kızlar bende 2 gün önce kaybettim bebeğimi geçen hafta kontrole gittiğimde doktor 6 hafta 3 günlük 0,5 cm demişti kalp atışları biraz zayıf demişti bu hafta gittiğimde 6 hafta 1 günlük görünüyordu ve 0,4 cm'ye düşmüştü ben bir haftada ne kadar büyüdü acaba diye düşünürken o karnımda küçülmüş ve ölmüş
çok üzüldüm çok ağladım müdahale odasına hamile olarak giriyorsunuz bayılıyorsunuz ayıldığınızda artık hamile değilsiniz şaka gibi
bazen hala karnımı severken buluyorum kendimi
çok zor Allah kimseye vermesin
ama hastaneye gittiğimde 7 8 aylık bebeği ölenlerin çektikleri acıları görünce açıkçası şükrettim halime
Allah'ım iyi ki onun hareketlerini hissetmeden ona dahada fazla bağlanmadan aldın onu benden dedim
o zaman hiç dayanamazdım herhalde yinede büyük konuşmayalım da
Allah hepimizin gönlüne göre versin ve bu acıyı yaşayanlara sabır versin çok zor gerçekten
Hayırlı bayramlar arkadaşlar. Rabbim şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine en yakın zamanda bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşAllah...
Rabbim yardımcımız olsun.
İnşallah canim insallah..Bayram bile bir buruk bu sefer. .
Dün ve bugün göğsümden süt geldi sizin de öyle oldu mu ? Normal bir şey mi bu? 10 haftalıktı bebeğimin kalbi durduğunda
Evet hemde nasıl buruk.. Allah yardımcımız olsun. Güzel haberleri veririz inşallah birbirimize burdan...
Bencede burada paylasip bizom gibi kotu tecrube yasayanlara umut olalım ben kurtaj sonrasi ilk adetimi oldum bi ay korunmati bırakacağım bakalim kismwt artik ne zaman gwlecek Allah ne zaman kısmet edecek bekleyecegim.Allah kismet ettiginde de kimseye SIz haric bisey demiyecegim en az üç ay..
Canim benim kurtaj sonrasi ilk hamilelik belirtisinin kayboldugu yer goguslerimdi
.hemen sisligi inivermisti ve agrisi gecmisti.ama sut gelen olduğunu duydum binye hemen hamilelik belirtilerini atamiyor sonucta o yüzden bence korkulacak bir şey yoktur bence
sanada çok geçmiş olsun canım bebeklerimiz bize inşallah ahirette şefaatçi olacaklar tek avuntum buCanim cok gecmis olsun yazdiklarini okuyunca kendi kuttajim aklıma geldi benim bir ay oldu ama hala yüreğim de sizisi var. Senin dr dedigin gibi en zoru hamile gorip bombos cikmak...Inanmak istemiyorsun zor ya...Allah başka aci yasatmasin..
süt gelmedi ama göğüslerimin acısından sızısından 4 gün duramadım canım bırak dokunmayı öne doğru eğilince bile çok kötü sızlıyordu geceleri yatamadım bide bayram herkes öpüp sarılıyo her sarılışda gözlerimden yaş geliyodu sızıdan iki gündür geçti çok şükürDün ve bugün göğsümden süt geldi sizin de öyle oldu mu ? Normal bir şey mi bu? 10 haftalıktı bebeğimin kalbi durduğunda
Bencede burada paylasip bizom gibi kotu tecrube yasayanlara umut olalım ben kurtaj sonrasi ilk adetimi oldum bi ay korunmati bırakacağım bakalim kismwt artik ne zaman gwlecek Allah ne zaman kısmet edecek bekleyecegim.Allah kismet ettiginde de kimseye SIz haric bisey demiyecegim en az üç ay..
Benim doktorum ilk düşüklerde nereye gidersen git pıhtılaşma testlerini yaptıramazsın dedi bana. 2-3 düşükten sonra yaparlar dedi. Ben de sinirlendim, siz testlerin adlarını yazın, ben ne yapar eder yaptırırım onları dedim. Bana pıhtılaşma ile ilgili testleri yazıp verdi. Üniversite hastanesinde bir akrabam vardı profesör, ona söyledim. O gidip ayarladı herşeyi, ben sadece gidip kan verdim. 1 ayda çıkıyor sonuçlar, bekliyorum şimdi. Birkaç gün sonra arayıp soracağım çıkıp çıkmadığını. Ama eğer o tanıdığım olmasaydı da araştırma hastanesine gidip 2. ya da 3. düşüğüm olduğunu söyleyecektim, bi şekilde yalvar yakar yaptıracaktım yine. Şimdi arkadaşım sen de eğer üniversite hastanesi, tıp fakültesi ya da eğitim araştırma hastanesinde tanıdığın varsa önce onu devreye sok, rahat edersin. Eğer yoksa da bu hastanelerin birinden kadın doğum bölümünden randevu alıp, gidip yaşadıklarını anlatacaksın. Hatta ilk hamileliğinde evde kendin düşük yaptığını, bu kürtajın 2. kayıp olduğunu anlatacaksın. Onlar zaten gereken testleri yaptırırlar. Bazen insan yalan söylemek zorunda kalabiliyor maalesef canım:26:öncelikle çok geçmiş olsun.. yazdıklarını okurken bir garip oldum. yaşadıklarımız çok benzer..bende 3 yıllık evliyim. 2. denememizde mutlu haberi aldık.. bhcgnin düzenli arttıgını görünce ailelere arkadaşlarla paylaştık..keseyi gördük hiçbir problem gözükmüyordu. 1 hafta sonra kontrole gitttiğimizde 5+5 günlüktü..herşey normal gözüküyordu.. kese düzgün ,yolk sac ,embriyo oluşmuş büyümüş fakat kalp atışlarını az dedi doktor..daha net görünmeliymiş..aslında ben bile görebilmiştim kalp atışını..1 gün arayla 2 kez bhcg baktırmamı istesi doktor..düzenli artıyor mu diye..pazatesi 22.000 çıkan bhcg çarşamba günü 26.000 oldu..çarşamba tekrar bakıldı kalp atışı 1 dak. 90 olması gerekirken 75 miş..embriyo büyümeye devam ediyordu ama kalp atışı azdı. bekleyelim dediler..3-4 gün sonra tekrar gittiğimde kalp atışı yoktu..ertesi gün malum son.. benim ilk gebeliğim ama..kürtaj sonu materyali genetik ve patolojiye gönderdik.. sonuç bayramdam sonra cıkacak..
bu arada kan pıhtılaşması testini bende yaptırmak istiyorum..eşimin genetiğine kendimin genetiğine baktırmak istiyorum( sanırım bu testler pahalı diye öyle hemen herkese yapılmıyormuş.
kan pıhtılaşması testini yaptıran arkadaşlar nasıl bir yol izlediğini paylaşırlarsa cok memnun olurum..
Benim bebeğim 9 haftalıktı, ama süt fln gelmedi, hatta göğüslerimdeki acı ve şişlik azalmıştı bile. Ama bazen seninki gibi de olabiliyormuş. Muhtemelen kısa sürede hormonların düzene girdiğinde geçer bu durum, ama geçmezse de doktoruna danış canım, çok geçmiş olsunDün ve bugün göğsümden süt geldi sizin de öyle oldu mu ? Normal bir şey mi bu? 10 haftalıktı bebeğimin kalbi durduğunda
Benim doktorum ilk düşüklerde nereye gidersen git pıhtılaşma testlerini yaptıramazsın dedi bana. 2-3 düşükten sonra yaparlar dedi. Ben de sinirlendim, siz testlerin adlarını yazın, ben ne yapar eder yaptırırım onları dedim. Bana pıhtılaşma ile ilgili testleri yazıp verdi. Üniversite hastanesinde bir akrabam vardı profesör, ona söyledim. O gidip ayarladı herşeyi, ben sadece gidip kan verdim. 1 ayda çıkıyor sonuçlar, bekliyorum şimdi. Birkaç gün sonra arayıp soracağım çıkıp çıkmadığını. Ama eğer o tanıdığım olmasaydı da araştırma hastanesine gidip 2. ya da 3. düşüğüm olduğunu söyleyecektim, bi şekilde yalvar yakar yaptıracaktım yine. Şimdi arkadaşım sen de eğer üniversite hastanesi, tıp fakültesi ya da eğitim araştırma hastanesinde tanıdığın varsa önce onu devreye sok, rahat edersin. Eğer yoksa da bu hastanelerin birinden kadın doğum bölümünden randevu alıp, gidip yaşadıklarını anlatacaksın. Hatta ilk hamileliğinde evde kendin düşük yaptığını, bu kürtajın 2. kayıp olduğunu anlatacaksın. Onlar zaten gereken testleri yaptırırlar. Bazen insan yalan söylemek zorunda kalabiliyor maalesef canım:26:
Benim bebeğim 9 haftalıktı, ama süt fln gelmedi, hatta göğüslerimdeki acı ve şişlik azalmıştı bile. Ama bazen seninki gibi de olabiliyormuş. Muhtemelen kısa sürede hormonların düzene girdiğinde geçer bu durum, ama geçmezse de doktoruna danış canım, çok geçmiş olsun
evet insan korkuyor ya:18:Bakalım bende bir üniversite hastanesinin kadın hast.ve doğum polikliniğinden randevu aldım işşallah testleri yaptırabilirim .Yoksa tekrar denemeye korkacağım
tatlımmm selam, hatırladın mı beni? 2012 yaz gelinlerinden11 temmuz son adetımdı bu kadar erken beklemezken 30 temmuzda hamıle oldugumu ogrendım 19 eylule kadar hersey normaldı 2.gebelıgımdı mutluydum derken kanlı akıntılar sonra lekelenmeler sonrada kanamalar sonra anı kan bosalmalarıyla uzun sure 36 gun: kadar yattım gıt gıde kotulestım plesanta previa totalis dedıler ancak kendı doktorum bunu onaylamadı totalis degıldı dedı derken 11 +4 te suyunun azaldıgını ogrendık arada 4-5 kere hastanede yattım anı kan bosalmalarından en son pazar gunu gecesı hastanelık oldugumda bebegın suyunun bıtmek uzere oldugunu soyledıler muhtemelen suyum geldı ancak ben anlıyamadım gebelıgın basında cıddı enf gecırmıstım ancak ben ılk kez yasadıgım ıcın anlayamadım salladım yanı onemsemedım sonrada gecmedı ıkı kere ılac tedavı gordugumde kanlı akıntılar baslamıstı 1 gun sonra kendı doktoruma gıttım 21 ekım yanı bebegın suyu bıtmıs 22 ekımde bıraz ılacla rahım agzını yumusatıp kurtajla alıcaz dedıler sabah 9.30 hastaneye yatısım olodu 17:45 kadar sancı cektım sonrada opr. alındım
bugun su saatte daha ıyıyım ancak ya bebek
ınanamıyorum evlat acısı yasadıgıma 14+5 ıdı o gun en son kesede boylu boyunca 10+4 gormustuk tombıs yanaklarını sonrada sudan oturu hep buzusmus halde gorduk cınsıyetını ogrenemeden bebegım cennete gıttı
bebek sahıbı olmayı suanda dusunmuyorum yanı uzun seneler dusunmuyoruz opr ve sancılar cok zor gectı +35 gun sureklı kanamlı olmak darma dagın ettı gecmıstedede 3 tup bebek denemesı ve erken dogum oykum vardı
tamamen olmasada 4-5 sene kadar bu defter kapandı bızım ıcın
makatta agrı hıssedıyorum
bır kac gune yuregımdekı acılar portluyecek dıye korkuyorum usg resımlerını toplayıp cope attım cunku ben dunyada yasayan evladıma cok baglıyım cocukları severım ondan ayrı kalamazken yuzunu bıle gormedıgım bebegımı cennete gıttı unutmak ıstıyorum
su makattakı agrıyı yasayan varmı benım gıbı daha 28.30 saat oldu opr. cıkalı
Ağustos ayında tam doğum gunumde hamile olduğumu öğrendim yaşadığım mutluluk tarifsizdi.korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra yumurtlamamı takip ederek hamile kalmıştım.yaşadığım mutluluk 2 ay surdu 7 hafta 2 gunluk kesede bebişim gözükmedi.yol saç kesesi harseyi oluşmus kendi yoktu.beta hcg bile 70.000 lerde idi.doktor kurtajla almamız lazım dedi.göguslerim sişti,yorgunluk vaardı tum belirtiler vardı.tek bir damla kanamam bile olmadı.hatta kurtajdan önce yumuşatması için verdıkleri ilaca ragmen tek damla kanamam gelmedi.15 dk lık anestezi ile hamileliğim sonlandırıldı.sadece 15 dkkkk...(( ama içimden sanki tüm mutluluk duyguarımı gulumseemelerimi de aldılar..çok ağladım..4 gun oldu ama ben hala acı çekiyorum yureğim sıkışıyor adeta nefes alırken zorlanıyorum bişe düğümleniyor yutkunamıyorum.mutsuzluğumun acımın tarifi yok...herkes bi daha olur ne var bunda uzulecek gibi saçma gelen avuntularda bulunuyor..haklılar aslında ama kabullenmesizor..allah böyle uygun gördu olmadı işte ((allah kımseye ama kımseye yaşatmasın..hamile kalamamak elbette zor ama bu ondan beter tutmadığı her ay için üzülürdüm ben..ama şimdi diyorum ki keşke geç tutunsaymışta sağlıklı olsaymış..
şimdi doktorum 6 ay korunma verdi. 15 gün sonrada kontrolum var..bi tarafım çivi çiviyi soker hiç korunma diyor bi tarafım 6 ay sonra bile cesaret edemem diyor..kurtaj olan arkadaşlarım sizde yaşadıklarınızı anlatın paylaşalım.maalesef yalnız olmadığımı biliyorum.siz ne zamana kadar korunacaksınız nasıl atlattınız..konuşmaya ihtiyacım varrrr(((
Çok geçmiş olsun gözlerim dolu dolu okudum aynı duyguları hissediyorum bugün dr kontrolümde geç döllenme dedi normalde 9 haftalık olması gerekirken benimki 6 haftalık ve kalp atışıda yok almamız lazım dedi kalp atışı olsada ilerki aylarda yaşamaz dedi doğsa bile problemli ve hasta olacaktır dedi kafam allak pullak mantıklı düşünemiyorum hemen yarın kürtaj yapalım diyor(((
Çok geçmiş olsun gözlerim dolu dolu okudum aynı duyguları hissediyorum bugün dr kontrolümde geç döllenme dedi normalde 9 haftalık olması gerekirken benimki 6 haftalık ve kalp atışıda yok almamız lazım dedi kalp atışı olsada ilerki aylarda yaşamaz dedi doğsa bile problemli ve hasta olacaktır dedi kafam allak pullak mantıklı düşünemiyorum hemen yarın kürtaj yapalım diyor(((
Peki kızlar ne durumdasınız adeti bitip çalışmalara başlayan..testleri yaptırıp sonuç alanınız varmı. Ben çalışmalara başladım bir haftadır bakalım bir dahaki ay kimden mutlu haberler gelecek. Rabbim en Kisa zamanda sağlıklı gebelik nasip etsin bize. Âmin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?