2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Topiğin son annesi olarak 3 aylık muayenesinde baş tutmaya nasıl bakıldığını merak ettim: doktor normal sırt üstü yatarken el bileklerinden tutup çekerek başın geriye düşüp düşmediğine mi bakıyor, yoksa yüzüstü yatarken kafasını kaldırıyor mu ona mı bakıyor? Benim kızım bunların birincisini tam yapamıyor da henüz. Gerçi biz 2 ay 1 haftalığız.

arkadaşlar bebeim 3 aylık oldu,ama hala başını tutamıyor.bugün doktorumuz endişelendi ve nörolojiye sevketti,ancak sinirlerinde bişey çıkmadı yani bacağına ayağına kollarına vurulduğunda hep tepki verdi.sadece başını dik tutamıyor :( aranızda bu durumu yaşayan var mı? yada sonradan düzelen var mı? doktorumuz sürekli yüz üstü yatırın kendi kendine başını kaldırmaya çalışsın kasları güçlensin dedi.moralim çok bozuk :(

canım ben subat 8 de dogum yaptım oglumun hala bası dik tutmuyor hatta yüzüstü yatırdıgımda bıraksam bogulacak allah korusun dr umuz bize 15 gün sonra yine gel tutmazsa norolojiye göndercem dedi sonra birde kafatası filmi falan cekti cok sükür bişi cıkmadı su toplaması varmı die bakmıs.birde sen bebegigin ayagına bastırsan basabiliyormu vucudunu tasıyormu yoksa dizleri katlanıyormu cok canım sıkılıo oglumun bu durumuna insallah bişeyleri yoktur yaa

canım ben subat 8 de dogum yaptım oglumun hala bası dik tutmuyor hatta yüzüstü yatırdıgımda bıraksam bogulacak allah korusun dr umuz bize 15 gün sonra yine gel tutmazsa norolojiye göndercem dedi sonra birde kafatası filmi falan cekti cok sükür bişi cıkmadı su toplaması varmı die bakmıs.birde sen bebegigin ayagına bastırsan basabiliyormu vucudunu tasıyormu yoksa dizleri katlanıyormu cok canım sıkılıo oglumun bu durumuna insallah bişeyleri yoktur yaa

Hiç ayaklarına bastırmayı denemedim.ben 3 hafta erken dogum yaptım nörolog 1 ay oyuzden 1 ayda geç gelişiyor olabilir diye 2 ay obsiyonn tanıyoruz 2 ay sonra mutlaka gelin tekrar bakalım dedi.ayaklarına bacaklarına aletle vurdu ve bebeğim tepki verdi sinirlerde sıkıntı yok gibi dedi Dr. Ama bilemiyorum.basını hiç dik tutmuyor,yuzustu yatında basını kaldirmiyo :( ellerinden tutup çekince de kaldırmıyor.sürekli yuzustu yatırıp debelensin kendisi kaldırsın basını dedi doktor.bakarsınız 15 gün sonra basını kaldırır bu isler belli olmaz dedi.kimisi de 2 ay erken dogun olur hemen kafasını dik tutar belli olmaz falan dediler.neticede 1 ay bebeğime egzersiz yaptırsam 1 ay sonra rutin muayenede bakalım cocuk doktorumuz gelişme var der inşallah..ama çok üzgünüm,moralim sıfır.basım catliyo ağrıdan.sütüm hemen azaldı.

Canim bebegi sirt ustu yatiriyor ve el bileklerinden kaldiriyor.bebegin verdigi refeksi gozlemliyo.3.ay muayenmizde doktor kizimi boyle muayene etti.doktor ellerinden tuttugunda kizim kalkmaya ugrasti.sonra doktor birakti.gayet guzel dedi.kizim tamamen uzun sure basini tutamiyor hala kucagima aldigimda destekliyoeum cunku ani hareket ediyo.daha cok kucukler.

Canim bebegi sirt ustu yatiriyor ve el bileklerinden kaldiriyor.bebegin verdigi refeksi gozlemliyo.3.ay muayenmizde doktor kizimi boyle muayene etti.doktor ellerinden tuttugunda kizim kalkmaya ugrasti.sonra doktor birakti.gayet guzel dedi.kizim tamamen uzun sure basini tutamiyor hala kucagima aldigimda destekliyoeum cunku ani hareket ediyo.daha cok kucukler.
Sağol canım anlattığın için. Ben de öyle tahmin etmiştim. Benimkinin öyle yapınca şu anda kafası biraz geriye gidiyo, her gün yüzüstü koyuyorum egzersiz olsun diye ama hiç sevmiyor öyle durmayı. Birkaç saniye sonra mıkırdanmaya başlıyor. 3 hafta zamanımız var, bakalım o zamana ne kadar ilerleyecek.

Sağol canım anlattığın için. Ben de öyle tahmin etmiştim. Benimkinin öyle yapınca şu anda kafası biraz geriye gidiyo, her gün yüzüstü koyuyorum egzersiz olsun diye ama hiç sevmiyor öyle durmayı. Birkaç saniye sonra mıkırdanmaya başlıyor. 3 hafta zamanımız var, bakalım o zamana ne kadar ilerleyecek.

canım yüz üstü yatmayı benmkide sevmiyor,5 dkka zor tutuyorum..sen yattığında bebişinin ellerinden tutarak kendine doğru çek ,ben bu hareketi çok yaptırdım,faydasını görürsün sende..

Her zaman kazandibini tavukgöğsüne tercih etmişimdir, bunda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım. Seni çok fena yerim. Ayrıca o tencerenin içinde uslu uslu oturmak nedir yahu, insan hiç mi rahatsız olmaz? Sanki hergün yaptığı iş :9:

Biz ilk ultrasonu ilk ay sonunda çektirdik, bir kalça oturmuştu, bir kalça hala tam oturmamıştı, ikinci ay sonunda tekrarladık çekimi şimdi düzelmiş çok şükür.

Bu çocuk bende yoga etkisi uyandırıyor, bakınca adeta yumuşuyor, huzura eriyorum. Bir tür nihat hatipoğlu etkisi diyebilirim:9:
Bu şekilde bakmaya devam ederse sen ilerde yaramazlık yapınca filan kızamazsın buna baharcım :9:

Valla süt olayının beyinde bittiğinin canlı kanıtısın, beynine "çok zor şeyler yaşadım hamileliğimde, bir de sütüm yetti yetmedi sıkıntısı istemiyorum üleeeeennnn" komutları gönderdin, vücut da ona uydu herhalde. Şartladın vücudunu ahmetefe'yi beslemek için bence, memelerin de başka çaresi kalmadı:9: maşallah sana, sütüne ve oğluşuna

Giderken zaten birkaç ay gelmeyeceğini yazmıştı, ama yokluğu belli oluyor değil mi?

Yüz üstü yatarken bu kadar keyifli olması ne güzel :9:benim kız çok sıkılıyor yüz üstü yatırınca

Rüzgarrrrrr.... Yüzüstü yatarken çenenden minnacık ısırabilir miyim?:9::52: napiyim, sen de böyle datlu olmasaydınnnn...
Abisi ne güzel uzanmış yanına, rüzgar'a neler neler öğretecek kimbilir. Küçükler abi ve ablalarından çok şey öğreniyor.

Hele şükür yaaa, aşkolsun canım bu yakışıklı ile bu kadar geç tanıştırdın bizi :9: maşallah oğluna çok tatlı.

ısırabılırım senın yerıne , :) bu arada abı kardes muhtesem 2 lı oldular abısı ona aşık ruzgar da abısıne hasta gozlerını ayırmıyor abısınden

arkadaşlar bebeim 3 aylık oldu,ama hala başını tutamıyor.bugün doktorumuz endişelendi ve nörolojiye sevketti,ancak sinirlerinde bişey çıkmadı yani bacağına ayağına kollarına vurulduğunda hep tepki verdi.sadece başını dik tutamıyor :( aranızda bu durumu yaşayan var mı? yada sonradan düzelen var mı? doktorumuz sürekli yüz üstü yatırın kendi kendine başını kaldırmaya çalışsın kasları güçlensin dedi.moralim çok bozuk :(

canımm benim oglum da 3 aylık ama tam olarak benimkisi de kafasını dik tutmuyor ama ben telaşlanmıyorum daha yavas yavas yapacak diye düşünüyorum yüzüstü yatır o zaten saga sola basını cevirecektir.bi süre sonra aglıyor benimkisi o şekilde yatmaktan hoslanmıyor ama kısa süreli de olsa tutmaya calısıyor basını üzme kendini olur daha ufacık onlar.hem bak bişey de yokmus çok şükür

ısırabılırım senın yerıne , :) bu arada abı kardes muhtesem 2 lı oldular abısı ona aşık ruzgar da abısıne hasta gozlerını ayırmıyor abısınden
Evet ısır lütfen :9: Ne güzel anlaşmaları. Ablamın üç çocuğu var, ben üçüncü çocuğumla özel olarak hiçbirşey yapmadım, vakit de kalmıyor zaten,hem ablası ve abisi ona zaten sürekli birşeyler öğretiyor diyor. Mesela dans etmeyi ablasından öğreniyor, evdeki kuşu nasıl tutması gerektiğini abisinden gibi. Ben de gözlemliyorum, gerçekten de bir kardeşin varlığı diğer çocuğun gelişimini genelde olumlu etkiliyor. Seninkilerin ikisinin de erkek olması da birbirlerini anlamalarını kolaylaştıracaktır ilerde.

kumpi teyzesii oğluşum kendisiyle ilgili söylediklerinden dolayı sana öpücük gönderiyor :)
sagol canımm gercekten umut oldu benim paşamm rabbim kimseyi umutsuzluga düşürmesin..
sıkıntılı ve zor olan o günlerimizde işini hakkıyla yapan hayırlı insanlarla karsılaşmayı nasip etsin.

canımm benim oglum da 3 aylık ama tam olarak benimkisi de kafasını dik tutmuyor ama ben telaşlanmıyorum daha yavas yavas yapacak diye düşünüyorum yüzüstü yatır o zaten saga sola basını cevirecektir.bi süre sonra aglıyor benimkisi o şekilde yatmaktan hoslanmıyor ama kısa süreli de olsa tutmaya calısıyor basını üzme kendini olur daha ufacık onlar.hem bak bişey de yokmus çok şükür

bu sabah yüzüstü yatırıp kafasını kaldırması için uğraştım,baya bir egzersiz yaptık bebeğimle.en sonunda öyle bir yorulduki beni emerken az önce uyuya kaldı.normalde bu saatlerde uyuması hele uyuyakalması imkansızdı. çok efor sarfetti.inşallah düzelir ve başını dik tutar.

bu sabah yüzüstü yatırıp kafasını kaldırması için uğraştım,baya bir egzersiz yaptık bebeğimle.en sonunda öyle bir yorulduki beni emerken az önce uyuya kaldı.normalde bu saatlerde uyuması hele uyuyakalması imkansızdı. çok efor sarfetti.inşallah düzelir ve başını dik tutar.

benim oglum dünden beri yüksek yastıklara yüzüstü yatırınca basını kaldırıyor dik tutuyor cok mutlu oldum inan kucagıma alıncada kısa süreli tutuyor dünden beri insallah bişi yoktur bebişlerimizin

maşallah bebeklerin hepsi çok tatlı Allah meleklerimizi bilip bilmediğimiz her türlü kötülükten hastalıkta kazalardan korusun hep hayırl insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı.
bebeklerin başını tutamayan arkadaşlar yeğenimden hatırlıyorum çok geç dik tutmaya başlamıştı bizde endişelenmiştik ama şimdi maşallahı var.inşallah sizinkilerde yavaş yavaş tutacaklar allahın izniyle allah sağlık versin inşallah.
bizimde son günlerde sıkıntımız var oğlu 22 şubat doğumlu.sol memeden emmek istemiyordu bir süredi şimdi ikisindede sıkıntı yaşıyoruz kendini geri çekiyor kasıyor emmek istemiyor genelde bir çekiyor iki çekiyor sonra geri atıyor kafasını.ne yapacağımı bilemiyorum.bazıları bu dönemde oluyor diyor ama ne yapmak lazım sütümüz olsun die uğraştık süt var çocuk emmek istemıyor 5 dk falan emiyor genelde normal mi acaba o kadarla doyuyor olabilir mi tecrübeli anneler önerilerinizi bekliyorum

Kizlar ben bisey sormak istiyorum. Oglum şu an 3 bucuk aylik. Ve sadece emziriyorum. Dun gece esimle iliskimiz oldu ve esim icime tohumlarini ekmis. 1 mayista adet olmustum 5-6 gun surdu bitti. Şu ertesi gunu haplarindan alsam internetten arastirdigim kadariyla emzirmeyi etkiliyomus. Hap aldiktan 24 saat sonrasina kadar emzirilmemeliymis. Ne yapabiliirm bilgisi olan var mi. Esime o kadar da soyledim adet oldum artik bebis olur dikkat etmek lazim diye ama.. Ben istiyom bi tane daha diyo. Netten arastirdim boyle boyleymis dedim, bozuldu bu sefer.. ne cabuk baktin diyo. Ben daha hazir degilim offf.. Saka mi yapiyoo ciddi mi anlamadim. Şaka mi yapiyosun dedim yoo ciddiyim diyo ama guluyo.. Adetten 14 gün sonra yumurtlama oluyo mudur emzirirken de? Korkuyorum ben yaa..

Back
X