Artı eksi kiloyu ultrason kağıdının neresinden anlıyorsun bacımonu bende düşündüm de küçücük bebiş konulmaz....
ayy maşallah canım kuzucuğuna. nasıl özeniyorum şuanda bir bilsengerçi biliyorsun zaten aynı yollardan geçtik bizde yaklaşıyoruz sona doğru. çok heyecanlıyım. yıkarken zorlandınmı annenler falan yardım etti mi ? ben çok korkuyorum yıkamaktan çok küçücükler çünkü :18::18:
kızlar bu sabah erkenden kalktık hoşaf gibi bi halde kahvaltımızı yaptık... hemen anneanneyi de alıp hastaneye gittik nst çektirdik... 10-15 dk kaldık... tepişik kızım pek oynaktı maşallahama anasında sancı mancı yok... sonra doktorumuza 2 gece önce acile gittiğimizi anlattık...açılmamızın 2 cm'e ulaştığını ve iki gündür hafif ama çok hafif pembe lekeler gördüğümüzü söyledik... o zaman 3 gün içinde doğum beklenebilir dedi... iyi dedik... ultrasona geçtik... suyu normal - kalp atışları normal çok şükür fakat ölçümlerinde kilosunu geçen hafta gittiğimizde 3350 gr demişti 2 gece önce gittiğimizdeki dr da 3400 gr demişti, ama bugün 3000gr gibi görünüyo dedi... bende nası oluyo dedim böyle farklı çıkıyo... bebek artık iyice kanala indiğinden kafası küçülmüş ve ölçümler buna bağlı olarak değişkenlik gösterir dedi.... korkulucak bişi yok 3300 gr gibi doğacaktır dedi... bi nefes almasına bakıp doğum yakınmı söyliyim dedi...biraz daha inceledi... yok dedi önümüzdeki 3-4 gün doğum beklemiyor... e dedim napıcaz pazartesi 40 hafta doluyo... 41 haftayı bekliycez suni sancı verip doğumu başlatıcaz dedi... bende ben suni sancı istemiyorum dedim... o kadar sancı çekip sonra bi de sezeryana alınmak istemiyorum dedim... zaten suni sancıyla başlatsak bile normal doğum ihtimali %30'dur dedi... bende neden o zaman suni sancı dedim?... miray başından beri normal doğumu çok istiyosun... sende sezeryan yapmayı istemiyorum, şu an bunu düşünüp konuşmaya gerek bile yok.. bebeğe böyle bi enerji göndermeyelim... daha 9 günü var ve ben normal şartlarda geliceğini düşünüyorum suni sancı vericek bile olsam sana 10 saat sancı çektirmem dayanamıyorum dediğin noktada alırım ama bugün değil bunu konuşma zamanı dedi... iyi dedik çıktık geldik eve... babamızın biraz işleri vardı dışarı çıktı... anneannemizde sağolsun ev dip köşe temizledi... bende yemek yaptım o sırada... sonra biraz uyukladım.. kalktım yemek yedik... şimdide pc başı miskinlik modu...
kızlar bu sabah erkenden kalktık hoşaf gibi bi halde kahvaltımızı yaptık... hemen anneanneyi de alıp hastaneye gittik nst çektirdik... 10-15 dk kaldık... tepişik kızım pek oynaktı maşallahama anasında sancı mancı yok... sonra doktorumuza 2 gece önce acile gittiğimizi anlattık...açılmamızın 2 cm'e ulaştığını ve iki gündür hafif ama çok hafif pembe lekeler gördüğümüzü söyledik... o zaman 3 gün içinde doğum beklenebilir dedi... iyi dedik... ultrasona geçtik... suyu normal - kalp atışları normal çok şükür fakat ölçümlerinde kilosunu geçen hafta gittiğimizde 3350 gr demişti 2 gece önce gittiğimizdeki dr da 3400 gr demişti, ama bugün 3000gr gibi görünüyo dedi... bende nası oluyo dedim böyle farklı çıkıyo... bebek artık iyice kanala indiğinden kafası küçülmüş ve ölçümler buna bağlı olarak değişkenlik gösterir dedi.... korkulucak bişi yok 3300 gr gibi doğacaktır dedi... bi nefes almasına bakıp doğum yakınmı söyliyim dedi...biraz daha inceledi... yok dedi önümüzdeki 3-4 gün doğum beklemiyor... e dedim napıcaz pazartesi 40 hafta doluyo... 41 haftayı bekliycez suni sancı verip doğumu başlatıcaz dedi... bende ben suni sancı istemiyorum dedim... o kadar sancı çekip sonra bi de sezeryana alınmak istemiyorum dedim... zaten suni sancıyla başlatsak bile normal doğum ihtimali %30'dur dedi... bende neden o zaman suni sancı dedim?... miray başından beri normal doğumu çok istiyosun... sende sezeryan yapmayı istemiyorum, şu an bunu düşünüp konuşmaya gerek bile yok.. bebeğe böyle bi enerji göndermeyelim... daha 9 günü var ve ben normal şartlarda geliceğini düşünüyorum suni sancı vericek bile olsam sana 10 saat sancı çektirmem dayanamıyorum dediğin noktada alırım ama bugün değil bunu konuşma zamanı dedi... iyi dedik çıktık geldik eve... babamızın biraz işleri vardı dışarı çıktı... anneannemizde sağolsun ev dip köşe temizledi... bende yemek yaptım o sırada... sonra biraz uyukladım.. kalktım yemek yedik... şimdide pc başı miskinlik modu...
kızlar yenidoğan ıslak mendili ile portbebe türü şeylere gerek var mı.
ben de butikbebenin bu kampanyasından aldım, ama hepsiburada da bedenlerin hepsi var galiba. Fiyat farkı da çok fazla değil sanki :)
suzancım bende kına gecelrinde bayan bayana oynarım erkeklerin yanında olmaz diye ama baya döktürürüm bayanlar arsında ama şimdi oğluş müsade etmez heralde ağustosta kv yakın ark oğl düğünü var kınası bayanlıymış baya döktürücem oğluşu babasına veririm ben göbecik atarımmmm ohhh
bir şey sorcam kızlar...ben bu haftadan sonra artık ped koymak istiyorum harhangi bir akıntıda rengini anlıyım diye...böyle yapan varmı???
O da hep öyle diyor, doğsun o zaman anlıycam diyor. Ama bana saçma geliyo, sevinenler heyecanlananlar baba değil mi?
Hamileliğimin başından beri hamileymişim gibi davranmadı hiç. Ben üzüldüğümü söyledim ama değişen bişi yok. Ben belli edemyorum dyor, geçiyor.
Doğduktan sonra muhakkak sevecek ilgilenecek eminim. Ama bende şımarmak, şımartılmak istiyorum.. Hamileyken olmayacaksa bu ne zaman olacak
O da arkadaşlarıyla konuşup konuşup kendini normal görüyo. Erkekler böyle olurmuş diyo. Sanki şart.
Tebrik ederim, Allah bağışlasın. Doğum hikayeni merakla bekliyorum
:) Geçen kızın gelince benim pabucumu dama atarsın sen diyor. Atarım tabi. Tek başıma beklemiş gibiyim 9 ay boyunca.
ablası kardeşinin kurabiyelerini yapıyor henüz bitmedi ama ben sabredemedim hemen koymak istedim))
ablamız 17 yaşında...
Eki Görüntüle 744451
rüyada Dayak görmek
Dayak yemek sevince, bir vesileyle gelecek rızka yahut iyiliğe, Birine dayak atmak ona iyilikte bulunmaya delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Kavga Etmek.)
Rüyasında dayak yediğini gören kimse, iyilik alır. İşinde ve gelirinde artış olur.
Rüyada dayak görmek yardima isarettir. Rüya sinda dayak yedigini görmek, bir isi için birisinden yardim görecegine; kendisinin bir baskasina dayak attigini görmek, o adama yardim edecegine; iki kisinin birbirlerini dövdügünü ve kendisi nin aralarina girerek onlari ayirdigini görmek, ev halki tarafindan sevildigine ve sayildigina; esinin kendisini dövdügünü gör mek, onun ailesi tarafindan bir menfaate kavusacagina delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada dayak yemek, rüya sahibinin üzüntü ve sikintidan kurtulacagina. dayak atmak ise güçlenecegine isarettir.
Dayak yemek sevince, bir vesileyle gelecek rızka yahut iyiliğe, Birine dayak atmak ona iyilikte bulunmaya delalet eder.
rüyada Dayak görmek
:18:Enteresan
o kadar cok dayak yedim ki...
sevineyim bari..
darısı sizin basınıza
ALLAHIM BANA ANNELİK, EŞİME BABALIK DUYGUSUNU TATTIRDIĞIN İÇİN SANA SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN...
Eki Görüntüle 744650
Eki Görüntüle 744651
Teyzeleri günaydınnn biz geldik kızımlaaadoğum fotolarımız geldiii.. paylaşmak istedik sizlerle..
Bebek 17 günde 100 gram almış gözüküyor sadece
onu da boşveeeeerrrr dedi
çbu saatten sonra net ölçüm yapılmaz, takma kafana dedi..
ay hangimiz hamile hangimiz doktor bilemedim
Su aşağıda 2850 yaZıyo ya benim bebek 2480 çıktı..
Bi de kafa 35 hafta bacak 36 karın bilmem kaç...
Kadın hiç telaş yapmıyo, herşey normal herşey güzel deyip deyip sırıtıyor karşımda
Napalım ben de öyle diyim bari
oohh misss bi avuçta benim yerime çıtla özendim valla. manzarayı havayı hayal ettimde şimdişaaanneeee
aaaa ben bile geliyor sandım senin ufaklık. daha niyeti yok demek ki
bekliycez hep birlikte bizim yaramazları
doktor iyi demişse sıkıntı yok bencede. ben bu hafta doktorum yurt dışında olduğu için başka bi doktora yönlendirdi beni kontrol için. nerdeyse 1 hafta geri çıktı 1 haftada da 50 gr almış gözüküyordu. ama doktor normal herşeyi dedi. bende başta çok şaşırdım normalde
hep 1 hafta önden gelen oğluşum 1 hafta geri çıktı. çok takılmadım bende bi sorun yok diyince. zaten kendi doktorumun söylediği daha önemli benim için
senin bebişte beklemede demekki.benim nst de seninki gibiydi. hiç sancı yok bebişin kalp atışları normal.daha gelesi yok oğluşumun.
bu arada idrar tahlilinde bende de enfeksiyon çıktı onu sağlık ocağında yaptırdım. ebe bol su iç dedi sadece ilaç falan vermedi. kendi doktorunada göster sonuçları dedi.cumaya kadar bol su içip bekliycem bakalım inşallah geçer
geçen koyanıda gördüm çocuk çok tuhaf duruyordu içinde ama rahattı heral de çünkü uyuyordu:))
daha yeni samimi bi ark.m 40+3 de normal doğum yaptı sıfır sancı sadece 2cm açılma ile...
dr.u daha fazla beklemeyelim bu haftalardan sonra bebek riske giriyor demiş, suni sancı vermişler ve birden çok hızlı bi şekilde açılması olmuş ve 2. ıkınmada doğum yapmışsuni sancı çok kötü çok sancı çektim ama doğduğu an çok rahatlıyorsun hele onu görünce herşeyi unutuverdim eve gelince kendim ilgilendim herşeyiyle dedi iinşallah senin de gönlünden geçen hayırlısı ise olsun miraycım
Yarim ben sıfır açıklıkla gittimayy allah razı olsun yaa...
aslında şaka gibi ama başından beri hep şöyle hissediyorum.. burda da defalarca paylaştım hatta... sanki bi gün öylesine bi kontrole gittiğimizde 3-4 cm açılma olmuş olup, suni sancı verilecek ve ben çok da zorlanmadan doğum yapıcakmışım gibi geliyo... rabbim herşeyin hayırlısını versin... tek korktuğum suni sancı çekip sezeryana alınmak... hem öncesinde hem sonrasında acı çekmek istemiyorum... doktorum bana çok inanıyo... ve normal doğum yapabiliceğime çok güveniyo... şartlar böyleyken de neden olmasın demeden geri alamıyorum kendimi... bide çok düşünüyorum çevremde suni sancı verilmiş iki kişi var yakın tarihte ve saatler sonra sezeryana alındılar... ama onlara sıfır açılma ile suni sancı verildi... ve yine de açılma olmadı... mantığım hep şu yönde eğer açılma olursa (az da olsa) suni sancıyla devamlılığı sağlanabilir ama bunca zaman açılma olmadıysa suni sancıyla da zor gibi düşünüyorum... rabbim hayırlısını versin inşallah...
Yarim ben sıfır açıklıkla gittim
suni sancı ile normal dogum yaptım negatif düşünmr
atkadasım ve 2 kişi daha biliyorum sıfır açıklıkla özel neden dolayısıyla sırf suni sancı ile dogum başlatılmış ve taş gibi dogum yapmış bayanlar
basta ben işte
eşimde de bende de heyecan yok pek. Biraz fıtratla alakalı sanırım.. Bebeğimizi görsek herşey çok daha farklı olacak.. Bi de bence biz de hamilelik döneminde çok hassas oluyoruz, eşim bana her konuda yardım eder, bişey söylesem Allah razı olsun hemen yapar. Ama dün küçücük bişey oldu o kadar sinir oldum ki bi ağladım bi ağladım, gün boyunca ağladım sankiBen hiç hamileymişim gibi davranmadım bu zamana kadar, herşeyi kendim yaptım, eskiden napıyosam öyle devam ettim, eşim de alıştı heralde, bana hiç hamilemiymişim gibi davranmadı, dün onlar filan aklıma herkesin eşi neler yapıyo, o yapmıyo diye bi başladım ağlamaya... Sonra canım kaç gündür elma istiyodu, elma bile almadı diye bile ağladım Ağlayasım varmış heralde sonunu getiremedim... Şimdi rahatladım ama :)
ayy allah razı olsun yaa...
aslında şaka gibi ama başından beri hep şöyle hissediyorum.. burda da defalarca paylaştım hatta... sanki bi gün öylesine bi kontrole gittiğimizde 3-4 cm açılma olmuş olup, suni sancı verilecek ve ben çok da zorlanmadan doğum yapıcakmışım gibi geliyo... rabbim herşeyin hayırlısını versin... tek korktuğum suni sancı çekip sezeryana alınmak... hem öncesinde hem sonrasında acı çekmek istemiyorum... doktorum bana çok inanıyo... ve normal doğum yapabiliceğime çok güveniyo... şartlar böyleyken de neden olmasın demeden geri alamıyorum kendimi... bide çok düşünüyorum çevremde suni sancı verilmiş iki kişi var yakın tarihte ve saatler sonra sezeryana alındılar... ama onlara sıfır açılma ile suni sancı verildi... ve yine de açılma olmadı... mantığım hep şu yönde eğer açılma olursa (az da olsa) suni sancıyla devamlılığı sağlanabilir ama bunca zaman açılma olmadıysa suni sancıyla da zor gibi düşünüyorum... rabbim hayırlısını versin inşallah...
ya ne biliyim işte pek görmedim çevremde duymadım da... bi de suni sancıyla başlatılan doğumların normal sonuçlanma oranı biraz düşük olduğundan korkuyorum %30 u normal doğum olurmuş... ben inanıyorum çatır çatır doğurucam (inşallah)
peki ne kadar sancı çektin ilk doğumunda... ilk doğum bi de uzun sürermiş...
Tüm suyum boşalınca gece 1 de gittik sabaha kadar hemşireler nst ye bağlı açıklık beklediya ne biliyim işte pek görmedim çevremde duymadım da... bi de suni sancıyla başlatılan doğumların normal sonuçlanma oranı biraz düşük olduğundan korkuyorum %30 u normal doğum olurmuş... ben inanıyorum çatır çatır doğurucam (inşallah)
peki ne kadar sancı çektin ilk doğumunda... ilk doğum bi de uzun sürermiş...
Tüm suyum boşalınca gece 1 de gittik sabaha kadar hemşireler nst ye bağlı açıklık bekledi
sabah doktorum geldi 9 da suni sancı vermeye başladı 14 te tosbik oğlum geldi
Epidural vuruncaya kadar cok kötüydü ama şimdi olda şimdi de kabul ederim hiç tereddütsüz geçip gidiyo dogum olduğu an.. Koy molped i altına çık hastaneden bu rahatlık için 10 saat çekerim suni sancıoyyyhhh... süpermiş....
peki çok mu dayanılmazdı :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?