2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

merhabaaaa bugün elektrikler yoktu burada trofoları yenilediler koca yaz yattılar kışın bakıma girdiler
kendimi esefle kınayarak bugünkü menümü yazıyorum .ama pişman değilim napıyım hafta içi telafi ederim artık

sabah
bir dilim ekmek
3 çatal menemen
2 tane pataes kızartma
ufak parça peynir
şekersiz çay 4 fincan

ara
şekersiz neskafe
3 tane betübör bisküvi

öğle
yarım ekmek arası köfte ekmek eşim kızımla sahilde keyf yaptık hafifletici sebep olabilirmi
ufak bardak ayran

neskafe

akşam
4 tane brüksel lahana haşlama
yarım kase yoğurt

2 litre su
dışarda bayağı bi koşturdum market alışverişi yaptım
yaklaşık 500 belkide daha fazla merdiven indim çıktım
şimdide lesli yapıcam

gecede şekersiz çay içicem bide elma yerim tamamdır

Sıcak su insana tokluk hissi verdiği için zayıflamaya yardımcı oluyor. Soğuk su ise tam aksine iştah açıp daha çok yemek yemeye yol açıyor. Ancak soğuk su negatif kalori etkisine sahip olduğu için mideyi üşütüyor ve vücudun bu soğumayı ısıtması için daha fazla enerji harcamasına yani kalori yakmasına neden oluyor.

Ben normal yani soğuğa yakın içiyorum midemi doldurduğunu hissediyorum. Tokluk hissi veriyor bende siz de deneyin

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım dikkat et kendine amannn, nazar değmiştir. Bu sabah ki rakama sevindim geçen hafta çok güzel spor yaptın. Emeğin boşa gitmemiş. Cumaya kadar daha da iyi bir rakam görürsün.

slm hemen çorba tarifini yazıyorum

2 adet kabak

2 adet kuru soğan

2 adet domates

1 tatlı kaşığı zeytinyağ

çok az tuz

3-4 diş sarımsak

1 demet dereotu

1 demet nane

1 demet maydanoz

pulbiber, karabiber, isteğe göre

Göz kararı su ilave edip pişiriyoruz. Daha sonra blender dan geçiriyoruz. Günde 2 kase içme hakkımız var. Normal menülerin yanında içilecek. +++ sı olmuyormuş.

Bugün oruç tuttum. dün gece 1 gibi bir yumurta 2 dilim ekmek sekersiz cay içtim.

İftarda: 2 bardak su içtim. fırında el kadar tavuk göğsü bir tane de but, 4-5 çatal patates, yağsız salata, 1 dilim ekmek

Hava güzeldi 30 dk yürüyüş. 10 dk jimnastik hareketleri yaptım.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine amannn, nazar değmiştir. Bu sabah ki rakama sevindim geçen hafta çok güzel spor yaptın. Emeğin boşa gitmemiş. Cumaya kadar daha da iyi bir rakam görürsün.

Sağol canım. Spor yapıp, yediklerine dikkat edip te ++ olunca insanın canı sıkılıyor ama bu sefer çok moralimi bozmamıştım, geçici olduğunu biliyordum. Sadece 6'lı rakamlara düşmenin mutluluğu içindeyken, tartıda 70 görmek çok can sıkıcıydı. İnşallah cuma gününe kadar da daha iyi bir rakam olur:) Sen de yeni yılda tablomuzdasın, inşallah girer girmez iyi bir rakam vermiş olursun:)

Sağol canım, ellerine sağlık. Valla ben çorba çok sevdiğim için çok cazip geldi bu tarif. Hemen kopyalayıp tariflerim arasına aldım. Normal yemeklerle beraber içiyoruz anladığım kadarıyla, o da güzel. Bu arada orucunu Allah kabul etsin, menün güzel olmuş, hareket te iyi.

bugünkü menümü saymasak çok güzel olucak
duyguuuu menümü okuma bugünn

allah korumuş nesli geçmiş olsun bu nazar boncuklarıda sana olsun

canım güzel dileklerin çok teşekkr ederim
boyam silikon Allahtan duvarları silince leke kalmıyo bu sene mecburen böle idare edip yaza ylıtım yaptırmam lazım demekki .faturalar henüz çok oynamadı bu ay 105 geldi bakalım ocakta nasıl olucak

iyi günde kötü günde hep bir aradayız zaten artık sevdim ben bu işi

sana hemenn nazar boncugu yolluyorum neslicimmm gerçi ben böle ufak kazalarla nazarın çıkmasına sevinirim, büyük belalardan korur bence bizi bunlar. bende hemen nazara gelirim mesela, elimdeki tabagın hiç bi yere çarpmadan durduk yere kırıldıgını bilirim o kadar yani, neyseki çok büyük kaza başıma gelmedi, olan tabaga çanağa olsun sana da tez vakitte şifa versin Allahım, bir daha da başına böle kaza vermesin

teşekkür ederim pomocum ama bugün azcık tozuttum eşimin yüzünden
brüksel lahanasını hatırlarsan bi kaç aydır arıyodum kızım çok istiyodu ancak bulabildim .ben kapuska gibi yemeğini yaptım az yağlı .

tarif için teşekkürler denemek lazım
orucunu Allah kabul etsin canım

Sağol, canım benim

hepinizegünaydın ama bana gün karanlıkkk(çok mutsuzum

dün pomo sayesinde güzel başladığım güne ,akşamını felaket olarak kapattım...
düngittik tüm magazalardan indirim vardı tek tek dolaştık tabi kuzeyin benim ceketler elimde içerisi sıcak oğlanfena değildi fazla yormadı beni neyse aşa katamigrosa girdim balık almaya ama beğenmedim bir kaç şey aldım oğlanada araba aldım oğlanın def alacAĞI TUTTU HANİ ŞU ŞINGIR ŞINGIR SES ÇIKARAN ŞEY VARYA AHH KEŞKE ALSAYDIM ALMADIM YA NEDEN ALMADIM KIZIYORUM KENDİMENEYSE MARKET TORBALARI ELİMDE AĞIR CEKETLER KOLUMDA KUZEY YERE YAPIŞMIŞ Kalkmıyor def 'i istiyor neyse ne durumda olduğumu bi hayal edin içierisi sıcak kolumda ceket tek elimdeağırpoşet diğer elimle kuızeyi kaldırmaya çalışıyorum sonunda sinirlendim kalk oğlum dedim biraz elimle çektim hop kolunda ses geldi bir ağlamaya başladı susmuyor naparsam yapayımsusmadı ,avm'nin reviri var oraya götürdüm kolunu elletmiyor.saat olmuşkaç neden hastane götürmedin diye sorarsanız geçen yıl babası kazak giydirirken'de biraz zr giydirmiş kolu acımış yine böyle ağlıyor kolunu elletmiyor 9 eylüle götürdük elle muayenede birşeye rastlamadılar çıkık vs.. ama ağlamaya devam ettirdiği için rötgen çektirdik yine birşey çıkmadı ama o kolunu 4gün kullanmadı.. hemen aklıma o olay geldi dsakinleştirmeye baktım zaten kolumda uyudu eşimi çağırdım geldi oğlan uyandı boyama odasına gittik boya yaptı tek eliyle sakindi amakolunukullanmıyor..neyse sonuç olarak gece sıksık utandıdönemediği için sanırım kolunu şuan hala daha kullanmıyor ,yani arada hafif kaldırıyor parlaklarınıoynatıyor ama acıyor belli benim içimhiç rahat değil hem benim yüzümden olduğu için hemde doktora götürmediğim için ama eşim şimdi çocuğun kolunu evirceklerçevircekler yine psikolojikdir diyor kaldım böyle sizce çıkık olsa nsıl bi belirtiolur gözümden sakındığım evladım benim yüzümden acı çekiyor düşünün artıkdurumumu dün ağlamakdan helak oldum 8:30da uyudum zaten ALLAH beterinden korusun dua edin kızlar basit bir incilmedir inşallah hemencik düzelir

kızlar şimdi şöyle yaptımneresinde ağrıolduğunu anlamak için önce omuzunu hafifsıkdım sesçıkarmadıyavş yavaş aşası sonra dirseğini sonra hemen altını hatta bileğinisıktım acımadı avuç içini ellediğimde yapma acıdı diyor nediyorsunuz bu duruma çıkık değildir dimi

canım gunaydın

gunun aydınlık olsun ınsaallah bugun kuzum ya. gecsın gıtsın uzuntun, kuzısın agrı cekmesın oyyyyyy kıyamam ben ıkınıze de. nazarımız mı oldu canım ya. cok sevdık bu hafta onu. cok bahsettım ben. ayyyyy ınsaallah nazarım olmamaıstır ya.

canım sen kotu dusunce ıle yapmadın kı ben emınım her ıstedıgını her an saglamayalım dıye dusundun de almadın nerden bıleceksın o def yuzunden krıze gırsın sen onu kaldırmaya calısırken kolu acısın. sımdı nasıl canım ? rahat uyudu mu ?

cok cok gecmıs olsun canım. nasıl uzuldugunu tahmın edebılıyorum hem ona uzuldun hem sucluluk duydun oyyyyy kıyamam ben sana ya. sen harıka bır annesın bunu hıc unutma tamam mı. kendını suclama

canım ben durumu ıkı sekılde acıklayabılıyorum ya gercekten hıc agrısı yok, sen azıcık kızdın zorladın dıye canının yandıgı dusuncesıne o an kapıldı ve halen o hıs ıle devam edıyor. yanı aslında agrı yok ama psıkolojık olarak agrı hıssedıyor olabılır uzuldugu ıcın. belkı farkında olmadan senı uzmeye calısıyordur falan. cocuk psıkolojısı farklı olurmus

ya da gercekten agrı cekıyor ama ıncınme degıl bence damar zedelenmesı olmustur cıkık olsa senı hıc durdurmazdı su ana kadar. ayrıca sıusme kızarma falan belırtıler de olurdu

neysedünümü toparlayım

aç karnına ballı elmasirkeli suyum
kahvaltı:aç değildim 1 dilimekmeğin kenar kabuğunu yedim 1 dilim peynirle
ar:az süt ile şekersiz nescafe
alışveriş merkezine gider gitmez yaseminli yeşil çay aldım yeni demlenmişti gezegeze içtim harika bir tattı bir daha gittiğimdemalzemeleri nerden almışlar sorcam bayıldımm tadına
öğlen: oğlumun ayranından içtim 3-4 patates attımağzıma sonra yerim dedim sonra olayla oldu zaten
akşam:birönceki günden kalan az mantar yemeğimden yedim 330 ml ayran içtim 1 dilim ekmek
salep içtim yanında 2 tane yulaflu kremaı bisküvi yedim
böyleişte su çok az içtim ben dışarda suiçmeyi unutuyorum

[/QUOTE]

tultan ben baya toparlandım. ben detoks dusunuyorum carsamba ve persembe. şu aldıgım 2 kıloyu vereyım dıyorum eger ıstersen bu hafta yapabılırız[/QUOTE]

Pomo ayda 2 kez yapilabiliyomus ya bende 2 hafta gecsin diyorum. Hem tadini da ozlemis olurum diye.Bu hafta oruc tutuyorum. Onunuzdeki pazartesi sali nasil olur? Yapmak isteyen baska arkadaslarda varsa goruslerini yazsinlar.[/QUOTE]

evet ayda 2 kezmıs. ben bu hafta yapayım dedım ama grıbı yuzde yuz atlatmadım beklesem mı dıye ıcımde suphe oldu sımdı. yanı tekrar hastalanır mıyım acaba dıye ? bugun ıyıce bır dusunecegım, oyle karar verecegım ben. ama bu hafta yapmazsam, haftaya pazartesı yapalım ok anlastık.