denemedğim kalmadı canım bunuda deneyeceğimsab simplex diye bi damla kullanıyoruz
demek çikolata gaz yapıyor diyorsun şekerim. bendedevamlı çikolata yiyorum oğluma denemdiğim kalmadı gaz kesinlikle gitmiyor birde çiolata yememeyi denyeyimKızlarrrrr ben geldimmmmmmm
Kızçemi emzirdim çişler kakalar gaz çıkarmalar üst değiştirmeler
derken göğüs arasında uyudu
Hayırlı kandiller ile başlayayımmm geç oldu ama niyet önemli
Bu arada ''beğen''butonu yok ben de
Hepinizin birçok yazısını beğendim ama buton yok
9 sayfalık geçmişi bitirdim ve aklımda kalanlar kendi tecrübelerimce yorumlayayım:
Ama herkeste ya da her annede aynı olacak diye birşey yok ona göre
Öncelikle sadece alttan pırt yapmaları gazını çıakrdıkları anlamına gelmiyormuş
Doktorum bizim için önemli olan içinde biriken gazı ağzı yoluyla atmaları dedi
Çikolatayı kendim test ettim ve denedimmmm ne zaman çikolata yesem
hemen bir huysuzlanma gaz sorunu ve fışkırarak kusma yaşadık.
Fışkırarak kusmanın bir diğer nedeni de aşırı emmesi....
şişen sert olan memelerinizi sağmaya bakın ki kanallar açılsın
taze taze sütler oluşsun
Banyo her vakit yapılabilir...
Ben lohusada öyle korunmadım çetikler,yelekler filan
normal hayatıma döndüm zaten yanıyorum
Çok soğuk şeyler içmeyin ben 9 ay boyunca soğuk su bile içmedim
Ama dondurma yedimSoğuk içecekler bebekte gaz yapıyor
Bebeklerin doyup doymamasını hala anlamış değilim
Ama artık kafama takmıyorum ilk 5 dakikada deli gibi emiyor benim
kuzum sonrası da var ama o ilk an melodili emiyor cukka da cukka gibi
Bakalım 2.ay için gittiğimizde kilo alımı nasıl olacak?Ona göre belli
olacak ve doktorun ilk 5 dakikası doğru mu yanlış mı ortaya çıkacak
Memede uyusa bile gazını çıkarttın
Biz de yok gaz sorunu biz de hıçkırık var ama onu da emişerek hallediyoruz
Geceleri kendisine ninni söylüyo gibi uyuyor kızçemmmm
Dün gece ilk defa rüyasınd aağladı ve ben onun o kadar sesini
duymamıştımmm hemen göbüşünü sıvazladım iç çeke çeke uyudu kızım
Suzanımmmm kızçemmmeee bak
kesinlikle katılıyorum. elma yağı denedim gazason yağı dnedim rezene verdim metsil verdim zinco verdim yom anacım çocuk çatlayacak gaz sorunundan. kendim dolaptan hiç bişey yemiyorum çok dikkat ediyorum süt ve süt ürünleri gaz yapar dediler kahvaltıda peynir bile yemiyorum ama banamısın demiyor yateşekkürler lovelypink... yazdığın bu bilgiler çok güzel ama malesef herkeste çözüm olmuyor demekki... benim kızımın gaz sorunu ciddi boyutta... morarana kadar ağlıyo... hatta nefesi kesilene kadar... ne zeytinyağı masajı kaldı... ne organik yağ karışımları (gazını çıkarmasında yardımcı olurmuş)... ne egzersizi... ne rezenesi... ne kimyonu... denemediğimiz hiçbişey kalmadı... bebeğim 5 dk deliksiz uyumadı gaz damlasına başlayana kadar... keşke bu organik çözümler her birimizin derdine deva olsa ama olmuyo işte kuzum...
eğer kamuda memur iseniz. bir adet çocuğun nufus kağıı fotokobisi, hastaneden alınan dğum belgesinin aslı ve nufus kayıt örneği ile gidiyorsun kurumuna tabi evlilik cüzdanıda lazım seri nosuna felan bakılıyor. ikinizde memur iseniz sadece biriniz yapacak bu işlemiKıslar doğum parasını almak için hengi belgeler gereklı bılen var mı
Ne yapmamız fgerek
ya ben almadım sağma makinesi devamlı emziriyorum işe başlayınca alyım demiştim şimdi alsam mı bilemedim.sağma makinanın var mı. eğer gün içinde göğsünü sağarsan süt kanalları açılır bebişte daha kolay emmeye başlar. sen yinede emzirmeye çalış canım kesilmesin sütün.
canım ben kullanıyorum zinco önce metsil kullandım faydasını görmedim sonra zinco ya başladım oda pek fayda etmedigaz mı tuz mu bılmedım yaa
kıslar esım znco adlı gaz ılacını aldı geldı karnını az cok doyumustuk verdım 4 damla 3 er ogun yazıyor 4 damla verdık eısmle ayagımda salladım agzınada emzıgı verdım uyudu sımdı besıge koydum ınsl rahat bır uyku uyur yaa cok yorgun ve bıtkınımm basım cok agrıyoo ınsl gecer ılaca gerek kalmaz kı salıda memlekete gıdıyoruz esımde bende tedırgınız ya ordada böle olursa??dıyeı ınsl kı olmaz
dua ıle hayırlı kandıllerrrrrrr
bu arada eltım usutmustur dıyo kaka rengımız dunden berı yesıl..de o yusden karnına ve sırtına bez ıtısıp koydum ınsl oda fayda gosterır yaaa
denemedğim kalmadı canım bunuda deneyeceğim
demek çikolata gaz yapıyor diyorsun şekerim. bendedevamlı çikolata yiyorum oğluma denemdiğim kalmadı gaz kesinlikle gitmiyor birde çiolata yememeyi denyeyim
kesinlikle katılıyorum. elma yağı denedim gazason yağı dnedim rezene verdim metsil verdim zinco verdim yom anacım çocuk çatlayacak gaz sorunundan. kendim dolaptan hiç bişey yemiyorum çok dikkat ediyorum süt ve süt ürünleri gaz yapar dediler kahvaltıda peynir bile yemiyorum ama banamısın demiyor ya
eğer kamuda memur iseniz. bir adet çocuğun nufus kağıı fotokobisi, hastaneden alınan dğum belgesinin aslı ve nufus kayıt örneği ile gidiyorsun kurumuna tabi evlilik cüzdanıda lazım seri nosuna felan bakılıyor. ikinizde memur iseniz sadece biriniz yapacak bu işlemi
ya ben almadım sağma makinesi devamlı emziriyorum işe başlayınca alyım demiştim şimdi alsam mı bilemedim.
canım ben kullanıyorum zinco önce metsil kullandım faydasını görmedim sonra zinco ya başladım oda pek fayda etmedi
süt parası yaniidevetın herkese ödedogı pra buu
senn dedıgın sam smlex adlı ılac bzm eczanade yokmus esım aradıda sımd ıs zınco adlı ılaca gottı oglum durmuyoooooooooo:44::44:
geçmiş olsun canım.inşallah gaz sıkıntısı geçer iyileşir.gerçekten gazlı bebek çok zor.bazen hiçbirşey fayda etmiyor.birde titreşimli anakucağı alıp dene belki işe yarar.Allah yardımcın olsun kızına şifa versin.öptüm minik aylizi
bendede aynı canım memelerim yumsak ole sağıp buzluğa atacak kadar yok ama oğluma yetiyor ilerde daha cok sut ıstıcekler ınsallh artar
ya benimkide aynı anlattığın gibi, bende ilaç vermek istemiyordum ama bölede uyku yok çocukta devamlı sıkıntılı, kullanıyorum valla bir aydır, gazlı durumu bitince ilacada ihtiyacı kalmıcak kendiliğinden diye düşünüyorum napıyım? evet ilaç iyi bişi değil ama böle göz göre görede yawruma eziyet etmek akıllıca gelmedi bana, dün akşam vermedim sabahı sabah ettikkızlar sabah 6:30dan bu yana ıkın ıkın öldü kızım.yarım saatlik uyku uyyuyor ıkınarak uyanıyor.sık sık meme arıyor.gece 3te yaptı en son kakasını.bacaklarını çekiyor,ıkınıyor uyuyup uyanıyor.ama emerken gazını da ağızdan çıkarıyor.homurdana homurdana uyanıyor şuan.şimdi bu aynı zamanda gaz sancısı mı? sab simplex işe yarar mı yaa.vücudu ona alışmasın da istiyorum.ne yapsam bilemedim :26:
valla uyuduğu zaman uyandırmıyorum ben geçen bi dr. bebeklerin günde 1 yada iki defa aralıksız 4 saat uyku uyumalarının normal olduğunu söledi zaten acıkınca kendiliğinden uyanıyo, yani ben uyursa uyandırmıyorumKısla
kaç saatte bir emziriyorsunuz
ahu kuzu 4 saat uyanmıyo ben de ellemiyorum.. Hata mı yapıyorum sizce
Kısla
Canımm Aventin geniş ortodontik olanını mı normali mi??
annişler nasilsiniz biz kırk ucurmaya gidiyoruz babamizin isyerine hepinizin kandili mubarek olsun Allah dualarimizi kabul etsin yazmelekleri yavrun pek tatli maasallah ..sizi ve cücüklerinizi opuyoruz kızımla
Kızlar süt durumlarınız ne alemde memeleriniz sert oluyo mu benim ilk zamanlarda çok sertti süt acı bile yapıyordu şimdi sertlik yok şutum azaldı diye korkuyorum ama bebeğimi her emzirdigimde ağzında süt var ac gibi ağlamıyor ve meme ucundan süt dalmıyor ağzından çıkarına. Lütfen cevap yazın sizde durumlar nedir kendimi rahatsız hissediyorum
kızlar 11 günlük bebiş kabız olabilir mi ?:44::44:
oğlum dün geceden beri kakasını yapmadı. sadece bikaç kere pırtlattı çok az kaka vardı bezinde. gündüz yine çok gaz sancısı vardı. masaj yaptım yıkadım. bol bol emzirdim. annemle birlikte salladık en son battaniye içinde sonra da yıkayıp emzirince anca uyudu oğlum. bir daha sancısı olmadı ağlamadı ama hala kakasını yapmadıne yapsam bilemiyorum.
Merhaba Kizlar,
Araniza yeni katildim. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Umarim herkesin sagligi yerindedir.
Ben de 20 Temmuz'da sezeryanla dogum yaptim. Sizlere sorum aranizda korse kullanan var mi? Varsa hangi model kullaniyorsunuz. Baktiklarim genelde sortlu olanlar onlari da giyip cikarmak zor olsa gerek. Malum durmadan tuvalete tasiniyoruz. Bir de bel korsesi denen modelleri gordum. Ama sanki oturup kalkarken kivrilirmis gibi geldi bana. Korse kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum. Marka, model fiyat bilgisi.
Herkese saglikli gunler
ay nerde cnm ya bebegıme kım bakıcakk pöffffffffbaşağrısı uykusuzluktandır canım. birazcık uyumaya çalışsan iyi olcaksın aslında
ayy dogrumu ben bayram cıkosundan goturuyom aradadaKızlar geçen kuzenimle konuştuk.3 hafta oğlumdan büyük bebeği var.
Bir gün çok hıysuzlanmış,ağlamış,uyumamış,durmamış.doktoru arayıp sormuş .birkaç soru sormuş sonrasında idrar tahlili vs istemiş.
Kuzenimin bütün tetkikler bittikten sonra aklına gelmiş.doktora o gün 1 paket çikolata yediğini söylemiş.doktor da neden daha önce söylemedin bu kadar işlem yapmazdık,uzun bir süre çikolata yeme,bebeği huzursuz eder demiş.
Sizlerin de aklında bulunsun.
canım bayıldım duuna maasallah sıze yaa cok tatalısınız yaaaaaaaaaaaaaa gozlerınız yakıyor cok sukur yaaaaa bu gunlerı gosterene tecrubelerını not ettım tatlım thanks...Kızlarrrrr ben geldimmmmmmm
Kızçemi emzirdim çişler kakalar gaz çıkarmalar üst değiştirmeler
derken göğüs arasında uyudu
Hayırlı kandiller ile başlayayımmm geç oldu ama niyet önemli
Bu arada ''beğen''butonu yok ben de
Hepinizin birçok yazısını beğendim ama buton yok
9 sayfalık geçmişi bitirdim ve aklımda kalanlar kendi tecrübelerimce yorumlayayım:
Ama herkeste ya da her annede aynı olacak diye birşey yok ona göre
Öncelikle sadece alttan pırt yapmaları gazını çıakrdıkları anlamına gelmiyormuş
Doktorum bizim için önemli olan içinde biriken gazı ağzı yoluyla atmaları dedi
Çikolatayı kendim test ettim ve denedimmmm ne zaman çikolata yesem
hemen bir huysuzlanma gaz sorunu ve fışkırarak kusma yaşadık.
Fışkırarak kusmanın bir diğer nedeni de aşırı emmesi....
şişen sert olan memelerinizi sağmaya bakın ki kanallar açılsın
taze taze sütler oluşsun
Banyo her vakit yapılabilir...
Ben lohusada öyle korunmadım çetikler,yelekler filan
normal hayatıma döndüm zaten yanıyorum
Çok soğuk şeyler içmeyin ben 9 ay boyunca soğuk su bile içmedim
Ama dondurma yedimSoğuk içecekler bebekte gaz yapıyor
Bebeklerin doyup doymamasını hala anlamış değilim
Ama artık kafama takmıyorum ilk 5 dakikada deli gibi emiyor benim
kuzum sonrası da var ama o ilk an melodili emiyor cukka da cukka gibi
Bakalım 2.ay için gittiğimizde kilo alımı nasıl olacak?Ona göre belli
olacak ve doktorun ilk 5 dakikası doğru mu yanlış mı ortaya çıkacak
Memede uyusa bile gazını çıkarttın
Biz de yok gaz sorunu biz de hıçkırık var ama onu da emişerek hallediyoruz
Geceleri kendisine ninni söylüyo gibi uyuyor kızçemmmm
Dün gece ilk defa rüyasınd aağladı ve ben onun o kadar sesini
duymamıştımmm hemen göbüşünü sıvazladım iç çeke çeke uyudu kızım
Suzanımmmm kızçemmmeee bak
maasallah cnm kıscene yaaaaaaaaSelam kızlarrrr
Kızçemin bayramlığını aldık dün. Nasıl sizce:)
Eki Görüntüle 771756
Bu da kızçemin dün çektiğim fotosu
Eki Görüntüle 771758
masaal cnm nısay cım ınsll buyuycekler o gunlerıde gormek dua sı ıleeeee
oyy paşay abak sennnkızlar bebgm ıkı haftada 1 kılo almıs ve 3 cm uzmıs suanda kılomuz 4.800 53 cm boyumuz masallahhhh annesınn sutu yarıo kuzucugmaaa
bde cnnlar bnm goguslerım bı acıodukı sormayın nıe olurmus bıse gorupte yemeyınce sertleşip acırmıs dıkkat edın hamılelık kadar onemlı bebgmı zor emzırdım
drmuzdan bılgıler paylasım sızlerede
bebsm ısılık oldu burda havalar bı acık bı kapalı anlayamdm ve ısılık yaptm yavrumu onn ıcın dr hametan verdı kızarıklıkları ıcınde ama pişiğe iyı gelmezmıs trosdy kulln ddı
sunnet ışimizde sorduk 3 ve 6 aylıkken yapalm ddı hem tamamn sarılıgı gecsın ddı hemde kendını toparlası ddı bde cıgerlerı gelıssın ddı ozmn daha saglıklı olur ddı aklmda yattı 3 aylıkken 10 dkkalıkbı amelıyat gecırceek yavrum bnm yha
fıtıl verdı bıze cok huysuzlandgnda aşidan sonra verrsın ddı sende bebgnde rahatlar ddı bayramdan sonrada 2 aşmz varr
ve bu kadar teyselerı
bız artk banyomuzda aglamıoruz oğlsm sevıcek heralde bnyoyuEki Görüntüle 771786
ablamın zıllısı ve oğlşm teyselerı
ınsl bısde eder cnm yaaadenemedğim kalmadı canım bunuda deneyeceğim
demek çikolata gaz yapıyor diyorsun şekerim. bendedevamlı çikolata yiyorum oğluma denemdiğim kalmadı gaz kesinlikle gitmiyor birde çiolata yememeyi denyeyim
kesinlikle katılıyorum. elma yağı denedim gazason yağı dnedim rezene verdim metsil verdim zinco verdim yom anacım çocuk çatlayacak gaz sorunundan. kendim dolaptan hiç bişey yemiyorum çok dikkat ediyorum süt ve süt ürünleri gaz yapar dediler kahvaltıda peynir bile yemiyorum ama banamısın demiyor ya
eğer kamuda memur iseniz. bir adet çocuğun nufus kağıı fotokobisi, hastaneden alınan dğum belgesinin aslı ve nufus kayıt örneği ile gidiyorsun kurumuna tabi evlilik cüzdanıda lazım seri nosuna felan bakılıyor. ikinizde memur iseniz sadece biriniz yapacak bu işlemi
ya ben almadım sağma makinesi devamlı emziriyorum işe başlayınca alyım demiştim şimdi alsam mı bilemedim.
canım ben kullanıyorum zinco önce metsil kullandım faydasını görmedim sonra zinco ya başladım oda pek fayda etmedi
yok cnm dogru olan o sarılık rıskı yoksa acıkınca uyanıyor zaten bende öle yapıyomm tecrubelı eller soledıı yoksam bende st tutuyordumm pöffffffKısla
esım ssk nın bınasından aldı sanırım gene sorayım aksı bırsey olursa sana yazarım yarım cım benn ınsll ınsl bısde yarar yaa :44:zinco bzde işe yaramadı..
bide sgk ya mı gitmek gerekiyo bu süt parası için...
Merhaba Kizlar,
Araniza yeni katildim. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Umarim herkesin sagligi yerindedir.
Ben de 20 Temmuz'da sezeryanla dogum yaptim. Sizlere sorum aranizda korse kullanan var mi? Varsa hangi model kullaniyorsunuz. Baktiklarim genelde sortlu olanlar onlari da giyip cikarmak zor olsa gerek. Malum durmadan tuvalete tasiniyoruz. Bir de bel korsesi denen modelleri gordum. Ama sanki oturup kalkarken kivrilirmis gibi geldi bana. Korse kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum. Marka, model fiyat bilgisi.
Herkese saglikli gunler
Kızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorumnapmam lazım???
Canım ben bel korsesi aldım ama sıcaktan cok takamıyorum açıkçası.Benımkının modeli bu.Bambu.
Eki Görüntüle 771994
Sürekli sıvı tüket.Kan hapı kullanıyorsan o yapar demişti bana doktor.Sürekli kayısı kayısı kurusu ve kayısı kompostosu ile ancak basedıyorum ben.Cok problem olursada osmolak dıye bır surup var onu onerdı doktorum ama mecbur kalmadıkça kullanma dedı. Pilav ekmek patates turunu neredeyse tuketmıyorum.Sureklı su ıcıyorum.
Her sabah kayısı suyu içiyorum duphalac diye bi şurup içiyorum ama yok yapamıyorum
o zaman bır doktora gıt ıstrsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?