2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

ınsaallah dedıgın gıbı olur esım benım sayemde yırttar kotu bır yıldan :))))))

ayyyy aman dıkkat et. bence hava degısıklıgınden oldu senın. adapazarı farklıydı ankara farklı. aman dıkkat et canım sıcak seyler ıc dınlenmeye de calıs.

en canlı yılbası senın olur bence ogrencı ortamında. senın planların neler bakem

Çok farkeder canım yalıtım harika bişiy. Ben 1,5 aydır yakıyorum kombiyi 79 tl gelmiş.

Duygu çok geçmiş olsun canım. Çıkık normalde çok ağrı yapar derler ama benim kızın bir kez kolu dirsekten çıktı. Hiç ağlama sızlanma olmadı zaman zaman acıyor dedi sadece bizde önemsemedik. Bikaç gün devam edince acıyor demedi doktora gittik dirseğinden hafiften itip oturttu yerine. Çok kolay bikaç dakika içinde halletti doktor.
Kendini suçlama hiç çocuk hayırı bilmek zorunda.

Canım lütfen bu yazacaklarımı ukalalık olarak algılama. Oğluşkon artık büyümüş ve sınırları tam olarak çizmelisin. Her çıktığınızda oyuncak almak yerine ayda iki kez oyuncak alma günü belirleyin kendinize. Sonrasında da ayda bir kez. Ve o günlerde seçimi oğluna bırakma sen 3 oyuncak seç oğlunun beğenebileceği onların arasından seçim yapmasına izin ver. Bu şekilde hem ona özgürlük vermiş olacaksın seçim şansı sunduğun için hemde sınırları çizmiş olacaksın.
İlla ki başka bir oyuncak isterse paramız diğerlerine yetiyor seçim senin istersen üçünden birini alabilirsin istemezsen almadan çıkabiliriz demen yeterli.
Gözyaşlarına bağırmasına hiçbir şekilde kanmaman lazım. Çocuklar öyle akıllı ve kurnaz ki :) Ben kızıma 6 aylıktan itibaren hayırı kullanıyorum. Evimizde sınırlar kesin şekilde belirlidir ne eşim ne ben ne kızım birbirimizin sınırlarına hayatına saygı gösterir. Paramız buna yetmez, şu an paramız yok cümlelerini kullanırım. Ama kendi parasıyla almak isterse fiyatına bakmam yarısını kızım öder yarısını ben. Çünkü istediği şeye sahip olmak için fedakarlık yapmış olması ödüllendirilmesi gereken bir davranıştır benim gözümde.
Yaz dan beri çok istediği bir güneş gözlüğü var fiyatı 150 tl gibi. Ona verdiğimiz harçlıkları biriktirerek almak istediğini söyledi. Her ay harçlıklarını sayıyoruz yeterli paraya ulaştığında gidip alacağız ama ben vereceğim parasını. :) Ama kızım bunu bilmiyor tabi şu an.
Ağlayarak hiçbirşeye sahip olamayacağını, gözyaşlarının insanları kandırmak için ona verilmediğini bilmeli çocuk. Bunun işe yaramadığını öğrenmeli. Benim kızımda birkaç kez denedi bu yöntemi. İstedi hayır dedim ağladı. İstediği kdr ağlamakta özgür olduğunu, ağlaması bitene kdr onu bekleyeceğimi ve bitince de buradan çıkacağımızı söyledim. Sonsuza kadar ağlayacak hali yok. Ve onunla ilgilenmiyor gibi göründüm bir süre sonra baktı ki işe yaramıyor sustu. Seni ele geçirmesine izin verme ona çocukluğunu sonsuzca yaşat ama aynı zamanda olgunluğu öğret canım. Patron sensin :)
Dediğim gibi lütfen çok bilmişlik gibi algılama. Çok okuyup çok araştırıyorum çocuklar konusunda paylaşmak istedim seninle de. HErşeye rağmen kendi çocuğunu herkes en iyi kendi tanır.

Huhuuuu kızlaaaaaaaar,bende katıldım aranıza bende zayıflıyorum çıtı pıtı oluyoruuuuuuuuuuuum ☺

Hoşgeldin.

sağ ol cnm içimi rahatlattınız ALLAH razı olsun enerjinialıyorum tşk ediyorum misgibi geldi bile:))kalkyım kahvaltı yapayım şuana kadar ağzıma birşey girmedi iyiki varsınız kızlarr

kuşummmm sen de ıyı kı varsın sen herzaman yanımızdasın kaldı kı bu cok farklı bır olay tatlı bır bıdık. yanında olmaz mıyız destek olmazmıyız hıc. ask olsun aman sız ıyı olun guzel haberler alalım hep. bu hafta nazar oldu bence hepımıze. neslı dustu, kuzıs boyle oldu, ben depresyona gırdım falan. baska dıger arkadaslarda sıkıntı yoktur ınsaallah ALLAH beterınden korusun hepımızı ınsaallah

canım agzına saglık valla. ne guzel bır ornekleme yapmıssın hakıkaten def ıle oynarken dusecektı belkı. ben hıc dusunememıstım ama cok haklısın. olacagı varmıs duygucugum. kendını hırpalama boyle seyler olunca oldu mu. sen ona guclu ve morallı bır anne olarak ancak yardım edebılırsın hep der doktorlar panık halınde hastaneye gelen anneler ısımızı daha zorlastırır derler mesela.

ırem cocuklar boyle zor mu ya gercekten. oyyyyyyyy oyyyyyy tam polıtıkacı olmak lazım ya valla. kucuk bebek gordum gaz maz derdınden korktum valla sımdı bu bılmıslıklerı gozumu korkuttu. duygus cok ıyı anne olursun dıyor ama fena gozum korkuyor benım. cunku benım annem cok dısıplınlydı ben de oyleyım sevıyorum alıyorum hedıyeler falan cocuklara ama terbıyesızlık yaramazlık falan delırıyorum resmen. ınsaallah dovmeden ıncıtmeden kırmadan buyutebılırım cocugumu.

Kızlar, size bir sorum var:) Kuzeyden esinlenerek, birbirimizi tanımaya devam edelim, ve işte sorum:
Nasıl bir çocuktunuz? Yaramaz, kavgacı, uysal, meraklı, anlatın biraz:)
Bir de büyüyünce ne olmak isterdiniz?

Ben bebekliğimde yaramazmışım. ama ilkokulda içime kapandım. Ortaokulda açıldım lise üniversite derken kendine güvenim arttı. Büyüyünce veteriner olmak istiyordum. Avustralya ya yerleşip koala bakıcılığı yapmak istiyordum. Ama olmadı. Lise de yanlış seçim yaptım muhasebeci oldum.

Kızlar, size bir sorum var:) Kuzeyden esinlenerek, birbirimizi tanımaya devam edelim, ve işte sorum:

hımmmm sorular duygudan gelırdı genellıkle. senden gelmıs guzel bır soru :))))

ben cok uslu sakın bır cocuktum kavgam dovusum yaralanmalarım nadırdı. tek yaramazlıgım annem gıdınce kardesımle tabak canak herseyı getırıp mısafırlık oynamaktı ya da anneannemlerdeysem onlar evde yokken yasıtım olan teyzelerımle, buyuk teyzelerımın esyalarını cıkarıp gelın falan olmaktı.

ben konuskan, annesınden cok korkan, kardeslerı ıle ıyı gecınen, arada sırada kavga eden bır cocuktum. ama hep calıskan ogretmenının agzının ıcıne bakan tıplerdendım. sınıf baskanı, kutuphane kolu baskanı, onemlı gunlerde sıır okuyan, yazı okuyan bırı oldum lıse bıtınceye kadar hep boyleydım. ogretmenlerın cok hanım dedıgı cok sevdıgı bır ogrencı oldum daıma. calıskandım ama calıskanlıgımdan cok bu konuda ovgu alırdım hep. ortaokul yılları ıle beraber daha kavgacı hakkını arayan bırıne donustum annemın genı ortaya cıkmaya basladı yanı, halen de tam gaz devam eder bu ozellıgım.

ılkokul boyunca avukat olmak ıstedım avukat bır bayan vardı tanıdık onu cok severdım sonra onun evlı amcamın kızarkadası oldugunu ogrenınce ondan da meslegınden de sogumustum :))))) ortaokul yıllarımda edebıyat ıle tanısmak ve edebıyat ogretmenlıgı hayalım basladı, ve hıc bıtmedı bu halen tazedır. ıste boyle benım.

Duygucum gecmis olsun ama kafana fazla takma cocuklar anne babayi kullanmayi cok iyi biliyorlar bazen kulak asmamak gerekiyor:))
Ben dunku menumu opaylasayim
Sabah
1bardak ilik su
1yumurta
2zeytin
2dilim ekmek
Donates
Tahin pekmez iki lokma
Oglen
3 kasik patates puresi
Bir kase corba
1kase ypgurt
Aksam
200 gram ya da 300 gram tavuk haslama
Bir kactane tursu
Aksam 8 gibi sabah yaptigim kurabiyeden 2tane yedim
3 fincan yesil cay biberiye isrirgan otu mate yapragi karisimli cayimdan ictim

Kızlar, bir yandan yarın ki organizasyon için koşturuyorum, bir yandan buraya bakıyorum, arada kaybolursam kusura bakmayın. Ben de yaramaz ve çok meraklı bir çocukmuşum, ilkokula başladıktan sonra da okumayı çok sevmiştim, bulduğum herşeyi okuyordum:)) Sokakta çok oyun oynardık biz de, bir de çok bisiklet binerdim Duygu gibi. Okulda genelde başarılı bir öğrenciydim, avukat olmak istiyordum ben de ama matematiği iyi olan öğrencinin ne işi var sözelde diye fen-matematik bölümünü seçtim lisede. Sonra da mühendis oldum malum:)) Ama iyi ki olmuşum diyorum, bana çok uygun bir meslek yapıyorum ve mutluyum:)) Avukatlık da genelde herkesin hakkını savunan cadı bir kız olduğum için etrafımdakiler önerirlerdi "avukat ol" diye, oradan kalmış:)

Bugunku menumde
Sabah 2bardak ilik su
1bardak cevizli sarimsakli su
Bir cay bardagida bitkisel bir su var ilac niyetine ondan ictim
1yumurta
1kk peynir
1dilim ekmek
Sekersiz cay

Ara 1dilim ekmek arasi antep peyniri

Ogle 5tane patates kizartma(cok canim cektii((
1 kase nesfit

canım senın yontemın zaten cok mantıklı. ve oyuzden almadıgını sen demeden anladım zaten ben. yoksa bır oyuncagı mı esırgeyecektın. anladım ben zaten. dert etme zaten ıyılesıyormus da bak. sen dogru olanı yaptın.

bılmem kı canım, ıs ve hayat gun gun daha cok yorunca ben daha cabuk sınırlenen bırı olmaya basladım ıreme de dedıgım gıbı ınsaallah hırcın sureklı kızan bır anne olmam. ıyı bır anne olmayı cok ıstıyorum anne kız ılıskımız cok zayıftır bızım. annem sevgısını gostermez asırı sınırlı otorıter bır kadındı kızkardes ve abla da olmayınca ben ıyıce yanlız buyudum cocugumla arkadas gıbı olmak tum sevgımı de gosterebılen bırı olmak ıstıyorum annem gıbı dayaga, hakarete cok cabuk megıl eden bır anne olmak ıstemıyorum umarım sınırıme yenılmem cunku cok uzulurum yıllarca bekleyıp mumla aradıgım cocuguma kotu anne olmak benı yıkar.

yaaaaaa olur mu. ben fıstık gıbı anne olmak ıstıyorum tabıkı. kılolar gıtsın sabıtlensın ondan sonra gelsın bebıs benım zayıf vucuduma ınsaallah :)))

evet canım cok ugrastım ıyı oldu. ev temızdı temızlettırmıstım ama gunluk ek ısler cıkıyor sebzeler meyveler baharatlık doldur temızle fırın tezgah temızle makına bosalt camasır katla kahvaltılık kontrol et sabaha hazırla yemegını meyvenı hazırla ertesı gune. yesıllık yıka falan. oluyor gunluk ıslerım. hallettım ıyı oldu, bugun rahatım aksama hıc ısım yok nerdeyse.

bugun yarım saat leslıe dusunuyorum yarım saat de bısıklet hangısını once yapmak gerekır ??????

evet ben de oyle cabucak moraranlardanım yaaaaaaaa (((((((

menumuı guncelleyeyım aksam tekrar yazarım.

sabah kalktım 6 bucuğu gecerken.

ılık sırke,lımon su ıctım
hellım peynırlı tost ıkı dılım cavdar ekmegınden, ıcıne maydonoz koydum bu kez
bır salatalık
bır domates
bır bardak süt

ara: acık sekersız cay, 4 adet kestane, 3 kasık nar, 500 ml sıcak su

ogle: yemekten once 500 ml sıcak su, 4 kasık ıspanak yemegı pırınclı, 1 cay bardagı cacık, kucuk kase arpa sehrıye corbası

bıraz once ıkısı bırarada ıctım ıcıne ıkı seker attım.cok canım cekıyor kahve. sekersız sutlu falan da ıcemeyınce ıctım bunu valla.

sımdı su ve yesıl cay ıcecegım.

cıkmam lazım herkesı opuyorum

Ben cok yaramaz bir cocuktum aksam eve girmek bilmezdim ama cokta merhametliydim mahallenin karincalari benden sorulurdu onlari elimle besler suya dusenlere cankurtaranlik yapardim
Buyuyncede ilk onceleri cografya ogretmeni olmayi cok isterdim sonradan kara subayi olmayi istedim ama malesef ikiside olmadi ama cocuklugomdan beri matematiksel zekam cok iyidir yani muhasebeye cok yatkinliigim vardi sonundada bankaci oldum ciktim

ben bugün detoksatayım kahvaltımı güzelce yaptım karışımı hazırladım bu kez blenderdan geçirdim keşke geçirmeseymişim bu hoşuma gitmedi...bakalım kaç olacağım..o yüzden günlük menülerimi yazmayacağım bilginiz olsun...

Cnm gözünü korkutmak gibi olmasın ama evet çok zor. Gaz uykusuzluk vs hepsi geçiyor da önemli olan yetiştirmek. Sonsuz bir sabır ve özveri isteyen bir iş. Elbette inciteceksin kızacak kıracaksın ama dövmek asla kabullenileyemecek bir durum ki yapacağını sanmam. Ama çocuk tüm duyguları bilerek büyüyecek. Mesela irem bana sofrayı toplarken yardım eder nadiren de olsa kazalar yaşanıyor. Geçen gün çok sevdiğim takımının tabağını kırdı elinden düştü. Bu durumda iki çeşit anne vardır. Biri aman üzülme olsun senden değerlimi der çekil kenara ben temizlerim canım cicim vs der. Diğeri bağırır çağırır hatta vurur bir tane. İki örnekde yanlıştır. Çocuk yanlışlıkla elinden düşürmüş olsa bile tabağı annenin ona şöyle yapması lazımdır "yanlışlıkla düşürdüğünü biliyorum bunun için sana kızmayacağım ama sende bilmesin ki o tabak benim için değerliydi eminim daha dikkatli olsaydın düşürmezdin. Tabağın kırılmasına gerçekten üzüldüm, haydi gel şimdi birlikte toplayalım." bu en doğru yaklaşım şeklidir. Burada çocuk annein duygularını anlar ve bir dahakine çok dikkat eder. Ve anneye yardım ederek hatasını telafi etme şansına sahip olur. Kırılan parçaları toplatın demiyorum ama en azından bir bez ile yeri silmesine izin vermelidir anne.
Çocukları cam fanus içinde izole bir şekilde büyütmek en yanlış davranıştır. Anne olarak amacımız onları hayata hazırlamaktır. Karşısındakinin duygularını öenmesemeyi öğretirsin bu örnekte.
Annelik hem zordur ama dünyanın en güzel hediyesidir bi kadına evladı. Ne annen ne kocan ne kardeşin sana onun sarıldığı gibi sarılamaz, onun baktığı gibi bakamaz. Onun gibi karşılıksız sevemez seni. Dünya kötüsü de olsan annesisin sen.
Doğru adımlar atarak doğru çocuklar yetiştirirsin ancak. Eminim ki sende harika bir anne olacaksın.
Benim annemde sonsuz disiplinliydi ki anne öyle olmalı. Hem disiplinli hem sevgi dolu olmak zorunda bir anne. Bugün ne yaparsan yarın karşına çıkacak çünkü.
Bir önemli konuda çocuğa kendini korumasını öğretmektir mesela. Başlı başına önem verilmesi lazım buna zamanımızda. Neyse uzatmayayım bu konuda sonunu getiremem çünkü

Kolay gelsin o zaman sana, sen geri almadın galiba detoksla verdiğini, inşallah bu sfer de güzel bir rakam verirsin ve 70'in altını görürsün:))

Bu konuda epey araştırma yapmışsın sanırım, güzel bilgiler vermişsin, ellerine sağlık. Bence çocuk için en önemli şey zaman, yani ona ayıracak yeterli zamanın ve sevgin varsa, bir de temel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek maddi gücün, problem olmaz diye düşünüyorum. Bunlardan biri yoksa, o zaman iş zor...

kızlar kusura bakmayın modum düştü yine 2 kere alıntıya cvp veremeye çalıştımolmadı oğlum içiniyidileklerden bulunan herkezxe çok tşk.ediyorumm..
moralim bozuk gezme diye çıktımanasağlığın önünden geçerken hadi bi içim rahat etsin diye soktum kolunu elletmedi doktor çıkık olabilir dedi, eşimiaradım odasinir ettibeni yok birşey diyor götürcektim eşim bugünde geçsin sabah devam ederse götüreim dedi aslında bi tarafdan haklı geçenyılda böyle olmuştu hiç birşey çıkmamıştı kendi kendine normale dönmüştü.neyse umarım düzelir ..

alıntıyapamadımama aklımda kalan İREM'CİM YAZDIKlarına katılıyorum ben herseferinde alıyorumdiyorum ama zatenkışın en fazla 2 kere çıkıyorum bazen hiç çıkmıyorum zaten sokakdan almam alışveriş merkezinden alırım genelde ,dediğim gibi oyuncağıda yaş grupuna göre kendim seçerim şuan onun seçme gibi birşeyi yokzaten ona kalsa o hepsini ister genelde arabalara düşkün evdearaba olduğu için ben genedle çözüme dönük oyuncakşlar seçiyorum yani uşraşsın istiyorum seneye kendi seçer ama senindeönerini dinlicem benim beğendiğim 3 seçenekden birini o seçsindiye.asla yanlışanlamadımsen benden tecrubelisin aksine severim önerileri.yazın mesela sürekli çıkarım dışarı ama 2-3 ay hiç almadığımdaoldu onun yerine oyunevlerine götürdüm oyuncaklara bindirdim .meselageçen hafta güze bi oyuncak seti aldım eğitici normalde dün almazdım onun yerine oyunevine götürürdüm ams oyuncaklarda %30indirimvardı aldığım oyuncağın fiyatı 3 liraya geliyordu düşün o fiyatıgörünce aldım yoksa oyuncak hakkıbitmişti onun yerine diğer arkadaşlarıyla sosyalleşme oyun oynamaya götürcektim neyse durum böyle cnnm ama her çıktığımda illa onu mutlu edecek şey yapıyorum ama illa oyuncakla sınırlı değil,güzel bi pasta almak,yemekyemek,oyunevleri,boyama odaları,bazen sadece sokakdaki park

ne güzelyazmışsın aynen katılıyorum dediklerine kuzeyin anlama öğrenmeçağında yazdıkların çok işeme yarıcak