- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #3.721
duygucumm paşamıza çok çok geçmiş olsun, olur ama çocuktur o, kendini üzme tamam mı ? hepimiz dua ediyoruz paşa için inşalah önemli bişeyi yoktur, ama pomo yla nesli nin de dedigi gibi çıkık olsa duramazdı sanırım, bi de o zaman kolda bi şekil bozuklugu oluyor die biliyorum, sanırım öyle birşey yok, dolayısıyla endişe etme, geçer umarım en yakın zamanda canım
canım eğer normal zamanda bitirseydim okulu sanırım derdim keşke bitmeseydi die ama ara verip tekrar dönünce falan sanmıyorum ki keşke bitmeseydi diyeyimburca inanma burçsuz kalma canım, hemen kötüye yormayalım eşin de bence yükselen burcundan dolayı güzel bi yıl geçirir, ayrıca senin de yanında olacak ben kötü bir yıl geçirecegini düşünmüyorum
bugun fena bir gribin eşiğindeyim kızlar hissediyorum, bir üşüyorum bi terliyorum, boğazım deseniz zaten fena.. neyse ki dersim yok yurttayım bugun, çalışacagım tabi ki ama dışarı çıkmayacam ya önemli olan o
duygucum mevcut olan tüm enerjimi paşaya ve sana yolluyorum, gerçi hastalıktan dolayı pek yok ama olsun, umarım size iyi gelir
canım güzel dileklerin çok teşekkr ederim
boyam silikon Allahtan duvarları silince leke kalmıyo bu sene mecburen böle idare edip yaza ylıtım yaptırmam lazım demekki .faturalar henüz çok oynamadı bu ay 105 geldi bakalım ocakta nasıl olucak
hepinizegünaydın ama bana gün karanlıkkk(çok mutsuzum
dün pomo sayesinde güzel başladığım güne ,akşamını felaket olarak kapattım...
düngittik tüm magazalardan indirim vardı tek tek dolaştık tabi kuzeyin benim ceketler elimde içerisi sıcak oğlanfena değildi fazla yormadı beni neyse aşa katamigrosa girdim balık almaya ama beğenmedim bir kaç şey aldım oğlanada araba aldım oğlanın def alacAĞI TUTTU HANİ ŞU ŞINGIR ŞINGIR SES ÇIKARAN ŞEY VARYA AHH KEŞKE ALSAYDIM ALMADIM YA NEDEN ALMADIM KIZIYORUM KENDİMENEYSE MARKET TORBALARI ELİMDE AĞIR CEKETLER KOLUMDA KUZEY YERE YAPIŞMIŞ Kalkmıyor def 'i istiyor neyse ne durumda olduğumu bi hayal edin içierisi sıcak kolumda ceket tek elimdeağırpoşet diğer elimle kuızeyi kaldırmaya çalışıyorum sonunda sinirlendim kalk oğlum dedim biraz elimle çektim hop kolunda ses geldi bir ağlamaya başladı susmuyor naparsam yapayımsusmadı ,avm'nin reviri var oraya götürdüm kolunu elletmiyor.saat olmuşkaç neden hastane götürmedin diye sorarsanız geçen yıl babası kazak giydirirken'de biraz zr giydirmiş kolu acımış yine böyle ağlıyor kolunu elletmiyor 9 eylüle götürdük elle muayenede birşeye rastlamadılar çıkık vs.. ama ağlamaya devam ettirdiği için rötgen çektirdik yine birşey çıkmadı ama o kolunu 4gün kullanmadı.. hemen aklıma o olay geldi dsakinleştirmeye baktım zaten kolumda uyudu eşimi çağırdım geldi oğlan uyandı boyama odasına gittik boya yaptı tek eliyle sakindi amakolunukullanmıyor..neyse sonuç olarak gece sıksık utandıdönemediği için sanırım kolunu şuan hala daha kullanmıyor ,yani arada hafif kaldırıyor parlaklarınıoynatıyor ama acıyor belli benim içimhiç rahat değil hem benim yüzümden olduğu için hemde doktora götürmediğim için ama eşim şimdi çocuğun kolunu evirceklerçevircekler yine psikolojikdir diyor kaldım böyle sizce çıkık olsa nsıl bi belirtiolur gözümden sakındığım evladım benim yüzümden acı çekiyor düşünün artıkdurumumu dün ağlamakdan helak oldum 8:30da uyudum zaten ALLAH beterinden korusun dua edin kızlar basit bir incilmedir inşallah hemencik düzelir
cnm çok tşk ederim.pomo benşuandan yanayım ben zaten herçıktığımda ona oyuncak alıyorum ama her çıktığımda,dünde aldım ama o dahasını istedi orda durmalıyım diye düşündüm çnükü onuda laırsam başka şey isticek yani her istediğideolmamalı diye düşnüyorum şımarıkbüyüsün istemiyorum.ama dünkü olayı yaşayacağıma alsaydım diyorum şimdi neyse olmuş bitti umarım bugün düzelir..güzel yazın için tşk ederim senin benden dahaiyi anne olacağını biliyorum hatta eminim amaöncekilolargitcek güzel annenin bedenide güzel olsundimi
Huhuuuu kızlaaaaaaaar,bende katıldım aranıza bende zayıflıyorum çıtı pıtı oluyoruuuuuuuuuuuum ☺
sağ ol cnm içimi rahatlattınız ALLAH razı olsun enerjinialıyorum tşk ediyorum misgibi geldi bile:))kalkyım kahvaltı yapayım şuana kadar ağzıma birşey girmedi iyiki varsınız kızlarr
Duygu, Kuzişe çok takılma, o çocuk ve düşe kalka büyüyecek. Tamam sen kolunu çektiğin için kolu acımış ama başka bir şeyden dolayı da olabilirdi. Diyelim sen def istediğinde aldın, onunla oynarken önüne bakmayıp düşecekti belki Allah korusun, daha ciddi bir şey olacaktı belki. Böylece küçük bir incinmeyle atlattı. Yani niye almadım diye yeme kendini, vardır bunda da bir hayır. Her istediğini alamazsın zaten, doğru da değil öyle yapmak. Kendini suçlamaktan da vazgeç. Hadi bakayım karşıdan sana enerji yolluyorum, yakala:)) Daha önce dediğim gibi sağlık ocağına götürebilirsin ama babası gerek görmediğine göre birşey yok bence, için rahat olsun.
Neyse kızlr ben çıkayım hava çok güzel sahilde yürüyelim oğlumla biraz belkiunutur elini
Çok farkeder canım yalıtım harika bişiy. Ben 1,5 aydır yakıyorum kombiyi 79 tl gelmiş.
Duygu çok geçmiş olsun canım. Çıkık normalde çok ağrı yapar derler ama benim kızın bir kez kolu dirsekten çıktı. Hiç ağlama sızlanma olmadı zaman zaman acıyor dedi sadece bizde önemsemedik. Bikaç gün devam edince acıyor demedi doktora gittik dirseğinden hafiften itip oturttu yerine. Çok kolay bikaç dakika içinde halletti doktor.
Kendini suçlama hiç çocuk hayırı bilmek zorunda.
Canım lütfen bu yazacaklarımı ukalalık olarak algılama. Oğluşkon artık büyümüş ve sınırları tam olarak çizmelisin. Her çıktığınızda oyuncak almak yerine ayda iki kez oyuncak alma günü belirleyin kendinize. Sonrasında da ayda bir kez. Ve o günlerde seçimi oğluna bırakma sen 3 oyuncak seç oğlunun beğenebileceği onların arasından seçim yapmasına izin ver. Bu şekilde hem ona özgürlük vermiş olacaksın seçim şansı sunduğun için hemde sınırları çizmiş olacaksın.
İlla ki başka bir oyuncak isterse paramız diğerlerine yetiyor seçim senin istersen üçünden birini alabilirsin istemezsen almadan çıkabiliriz demen yeterli.
Gözyaşlarına bağırmasına hiçbir şekilde kanmaman lazım. Çocuklar öyle akıllı ve kurnaz ki :) Ben kızıma 6 aylıktan itibaren hayırı kullanıyorum. Evimizde sınırlar kesin şekilde belirlidir ne eşim ne ben ne kızım birbirimizin sınırlarına hayatına saygı gösterir. Paramız buna yetmez, şu an paramız yok cümlelerini kullanırım. Ama kendi parasıyla almak isterse fiyatına bakmam yarısını kızım öder yarısını ben. Çünkü istediği şeye sahip olmak için fedakarlık yapmış olması ödüllendirilmesi gereken bir davranıştır benim gözümde.
Yaz dan beri çok istediği bir güneş gözlüğü var fiyatı 150 tl gibi. Ona verdiğimiz harçlıkları biriktirerek almak istediğini söyledi. Her ay harçlıklarını sayıyoruz yeterli paraya ulaştığında gidip alacağız ama ben vereceğim parasını. :) Ama kızım bunu bilmiyor tabi şu an.
Ağlayarak hiçbirşeye sahip olamayacağını, gözyaşlarının insanları kandırmak için ona verilmediğini bilmeli çocuk. Bunun işe yaramadığını öğrenmeli. Benim kızımda birkaç kez denedi bu yöntemi. İstedi hayır dedim ağladı. İstediği kdr ağlamakta özgür olduğunu, ağlaması bitene kdr onu bekleyeceğimi ve bitince de buradan çıkacağımızı söyledim. Sonsuza kadar ağlayacak hali yok. Ve onunla ilgilenmiyor gibi göründüm bir süre sonra baktı ki işe yaramıyor sustu. Seni ele geçirmesine izin verme ona çocukluğunu sonsuzca yaşat ama aynı zamanda olgunluğu öğret canım. Patron sensin :)
Dediğim gibi lütfen çok bilmişlik gibi algılama. Çok okuyup çok araştırıyorum çocuklar konusunda paylaşmak istedim seninle de. HErşeye rağmen kendi çocuğunu herkes en iyi kendi tanır.
Hoşgeldin.
Kızlar, size bir sorum var:) Kuzeyden esinlenerek, birbirimizi tanımaya devam edelim, ve işte sorum:
Nasıl bir çocuktunuz? Yaramaz, kavgacı, uysal, meraklı, anlatın biraz:)
Bir de büyüyünce ne olmak isterdiniz?
Kızlar, size bir sorum var:) Kuzeyden esinlenerek, birbirimizi tanımaya devam edelim, ve işte sorum:
cnm çok tşk ederim.pomo benşuandan yanayım ben zaten herçıktığımda ona oyuncak alıyorum ama her çıktığımda,dünde aldım ama o dahasını istedi orda durmalıyım diye düşündüm çnükü onuda laırsam başka şey isticek yani her istediğideolmamalı diye düşnüyorum şımarıkbüyüsün istemiyorum.ama dünkü olayı yaşayacağıma alsaydım diyorum şimdi neyse olmuş bitti umarım bugün düzelir..güzel yazın için tşk ederim senin benden dahaiyi anne olacağını biliyorum hatta eminim amaöncekilolargitcek güzel annenin bedenide güzel olsundimi
dünün güzel geçmiş tebrikler.aktivite olarak da baya hareket etmişsin temizlik zaten bol hareketttir..
çekerim cnm .sende kendine dikkat etkolay gelsinn bugünkü mennüde güzel gözüküyor birde altına sağlam bi aktivite kondurursan bomba olur
herhalde
bu arada ayağın morarmış seninde annem gibi etin hassas galiba anneminde hafif dokunhatta ısır hemen morarır neslicim senide ALLAK korumuş sen bugünde yorma ne olur ne olmazz sadee adım atmaya çalış bol bol
Ben cok yaramaz bir cocuktum aksam eve girmek bilmezdim ama cokta merhametliydim mahallenin karincalari benden sorulurdu onlari elimle besler suya dusenlere cankurtaranlik yapardimKızlar, size bir sorum var:) Kuzeyden esinlenerek, birbirimizi tanımaya devam edelim, ve işte sorum:
ırem cocuklar boyle zor mu ya gercekten. oyyyyyyyy oyyyyyy tam polıtıkacı olmak lazım ya valla. kucuk bebek gordum gaz maz derdınden korktum valla sımdı bu bılmıslıklerı gozumu korkuttu. duygus cok ıyı anne olursun dıyor ama fena gozum korkuyor benım. cunku benım annem cok dısıplınlydı ben de oyleyım sevıyorum alıyorum hedıyeler falan cocuklara ama terbıyesızlık yaramazlık falan delırıyorum resmen. ınsaallah dovmeden ıncıtmeden kırmadan buyutebılırım cocugumu.
ben bugün detoksatayım kahvaltımı güzelce yaptım karışımı hazırladım bu kez blenderdan geçirdim keşke geçirmeseymişim bu hoşuma gitmedi...bakalım kaç olacağım..o yüzden günlük menülerimi yazmayacağım bilginiz olsun...
Cnm gözünü korkutmak gibi olmasın ama evet çok zor. Gaz uykusuzluk vs hepsi geçiyor da önemli olan yetiştirmek. Sonsuz bir sabır ve özveri isteyen bir iş. Elbette inciteceksin kızacak kıracaksın ama dövmek asla kabullenileyemecek bir durum ki yapacağını sanmam. Ama çocuk tüm duyguları bilerek büyüyecek. Mesela irem bana sofrayı toplarken yardım eder nadiren de olsa kazalar yaşanıyor. Geçen gün çok sevdiğim takımının tabağını kırdı elinden düştü. Bu durumda iki çeşit anne vardır. Biri aman üzülme olsun senden değerlimi der çekil kenara ben temizlerim canım cicim vs der. Diğeri bağırır çağırır hatta vurur bir tane. İki örnekde yanlıştır. Çocuk yanlışlıkla elinden düşürmüş olsa bile tabağı annenin ona şöyle yapması lazımdır "yanlışlıkla düşürdüğünü biliyorum bunun için sana kızmayacağım ama sende bilmesin ki o tabak benim için değerliydi eminim daha dikkatli olsaydın düşürmezdin. Tabağın kırılmasına gerçekten üzüldüm, haydi gel şimdi birlikte toplayalım." bu en doğru yaklaşım şeklidir. Burada çocuk annein duygularını anlar ve bir dahakine çok dikkat eder. Ve anneye yardım ederek hatasını telafi etme şansına sahip olur. Kırılan parçaları toplatın demiyorum ama en azından bir bez ile yeri silmesine izin vermelidir anne.
Çocukları cam fanus içinde izole bir şekilde büyütmek en yanlış davranıştır. Anne olarak amacımız onları hayata hazırlamaktır. Karşısındakinin duygularını öenmesemeyi öğretirsin bu örnekte.
Annelik hem zordur ama dünyanın en güzel hediyesidir bi kadına evladı. Ne annen ne kocan ne kardeşin sana onun sarıldığı gibi sarılamaz, onun baktığı gibi bakamaz. Onun gibi karşılıksız sevemez seni. Dünya kötüsü de olsan annesisin sen.
Doğru adımlar atarak doğru çocuklar yetiştirirsin ancak. Eminim ki sende harika bir anne olacaksın.
Benim annemde sonsuz disiplinliydi ki anne öyle olmalı. Hem disiplinli hem sevgi dolu olmak zorunda bir anne. Bugün ne yaparsan yarın karşına çıkacak çünkü.
Bir önemli konuda çocuğa kendini korumasını öğretmektir mesela. Başlı başına önem verilmesi lazım buna zamanımızda. Neyse uzatmayayım bu konuda sonunu getiremem çünkü
ne güzelyazmışsın aynen katılıyorum dediklerine kuzeyin anlama öğrenmeçağında yazdıkların çok işeme yarıcakCnm gözünü korkutmak gibi olmasın ama evet çok zor. Gaz uykusuzluk vs hepsi geçiyor da önemli olan yetiştirmek. Sonsuz bir sabır ve özveri isteyen bir iş. Elbette inciteceksin kızacak kıracaksın ama dövmek asla kabullenileyemecek bir durum ki yapacağını sanmam. Ama çocuk tüm duyguları bilerek büyüyecek. Mesela irem bana sofrayı toplarken yardım eder nadiren de olsa kazalar yaşanıyor. Geçen gün çok sevdiğim takımının tabağını kırdı elinden düştü. Bu durumda iki çeşit anne vardır. Biri aman üzülme olsun senden değerlimi der çekil kenara ben temizlerim canım cicim vs der. Diğeri bağırır çağırır hatta vurur bir tane. İki örnekde yanlıştır. Çocuk yanlışlıkla elinden düşürmüş olsa bile tabağı annenin ona şöyle yapması lazımdır "yanlışlıkla düşürdüğünü biliyorum bunun için sana kızmayacağım ama sende bilmesin ki o tabak benim için değerliydi eminim daha dikkatli olsaydın düşürmezdin. Tabağın kırılmasına gerçekten üzüldüm, haydi gel şimdi birlikte toplayalım." bu en doğru yaklaşım şeklidir. Burada çocuk annein duygularını anlar ve bir dahakine çok dikkat eder. Ve anneye yardım ederek hatasını telafi etme şansına sahip olur. Kırılan parçaları toplatın demiyorum ama en azından bir bez ile yeri silmesine izin vermelidir anne.
Çocukları cam fanus içinde izole bir şekilde büyütmek en yanlış davranıştır. Anne olarak amacımız onları hayata hazırlamaktır. Karşısındakinin duygularını öenmesemeyi öğretirsin bu örnekte.
Annelik hem zordur ama dünyanın en güzel hediyesidir bi kadına evladı. Ne annen ne kocan ne kardeşin sana onun sarıldığı gibi sarılamaz, onun baktığı gibi bakamaz. Onun gibi karşılıksız sevemez seni. Dünya kötüsü de olsan annesisin sen.
Doğru adımlar atarak doğru çocuklar yetiştirirsin ancak. Eminim ki sende harika bir anne olacaksın.
Benim annemde sonsuz disiplinliydi ki anne öyle olmalı. Hem disiplinli hem sevgi dolu olmak zorunda bir anne. Bugün ne yaparsan yarın karşına çıkacak çünkü.
Bir önemli konuda çocuğa kendini korumasını öğretmektir mesela. Başlı başına önem verilmesi lazım buna zamanımızda. Neyse uzatmayayım bu konuda sonunu getiremem çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?