arkadaslar herkese merhaba..
ben ara ara yazıyordum buraya..
doğum tarıhı 17 temmuzdu oğlumun ama 35+5 de 18 hazıranda dunyaya geldı oğlum..
3000 kg 48 cm doğdu..sabah 8 de suyum geldı anıden 9da suni sancı werdiler malesef acılma olmadı we aksam 18.de sezaryan dogumla oğlum dunyaya geldı..gelişimi hep önden gıdıyordu 1 ay doktor hatta üstüne mı gordun dedi ama imkansız kese we kalp atışları tam zamanında gördük..
sezeryan doğum için bende tavsiyelerde bulunayım
benım cantam cok şükür hazırdı
uc tane pijama takımı koymustum
kendı pijamamı kullanmadım sürekli suyum geldiği için oradan werdıklerı ameliyat önlüğünü giydim cunku gıysenız bıle hemen su oluo sancım gelsın dıye ayakta dolandıgım için 3 kere önlük değiştirdim..
pijamalarım kısa kollu ıdı aslında ben kapalıyım ama gercekten dogumdan sonra su lohusa terı olayı war ya dayanmak mümkün olmazdı uzun kolluya ..
ben tek basına özel odada idim rahattım misafir geleceği zaman uzun kollu pijamamı gıydım ama çok önemli birşeyi unutmusum pijamamın kolları yukarı sıvanmıyordu we tansiyon olcumu yapamadılar o yuzden cıkarmak zorunda kaldım sizde buna dıkkat edın bence..
hasta bezı yada pede gerek kalmadı cunku hastaneden werdıler hatta fazladan ew ıcın bıle werdıler ama sezeryanda o kadar cok kanama olmuyo yogun gunler ıcın olan ped rahatlıkla yeter..
terlik ıkı tane götürün bence biri doğum öncesi rahat birşey biri de sonrasında gıymek ıcın şık birşey (
ama tabı şişliğiniz indi ise bnm hala tam olarak ınmedi..
ameliyat sonrası ılk kalkma olayı biraz zor sadece gerısı cok kolay..
bn epudral sezeryan oldum hepinize tavsiye ederim ne bas nede bel ağrısı cektım..
onun ilk ağlamasını duymak sonrasında kokusunu içime cekmek butun ağrılara degerdi..
bebek için de onlara hastane cıkısını weerdım
ertesi gunde baska bı takım kullandım bebeğime yanı ıkı takım cok rahat yetiyo..
sarılık sonradan cıktı 5 gun sonra bı gun daha hastanede yattık oyle birşey olursa yanınıza cok bez alın hem hassas oldukları ıcın hemen bez değiştiryorsunuz hemde cok yapıyorlar (
bebeğiniz için yazda olsa mutlaka guzel bi battanıye götürün biz hastane cıkışının battanıyesını almıştık sadece ama hemşireler kalın bi tane daha istedi ewimiz yakındı eşim hemen getirdi..
anne sıcagından cıktıgı ıcın üşürlermiş..
ben doğum yaptıgım gece sabaha kadar uyumadım emzırmek ıcın cok şükür sütüm hemen geldı ama sakın wazgecmyın öğrenmelri zaman alıyo bırazda can yakıo
doğuma gıdınce zeytinyağını sürmeye basladım bebek her emdıkten sonrada sürdüm krem falan gercekten hıkaye kızlar zeytınyagı yumusacık yapıo uzerını de tülbentle kapattık şimdi ne yara war ne sızlama..
kendınıızı motıwe edın hemen iyi olup bebegime bakacagım bu agrılar gecıcı deyın..
ben 3.gun kardesımın nişanı wardı köy yolculuğu yapmak zorunda kaldım..
sabırsız kuzumla bırlıkte cok şükür atlatık pozitif düşünce gercekten cok önemli..
bol bol yatıp dınlenın şimdi uykusuz geceler gercekten kapıda (
ben saat kurup ıkı saatte bır kalkıyorum emzırmek ıcın bunyem yavas yavas uyanmaya alışıyo ilk 3 gun hıc uyumadım heyecandan artık sayıklamaya baslamaıştım annemın zoru ıle uyudum..
cok cok cok muhtesem bı duygu hıckırsa bıle ıcım tıtrıyo..
Rabbım herkese bu harıka duyguyu nasip etsinnnnnnnnn
inş,allah faydalı olmuşltur yazdıklarımmm..
saklambaç oynuyo benim prensesim teyzesi
arkadaslar herkese merhaba..
3000 kg 48 cm doğdu..sabah 8 de suyum geldı anıden 9da suni sancı werdiler malesef acılma olmadı we aksam 18.de sezaryan dogumla oğlum dunyaya geldı..gelişimi hep önden gıdıyordu 1 ay doktor hatta üstüne mı gordun dedi ama imkansız kese we kalp atışları tam zamanında gördük..
kendı pijamamı kullanmadım sürekli suyum geldiği için oradan werdıklerı ameliyat önlüğünü giydim cunku gıysenız bıle hemen su oluo sancım gelsın dıye ayakta dolandıgım için 3 kere önlük değiştirdim..
pijamalarım kısa kollu ıdı aslında ben kapalıyım ama gercekten dogumdan sonra su lohusa terı olayı war ya dayanmak mümkün olmazdı uzun kolluya ..
ben tek basına özel odada idim rahattım misafir geleceği zaman uzun kollu pijamamı gıydım ama çok önemli birşeyi unutmusum pijamamın kolları yukarı sıvanmıyordu we tansiyon olcumu yapamadılar o yuzden cıkarmak zorunda kaldım sizde buna dıkkat edın bence..
hasta bezı yada pede gerek kalmadı cunku hastaneden werdıler hatta fazladan ew ıcın bıle werdıler ama sezeryanda o kadar cok kanama olmuyo yogun gunler ıcın olan ped rahatlıkla yeter..
terlik ıkı tane götürün bence biri doğum öncesi rahat birşey biri de sonrasında gıymek ıcın şık birşey (
bn epudral sezeryan oldum hepinize tavsiye ederim ne bas nede bel ağrısı cektım..
onun ilk ağlamasını duymak sonrasında kokusunu içime cekmek butun ağrılara degerdi..
ertesi gunde baska bı takım kullandım bebeğime yanı ıkı takım cok rahat yetiyo..
sarılık sonradan cıktı 5 gun sonra bı gun daha hastanede yattık oyle birşey olursa yanınıza cok bez alın hem hassas oldukları ıcın hemen bez değiştiryorsunuz hemde cok yapıyorlar (
bebeğiniz için yazda olsa mutlaka guzel bi battanıye götürün biz hastane cıkışının battanıyesını almıştık sadece ama hemşireler kalın bi tane daha istedi ewimiz yakındı eşim hemen getirdi..
ben doğum yaptıgım gece sabaha kadar uyumadım emzırmek ıcın cok şükür sütüm hemen geldı ama sakın wazgecmyın öğrenmelri zaman alıyo bırazda can yakıo
doğuma gıdınce zeytinyağını sürmeye basladım bebek her emdıkten sonrada sürdüm krem falan gercekten hıkaye kızlar zeytınyagı yumusacık yapıo uzerını de tülbentle kapattık şimdi ne yara war ne sızlama..
kendınıızı motıwe edın hemen iyi olup bebegime bakacagım bu agrılar gecıcı deyın..
sabırsız kuzumla bırlıkte cok şükür atlatık pozitif düşünce gercekten cok önemli..
ben saat kurup ıkı saatte bır kalkıyorum emzırmek ıcın bunyem yavas yavas uyanmaya alışıyo ilk 3 gun hıc uyumadım heyecandan artık sayıklamaya baslamaıştım annemın zoru ıle uyudum..
Öldürdün beni ağlamaktan, hala ağlıyorum gözyaşlarım durmuyor. Allahım seni ve oğlunu korusun sağlıkla geçsin tüm ömrünüz , Allah'a emanet olun hayırlı olsun tebrikler...canlarım benim umarım hepiniz bir avazda alırsınız kucağınıza bebeklerinizi. hani dedim ya ben memleketeyim eşim gelsin öyle doğum yapayım diye evet aynen öyle oldu. salı günü akşam eşim geldi yemek yedik vs yattık sabah 5 te wc gittim nişan gelmiş. o kadar heycan yaptım ki doğru eşimi kaldırdım hastaneye gittik. ebe baktı evet nişan ama açılma yok dedi. 8 de doktor gelecek baksın dedi. doktor baktı seni bu gün müşade altında tutalım dedi ve beni hastaneye yatırdı. normal doğum yapabilirsin dedi bebek 3300 dedi. eve geldim duş aldım abdest aldım yattım hastaneye. serum taktılar bu ne suni sancı mı dedim yok beslemek amaçlı dediler çarşamba ikindin 6 gibi serum taktılar ve benim 8 gibi suyum geldi ama size anlatamam çeşmeden akar gibi yani size diyeceğim orkid asla tutmadı hemen hastane bezi takıldı. sonra ebe tekrar baktı 1,5 cm açılma var yarın sabaha anca doğar dedi. akşam 10 da öyle sıklaştıki sancılar 2 dk demeden girdi. akşam 10 dan sabah 6 ya kadar 4 cm açıldı. sabah 6 dan da 8 e kadar 3 cm oldu toplam 7 oldu. doktor geldi açılma güzel gidiyor öğlene kalmaz doğum dedi. ama ben öğlene kadar olan sancılara dayanmadım çok zordu. beni sezeryan alın dedim doktor almam 7 olmuş sıkı dişini dedi. birde bana kızdı bağırma herkes doğum yapıyor anne olacaksın ağrısız doğum mu olur çekeceksin diye sonra bende ona bağırdım moralim bozuldu kalbim sıkıştı tabi tansiyon düştü hemen beni oksijen tüpüne bağladılar oğlumunda kalp atışları düştü bu arada. izlemeye aldılar sancıdan geçtim oğlum için dua etmeye başladım. tabi bu arada öğleni geçti saat perşembe oldu 13 ama hala açılma yok 7 cm de çakılı kadı. ardından tekrar baktı yok dedi açılmıyor alın bunu sezeryana beni 14 de sezeryana hazırladılar. belden aşağımı uyuşturdular anestezi doktoru benle sohbet etmeye başladı bir anda oğlumun sesini duydum . inanın o an tüm acılarım bitti ağlamaya başladım. hemen gösterdiler onu götürdüler çocuk doktoruna ben kaldım orda. sonra benim dikişler olduktan sonra sedyeye yatırdılar oğlumuda bir hemşire kucağına aldı doğum hanenin kapısı açıldı . karşıda eşim annem kv kp babam ve kardeşim vardı eşimi gördüm oğlumuzu gördün mü dedim gördüm çok güzel dedi hepimiz ağladık. odaya geldik hemen hemşire göğsümü açtı hadi em bakalım dedi ben başta sezeryan olmadığım için normal sancı çektiğim için hemen süt geldi.
şimdi detaylara gelelim sezeryana beni alırken doktora siz bana kzıdınız dedim oda ben seni ceseratlendirmek istedim dedi güldü. hemşire sezeryan nedeni ne diyelim dedi dooktorunu yarı yolda bırakan vsn deyin dedi ben bırakmadım sizi açılmadı dedim. çünkü bana 7cm den sonra suni sancı verdi sancılar nst de ful çıktı ama açılma olmadı dayanamadım ve bebek 3300 değilmiş 3900 muş bebek ondan gelmedi çatı dar bebek büyük olduğu için yani normal sancı çekme nedenim doktorun azizliği oldu yani ben normal için uygun değilmişim. sonra doğumdan sonra geldi espiri yaptı anne oldun bak ne yakışıklı oğlun dedi ama hiç umursamadım.
kızlar o kadar güzel şeyler yaşadık ki sizinle emin olun hepiniz değerlisininiz benim için umarım sizde benim çektiklerimi çekmez bir avazda doğurusunuz :) ama kızlar o doğum anı ve kapıda eşimin beklemesi sedye ile gelirken seni seviyorum bana hayatımın en güzel ve onurlu duygusunu yaşattın demesi ve bana bakan oğlum herşeye değer. arada yine size yazacağım sormak isteyen olursa geçmişi okuyamam belki özelden yazsın kızlar. öpüyorum şimdi
kızlar bugünkü kod neydi ya kımse yazmamış bende temızlık yaparken unutmuşum izlemeyi.
kızlar bugünkü kod neydi ya kımse yazmamış bende temızlık yaparken unutmuşum izlemeyi.
merhabalr bıs bır bakalım dedık kv.k.b var evde kocıs de evde derken bakamadık sıze hayırlısı bakalım sancılarr dusensız gelemye devam kv dıyo artık ben gerı gıdeyım dogm anında gelırım bahcem mahfolduu susuz kaldı fılan oglunun gelesı yok dıyo bende sen bılrısın(olurr)dıyorum hayırlısı bakalımm
gecmsıe bakalım doguran varmıı:44:
ısnl da nerdeeeeeeeebuyur gel canım iki hamiş hamiş gezeriz
ısmınız hayılrlı olsun ınsl canım benımm saglıcakal buyuturuz ınsl apl lerımızıııııııııııııiyi geceler hanımlar... biz geldik Ahmet Alp' im leilk defa oğluşum değil ismiyle yazıyorum artık kararımızı verdik.. 2 gündür çok yorulduk yoğun bir şekilde temizlik vardı evimizde boyamız felan hepsi bitti sağolsun teyzelerim annem bugün son haliyle diptırnak bitirdiler.. dün ayrıca kontrolümüz vardı.. tosuncuğum maşallah 2 hafta önce 2600 ken tam 14 günde 800 gr alarak 3400gr olmuş doktor dahil hep birlikte şok geçirdik.. kilosu 10 gün öne geçmiş ve tahminen çok tatlılı beslenmissin dedi doktorumuz kii aynen öyle oldu boyumuz 50 cm.. pazartesi nst kan tahlili ve tokluk şekeri istedi sonucları al gel gün belirleyelim dedi kalakaldıkkkk.. suyumuz alt sınırda gelişimi çok iyi beklememize gerek yok normal doğum için gün konusalım dedi herhalde suni sancı ile düşünüyo ama ben sormadım nasıl olucak normal doğum için gün vermek diye.. sezeryan istiyorum dedim.. bide 3-4 gündür çok yavaş hareket etmesinden şikayetci olunca gece gündüz ne zaman istersen git acilde nst çektir dedi.. dışkımız oluşmuş yapıp yiyebilir kordon dolanabilir (suan için bir sıkıntı yok tabiki) son zamanlarda bu sıkıntılar var dedi bizi korkuttu.. :18::18: ve sabahtan beri hep dışkısını yiyen bebek hikayeleri duyuyorum midesini yıkıyorlarmış.. eşim çok pimpiriklendi.. ve çarşambaya istiyo tabi bişeyin olucağı varsa mutlaka oluyor ama biz 3 sene tüp bebek aşılamalarla uğraşıp olmayınca (herşeyden vazgecmişken tedaviye ara verdikten 8 ay sonra normal yolla süpriz bir şekilde oldu) son dakikaya kadar beklemek istemiyoruz.. çarşamba yada perşembeye gün isticez kısmetse.. bol bol dualarınızı bekliyorum üzerimizden eksik etmeyin lütfen..
şimdi biraz geçmişe bakıp uyucaz çok yorgunum herkes gitti hemen koştuk buraya yarim, suzan naptı çok merak ediyorum doğuran var mı bakalım..
ben sureklı arada bırde cıkarım ama hamsılıkde 3.bu elektırık yoktu dr donusdede cıkmısıtm heheben o pembeligi ancak ruyamda gordum(
oy yerim ablasını maasallah
canımj ya sık degistir ya da ic camasırın acık renkli olsun onu da sık degistirmek iyidir gerci
oy maasallah 41,5 kere, allah esirgesin
canım kolay gelsin tez zamanda bitirirsin ins.
akıllıdır o akıllı, ins canm hepsi saglıkla zamanı gelince dogacaklar kucaklarımıza atlayacaklar...
ben hayatım boyunca 7 kat cıkmamısımdır sanırım, popomu kaldıramadıgımdan :)) ha ama urfa kalesine ve mersin cennet cehennemde cehennemin merdivenelrinden inip cıkmıslıgım var sanırım 650 basamaktı
bana da hastanede var dediler pompa, ama biberon ve emzik bulundur dedi deneymli arkadaslar
canım benimki de her seferinde ortalama 10 gun geri cıkıyrdu ama dr cok sakin normal dogumicin iyi falan diyordu, bugun gittigimizde de en son usg den daha zayıf cıktı 10 gun onceki muayenede 2850 gibi birseydi bugun 2700 cıktı takma kafana 400gr yanılma payı var tam olcemedigindendir dedi falan acayip rahat adam acaba pimpirikli olsa daha mı iyiydi bilmiyorum ama neticede salak degil alınabilecek bir onlem olsa soyler herhalde
bana ikisini de al dediler, portbebe degil de anakucagı gotur donuste cocugu icine bindirirsin dediler
maasallah tatlım, sen bii dogur da sıra bana gelsin :))
bana da dr bugun aynısını dedi, salı gel nst ye cumaya bi kontrol daha eger haftaya pazartesine kadar yani 41. hafta dolana kadar dogurmazsan suni sancı verecegiz dedi, bi de ekledi epidural ister misin diye- son bir aydır her seferinde soruyor ben de kararsızım basagrısı %1 ihtimal dedi ama sanırım suni sancı olursa epidural istemeyecegim gerci normalde de istemeyi duusnmuyorum neyse iste oyle
ay ben de son on gundur cok agladım sanırım hemhormonlar hem de heyecan stresten kaynaklı
epidural tavsiye ediyor musun? peki suni sancı+epidural zorlastırmıyor mu dogumu sence?
canım ebeye soyle de kendisi olmayacak mı ki dogumda? bence sıkma canını hayati risk gorse hemen sezeryana alırlar
allah bagıslaısn tekrardan cnm benım ınsl saglıcakla buyut bebeıgnı darısı catırr catıırrr bıse ınslyanınıza mutlaka etek alın doğum hanede onu giydiriyorlar çünkü en kolay o masaya inip çıkarken. hasta bezi mutlaka alın can bebe kilot şeklinde olanlar çok iyi. doğum anında su gelince doğumdan sonrada 2 gün lazım oluyor sonra zaten orkid rahatlıkla yeter size beze gerek yok. göğsüme en baştan beri krem sürüyordum ama çatladı muhakak zeytinyağı alın yanınıza. birde ben verdim hurma suyu oğluma şimdilik sarılık yok ama zaten bi 5 gün sonra belli olurmuş takip ediyorum.
canım sancıların artmaya devam ınsl gusel haberını alırız benım de var ama onemsemıyorum yarın dr gıderım buyuk ıhtımalllvsn gözün aydın allah analı babalı büyütsün... hayırlı evlat olsun inşallah...
kızlar bugün belden vuran sancılarımız var... biraz da sümükümsü bişiler gelmeye başlıyo gibi... anneme gösterdimbugün yarın doğurursun sen diyo kocakarı annem gelmesin diyodum ama iyiki gelmiş... bu ağrı başladığı anda biz hemen hastaneye giderdik noluyo diye... annem sağolsun rahatlatıyo beni.... neler yapmam gerektiği konusunda yönlendiriyo...pek fazla yatmama oturmama müsade etmiyo... evin içinde dolanıp duruyorum... kızım bugün biraz daha aşağıda... hayırlısıyla kurtulalım inşallah her birimiz... şimdi gidip annemle buzluk poğaçalarından yapıcaz.... sizleri öpüyoruz... olası bir doğum durumunda aylizin babası sizi haberdar edicek inşallah...
ALLAH Bagıslasınn canım bnım ınlsallah hayırlı evlat lar olsunlarrarkadaslar herkese merhaba..
ayy ınsl cnm yaa sagıcala vaktı gelınce dua ıle nsl:)) ayh artk sız dogurunda bızde doguralım yahu sızrayı bozmayalım dıoruz ama yeter daha :)))
canım bakmıştı çatın uygun demişti ama değilmiş.cnmmm allah analı babalı buyutsun ınssss :)))) catı darlıgına onceden bakıolar tatlım sana bakmadılar heralde olsun gectı bnlar atrk oğlusunla eşinle kocamnnnnn mutluluklar sızeeeee :)
hurmayı suda beklettik ağzına bir kaşık verdik canımKızlar günaydın
hurma suyu nedır?Bilen varsa soylesin.
canım bakmıştı çatın uygun demişti ama değilmiş.
hurmayı suda beklettik ağzına bir kaşık verdik canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?