- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #3.741
Duygucum biz ne kadar sıkma canını desek te, sen Kuzeyin kolu düzelmeden rahat edemeyeceksin sanırım. Eşine kızma ama lütfen, erkekler bu konularda daha soğukkanlı oluyorlar, onları dinlemek lazım. Benim bugün koşturmaca devam ediyor, akşam yine pratik yemek olarak et var menüde:) Ben de giderken alışveriş merkezine uğrayıp hediye bakacağım çekiliş için. Bu arada daha önce sormuştun galiba kaynadı, ben mağazadan aldım terlikleri ama internet kesinlikle daha ucuz. Sadece benim vaktim kısıtlı olduğu için, yeni yıl öncesi hızlı gönderemezler diye düşündüm, baksana pilates malzemeleri hala gelmedi.
kusura bakmayın içinizi krartıyorum ama elimde değil kimseyi ayağıda kaldırmak istiyorum bu siz varsınız dertyandığım..magazada daha pahalı evet aklında olsun sevinç pastanesinin ordan denize doğrugittiğinde kendi magazası var görsenkendini kaybedersin aklında olsun..
iyi düşünmüşsün 20günönceden markafonide vardı keşke bende alsaydım pişman oldum valla şimdi çocuk iğleşcekte bengidp alcam offf gözümde büyüyor..pilates gelsindeebrunun bazı kelimeleri var senle çokgüzel paslaşcaz ama 1 kere yap bak ebru bi çoşuyor bazı şeyler söylüyorhem gülüyorum hem yapıyorum:)))
Ben de heyecanla bekliyorum. Az önce bir kargo geldi ama sadece pilates çemberi gelmiş, öbür malzemeler galiba haftaya kaldı. Neyse canım, yeni yıl yeni spor:)) Zaten pilatesi biraz kilo verdikten sonra yapmak lazım, benim için de tam zamanı. Bu arada ben hem spor yapıp hem kilo verdiğim için sanırım, olduğumdan daha ince görünüyorum. Az önce geçen gün çekilen bir fotoğrafı gördüm, hoş görünüyor:) Bir de dediğim gibi herkes çok zayıfladın deyip duruyor, yani aslında 6 kg civarı verdim ama 10 kg vermiş gibi görünüyor, yaşasın spooorrr:))
Bu konuda epey araştırma yapmışsın sanırım, güzel bilgiler vermişsin, ellerine sağlık. Bence çocuk için en önemli şey zaman, yani ona ayıracak yeterli zamanın ve sevgin varsa, bir de temel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecek maddi gücün, problem olmaz diye düşünüyorum. Bunlardan biri yoksa, o zaman iş zor...
kızlar kusura bakmayın modum düştü yine 2 kere alıntıya cvp veremeye çalıştımolmadı oğlum içiniyidileklerden bulunan herkezxe çok tşk.ediyorumm..
moralim bozuk gezme diye çıktımanasağlığın önünden geçerken hadi bi içim rahat etsin diye soktum kolunu elletmedi doktor çıkık olabilir dedi, eşimiaradım odasinir ettibeni yok birşey diyor götürcektim eşim bugünde geçsin sabah devam ederse götüreim dedi aslında bi tarafdan haklı geçenyılda böyle olmuştu hiç birşey çıkmamıştı kendi kendine normale dönmüştü.neyse umarım düzelir ..
alıntıyapamadımama aklımda kalan İREM'CİM YAZDIKlarına katılıyorum ben herseferinde alıyorumdiyorum ama zatenkışın en fazla 2 kere çıkıyorum bazen hiç çıkmıyorum zaten sokakdan almam alışveriş merkezinden alırım genelde ,dediğim gibi oyuncağıda yaş grupuna göre kendim seçerim şuan onun seçme gibi birşeyi yokzaten ona kalsa o hepsini ister genelde arabalara düşkün evdearaba olduğu için ben genedle çözüme dönük oyuncakşlar seçiyorum yani uşraşsın istiyorum seneye kendi seçer ama senindeönerini dinlicem benim beğendiğim 3 seçenekden birini o seçsindiye.asla yanlışanlamadımsen benden tecrubelisin aksine severim önerileri.yazın mesela sürekli çıkarım dışarı ama 2-3 ay hiç almadığımdaoldu onun yerine oyunevlerine götürdüm oyuncaklara bindirdim .meselageçen hafta güze bi oyuncak seti aldım eğitici normalde dün almazdım onun yerine oyunevine götürürdüm ams oyuncaklarda %30indirimvardı aldığım oyuncağın fiyatı 3 liraya geliyordu düşün o fiyatıgörünce aldım yoksa oyuncak hakkıbitmişti onun yerine diğer arkadaşlarıyla sosyalleşme oyun oynamaya götürcektim neyse durum böyle cnnm ama her çıktığımda illa onu mutlu edecek şey yapıyorum ama illa oyuncakla sınırlı değil,güzel bi pasta almak,yemekyemek,oyunevleri,boyama odaları,bazen sadece sokakdaki park
ne güzelyazmışsın aynen katılıyorum dediklerine kuzeyin anlama öğrenmeçağında yazdıkların çok işeme yarıcak
ben bugün detoksatayım kahvaltımı güzelce yaptım karışımı hazırladım bu kez blenderdan geçirdim keşke geçirmeseymişim bu hoşuma gitmedi...bakalım kaç olacağım..o yüzden günlük menülerimi yazmayacağım bilginiz olsun...
kusura bakmayın içinizi krartıyorum ama elimde değil kimseyi ayağıda kaldırmak istiyorum bu siz varsınız dertyandığım..magazada daha pahalı evet aklında olsun sevinç pastanesinin ordan denize doğrugittiğinde kendi magazası var görsenkendini kaybedersin aklında olsun..
iyi düşünmüşsün 20günönceden markafonide vardı keşke bende alsaydım pişman oldum valla şimdi çocuk iğleşcekte bengidp alcam offf gözümde büyüyor..pilates gelsindeebrunun bazı kelimeleri var senle çokgüzel paslaşcaz ama 1 kere yap bak ebru bi çoşuyor bazı şeyler söylüyorhem gülüyorum hem yapıyorum:)))
ercecim mersindemi oturuyordun sen canımgiriş katta oturuyorum ev denize karşı sürekli rüzgar oluyo ve nem çok fazla var galiba bunlarda etken .evet çok can sıkıcı hergün duvar siliyorum .duvarın birinde klima var kalan duvarlar boş hergün havalandırıyorum
sıcak su kullanımı rahatlığı güzelde işte akmasa
alçı çıkalı çok oldu ercecim ,şuan çok iyi,geçmiş olsun canım .kızına sağlıklı bi uzunnn bi ömür diliyorum .nice yıllara .
ohhh mantılar lavaşlar afiyet olsun .kilo olmasın arkadaşıma
kızının ayağı iyileştimi alçı var mı hala ayağında
gömleği alırken kızmada S bende aldım,dedim kendime niye almıyorum al koy kenara ve gaza getir kendini dedim,inşallah içine girmekte nasip olurrİyi akşamlar arkadaşlar
Başım çok ağrıyor sıcak bir duş alsam iyi olacak,hafta sonu benim yoğundu o yüzden gelemedim,eşim cumartesi kızın doğum günüydü annemler geldi,gündüz dolaba mantı yaptık buzluğa koymak için,birde lavaş ekmekler açıp pişirip onlarıda paketledik kolaylık olsun diye
pazarda düğüne gittik gündüz akşamda düğünden çıkınca annemlere gittik,yemekli lahmacun yapmışlar
o yüzden bu hafta fazla kilo veremedim ben,
bugünde canlarım,çarşıya çıktım krem,vücud jeli,gömlek falan aldımm
ay kızlar gömlekte L aldım hoşuma gitti zayıflarsam senin içine gireceğim dedim
böyle işte bu hafta yoğun oldu benim için[/
Haftasonu dolu dolu geçmiş Kızının yeni yaşı sağlık huzur mutluluk getirsin inş. Gömlek almışsın iyi kide L almışsın daha çok motive olursun iyi günlerde kullan inş.
bu hafta evet çok güzel geçti,annemler 4 haftadır yoklardı onlar geldi,kızımın doğum günüydüü teşekkürler,aramıza hoşgeldin bu arada
güzel kızına sağlıklı mutlu upuzun ömür diliyorum...aman arkadaşım dikkat saydığın herşey çok güzel lütfen güçlü ol yemek istiyorsanda kararında ye ve diğer öğünlerinle dengele ,edacım sendende bi ataklanmabekliyorum artık spor,vs.. bak ercem en yakın rakibim oldu artık menüleriniincelersen ne kadar düzeldi sendende bi ataklanma bekliyorum unutma yaza 4-5 ay kaldı
duygummmmm 4,5 ay kaldı dedin ya beni nasıl heyecan bastı,aklıma bazen geliyor şurda yaza ne kaldı hatta kız kardeşimin düğününe ne kaldı 26 mayısta evleniyor,ve ben daha 77 kiloyumm,
oy duygumm yokk bu sefeer olacak canım inşşalahh
yaptıklarımızı dolaba koymalık yaptık canımm annemle,kolaylık olsun diye
bazen iyi oluyor dolaptan lavaşı çıkarıp ısıtıyorum arasına peynir koyup sarıyorum sabah kahvaltısında
pomocum bilir adanada meşhurdur sıkma
pazartesi,
sabah 1 dilim ekmek, peynir,zeytin ve domates,
öğlen,
3 köfte,
1 dilim ekmek,
salata
akşam,
1 kase kuru fasülye
2 kaşık pilav
salı,
sabah yine aynı
öğlen,
1 kase kuru fasülye yine 1 dilim ekmekle
akşamada 3 köfte 1 dilim ekmek ve salataylaa yedim
pazartesi ve salı ne yediğimi yazdım kısaca şöyle
birazdan akşam yemeğimi yiceğim ondan sonrada onu yazarım
Ben de heyecanla bekliyorum. Az önce bir kargo geldi ama sadece pilates çemberi gelmiş, öbür malzemeler galiba haftaya kaldı. Neyse canım, yeni yıl yeni spor:)) Zaten pilatesi biraz kilo verdikten sonra yapmak lazım, benim için de tam zamanı. Bu arada ben hem spor yapıp hem kilo verdiğim için sanırım, olduğumdan daha ince görünüyorum. Az önce geçen gün çekilen bir fotoğrafı gördüm, hoş görünüyor:) Bir de dediğim gibi herkes çok zayıfladın deyip duruyor, yani aslında 6 kg civarı verdim ama 10 kg vermiş gibi görünüyor, yaşasın spooorrr:))
Bugunku menumde
Sabah 2bardak ilik su
1bardak cevizli sarimsakli su
Bir cay bardagida bitkisel bir su var ilac niyetine ondan ictim
1yumurta
1kk peynir
1dilim ekmek
Sekersiz cay
Ara 1dilim ekmek arasi antep peyniri
Ogle 5tane patates kizartma(cok canim cektii((
1 kase nesfit
Kızlar, bir yandan yarın ki organizasyon için koşturuyorum, bir yandan buraya bakıyorum, arada kaybolursam kusura bakmayın. Ben de yaramaz ve çok meraklı bir çocukmuşum, ilkokula başladıktan sonra da okumayı çok sevmiştim, bulduğum herşeyi okuyordum:)) Sokakta çok oyun oynardık biz de, bir de çok bisiklet binerdim Duygu gibi. Okulda genelde başarılı bir öğrenciydim, avukat olmak istiyordum ben de ama matematiği iyi olan öğrencinin ne işi var sözelde diye fen-matematik bölümünü seçtim lisede. Sonra da mühendis oldum malum:)) Ama iyi ki olmuşum diyorum, bana çok uygun bir meslek yapıyorum ve mutluyum:)) Avukatlık da genelde herkesin hakkını savunan cadı bir kız olduğum için etrafımdakiler önerirlerdi "avukat ol" diye, oradan kalmış:)
Duygucum gecmis olsun ama kafana fazla takma cocuklar anne babayi kullanmayi cok iyi biliyorlar bazen kulak asmamak gerekiyor:))
Ben dunku menumu opaylasayim
Sabah
1bardak ilik su
1yumurta
2zeytin
2dilim ekmek
Donates
Tahin pekmez iki lokma
Oglen
3 kasik patates puresi
Bir kase corba
1kase ypgurt
Aksam
200 gram ya da 300 gram tavuk haslama
Bir kactane tursu
Aksam 8 gibi sabah yaptigim kurabiyeden 2tane yedim
3 fincan yesil cay biberiye isrirgan otu mate yapragi karisimli cayimdan ictim
[/QUOTE][/QUOTE]ercecim mersindemi oturuyordun sen canım
alçı çıkalı çok oldu ercecim ,şuan çok iyi,
çok teşekkürler
gömleği alırken kızmada S bende aldım,dedim kendime niye almıyorum al koy kenara ve gaza getir kendini dedim,inşallah içine girmekte nasip olurr
bu hafta evet çok güzel geçti,annemler 4 haftadır yoklardı onlar geldi,kızımın doğum günüydüü teşekkürler,aramıza hoşgeldin bu arada
duygummmmm 4,5 ay kaldı dedin ya beni nasıl heyecan bastı,aklıma bazen geliyor şurda yaza ne kaldı hatta kız kardeşimin düğününe ne kaldı 26 mayısta evleniyor,ve ben daha 77 kiloyumm,
oy duygumm yokk bu sefeer olacak canım inşşalahh
yaptıklarımızı dolaba koymalık yaptık canımm annemle,kolaylık olsun diye
bazen iyi oluyor dolaptan lavaşı çıkarıp ısıtıyorum arasına peynir koyup sarıyorum sabah kahvaltısında
pomocum bilir adanada meşhurdur sıkma
Cnm gözünü korkutmak gibi olmasın ama evet çok zor. Gaz uykusuzluk vs hepsi geçiyor da önemli olan yetiştirmek. Sonsuz bir sabır ve özveri isteyen bir iş. Elbette inciteceksin kızacak kıracaksın ama dövmek asla kabullenileyemecek bir durum ki yapacağını sanmam. Ama çocuk tüm duyguları bilerek büyüyecek. Mesela irem bana sofrayı toplarken yardım eder nadiren de olsa kazalar yaşanıyor. Geçen gün çok sevdiğim takımının tabağını kırdı elinden düştü. Bu durumda iki çeşit anne vardır. Biri aman üzülme olsun senden değerlimi der çekil kenara ben temizlerim canım cicim vs der. Diğeri bağırır çağırır hatta vurur bir tane. İki örnekde yanlıştır. Çocuk yanlışlıkla elinden düşürmüş olsa bile tabağı annenin ona şöyle yapması lazımdır "yanlışlıkla düşürdüğünü biliyorum bunun için sana kızmayacağım ama sende bilmesin ki o tabak benim için değerliydi eminim daha dikkatli olsaydın düşürmezdin. Tabağın kırılmasına gerçekten üzüldüm, haydi gel şimdi birlikte toplayalım." bu en doğru yaklaşım şeklidir. Burada çocuk annein duygularını anlar ve bir dahakine çok dikkat eder. Ve anneye yardım ederek hatasını telafi etme şansına sahip olur. Kırılan parçaları toplatın demiyorum ama en azından bir bez ile yeri silmesine izin vermelidir anne.
Çocukları cam fanus içinde izole bir şekilde büyütmek en yanlış davranıştır. Anne olarak amacımız onları hayata hazırlamaktır. Karşısındakinin duygularını öenmesemeyi öğretirsin bu örnekte.
Annelik hem zordur ama dünyanın en güzel hediyesidir bi kadına evladı. Ne annen ne kocan ne kardeşin sana onun sarıldığı gibi sarılamaz, onun baktığı gibi bakamaz. Onun gibi karşılıksız sevemez seni. Dünya kötüsü de olsan annesisin sen.
Doğru adımlar atarak doğru çocuklar yetiştirirsin ancak. Eminim ki sende harika bir anne olacaksın.
Benim annemde sonsuz disiplinliydi ki anne öyle olmalı. Hem disiplinli hem sevgi dolu olmak zorunda bir anne. Bugün ne yaparsan yarın karşına çıkacak çünkü.
Bir önemli konuda çocuğa kendini korumasını öğretmektir mesela. Başlı başına önem verilmesi lazım buna zamanımızda. Neyse uzatmayayım bu konuda sonunu getiremem çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?