oy oy masaallah subhanallah :) gule gule mutlulukla saglıkla buyutun oglunuzu canım :) bole dogurup dogurup gelıyosunuz cok ozenıyorum sızw:) bende dogurmak ıstıyorumollleyy ollleyyyy oleeyyy
merhaba arkadaslarım
uzun zamandır giremedim
ruzgarla uğrasmaktan
ruzgarıma kavustum
allahım doğum yapmayanlarıda tez vakitti kurtrsın ınsallah
böyle birsey yok
dunyanın en guzel duygusu kokusu anne olma hissi ına sahip cıkma hissi
bugun 5 gunluk olduk
emzırme sorunum var
sutum az meme ucu yok
çocuk istahlı
az gelince cıldiriyor mama takviyesi yapıyoruz simdi
bende makiniyla sağıyorum
biberola verıyoruz
gobeği henuz dusmedi
37.haftamızda doğduk
3.700 grab genel anestezi sezeryan
51 cm boyumuz
doğum hikayemide yazarım kısa zaman sonra
annem ve kayınvalıdem yanımdalar
annem dun gitti
valide burda
çok zor senın duzenıne baskasının karısmasi lo husalık pisikolojisi diye birsey var gercekten
ağlama krizlerıne giriyodrum esim hep yanımda sanslıyım
en buyuk destekcım
bunlarda gegcgk elbet
1 hafta daha bizde
buda benım ruzgarım teyzeleri
masallah subhanallah deyın oğlusumaEki Görüntüle 742677 Eki Görüntüle 742678
nesliii böle deme zaten hey Heyleri üstünde ayliz gelmiyor diye bide biz sıkboğaz etmeyelim...yârim için hayılısı ne ise o olsun diye dua edelim bu daha çok memnun eder onu
hepinize merhaba arkadaşlar..
bugün kontrolümüz vardı, 6 haftadır normal doğum pozisyonunda duran oğlum bi de baktık ki yan dönmüş...
üstelik çatı muayenesi olduk ve pek de normal doğuma uygun değilmiş... nst'de de hala ağrı yok.. 40.hafta...
doktorumuz da sezaryen dedi...
tabi ben hala şoku atlatamadım...
yarın saat 15:00de sezaryene alacaklar...
oğlumuza sağ salim kavuşuruz inşallah...
şimdiye kadar desteğiniz için Allah razı olsun..
inşallah güzel haberlerle geri dönücez oğlumla...
inşallah sizin de güzel haberlerinizi alıcaz...
lütfen bize dua edin..
ooyyyyyhhhhh....ollleyy ollleyyyy oleeyyy
merhaba arkadaslarım
uzun zamandır giremedim
ruzgarla uğrasmaktan
ruzgarıma kavustum
böyle birsey yok
bugun 5 gunluk olduk
emzırme sorunum var
sutum az meme ucu yok
çocuk istahlı
biberola verıyoruz
gobeği henuz dusmedi
37.haftamızda doğduk
51 cm boyumuz
annem dun gitti
valide burda
çok zor senın duzenıne baskasının karısmasi lo husalık pisikolojisi diye birsey var gercekten
en buyuk destekcım
bunlarda gegcgk elbet
1 hafta daha bizde
bahsedilen yanlış anlamadıysam eğer doğum parası değil çocuk parası... yani şu asgari geçim indirimine ilave edilecek rakam...
oyyyyyyyy yerim ben bunuu. tosun paşa olmuş resmen maşallah barekallahhhollleyy ollleyyyy oleeyyy
merhaba arkadaslarım
uzun zamandır giremedim
ruzgarla uğrasmaktan
ruzgarıma kavustum
böyle birsey yok
bugun 5 gunluk olduk
emzırme sorunum var
sutum az meme ucu yok
çocuk istahlı
biberola verıyoruz
gobeği henuz dusmedi
37.haftamızda doğduk
51 cm boyumuz
annem dun gitti
valide burda
en buyuk destekcım
bunlarda gegcgk elbet
1 hafta daha bizde
nazlı aylizimizzz biraz daha bekletecek annesini. ne yapalım annesi sabır diyeeceğiz.. aslında bi yöne şanslısın doktorun seni sezaryana teşvik etmiyor ben öle düşünüyorumbiz geldik kızlar canımız biraz sıkkın...
önce kuaföre gittik manikür pedikür kaş bıyık ağda olayını hallettik çok şükür misler gibi olduk... kuaförüm bile oje sürmeyelim karnın epeyce inmiş belki bugün gittiğinde kontrole, doğuma alınabilirsin dedi... istersen sürerim tabi dedi ama bende kıllandım... orda bi de teyzenin biri demezmi kızım bugün yarın doğar bu çocuk diye... iyi dedim bari gidelim bir an önce kontrole... neyse doktora gittik nst ye bağlandık... doktor sancın yok dedi... enfeksiyon kapma diye de alttan muayene etmek istemiyorum dedi... iyi de dedim ne kadar daha bekliycem ben çok sıkıldım... o da dediki daha 39+1 iz... 40. haftaya kadar bekliycez... gelmezse 41. haftaya kadar daha bekliycez... oldu dedim tamam o zaman... ama afakanlandım tabi... sonra dedim ki; hiçmi olmuyo sancısız açılması olan, ya dedim varsa bendede açılma (bugün çok agresiftim nedense doktora da kıl oldum kadın şaşırmıştır) o zaman alttan bakalım dedi ama açılma olduğunu sanmıyorum dedi... ultrasonda baktı kafası biraz daha aşağıya inmiş - suyu - nabzı normal çok şükür... sonra alttan muayene etti 1 cm dedi... yok açılma falan... iyi dedik napıcaz biz... bu kadar bekleyip bide 41. haftada beni sezeryana almayın dedim... bi de bu arada sezeryan olursa epiduralmi yoksa genel anestezimi önerirsiniz dedim... sezeryanı aklından çıkar normal doğum yapıcaksın dedi... iyi dedik geldik eve... önemli bir dipnot... bu bebek önümüzdeki hafta da doğmaz 41. hafta içinde doğucak bak görürsün dedi... ben nasıl dayanıcam... minik prensesime kavuşmak istiyorum artıkk
hayırlısıyla kucağına almak nasip olur inşallahhhepinize merhaba arkadaşlar..
bugün kontrolümüz vardı, 6 haftadır normal doğum pozisyonunda duran oğlum bi de baktık ki yan dönmüş...
üstelik çatı muayenesi olduk ve pek de normal doğuma uygun değilmiş... nst'de de hala ağrı yok.. 40.hafta...
lütfen bize dua edin..
Ben dee, bi de bebegim gec gelirse agustos annesi olucam :)bı cogu dogum hıkayelernı okcaz flan beklcez artık ıskence gııb
hele ben en son dogurcam sanırım
senn kız pek nazlı gercekten az kaldı cnm yha senn yne geldı gelıcek yha bızmkı daha cok var dayan bakalım bırazcık daha bol yuruyus sıcak duss hurma ye cnm ınş saglıklı bı sekılde dgsnda beklerız napalım. sezeryanı unut ne demek yha sancın olmazzsa acılman olmazsa napıcakmıs acaba 42 43 44 sen beklersın artk
lütfen bize dua edin..
okadar cok aynaya bakarsan ne olcaktı kendıne benzettın aylızıde :))) kocan yandı vallahı bıtanetdı 2 tane oldular sımdık
yarimcim sıkma canını herşeyde vardır bir hayır..varsın geç olsun nolcak yeterki sağlıklı olsun demiyomuyuz hep...benim yiğenim 42. haftasında geldi baya bi bekletti bizi...aylizde nazlı işte napalım böle kabul etcez mecburrrrrr..
lütfen bize dua edin..
kızım mimlenmiş herkes tarafından... valla nazlı yaaa... kime çekti bilmem diycem ama anası da nazlı
Ben dee, bi de bebegim gec gelirse agustos annesi olucam :)
aaaaaaaaaaa yarınmı???osmanalp geliyor demek...olsun canım hayılısı buymuş demek...inşallah herşey yolunda gider ve alırsın kucağına..bizi habersiz bırakma
yarimmmmmm biraz sakin olurmusun canım...bak aylizde etkilenir sonra...doğurucan eninde sonunda kavuşucan acele etmenin bi anlamı yok dimi kuzum??
Doğum Meleği
Özge Taşkın
Bıraksalar doğuracağım...
25 Haziran 2013 Salı, 1045
Gebeliğin 38. haftası itibariyle annelerin içini kemiren acaba bebeğim ne zaman doğacak? sorusu, gerek aile ve mahalle baskısıyla, gerekse zırt pırt çalan telefonlardaki aaa bebeğiniz hala doğmadı mı? sorusuyla gün be gün artar, sinirleri bozar.
Çoğu anne, baba bebekleri en fazla 40 haftalık olduğunda doğumun gerçekleşeceğine, 40. haftayı geçiren bebeklerin dünyaya gelmekte geciktiğine inanırlar. Buna bir tek aileler değil çoğu doktorda inanır ya da işlerine öylesi geldiği için 40. haftayı geçen tüm bebekleri sezaryen ameliyatıyla dünyaya hızlı ve zamansız olarak getirirler.
Oysa bebeklerin bizler gibi tıkır tıkır işleyen saatleri, takvimleri, toplantıları, önceden ayarlanmış tatil programları yoktur. Onlar bedenleri ve ruhları bu dünyaya gelmeye tam olarak hazır olduğunda doğmaya karar verir ve doğumlarını kendileri başlatırlar.
Haziran ayında üç doğuma doula olarak destek verdim. İkisi hastane, biri ev doğumuydu. Evde doğum yapan anne ikinci bebeğini 40. haftada, hastanede doğum yapan anneler ilk bebeklerini 34 ve 41. haftalarda normal-doğal doğumla kucaklarına aldılar. Biz nasıl ölüm tarihimizi, saatimizi bilemiyorsak aynı şekilde bebeklerin birinin 34, bir diğerinin 41. haftada doğmaya karar verdiğini ve ikisinin de nasıl aynı şekilde sağlıklı olduğunu bilemiyoruz.
Altı haziranda Sevgili Sedanın bana yolladığı mail tamda bununla ilgiliydi. 38+4 haftalık olan bebeğiyle doğuma harika bir şekilde hazırlanmış ama doktorundan aldığı sezaryen sinyalleriyle (bebeğin doğum kanalına yerleşmemiş, normal doğum yapacak kadın 100 km öteden belli olur, sen yapamazsın) söylemleriyle ne yapacağını bilemiyordu. Doktoru 40. haftasını doldurduğu günü sezaryen tarihi olarak belirlemiş, bu saatten son bebeğin doğum kanalına girmez demişti. Sanırım doktora bu tarihi belirleten en büyük etken, beş sonra izne ayrılıyor olmasıydı
Sedanın ikinci mailinde umutsuzluk vardı, Bu kadar zor mu normal doğum yapmak, bebeğim doğum kanalına bu saatten sonra girmez mi, yaşadığım yerde başka özel hastane yok, bu saatten sonra beni devlet hastanesindeki bir doktor kabul eder mi diyordu. İki kere mail yoluyla yazıştık, benim verdiğim cevapların ona umut olduğunu, karamsarlığa düştükçe yazdıklarımı okuyup ve güç aldığını yazmıştı.
Geçtiğimiz pazar yani 23 haziranda, tamda bir doğumun ortasındayken okuduğum son maili içimi mutlulukla doldurdu. 41. haftasının içinde başka bir doktora gitmiş, yeni doktoru normal doğum yapmasında bir sıkıntı olmadığını söylemiş ve aynı hafta normal doğumla bebeğini kucağına aldığını yazmıştı. Çok çok çok mutlu oldum. Bebeğiyle ona bol sütlü, uykulu, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yaşam diliyorum
Daha ne yazayım bilemedim, alın size iki doktor
Doğal doğumu destekleyen doktorlar bebeklerin tahmini doğum tarihlerine takılmazlar, anneye, bebeğe, doğaya ve doğumun doğallığına saygı gösterirler. Anneyi bebeğinin tahmini doğum tarihiyle, kilosuyla, çatı darlığıyla, kordon dolanmasıyla, bebeğin doğum kanalına girmemesiyle köşeye sıkıştırmaz, gün saydırtmazlar. Normal doğum yolunda karşılarına çıkabilecek olumsuzlukları pozitif bir dille, anneyi korkutmadan dile getirir, aileyi bilgilendirirler. 40. Hafta onlar için bir bitiş değil, başlangıçtır. Doğumun sevgi ve sabır işi olduğunu bilirler.
Doğal doğumun gurusu, suda doğum ve ev doğumları konusunda devrim yaratmış, dünyada doğum havuzlarının ve ev benzeri doğum odalarının yaratıcısı pek sevgili Dr. Michel Odent, bebeği bir ağaç meyvesine benzetiyor ve Ağaçtaki her meyve aynı zamanda olgunlaşmaz, erken koparılan meyve lezzetsiz olur ve çabucak çürür. Bebeklerde öyle Bazı bebekler doğmak için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyar. Sezaryende gün önceden belirlenir, haftalara göre hesaplanan doğum tarihinde doğmayan bebek, sezaryenle zorla doğurtulur. Meyveyi dalından erken kopartmamak gerek. diyor.
Tüm kalbimle diliyorum ki, isteyen her anne ve baba normal doğumun heyecanını, keyfini, bebeğiyle göz göze geldiği, ona sarıldığı, hoş geldin bebeğim dediği o mucizevi dakikaların coşkusunu yaşasın
benim doktorum normal doğum yanlısı bi doktor... başından beri benim de ne kadar istediğimi biliyo... ve yazıyı okuyunca sende anlıycaksın ki; kadın anatomisi her şekilde normal doğuma müsait!!!
yok artık... ne kolay karar vermiş doktor öyle... daha 39+1... 40. hafta yeni başlamış... dönerdi belki.... şaka gibi
Canım Allah sağ salim bebeğine kavuşmanı nasip etsin inşallah.En son mesajımda ki bildirdiğim doğum tarihimiz yeniden değişti güzel anneler...
Bugün doğum öncesi son kontrolümüz vardı. Ve bebeğim ters olduğu için -buna makat gelişli bebek deniyor- doktorumuz gelişimini tamamlamış artık daha fazla riske atmayalım ve alalım dedi ve doğumumuzu bir gün önceki tarihe aldı. 27 haziran sabahı spinal anesteziyle oğluma kavuşacağım inşallah.
Şimdi son saatlerimizi bir şeyler okuyarak geçiriyorum. İlgilenen anneler olursa spinal anestezi ile ilgili yazılar ve görüntüler mevcut.
EPİDURAL VE SPİNAL ANESTEZİ İLE SEZARYEN
Epidural & Spinal Anesthesia - YouTube
spinal sezaryan - YouTube
Foruma çok giremiyorum bu aralarda malum telaştan, bundan sonrasında da ne kadar sıklıkla girebilirim kestiremediğim için şimdiden doğum yapan arkadaşlarımı tebrik ederek bebeklerine ve kendilerine sağlıcaklar, doğum yapacaklara annelerimize de hayırlı doğumlar diliyorum Allah'tan.
Maşallah kuzucuğa Allah nazardan esirgesin çooook mutlu sağlıklı uzun bir ömrü olsun:))ollleyy ollleyyyy oleeyyy
merhaba arkadaslarım
uzun zamandır giremedim
ruzgarla uğrasmaktan
ruzgarıma kavustum
böyle birsey yok
bugun 5 gunluk olduk
emzırme sorunum var
sutum az meme ucu yok
çocuk istahlı
biberola verıyoruz
gobeği henuz dusmedi
37.haftamızda doğduk
51 cm boyumuz
annem dun gitti
valide burda
en buyuk destekcım
bunlarda gegcgk elbet
1 hafta daha bizde
Hadi hakkınızda hayırlısı olsun cnım Allah sağlıklı bir doğum nasip etsin iyi haberlerinizi bekliceZ:))hepinize merhaba arkadaşlar..
lütfen bize dua edin..
ona sorsan iyi olmuş... başkasına benzemesindense anasına benzesin daha iyi... huysuz muysuz ben alıştım diyoo
yarimcim sanada doktor artık alalım deseydi bugün eminim bu psikolojiyle kabul ederdin gibime geliyor...valla ben öleyim doktor en ufak bişey sölese kabul edecek gibiyim...yani allak bullak oldum anlıcan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?