- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #3.861
allah kabul etsin canımGunaydin kizlar ben bugun niyetliyim aksamada bezelye yemeyi dusunuyorum aksam yiyince tekrar yazarim
sevmemmi canım sevdim tabiki 1 yıl orda oturduktan sonra mardine taşınınca hatta gözümde tüttü diyebilirim,o tarafların pazarları çok güzel bizim burda öyle güzel kıyafet pazarları falan yok,orda cuma olsada gitsem diye can atardım
körfez de güzel biryer sadece otobüsle geçerken ne görürsem okadar biliyorumm
birde düşün salı istanbul depremi oldu ,ben o cumartesi evlendim ve deprem 1 hafta olmuştu oraya gelin gittim ,o heyecanları bende yaşadım orda,sabahlara kadar sokakta bekledim eşimle
Amin canım oruç borcum çok var doğumdan okul zamanından tutamadığım borçlarım var onları tutuyorum. İyi bir müslümanda güzel ahlak ve dürüstlük vardır bunların da sende olduğunu görüyorum. Kendini boş olarak görme dua ve ibadet için gayret gösterirsen hepsini de yapabilirsin.
Menulerime dikkat ediyorum. Ama oruca ara veriyorum çok hastayım akşamı acilde geçirdim. Grip olmuştum egzersizlerden sonra çok terliyordum sonra duş derken hastalığım iyice ilerledi birkaç gün spor yapamıcam.
Biraz hafta sonu toparlanıp pazartesi detoksa başlayalım.
bugünkü menüm
sabah
tek yumurtalı menemen
3 zeytin
1 çay kaşığı tahin pekmez
2 dilim ekmek
şekersiz 4 fincan çay
ara
şekersiz neskafe
öğle
yarım kase mercimek çorba
5 kaşık börülce yemeği
2 minik acı turşu
bir dilim ekmek
3 kaşık zerde
ara
şekersiz çay limonlu 3 fincan
ince bir dilim frambuazlı pasta halamın doğumgünü pastasıydı
akşam
yarım kase şehriye çorbası
4 kaşık pırasa
2 kaşık yoğurt
şekersiz çay 3 fincan
şu an kahve içiyorum yine
halama yürüyerek gittim geldim yaklaçık 3 kilometre
sabah lesli 1 mil yürüdüm şimdi 3 mil yürücem yine
2 litrede su
Menün güzel olmuş Erce, hareket te var, kaçamakları da dengelemişsin
kızlar baldamlasını bu hafta hıc gormedım
denk gelen oldu mu ? nasıl acaba ?
kolay değil cnm atlatmaya çalışıyordur rabbim güçversin...
çok şükür pomocum, tşk ederim beni düşündüğün için
amin duygucum inş.
aynen toparlanmaya çalışıyorum. annem için ne yapabilirim diye bakınıyorum. adetli old için (12-13 gün sürdü sinir oldum) pek fazla birşey yapamadım.
pomocum kapanmayı düşünüyorum demiştim çok önceden. kapandım sonunda, alışveriş falan. eşarp bağlama , şal bağlama öğrenmeye çalışıyorum işte. çok zorlanıyorum, beceriksiz miyim nedir. iğne boğazıma saplanıyo. şal da durmuyo bi türlü. bone bazen çok sıkıyo bazen de gözümün önüne geliyo, kayıyo. taktik var mı?
arada okuyorum, her yazılanı değil tabi ki. çoğu zaman cvp yazamadan çıkıyorum...
Amin canım oruç borcum çok var doğumdan okul zamanından tutamadığım borçlarım var onları tutuyorum. İyi bir müslümanda güzel ahlak ve dürüstlük vardır bunların da sende olduğunu görüyorum. Kendini boş olarak görme dua ve ibadet için gayret gösterirsen hepsini de yapabilirsin.
Menulerime dikkat ediyorum. Ama oruca ara veriyorum çok hastayım akşamı acilde geçirdim. Grip olmuştum egzersizlerden sonra çok terliyordum sonra duş derken hastalığım iyice ilerledi birkaç gün spor yapamıcam.
Biraz hafta sonu toparlanıp pazartesi detoksa başlayalım.
Kızlar bizim organizasyon anca bitti, anca geldik eve. Çok yoruldum yalnız, sabahtan beri koşturmaca halindeydim. Adımsayarımı takmıştım 6500 adım olmuş zaten:) Öğlen yemek yemedim, anca 4'ten sonra birşeyler yiyebildim. Fazla kaçırmadım, içecek olarak ayran içtim, biraz sarma ve 2-3 tane mercimek köftesi yedim, bir dilim de kek. Bunun haricinde arada toplasan 1 avuç etmeyecek kadar çerez ve 1 avuç kadar cips yedim. 3 tane mandalina yedim. Bence günü güzel atlattım:) Şimdi de eşim kestane yapıyor, çayla beraber kestane yiyeceğim.
slm kızlar sabah sizlerle konuşdukdan sonra kardeşimle annem supriz yaptı benide aldılar agoraya gittik:))))) çocuğun kafası dağıldı bazen elini tutturdu boşluğuna geldiğinde,bazen tutturmadı ama biraz daha iyi çok şükür..
bugünkü menüm
sabah
tek yumurtalı menemen
3 zeytin
1 çay kaşığı tahin pekmez
2 dilim ekmek
şekersiz 4 fincan çay
ara
şekersiz neskafe
öğle
yarım kase mercimek çorba
5 kaşık börülce yemeği
2 minik acı turşu
bir dilim ekmek
3 kaşık zerde
ara
şekersiz çay limonlu 3 fincan
ince bir dilim frambuazlı pasta halamın doğumgünü pastasıydı
akşam
yarım kase şehriye çorbası
4 kaşık pırasa
2 kaşık yoğurt
şekersiz çay 3 fincan
şu an kahve içiyorum yine
halama yürüyerek gittim geldim yaklaçık 3 kilometre
sabah lesli 1 mil yürüdüm şimdi 3 mil yürücem yine
2 litrede su
adanadaki depremde nişanlıydım ben,eşimde askerdeydi,seneyi bende unuttum pomocum
ben çobonoğlu ticaret lisesi mezunuyum 94-95 mezunuyum
bizim deprem olayımız daha feci pomocum,düğün kesildi mobilya alışverişi için gebzeye gittik eşim orda çalışıyordu,neyse bursadan mobilyalar alındı,eve yerleştirdik çeyizi,,adanaya dönmemiz lazım davetyeler dağıtılıcak bizi bekliyorr
neyse annem tutturdu oğlum bu gece ne yap et bilet adanaya gidelim çok işlerim var dedi,eşimde izne ayrıldı ve gece 12 de otobüse bindik adanaya geliyoruz sabah olduğunda telefonlarımız susmuyor,istanbulda deprem olmuş ,biz hiç bişey duymadık,adanada öğrendik deprem olduğunu,eğerki annemi dinlemeyip kalsaydık bir gece bende yaşayacaktım ilk depremi iyiki kalmamışız
neyse bizim düğün oldu o cumartesi,2 haftalık izne ayrılmıştı eşim,izinler kaldırıldı ne yapıp edeceksiniz geleceksiniz dediler,ben daha 2 günlük gelin geldim deprem bölgesine,sonraki depremlerin hepsini yaşadım sonra,yeni gelindim nasılda seviniyordum adanadaki depremden kurtuluyorum oh ne güzel diye düşünmüştüm bile ama ben daha kötü yere gittimm
Ben severim alkolü ama arkadaşlarımla yada kuzenlerimle toplandığımızla 1-2 kadeh şeklinde. Keyif için içiliyorsa muhabbet ve ortam güzelse zevkli gelir her zaman.
Ama dediğin gibi diyette asla olmaması gerekiyor.
Neyse dengeleyeceğim artık bi şekilde.
.
16 yaşına kadar zayıftım.sonra ergenlikte çok kilo aldım.66 kiloydum.boyum da 1.65.yani aşırı şişman değildim ama fazla kiloluydum.rejim yapardım her yaz.hatta klasik olmuştu beni tanıyanlar yine mi rejimdesin derlerdi.rejimim de elma diet kola ve etimek üçlüsü olurdu.bildiğin açlık rejimi.bunu 2 ay yapardım.tam 60 kiloya düşerdim.yok gerisi gelmiyor.vücut direniyor.verdiğim 6 kilonun su ve kas olduğunu anlamam uzun sürmedi.yıllar böyle geçti.yaşım geldi 24'e.işe girdim.çok strese girdim ve iştahım kapandı.mevsimlerden yazdı çok iyi hatırlıyorum.canım hiçbir şey yemek istemiyor.iştahım tamamen kapandı.5 ay sonra 62 kilodan 48 e düştüm.ama bu değişim çok hızlı olduğundan ben ne kadar zayıfladığımı farketmiyorum.aklımda kilo verme düşüncesi yok çünkü.beden algımda ben hala eski kilolu kızım.birgün arkadaşlarla kafede fotoğraf çekilmiştik 6 kız.bana da yolladılar fotoğrafı.bir saniye kendimi tanıyamadım.zayıf,solmuş bir kız vardı fotoğrafta.o benmiyim dedim o bir saniyede.bu duyguyu yaşayan bilir.hiç güzel görünmüyordum.aşırı sağlıksız olduğum çok belliydi.kafamdaki güzel kız zayıf kızdır imajı o gün yıkıldı.ben kilolu olduğum o günlerde cildim parlardı,tırnak diplerim kıpkırmızı,saçlarım gür sağlıklı yani ışıltım vardı.evet birkaç kilo vermeliydim ancak 48 kilo benim kilom değildi.sonra biraz yemeliyim dedim kendime.badem yedim,portakal,pekmez,yağsız süt.. hep kendimi sağlıklı besinler yemeye zorladım.iştahım hala kapalı çünkü bu durum tamamen psikolojik inanın.hemen bedenim toparlanmaya başladı.saçlarım dökülmemeye başladı.53 kiloya çıktım.sonra 55 oldum.o kiloda evlendim.artık ideal kilomu yakalamıştım.ne vermek ne de almak istiyordum.şimdi 28 yaşındayım hala kilom o civarda.ne zaman pasta yesem börek yesem bol bol ertesi günü çok az yiyorum ki frenleyeyeyim.işe de yarıyor bu taktiğim.ama bu ara iştahım tekrar açıldı çünkü mutluyum:) bunun çözümünü kendi çapımda buldum.bir kasa pet şişe su aldım.evin heryanına yerleştirdim.bir lokma yemek yiyorum hemen arkasından yarım litre pet suyu kafama dikiyorum.bir bakıyorum tokluk duygusu geliyor.yani yine istediğimi yiyorum ama su sayesinde çok azıyla tatmin oluyorum.su kışları içmezdim.bu sayede çözümü buldum.yola çıkacağım hemen pet şişeyi çantama atıyorum.sabah uyanıyorum bir dilim ekmek yiyorum sonra hemen yarım litre su içiyorum.bir dilimle doyuyormuşum inanılmaz.özetle benim kilomu muhafaza etmemin yolu su kızlar.zaten doktorlarda su için dediğinden kimseye bir zararı olacağını düşünmüyorum bu tüyonun.ama siz yine de doktora sorun.ablama dedim bu yöntemi o ben aç karnına su içemem dedi yapmadı.anneme söyledim başta mırın kırın etse de zorladım ve 2 ayda 4 kilo verdi.metabolizması yavaşladı yaşı gereği ama olsun bu bile bir iyidir.tek sorunu sık tuvalete gitmek.evet öyle günde 1o kere tuvalete gidiyorsunuz ama bu iyi birşey.böbrekler resmen bayram yapıyor,yıkanıyor.helede selülitler azalınca iyi ki bu 3 litre su olayını hayatıma soktum diye düşündüm.sevgiler hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?