc gelmisti
göbek deliğinden aşağı inen çizginin kaybolması 1 yılı buluyor hatta geçmeyende var diye biliyorum. benim ilkte geçmişti. ama morluk olmadı bende. karnında mı morluk göbek deliğinde mi?
Kızlar bugün kendim için de muayeneye gidebildim sonunda ve göbek deliğimdeki morluğu sordum. Ben herkesinki benim gibidir ve sezaryenin bir sonucu olup zamanla kaybolur zannnediyordum, sizden gelen tepkiler sonucunda benimkinin biraz farklı olduğn anladım. doktor baktı ve zamanla bu morluğn renginin hafifleyeceğini söyledi, zamanla da beyaza dönecekmiş. Sanırım tıpkı hamilelikte oluşan çatlaklar gibi. Gebelik vücudumu çok yıprattı anlaşılan. Zaten karnımın alt kısmlarındaki çatlaklar bir hayli fazlaydı. Spora başla, karın egzersizlerini yapabilirsin artık filan dedi. Onun dışında bir problem yokmş çok şükür.

burdayııım :9 foruma telefondan giriyordum, vaktimi pek almıyordu. bi kaç gün önce telefonu servise verdik. o yüzden giremiyorum. bi süre daha böyle olucak :) aşıları sormussun. biz bugün yaptırdık. biri zatürrre aşısı. ates yapan buymus. diğeri verem galiba. üçüncüyü bilmıyordum. o da senin dediğin galiba.
oğluşum 9 haftalık oldu, 61 cm 5400 gr olmuş. bu ay 1200 gr almış. biz mama da veriyorduk. ebemiz mama vermeyin dedi. fazla kilo almış. böyle devam ederseniz obez bi çocugunuz olur dedi.
Biz de bugün 2. Ay kontrolümüzdeydik, benim kızım da 61 cm, kilo 5800 gr ama bu ay sadece anne sütüyle 700 gr almış. Doktor herşey yolunda dedi. Beni düşündüren birşey var, kızımı 2 hafta önce tarttığımda da bu kilodaydı diye hatırlıyorum, sanki 15 günde hiç kilo almadı gibi geliyor. Şimdi bu önümüzdeki günler ayrıca önemli benim için. Kilo alamazsa sütümün yaramadığnı düşüneceğim. Çünkü kızımı 2-3 saatte bir gayet güzel emziriyorum ve hiç aç bir bebek gibi değil. Kaka da yapıyor, memeyi de doyarak bırakıyor gibi geliyor. Bir bebek neden kilo almaz acaba?
Kızım bugün bütün aşılarını da oldu. O da ağır geldi sanırım biraz. Ağrı kesici vermemek için direndim, ateşi 37.4 filan oldu ama baktım inler gibi, yavrum bağırmaya, ağlamaya bile mecali yok, bir çay kaşığı şurup verdim. Şimdi iyi, yanımda uyuyor. Arada kalmak ne kötü, hem kesik kesik inlemesine dayanamadım hem de bu kadar küçükken onu ilaçla tanıştırdığım için iyi mi ettim diyorum.