2013 te kurtaj olanlar burda yaşadıklarımızı paylaşalım..

Aynen bende ne tedavi ne tahlil bekliyorum artık ne zaman.gelirse hayırlısı insallah. Şimdide acaba hamileyim psikolojisi başladı:) insallah tez zamanda nasip eder

.

Ben bir hastaneye gidip yalan soylemek zorunda kaldim ve 2 dusuk bir kurtaj oldum dedim kan vermemi istedi yanliz ben daha kurtajdan sonraki reglimi olmadim 20 gun falan oldu daha birde benden reglimin 3.gunu gidip kan vermemi istedi doktor .bilmiyorum bu testler kan pihtilasmasi testimi bakalim sonuc ne cikicsk yazarim yine buradan

malesef insanı yalana mecbur ediyorla böyle... Ben tanıdık vasıtası ile yaptırdım testlerimi ve sonuç kan pıhtılaşması!
Eğer yaptıramasaydım ben de senin gibi yalan söyleyecektim, ama gerek kalmadı.
Ama şuanda bu tahlil sonuçlarını alıp, bana bu testleri ilk düşüklerde yapmadıklarını ve yapılması gereksiz olduğunu söyleyen doktorun suratına çarpmak istiyorum
Şuan başka bi doktorun tavsiyesi ile aspirin kullanmaya başladım, sanırım hamile kalınca da aspirini kesip iğneye başlayacağız...
Bence ne yapıp edip şansınızı zorlayın ve yaptırın testleri...
Adetin 3. günü kan ver dediyse hormon tahlili yapacaktır canım, çünkü pıhtılaşma testlerinin günü pek önemli değil. Ama hormon testleri sadece adetin 2-3. günlerinde yapıldığı zaman anlamlı oluyor.
Belki gitmişken pıhtılaşma için de kan alırlar...

canım yaptırdınmı testlerını merak ettım

canım yaptırdınmı testlerını merak ettım
Evet canım, ben eylülde yaptırmıştım, 1 ayda çıkıyor sonuçlar. Pazartesi günü aldım sonuçları. Ve pıhtılaşma bozukluğu çıktı. Yani kan pıhtılaşması ile alakalı bir genimde bozukluk çıktı. Muhtemelen bebeğimi bu yüzden kaybetmişim. Ve sonraki gebeliğimde de aynı şeyi yaşayabilirmişim. O yüzden kan sulandırıcı tedaviye başladık...

kürtaj materyaline mi genetik test yaptırdın canım. genetikte ne sonuç çıktı ki..hangi gende bozukluk varmış ki kan pıhtılaşmasına bağladılar

öğrenmişsin en azından. ikinciye hayırlısı inşallah . Pekı merak ediyorum gebeyken kanaman filan varmıydı, sorunlumu geçtı gebeliğin Kendınden şüphelendiğin bir durum oldumu. Pıhtılaşma acaba bende varmı yokmu çözmeye çalışıyorum gidemedim doktora ıkıncıye kalıpda onuda kaybetme korkusu başladı daha ortada bişey yokken

kürtaj materyaline mi genetik test yaptırdın canım. genetikte ne sonuç çıktı ki..hangi gende bozukluk varmış ki kan pıhtılaşmasına bağladılar
hayır canım, çok istememe rağmen kürtajımı yapan doktor bozuntusu kürtaj materyalini genetiğe göndermedi, sadece patolojiye gönderdi. çok zor bir kürtaj geçirdiğim için de çok mücadele edemedim açıkçası, olan oldu yani. Sonra kendi imkanlarımla tıp fakültesinde trombofili paneli yaptırdım. MTHFR 1298 heterozigot ve 4g/4g homozigotum. 4g/4g nin homozigot olması ciddi pıhtılaşma eğilimi yaratıyormuş.

canım sen hiç bişey yaptırmadan kendi kendine kafanda kurma. Ama bi fırsatını bulup test yaptırsan en azından için rahat eder. belki de bişey yoktur. Benim gebeliğimde belirti olarak bi sıkıntı yoktu. kanamam fln yoktu. Sadece progesteronum biraz düşüktü, o yüzden progestan vermişti doktor. Kese geç görülmüştü birde.
sonra normal rutin kontrole gittiğimde kalbini atmadığını gördük, ve 2 gün sonra da kürtaj oldum. kendiliğinden kanamam fln olmadı hiç, hatta çok zor oldu kürtajım. Kanamam başlasın diye ilaçlar verdiler, açılma olsun diye suni sancılar verdiler ama yine de 2. denemede ancak rahmim açılmaya başladı ve kürtaja başladılar... ama her bünye farklıdır, lütfen benle kıyaslama kendini, belki de sende hiç bir sorun yoktur

senınle yaşadıklarım aynı. Neyse beklıcem artık hayırlısı dıyıp araştırdıkça batıyorum dibe. Saol cevap verdiğin için umarım kısa zamanda hamılelık haberleri gelmeye başlarda umut olur herkese

rica ederim canım, ne demek.. kafana takılan bişey olduğunda paylaş ki rahatlayasın. Burda bilgi alışverişi yapmak için toplanıyoruz zaten sana da çok geçmiş olsun, inşallah hepimiz hayırlı haberlerle geliriz...

slm kızlar;

20 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim . olaydan bugün tam olarak 43 gün geçti 32 gün kanamam oldu kanama bittikten 2 gün sonra adet gördüm normalde 6 gün sürüyodu fakat 8 gün oldu ama hala devam ediyo bi azalma falanda yok sizce normal mi?

Insallah burda vericem ilk mujdeyi uzun bir süre söylemicem kimseye herkese rabbim nasip etsin insallah.

Canim çok geçmiş olsun doktora cik.acile hemen kansız kalirsin

Çok geçmiş olsun arkadaşım, Rabbim şifa versin...
Seninki lohusalık kanaması olmuştur büyük ihtimalle. Bir de kayıplardan sonra ilk adetler genelde düzensiz oluyor. Ama yine de doktora gitmende fayda var, parça kalıp kalmadığını, enfeksyon gelişip gelişmediğini kontrol ederler en azından...

Insallah burda vericem ilk mujdeyi uzun bir süre söylemicem kimseye herkese rabbim nasip etsin insallah.
inşallah bende burdakilerden başka kimseye söylemeyeceğim bi süre

saolun ewet lohusalık gibiydi .. o günden 22 gün sonra gittim kontrole içerisi temizdi doktor 5-10 gün daha kanamam olabileceğini sonra kesileceğini söyledi 20 güne kalmazda adet görürsün demişti sonrasında bi kontrol daha çünkü henüz neden düşük olduğu anlaşılamadı testler yapılıyo % 95 servikal yetmezlik diye şüpheleniliyo ama dediğim gibi bu kadar uzun bi adet süresi yaşamadığım için endişeye kapıldım

deryaw senı tabıkı hatırladım canım
ıslemının daha zor gecmesıne uzuldum ancak cevap verebılıyorum
cok kısa surede ıkı denemen olmus ara vermenı soylemıyormu doktor?
benım cumartesı kontrolum var kan sevıyem cok dusuk 6
hamılelıgın 6 haftasıdna 14 ıdı degerım
bız uzun sure tekrar dusunmeyecek gıbı duruyoruz
Bakalım
ama bır takım testler yapılması gerekıyorsa sımdıden yaptırmak ısterım neler yapılıyor
buarda bebek patolojıye gıtmeıd aklımıza gelmedı

buarada 14+5 ıdı opr. oldugunda bugun 9 gun yanı dun ıs bası yaptım 44 gun sonra
benım hala akıntı gıbı kanamam oluyor sumuk gıbımı desem ne desem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…