2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Ark bende nidilat kullaniyom iki haftadir ise yariyo kasilmalari erken dogumu durduruyo merak etme.

peki sezeryan olucak olmasının sebebi ney?

Önceki doğumumda yaşadığım panikten dolayı tansiyonum yükselmişti bebek doğunca ben yoğum bakıma alınmışım hala o günleri hatırlamıyorum Tam umutlar kesilirken ben kendime gelmişim..Gebelik zehirlenmesi durumları yaşamıştım şimdi herşey yolunda çok iyi ama ben normal istemiyorum doktorumda normalde ısrarlı ama sana söz verdim sen nasıl istersen öyle olsun diyor

Bizlerrr geldikkkk kızçemleeeee
Çok güzel bir eğitim geçirdim 3 günlük eğitimi 6 saate sığdırmışlardı
AMa olsun ben bir daha ne zaman katılırım ki
Oldukça kalabalıktı eşleriyle gelenler çoğunluktaydı
Benimki çalıştığı için gelemedi ama olsun
İlk defa normal bir doğum izledim ve çok hoşuma gitti
Kadın 5 dakikada doğum yaptı ve bir kere bile olsun
gıkını çıkarmadı ayrıca totosunu bile kıpırdatmadı
Bayıldım kadına helal olsun dedimmmm ne cevherler var
Eğitim sonrası babamız sürpriz yapıp salonun önünde beklemiş bizi
Hemen bir başka sürprizle istedğim akıllı telefondan almaya
götürdü
Neyse eğitimden aklımda kalan önemli bilgiler:
1)Suni sancının o kadar da korkunç birşey olmadığını
Her suni sancı sonrası seeryan olacak diye bir kaide olmadığını
öğrendim
2)sUYUmuz yeşilse bebek kaka yapmıştır ve en acilinden hastaneye gitmemiz
gerektiğini
3)Rahim ortalama saatte 1 cm açılıyor özellikle ilk doğumlarda
4)göğüs ve karın solunumları yaparak doğumumuzu kolaylaştırıyoruz
5)34.haftadan sonra perine masajı yağlarla yapabiliriz
6)Bebeğimiz uyuyorsa bile 1.5 ile 2 saatte bir uyandırarak emzirmeliyiz
7)İlk 6 ay aynı odada uyuyun ama aynı yatakta yatmayın.
Aynı odada uyumak sizi hissetmenizi sağlayacak ve güvenli hissedecek
8)topuktan iğne ile test yapılmasına izin verin.İşitme testlerinden çoğu bebek
ilk testleri geçemeyecek.Bunun sebebi su dolu bir ortamda yaşadığı için
Daha sonra tekrar test uygulanacak
9)Göbek düşüne kadar yıkamayın.Bezin altında kalmasın yeterli
Alkollü birşeyler sürmeyin sadece kuru olmasını sağlayın
10)Bebeğinizi saf sabun ile yıkayın
11)Emzirirken mememizi makas şeklinde parmaklarımızla sıkmıyoruz
Elimizi C şekline alıp bas çek yöntemini uyguluyoruz
12)Göğsün ucunu vermeyeceğiz bütün kahverengiş bölümünü
ağzına vereceğiz.Yara oluşumunu engellemiş olacağız...
En güzel meme ucu merhemi kendi sütümüzmüş
13)Alt temizliğinde su ve pamuk öneriliyor.
14)Masaj çok önemli ama yağlamayı uygun görmedi
15)Bebek doğduğunda üzerindeki beyaz tabakayı
ellerinize krem olarak sürün dedi en çok buna şaşırdım

Daha çok notum var ıkınma,egzersizhormonlar ama en önemlileri bunlar kızçelerrrr

perine masajı çok değişikmiş dimi

canim benim dayanirsin ayni kabiz olmussun gibi dusun ,epiduralsiz,spinalsiz normal dogurdum biliyorsun catir catirrr senin de öyle dogum yapacagini dusunuyorum nedense

:18:

sagol canim ben de bi göz atayim ama bizim kız cift isimli nasil olur bilmem

hangi isim daha cok hoşuna gidiyorsa onu yazdır cnm genelde de 2.isim kullanılır

iyi geceler hanımlar... biz geldik Ahmet Alp' im le ilk defa oğluşum değil ismiyle yazıyorum artık kararımızı verdik.. 2 gündür çok yorulduk yoğun bir şekilde temizlik vardı evimizde boyamız felan hepsi bitti sağolsun teyzelerim annem bugün son haliyle diptırnak bitirdiler.. dün ayrıca kontrolümüz vardı.. tosuncuğum maşallah 2 hafta önce 2600 ken tam 14 günde 800 gr alarak 3400gr olmuş doktor dahil hep birlikte şok geçirdik.. kilosu 10 gün öne geçmiş ve tahminen çok tatlılı beslenmissin dedi doktorumuz kii aynen öyle oldu boyumuz 50 cm.. pazartesi nst kan tahlili ve tokluk şekeri istedi sonucları al gel gün belirleyelim dedi kalakaldıkkkk.. suyumuz alt sınırda gelişimi çok iyi beklememize gerek yok normal doğum için gün konusalım dedi herhalde suni sancı ile düşünüyo ama ben sormadım nasıl olucak normal doğum için gün vermek diye.. sezeryan istiyorum dedim.. bide 3-4 gündür çok yavaş hareket etmesinden şikayetci olunca gece gündüz ne zaman istersen git acilde nst çektir dedi.. dışkımız oluşmuş yapıp yiyebilir kordon dolanabilir (suan için bir sıkıntı yok tabiki) son zamanlarda bu sıkıntılar var dedi bizi korkuttu.. :18::18: ve sabahtan beri hep dışkısını yiyen bebek hikayeleri duyuyorum midesini yıkıyorlarmış.. eşim çok pimpiriklendi.. ve çarşambaya istiyo tabi bişeyin olucağı varsa mutlaka oluyor ama biz 3 sene tüp bebek aşılamalarla uğraşıp olmayınca (herşeyden vazgecmişken tedaviye ara verdikten 8 ay sonra normal yolla süpriz bir şekilde oldu) son dakikaya kadar beklemek istemiyoruz.. çarşamba yada perşembeye gün isticez kısmetse.. bol bol dualarınızı bekliyorum üzerimizden eksik etmeyin lütfen..
şimdi biraz geçmişe bakıp uyucaz çok yorgunum herkes gitti hemen koştuk buraya yarim, suzan naptı çok merak ediyorum doğuran var mı bakalım..

Bugün çok güsel geçtii,,sabah tembel bir kahvaltıdan sonra çıktık pazara,aldık meyvemiizi sebzemizi,ordan özdileğe gittik,ufak tefek bişiler daha aldık bebişe ve kendimize,,sonra dünyalar savaşı z ye gittik sinemaya,,zombili bi film,tavsiye ederim heyecanlı olmuş.Hani dedik bebiş gelmeden son bi sinemaya gidelimAslında pekte gitmeyiz hani evde izlioruz rahat rahat ama olsun gidemiyces psikolojisi varya Eve geldik az önce işte,,iyi kimse doğum yapmamış bugünn:):)

anladığım kadarıyla aynı kadroyla yola devam doğum felan yok uyku gözümüzden akıyo biz kaçtık hanımlar iyi geceler görüşürü öpüldünüzzzz

ben o pembeligi ancak ruyamda gordum (

ablası kardeşinin kurabiyelerini yapıyor henüz bitmedi ama ben sabredemedim hemen koymak istedim))
ablamız 17 yaşında...

Eki Görüntüle 744451

oy yerim ablasını maasallah

bir şey sorcam kızlar...ben bu haftadan sonra artık ped koymak istiyorum harhangi bir akıntıda rengini anlıyım diye...böyle yapan varmı???

canımj ya sık degistir ya da ic camasırın acık renkli olsun onu da sık degistirmek iyidir gerci

oy maasallah 41,5 kere, allah esirgesin

canım kolay gelsin tez zamanda bitirirsin ins.

akıllıdır o akıllı, ins canm hepsi saglıkla zamanı gelince dogacaklar kucaklarımıza atlayacaklar...

ben hayatım boyunca 7 kat cıkmamısımdır sanırım, popomu kaldıramadıgımdan :)) ha ama urfa kalesine ve mersin cennet cehennemde cehennemin merdivenelrinden inip cıkmıslıgım var sanırım 650 basamaktı

benimde aşağı yukarı bunlar.süt pompası almadım.hastanede varmıdır bilmiyorum.inş göğüslerim sorun çıkarmaz

bana da hastanede var dediler pompa, ama biberon ve emzik bulundur dedi deneymli arkadaslar

canım benimki de her seferinde ortalama 10 gun geri cıkıyrdu ama dr cok sakin normal dogumicin iyi falan diyordu, bugun gittigimizde de en son usg den daha zayıf cıktı 10 gun onceki muayenede 2850 gibi birseydi bugun 2700 cıktı takma kafana 400gr yanılma payı var tam olcemedigindendir dedi falan acayip rahat adam acaba pimpirikli olsa daha mı iyiydi bilmiyorum ama neticede salak degil alınabilecek bir onlem olsa soyler herhalde

kızlar yenidoğan ıslak mendili ile portbebe türü şeylere gerek var mı.

bana ikisini de al dediler, portbebe degil de anakucagı gotur donuste cocugu icine bindirirsin dediler

maasallah tatlım, sen bii dogur da sıra bana gelsin :))

bana da dr bugun aynısını dedi, salı gel nst ye cumaya bi kontrol daha eger haftaya pazartesine kadar yani 41. hafta dolana kadar dogurmazsan suni sancı verecegiz dedi, bi de ekledi epidural ister misin diye- son bir aydır her seferinde soruyor ben de kararsızım basagrısı %1 ihtimal dedi ama sanırım suni sancı olursa epidural istemeyecegim gerci normalde de istemeyi duusnmuyorum neyse iste oyle

ay ben de son on gundur cok agladım sanırım hemhormonlar hem de heyecan stresten kaynaklı

Epidural vuruncaya kadar cok kötüydü ama şimdi olda şimdi de kabul ederim hiç tereddütsüz geçip gidiyo dogum olduğu an.. Koy molped i altına çık hastaneden bu rahatlık için 10 saat çekerim suni sancı

epidural tavsiye ediyor musun? peki suni sancı+epidural zorlastırmıyor mu dogumu sence?

canım ebeye soyle de kendisi olmayacak mı ki dogumda? bence sıkma canını hayati risk gorse hemen sezeryana alırlar

acenu girmemis bugun galiba, umarım iyidir,

kızlar bu arada sodalı pogaca ile ilgili bi sorum var ama acaba ozelden evasude ye sorsam daha mı iyi sonra can cekmesi falan olmasın...

bu arada altta 1 gun kaldı diyor ama bende tık yok :)) simdi salıya kadar dogmazsa dogum iznimi degistirmem mi gerekiyor?

zaten bu gece dogmazsa iyi olur babamız sabaha kadar calısacak..tabi beni is diye yiyip ortamlara akmadıysa pppp uyuzum zaten ona hic vakit ayırmıyor bize bu aralar...dilimde tuy bitti dogum yapacagım hastaneyi gidip gorelim diye kendim dinliyorum, ben evde otururken o geziyor benim cıkmama giymeme herseye karısıyorr.. off yaa( arabayı on gundur kullanmıyordum ama yine de yakın markete falan giderim diye dusunuyordum ama amcasının ogluna verdik kullansınlar diye- gerci bana mantıklı geldi acil bir hastalıgı cıktı ve hastaneye git gel icin gerekebilir diye sesimi cıkarmadım ama yine de elim ayagım baglanmıs gibi hissediyorum (

of ya depresyona mı giriyorum neee

burdayım canim :)))

gezmedeydim , anca gelebildimmm, yarında yokum . sen nasilsin ??

lohusalığımızı hiç düşünemiyorum :)

İyi gecelr kızlar babamızla filmimizi izledik yeni bitti aamir khan filmleri 3 saatte yakın sürdüğü için anca babamız hemen yatmaya gitti ben bi bakayım dedim sonra bende yatıcam gözlerimden uyku akıyo yawww yazıları çifter çifter görmeye başladım kendinize ve bebişlerinize iyi bakın olurmu öptük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…