2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

ercecıgım cok gecmıs olsun ALLAH acıl sıfalar versın ınsaallah babaannene. yenı yıla hakıkaten guzel bır baslangıc olmamıs ama sıkayet etmek de dogru degılmıs vardır ınsaallah bır hayır dıyeyım ne dıyım canım. doktorlar hemsıreler ıyı cıkmıs ona cok sevındım bu cok onemlı kardesım hastayken de ben amelıyat oldugumda da normal rutın doktor randevularında da benım ıcın en onemlı etken guleryuz. resmen ıyılesıyorum motıve oluyorum. heryerde herzaman once ınsan olabılmek ınsana ınsan gıbı davranmak sart bence.

eet umudun hep olsun hep senınle olsun

pomocum canım benimyazını birrsolukta okudum ,annen ve baban için çok geçmiş olsun,bende iyiki sizlerle tanışmışım sizleri çok seviyorum

senın o esmer guzellıgının daha da ortaya cıktıgı o fotograflar ıle basladım ben. sen benım ılham kaynagımsın bılıyorsun :)))))))))

sagolasın canım benım amın. annem babam kardesım ben ust uste zor zamanlar yasadık ama cok sukur su anda bırsey yok ALLAH kımseye hastalık vermesın hastalıkla ve fakırlıkle sınanmak en buyuk sınavlar. bunlar ıkısını de cok ıyı yasadım

ben de senın yenı yılını tekrar kutluyorum canım cocuklarınla bırlıkte saglıklı gunlerın olsun daıma ınsaallah.

kacamaklar falan cıss olmus hadı ılham kaynagım duygunun da dedıgı gıbı artık sılkelen lutfen nerde o super kılolar veren sabırlı ve azımlı hatun :)))))))))))

ayyyyyyyyy ne guzel canım ya demek balonnnnnnnnn hıc dusunmemıstım cok guzel fıkırmıs. ınsaallah tum dıleklerın gercek olur bu yıl bızım yılımızmıs oyle dıyordun ınsallah sana bana ve bızden de cevremızdekı herkese tum bu fıstık arkadaslarımıza guzel enerjı ve sans olarak doner bu yıldakı guzel enerjımız sansımız.

canım hosgeldın guzel bır tatıl gecırmıssın hem yıyıp hem kılo almamıssın tebrık ederım yuruyus olayından haberım vardı tebrık ederım senı.

ev gıbısı olmaz mı ya. baska hıcbıyerde o rahatlık olmuyor.

sabah umarım denk gelırız senı ozledım mesajlasmıs olsak da forumda sık gorusememek ozlememe sebep oldu

demek duygu da haber ettı o gun :))))))))))))) hafıye gıbıyız yaaaaaaaaaaaaa

canım sen o modunun dusmesı bızlerde de oldu goruyorsun ben de aynı seylerı dusunuyorum zaman zaman. ama vucutla barısık yasamak ama ek olarak uzerıne gıtmekten baska sansımız olmadıgını kabullenmemız gerekıyor ben bunu sındırmeye calısıyorum.

detoks konusunda ben de azıcık hem fıkırım ama tam net analız ıcın yenıden yapmayı planlıyorum. detokstan sonra hastalandım ufak tefek cısslarım da oldu oyuzden detoksa baglayamam aldıgım kıloyu.

evet canım alısacagım sımdılık zor gelıyor ama alısacagım okadar seye alıstım yemegımı aksam soguk olarak ısyerımde tek basıma yemege bıle alıstım bunu da yaparım usenmem ınsaallah.

sut konusunda haklısın bazen sabah ıcmedm ama gece ıcebılırdım sutten kactım gece tok yatmayım dıye ama benım durumumda hata. bakalım cıddı durumda olan kemık erımem bır yıl ıcınde ne derecede ıyı ya da kotu degısmıs bu hafta gorecegız doktora gıdecegım yıllık kontrol geldı.

herkese gunaydın

bugunun de acılısı benden oluyorrrrrrrrrrr

cok yorgun hıssedıyorum kendımı. cunku uyuyamadım. derın uyuyamadım, sacma sapan ruyalar gordum.

duygussssssssss nerelerdesın ? bugun konusuruz ıns.

dunku menumu yayınlayayım once.

dun gec uyandık gec uyudugumuz ıcın. ıse gec kalınca fırından bırseyler almak zorunda kaldık.

sabah:

bır elmalı tarcınlı pogaca buyuklugunde kurabıye
acık sekersız cay
500 ml sıcak su

ara: yesıl cay kıraz sapı koydum ıcıne, 5 adet evde kurutulmus kayısı

oglen: yemekten once 500 ml sıcak su, bır kase sehrıye corbası, bır portakal ( yemek cok kotuydu oyuzden boyle yemek zorunda kaldım )

ara yapmadım cunku mesaı bıtımıne kadar toplantımız oldu. yanımda yemegım vardı ama toplantı mesaı bıtımıne kadar surdugu ıcın yemek yemeden servıse bındım. cıkmadan 500 ml sıcak su ıctım.

aksam: 19:10 da yedım.
bır kucuk kase mantar corbası ( bıtmedı corbamız oyuzden ıctım yıne )
4 kasık mercımek-nohut-bulgur pılav ( detoks ıcın yaptıgımız gıbı. sadece az yag ve baharat ıle kavurdum.
3 kasık tavuk yemegı ( dunku yemegın aynısıydı mantar vardı ıcınde, fırın posetında yagsız yaptım sosunu kullanarak )
bır bardak ayran ( 4 kasık yogurttan ıkı bardak yaptım, yogurt tanesı bol olmustu oyuzden tam sıvı bır ayran olmadı bır bardak bana bır bardak esıme. )

500 ml normal su ıctım aksamı kapattım.

ender sarac hareketlerını yaptım, ardından 100 tane mekık cektım 10-10 durarak. toplam 35 dk surdu.

bugun:

sabah

ac karnına lımonlu su ( bır tum lımon yarısını doldurdu ustune sıcak su koydum )
bır bardak süt
ıkı dılım tam bugday ekmegı arasına omlet
omlet mıktarı 1,5 yumurta, 3-4 catal domates vardı ıcınde.gec kaldıgım ıcın ekmek arası yapıp ısyerımde yedım.

sımdı 500 ml sıcak su ıctım. bırazdan da acık sekersız cay ıcerım.

ara: yesıl cay, su, 4 tane kestane, yarım muz dusunuyorum.

oglen ıspanak-makarna ya da ıspanak-corba varmıs.

aksam da evde yıyecegım. sogus bıber sogus patlıcan ve kıyma ıle uydurma bır yemek yapacagım :)))))) yanında da dunku pılavın aynısından olacak.

dun bazı yazılar okudum sızınle de paylasmak ıstedım.

Zayıflamaya Yardımcı Bitkisel Çaylar
Yeşil Çay: Yeşil çay içinde bulunan “kateşinler” metabolizmayı hızlandırarak gün boyu dinlenir halde yakılan kalori miktarının bir miktar arttırmanıza yardımcı olabilir. Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırma etkisi ise şöyle gelişiyor; bir kateşin türü olan “epigallocatechin gallate” metabolizmayı çalıştıran enzimlerle etkileşime girerek vucudun sıcaklığını arttırıyor. Sıcaklığın yükselmesi içinse vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor ve kalori yakmaya başlıyor. Yeşil çayın bu özelliği ile ilgili olarak, “Clinical Nutrition American Journal”ın Ocak 2005 sayısında sonuçları yayınlanan araştırmada 12 haftalık bir çalışmada diyetle birlikte yeşil çay tüketmenin bel çevresindeki yağları azalttığı belirtiliyor.
Yine 12 hafta süren ve “Physiology & Behavior” adlı bilimsel dergide sonuçları yayınlanan bir diğer araştırmada ise, kalori kısıtlamalı bir diyetle birlikte yeşil çay içen obez erkeklerin, yeşil çay içmeyenlere göre 7 kilo daha fazla verdikleri kaydedilmiş. Aynı makalede yer alan bir diğer sonuç ise; çalışmaya katılan erkeklere 4 haftada bir yapılan fizyolojik testlerde, yeşil çayın enerji tüketimini arttırdığı ve yağ oksidasyonunu arttırdığı belirlenmiş.
Kafein içeren yeşil çayın fazla tüketiminin uykusuzluğa, mide bulantısı ve kusma gibi bazı yan etkilere yol açabileceğini unutmadan kontrollü olarak tüketin.
Mate Çayı: Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkede de kilo vermek isteyenler arasında oldukça popüler bir bitki olan mate’nin (yerba mate ve Ilex paraguariensis olarak da bilinir) zayıflamaya yardımcı 3 etkisi bulunuyor; kabızlığa iyi gelmesi, metabolizmayı hızlandırması ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olması. Ancak mate’nin kilo vermeye etkisi hakkında yapılan ve sonuçları “Archives of Biochemistry and Biophysics”de yayınlanan araştırmada mate çayı değil mate bitkisi özü kullanılmış ve bu araştırma hayvanlar üzerinde yapılmış. Mate çayının faydaları sayfasında çayın kullanımı, hazırlanışı ve yan etkileri hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Oolong Çayı: Japonya Ehime Üniversitesi araştırmacıları tarafından hayvanlar üzerinde yapılan bir diğer araştırmada ise oolong çayının obeziteyi önleyici özelliği olduğu belirtiliyor. “International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders”da 1999 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarında oolong çayının lipoliz yani yağ yakımını arttırdığı kaydedilmiş.
Diğer Çaylar
Sindirimi kolaylaştıran ve tokluk hissini uzatan zencefil çayı diyetinize bağlı kalmanıza yardımcı olabilir.Zencefil çayı ile zayıflama yazısında bu konuda yapılmış araştırmalar ve çayın hazırlanışı ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Maydanoz çayı son yıllarda diyet listelerinde sık sık yer alıyor ve kilo vermeyi hızlandırdığı söyleniyor ancak daha çok diyetin başlangıç aşamasında fazla suyun atılmasını hızlandırarak yağ yakmadan tartıda hafiflemenizi sağlıyor. Maydanoz çayının faydaları sayfasında kullanımı ve yan etkileri hakkında daha detaylı bilgiler yer alıyor.
Sonuç olarak bitkisel çayları, diyet yaparken sizi zorlayan açlık hissini bastırmak, tartıda sizi umutsuzluğa sürükleyen fazla suyu atmak, metabolizmayı hızlandırarak gün boyu yaktığınız kaloriyi biraz da olsa arttırmak için kullanabilirsiniz.
Bitki çaylarının tüm bu etkileri artı hanesine yazılırken, kafein içeren çayların uyku kaçırması, fazla içildiğinde mide bulantısına yol açması gibi yan etkilerine de dikkat etmek gerekiyor. Gebelik ve emzirme döneminde, herhangi bir bitkisel ürünü düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca düzenli olarak ilaç kullananlar, tükettikleri bitki çayının kullandıkları ilaçlarla etkileşime geçip geçmediğini doktorlarından öğrenebilirler.
Piyasada pek çok farklı marka altında bulabileceğiniz, çeşitli bitki karışımlarıyla hazırlanan zayıflama çaylarının olası yan etkileri hakkında bilgileri zayıflama çaylarının zararları yazısında bulabilirsiniz.

Soğan Suyu
Soğan suyu geçmiş günlerden günümüze kadar bilinen bir soğan kürü çeşididir. Ancak bu süreç içinde sivilce sorunlarında, saç dökülmesi sorunlarında ve cilt lekeleri tedavisinde kullanılmaktaydı.
Günümüzde ise soğan suyu hızlı zayıflama yöntemi olarak kullanılmaktadır.
Soğan suyu antioksidan özelliği ile vücudu temizler ve doğal antibiyotik özelliği taşıdığı için zayıflama sürecinde sağlığımıza da katkı da bulunmaktadır.
Soğan suyu diyeti şu şekilde uygulanmaktadır:
Ortaca boylu bir adet soğan kabuklarıyla birlikte sadece yıkanarak sirkeli su içinde bir süre bekletilir. ( yarım saat)
1 su bardağı kadar suda bu soğan kaynatılır.
Bu işlemi eğer yeşil soğan ile yapacaksanız püsküllerini kesinlikle atmayınız.
İçilebilecek sıcaklığa gelen soğan suyu tercihen bir parça limon sıkılarak içilir. Bu işlemin 1 hafta süresince her gün 1 bardak olmak üzere uygulanması önerilir.
Soğan suyu çocuklara da arada bir içirilmelidir. Ancak zayıflatıcı etkisi olduğu için ayda bir içirilmesi tavsiye edilir.
Soğan suyu ile ayda 4 kilo vermek mümkündür. Soğan ve içilen su miktarını daha fazla kilo vermek için artırmayınız. Bu sadece bünyeyi yorar ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

Hiç yağ içermeyen bir diyette, günlük enerjinin sağlanması için çok yemek gerekir. Diyetlerde yağlar günlük enerji ihtiyacının yüzde 30′unu karşılamalıdır…
Kilo alırız diye yemeye korktuğumuz yağlar, aslında o kadar da korkutucu değil…
1. Günlük enerji ihtiyacımızın önemli bir kısmını,
2. Yağda çözülen vitaminlerin (A, D, E, K) alınmasını,
3. Vücüdumuzda sentezlenemeyen fakat sağlıklı olmamız için mutlaka besinlerimizden almamız gereken bazı yağları (esansiyel yağlar) sağlarlar.
Mısır, soya, pamuk, keten, fıstık ve bazı deniz balıkları (somon, uskumru, hamsi, sardalye), esansiyel yağlar açısından zengin gıdalardır. Dolayısıyla enerjinin başka kaynaktan sağlanması mümkün olsa da bazı vitaminlerin ve esansiyel yağların alınması için belirli bir miktarda yağın diyetimizde bulunması gerekir.
Ayrıca yağlar besinlerimize lezzet katar, doygunluk hissi yaratırlar. Hiç yağ içermeyen bir diyetten, günlük normal enerjinin sağlanması oldukça büyük miktarlarda gıda alınmasını gerektirir.
Yiyeceklerle aldığımız yağların % 98′inden fazlası trigliseritlerden oluşur. En çok tükettiğimiz yağlar olan tereyağ, margarinler, zeytinyağ, ayçiçek yağı, mısırözü yağı hepsi trigliseritlerden oluşur. Bu yağların yakılmasıyla elde edilen enerji miktarı yaklaşık aynıdır (9 kkal/gr). Bitkisel yağlarda kolesterol bulunmaz, ancak hayvansal yağlarda kolesterol bir miktar bulunur.
Sağlıklı bir diyet için
Sağlıklı kişiler için ideal bir diyette yağlar günlük enerji ihtiyacının yüzde 30′unu karşılamalı ve çeşitli yağları (az doymamış, çok doymamış, doymuş) eşit oranda içermelidir. Diyetimizde bulunan trigliseritlerin içerdiği yağ asitleri, diğer yağların da metabolizmalarını etkiler. Örneğin, doymuş yağların (tereyağı) kolesteroldüzeylerini yükselttiği, buna karşılık doymamış yağların (mısırözü, soya) düşürdüğü bilinir. Bu sebeple kalp-damar hastalığı bulunan veya risk taşıyan kişilere doymamış yağlar içeren diyet önerilir.
Özellikle balıklarda bulunan ve çok doymamış yağ asitleri içeren bir grup yağın (w-3 yağ asitleri ailesi) damar sağlığına olumlu katkıda bulunduğu bilinmektedir. Sadece hayvansal gıdalarla beslenen Eskimolarda kalp-damar hastalıklarının görülmemesi diyetlerinin bu yağlardan zengin olması ile açıklanmıştır.
Zeytinyağı nasıl saklanmalı?
Zeytinyağını buzdolabında veya soğuk ortamda muhafaza etmeyin.
Zeytinyağını, güneş ışığından uzak, oda sıcaklığında ve nem almayacak şekilde ağzı kapalı olarak saklayın.
Dumanlanma noktası düşük olduğundan, pişirilmemesi, genellikle salatalarda kullanılması, yemeklerde kullanılacaksa yemek pişip altı kapandıktan sonra eklenmesi önerilir.
Raf ömrü 18 aydır, baharatlı zeytinyağlarında ise 1 yıldır. Fakat natürel zeytinyağı 18- 20 derece sıcaklıkta ve ışıksız ortamda korunursa yıllarca değerlerini yitirmez.
TRİGLİSERİTLER VE BESLENME
Trigliseritler nedir?
Besinlerdeki margarin, mısır ve ayçiçek yağı genellikle trigliserit formundadır. Bu yağlar, vücut dokularında da trigliserit olarak depolanır. Besinlerle alınan trigliseritler, karaciğerde farklı yollardan metabolize olur. Bunlar:
Eğer çok fazla doymuş yağ tüketirseniz, karaciğeriniz çok fazla kolesterol üretir ve bu kolesterol kan dolaşımına katılır.
Eğer fazla miktarda besin tüketirsiz, karaciğeriniz aşırı tükettiğiniz bu besinleri trigliseritlere çevirir ve vücudunuzda yağ olarak depolanır.
Eğer alkol tüketiyorsanız, karaciğeriniz, kanınızda dolaşan alkolden daha fazlasını üretir.
Yüksek trigliserit bir sağlık problemi mi?
Kanda trigliseritlerin yüksek olması, diğer risk faktörleriyle bir araya geldiğinde kalp hastalığı oluşma riskinizi artırabilir. Yüksek trigliserit miktarını da içine alan diğer risk faktörleri; yüksek kolesterol, ailede kalp hastalığı öyküsü olması, sigara kullanımı, yüksek tansiyon ve obezitedir.
Normal trigliserit seviyesi ne olmalı?
Eğer kan kolesterolü normal seviyedeyse (200 mg/dl’nin altı), trigliseritler için 250 mg/dl’nin altı normal seviye olarak kabul edilmektedir.
Kan trigliserit düzeyi nasıl azaltılabilir?
Düşük yağ içeren besinler tercih edilmelidir. Yumurta sarısı haftada 3-4 kereden fazla tüketilmemelidir. Yanında posa miktarını artırması için, tam tahıllı ürünler veya sebzeler tüketilmelidir. Meyve suyu yerine kurutulmuş meyve tüketmek de trigliserit seviyenizi düşürmenize yardımcı olacaktır.
İdeal kilo hedeflenmeli ve ona ulaşılmalıdır. Kilo vermek de gerçekten etkili bir şekilde trigliserit seviyenizin düşmesine neden olacaktır.
Günlük fiziksel aktivite artırılmalıdır. İdeal kiloya sahip olmanız için de gerekli olan fiziksel aktivite, trigliseritlerinizin azalmasına yardımcı olacaktır.
Sigara içilmemelidir.
Alkol tüketiyorsanız, miktarı ve tüketim sıklığı ayarlanmalıdır.

Maydanoz’un insan sağlığına yararlı etkisi olduğu kadar, suyu da sağlıklı kilo vermenize faydası olacaktır.
Maydanoz, yeşil yapraklı ve damarlı bir bitkidir. Maydanozgiller familyasından olan bu bitkinin tohumları ufak ve esmerdir. Kökünde uçucu yağ, apiin ve musilaj vardır. Bu bitkinin kök ve yaprakları kullanılır. Birçok sayıda faydaları olan maydanozun en önemli yararı zayıflatıcı etkisinin olmasıdır. Maydanoz ödemleri atmak için kullanılan muhteşem bir bitkidir. Bu şekilde vücuttaki zehirli maddeleri atarak, terletir ve idrar söktürür. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak zayıflamaya yardımcı olur.
Zayıflamada maydanoz suyu kullanılmaktadır. Fakat maydanoz suyu tek başına yeterli olmamaktadır. Sadece vücuttan su atar. Zayıflatıcı etkisinden yararlanmak için limon suyu ile birlikte kullanmak gerekir. Yaz mevsimine girdiğimiz bugünlerde sizlere hem yağ yakıcı hem de kilo verdirici güzel bir kür sunuyoruz.
16 tane maydanozun sapını, 2 yemek kaşığı limon suyunu yarım bardak suya katarak mutfak robotunda 1 dakika çekin. 15 gün arayla her sabah yarım bardak bu sudan için. 7 gün ara verin ve tekrar 15 gün boyunca aynı şekilde devam edin. Burada dikkat edilecek husus 15 günden uzun süre yapılmaması. Bu şekilde yaklaşık ayda 4 kilo verebilirsiniz.

Zencefil Çayı ile Zayıflama

En çok mide bulantısını geçirmek için tüketilen zencefil çayı, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerinde şişkinliği almak, sindirime yardımcı olmak ve ishal tedavisinde yaklaşık 2000 yıldır kullanılıyor. Kolesterolü düşürücü etkisinin kalp ve damar hastalıklarından korunmak için destek sağladığı düşünülen zencefil (Zingiber officinale) aynı zamanda romatizma ağrılarını hafifletmek için geleneksel olarak kullanılan bitkiler arasında yer alıyor.

Zencefil çayı ile zayıflama konusunda ise belirli bir bilimsel çalışma bulunmamakla birlikte, çayın tokluk süresini uzattığı yönünde görüşler bulunuyor. Normal oranlarda tüketildiğinde bilinen bir yan etkisi olmayan zencefilin (özellikle toz zencefilin) aşırı tüketiminde ise gaz, reflü, mide bulantısı gibi yan etkiler görülebiliyor.
Zencefil Çayının Zayıflamaya Etkisi

Zencefilin yağ yakmayı kolaylaştırdığı, kilo vermeyi hızlandırdığı yönünde bir araştırma sonucu bulunmuyor. Ancak Kuveytte yapılan ve sonuçları 2006 yılında “British Journal of Nutrition”da yayınlanan araştırmaya göre zencefil kan şekerini düşürerek iştahı azaltıyor ve yemeklerden sonra tokluk süresini uzatarak yapılan diyete destek oluyor. Tabii bu “tek” çalışmanın sadece hayvanlar üzerinde yapıldığını ve kilo vermek için alınan kalorinin yakılan kaloriden az olması gerektiğini unutmamak lazım.
Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır?

Zencefil çayını zencefil tozundan ya da taze zencefil kökünden hazırlayabilirsiniz. Toz zencefil kullanacaksanız 1 bardak için 1 çay kaşığı toz yeterli olacaktır. Taze zencefil içinse 1-2 dilim, kabuğu soyulmuş zencefili 1 fincanlık kaynamış suya atın ve kısık ateşte 15 dakika kadar bekletin. Çayın tadı çok acı gelirse balla tatlandırabilirsiniz.

Zencefil çayının faydaları yazımızda zencefilin sağlık amaçlı kullanımı, tarihi ve yan yan etkileri hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Ender Saraç Ayurveda kitabında sıcak su içmek vücuttaki toksinleri atar ne kadar mideniz bulanıyorsa o kadar toksin madde vardır yazmıştı. Mesela bazısı çok kolay içer bazısının midesi bulanır sıcak sudan. Ama içtikçe vücut arınır arındıkça da mide bulantınız azalır ve yok olur yazmıştı...

Kızlar Bunu Buldum Çok İş Görür Diye Paylaşmak İstedim :)

Dudakları Kalınlaştırmak İçin Doğal Reçete – 1

Malzemeler:
■1 – 2 yemek kaşığı vazelin
■2 – 3 damla nane yağı
■Bir tutam tarçın
■Bir tutam acı kırmızı biberi

Hazırlanışı:

Malzemeleri karıştırıp küçük bir krem kabının içine koyabilirsiniz. Bu karışımı dudaklarınıza sürdüğünüzde yanma hissi olacaktır.

Dudakları Kalınlaştırmak İçin Doğal Reçete – 2

Malzemeler:
■6 damla tarçın yağı yaprağı
■5 yemek kaşığı zeytin yağı
■1 adet E vitamini kapsülü

Hazırlanışı:

Malzemeleri karıştırdıktan sonra dudaklarınıza sürebilirsiniz.

Dudakları Kalınlaştırmak İçin Doğal Reçete – 3

Malzemeler:
■1 miktar kırmızı acı biber
■Bir miktar su

Hazırlanışı:

Bir tutam kırmızı biberi su ile macun kıvamına getirin ve dudaklarınıza sürün. 5 – 7 dakika bekledikten sonra yıkayın. Bu acı karışımı yememeye dikkat edin.

Dudakları Kalınlaştırmak İçin Doğal Reçete – 4

Malzemeler:
■Küçük kapaklı bir kavanoz
■Vazelin
■Bal mumu
■Zencefil
■Kırmızıbiber
■Nane ekstresi

Hazırlanışı:

1 çay kaşığı vazelin ve yarım çay kaşığı balmumunu karıştırın. İçine bir miktar zencefil, kırmızı biber ve 2 damla nane ekstresi koyun. Bu karışım dudaklarınızın dolgunlaşmasına yardımcı olacaktır. Fakat aşırı kullanımdan kaçının.

Bunun yanında likit rujlarınızın içine bir miktar tarçın yağı ya da kırmızı biber yağı koyabilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz bu reçeteler geçici olduğu için düzenli olarak kullanım gerektirir.

güzel yazınıbir solukda okudum tabigüzel yazı derken duygularını bu denli akıcı anlattığın için,yaşadığın tahlilsizlikleri tek tek konuşmucam ama gücünü fark etmen için güzel olmuş yazı bak nekadar güçlüsün nekadarzorluklarların üstesinden gelmişsin yaşadıkların ağır ama sende o güç var üstesinden gelmişsin ben bundan sonrası için her alanda her konumda yüzünün gülmesini gerçekden mutluolmanı ve sağlıklı olmanıdiliyorum umarım bundan sonra hep mutlu anılarını paylaşırsın
çok çok geçmiş olsun ercem neyseki şimdi iyimiş arada haberdar et kendine çok dikkat et cnmm
oo neslicim hoşgeldinnnsefalar getirdin ne güzel bir mesaj böylee
pomo için söylediklerine katılıyorum süt mutlaka olsunyarımyağlı süt al hergün iç pomo ben süt sevmem ama yoğurdum ayranım hep tüketirim özellikle peynir
çok tşk ederim canımmm,o kadar yazıdan yeni fark etmen normalbenden gözden kaçırıyorum bir çokşeyi
konuya dahil olayım dedim ama okunacak gibi değil. 400 küsür sayfa.
burda neler oluyor:))
biri bana kısaca özet geçebilir mi?
burda sağlıklı beslenme,aşk,çocuk,evlilik,işgüç,yemekkadına dair herşey konuşuluyor,kavga gürültü ayrılcılık yoktur burda
yettim pomo
hayra karşı gelsin ne gördün?

hımm biraz daha kalınlaşırsaa at dudağı gibi olur benim:))))

duygucum gunaydın canım

vırus tarama programı agırlastırdı sayfaya bakamadım kıtlendı gıbı oldu ancak yazabılıyorum canım sana.

ıkı uc gundur gorusemedık senı cok ozledım aslında yılbası gunu hem senı hem neslıyı arayacaktım esım kımseyı aramayalım falan dıyınce aksam aksam dırdır olmasın dedım malum yılbası kutlanmasına olumsuz bakıyor ya. neyse boyle ıste canım

ruyam cok garıptı canım. ısyerınde arkadasımız var bızden 20 gun sonra evlendı. 3 yasında cocukları var. guya o cocuk ama yenı dogmus. bız ısyerındekı arkadaslar olarak gozunaydına gıtmısız. benım bayan arkadaslardan bırı ısrar ettırıyor ve bebegın babasını arıyoruz cunku bız evde onu beklıyoruz arkadasımız ısyerındeymıs halen. ben arayınca patron telefona cıkıyor ne arayıp duruyorsunuz dıyor. gelecek ıste dıyor. hem ben sıze sadece caldırın dememısmıydım dıyor bızım patron. ben o bayan arkadasıma cok kızıyorum ıcımden. herzamankı gıbı tezcanlılıgından ben laf duydum dıyorum. evlerınde baska ınsanlar da var mınyon, yaslı, salvarlı koylu kadınlar gıbı. bebegı koltuk altından tutarak oda oda gezdırıyorlar sankı bebek oyle atletlı camasırlı gıbıydı.

Günaydın kızlaarrr, keyifli, enerjik, sağlıklı bir gün diliyorum. Pomocum coşmuş, bilgi aktarımı yapıyor maşallah, ellerine sağlık canım. Duygucum nasılsın canım, keyfin yerindedir umarım. Ben pek keyifliyim bugün:) Biliyorsunuz Antep'ten dönünce tekrar 7'li rakamlar olacağım diye ödüm kopuyordu ama sabah tartıldım ve 68.9 gördüm tartıda, almak bir tarafa 300 gram vermişim:) Kayınvalidem duymasın 2013 ideal kilomuza kavuştuğumuz yıl olarak hepimiz için önemli bir yıl olacak, hissediyorum bunu
Bu arada saçımı boyamaya karar verdim. Ama marjinal bir renk istiyorum. Birkaç sene önce eşimle yurtdışında gezerken bir mağazada peruk denemiştim, rengi pembe gibiydi ve hem eşim, hem ben çok yakıştırmıştık. Sonra o ton neydi diye aradım ama pembe deyince şeker pembe çıkıyor hep, ama dün tesadüfen nette gördüm, açık viyole kızılı diye bir renk. Böyle morumsu bir kızıl, o yüzden pembelik var. Kendim boyamayı düşünüyorum ama olur mu bilmiyorum. Sizden de fikir almak isterim kızlar.