gözünaydın canım 1 gece ile kurtulmuşsunuz çok şükür biz 5 gün kaldık sonrasında 3 günde hastanede beraber kaldıkSelaaaam!
Biz cuma gunu evimize geldik, guzel kizim sadece 1 gun yogunbakimda kaldi teyzeleri. Cok guclu oldugu icin ve cok guzel emdigi icin dr teyzesi cikartti hemen, yanimiza verdi :).
Ama sanki yogunbakimda bir gece yalniz kalmanin acisini cikarircasina yalniz kalmaya tahammulu yok. Ben cok cok kucagimda tutup alistirmak istemiyordum ama bu tercih anneden cok bebege aitmis, anladim. Daha 2 gunlukken bile ne istediklerini cok iyibiliyorlar.
Simdi yatarak emzirdim uyuyor ben de onu izliyorum hem de dinleniyorum.
Boyle bi sevgi, ask yokmus gercekten. Hamileyken onu cok sevecegimi biliyordum ama bu kadarini tahmin etmiyordum. Allah hepimizin evlatlarini korusun, isteyen herkese de nasip etsin.
Simdi gecmisi okumaya calisicam bakalim basarBilecek miyim :)
hoşgeldin.. ben normal korse giyiyorum şort gibi olandan dediğin gibi zor oluo ama kalça ve bacaklarda toplansın diorum faydası olur inşallah. markasını bilmiorum ama hamilelikten önce giydiğim korseydiMerhaba Kizlar,
Araniza yeni katildim. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Umarim herkesin sagligi yerindedir.
Ben de 20 Temmuz'da sezeryanla dogum yaptim. Sizlere sorum aranizda korse kullanan var mi? Varsa hangi model kullaniyorsunuz. Baktiklarim genelde sortlu olanlar onlari da giyip cikarmak zor olsa gerek. Malum durmadan tuvalete tasiniyoruz. Bir de bel korsesi denen modelleri gordum. Ama sanki oturup kalkarken kivrilirmis gibi geldi bana. Korse kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum. Marka, model fiyat bilgisi.
Herkese saglikli gunler
Kızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorumnapmam lazım???
bende sezeryanla dogum yapıtm 3.gun gıydım korse ve cıkarmadım hıc:) benmkıde sotrlu olanlardan aama bıraz zor oluyr napyımMerhaba Kizlar,
Araniza yeni katildim. Oncelikle hepinize hayirli olsun. Umarim herkesin sagligi yerindedir.
Ben de 20 Temmuz'da sezeryanla dogum yaptim. Sizlere sorum aranizda korse kullanan var mi? Varsa hangi model kullaniyorsunuz. Baktiklarim genelde sortlu olanlar onlari da giyip cikarmak zor olsa gerek. Malum durmadan tuvalete tasiniyoruz. Bir de bel korsesi denen modelleri gordum. Ama sanki oturup kalkarken kivrilirmis gibi geldi bana. Korse kullananlardan tavsiyelerini bekliyorum. Marka, model fiyat bilgisi.
Herkese saglikli gunler
selam anneler ve bebişleri ;
oğluşum okadar vaktimi alıyorki inanın kk ya girmeye bile halim kalmıyor;
oysaki aklımda birsürü sorular oluyor,girince sorarım falan diyorum ama şuan unuttum walla :) artık aklıma geldikçe bakalım :)
bu annelik ne güzel bişey kızlar yaa; annemlerde kalıyoruz hemen hemen tek yaptığım oğlumu emzirmek ve izlemek ;
ve izlemeye doyamıyorummm..sürekli dualar okuyorum ..allahım isteyen herkese tattırsın bu duyguyu inş...
bu arada kızlar,dün sarılığımız yüksek çıktı bugün tekrar gittik ,allahtan artmamış fazla; okadar kötüydümki dün anlatamam
insanın evladı nekadarda kıymetli;resmen ağladım inanın ve sürekli kaldırıp kaldırıp emzirdim yavrumu ..iki günde bir gidicez kontrole;
off atlatsak bu tarz hastalıkları yaa...
zaman bulursam en kısa zamanda doğum hikayemide yazıcam inş..
canım doğum parası değil benim bahsettiğim çocuk yardımı yanlış yazmış olabilirimdevlet memurları doğum parası almıyo diye biliyordum alınıyo muymus
canım ilk aşta sarılk nedeni ile bende saat başı uyandırıp emziriyordum o kısımıı atlatınca doktordedi ki uyuyan çocuğu uyandırp emzrme hzurnu bomza. o acıkınca zaten uyanır dedi. benim oğlum en fazla 2 saa aralıksız uyuyor 2 saate birde emziriyorumKısla
kaç saatte bir emziriyorsunuz
ahu kuzu 4 saat uyanmıyo ben de ellemiyorum.. Hata mı yapıyorum sizce
banada doğumda lavman yaptılar 3gün yapmadım. ama doğumdan beri hep kabızım hayatımda kabız olmadım ben lavman yapıldı andn itibaren kabız oldum. kayısı yiyorum 4 lt su içiyorum zeytinyağı yiyoum devamlı ama geçmiyorKızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorumnapmam lazım???
ben sordum doktoruma 1 hafta sonra doumdan giyeyim mi diye asla dedi tavsiye etem ben sana iç kızıma zarar veriri dedi giymedim bnedebende sezeryanla dogum yapıtm 3.gun gıydım korse ve cıkarmadım hıc:) benmkıde sotrlu olanlardan aama bıraz zor oluyr napyım
canım uzme kendnı yukselmemıs demekkı bak. senı anlyorm bende gobegı kanmıs kucuck sırtımdan soguk terler bosaldı ates basdı gornce bayılıyodm nerdeyse en kıymetlılerımız bıızm onlar Allah ım saglık sıhhat uzun ömür versin eksikliklerini göstermesin amin
canım mamalarda gaz yapıyor bebişlerde. sen kendi sütünü vermeye çalış elinden geldiğince. emdikçe daha çabuk alışıyorlar emmeye.Sağma makinan var onla sağıyorum emzirmeye de çalışıyorum ama mama da verdim az önce rahat uyusun diye mama verince 3-4 saat uyuyor çünkü kendi sütümü verince 1 saatte yarım saatte uyanıyor şimdi sütümüde sağdım hazırladım uyanınca vericem
Pazartesi doktora gidicez bakalım ne dicek doktor :/ birde benim kızımda yarık damak var çok azmış birde baya gerideymiş o nedenle çok dikkatli veriyorum biberonu ondan mememi almıyor mu acaba :/
canım mavi boncuk kızın çok tatlı maşallah. iyice büyümüş artık kocaman kızçe olmuşKızlarrrrr ben geldimmmmmmm
Kızçemi emzirdim çişler kakalar gaz çıkarmalar üst değiştirmeler
derken göğüs arasında uyudu
Hayırlı kandiller ile başlayayımmm geç oldu ama niyet önemli
Bu arada ''beğen''butonu yok ben de
Hepinizin birçok yazısını beğendim ama buton yok
9 sayfalık geçmişi bitirdim ve aklımda kalanlar kendi tecrübelerimce yorumlayayım:
Ama herkeste ya da her annede aynı olacak diye birşey yok ona göre
Öncelikle sadece alttan pırt yapmaları gazını çıakrdıkları anlamına gelmiyormuş
Doktorum bizim için önemli olan içinde biriken gazı ağzı yoluyla atmaları dedi
Çikolatayı kendim test ettim ve denedimmmm ne zaman çikolata yesem
hemen bir huysuzlanma gaz sorunu ve fışkırarak kusma yaşadık.
Fışkırarak kusmanın bir diğer nedeni de aşırı emmesi....
şişen sert olan memelerinizi sağmaya bakın ki kanallar açılsın
taze taze sütler oluşsun
Banyo her vakit yapılabilir...
Ben lohusada öyle korunmadım çetikler,yelekler filan
normal hayatıma döndüm zaten yanıyorum
Çok soğuk şeyler içmeyin ben 9 ay boyunca soğuk su bile içmedim
Ama dondurma yedimSoğuk içecekler bebekte gaz yapıyor
Bebeklerin doyup doymamasını hala anlamış değilim
Ama artık kafama takmıyorum ilk 5 dakikada deli gibi emiyor benim
kuzum sonrası da var ama o ilk an melodili emiyor cukka da cukka gibi
Bakalım 2.ay için gittiğimizde kilo alımı nasıl olacak?Ona göre belli
olacak ve doktorun ilk 5 dakikası doğru mu yanlış mı ortaya çıkacak
Memede uyusa bile gazını çıkarttın
Biz de yok gaz sorunu biz de hıçkırık var ama onu da emişerek hallediyoruz
Geceleri kendisine ninni söylüyo gibi uyuyor kızçemmmm
Dün gece ilk defa rüyasınd aağladı ve ben onun o kadar sesini
duymamıştımmm hemen göbüşünü sıvazladım iç çeke çeke uyudu kızım
Suzanımmmm kızçemmmeee bak
benimkide bol emişmenin sonucunda aynısnı yaptı. nasıl sevindim bezinde kakaları görüncenefideciğimmmmm benimki de 1 gün boyunca yapmamıştı
Telaş yaptım ama sabırla bekledim ve sürekli emmesini sağladım
emerken memeden güç alan kızçem gök gürültülü bol sağanak yağışlı
karlı fırtınanlı bir bez bıraktı banaİçim rahatladı sonra
her daim aynısı olmuyor günü günlerini tutmuyor.....Bizimki geçenlerde
aguladıııı şok oldummmm ama çok kısaydı kalbim yerinden fırlayacaktııı
sankiiiii.....ayyyyy agulamak emeklemek katı gıdalara başlamak derken
büyüyecekler birden:18::18::18::18:
Asıl telaş bu kızımmmmm
maşallahhhh ne kadarda tatlııııSelam kızlarrrr
Kızçemin bayramlığını aldık dün. Nasıl sizce:)
Eki Görüntüle 771756
Bu da kızçemin dün çektiğim fotosu
Eki Görüntüle 771758
pamuk prensesmişşş bu fıstıkkk maşallah
canım doğum parası değil benim bahsettiğim çocuk yardımı yanlış yazmış olabilirim
canım ilk aşta sarılk nedeni ile bende saat başı uyandırıp emziriyordum o kısımıı atlatınca doktordedi ki uyuyan çocuğu uyandırp emzrme hzurnu bomza. o acıkınca zaten uyanır dedi. benim oğlum en fazla 2 saa aralıksız uyuyor 2 saate birde emziriyorum
banada doğumda lavman yaptılar 3gün yapmadım. ama doğumdan beri hep kabızım hayatımda kabız olmadım ben lavman yapıldı andn itibaren kabız oldum. kayısı yiyorum 4 lt su içiyorum zeytinyağı yiyoum devamlı ama geçmiyor
ben sordum doktoruma 1 hafta sonra doumdan giyeyim mi diye asla dedi tavsiye etem ben sana iç kızıma zarar veriri dedi giymedim bnede
kızlar benim göğüslerim devamlı kanıyor ve acıyor emzirmek işkence resmen ama veriyorum yinede. son zamanlarda kilo alımı durdu doktor takibe aldı. şimdi ben kararsızım sizce süt pompası almalımıyım. alan ve kullanan arkadaşlar hangi marka kullanıyor ve nsıl kullanıor söyleyebilir mi. mesela benim oğlum 2 saate bi emiyor bir göğsüü veriyorum emiyo 2 saat sonra diğer göğsümü veriyorum kendi bırakana kadar da çekmiyorum. şimdi pompa alırsam ne zmana sağmalıyım. ne kadar sürede sağmalıyım. zaten çocuk emiyor emdikten sonra mı sağmalıyım anlmadım ben bu işi
yemeklerden 30 dk once dere otu ye hemde sut yapıyoo sonra 1 bardak su ıc ustune dırek wc desn bır kac st bend e 2 gundur cıkamyrdum sahurda yedım az once cıktımmKızlar 5 gündür afedersiniz büyük tuvaletimi yapamıyorum doğumdan sonra lavman yapmışlardı ondan beridir yapamıyorumnapmam lazım???
benımkıde bundan ben takıyormm o ka sıcak dıll tutmuyor yanııCanım ben bel korsesi aldım ama sıcaktan cok takamıyorum açıkçası.Benımkının modeli bu.Bambu.
Eki Görüntüle 771994
Sürekli sıvı tüket.Kan hapı kullanıyorsan o yapar demişti bana doktor.Sürekli kayısı kayısı kurusu ve kayısı kompostosu ile ancak basedıyorum ben.Cok problem olursada osmolak dıye bır surup var onu onerdı doktorum ama mecbur kalmadıkça kullanma dedı. Pilav ekmek patates turunu neredeyse tuketmıyorum.Sureklı su ıcıyorum.
kızlar benim göğüslerim devamlı kanıyor ve acıyor emzirmek işkence resmen ama veriyorum yinede. son zamanlarda kilo alımı durdu doktor takibe aldı. şimdi ben kararsızım sizce süt pompası almalımıyım. alan ve kullanan arkadaşlar hangi marka kullanıyor ve nsıl kullanıor söyleyebilir mi. mesela benim oğlum 2 saate bi emiyor bir göğsüü veriyorum emiyo 2 saat sonra diğer göğsümü veriyorum kendi bırakana kadar da çekmiyorum. şimdi pompa alırsam ne zmana sağmalıyım. ne kadar sürede sağmalıyım. zaten çocuk emiyor emdikten sonra mı sağmalıyım anlmadım ben bu işi
Kızlarrrrr ben geldimmmmmmm
Kızçemi emzirdim çişler kakalar gaz çıkarmalar üst değiştirmeler
derken göğüs arasında uyudu
Hayırlı kandiller ile başlayayımmm geç oldu ama niyet önemli
Bu arada ''beğen''butonu yok ben de
Hepinizin birçok yazısını beğendim ama buton yok
9 sayfalık geçmişi bitirdim ve aklımda kalanlar kendi tecrübelerimce yorumlayayım:
Ama herkeste ya da her annede aynı olacak diye birşey yok ona göre
Öncelikle sadece alttan pırt yapmaları gazını çıakrdıkları anlamına gelmiyormuş
Doktorum bizim için önemli olan içinde biriken gazı ağzı yoluyla atmaları dedi
Çikolatayı kendim test ettim ve denedimmmm ne zaman çikolata yesem
hemen bir huysuzlanma gaz sorunu ve fışkırarak kusma yaşadık.
Fışkırarak kusmanın bir diğer nedeni de aşırı emmesi....
şişen sert olan memelerinizi sağmaya bakın ki kanallar açılsın
taze taze sütler oluşsun
Banyo her vakit yapılabilir...
Ben lohusada öyle korunmadım çetikler,yelekler filan
normal hayatıma döndüm zaten yanıyorum
Çok soğuk şeyler içmeyin ben 9 ay boyunca soğuk su bile içmedim
Ama dondurma yedimSoğuk içecekler bebekte gaz yapıyor
Bebeklerin doyup doymamasını hala anlamış değilim
Ama artık kafama takmıyorum ilk 5 dakikada deli gibi emiyor benim
kuzum sonrası da var ama o ilk an melodili emiyor cukka da cukka gibi
Bakalım 2.ay için gittiğimizde kilo alımı nasıl olacak?Ona göre belli
olacak ve doktorun ilk 5 dakikası doğru mu yanlış mı ortaya çıkacak
Memede uyusa bile gazını çıkarttın
Biz de yok gaz sorunu biz de hıçkırık var ama onu da emişerek hallediyoruz
Geceleri kendisine ninni söylüyo gibi uyuyor kızçemmmm
Dün gece ilk defa rüyasınd aağladı ve ben onun o kadar sesini
duymamıştımmm hemen göbüşünü sıvazladım iç çeke çeke uyudu kızım
Suzanımmmm kızçemmmeee bak
Selam kızlarrrr
Kızçemin bayramlığını aldık dün. Nasıl sizce:)
Eki Görüntüle 771756
Bu da kızçemin dün çektiğim fotosu
Eki Görüntüle 771758
kızlar bebgm ıkı haftada 1 kılo almıs ve 3 cm uzmıs suanda kılomuz 4.800 53 cm boyumuz masallahhhh annesınn sutu yarıo kuzucugmaaa
bde cnnlar bnm goguslerım bı acıodukı sormayın nıe olurmus bıse gorupte yemeyınce sertleşip acırmıs dıkkat edın hamılelık kadar onemlı bebgmı zor emzırdım
drmuzdan bılgıler paylasım sızlerede
bebsm ısılık oldu burda havalar bı acık bı kapalı anlayamdm ve ısılık yaptm yavrumu onn ıcın dr hametan verdı kızarıklıkları ıcınde ama pişiğe iyı gelmezmıs trosdy kulln ddı
sunnet ışimizde sorduk 3 ve 6 aylıkken yapalm ddı hem tamamn sarılıgı gecsın ddı hemde kendını toparlası ddı bde cıgerlerı gelıssın ddı ozmn daha saglıklı olur ddı aklmda yattı 3 aylıkken 10 dkkalıkbı amelıyat gecırceek yavrum bnm yha
fıtıl verdı bıze cok huysuzlandgnda aşidan sonra verrsın ddı sende bebgnde rahatlar ddı bayramdan sonrada 2 aşmz varr
ve bu kadar teyselerı
bız artk banyomuzda aglamıoruz oğlsm sevıcek heralde bnyoyuEki Görüntüle 771786
ablamın zıllısı ve oğlşm teyselerı
maşallah canım sizeeeekızlar bebgm ıkı haftada 1 kılo almıs ve 3 cm uzmıs suanda kılomuz 4.800 53 cm boyumuz masallahhhh annesınn sutu yarıo kuzucugmaaa
bde cnnlar bnm goguslerım bı acıodukı sormayın nıe olurmus bıse gorupte yemeyınce sertleşip acırmıs dıkkat edın hamılelık kadar onemlı bebgmı zor emzırdım
drmuzdan bılgıler paylasım sızlerede
bebsm ısılık oldu burda havalar bı acık bı kapalı anlayamdm ve ısılık yaptm yavrumu onn ıcın dr hametan verdı kızarıklıkları ıcınde ama pişiğe iyı gelmezmıs trosdy kulln ddı
sunnet ışimizde sorduk 3 ve 6 aylıkken yapalm ddı hem tamamn sarılıgı gecsın ddı hemde kendını toparlası ddı bde cıgerlerı gelıssın ddı ozmn daha saglıklı olur ddı aklmda yattı 3 aylıkken 10 dkkalıkbı amelıyat gecırceek yavrum bnm yha
fıtıl verdı bıze cok huysuzlandgnda aşidan sonra verrsın ddı sende bebgnde rahatlar ddı bayramdan sonrada 2 aşmz varr
ve bu kadar teyselerı
bız artk banyomuzda aglamıoruz oğlsm sevıcek heralde bnyoyuEki Görüntüle 771786
ablamın zıllısı ve oğlşm teyselerı
canımkalça usg randevusunu direk radyolojidenmi aldın? bende alıcamda nası yapcam bilemedim
canım bende lansinoh pompa var. elektrikli çift göğüs sağabiliyor. sağarlen hiç canın yanmıyor. benimde göğüs uçlarım çok kanamıştı. lansinoh krem iyi geldi bana.yumuşattı uçlarını. oğlum ilk emmeye başlarken yine acıyor ama dayanılmıycak gibi değil. sonra emerken geçiyor zaten acısı.bence al pompa. hem süt kanallarının daha çabuk açılmasınıo sağlıyor. o zamanda bebiş daha kolay emiyor.kızlar benim göğüslerim devamlı kanıyor ve acıyor emzirmek işkence resmen ama veriyorum yinede. son zamanlarda kilo alımı durdu doktor takibe aldı. şimdi ben kararsızım sizce süt pompası almalımıyım. alan ve kullanan arkadaşlar hangi marka kullanıyor ve nsıl kullanıor söyleyebilir mi. mesela benim oğlum 2 saate bi emiyor bir göğsüü veriyorum emiyo 2 saat sonra diğer göğsümü veriyorum kendi bırakana kadar da çekmiyorum. şimdi pompa alırsam ne zmana sağmalıyım. ne kadar sürede sağmalıyım. zaten çocuk emiyor emdikten sonra mı sağmalıyım anlmadım ben bu işi
sağılan süt dolapta 3-4 gün kalabiliyor. ben uyandıkça emziriyorum oğlumu. bazen 2 bazen 3 saatte bir uyanıyor. bazense 15 dk bile uyumuyor gerçiKızlar sagdıgınız sutlerinizi ne zaman içiriyorsunuz. Bebeklerinizi ne kadar sıklıkla emziriyorsunuz. Göğüs çok dolu olunca da bebek ememiyor ne yapıcam bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?