kızlar ya ben hala doğuramadım bekliyorum :))
canım benim kv doğumdan önce gelip taaa bayramdan sonra gidecekti...annem yengem falanda yanımda olacaktı...allahtan kv ramazanı bahane edip gelmiceni söledi bayramdan sonra gelecekmiş çok şkür...yoksa ben çok gerilirdim onla :18::18::18:şimdi annem yanımda olacak allahın izniyle...çok zor olacak ama hakkımızda hayırlısı artıkYa kızlar bu sıcaklar ve Ramazan telaşında doğumdan sonra sizinle anne veya kayınvalde kalacak mu
kalacaksa tek mi gelecekler esleri ile mi daha dogrusu o şekilde mi kalıyorlar su aanda
ne kadar süre böyle cümbür cemaat yasamayı düşünüyorsunuz
biz salonda daimi klima açıp tüm evi o şekilde sabit serinlikte tutuyoruz
yatılı birileri oldu mu bu olay nasıl olucak bilemedim
salon kapısı ve herkesin kapısı gece yatarken kapanacak sıcaktan isilik çıkarıyor benim oğlum kimbilir bebek ne olucak
izmir de misafir ağırlamak da bi dert ya
napıyosunuz nasıl hallediyorsunuz
biraz geç kaldın canım...nerdeyse doğurucan yahuuuben hiç kullanmadım krem geç mi kaldım ki acaba :44::44:yarın gidip alayım bari
sen ne kullanıyordun canım ??
canım yaa kontrolün nezaman??bi gitsende baksalar açıklık varmı yokmu??allahım yardımcın olsunbenim hala hiç sancım yok gibi. açıklığım var mı bilmiyorum ama suni sancıyla mı başlatırlar ki doğumu acaba?
günaydınnnnnn biz geldik oğluşumla..kahvaltı yaptık ama fazla yiyemedik sıcaklar beni mahvetti kılımı kıpırdatamıyorum...evde çok işim var ama nasıl yapıcam inanın bilmiyorumoğlum sabah tekmelerle uyandırdı ama şimdi tık yok sızdı kalddı galiba anası kılıklı oda uykucu ve tembel olacak ben gibi neyse biraz uzanayımda dinleyeyim hareketlerini..
birde karnım fena hale geldi kızlar sizlerinde ölemi???benim tek bir çatlağım bile yoktu ama şuan bi görsenizçok moralim bozuluyo gördükçe bakmamaya çalışıyorum ama aklıma geldikçecde bölemi kalacak hep diye üzülüyorum benim çatlaklar kırmızlaştı 1 haftada oldu hepsi nasıl olduda bukadar hıızlı yayıldı yaaaa ayrıca kaşınıyo deli gibi kaşımak istiyorum ama daha kötü olur diye tutuyorum kendimi...bakalım annem bişey kalmaz diyo ama ben çok korkuyorum izi kalır diye...beyaz ize yine razıyım ama böle kırrmızı kalmasın yaaaa
sen de doğum olmazsa suni sancı mı düşünüyorsun peki?
gün içinde de sancım yok nst de de hiçbişey çıkmıyor valla bu suni sancı olayı da korkutuyor beni ama hayırlısı ne diyelim...
bebeğin hayırlı olsun canım, sıkıntılı geçmiş biraz... suni sancıyla olsa bile mi normal doğum tavsiye ediyorsun :))))))
nasılsınız bakalım..
biz uyandık kahvaltımızıda yaptık ohhh miss..
bugün teyzemize elbise bakmaya çıkacağız düğünde giyecekmiş. havada bulutlu serin serin gezeriz yağmur yağmaz inşallahh
o dert dünden beri bende de var yaa sağ kaburga özellikle. birde 2 kaburgamın birleştiği yer dokununca bile acıoSon 5 günnKIzlar kaburgam etimi delip çıkacak az kaldı,,iki gündür çok acıtıo canımı,,iyi ki daha önceden bu kadar acımaya başlamamıştı da kendimi teselli ediyorum azcık kaldı diee
günaydın canım. aynen çatlaklar bende de 2 buçuk haftadır falan başladı.hızla yayılıo. beyazlaşıo sonradan. sırf daha fazla çatlamayayım die haftaya falan doğsun istiyorum bi taraftangünaydınnnnnn biz geldik oğluşumla..kahvaltı yaptık ama fazla yiyemedik sıcaklar beni mahvetti kılımı kıpırdatamıyorum...evde çok işim var ama nasıl yapıcam inanın bilmiyorumoğlum sabah tekmelerle uyandırdı ama şimdi tık yok sızdı kalddı galiba anası kılıklı oda uykucu ve tembel olacak ben gibi neyse biraz uzanayımda dinleyeyim hareketlerini..
birde karnım fena hale geldi kızlar sizlerinde ölemi???benim tek bir çatlağım bile yoktu ama şuan bi görsenizçok moralim bozuluyo gördükçe bakmamaya çalışıyorum ama aklıma geldikçecde bölemi kalacak hep diye üzülüyorum benim çatlaklar kırmızlaştı 1 haftada oldu hepsi nasıl olduda bukadar hıızlı yayıldı yaaaa ayrıca kaşınıyo deli gibi kaşımak istiyorum ama daha kötü olur diye tutuyorum kendimi...bakalım annem bişey kalmaz diyo ama ben çok korkuyorum izi kalır diye...beyaz ize yine razıyım ama böle kırrmızı kalmasın yaaaa
biz iyimi olalım yoksa ne bilmiyorum 1 gün kaldı bende tıkkk yoqoh gezin teyzesiyle ama yorma kendini
bizim bebişlerin kimisi pek nazlı çıktı yaff.. benimkide öle olur herhalde. sende sancı açıklık falan yok demi canım. valla yorulmayız inşallah teyzemizde zor beğenir kavga ede ede dolaşırız artıköğle ezanını bekliyoruz kılınca kaçacağız
Ya kızlar bu sıcaklar ve Ramazan telaşında doğumdan sonra sizinle anne veya kayınvalde kalacak mu
kalacaksa tek mi gelecekler esleri ile mi daha dogrusu o şekilde mi kalıyorlar su aanda
ne kadar süre böyle cümbür cemaat yasamayı düşünüyorsunuz
biz salonda daimi klima açıp tüm evi o şekilde sabit serinlikte tutuyoruz
yatılı birileri oldu mu bu olay nasıl olucak bilemedim
salon kapısı ve herkesin kapısı gece yatarken kapanacak sıcaktan isilik çıkarıyor benim oğlum kimbilir bebek ne olucak
izmir de misafir ağırlamak da bi dert ya
napıyosunuz nasıl hallediyorsunuz
Haklısın canım ya inşallah bi aksilik olmaz,iyi düşünelim iyi olsun inşallah.Bizim bebekte tersti, çok şükür çok tatlı bi kızımız oldu, bi sıkıntımız yok, ters doğup büyüyüen birsürü çocuk varmışş etrafımızda kendimizinki de öyle olunca farkettim, hiç bi sıkıntıları yoktu, hatta bi arkadaşım normal doğumla ters doğmuş, hiç bi sıkıntısı yok sağlık açısından. sadece işlerim ters gider benim diyoKimisi de diyo inatçı bebekler dönmez diye ben bi sıkınbtı olacağını düşünmüyorum, böyle düşünüp bebeğinizi de kendinizi de olumsuz etkilemeyin..
günaydınnnnnn biz geldik oğluşumla..kahvaltı yaptık ama fazla yiyemedik sıcaklar beni mahvetti kılımı kıpırdatamıyorum...evde çok işim var ama nasıl yapıcam inanın bilmiyorumoğlum sabah tekmelerle uyandırdı ama şimdi tık yok sızdı kalddı galiba anası kılıklı oda uykucu ve tembel olacak ben gibi neyse biraz uzanayımda dinleyeyim hareketlerini..
Kızçemin AdıURU
Doğum tarihi:01.07.2013
Saat:20.00(Aynı anası gibi)
Kilosu:3370 gr
Boyu:50 cm
Haftalık:38 hafta 3 günlük
Gebeliğim boyunca Medipol Vatan Kliniklerine gittim
Doğumum:Mega Medipol BAğcılar
Ekim ayının sürprizleriyle geldi miniğimizin haberi.Anneciğim ameliyat olmuş gayet iyi geçmiş,kardeşim üniversiteden sonra hemen iş bulmuş ve ben de meleğimle ödüllendirilmiştim.
Rüyama giren rahmetli babaannemin bana müjdelediği meleğimi idrar testiyle yinelemiştim.
Babamıza sürpriz yaparak göstermiştik sonucu.Öyle böyle derken 8 şubatta cinsiyeti belli olmuş ve adını koymuştuk.Harika bir gebelik geçirmiştim.Bol enerji yüklemeli,kusmasız,baş ağrısız ve az kilo almamdı Tam 8 kg almıştım. (Şu an tam 1 haftalık oldu kızçem ve ben 7 kg verdim bile)Eşimin ve ailemin destekleriyle harika bir gebelik süreci geçirmiştim.Mega medipolde 29 haziranda eğitime katılmış orada da belirtmiştim.Eğer her gebeliğim böyle geçecekse ben 3-4 tane doğururum demiştim Aslında adını gebe kaldığım anda bulmuştuk erkek ismi bulmak çok zor geliyordu bize.Gel zaman git zaman şu kontrol bu koşuşturma derken 30 haziran akşamı adet sancısı gibi bir ağrı(ki ben hiç adet sancısı çekmediğim için benzetenlerden yola çıkarak ben de adını öyle koydum)
Ve eşime içimde değişik şeyler oluyor dedim.30 haziran günü Kilyosa kadar gidip,Belgrad ormanlarında bol bol yürüyüş yapmıştık galiba bunun da etkisi çok büyük açılmamın
01 temmuz çatı muayenem vardı.Sabah 10.00 da idi.Erkenden kalkıp wcye koştuğumda pembe
Renkli sümük gibi akıntı vardı adı nişanolmalıydı:18::18::18::26::26::44::44::44:.Heyecanlandım netten o kadar okumama rağmen
Tekrar araştırdım.Doktor saati gelince bir heyecanla muayene oldum ve 2 cm açılmam var deyince yaşasın dedim kızıma kavuşmama az kalmıştı.Saat 14.00 gibi hastaneye yatış yaparsın dedi doktorum nstye bağlan ben o sonuca göre seni ararım dedi.Kendisi ameliyata girecekti ve son ana kadar doğumuma girip giremeyeceği belli değildi:44::44::44::26::26::26::26::26:.Muayeneden çıkınca eşime müjdeledim ve yüzündeki o ifadeyi asla unutamam şaşkın ördeğim benim Hastaneden çıktıktan sonra annemi aldık ve evimize geldik.Çantalar son kez kontrol edildi,annem evi süpürdü,ben bulaşık makinesini boşalttım,kahvaltı yapacaktık onun için çay koydum.Sonra sancılarım artmaya başladı.İlk doğumum olduğu için hiç bir şey bilmiyordum.Rabbime güveniyordum nasıl olsa bir şekilde doğurucaktım ama içimdeki ses beni
Tedirgin ediyordu.Sancılarımı kağıda not ettim sıklaşmıştı ve bebişim çok fazla hareketli değildi.
Saat 13.00 gibi hastaneye yattım ve ebe muayene etti 4 cm açılman var gayet iyi gidiyor diyerek yatış yapıldı.Heyecanlıydık hepimiz Odaya geçtik nstye bağlandım bebişin kalbi,benim sancılarım ekranda belirginleşti..Sancılardan hiç korkmadım taa ki suni sancı verilene kadar.Ama en son sancılarım biraz kuvvetliydi ayakta gezerek,eşimin elini tutarak,annemin belime yaptığı masajla hafifliyordum.Sonra birden yan odadaki kadıncağızın bağrışlarını duydum.Korkmadım diyemem kızçeler çok korktum o an Kadın bağrışlar içerisinde doğumhaneye gitti ve 5 dakika içerisinde ses kesildi ve doğum oldu Çok imrenmiştim Birden şiddetli sancılar tüm belimi kırarcasına arttı sadece o an anneciğim beni kurtardiyebildim.Eşimin suratı sararmıştı Bu arada doktorum da yola çıkmış geliyordu Yola mı çıkmışneden ki???çok heyecanlanmıştım,çok yaklaşmıştım kızçeme Açılmam artsa da suni sancı yedim çünkü bebişin kalp atışları 100den aşağıya düşünce hemen doğuma aLdılar.Ne bileyim aklımda hep yatakta gidesim vardı.Asansöre binecek vedalaşacaktım annemle,aşkımla Odadan çıktığımda kardeşim de bankadan çıktığı gibi hastaneye gelmişti ablacığım ne yapıyorsun dedi(erkek kardeşim)Sence dedim.Doğumhaneye gidiyoruz dedim ve canım kardeşim bakakaldı bana.Çünkü sancılarım artınca sessiz de olsa beni duymuştu içeride Ben yürüyerek doğumhaneye girdim tam kapı kapınıyordu ki bana biraz sonra neler olacağını anlarcasına eşime bağırarak aşkım ben gidiyorum diyebildim ve deli gibi el salladım (Şu an bunları yazarken ağlıyorum)O sadece bakakaldı ve ellerini göremeden kapı kapandıİŞTE ARTIK DURU HANIMLA TANIŞMA VAKTİ GELMİŞTİ Eşime,anneme ve görümceme mektup yazmıştım onları bile teslim edemedim diye düşünürken çatala oturdum.Doğumhane hiç umduğum gibi değildi Sanki sarayda doğum yapacağım da Suyum gelmediği için suyumu patlattılar pek bir şey anlamadım sancıları sıklaştı,bacaklarım titredi,terledim,bağırdım,ıkındım(ben hayatımda hiç ıkınmamışım bunu anladım),gözlerimi kapadım ve herşeyi doktoruma bıraktım 40 dakika kadar sürdü doğumum ilk doğumlar daha zor oluyormuş
Ama herşeye değer tam 20.00da dünyaya geldi:80::80::92::92: :118::118::119::119::119::122::122::122::124::124::124:kızçem. Ağlamadı ve çok korktummmm ama herşey yolundaydı.Örtüye sarıp götürdüler gözlerim hep onu takip etti annelik şimdiden tavan yapmıştı.Dışarıda bebek doktoru onu kontrol edip bana verene kadar kapı arasından dikizledim
Ve yanıma gelince çektiğim acı,bağırıp utanmam,ıkınmayı doğumda öğrenmem en güçlüsünden hepsi yaalan oldu Gözlerini açıp bana bakması yetti bile Kendi kendime dedim ki Şükürler olsun yarabbim bugünleri de gördüm.Artık ölsem de gam yememŞimdi diyeceksiniz neden böyle geçirdin diye çünkü ben de kalpte ritim bozukluğu vardı ve ben bunu doktoruma söylemedim.Aşırı stres ve heyecanda çok hızlı atıp ya da yavaş atıp bayıltıyordu Herşeyi göze aldım,risk aldım Sorun sadece ıkınmamda ortaya çıktı kalbim 1 kere güçlü ıkınmaya zorlandı ben anca 3 kere ıkınıyordum o da 1 ıkınmaya değerdi .Neyse geçti gitti sonuç güzel ya biz ona bakalım kızçelerimmmm .Herkes gelmişti kayınvalidem,kayınpederim,görümcelerim,eltim,çocukları,kuzenlerim,akrabalar düğünümüz ne kadar kalabalıksa dışarısı da o kadar kalabalıkmış....ALLAH razı olsunlarrr.Kapı açılıp hepsini bir anda görünce gözlerimmmm dennn yaşlar akıverdiiii çok değerli görümcem elinde kamera beni çekip durdu.Harika bir doğum sonrası videosu olmuş oldu .Sedye ile odama girdim ve kızçem de benim arkamdan gelip bir güzel emzirdimmmmm işte hayatın anlamı buydu 38 hafta 3 gündür içimde büyüttüğüm,nefesimle nefeslenen,benimle beslenip benimle sevinip üzülen,gecenin bir vakti hıçkırıklara boğulan,kıpraşık bol enerjili kızçem kollarımın arasındaydı .Daha ne olabilirdi ki .Annemin suratını hiç böyle görmemiştim herkes bebişe koşarken annem ve eşim beni bekliyorlardı kapımda telaşlı bir şekilde
Annem sen içeride 1 kere doğurdun ben 40 kere deyince anne olmanın nasıl bir duygu olduğunu anladım tekrar tekrar .Kızçemmm gün geçtikçe büyüyor,serpiliyor,topuk kanı,kontrol derken 1 haftayı da yedik..Kirpikleri çıkıyor,kaşları belirginleşiyor ve bu sabah kordonumuz da düştü
Bu arada normal doğumun bu kadar anormal sayıldığı bir ortamda bunu gerçekleştirdiğim için çok gurur duydum kendimle Herkesten tebrikler aldım .Bir doğum hikayesinin sonuna gelmiş bulunmaktayız onlar erdi muradına siz giriverin DOĞUMA
Yatağımızı kurdukAkşamki planı da yaptımm,,pastane evlere getiriomuş pastayı dedim iftardan sonra şu adrese gönderinn,,hihi,,notumu da yazdırdım,,şaşırcak benim aşkım
İftar da yaklaştı,,herşeyimiz hazır sofra kurulcak bi tek,,çok hamaratım çookkk
Sezeryan hiç kolay gelmedi bana, epidural yapıldı bana, ben o kesilmeleri hissettim, zaten epidural vurulurken de kendimi çok kastım o da çok zor oldu. sonra ay ay karnım ağrıyo dedim, beni hemen bayılttılar, sonra bi uyandım çok kötüydüm. Sonra kalkarken çok kötü oldum, allah a şükür bir günde toparlandım hemen, kalktım ama heralde normal doğumu çok istiyodum ondan mı böyle hissettim dedim bilmiyorum, dikişlerim ağrıyo, hala karnım ağrıyo, karnımın şişliği geçmedi, süt gelmedi, mama vermek zorunda kaldık.. İmkanı olan herkes normal doğum yapsın bence..
ogluma ve kendıme olmak uzere ıkı canta yaptım oglumunkıler benmkılerden daha cok oldu kcuuk kucuk ama parca cok
pusetn ustune onuda kapnın onune koyduk hadı baklm hayrlısı
Son 5 günnKIzlar kaburgam etimi delip çıkacak az kaldı,,iki gündür çok acıtıo canımı,,iyi ki daha önceden bu kadar acımaya başlamamıştı da kendimi teselli ediyorum azcık kaldı diee
sıcaaakkkkHastane çantamı hazırlarken sanki tatile gidicekmişim gibi hissettim yaff
bnm evım allhtan serındsarı cıkılmıo vallahı. sen drek tatıle cık 5 gun var nasıl olsa 5.gun gelır dgurusun neolcak
bnm evım allhtan serındsarı cıkılmıo vallahı. sen drek tatıle cık 5 gun var nasıl olsa 5.gun gelır dgurusun neolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?