canımm iğneniz nereden hediye mi aldiniz mi ??çook begendim
Selam kızlar kızçemle biz geldik..Aslında hep burdaydık fakat sadece uzaktan takip ediyorduk..Bugün kontrol günümüzdü gittik bıyıklı amcamız bizi gördüğü an senin sancın var dedi evet bir kaç gündür ağrılarım var nerden anladınız dedim ben anlarım dedi şaştımm:26:..Ultrasyona girdik bebişim 3000gr 49 cm olmuş 15 günde 500 gr almış.. daha sonra beni vajinal muayene için hazırlamalarını söyledi ben tırstım çünkü ben sezeryan olacağım bunu doktorda biliyor neden alttan baksın ki diye düşüne düşüne hazırlandım (bu arada ne olur ne olmaz diye dün kuaföre gidip ağda işlemini yaptırmıştım işe yaradı) sonra eldiven giyip 2 parmağıyla baktı acı hissetmedim dediği sadece İYİ oldu...:18: sonra odasına indik bebişim dönmüş erken gelmeye hazırlanmış erken doğabilir fakat ben biraz daha beklesin istiyorum dedi ve bana nidilat ilaç yazdı hemen başla yoksa erken doğum yaparsın dedi.. bende ordan çıkar çıkmaz alıp içmeye başladım.. 15 gün sonra gel son kontrolü yapıp sezeryan günü kararlaştıralım dedi..son 3-4 gündür bende tuhaflıklar vardı hafif sancılarım oluyordu bebek kasılmaları çoğalmıştı ve vajinamda baskı cok artmıştı bunun yanı sıra vajinamın kemikleri çok ağrıyordu hala öyle yürürken ağrımasını bırakın yatakta dönemiyorum sanki yerinden çıkacak gibi acıyor eşim yardım ediyor dönmeme sağolsun...birde bir kaç gün durup dururken ishal olmuştum karın ağrılarım oluyordu arada ...bakalım ilaç işe yarıyacakmı yoksa sabırsız bebişim erkenden gelecekmi artık hayırlısı neyse o olsun.. Şimdi biz geçmişe bir göz atalım sadece bugün okumadım hep takipteyim
peki sezeryan olucak olmasının sebebi ney?
Ark bende nidilat kullaniyom iki haftadir ise yariyo kasilmalari erken dogumu durduruyo merak etme.
bizim hastanede normal doğumda epidural yapılmıyo... dayanamazmıyım acaba?
Myra gold netten alışveriş yaptım canım.Burada bir arkadaşta görüp ben de
çok beğenmiştimBayileri de varmış ama ben netten sipariş verdim
2-3 gün içerisinde geldi
Bizlerrr geldikkkk kızçemleeeee
Çok güzel bir eğitim geçirdim 3 günlük eğitimi 6 saate sığdırmışlardı
AMa olsun ben bir daha ne zaman katılırım ki
Oldukça kalabalıktı eşleriyle gelenler çoğunluktaydı
Benimki çalıştığı için gelemedi ama olsun
İlk defa normal bir doğum izledim ve çok hoşuma gitti
Kadın 5 dakikada doğum yaptı ve bir kere bile olsun
gıkını çıkarmadı ayrıca totosunu bile kıpırdatmadı
Bayıldım kadına helal olsun dedimmmm ne cevherler var
Eğitim sonrası babamız sürpriz yapıp salonun önünde beklemiş bizi
Hemen bir başka sürprizle istedğim akıllı telefondan almaya
götürdü
Neyse eğitimden aklımda kalan önemli bilgiler:
1)Suni sancının o kadar da korkunç birşey olmadığını
Her suni sancı sonrası seeryan olacak diye bir kaide olmadığını
öğrendim
2)sUYUmuz yeşilse bebek kaka yapmıştır ve en acilinden hastaneye gitmemiz
gerektiğini
3)Rahim ortalama saatte 1 cm açılıyor özellikle ilk doğumlarda
4)göğüs ve karın solunumları yaparak doğumumuzu kolaylaştırıyoruz
5)34.haftadan sonra perine masajı yağlarla yapabiliriz
6)Bebeğimiz uyuyorsa bile 1.5 ile 2 saatte bir uyandırarak emzirmeliyiz
7)İlk 6 ay aynı odada uyuyun ama aynı yatakta yatmayın.
Aynı odada uyumak sizi hissetmenizi sağlayacak ve güvenli hissedecek
8)topuktan iğne ile test yapılmasına izin verin.İşitme testlerinden çoğu bebek
ilk testleri geçemeyecek.Bunun sebebi su dolu bir ortamda yaşadığı için
Daha sonra tekrar test uygulanacak
9)Göbek düşüne kadar yıkamayın.Bezin altında kalmasın yeterli
Alkollü birşeyler sürmeyin sadece kuru olmasını sağlayın
10)Bebeğinizi saf sabun ile yıkayın
11)Emzirirken mememizi makas şeklinde parmaklarımızla sıkmıyoruz
Elimizi C şekline alıp bas çek yöntemini uyguluyoruz
12)Göğsün ucunu vermeyeceğiz bütün kahverengiş bölümünü
ağzına vereceğiz.Yara oluşumunu engellemiş olacağız...
En güzel meme ucu merhemi kendi sütümüzmüş
13)Alt temizliğinde su ve pamuk öneriliyor.
14)Masaj çok önemli ama yağlamayı uygun görmedi
15)Bebek doğduğunda üzerindeki beyaz tabakayı
ellerinize krem olarak sürün dedi en çok buna şaşırdım
Daha çok notum var ıkınma,egzersizhormonlar ama en önemlileri bunlar kızçelerrrr
canim benim dayanirsin ayni kabiz olmussun gibi dusun ,epiduralsiz,spinalsiz normal dogurdum biliyorsun catir catirrr senin de öyle dogum yapacagini dusunuyorum nedense
sagol canim ben de bi göz atayim ama bizim kız cift isimli nasil olur bilmem
perine masajı çok değişikmiş dimi
biz geldik teyzeler...
annennemiz ve dedemizi aldık... geldik evimize yemeğimizi yedik... şimdi ayaklarımızı uzattık, ayliz hanımın hareketlerini sayıyoruz...
wc gittik çoookk hafif bi pembelik daha gördük... anneannemize gösterdik... e olucak bunlar korkma dedi... zaten yarın kısmet olursa dr gidicez... nst ve kontrol için... dualarınızda bizi unutmayın melek anneler
ablası kardeşinin kurabiyelerini yapıyor henüz bitmedi ama ben sabredemedim hemen koymak istedim))
ablamız 17 yaşında...
Eki Görüntüle 744451
bir şey sorcam kızlar...ben bu haftadan sonra artık ped koymak istiyorum harhangi bir akıntıda rengini anlıyım diye...böyle yapan varmı???
ALLAHIM BANA ANNELİK, EŞİME BABALIK DUYGUSUNU TATTIRDIĞIN İÇİN SANA SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN...
Eki Görüntüle 744650
Eki Görüntüle 744651
Teyzeleri günaydınnn biz geldik kızımlaaadoğum fotolarımız geldiii.. paylaşmak istedik sizlerle..
kızlar gunaydın anca kalkabıldık bugun :) 2 hftaya yakındır gıremıyordum nette cok sey kacırmısım dogum yapnlar olmus Allah sağlıkla sıhatle buyutmek nasıp etsın tum yavrularımızı .bizde daha pek birsey yok pazartesı doktora gıdıcez ev tasıma telesınayız bır yandan yenı evın tadılatı bıtmedı su an oturdugumuz ev havada kutu ustune kutu ne yapcam bılmıyorum hergun dahada stress oluyorum bana dua edın kızlar stress cok yordu bu ara benı .. hepinizi ozlemısım:)
yaaa bende dogurmak ıstıyommm ama yok sancım fılan arkadaşşşşşşşşşşşşşgel nacımda oynamamkı ben herkes ıcınde hıhh :26:
bugnde salonda dugunu var gel ona gıdek kısss
ben gunluk koyuyorum ama ped degı(mantar olmayı arttırıyormus dedıydı hemsıre ark..)pamuklu bez koyuyorummdaha hem fıkır oluyor ıcım rahat
yok gıtmedık esım bos ver dedı yogurttan sonra hafıfledı oncelerı daha cok costu ama sonra suskunlastı sımdıde ara ara soguk su ıle yıkıyorummm oh mıs geec her wc nobetınde gene yıkadımmmm ama el degdırmıyorgbosı acık gezıyorumm
aynenn hayırlısı ıl egelselerdiii
hayırlsı regl dacısı eslıgınde bel agrısı ve dk dusup sancıalrın artmasıı ve dogummm hehe
gozun aydın annenler gelmıs canım hayırlısıı ınslll
ALLAH koakrtuguna ugratmaısn ınsll kırman donkmen olmaz ınsl cunku en cok bundan korkuyorsun
hmmm
lilype sıtesınden cnm bende cvp layım:)
dusenlı mı cnm yoksa alıstırmalaramı basladınızz st tut ona goree
oyy yerım onların hıckırık duduslarını
hayrısı ıle ınsl
acımadıkiiiiiiiii
ınsl dua ıle kolay dogumla kucagımıza almak naısp olur yarımcımm
allah hayırlı evlat etsın ınsl cnm benım dua ılee
ALLAH SIFA VERSIN INSL CIKAR DA KUCAGINA ALIRSIN VE OPP EVINIZE INSLLL
gozun aydın ccnm ultrason lar yanılabıyr zatııı
benımde dr 3100 demıstı baktı 3700 wuu dedım 600 gr mı almıs bır haftada hmm bakım dedı 3500 dedı heh tmm dedımyanılıyorlar yanı suanda bızımkı 3600 lardadrı ınsll ama ben kg sını 3500 olarak aklımda tutuyorum sıslıgı flan cunkumm
hayırlsıı ıle gelsın cnm kolayındannnnnnnnn
aklımdaydın zaten gece gecee ne yaptı bu kıs dıyee:44:
dogum hazırlıgı bunlar ınsl yarım cım annen de geldı no problem ınsll
her es farklı oluyor aıleden gordugu sevgıde fakkı dır cnm benım aılem ve sımın aılesı 7-70 se hepicii cokduskun bebelere kı sorma gıtsın kocaman adam arıyr dogmadımı dıyee kı esımde bende cok sevyrz esım abısının bebelerını bır gorsen sevdıgını kendı bebemısı nasıl sevecek merak dayıımm yanıı huy la alakalı tatalım ama dogunca hepsıde degısıyırmussssssssssss
hayırlısı haberlerın gelsın ınsl canım benımm
cok tatlı ıgnenız erkege altın harma oldugu ıcın ı dusunemıyrm ben yaa bır dusurursek fılannnagızlara sakız vermeyelımm pöffffff ama haram olmasa genede dusunurdumm
ben bnormalde uyyeyım az oncede gırdım sıteye ya artı bır yere kayıt gerekıyormsu tatlımm
ınat degıl teyzesii cık emrını beklıyor paşam
ınsl geldııgnde cıkıcakk tırr
7 kat sorun dıll benımıcın dıettede cok cıktımm
aykalrım sıslıgı cok yok ama ayakkabılarımolmuyr o kaa
hyırlsı vaktı gelsınde kucgaımza onsunzlarr
dr dıyormus 5 cmolmus hadyı doguma az da sunı hopp aylızınız kucagınızda ınsll ben öle hayal edıyrm onumuzdekı hafta ıcındee
ınsl guleceksın cnm benım
aynen en cok onu merak edıym dogurunca gecek mıss hehehe
sabah sbaha agladım yaa bende ıstıyorum cennet kokulumu koklamayııııı
aynen sorularr sorularr gusel bılgılerle donun canım benımmm gıdısata gore sorular hehehe
benimde aşağı yukarı bunlar.süt pompası almadım.hastanede varmıdır bilmiyorum.inş göğüslerim sorun çıkarmaz
Bebek 17 günde 100 gram almış gözüküyor sadece
onu da boşveeeeerrrr dedi
çbu saatten sonra net ölçüm yapılmaz, takma kafana dedi..
ay hangimiz hamile hangimiz doktor bilemedim
Su aşağıda 2850 yaZıyo ya benim bebek 2480 çıktı..
Bi de kafa 35 hafta bacak 36 karın bilmem kaç...
Kadın hiç telaş yapmıyo, herşey normal herşey güzel deyip deyip sırıtıyor karşımda
Napalım ben de öyle diyim bari
kızlar yenidoğan ıslak mendili ile portbebe türü şeylere gerek var mı.
kızlar bu sabah erkenden kalktık hoşaf gibi bi halde kahvaltımızı yaptık... hemen anneanneyi de alıp hastaneye gittik nst çektirdik... 10-15 dk kaldık... tepişik kızım pek oynaktı maşallahama anasında sancı mancı yok... sonra doktorumuza 2 gece önce acile gittiğimizi anlattık...açılmamızın 2 cm'e ulaştığını ve iki gündür hafif ama çok hafif pembe lekeler gördüğümüzü söyledik... o zaman 3 gün içinde doğum beklenebilir dedi... iyi dedik... ultrasona geçtik... suyu normal - kalp atışları normal çok şükür fakat ölçümlerinde kilosunu geçen hafta gittiğimizde 3350 gr demişti 2 gece önce gittiğimizdeki dr da 3400 gr demişti, ama bugün 3000gr gibi görünüyo dedi... bende nası oluyo dedim böyle farklı çıkıyo... bebek artık iyice kanala indiğinden kafası küçülmüş ve ölçümler buna bağlı olarak değişkenlik gösterir dedi.... korkulucak bişi yok 3300 gr gibi doğacaktır dedi... bi nefes almasına bakıp doğum yakınmı söyliyim dedi...biraz daha inceledi... yok dedi önümüzdeki 3-4 gün doğum beklemiyor... e dedim napıcaz pazartesi 40 hafta doluyo... 41 haftayı bekliycez suni sancı verip doğumu başlatıcaz dedi... bende ben suni sancı istemiyorum dedim... o kadar sancı çekip sonra bi de sezeryana alınmak istemiyorum dedim... zaten suni sancıyla başlatsak bile normal doğum ihtimali %30'dur dedi... bende neden o zaman suni sancı dedim?... miray başından beri normal doğumu çok istiyosun... sende sezeryan yapmayı istemiyorum, şu an bunu düşünüp konuşmaya gerek bile yok.. bebeğe böyle bi enerji göndermeyelim... daha 9 günü var ve ben normal şartlarda geliceğini düşünüyorum suni sancı vericek bile olsam sana 10 saat sancı çektirmem dayanamıyorum dediğin noktada alırım ama bugün değil bunu konuşma zamanı dedi... iyi dedik çıktık geldik eve... babamızın biraz işleri vardı dışarı çıktı... anneannemizde sağolsun ev dip köşe temizledi... bende yemek yaptım o sırada... sonra biraz uyukladım.. kalktım yemek yedik... şimdide pc başı miskinlik modu...
eşimde de bende de heyecan yok pek. Biraz fıtratla alakalı sanırım.. Bebeğimizi görsek herşey çok daha farklı olacak.. Bi de bence biz de hamilelik döneminde çok hassas oluyoruz, eşim bana her konuda yardım eder, bişey söylesem Allah razı olsun hemen yapar. Ama dün küçücük bişey oldu o kadar sinir oldum ki bi ağladım bi ağladım, gün boyunca ağladım sankiBen hiç hamileymişim gibi davranmadım bu zamana kadar, herşeyi kendim yaptım, eskiden napıyosam öyle devam ettim, eşim de alıştı heralde, bana hiç hamilemiymişim gibi davranmadı, dün onlar filan aklıma herkesin eşi neler yapıyo, o yapmıyo diye bi başladım ağlamaya... Sonra canım kaç gündür elma istiyodu, elma bile almadı diye bile ağladım Ağlayasım varmış heralde sonunu getiremedim... Şimdi rahatladım ama :)
Epidural vuruncaya kadar cok kötüydü ama şimdi olda şimdi de kabul ederim hiç tereddütsüz geçip gidiyo dogum olduğu an.. Koy molped i altına çık hastaneden bu rahatlık için 10 saat çekerim suni sancı
canım ebeye soyle de kendisi olmayacak mı ki dogumda? bence sıkma canını hayati risk gorse hemen sezeryana alırlarkızlar 39+2deyim, daha sancı kasılma falan yok. kızım yerinden memnun galiba. suyu iyi dedi doktor,geç gelebilirmiş. ama boynunda kordon olduğunu söyledi,moralim bozuldu biraz; riskli değil,sadece ilk müdahale edecek ebeye söyle dediheyecanım strese dönüştü biraz.
acenu girmemis bugun galiba, umarım iyidir,
kızlar bu arada sodalı pogaca ile ilgili bi sorum var ama acaba ozelden evasude ye sorsam daha mı iyi sonra can cekmesi falan olmasın...
bu arada altta 1 gun kaldı diyor ama bende tık yok :)) simdi salıya kadar dogmazsa dogum iznimi degistirmem mi gerekiyor?
zaten bu gece dogmazsa iyi olur babamız sabaha kadar calısacak..tabi beni is diye yiyip ortamlara akmadıysapppp uyuzum zaten ona hic vakit ayırmıyor bize bu aralar...dilimde tuy bitti dogum yapacagım hastaneyi gidip gorelim diye kendim dinliyorum, ben evde otururken o geziyor benim cıkmama giymeme herseye karısıyorr.. off yaa ( arabayı on gundur kullanmıyordum ama yine de yakın markete falan giderim diye dusunuyordum ama amcasının ogluna verdik kullansınlar diye- gerci bana mantıklı geldi acil bir hastalıgı cıktı ve hastaneye git gel icin gerekebilir diye sesimi cıkarmadım ama yine de elim ayagım baglanmıs gibi hissediyorum (
of ya depresyona mı giriyorum neee
acenu girmemis bugun galiba, umarım iyidir,
kızlar bu arada sodalı pogaca ile ilgili bi sorum var ama acaba ozelden evasude ye sorsam daha mı iyi sonra can cekmesi falan olmasın...
bu arada altta 1 gun kaldı diyor ama bende tık yok :)) simdi salıya kadar dogmazsa dogum iznimi degistirmem mi gerekiyor?
zaten bu gece dogmazsa iyi olur babamız sabaha kadar calısacak..tabi beni is diye yiyip ortamlara akmadıysapppp uyuzum zaten ona hic vakit ayırmıyor bize bu aralar...dilimde tuy bitti dogum yapacagım hastaneyi gidip gorelim diye kendim dinliyorum, ben evde otururken o geziyor benim cıkmama giymeme herseye karısıyorr.. off yaa ( arabayı on gundur kullanmıyordum ama yine de yakın markete falan giderim diye dusunuyordum ama amcasının ogluna verdik kullansınlar diye- gerci bana mantıklı geldi acil bir hastalıgı cıktı ve hastaneye git gel icin gerekebilir diye sesimi cıkarmadım ama yine de elim ayagım baglanmıs gibi hissediyorum (
of ya depresyona mı giriyorum neee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?