2013 te kurtaj olanlar burda yaşadıklarımızı paylaşalım..

bugün gittim kan pıhtılaşması sonuçlarını götürdüm doktora kendi doktorum yokmuş başka birine göstermek zorunda kaldım.. gerizekalı ne dese beğenirsiniz ilk gebelikte ne gerek vardı bunları yaptırmaya çok şaşırdı bi de koca kafalı... hangi doktor istemişmiş ilk gebeliklerde olurmuş böyle şeyler 2 3 ten sonra yapılırmış bu testler falan o kadar sinirlendim ki çıkınca ağlamamak için zor tuttum kendimi bişey çıkmamasına sevinemedim bile.. sanki sen kaybediyorsun da iki üç düşüğü beklicez keyfin için kimse bunun psikolojik bir yıkım olduğunun farkında değl mi yaa insanlar nasıl bu kadar acımasız olur anlayamıyorum!!!

canım gözünaydın bende baktırdım testleri ama henüz doktora sonuçları gösteremedim sana hangi testleri bakmışlar sakıncası yoksa sonuçlarıyla bir paylaşır mısın bende paylaşırım

gözunaydın canım benım düşük yapalım 3 ay olacak allah bebeğini sağlıklı sıhhatlı kucağına almayı nasip etsın bir ömür boyu mutlu olun inş senın adına çok sevındım

Canım sen de dicektin ki, aynısı sizin ya da eşinizin başına gelse yine de 2-3 düşük yapmayı bekler miydiniz???
Bence hiç bir doktor beklemez... Ellerindeki bütün imkanı kullanır.
Ben hemşire olduğum halde bana doktorum gerek yok ilk düşükte, zaten kimse de yapmaz bu testi sana dedi...
Ama ben yaptırdım ve sonuç pıhtılaşma!
O yüzden kulaklarını tıka o vicdansız robot bozması doktorlara, çünkü ağzı olan konuşuyor

Insanlar hep en sevdiklerinden acisini cikariyor canim hhepimiz eslerimizi incittik istemeyerek..Zor bi surec kürtaj sonrasi hayat bile anlamsizlasiyor.gunlerce bebek odakli yiyip icerken hadi git artik bebeğin yok diyorlar yarim kaliyosin bi de sen üstüne kötü bir kaza atlatmissin zor yani esinde seni anlayarak davranmis...guEl gunler yasayinca unutusun bu gunleri umarim bitanem.

canım gözünaydın bende baktırdım testleri ama henüz doktora sonuçları gösteremedim sana hangi testleri bakmışlar sakıncası yoksa sonuçlarıyla bir paylaşır mısın bende paylaşırım
canım bir çok değer var başlıcalarını yazmaya çalışayım.faktor v leiden g1691a:mutasyon saptanmamıştır
prothrombin g20210a: mutasyon saptanmamıştır.
mthfr c677t : homozigot polimorfizm saptanmıştır (burada saptanmış olması düşük için bir sebep değlmiş türk toplumunda genelde varmış ilaç bile başlanılmıyormuş öyle dedi doktor)
mthfr a1298c : mutasyon saptanmamıştır.
diğerleri de koagülasyon testleri aptt-d dimer-ptz-fibrinojen(bu benim düşük çıktı önemli değil dedi dr)- lupus antikoagulan-
anti trombin3 aktivitesi - protein c-protein s (bunlar da normal değer aralıklarında çıktı canım.
antikardiyolipin ve antifosfolipit negatif çıktı.
yaa çok karışık yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir.senin değerler nasıl??

anladım canım sonucumuz benziyor benimde bunlar bakıldı bendede hepsi normal sadece mthrf c677t heterezigot çıkmış.antifosfolipid bakılmamış bana lupusta bakılmamış..kardiyolipin bakılmış negatif diğerleride aynı ve normal çıkmış. ben bi kaç doktorla görüştüm banada denilen seninkine benzer ama 2 heterezigot yada homozigot olunca kan sulandırıcı iğne vuruluyor diye biliyorum...bence bu sonuçlarını başka bir doktora daha göster banada bazı doktorlar gerek yok dedi bazılarıda iğne dedi ama bunlar internetten sorduğum doktorlar henüz yüzyüze bi doktorla görüşemedim kan pıhtılaşması topiği varya oraya baktım sonuçları bizim gibi olanlar hep gebeliklerinde iğne kullanmışlar.

hadi yaa.. zaten yukarıda yazdım ya doktorum kendi doktorum değildi sinir etti beni fazla ilgilenmedi. bi de netten sordum senin gibi o da değerleriniz normal yazmış. neyse gebe kalmaya karar verince tekrar gidip göstereceğim doktora bakalım ne diyecekler ama bu aralar kafamı çok yordum artık uğraşmak istemiyorum...

bende aynı durumdaydım canım zaten her doktor farklı bişey sölüo insanı en çokta o yoruyor Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah tıp mıp yalan gibi inan herşey nasipp

Nasılsın canım hamileliğin nasıl geçiyor bir problem yoktur umarım

iyi şimdilik canım.Dün kalp atışını duydum çok şükür.Hafiflekenmelerim vardı ama iğne ile o da geçti.Şimdidlik dinlenecem bi sıkıntım yok..[/QUOTE]

canım çok şükür çok sevindim :) içime su serptin allahım tamamına erdirsin işşallah.Darısıda bizim başımıza .çok dikkat et kendine

çok sevindim gerçekten ...kendim yaşamış kadar sevindim allah kucağına almayıda nasip etsin.allaha emanet olun bebişinle.

4.5 aylık hamileydim bebeğin cinsiyetini öğrenmeye gitmiştim bi umutla ama malesef olmadı bebeğim karnımda ölmüş 1 ay oldu nerdeyse çok zor günlerdi insan unutamıyo bi türlü sükür simdi toparlandım adet olmayı bekliyorum 3 ay korun dedi doktor. patoloji sonucu temiz çıktı ilk gebelikti bulundugum yere pıhtılaşma testi yapan yer yok mardinde. doktor hamile kalırsam hemen aspirine baslatırız dedi hayırlısı kısmet değilmiş

çok geçmiş olsun canım hepimzi buna benzer şeyler yaşadık Allah sonrasında yüzümüzü güldürür hayırlısıyla inşalalh

Geçmiş olsun canım Allah bu acıyı bir daha yaşatmasın hayırlısını nasip etsin

bende ilk düşük yaptım 3 ay once. doktorlar herşey normal dedi. ben dayanamayıp antepte test yaptırdım ve sonuç kan pıhtılaşması...bundan sonra ne yapcaz canım bilmiyorum..sen neyapmayı düşünüyosun ilaç falan kullancanmı?

sonucunu doktorlar nasıl yorumluyor canım?
Benim sonucumu hematoloji doktoru ilaca gerek yok, sadece yüksek doz folik asit ve bol su tüketmek yeterli diyor.
2 ayrı kadın doğumcu da (biri profesör biri doçent) şuanda coraspin 100 kullanmamı, hamile kalınca da clexane iğne kullanmam gerektiğini söylüyor canım. Hematoloji doktoru tanıdık olmasına rağmen niyeyse ben kadın doğumculara güvendim ve onların dediğini yapmaya karar verdim..
Şuan coraspin 100+folbiol+decavit+benexol kullanıyorum. Tabi decavit içtiğim gün benexol'u, benexol içtiğim gün decavit'i içmiyorum...
Mümkün olduğunca erken test yapıp hamileliği öğrenmemiz lazım dedi doktorum. Hemen iğneye başlıcaz dedi..
Bakalım hayırlısı canım yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…