Bir de senin hangi değerlerinde problem var, sonuçlarını yazabilir misin?bende ilk düşük yaptım 3 ay once. doktorlar herşey normal dedi. ben dayanamayıp antepte test yaptırdım ve sonuç kan pıhtılaşması...bundan sonra ne yapcaz canım bilmiyorum..sen neyapmayı düşünüyosun ilaç falan kullancanmı?
selam canım , benim de 4 ay oldu kürtaj olalı, doktora gittim korunmayı bırakabilirsin dedi. zaten bu kadara gerek yoktu dedi, ama ben anca kendimi hazır hissettim. Bu ay başlıyoruz artık, bakalım Rabbim ne zaman kısmet edecek.. zamanla geçiyor o sinir krizleriselam kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz?? bugün miniğimden ayrılalı tam 3 ay oldu.. sanırım artık alıştım bu duruma ağlama krizlerim tutmuyor ya da hamile birini gördüğümde daha tepkisizim. sizlerde durum nedir? bu ay korunma sürem bitiyor ama kararsızım doktora gitmeye bile korkuyorum...
çok zor canım biliyorum hele o kadar özlemle bekledikten sonra... ama zaman herşeyin ilacı. İnşallah Allah acını dindirir ve sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder...dile kolay 5 yıl bekledim... ve ağustosun 4ünde hiç beklemediğim biranda gördüm pozitifi... ertesi güne alınan acil bir randevuda da herşey yolundaydı, bebeğim karnımda, kalp atışı var, kesede hiçbir sorun yok, 6+1 olmuşuz... olayın şaşkınlığını atamadan bir başka yerde daha muayene olmak istedim, kendimi buna inandırabilmek için belki de... 1 hafta sonra 2. hastanedeki doktor kalp atışı göremedi, allah allah diğer tarafta ne görmüşler acaba dedi bir de dalga geçermiş gibi... nefret ettim umursamazlığından, karşısındakinin bir insan olduğunu düşünmemesinden... neyse dedim, diğer tarafa tekrar giderim tekrardan kontrole girerim, ve gittim de... aradan geçen 1 haftaya rağmen gelişme yoktu, bir hafta daha bekleyelim dediler... bekledim ama nasıl bekledim bir de bana sorun... bu arada başlarda yaşadığım yorgunluk ve uyku halim de geçmişti, biliyordum sonunun nasıl olacağını ama dile getiremiyordum, kolay değilki koca 5 yıllık özleme 2 haftada veda etmek... sonraki 2 muyenede de hiçbir ilerleme yoktu, kalp atışı yok, kese bozulmuş... ertesi gün kürtaja alacağız seni dediler ve 4 ekimde içim bomboş kaldı... o gün bugündür öyle kötüyüm ki... bir de inadına olurmuş gibi çevrem hamile dolu, hepsi benimle hemen hemen aynı zamanda kalmış, onların sağlıklı gelişmelerine mi sevineyim, kendi halime mi yanayım bilemiyorum sadece bildiğim iyi olmadığım... 38 yaşındayım, bir daha hamile kalabilir miyim bilmiyorum, buna cesaretim var mı onu bile bilemiyorum...
Bir de senin hangi değerlerinde problem var, sonuçlarını yazabilir misin?
canım benim sonuçlar elime geçmedi daha postadan gelemedi bir türlü doktora gidince yazarım bakalım ne dıyecek diye...
evet dün eşimle uzun uzun konuştuk sanırım ikimiz de istiyoruz ama ben doktora gitmek istemiyorum.. bugün adet oldum belki bittikten sonra biz de başlarız Rabbim ne uygun görürse artık hakkımızdaselam canım , benim de 4 ay oldu kürtaj olalı, doktora gittim korunmayı bırakabilirsin dedi. zaten bu kadara gerek yoktu dedi, ama ben anca kendimi hazır hissettim. Bu ay başlıyoruz artık, bakalım Rabbim ne zaman kısmet edecek.. zamanla geçiyor o sinir krizleriartık önümüze bakalım canım, senin de zamanı gelmiş artık...
Anladım canım, yumurta geliştirici ilaç verecek sanırım 3. günü. İnşallah yolunda gider herşey.. Sen öğrendikçe yaz yine gelişmeleri canımcanım tahlılım bugun geldı hemen doktora koştum tahlıl yaptı ona göre öğleden sonra aspirin falan vercek hamile olur olmazda iğneye başlayacakmışım .farklı olarak doktor dedıkı çocuk hemen istiyomusun evet dedim kendiliğinden olmasını mı beklıceksın yoksa ilaç tedavısıne başlayalımmı dedi bende benımkı zaten 1 yıl sonra zorla oldum deyınce adetinin 3. günü gel tedavıye başlayalım dedi ilk defa duydum boyle bişey... gelişmeleri yazarım canım sana
Aynen ben de senin gibiydim, doktora gitmeyi bırak, tlf etmeye bile korkuyordum... Haftalarca doktor randevusu alabilmek için elim tlfna gidip gidip geldi... Hele muayene olmayı düşündükçe kafayı yiyordum. Sonra bi gün bi cesaretle aldım bi doktora randevu. Ve bana o kadar güven ve huzur verdi ki doktorum. KOrku fln kalmadı. Hatta çoğu zaman karamsarlığa düştüğümde, korkularım başladığında doktorun sitesine girip yazılarını okuyorum fotolarına bakıyorum, ilginç bir şekilde korkum geçiyor yineevet dün eşimle uzun uzun konuştuk sanırım ikimiz de istiyoruz ama ben doktora gitmek istemiyorum.. bugün adet oldum belki bittikten sonra biz de başlarız Rabbim ne uygun görürse artık hakkımızda
ayy tam beni anlatmıssın yahu sen :)) umarım ben de o korkuları aşarım bir an önceAynen ben de senin gibiydim, doktora gitmeyi bırak, tlf etmeye bile korkuyordum... Haftalarca doktor randevusu alabilmek için elim tlfna gidip gidip geldi... Hele muayene olmayı düşündükçe kafayı yiyordum. Sonra bi gün bi cesaretle aldım bi doktora randevu. Ve bana o kadar güven ve huzur verdi ki doktorum. KOrku fln kalmadı. Hatta çoğu zaman karamsarlığa düştüğümde, korkularım başladığında doktorun sitesine girip yazılarını okuyorum fotolarına bakıyorum, ilginç bir şekilde korkum geçiyor yine
İnşallah bu kötü günleri atlatıp yavrularımıza kavuşacağız canım
yaşadıklarımız benzer şeyler tabiki canımayy tam beni anlatmıssın yahu sen :)) umarım ben de o korkuları aşarım bir an önce
bugün gittim kan pıhtılaşması sonuçlarını götürdüm doktora kendi doktorum yokmuş başka birine göstermek zorunda kaldım.. gerizekalı ne dese beğenirsiniz ilk gebelikte ne gerek vardı bunları yaptırmaya çok şaşırdı bi de koca kafalı... hangi doktor istemişmiş ilk gebeliklerde olurmuş böyle şeyler 2 3 ten sonra yapılırmış bu testler falan o kadar sinirlendim ki çıkınca ağlamamak için zor tuttum kendimi bişey çıkmamasına sevinemedim bile.. sanki sen kaybediyorsun da iki üç düşüğü beklicez keyfin için kimse bunun psikolojik bir yıkım olduğunun farkında değl mi yaa insanlar nasıl bu kadar acımasız olur anlayamıyorum!!!
arkadaşlar bende eylülde 6 haftalık düşük yaptım kendiliğinden ilk adetim geçtikten sonra tekrar hamile kaldım 8. hafta içerisindeyim fakat embriyo görünmüyor yolk sac kesesi olması gerekenden büyük çıktı büyük ihtimalle haftaya alacaklar kürtajla bu sefer, doktora testleri falan sordum haftaya konuşuruz, allahtan ümit kesilmez olumsuz görünüyor ama dedi.
benim durumumu anlatmak isterim. duruma gore ya tamam ya da devam olacak.. adet olmam gereken tarih 20 kasimdi.ancak o zamandan beri ne gelen var ne giden. gecen hafta test yapmistim sonuc negatfti. dun doktara gittim hamile oldugum ortaya cikti. ancak Dr'un soylemine gore ya ben 7 ila 9 haftalik gebeydim ve bebek gelismedi bu yuzden de bhcg degerlerim dustu ve kurtaj olmam gerekiyor yada ben daha henz hamileymisim. yani gec dollenmeden kaynakli. yarin tekrardan kan ve ultrason sonuclarina bakilacak eger bhcg degerlerim yukselecekse ben gec dollenme yasamisim.. doktor sagliksiz bir hamilelik soz konusu olablir dedi. bu sekilde bir tecrubesi olan var mi?
arkadaşlar bende eylülde 6 haftalık düşük yaptım kendiliğinden ilk adetim geçtikten sonra tekrar hamile kaldım 8. hafta içerisindeyim fakat embriyo görünmüyor yolk sac kesesi olması gerekenden büyük çıktı büyük ihtimalle haftaya alacaklar kürtajla bu sefer, doktora testleri falan sordum haftaya konuşuruz, allahtan ümit kesilmez olumsuz görünüyor ama dedi.
Canim gec okudum yazdiklarini adetlerin duzensizse mumkun olabilir. Gec hamile kalmissindir.yani normalde adetin 14 ila 15. Gunu degilde adet bitiminden sonra 28 ve 29 gun yumurtlamis ve döllenme gercwklesmis olabilir sonucu ne olursa olsun hakkinsa hayirlisi ne ise o olsun.bu arada gittimi tekrar bir gelisme var mı? ?
Evet, gittim tekrardan.. Gec dollenmeden kaynakli..suan 2 haftalik gebeyim..:))
ben de 2 aralıkta kürtaj oldumbebeğimin kalp atışları hiç oluşmadı gelişmedi.. Aldılar.. 2 adfet dönemi verdi doktor fazla beklemenize gerek yok dedi.. Ama korkuyorum aynı şeyi yaşar mıyım diye.. Napcam bilemedim.. Kötü günler geçiriyor insan hakikaten.. Rabbim isteyen herkese sağlıklı gebelik nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?