2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selaaaam!

Biz cuma gunu evimize geldik, guzel kizim sadece 1 gun yogunbakimda kaldi teyzeleri. Cok guclu oldugu icin ve cok guzel emdigi icin dr teyzesi cikartti hemen, yanimiza verdi :).

Ama sanki yogunbakimda bir gece yalniz kalmanin acisini cikarircasina yalniz kalmaya tahammulu yok. Ben cok cok kucagimda tutup alistirmak istemiyordum ama bu tercih anneden cok bebege aitmis, anladim. Daha 2 gunlukken bile ne istediklerini cok iyibiliyorlar.

Simdi yatarak emzirdim uyuyor ben de onu izliyorum hem de dinleniyorum.

Boyle bi sevgi, ask yokmus gercekten. Hamileyken onu cok sevecegimi biliyordum ama bu kadarini tahmin etmiyordum. Allah hepimizin evlatlarini korusun, isteyen herkese de nasip etsin.

Simdi gecmisi okumaya calisicam bakalim basarBilecek miyim :)

sab simplex diye bi damla kullanıyoruz
denemedğim kalmadı canım bunuda deneyeceğim

demek çikolata gaz yapıyor diyorsun şekerim. bendedevamlı çikolata yiyorum oğluma denemdiğim kalmadı gaz kesinlikle gitmiyor birde çiolata yememeyi denyeyim

kesinlikle katılıyorum. elma yağı denedim gazason yağı dnedim rezene verdim metsil verdim zinco verdim yom anacım çocuk çatlayacak gaz sorunundan. kendim dolaptan hiç bişey yemiyorum çok dikkat ediyorum süt ve süt ürünleri gaz yapar dediler kahvaltıda peynir bile yemiyorum ama banamısın demiyor ya

Kıslar doğum parasını almak için hengi belgeler gereklı bılen var mı

Ne yapmamız fgerek
eğer kamuda memur iseniz. bir adet çocuğun nufus kağıı fotokobisi, hastaneden alınan dğum belgesinin aslı ve nufus kayıt örneği ile gidiyorsun kurumuna tabi evlilik cüzdanıda lazım seri nosuna felan bakılıyor. ikinizde memur iseniz sadece biriniz yapacak bu işlemi

sağma makinanın var mı. eğer gün içinde göğsünü sağarsan süt kanalları açılır bebişte daha kolay emmeye başlar. sen yinede emzirmeye çalış canım kesilmesin sütün.
ya ben almadım sağma makinesi devamlı emziriyorum işe başlayınca alyım demiştim şimdi alsam mı bilemedim.

canım ben kullanıyorum zinco önce metsil kullandım faydasını görmedim sonra zinco ya başladım oda pek fayda etmedi

devlet memurları doğum parası almıyo diye biliyordum alınıyo muymus

Merhaba Kizlar,

Araniza yeni katildim. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Umarim herkesin sagligi yerindedir.

Ben de 20 Temmuz'da sezeryanla dogum yaptim. Sizlere sorum aranizda korse kullanan var mi? Varsa hangi model kullaniyorsunuz. Baktiklarim genelde sortlu olanlar onlari da giyip cikarmak zor olsa gerek. Malum durmadan tuvalete tasiniyoruz. Bir de bel korsesi denen modelleri gordum. Ama sanki oturup kalkarken kivrilirmis gibi geldi bana. Korse kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum. Marka, model fiyat bilgisi.

Herkese saglikli gunler

Kısla
kaç saatte bir emziriyorsunuz
ahu kuzu 4 saat uyanmıyo ben de ellemiyorum.. Hata mı yapıyorum sizce

süt parası yaniidevetın herkese ödedogı pra buu

senn dedıgın sam smlex adlı ılac bzm eczanade yokmus esım aradıda sımd ıs zınco adlı ılaca gottı oglum durmuyoooooooooo:44::44:

zinco bzde işe yaramadı..
bide sgk ya mı gitmek gerekiyo bu süt parası için...

onu da kullanıyoruz güzel teyze...
öptük aylizimle sizi

bendede aynı canım memelerim yumsak ole sağıp buzluğa atacak kadar yok ama oğluma yetiyor ilerde daha cok sut ıstıcekler ınsallh artar

düzelio canım ben farkediyorum tek yan etkisi stress seni üzene mahal verme bol su iç tahin helvası ye ve humananın emziren annelere cayı var onu iç ben öyle yaptım cok sükür düzeliyor...

ya benimkide aynı anlattığın gibi, bende ilaç vermek istemiyordum ama bölede uyku yok çocukta devamlı sıkıntılı, kullanıyorum valla bir aydır, gazlı durumu bitince ilacada ihtiyacı kalmıcak kendiliğinden diye düşünüyorum napıyım? evet ilaç iyi bişi değil ama böle göz göre görede yawruma eziyet etmek akıllıca gelmedi bana, dün akşam vermedim sabahı sabah ettik yok yani mecbur kullanmak zorundayım

Kısla
valla uyuduğu zaman uyandırmıyorum ben geçen bi dr. bebeklerin günde 1 yada iki defa aralıksız 4 saat uyku uyumalarının normal olduğunu söledi zaten acıkınca kendiliğinden uyanıyo, yani ben uyursa uyandırmıyorum
ama benimki mama bebesi, fazla emmiyor, sadecemdiren ark.larda tecrübelerini paylaşırsa daha iyi olur bide onlara bak bakalım napıyolarmış?

Kısla

Ilk 10 gun sarilik riski oldugu icin 3 saati gecmesine hic izin vermedim. Saat kurup uyandiriyordum. Ama simdi Benimki de ozellikle geceleri 4 saat kadar uyuyor. Sarilik riski gectigi icin izin veriyorum. Zaten acikinca kendisi uyaniyor. Eger senin ki 2 haftayi gectiyse sorun olmaz bence.

Canımm Aventin geniş ortodontik olanını mı normali mi??

yok canım normal emziği. geniş ortodontik olan acayip bişey zannetmiyorum onu her bebek kabul etmez.

annişler nasilsiniz biz kırk ucurmaya gidiyoruz babamizin isyerine hepinizin kandili mubarek olsun Allah dualarimizi kabul etsin yazmelekleri yavrun pek tatli maasallah ..sizi ve cücüklerinizi opuyoruz kızımla

kızlar bu kırk uçurtma falan ilk defa duyuyorum ne yapılır bu kırk çıkınca etrafıca bi anlatsanıza bana

dokuz ay depolar doldu, doğumla süt indi o yüzden sertti ama şimdi bebek emdikçe süt üretiyor vücut ama bebek uzun süre emmezse süt memede yine birikip sertleşiyor tabi tatlı annişler

Canım sadece anne sütü alan bebek kabız olmazmış, anne sütü alan bebeğin de 7 güne kadar kaka yapmaması normal sayılırmış doktorumuz söylemişti

Canım ben bel korsesi takıyorum 15 lira falandı kıvrılma olmuyor gayet rahat fakat sıcak olduğu için bunalıyorum bazen. bacaklı olan dikişleri de acıtabilir

kızlaaa dün gece gorumcemın el aması ıle bebegım uyudu sonunda her seyı denedık ama en son damlayı verdık gorumcemde degısık seyler yaptıı gobısıne masj fılan v ayakgında salladı uyudu sahurda uyandı emdı gerı uyudu sbh 5 de uyandık dekrenn sonrasındada mızıklana mızıklana uyudu uyndı
sonra 2 damla (normlı 4 damla)verdım emmıstı sonraında bır kustuu burnundan geldı taaa ve gerı uyuduuu ama cok sesszı uyu halı olustu bebegımde ve az once uyudu gerısındede gene az once verdm 2 damla zınco ınsl ıse yarar ama alttan da agızdanda hep cıkarttıkk yanı agısdan hep denedım uyasada denemdım varsa cıkartır dıye sımdı uyudunda cıkarmadı bır...
ınsl ıse yara ya paşam durumlu halını sessız aglamasız halını ozlemeısım dıyebılırımm kı ıs guc hep duruyorrr yaa
bugun 2 makıne utum varr evlerı sılıp supurulecek yarına abımler ıftara ve bebe gormeye gelıyor ıstanbullardan...derken salı aksama memlekete gıdlecek valıs hazırlıgı yapılacakk unutmayım dıye aklıma gelenı yazıyomm cok yorgun uykusuzum derkenn ne yapicamm ben böle yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:26: kafama cok dolu cunkum bu ka ıs guc varkennn sıze yazıyom kymetımı bılın heeeeeee

başağrısı uykusuzluktandır canım. birazcık uyumaya çalışsan iyi olcaksın aslında
ay nerde cnm ya bebegıme kım bakıcakk pöffffffff
ayy dogrumu ben bayram cıkosundan goturuyom aradada :18:artık yemem onuda yeterkı paşam ıı olsunn
canım bayıldım duuna maasallah sıze yaa cok tatalısınız yaaaaaaaaaaaaaa gozlerınız yakıyor cok sukur yaaaaa bu gunlerı gosterene tecrubelerını not ettım tatlım thanks...
benımkıde agıs sabırtatıyor yutkunuyor garıp ssler mımıkler yapıyor heheh
Selam kızlarrrr
Kızçemin bayramlığını aldık dün. Nasıl sizce:)

Eki Görüntüle 771756

Bu da kızçemin dün çektiğim fotosu

Eki Görüntüle 771758
maasallah cnm kıscene yaaaaaaaa

VEE BU DA BENİM KIZCIĞIMM TEYZELERİİEki Görüntüle 771759
masaal cnm nısay cım ınsll buyuycekler o gunlerıde gormek dua sı ıleeeee

oyy paşay abak sennn
ınsl bısde eder cnm yaaa
Kısla
yok cnm dogru olan o sarılık rıskı yoksa acıkınca uyanıyor zaten bende öle yapıyomm tecrubelı eller soledıı yoksam bende st tutuyordumm pöffffff

zinco bzde işe yaramadı..
bide sgk ya mı gitmek gerekiyo bu süt parası için...
esım ssk nın bınasından aldı sanırım gene sorayım aksı bırsey olursa sana yazarım yarım cım benn ınsll ınsl bısde yarar yaa :44:

Kızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorum napmam lazım???

Canım ben bel korsesi aldım ama sıcaktan cok takamıyorum açıkçası.Benımkının modeli bu.Bambu.

Kızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorum napmam lazım???

Sürekli sıvı tüket.Kan hapı kullanıyorsan o yapar demişti bana doktor.Sürekli kayısı kayısı kurusu ve kayısı kompostosu ile ancak basedıyorum ben.Cok problem olursada osmolak dıye bır surup var onu onerdı doktorum ama mecbur kalmadıkça kullanma dedı. Pilav ekmek patates turunu neredeyse tuketmıyorum.Sureklı su ıcıyorum.

Her sabah kayısı suyu içiyorum duphalac diye bi şurup içiyorum ama yok yapamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…