2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Tahmin edebiliyorum tatlım.. Çok az zamanınız kaldı artık her şeye hazırsınız ben yıkayamadım canım kv ve annem vardı onlar yıkadı bugün ben denedim elim ayağım titredi yıkarken. yavaş yavaş alışacağız artıkım

kızlar bu sabah erkenden kalktık hoşaf gibi bi halde kahvaltımızı yaptık... hemen anneanneyi de alıp hastaneye gittik nst çektirdik... 10-15 dk kaldık... tepişik kızım pek oynaktı maşallah ama anasında sancı mancı yok... sonra doktorumuza 2 gece önce acile gittiğimizi anlattık...açılmamızın 2 cm'e ulaştığını ve iki gündür hafif ama çok hafif pembe lekeler gördüğümüzü söyledik... o zaman 3 gün içinde doğum beklenebilir dedi... iyi dedik... ultrasona geçtik... suyu normal - kalp atışları normal çok şükür fakat ölçümlerinde kilosunu geçen hafta gittiğimizde 3350 gr demişti 2 gece önce gittiğimizdeki dr da 3400 gr demişti, ama bugün 3000gr gibi görünüyo dedi... bende nası oluyo dedim böyle farklı çıkıyo... bebek artık iyice kanala indiğinden kafası küçülmüş ve ölçümler buna bağlı olarak değişkenlik gösterir dedi.... korkulucak bişi yok 3300 gr gibi doğacaktır dedi... bi nefes almasına bakıp doğum yakınmı söyliyim dedi...biraz daha inceledi... yok dedi önümüzdeki 3-4 gün doğum beklemiyor... e dedim napıcaz pazartesi 40 hafta doluyo... 41 haftayı bekliycez suni sancı verip doğumu başlatıcaz dedi... bende ben suni sancı istemiyorum dedim... o kadar sancı çekip sonra bi de sezeryana alınmak istemiyorum dedim... zaten suni sancıyla başlatsak bile normal doğum ihtimali %30'dur dedi... bende neden o zaman suni sancı dedim?... miray başından beri normal doğumu çok istiyosun... sende sezeryan yapmayı istemiyorum, şu an bunu düşünüp konuşmaya gerek bile yok.. bebeğe böyle bi enerji göndermeyelim... daha 9 günü var ve ben normal şartlarda geliceğini düşünüyorum suni sancı vericek bile olsam sana 10 saat sancı çektirmem dayanamıyorum dediğin noktada alırım ama bugün değil bunu konuşma zamanı dedi... iyi dedik çıktık geldik eve... babamızın biraz işleri vardı dışarı çıktı... anneannemizde sağolsun ev dip köşe temizledi... bende yemek yaptım o sırada... sonra biraz uyukladım.. kalktım yemek yedik... şimdide pc başı miskinlik modu...

hayırlısı inşallah canım.. nazlı kızımız tam gününü bekleyecek.

cnm hakkınız da hayırlısı olsun inş. hiç kafana takma gününü.. onlar ne zaman gelecegini çok iyi biliyorr..benim ilk dogumda ..dogundan bir gün önce muaneye gittim daha 1 hafta var dedi benim ertesi günü suyum geldi ve doguma gittim.

kızlar yenidoğan ıslak mendili ile portbebe türü şeylere gerek var mı.

cnm ben burdaki arkadaşların fikri ile port bebe almaktan vazgeçtim sıcak tutar çok diye ana kucağı var
ıslak mendil aldım ama kursta en güzeli pamuk ve su ile temizlemek olduğunu öğrendim

benim bi tane erkek yeğenim var, annesini oynarken görünce o kadar sinirleniyo ki, ağlamaya başlıyo, anneee oynama diye Bazı çocuklar çok alem oluyolar...

bir şey sorcam kızlar...ben bu haftadan sonra artık ped koymak istiyorum harhangi bir akıntıda rengini anlıyım diye...böyle yapan varmı???

bende de çok fazla akıntı geliyo, günlük bi kaç çamaşır değiştirmektense, zaten siyah kullanırım hep, günlük petlerden kullanıyorum. ebe sık sık değiştirdikten sonra bişey olmaz demişti..

eşimde de bende de heyecan yok pek. Biraz fıtratla alakalı sanırım.. Bebeğimizi görsek herşey çok daha farklı olacak.. Bi de bence biz de hamilelik döneminde çok hassas oluyoruz, eşim bana her konuda yardım eder, bişey söylesem Allah razı olsun hemen yapar. Ama dün küçücük bişey oldu o kadar sinir oldum ki bi ağladım bi ağladım, gün boyunca ağladım sanki Ben hiç hamileymişim gibi davranmadım bu zamana kadar, herşeyi kendim yaptım, eskiden napıyosam öyle devam ettim, eşim de alıştı heralde, bana hiç hamilemiymişim gibi davranmadı, dün onlar filan aklıma herkesin eşi neler yapıyo, o yapmıyo diye bi başladım ağlamaya... Sonra canım kaç gündür elma istiyodu, elma bile almadı diye bile ağladım Ağlayasım varmış heralde sonunu getiremedim... Şimdi rahatladım ama :)

Son düzenleme:
ablası kardeşinin kurabiyelerini yapıyor henüz bitmedi ama ben sabredemedim hemen koymak istedim))
ablamız 17 yaşında...

Eki Görüntüle 744451

çokkk çoook şekerrrr el emeği göz nuru

benim kocada rüyasında beni dövmüş dün gece bende kızmıştım bilinçaltında bana şiddet uygulamak var demek diye meğer bana iyiliği olcakmış canım beniimmmm

pamuk şekeeeeerr melek kokulum memleket kokuluuummm

kızlarr ölçene cihaza göre kg da artı 500 eksi 500 oynuyomuş

ndd canım çook geçmiş olsun ilaç vermediklerine göre hafif bi iltihap sanırım bol su iç yada sulu meyveler ye geçeer inş cumaya

geçen koyanıda gördüm çocuk çok tuhaf duruyordu içinde ama rahattı heral de çünkü uyuyordu:))

bana da portbebede rahat edemez gibi geliyo anne karnında o kadar büklüm büklüm durduktan sonra dümdüz yatması.... dimi amaaaa, bende anakucağında eve getiricem (inşşş yarabbimmm)

daha yeni samimi bi ark.m 40+3 de normal doğum yaptı sıfır sancı sadece 2cm açılma ile...
dr.u daha fazla beklemeyelim bu haftalardan sonra bebek riske giriyor demiş, suni sancı vermişler ve birden çok hızlı bi şekilde açılması olmuş ve 2. ıkınmada doğum yapmış suni sancı çok kötü çok sancı çektim ama doğduğu an çok rahatlıyorsun hele onu görünce herşeyi unutuverdim eve gelince kendim ilgilendim herşeyiyle dedi iinşallah senin de gönlünden geçen hayırlısı ise olsun miraycım

ayy allah razı olsun yaa...
aslında şaka gibi ama başından beri hep şöyle hissediyorum.. burda da defalarca paylaştım hatta... sanki bi gün öylesine bi kontrole gittiğimizde 3-4 cm açılma olmuş olup, suni sancı verilecek ve ben çok da zorlanmadan doğum yapıcakmışım gibi geliyo... rabbim herşeyin hayırlısını versin... tek korktuğum suni sancı çekip sezeryana alınmak... hem öncesinde hem sonrasında acı çekmek istemiyorum... doktorum bana çok inanıyo... ve normal doğum yapabiliceğime çok güveniyo... şartlar böyleyken de neden olmasın demeden geri alamıyorum kendimi... bide çok düşünüyorum çevremde suni sancı verilmiş iki kişi var yakın tarihte ve saatler sonra sezeryana alındılar... ama onlara sıfır açılma ile suni sancı verildi... ve yine de açılma olmadı... mantığım hep şu yönde eğer açılma olursa (az da olsa) suni sancıyla devamlılığı sağlanabilir ama bunca zaman açılma olmadıysa suni sancıyla da zor gibi düşünüyorum... rabbim hayırlısını versin inşallah...

Yarim ben sıfır açıklıkla gittim
suni sancı ile normal dogum yaptım negatif düşünmr
atkadasım ve 2 kişi daha biliyorum sıfır açıklıkla özel neden dolayısıyla sırf suni sancı ile dogum başlatılmış ve taş gibi dogum yapmış bayanlar
basta ben işte

ya ne biliyim işte pek görmedim çevremde duymadım da... bi de suni sancıyla başlatılan doğumların normal sonuçlanma oranı biraz düşük olduğundan korkuyorum %30 u normal doğum olurmuş... ben inanıyorum çatır çatır doğurucam (inşallah)
peki ne kadar sancı çektin ilk doğumunda... ilk doğum bi de uzun sürermiş...

ay bizi özet geçmişsin resmen

cnm allah hepimizin gönlünden geçeni versin

Tüm suyum boşalınca gece 1 de gittik sabaha kadar hemşireler nst ye bağlı açıklık bekledi
sabah doktorum geldi 9 da suni sancı vermeye başladı 14 te tosbik oğlum geldi

oyyyhhh... süpermiş....
peki çok mu dayanılmazdı :18:
Epidural vuruncaya kadar cok kötüydü ama şimdi olda şimdi de kabul ederim hiç tereddütsüz geçip gidiyo dogum olduğu an.. Koy molped i altına çık hastaneden bu rahatlık için 10 saat çekerim suni sancı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…