2013 Temmuz Anneleri Doğum Hazırlıkları

plstgc

Rabbim sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
275
65
123
Canlar hazırlıklara başladınız mı?
Ev Temizliği, bebeğin kıyafetlerinin hazırlanması, odalarının hazırlanması...doğum çantası hazırlığı...

ben yavaş yavaş başladım. daha doğurusu haftaya başlayacağım. halıları yıkamacıya vermekle sonra da allah kerim artık..
Kocişimle de kavga etmesek iyiydi... yeni evliyim 1,5 yıl olacak .illa ki eksiklikler var. e malum yaz , hava sıcak doğuma gelecekler var. onlara yorgan verilmez. Pike serilmesi lazım. pikemiz yok alalım iki-üç tane tek kişilik diyorum yok anacım. sereriz üstlerine yorganın kılıflarını (nevresimleri) diyor.annesi hep öyle yapıyormuş. benden habersiz alırsan karışmam kavga ederiz, milleti memnun etmekten kendimiz bir türlü rahat edemiyoruz. diyor..yahu 60 TL diyorum 3 pike. yok onu da vermem diyor. pinti falan da değil.sinir oluyorum bu huyuna ya. ne yapayım alayım mı ondan habersiz? (çalışan biriyim ama yine de onun rızası olmadan bir şey almak canımı sıkar)

vallla canım benimde ihtiyacım var .bu hafta çıkıcam eksiklerimi alıcam.canım sen bakma kocana ihtiyacın varsa al,bazen erkekler saçma şeylere inat edebiliyor al sen ver arkadaşına kardeşine sana gelirken hediye getirmiş olsun .:)

boşver pikeyi felan yaa kocandan değerli mi böyle şeyler için inat etmeye değmez bence:) nevresim örtüverin ölmezler ya:) illa herşey mükemmel olacak diye bir şey yok bazen idare etmeyi bilmek lazım:)

ben de mayıs sonunda temizlik için birini alacağım bi de haziran sonunda alırım doğumdan önce 2 kere temizlenmiş olur :) halılarım ve perdelerim temiz bu yıl yıkatmayacağım

Son düzenleme:
bence de yaa hava sıcak olacak zaten sadece çarşaf versen o da yeter
sen daha çok doğumuna konsantre ol
ben size şunu sormak istiyorum
pelüş battanıye alayım mı çocuğa hastanede lazım olur mu yoksa biraz daha ince bişeyler mı almalıyım

sagolun canlar cevaplarınız için..

canım bence peluş battaniye çok sıcak tutmaz mı . ince bir battaniye daha iyi olu gibi?

Siz ne güzel evinizdesiniz hazırlık yapıyosunuz.ben 64gündür hastanedeyim.ne bebeğimin odası var ne hamilelik giydim.hergunum korkuyla ağlayarak gectı.2kez serklaj ameliyatı oldum.dün evime kadın gelip temizledi kayınvalidem çamaşırları yıkayıp ütülemiş.eltimde bebişinkileri.kızımın ne kıyafeti var onu bıle bılmıyorumhiçbişey alamıyorum.dogumdan sonra alıcam inşallah.bu yüzden hiçbıseyı kafaya takmayın sıkmayın kendınızı.hersey olacağına varır.hayırlı doğumlar versın rabbim hepimize

geçmiş olsun arkadaşım sana
olsun
hasnede de yatark da olsa hamile kıyafetide giyemesen bile bi evladın olacak o doğunca herşeyi unutursun inşlllah
yaa hastanede bebeği koydukları beşik nasıl bişey o yumuşak olmazsa pelüş battaniyeyle takviye yaparım diyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza rabbim inşallah sağlıkla bebişinizi kucağınıza aldığınızda hepsini unutturur size sizde sıkmayın canınızı inşallah hayırlısıyla bi avazda kucağınıza alırsınız bebişinizi Allaha emanet olun...

Allah razı olsun canım.canım ben beşikleri görüyorum içinde süngerimsi ince bi yatak var.bencede pelüş battaniyen çantanda olsun.çok konforlu görunmuyolar bana

Cok sagolaın allah razı olsun güzel duaların için.Rabbim hepımıze hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

Bebeği taşımak için ne alıcaksınız?hastaneden çıkarken.ana kucağımı yoksa çanta gıbı olan seydenmı adını bilmiyorumda:)benım yattığım hastanede yenıdogan oto koltuğu sartmış ama 2 3aylıgına almak istemiyorum.

anakucağı götüreceğiz biz.. buarada geçmiş olsun, sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın inşallah...

kızlar bende hazırlık konusunda size bir fikir vereceğim ama ne hastane çantası nede temizlikle ilgili bence hazırlıkların içine buzdolabını doldurmayıda koyabilirsiniz ben mantı dökmeyi içli köfte bol bol bezelye koyacam doğumdan sonra elimizin altında hazır yiyeceklerimiz olsun bence ben diğer doğumumdada yapmıştım çok işime yaramıştı

canim oda bisemi benim annem oglusuma oda takimi almis butun eksiklerini almis benim ihtiyaclarimi almis sagolsun..
bize bi tek besigin icine yatak la nevresim takimini yatik yorganini almak kalmis esime diorum gidip alalim mobiyalar 15 gune gelicek.
adam dioki hemen odasindami yatck bu cocuk dogsun yatcagi zaman aliriz dioo... pes diorum artikk

doğum tarihimiz hemen hemen aynı gibi siz birşeyler aldınız mı ben henüz hiç bi şey almadım bebeğe hatta sezeryen olacağım doktora bile daha karar vermedim

hemen hemen herşeyi tamam gibi. açıkçası abartmadım hiç. 1 tane 10lu hastane çıkışı aldım, 2 tane 0-3 ay 5li takım, 3 tane uzun kollu 0-3 ay zıbın, 3 tane 0-3 ay patikli alt, 3 er tanede 3-6 ve 6-9 alt üst takım, 4 tane önlük, ağız bezi ve ter bezleri. yetmezse bi ara çıkıp alırım dedim. havlu, şampuan, sabun, 4 tane pazen battaniye, 2 tane kalın battaniye ve birkaç güzel elbisesi var:)

Son düzenleme:

hmmm gerçekten iyi gibi senin hazırlıkların allah hayırlısıyla kucana almayı nasip etsin
peki sezeryan mı normal mı bu konu belli mi

evet bu çok önemli ben içli köfteyi hiç bilmiyorum bende zeytinyağlı sarma sardım
bolca sigara böreği yapmayı düşünüyorum hemen ikram edecek bişeyler olmalı bence
haa bide kendime kayısılı hoşafı yapıcam öyle gidicem hastaneye geldiğimde hem süt yapar hemde
hazmı kolaylaştırır
lohusa şerbeti kaynatcakmısınız siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…