SAOL CANIM
Benim kesin sezeryan canım...Erken gelmek isterse gene sezeryana alacak...İstemezse 25'ine gün verdi son tarih olarak...
Bizde çubuk çektik bu akşam isim muhabbeti hiççç bitmedi bizdede..Ben Sarp..Eşim Bora diyordu ya....Uzun çöpü ben çektim Sarp olacak yani :) Daha 17 gün var değişmez umuyorum artıkk...
Öptük sizioğluşumla...Face'ten telefonunu yazarsın bir ara haberleşiriz canım...
Merhaba hanimlar.
Gecen gece nisanim gelince hastaneye gittim. Yatisim yapildi. 9bucuk saatlik sanci sonucunda dun sabah 9.25te kizima kavustum. 3400gr 51 cm dogdu. Cok sukur iyiyiz. Hepinizi optuk teyzeleri.
vay anasını sayın seyirciler...sabırsız anneleeeerbende doğsun istiyorum sağsalim kucaklamak istiyorummmm özellikle bu hafta doğsunnnn, dua ettim evrene enerjiyi de gönderdim hadi bakalım . Benim dr dedi ki doğum sancısı oxytocin denen bir hormonun çok salgılanmasıyla oluyormuş bende bu aralar bu hormonu uarmaya çalışıyorum, dr günde 5 kez göğüs ucu kremiyle meme ucu masajı yap dedi özellikle eş yapsa daha iyi oluyormuş, bu hormon emzirirken de salgılanıyormuş hem rahimi kasarak daha çabuk toparlanmasını sağlıyormuş hemde sakinleştirici etkisi bebeğin emzdikten sonra daha kolay uykuya geçmesini sağlıyormuş.. Bu hormonun çok üretildiği kişilerde empati yeteneği dsha çok oluyomuş vs vs
ohh misss. ağrılar oluo artık kafa aşağıdan çıkacak gibi heranohhhh bee canlar oğlumun odası kıyafetleri çantamız temizliğimiz herbi şey tmm temizlikçide bugün bitirdi temizliğği artık oğlum gelebilir :))
2 akşamdır 40 dk anca yürüyebiliyorum ama canım çıkıyor ağrıdan yaaa öyle baskı hissediyorum ki anlatamam dr da en az bi saat yürüyüş dedi olmuyor ki
allahım analı babalı büyütsün inşallah..tez zamanda toplanırsın inşallah..meraba kızlar nihayet yazıyorum anne oldum darısı başınıza... çok gzel bir duygu... evet bi kızım oldu elhamdlah dnyalar tatlısı... spinal anestezi ile sezeryan oldm narkoz etkisi yaşıorm bi anda ağrlaşıom dün dikişm biraz kanama oldu... biraz fazla gldüm sanrm...dd size şimdlk spinal olcaksanz amalyattan çknca başınız hep dik kalsın ve 2.5 saat snra içmeye başlaynca sakın bol su ve türk kahvesini unutmayn... sezeryan olcaklar korkacak bişi yok ama risk yoksa sakn sezryan olamyn... bnm amalyatta moralm bozldu sağ karndada yapışklk olmş tüpü bağlyacaktı izin vermdm.. şkür saglkla burdaaym güçde olsa... Allah daim yardmcmz olsn.. çkmam lazm çok halszm grşmek üzre...
hayırlısıyla kucuna allırsın inş.bugun dr a gittik burusturdu beyfendı yuzunu cırkın sey:) 3100 gr 50cm olmuş maşallah hersey yolundaymıs persembe tekrar kontrol var drumuz ayın 16 altısında alırız dedı..bakalım çok az kaldıı son on gun çok heyecanlıyım bebegımın durumundan dolayı bazı anneler bılır daha once anlatmıstım sezeryan olucam izmirdeki en ıyı ve en genıs kuvez medıcalparkta oldugu ıcın orda yapıcak drmuz dogumu oglusumda kalıcak bıraz.. hastanede umarım hersey cok guzel olur dualarınıza ıhtıyacım var..sonra doktor kontrolunden joker fln gıttık medelanın göğüs pompasını aldım bana baya lazım olucaklansınoh kaplar fln geldık ewe ama mutluyum hem bebegıme kavusmama az kaldı hem kılosu boyu saglıgının ıyı olması keratanın keyfımı yerıne getırdı .. ... bnd edogum hıkayemı yazmak ıcın heyecanlanıorum opüyorum sızı cok kızlar...
çatlaklarrrcanlar 2 gündür bu yürüyüşler beni mahvetti yaaa galiba alt tarafa doğru baskısı iyice arttı karnımın alt tarafı gerildi de gerildi artık bende çatlıyorum galiba ...
bi de oğlum sabahtan beri sağ tarafıma dayandı kasıldı o tarafta küçük bi tepe oluştu sol tarafım boş neden oldu ki korkulacak bi şey var mı ki :
Kızçelerimmmmm benimmmmmm nasıl da özledim sizleri ve meleklerinizi
B
allahım analı babalı büyütsün inşallah.4 temmuz sabah 5 te kızım normal doğumla dünyaya geldi çok şükür şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyor
maşallah barekallah.. çok tatlı
eşime o kadar gülüyorum ki, buraya da yazmadan geçemedim :) Bizim inş. pazartesi günü sezeryanla doğumumuz olacak, hastaneye gittik, odaları, fiyatını sorup öğrenelim diye, danışmadaki kişiye eşim dedi ki bizim sezeeryanla doğumumz olacak fiyatlarınız ne kadar dedi, adam da resmiyetiniz ne dedi? Eşim de evliyiz dedio kadar güldüm ki, bi de matematik öğretmeni kendisi, beyni çok farklı çalışmaya başladı, doğum stresi sardı eşimi...
gözün aydın bebişin daha beklemek istememiş tez zamanda da kavuşursunuz inşallah birde bir şey sorucam suyun bittiğini sen hissedemedin mi yani sancı felan olmadı mı merak ettim su bitince de bebek hareket edebiliyor mu bu konuda çok cahilim sanırsam
Kızçelerimmmmm benimmmmmm nasıl da özledim sizleri ve meleklerinizi
Beyaz pamuğum,mavişim beşiğinde uyuyor mışıl mışıl.Az önce misafirleri de bitirdik
Kızım minik DURU'm 5 günlük oldu bile.Temmuzun ilk doğumu mu benimki
çok merak ettim de?Bir de biri ALLAH rızası için özelden bana kimler doğurdu diye mesaj atabilir mi?
Size şu beş günlük annelik deneyimlerimle ilgili birşeyler paylaşmak istiyorum:
Kilonuzu dert etmeyin sakın ben 5 kilo verdim bile 8 kilo almıştım
Kesinlikle emzirme sütyeni takmayın emzirme atleti çok daha makul baskı yapıp
saıkmıyor damarlarıBol bol sık sık emzirin çok su tüketin.Emzirmediğiniz takdirde
memeleriniz sızlıyor,yanıyor,ateş yapıyor.Mesela ben bugün kendim için kontrole gitmiştim
Biraz geciktik bizimki yırtmış ortalığı annem de sağdığım sütü vermiş hepsini yalayıp yutmuş
Bol bol dere otu yiyin ki hem süt hem de cırcır olunRahat rahat tuvalet ihtiyacınızı giderin
Eğer memeleriniz sızlarsa el pompası ya da kiralanan makineler ile sağın ve rahatlayın
Meleklerinizin kokularını çekin emzirirken bir eldivenini çıkarıp size temas etmesini sağlayın
Bol bol konuşun mesela kızçem şimdi altını alıyoruz,şimdi süt içiyoruz,şimdi şunu yapıyoruz gibi
Bol bol gülümsüyor benimki bayılıyorum aşığım ben ona.Rabbim hepimizinkini korusun nazarlardan(AMİN)
Mandıralara bile isim taktık biri ayşe diğeri fatma
Bu arada gece ve gündüz 2 saatte bir emziriyorum o kadar dakikim ki geceleri hele asker gibiyim
Yorgun oluyor insan ama emince her derdi unutuyor insan.Ben yine geçmişe dalayım müsade edene kadar
Ve kesinlikle normal doğurunBağırsam da acı çeksem de kıvransam da en çatırından da olsa
doğuruverinnnnDoğum hikayemi yazmak için heyecanlanıyorum ben
4 temmuz sabah 5 te kızım normal doğumla dünyaya geldi çok şükür şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyor
bende en erken ben dıe geldım ama bnm gbı sabahn korunde uyannlarda varmısnasılsınız bakalım. kargalar kahvaltı ederken size bakalım dedik
dün yemek yapmaya die gittik gelemedik. 8.30 gibi geldiler kayganlar hazırlamıştım herşeyi yedik düğüne gittik eksik kalmasın dedik. 10 gibi feri geldik. misafirde getirdik geliyorken. 2 de yattık o yüzden bakamadım geçmişe neyseki çok birikmemiş. herkes uyuyoo sıcak bastı benide.. neysse tekrar uyumaya çalışıım en iisi
gnd kızlar
suyum geldi yarım saat kadar önce biz hast.ye
dualarınızı bekliyoruz
gnd kızlar
dualarınızı bekliyoruz
4 temmuz sabah 5 te kızım normal doğumla dünyaya geldi çok şükür şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyor
Hayırlı olsun canım güle güle büyüt...Sağlıklı olsunda erken gelsin bak aldın bile kucağına...
Ağrının olmamasına sevindim...
canım hafiften ıslaklık hissediyodum ama akıntı sanıyodum ben bide günlül pede geliyodu öle aman aman bi su gelmedi benden.bebek orada yaşayabileceği z-kadar su olduğu sürece yaşıyo benim en son raddindeydi yinede kıpır kıpırdı.dün gittim hastanete yoğun bakım küvezinden normal küveze almışlar gayet iyi dualarınız sayesinde allah razı olsun tez zamanda kurtulun inş.bebek odasında şerbetlik ve şekerlerinide eklim size.
gnd kızlar
dualarınızı bekliyoruz
merhaba arkadaşlar 1 temmuz 07:50 de 2. bebeğim canım kızım almina ırmağı kucağıma aldım...darısı diğer annelere...
doğumum sezeryan oldu oğlum sezeryanle olduğu için doktorlar risk almak istemedi...normal olmak isteyen varrsa 1. sezeryanken hiç hevezlenmesin çok zor....
şuan tamamiyle olmasada acılarım azaldı...bel batmalarım kuyruksokumu ağrılarım sırt ağrılarımın hepsi geçti... şimdi meme ucum acıyor dikişlerim sızlıyosar sadece.....
ve çok mutluyum sağlıkla mutlulukla aldım kucağıma kızımııı...
sezeryande ilk gün çok acı oldu emzirmek falan ama annelere tavsiyem yanlarına bol bol küçük yastık alsınlar emzirmeyi çok kolaylaştırıyor....
sorusu olan varsa yazssııın cevaplamaya çalışırım sevgilerr.......
gnd kızlar
dualarınızı bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?