Canim benim kurtaj sonrasi ilk adeetim az az baslayip yogun bi şekilde on bir gun sürdü.bittikten sonra bende korunmuyorum acikcasi..Rahim kendini ne zaman hazir hisseder bilmiyorum bakalim.Allahim ne zaman kismet ederse hayirlisi olsun.ben tedavi olmadim tahlil felanda vermedim doktorum sorun yok dedi her hamileligi farkli dusun dedi bakalim zaten varya su acaba hamilemiyim psikolojisini kurtulduguma sevinirken simdi en cok o zor geliyor..ama ne yapalim katlanacaz artik...birbirimize mujde vermeyi unutmayalim kizlar moral olur..
.Peki kızlar ne durumdasınız adeti bitip çalışmalara başlayan..testleri yaptırıp sonuç alanınız varmı. Ben çalışmalara başladım bir haftadır bakalım bir dahaki ay kimden mutlu haberler gelecek. Rabbim en Kisa zamanda sağlıklı gebelik nasip etsin bize. Âmin
.
Ben bir hastaneye gidip yalan soylemek zorunda kaldim ve 2 dusuk bir kurtaj oldum dedim kan vermemi istedi yanliz ben daha kurtajdan sonraki reglimi olmadim 20 gun falan oldu daha birde benden reglimin 3.gunu gidip kan vermemi istedi doktor .bilmiyorum bu testler kan pihtilasmasi testimi bakalim sonuc ne cikicsk yazarim yine buradan[/QUO
inşallah bir şey çıkmaz. İyisini yapmışsın ben çalışıyorum kıpırdayamıyorum yerimden testlere filan gitmedim hiç. Boşta olsam aynısını yapardım senın gibi. Hayırlısı sonuçları haber verırsın canım.
malesef insanı yalana mecbur ediyorla böyle... Ben tanıdık vasıtası ile yaptırdım testlerimi ve sonuç kan pıhtılaşması!.
Ben bir hastaneye gidip yalan soylemek zorunda kaldim ve 2 dusuk bir kurtaj oldum dedim kan vermemi istedi yanliz ben daha kurtajdan sonraki reglimi olmadim 20 gun falan oldu daha birde benden reglimin 3.gunu gidip kan vermemi istedi doktor .bilmiyorum bu testler kan pihtilasmasi testimi bakalim sonuc ne cikicsk yazarim yine buradan
canım çok geçmiş olsun, o kadar iyi anlıyorum ki acını...
ben de 40 gün önce 9 haftalık bebeğimin kalp atışlarının olmaması sebebi ile kürtaj oldum. Aslında hiçbir belirtim yoktu, kanama ağrı sızı hiç bişey... Kontrole gittiğimde kalp atışı yok, kürtaj yapıcaz dedi dr. inanmadım, 3 doktora daha gittim. hepsi aynı şeyi demesine rağmen inanmaya inanmaya 2 gün sonra kürtaj oldum
mide bulantılarım vardı, yorgunluk halsizlik, göğüslerimde şişlik.... doktora dedim ben hala kendimi hamile gibi hissediyorum, normaldir dedi. kürtajdan sonra bile bi süre bunları hissedebilirsini beta hcg düşene kadar dedi...
Açılma olması için ilaç koymalarına rağmen benim de kanamam olmadı, açılmam olmadı. tekrar serumla ilaç verdiler, ağızdan 2 adet sancı hapı verdiler. Suni sancı verdiler. Resmen normal doğum yapar gibi oldu benimki, çok zordu. İlaçlar yan etki yaptı fln, bütün vücudum kaskatı kesildi, buz gibi oldum, ölüyordum resmen...
2 kez anestezi uygulandı ve 2.sinde zorla da olsa bebeğimi aldılar benden
ben hala alışamadım, senin acın daha taze, normaldir yani.
Zamanla azalıyor, ya da daha az dile getiriyorsun fln ama içinden hiç gitmiyor acısı
Rabbim sabır versin sana da, bütün yaşayanlara da...
Bana doktor 1-2 ay korunabilirsin, önemli olan kendini hazır hissetmen dedi. ilk adetimi oldum. ikincinin de olmasını bekleyeceğim. bu arada da trombofili paneli testlerimi yaptıracağım yarın. çıkan sonuçlara göre de korunup korunmayacağıma karar vereceğim.
Herkes için hayırlısı...
benim de ilk düşüğüm canım, doktorlar ilk düşükte araştırma yapmıyoruz dediler ama ben inat ettim. aynı acıyı tekrar yaşamayı beklemeyeceğim ve yaptıracağım dedim. Yarın kan veriyorum, imkanın varsa sen de yaptır. tekrar canının yanmasını bekleme
Evet canım, ben eylülde yaptırmıştım, 1 ayda çıkıyor sonuçlar. Pazartesi günü aldım sonuçları. Ve pıhtılaşma bozukluğu çıktı. Yani kan pıhtılaşması ile alakalı bir genimde bozukluk çıktı. Muhtemelen bebeğimi bu yüzden kaybetmişim. Ve sonraki gebeliğimde de aynı şeyi yaşayabilirmişim. O yüzden kan sulandırıcı tedaviye başladık...canım yaptırdınmı testlerını merak ettım
Evet canım, ben eylülde yaptırmıştım, 1 ayda çıkıyor sonuçlar. Pazartesi günü aldım sonuçları. Ve pıhtılaşma bozukluğu çıktı. Yani kan pıhtılaşması ile alakalı bir genimde bozukluk çıktı. Muhtemelen bebeğimi bu yüzden kaybetmişim. Ve sonraki gebeliğimde de aynı şeyi yaşayabilirmişim. O yüzden kan sulandırıcı tedaviye başladık...
Evet canım, ben eylülde yaptırmıştım, 1 ayda çıkıyor sonuçlar. Pazartesi günü aldım sonuçları. Ve pıhtılaşma bozukluğu çıktı. Yani kan pıhtılaşması ile alakalı bir genimde bozukluk çıktı. Muhtemelen bebeğimi bu yüzden kaybetmişim. Ve sonraki gebeliğimde de aynı şeyi yaşayabilirmişim. O yüzden kan sulandırıcı tedaviye başladık...
hayır canım, çok istememe rağmen kürtajımı yapan doktor bozuntusu kürtaj materyalini genetiğe göndermedi, sadece patolojiye gönderdi. çok zor bir kürtaj geçirdiğim için de çok mücadele edemedim açıkçası, olan oldu yani. Sonra kendi imkanlarımla tıp fakültesinde trombofili paneli yaptırdım. MTHFR 1298 heterozigot ve 4g/4g homozigotum. 4g/4g nin homozigot olması ciddi pıhtılaşma eğilimi yaratıyormuş.kürtaj materyaline mi genetik test yaptırdın canım. genetikte ne sonuç çıktı ki..hangi gende bozukluk varmış ki kan pıhtılaşmasına bağladılar
canım sen hiç bişey yaptırmadan kendi kendine kafanda kurma. Ama bi fırsatını bulup test yaptırsan en azından için rahat eder. belki de bişey yoktur. Benim gebeliğimde belirti olarak bi sıkıntı yoktu. kanamam fln yoktu. Sadece progesteronum biraz düşüktü, o yüzden progestan vermişti doktor. Kese geç görülmüştü birde.öğrenmişsin en azından. ikinciye hayırlısı inşallah . Pekı merak ediyorum gebeyken kanaman filan varmıydı, sorunlumu geçtı gebeliğin Kendınden şüphelendiğin bir durum oldumu. Pıhtılaşma acaba bende varmı yokmu çözmeye çalışıyorum gidemedim doktoraıkıncıye kalıpda onuda kaybetme korkusu başladı daha ortada bişey yokken
hayır canım, çok istememe rağmen kürtajımı yapan doktor bozuntusu kürtaj materyalini genetiğe göndermedi, sadece patolojiye gönderdi. çok zor bir kürtaj geçirdiğim için de çok mücadele edemedim açıkçası, olan oldu yani. Sonra kendi imkanlarımla tıp fakültesinde trombofili paneli yaptırdım. MTHFR 1298 heterozigot ve 4g/4g homozigotum. 4g/4g nin homozigot olması ciddi pıhtılaşma eğilimi yaratıyormuş.
canım sen hiç bişey yaptırmadan kendi kendine kafanda kurma. Ama bi fırsatını bulup test yaptırsan en azından için rahat eder. belki de bişey yoktur. Benim gebeliğimde belirti olarak bi sıkıntı yoktu. kanamam fln yoktu. Sadece progesteronum biraz düşüktü, o yüzden progestan vermişti doktor. Kese geç görülmüştü birde.
sonra normal rutin kontrole gittiğimde kalbini atmadığını gördük, ve 2 gün sonra da kürtaj oldum. kendiliğinden kanamam fln olmadı hiç, hatta çok zor oldu kürtajım. Kanamam başlasın diye ilaçlar verdiler, açılma olsun diye suni sancılar verdiler ama yine de 2. denemede ancak rahmim açılmaya başladı ve kürtaja başladılar... ama her bünye farklıdır, lütfen benle kıyaslama kendini, belki de sende hiç bir sorun yoktur
rica ederim canım, ne demek.. kafana takılan bişey olduğunda paylaş ki rahatlayasın. Burda bilgi alışverişi yapmak için toplanıyoruz zatensenınle yaşadıklarım aynı. Neyse beklıcem artık hayırlısı dıyıp araştırdıkça batıyorum dibe. Saol cevap verdiğin için umarım kısa zamanda hamılelık haberleri gelmeye başlarda umut olur herkese
rica ederim canım, ne demek.. kafana takılan bişey olduğunda paylaş ki rahatlayasın. Burda bilgi alışverişi yapmak için toplanıyoruz zatensana da çok geçmiş olsun, inşallah hepimiz hayırlı haberlerle geliriz...
slm kızlar;
20 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim . olaydan bugün tam olarak 43 gün geçti 32 gün kanamam oldu kanama bittikten 2 gün sonra adet gördüm normalde 6 gün sürüyodu fakat 8 gün oldu ama hala devam ediyo bi azalma falanda yok sizce normal mi?
Çok geçmiş olsun arkadaşım, Rabbim şifa versin...slm kızlar;
20 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim . olaydan bugün tam olarak 43 gün geçti 32 gün kanamam oldu kanama bittikten 2 gün sonra adet gördüm normalde 6 gün sürüyodu fakat 8 gün oldu ama hala devam ediyo bi azalma falanda yok sizce normal mi?
inşallahInsallah burda vericem ilk mujdeyi uzun bir süre söylemicem kimseye herkese rabbim nasip etsin insallah.
Çok geçmiş olsun arkadaşım, Rabbim şifa versin...
Seninki lohusalık kanaması olmuştur büyük ihtimalle. Bir de kayıplardan sonra ilk adetler genelde düzensiz oluyor. Ama yine de doktora gitmende fayda var, parça kalıp kalmadığını, enfeksyon gelişip gelişmediğini kontrol ederler en azından...
inşallahbende burdakilerden başka kimseye söylemeyeceğim bi süre
Canim çok geçmiş olsun doktora cik.acile hemen kansız kalirsin
çok saol canım Rabbim kimseye yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?