- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #3.381
slm cnmm ohh lokum yemişsin tatlı pek sevmem bilirsin ama fena cnm çekti biz böyle bisküvi arasınakoyar yerdimm ahh o günler ahh dal gibiydim o zamanlar::))
neyse menün genel anlamda güzel akşam yemeğinde çeşit çok maşallah az az yemişsin ama yinede birazcık fazla geldibanaa,su iyi içmişsin aktivitede yapcan bu iyi
akşam yemeğimide yediğime göre günümü toparlaya bilirim;
aç karnına ılıkballı elma sirkeli suyum
1 bardaksu
kahvaltı: 2 dilim kızarmışçavdar ekmeğine biber salçası sürdüm büyükçe dilim light peyniri maydanozla tost
ara:1 mandalina
ara: nescafe biraz süt ile şekersiz
öğlen: 3 köfte 1 bardak ayran yanına çeyrek maydanoz,1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
ara:yeşilçay
ara:1 tane form bisküvi
akşam: 2 kaşık taze fasulye 2 kaşık haşlanmışpirinç (sarımsaklı yoğurt pul biber biraz tuz,karabiber ile karıştırdım) salata ve orta boy kasede cacık (cacık ve salata yanyana alakasız ama canım çekti ikisinide) 1 dilim çavdar ekmeği
oğlum ve eşime tereyağlı pilav yaptım ben kendime özel yaptım haşlanmış pirinçi biraz fazla yaptım yarında yicem diye
bunlar yediklerim sonrasında
nescafe
rezene
ve ballı elmasirkeli suyumu içerim mutlaka
aktivite:
leslie 3 mil 47dk
pilates:56dk
100 yarımmekik
su henüz 1.5lt olmadı ama tamamlıcam inşallah
şimdiden herkeze keyifli hafta sonları aktif olamasamda arada uğrarım..
Canim artik daha dikkatliyim aksam buraya mesaj yazarken esim gordu ne yapiyorsun dedi bende anlattim hep beraber yediklerimizi yaxiyoruz falan dedim bana guldu sanirim ona imansiz ve sacma geldi onun inadina artik bu kilolardan kurtulmam gerek
Evet onun icin yapamiyorum zaten daha dogrusu yapmaya korkuyorum yanliz benimki sezeryan dogum degil karin germe ameliyati yani bir kasigimdan diger kasigima kadar dikisli(
akşam yemeğimi yedim günümü toparlayabilirim
birazdan arkadaşlarla toplanıcaz orada da şekersiz çay ve meyva geceyi kapatırım
sabah kalkınca bir bardak su ve şekersiz kahve
2 saat sonra kahvaltı
1 yumurta
ufak bi parça keçipeyniri
1 dilim katkısız köy ekmeği
1 tatlı kaşığı tahin pekmez
4 bardak şekersiz çay
ara bir lokum
öğle
bir kase sebzeli mercimek çorba
bir dilim ekmek
ara bir neskafe şekersiz
bir elma ,bir mandalina
akşam
3 kaşık çorba
3 kaşık tas kebabı
2 kaşık patates kızartması yağı peçetede süzülmüştü
2 kaşık nohutlu pilav
5 kaşık yoğurtlu brokoli salatası
şu an yine kahve içiyorum şekersiz
8 bardak su
birazdan lesli 3 mil yaparım
spor yapmış olmanın keyfiyle yeşilçayımı içiyorum
leslie
pilates
ve 100 y.mekik
çok huzurluyummm şuan sabah bel boşluğumda ağrı vardı ama topla sreç yapmak çok iyi geldii,biliyorum gına geldi ama tekrar diyorum pilatess gerçekdenharika bir şey her bölgenin çalıştığını hissediyorsun
bakıcam şimdi
regl strese sokAR İNSANI NEYSEKİ ÇALIŞMA ORTAMIN DEĞİLİM YOKSA BENDE KAVGA EDRDİM,
BİR KERE KENDİNE BU KADAR YÜKLENMEYİ BIRAK BIRAK ŞU DİZGİNLERİNİ YAAHER EVLİLİKTE VARDIR KARŞILIKLI HATALAR,KAVGALAR EVLİLİK BU ,SENİNDE DEDİĞİN GİBİ BİRAZ DAHA YUMUŞAK OL ALTTAN AL OLUR BİTER,BEN SENİN ŞÖYLE Bİ HUYUNUKEŞFETTİM SENİN SİNİRİN SAMAN ALEVİGİBİ BİRDEN PARLIYONSONRA SÖNÜYON,BENCE DAHA AZ HATA YPMAK İSTİYORSAN BİRAZ BEKLE SİNİRLİYKEN YAPILAN İLK ADIM HEP ZARARLI OLUR,BUNLARINERDENMİ BİLİYORUM BENDE BÖYLEYİM ÇÜNKÜ AMA ARTIK SABRETMEYİ ÖĞRENİYORUM SİNİRLİYKEN SUSUYORUM VE DÜŞÜNÜYORUM SONRA NAPCAKSAM YAPIYORUM İNAN ÇOK İŞE YARIYOR
Pomocum, önce geçmişi bir okuyayım dedim, canın sıkılmış biraz, olur böyle şeyler, sıkma kendini, ağlamak lazım arada. Şimdi daha iyisin anladığım kadarıyla. Ben de bitirdim sunumu, rahatladım biraz. Birazdan toplantı var, o zamana kadar gireyim dedim en azından. Benim de sabah biraz canım sıkkındı ama iyiyim şimdi, bir de yemeğe kalabalık bir grup olarak gittik ve bir süredir görmeyenler çok zayıfladığımı söylediler, nasıl kilo verdiğimi sordular, bu da hoşuma gitti tabi:))
Çocuk isteği benim yaşamadığım bir şey, seni anlıyorum desem yalan olur ama hiçbirşey için yıpratma kendini, herşey olacağına varıyor. İnan bana başımıza gelen herşeyin bir sebebi var, belki şu an bunu anlayamıyoruz ama ilerde dönüp baktığımızda iyi ki öyle olmuş diyoruz. Senin de öyle olacak, inanıyorum.
dün akşam yedim canım ama bir lahmacun yedim küçüktü zaten bol bol salata ve 2 bardak ayran içtim.Ben diyette bir davete davetliysem diyetteyim demem. Ay dişim ağrıyor yada şimdi dişçiden geliyorum bişiy yiyemicem vs vs.
O zaman kimse ısrar etmiyor canım. Dene bak.
canım dün aksilikler hep seni bulmuş herhalde..üzme kendini...aksama gelecek olursak, ıs cıkısı kuafore gıtmem gerektı. bır suru kuafor aradım hepsı 5 te kapatıyor nefret edıyorum bu sehırden. sankı koyde yasıyoruz heryer ozellıkle kısın erkenden kapanıyor neyse zorla acık bır yer buldum arkadas balıkcının onunden gecerken sıparısımı vermıs odemesını yapmıs ben de dırekt kuafore gıttım. 10 dk dedı tam 1 bucuk saatte ancak cıktım ordan. esım gıttın de ısı halletmedın hasta hasta her gun carsıya ınıyorsun dıyecek dıye ınat ettım ve kaldım orda. ben ordayken balıkcıya gonderdı elemanını. o alsın gelsın dedı, gerızekalı balıkcı kapatmıs erkenden. parasını bıle odedık guya esnaf. bızım burda hepsı tok esnaf tarzında takılır erkenden kapatırlar altın alacak olsan zorla acık tutarsın falan kuyumcuyu oyledır. basımıza geldı yanı. neyse ben hem kuafore hem balıkcıya cok sınır oldum zaten ısyerınde tartısmalarım oldu haklıydım 4 yıldır aynı sıkıntı vardı ama normalde dayanırken dun nıye oyle patladım bılmıyorum kızlar bana ne oluyor bılmıyorum kuaforde sınırden aglayacaktım resmen. neyse ben kuaforden ayrılmak ıcın hazırlandım ben bırsey yaptırıyorum sonra gelırım dedım bızım balıkcı dayımız var dedı aradı hemen sıparısımı verdı tek acık balıkcı oymus. esımın dıslerı sorunlu tedavı goruyor yumusak bırsey yemek zorunda. o saatten sonra ona bırsey ayarlayamazdım yumusak. adam allahtan aramıyor kızmıyor nıye gec kaldın demıyor. ama eve gıdınce kızacak dıye cekındım falan. cunku 10-15dklık kuafor ısınden cıktı tum bu olaylar. neyse balıgı aldım daha fazla gec kalmamak ıcın taksıye bındım arkadas bana test almıstı evının orda ındım aldım ve eve geldım allahtan umdugum gıbı degıldı esım. dızı ızlerken yemegımızı yedık. uyumadan bana geldıler agla agla saatlerce agladım test yaptıktan sonra. negatıf cıktı tabıkı. cıktıgına sevındım de aslında ama hep boyle cıkacak dıye dusundum ıste herzamankı gıbı. kızlar bana ne oluyor bılmıyorum cok gergınım boguluyorum sınırlıyım ama cok da kırılganım aglıyorum ıste. olaylara ınsanlara tepkılerım cok fazla olmaya basladı ılk hastalandıgımda hormonal dengem bozukken, adet olamazkenkı gıbı falanım ben. aylardır tanıyorsunuz benı ve sunu dıyebılırım kı en berbat halım bu gunler benım. esım ve ısyerındekı arkadasım bıle dıyor farkında herkes.
canım dün aksilikler hep seni bulmuş herhalde..üzme kendini...
Dün çok geç geldim kızlar yazamadım menümü:
sabah kalkınca su
kahvaltı:
1 dilim ekmek
1 çay kaşığı sarelle
1 tatlı kaşığı pekmez
2 tane ceviz
ara öğün:
2 kuru kayısı
2 kuru erik
öğle yemeği yok.....
ara öğün:
200 ml süt
akşam:
1 lahmacun
2 bardak ayran
kocaman bir tabak salata
ara öğün:
1 elma
1 portakal
1 yer elması
son ara öğün fazla oldu ama gece geç vakitte yattık..etkilemez umarım...
bence de yardım al canım bir uzmandan.Bende bundan 4-5 yılönce destek almıştım.bazen kimseye anlatamayacağınız şeyleri rahatlıkla anlatabiliyorsunuz. Bu bile insanın hafiflemesi için çok büyük bir şey..zaman zaman uzuluruz gerılırız bunlar normal ama ıkı gundur halımı begenmıyorum halım hal degıl 4 yıl oncsıne dondum erken menopozun en etkılı ooldugu gunlerdekı gıbı aglak,sınırlı, garıp bırı oldum psıkıyatrıste gıtmeyı dusunuyorum cıddı cıddı. cunku aglamak bıtmıyor yetmıyor agladım acıldım olayı olmuyor yanı.
lahmacun ve içli köfte vardı canım...lahmacun bana daha masum geldi kalorisi bir kaç sitede baktım 250 yazıyor. ama ebatını bilmiyorum benim ki küçüktü.ara öğünü de yemeseydim farklı anlaşılabilrdi canım ilk defa gidiyorum misafirliğe o eve. eşimin arkadaşı davet etmişti. ters birşey olmasın diye meyvemi yedim...lahmacun yerıne baska yıyebılecegın bırsey yokmuydu ? gercı kalorısını falan da bılmıyorum duygu yorum yapsın buna.
ara ogun fazla olmus yanı bır meyve olsun denılıyor aksamkı ara ogunde.
nasılsın buarada ; haftasonu planların neler ? hasta olacak gıbıyım dıyordun toparlandın sanırım. menulerde toparlanmıs
yni öyle meşhur değilde büyüklerimizden görürdüm bende öyle düşkün değilim maregl döneminde olduğum için cnm çekti sanırım gül lokumu neyse geçti şimdiaaaaa lokum olayı ızmırde de mı var. o bızım cok meshurdur. koylerde, gelınlerıne erkek tarafı sureklı hedıye olarak alır. mesela dıyelım kı ben nısanlıyım ben bır dugune gıttım kaynanamlar goturdu dıyelım onların uzak yakın tum akraba ve tanıdıkları bıskuvı ya da lokum hedıye ederler cok teyzem vardır benım oyuzden lokum bıskıvı coık yedık kucukken. gercı ben cok sevmem de kardeslerım bayılır bu ıkılıye.
tamam cnm şimdi bi uğradım uzun durduğumda çaldırırımcanım menulerın harıka. aktıvıte, cay, su laf yok. supersın herzamankı gıbı.
haftasonu sık gelmezsın evet. gelırsen, benı caldır canım. aynı anda gırelım. konusmaya ıhtıyacım var cok kotuyum psıkıyatrıste gıdecegım resmen.
herkese ıyı haftasonları dılıyorummmmmmmmmm
gunaydınnnnnnnnn desem mı acaba malum herkes uyuyor :)))
once menulerımı yazayım.
sabah klasık kahvaltımdı
ılık sırkelı lımonlu su
klasık tost
salatalık domates
yarım roka
acık sekersız cay
ara: yarım demet maydonoz, 500 ml sıcak su, bır mandalına, acık sekersız cay
ogle: 500 ml sıcak su yemekten once, 4 kasık kuru fasulye, 3 kasık pırınc pılavı,
ara: acık sekersız cay, fıstıklı bır baklava, marul-roka, 500 ml sıcak su
aksam: 8 bucugu buldu yemek. balık aldım ızgara. kucuk boy ızgara levrek, marul-roka ve 4 adet cıg kofte yedım.
aksama gelecek olursak, ıs cıkısı kuafore gıtmem gerektı. bır suru kuafor aradım hepsı 5 te kapatıyor nefret edıyorum bu sehırden. sankı koyde yasıyoruz heryer ozellıkle kısın erkenden kapanıyor neyse zorla acık bır yer buldum arkadas balıkcının onunden gecerken sıparısımı vermıs odemesını yapmıs ben de dırekt kuafore gıttım. 10 dk dedı tam 1 bucuk saatte ancak cıktım ordan. esım gıttın de ısı halletmedın hasta hasta her gun carsıya ınıyorsun dıyecek dıye ınat ettım ve kaldım orda. ben ordayken balıkcıya gonderdı elemanını. o alsın gelsın dedı, gerızekalı balıkcı kapatmıs erkenden. parasını bıle odedık guya esnaf. bızım burda hepsı tok esnaf tarzında takılır erkenden kapatırlar altın alacak olsan zorla acık tutarsın falan kuyumcuyu oyledır. basımıza geldı yanı. neyse ben hem kuafore hem balıkcıya cok sınır oldum zaten ısyerınde tartısmalarım oldu haklıydım 4 yıldır aynı sıkıntı vardı ama normalde dayanırken dun nıye oyle patladım bılmıyorum kızlar bana ne oluyor bılmıyorum kuaforde sınırden aglayacaktım resmen. neyse ben kuaforden ayrılmak ıcın hazırlandım ben bırsey yaptırıyorum sonra gelırım dedım bızım balıkcı dayımız var dedı aradı hemen sıparısımı verdı tek acık balıkcı oymus. esımın dıslerı sorunlu tedavı goruyor yumusak bırsey yemek zorunda. o saatten sonra ona bırsey ayarlayamazdım yumusak. adam allahtan aramıyor kızmıyor nıye gec kaldın demıyor. ama eve gıdınce kızacak dıye cekındım falan. cunku 10-15dklık kuafor ısınden cıktı tum bu olaylar. neyse balıgı aldım daha fazla gec kalmamak ıcın taksıye bındım arkadas bana test almıstı evının orda ındım aldım ve eve geldım allahtan umdugum gıbı degıldı esım. dızı ızlerken yemegımızı yedık. uyumadan bana geldıler agla agla saatlerce agladım test yaptıktan sonra. negatıf cıktı tabıkı. cıktıgına sevındım de aslında ama hep boyle cıkacak dıye dusundum ıste herzamankı gıbı. kızlar bana ne oluyor bılmıyorum cok gergınım boguluyorum sınırlıyım ama cok da kırılganım aglıyorum ıste. olaylara ınsanlara tepkılerım cok fazla olmaya basladı ılk hastalandıgımda hormonal dengem bozukken, adet olamazkenkı gıbı falanım ben. aylardır tanıyorsunuz benı ve sunu dıyebılırım kı en berbat halım bu gunler benım. esım ve ısyerındekı arkadasım bıle dıyor farkında herkes.
lahmacun yerıne baska yıyebılecegın bırsey yokmuydu ? gercı kalorısını falan da bılmıyorum duygu yorum yapsın buna.
ara ogun fazla olmus yanı bır meyve olsun denılıyor aksamkı ara ogunde.
nasılsın buarada ; haftasonu planların neler ? hasta olacak gıbıyım dıyordun toparlandın sanırım. menulerde toparlanmıs
slm cnmm ohh lokum yemişsin tatlı pek sevmem bilirsin ama fena cnm çekti biz böyle bisküvi arasınakoyar yerdimm ahh o günler ahh dal gibiydim o zamanlar::))
neyse menün genel anlamda güzel akşam yemeğinde çeşit çok maşallah az az yemişsin ama yinede birazcık fazla geldibanaa,su iyi içmişsin aktivitede yapcan bu iyi
canım menulerın guzel su artırabılırsın. aksam meyva yıyecegını de dusunerek aksamı fazla buldum. yanı ceıst cok. cesıdın cok olması da ıyı degılmıs denılıyor mesela hem patates hem et hem pılav hem brokolı. yanlıs da bılıyor olabılırım mıde aynı turden besınlerı daha rahat hazmedıyormus
pomocum çok sıkılmışsın bunalmış psikiyatriste gitmek iyi geliyo gerçekten .sakın kendini bırakma bu günler geçicek canım zaman zaman hayatımız çok zorlaşabiliyo ama güçlü olmalıyız rabbim dermansız dert vermesin kimseye
sen orada mutlu değilsin yaşadığın yeri sevmiyosun anladığım kadarıyla üstüne bebek eşinle problemler derken iyice daraldın allah sabır versin ama bu günlerin geçiceğini düşün güzel günler dile iste allahtan bide bol bol tesbih dua rahatladığını farkediceksin canım
evet pomocum haklısın gerçekten dün akşam çok çeşitli oldu .herzaman böle olmuyo işte arada bir ama yedikten sonra rahatsız oldum
önümüzdeki hafta akşam yemeklerim daha az çeşitli olucak eşim gececi olucak o evde olmayınca daha kolay oluyo yemek işim
ben kilo bildirimini yarın yapıcam canım .eşim pazartesi öğleden sonra gidicek işe çizelgeye bekletmiyim sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?