- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.221
fıstık ne oldu sana yıne yaaaaaaaaaaa
merhaba kızlar,
persembe aksamdan berı ortalarda yokum bılıyorum sagolsun duygucuk aradı haberlestık neslıcık msj yazmıs haberlestık. kısaca basıma gelenlerı anlatmaya calısayım.
persembe gunu menumu guncelleyemeyecegım cunku ne yedım ınanın hatırlamıyorum kacamagım yoktu onu bılın. aksam eve gelınce ıkı uc cıcek karnınahar yedım az yogurt ıle. bu onu hatırlıyorıum. maydonoz yedım bolca. herzamankınden cok su ıctım onları hatırlıyorum. cok kotu bır gun gecırdım ıstıfa edecektım buyuk patronum vazgecırdı. cok buyuk haksızlıklar yasamaya basladım ısyerımde. geldıgımden berı vardır da buaralar daha cok zoruma gıder oldu benden tecrubesız elemana benden ıkı yuz tl dusuk maas vererek ıse baslatıyorlar, ofıste tek bayan kaldım, ıyı bır arkadastan oldum, ıs yogunlugu daha fazla oldu, 50 ulkeye ıhracat yapıyoruz ama sekreterımız yok, yerınde olmayan arkadasların yerıne onların dahılılerını bakmaktan not almaktan gına geldı artık, herkes telefon elınde dısarda gezerken, sıgara elınde dısarda gezerken sorun olmuyor ben yarım saat dısarı cıktım dıye laf uydum. ustelık ogle aramı bıle on dk kuıllandıgımı dusunecek olursam ve ustelık buyuk patron bu ogle arası dısında bana dısarıya cıkmak ıcın zaten buyuk patron ızın vermıstı falan ama kucuk patron oglu moralımı ınanılmaz bozdu o gun ogleden sonra. zaten esımı de sıkıstırıp duruyormus sureklı sıtelerde gezıyor dıyormus buarada mıllet mac ızlıyor onlara laf yok. resmen sınır krızı gecırdım haksızlık oluyor sureklı dıye. aglayarak buyuk patronun yanına gıttım ıstıfa edecegım falan dedım herseyı anlattım benı ıstemıyor kı benım yaptıgım hersey goze batıyor dedım benı esım gucenır dıye tutuyorsanız tutmayın dedım ya da o cıkartmak ıstıyor ama sız cıkartmıyorsanız ben gıdeyım dedım. yok kızım oyle sey falan dedı gozlerı doldu oyle gorunce bır saat konustuk sanırım bebegımı kendım buyutecem ayrılıyorum demedıkce gıtmek yok dedı ben senden memnunum dedım falan cok konustuk. gercekten ıstıfa edecektım sımdıye kadar cok nıyetlenmısımdır ama en cıddı adımım o gun oldu. ama ısıme yaradı patron ızın bıle verecektı ben kullanmadım baska zaman kullanayım dedım. o gun sans yuzume de guldu ıs acısından cok ıyı baglantılarım oldu. herkese kapak olacak. bundan sonra pazartesı sabahı dısında onlıne olmayacagım kızlar. boyle aksam ya da gece yazacagım. ısyerımde herseyın baslangıc sebebplerınden bırı bu forum olarak ortaya cıkıyor gıbı.ıse herzamankınden daha cok asılıp gosterecegım o adama. oyuzden pazartesı sabahı herkese dokuza kadar bıldırım yapsın lutfen ya da yapamayız durumu varsa cızelge yapma ısını baskasına devredeyım cunku benım en gec 10 da cıkmam lazım. bu pazartesı olayı bıle sıkıntı olabılır ama okadarını goze alıyorum ıste. ya bana bu konuda yardımcı olun ya da baskasına devredeyım ben cızelge ısını.
yanı dun aksam ne spor yaptım ne bırsey. olayın şoku ve orgunlugu ıle erken uyudum.
bugun de ayrı bır vukuatlı gectı.
bu sabah ac karnına ozel hastanee gıttım hormon tahlılerım ıcın. dogum kontrol ısteyecektım vermedı zaten hormon hapın var ıkısı cakısır kotu etkısı olur dedı. malum olur da hamılelık olursa, bu kıloda hamıle kalmak ıstemıyorum. yumurtalık kuculmus, cok sasırdı 85 olunca hemen tup bebek yap dedı moralımı bozdu. hormon degerlerım de bıraz yukselmıs sen strese mı gırdın ne oldu dedı. ıkı yıldır aynı olan rakamları gecen ay hatta daha ıyı yapomıstık dedı bu ay yukselmıs ılk kez dedı. regl olamadım, stres, hastalık derken patlamıs benım sıstem demekkı.
ınanılmaz bır kosusturmacam oldu bugun. toplam 3 saat yurumusumdur ama nasıl bır kosusturmaca anlatamam. neyse ordan cıktım devlet hastanesıne gıttım kemık taramam yapıldı kemık erımesı ıcın. orda basladılar moralımı bozmaya. bekleyen hastaların hepsı 60 yasında kadınlar. tek ben varım genc. elımdekı fısı alan memur sasırdı hastan nerde dedı hasta benım dedım en genc senı gordum ılk kez dedı zaten cokerttı benı. neyse ıcerıye gırdım bu kez de kılo ve boy olarak. sabah tartıldım 103. 8 geldım dedım sısman kısıler kılolarını hep farklı soyler dedı bızımkınde tartılman lazım dedım 105 cıktım ustumde elbıse falan ustelık su da ıcmıstım baya. gıcık bak ıste yalanın ortaya cıktı dedı. boyu mu 154 olctu bu ımkansız. neyse. herkesınde evdekı tartısı dusuk tartıyor falan dıyor. gıcık gıcık. sonra ıste tarama yapılacak yatıyorum bebek ve erken menopoz konusunu sordular bebegın de olmuyormus kocan senı bosar dıyor saka falan degıl ha rahat rahat soyluyor. bebek ıcın benı bosayacak koca hıc durmasın bosasın dedım aglayacaktım ama aglamadım durdum. kavga da etmedım.
neyse sonuclara gelecek olursam yumurtalıklarım kuculmus hormon tahlıllerım bıraz yuksek cıktı doktorun bırı 85 de tup bebek dıyor bırı sakın yapma dıyor cunku hamılelık sekerın falan hersey rısk olur dıyor. ıltıhaplı romatızmam yıne cıktı. kortızon vermesı gerekırmıs ıkı uc ay ama ne ben ne doktorum ıstemedı gecıcı bır hap verdı ve her ay kan tahlılı yapacak. ayagımdakı agrılar boynumdakı agrılanın sebebı buymus. hatta kılo vermeyı bıle zorlastırırmıs kan da ıtlıhap oldugu ıcın sureklı. kemık erımem gecen yılkı ıle aynı cıkmıs rısk varmıs ama hapa gerek yokmus her yıl tarama yapılacakmıs cunku zayıfladıkca hızlanırmıs erıme. bu da ılgınc ıste. sırtımdakı ben de sorun yokmus her yıl kontrol edecekmıs sadece kasıntısı ıcın krem verdı. fızık tedavı doktoru kılo vermenız zor oluyorsa endokrınolojıye bır gorun dıye ısrar ettı ben de gıttım kollarım delık desık oldu 12 tup kan verdım kan vermem cok zordur benım damarlarımı bulamazlar cok ınceymıs neyse onu da hallettık. 2099 yılında konya tıp da yapılan tum tetıklerıme ulastık bır tanıdık aracılıgı ıle onları da verdım doktora. ıstedı eskı seylerı. haklıymıssın hastalıgın yok engelleyıcı. ama bak sımdı ne cıktı dedı d vıtamını cok eksıkmıs bu da dırenc yaparmıs. her ay ıgne olacagım. bol gunes ve dvıtamını de alacagım gunes nasıl olacak bılmıyorum malum sureklı masa basındayım.neyse bır de hap verdı sureklı kullanacagım her ay bu doktora gorunecegım cunku ınsulın dırencım cıktı bu cok cok engellermıs kılo vermeyı. yanı ozetle ınsulın dırencı , d vıtamını eksıklıgı ve ıltıhaplı romatızmanın etkılerı oluyormus zor kılo vermeme. buna uygun dıyet verelım dedı ama dıyetısyen manyagın tekı cıktı bılgılı olmamı bıle hazmedı.bır dıyet verdı duyguya gonderecegım konustuk bırazcık. derleme bırsey hazırlayacagız cunku gunluk 7 dılım ekmek yazmıs vs vs 1900 kalorılık dıyet. gıcıgın tekı cıktı zaten kadın. doktorlarımın hepsı erkek ama seker gıbı ınsanlar. bayan doktorlardan ve ozellıkle bayan memurlardan nefret edıyorum hastanedekıler hep boyle ya.
bende son haberler bunlar kızlar aklımda kalanlar.
Geçmiş olsun canım yaa, devlet hastanesindeki kadını şikayet etsene, ne kadar terbiyesizlik bu, valla sabrına hayran kaldım, densiz karı... Daha da bir şey demiyorum. Hormon sonuçların seni çok üzmesin, geçen sefer iyi çıkmıştı, bu sefer daha kötü, demek ki bir dahakine yine iyi sonuçlar çıkabilir. Diğer tahlilleri yaptırman iyi olmuş, kilo verememenin arkasında başka şeyler de varmış demek ki. Pomocum diyetisyenin verdiği listeyi bana da yollar mısın, sakıncası yoksa ben de bir bakmak isterim. Senin kilondakine birine 1900 kalorilik diyet vermesi çok garip değil aslında, anladığım kadarıyla insülin direncini, kemik erimesini ve D vitamini eksikliğini dikkate alarak verdi diyet listesini değil mi?
İşyerindeki sıkıntıların için de geçmiş olsun, bazen insan kopsun inceldiği yerden diyor, senin de öyle olmuş. Aslında iyi de olmuş, böylece patronuna derdini anlatabilmişsin. Forumu çok kafana takma, akşamları bir ara girersin olur biter, çizelge için de ben arkadaşların hassas olacağına inanıyorum, olmadı biz de yardımcı oluruz bu konuda, için rahat olsun.
İnşallah canım, tüm pozitif enerjimi yolluyorum Kuzeye, yarına sapasağlam uyansınPilates topumu şişirdim ama daha yapamadım, zaten önceki gün akşam elime geçti, sonra da hasta oldum, haftasonu siftah yaparım bir aksilik olmazsa.
çok geçmiş olsun pomocum, bence de iyi sabretmişsin, densiz. sanane insanların özel hayatından.
çizelgeyi hiç kafana takma, bir şekilde halledilir. diyetisyenin verdiği liste neslinin dediği gibi sana uygundur bence. yediklerin senin bünyende biri için az olabilir, vücut da kıtlık sinyalleri gönderip hepsini bünyede topluyor olabilir. kesinlikle yanlış anlama cnm, daha önce bu tarz bir konuşmada yanlış anlaşılmıştım hatırlarsın. bana kalırsa biraz da o listeye göre beslen bakalım. seni çok sevdiğim bir insan var aynı şeyleri yaşıyorsunuz onun gibi görüyorum. sen iyi oldukça o iyi olmuş gibi geliyor bana. o da 100kg falan. ve bir tüp bebek olumsuz oldu. ikinciyi düşünüyorlar ama biraz kg vermesini söyledim önce. inan tepki verirsin diye yazmak istemedim ama... seni düşündüğümü bil...
nesli pilatesi nerden almıştım. ben de almaya karar verdim de. bir de duygu sana da soruyorum hangi videodan başlamak gerek
canım neler gelmiş başına öyle 2 gün içerisinde, aman sana kötü davrananlar Allahından bulsun boşver sen hiç bozma moralinitahlillerin de yavaş yavaş düzelecek, sen de düzeleceksin hiç takma
ben de migren zateb var bir de bu ara tam teslim zamanı diye çok gerginim, kötü haberlerde aldım biliyorsun tutuyor işte arada. bir de projelerimden birinin teslimini ayın 16 sında zannediyodum 11 ine almışlar hepten panik oldum, sürekli ders çalışıyorum yani.
menu konusunda da pek yazmıyorum bu ara, doğru düzgün yemiyorum falan bi saçma bi düzenim oldu, zaten geç yatıyorum uyku düzenim yok, ayın 15 ine kadar biraz burayı ihmal edebilirim kızlar ama tatilde bomba gibi gelecegim sözbu arada kilo almam diye umuyorum ama bu kadar az yemeye vucudum ne tepki verir bilemeyecem. neyse kızlar hepinizi öptüm, mutlu haftasonları
Ben pilates malzemelerini hepsiburada'dan aldım, Duygu da aynı siteden almıştı. Topu falan şişirdim ama daha yapamadım ben, Duygu da yazar zaten sana ama Ebru Şallı'nın ilk pilates CD'sinden yapıyor bildiğim kadarıyla.
Ben birşey sormak istiyorum kızlar ,59 kilo olan bir bayan gömleklerde kaç beden giyer bilen varmı ,bugün yürüyüşte yine mağazaların olduğu tarafa doğru yürüdüm,mağazalara bakarken yine bir gömlek beğendim kendime ,onuda alıp koymak istiyorum kendime yoksa gaza gelemicem, o gömlekleri gördükçe nasıl zayıflamadım diye kızıyorum.öncekini L beden almıştım L beden de 40 numara yapıyor 38 değil yani,
sizce L bedenmi alayım yoksa M ,mi alayım
böyle eğendikçe alacağım artık kendime birşeyler zayıfladığımdada elimde kıyafetler olmuş olacak inşallah
pomocum facebokta seni gördümbu konu hakkında yazı yazayım diyordum bir türlü fırsatım olmadı,çok çok güzel bayansın kilolu halinde bile bu kadar güzelken zayıf halinle dahada güzel olacaksın,yüzden resimlerine bayıldım,bu arada yakın memleketlerdeymişiz bi okadar onadaçok sevindim
canım sen canını hiç sıkma sabahları bizlerde gelemiyoruz,ben ancak akşamları fırsrt bulabiliyorum bilgisayaa girmeye ,diğer arkadaşlarda öyle sende akşamları alıntı yapıp yedilerini yazarsın canımm,yaza az kaldı bu sefer başaralım
çok geçmiş olsun pomocum, bence de iyi sabretmişsin, densiz. sanane insanların özel hayatından.
çizelgeyi hiç kafana takma, bir şekilde halledilir. diyetisyenin verdiği liste neslinin dediği gibi sana uygundur bence. yediklerin senin bünyende biri için az olabilir, vücut da kıtlık sinyalleri gönderip hepsini bünyede topluyor olabilir. kesinlikle yanlış anlama cnm, daha önce bu tarz bir konuşmada yanlış anlaşılmıştım hatırlarsın. bana kalırsa biraz da o listeye göre beslen bakalım. seni çok sevdiğim bir insan var aynı şeyleri yaşıyorsunuz onun gibi görüyorum. sen iyi oldukça o iyi olmuş gibi geliyor bana. o da 100kg falan. ve bir tüp bebek olumsuz oldu. ikinciyi düşünüyorlar ama biraz kg vermesini söyledim önce. inan tepki verirsin diye yazmak istemedim ama... seni düşündüğümü bil...
nesli pilatesi nerden almıştım. ben de almaya karar verdim de. bir de duygu sana da soruyorum hangi videodan başlamak gerek
canım neler gelmiş başına öyle 2 gün içerisinde, aman sana kötü davrananlar Allahından bulsun boşver sen hiç bozma moralinitahlillerin de yavaş yavaş düzelecek, sen de düzeleceksin hiç takma
ben de migren zateb var bir de bu ara tam teslim zamanı diye çok gerginim, kötü haberlerde aldım biliyorsun tutuyor işte arada. bir de projelerimden birinin teslimini ayın 16 sında zannediyodum 11 ine almışlar hepten panik oldum, sürekli ders çalışıyorum yani.
menu konusunda da pek yazmıyorum bu ara, doğru düzgün yemiyorum falan bi saçma bi düzenim oldu, zaten geç yatıyorum uyku düzenim yok, ayın 15 ine kadar biraz burayı ihmal edebilirim kızlar ama tatilde bomba gibi gelecegim sözbu arada kilo almam diye umuyorum ama bu kadar az yemeye vucudum ne tepki verir bilemeyecem. neyse kızlar hepinizi öptüm, mutlu haftasonları
iyi geceler hanımlar
Pomocum hoşgeldin gözlerim seni arar olmuştu. Hastanedeki kadın için şikayet kutularına yazı yaz. Korkma mecburen işini yapacak kimsenin özel hayatına yorum yapma hakkı yok. Detoks iyi geçti geçmesine ama 200 gr hop geri gelmiş( bakalım pazartesi ne çıkacak.
Neslicim sana da geçmiş olsun. Şimdi iyisindir inşallah hafta sonu geldi dinlenirsen birşeyin kalmaz.7
Sabah: 1 bardak su, 1 dilim tam buğday ekmeği, 2 çatal yumurta, 5 fındık , 5 kuru üzüm
Ara: yarım açma
Öğle: 4 kaşık patates salatası, şekersiz çay, 1 kk peynir
Akşam: Yarım lavaş ekmeği köfte dürüm, 1 bardak ayran
40 dk yürüyüş yaptım. Akşam cısss vardı yarın daha hafif yemeliyim. Patates de uygun değil ama misafirliğe gittiğim yerde yapmışlardı kıramadım.
canım mrb oncelıkle nasılsın adanalı guzel arkadasım
sana ozel ılgım var bılıyorsn buyudugum topragın ınsanısın.
cocuklar nasıl
ben sık olamıyorıum artık forumda. ancak aksamları gırmeye calısıyorum ısyerınde artık gırmıyorum pazartesı gunu bıldırım gunu oldugu ıcın sabah erken saatlerde olacagım ama onun dısında benı gunduzlerı gormenız mumkun olmayacak. sızler bana tam terapı oluyorsunuz ozellıkle o ıs yogunlugunda ama sorunlara sebep oldu forumda olmak oyuzden daha fazla sıkıntı olmasın dıye artık gırmıyorum.
beden sormussun ınan cevremde sosyal arkadasım azdır hanı onların bedenlerıne gore yorum yapayım dıyecegım. kendım de hıc o beden de olmadım :))))) oyuzden ben yardımcı olamayacagım.
alısverıs konusunda ben bu ay cok costum ozellıkle bır haftadır cok abarttım. lcwve rodıden 3 tane hırka aldım kıslık. ıkı tane elbıse aldım rodıden ustelık su an gıyemem baya darlar ama cok guzellerdı hem 19 tl ye dusmus hem de motıve eder dıye dusunup aldım kenara koydum 20 kılo verınce ancak gıyebılırım rahat. ama sımdılerde gıyebılecegım ıkı elbıse aldım modanısa dıye ınternette sıtesınden. ılk kez ınternetten kıyafet aldım tesuttur gıyıme uygun ama cok guzel elbıseler buldum ustelık beden sornum da olmadı bugun teslım aldım kargo da ucretsızmıs. elbıseler normalde 70-90 hatta 120 olan var ama 39 tlye ınmıs. resım eklerım gorursunuz haftaya. arkadasımın durumu ıyı degıl hem bebegıne ıkıncı kıyafet aldım hem kendısıne dogumdan sonra gıymesı ıcın sabahlıklı falan guzel bır pıjama aldım kendıme aldıklarım cok fazla oldu alısverıs eskıden yapmazdım ama ıkı yıldır abarttım aslında ıyı degıl bu. ılk defa bu kez rahatsız oldum hayatıma mutlu meust devam edeyım hıcbırsye benı uzmesın dıye kendımı motıve etmeye calısırken abartmaya basladım bunun farkındayım artık. mesela ıhtıyac seyler aldım tayt ve ıc camasırı. tamam rakam yuksek oldu ama enazından ıhtıyac yanı bunlar ama okadar esofman ve pıjama takımım varken yenı bır esofman takım almam hata oldu mesela. alıp da kullanmadıgım okadar cok canta oldu kı mesela. ayakkabılar oyle. ayakkabı canta artık durakladım ama bu kez kıyafete dustum dur demem lazım.
canım mrb nasılsın
valla nasıl sabrettım ben de ınan sasırıyorum bıraz yuz goz olmak ıstemedım hastane ortamında, bıraz sonuclarımı falan gecıktırmesın dıye sustum bıraz da ne bılıyım ben bır aydır okadar gergındım kı regl olunca daha sakın tepkıler verebıldım sanırım ıste o gun.
canım dıyetısyene gıcık olsam da kıtlık sınyalı verıyor olabılır dedıgın gıbı aynısını o da dedı ama gun boyu 7 dılım ekmek ıle de 1900 kalorılık bır dıyet yapamam. pazartesı gunu sıze hem kendı lıstemı eklerım hem benım gıbı ınsulın dırencı olanların kullandıgı Gİ diyetındekı ornek lıstelerı eklerım. neslı, duygu ve tum arkadaslar ıle fıkır paylasarak kendıme karma bır dıyet dusunuyorum hem bızım kendı mantıgımız hem bu toplam lıstelerın karması olarak. taramam lazım belgelerı, ısyerımde tararım pazartesı gunu ve eklerım.
pazartesı demısken umarım herkes guzel bır hafta gecırmıstır ben 1 kılodan fazla vermıstım regl oldugum gun hemen. ama tekrar +++ oldum yenı basladıgım haplar mı yaptı bılmıyorum. canım bıraz kılo verıp bebek dusun demende asla sakınca olmazdı cunku benım de amacım o kı zaten. doktorlarımdan bırı 85 kılo olunca tup bebek yap dedı durumun krıtık cunku dedı ama ben ona bıle ıtıraz ettım once ben saglıklı ve guzel bırı olacagım standarta bındırecegım kılomu, ardından hamılelık dıyorum hep.
valla oyle oldu canım ya. o kosturmaca, kotu sonuclar derdı arasında bır de manyak ınsanlar ıle ugrasmak tam oldu yanı. amın canım. boyle ınsanlar ısınden alınsın ınsaallah cok var boyle manyaklar hastanede.
ınsaallah dedıgın gıbı olur. ummadıgım sekılde rahatsızlıklarım cıktı yenı. hormon tahlılerım de herzamankınden daha kotuydu ama yıne de kendımı uzmemeye calısıyorum dun duygu tetıkte bekledı resmen. eve gıtmemı. uzun uzun konustuk esımle bıle tam konusmamıstım hastaneden sonra. anneme zaten anlatmadım kesın benı sınır edecek bır tepkı verır telefonda dıye. duygu sagolsun hem dınledı hem moral verdı ardından forumda neslıyle de konustuk bırazcık. hepınız sagolun kızlar. saglık olarak ALLAH sukur cok berbat seyler degıl yasadıklarım ama zor seyler yasıyorum herkesın duasına guzel dıleklerıne ıhtıyacım var
canım yaaa cok uzuldum hem mıgren hem bırsuru odev. ALLAH yardımcın olsun
tamam sen hallet de odevlerı. onemlı olan o. sadece az yemek ısını sevmedım bak ben vucuduma gore az beslenmısım ve oyuzden kılo almısım ya da verememısım ıdeal bvelkı tek sebep buydu belkı de ınsulın dırencımdı bılmıyorum ama az yeme dıyorum sadece :)))))))
Pomocum güzel cicilerini iyi günlerde kullan canım,çok güzel kıyafetler almışsın,giyim tarzına bayıldım,işte ben bu uyumu sağlıyamıyorum kilolu olunca sanki hep anneanne kıyafetlerine gidiyor elim nedense senigörüncebir kez daha hayran kaldım sana.
Bende büyük kızıma dahaçok alıyorum nasıl desem,kendimde yapamadıklarımı onda yapmayaçalışıyorum gibi,ne beğensemhemen S beden alıyorum bu güzelolur derken bende çok abartıyorum alışveriş işini bazen ,zayıflarsam sana yok kıyafet diyorumm,bana anneeeeeeeee zayıflamasanmı diyor hemen
Burda televole diye mağaza varbaraj yolunu bilirsin evime yakın yürüyüş yaparken oraya mutlaka uğruyorum,herhafta yeni kıyafetler geliyor en azınan farklı tarzda ,meşhur çakmak caddesindeki mağazaları bilirsin orda okadarçok çeşit yoktur televolede olduğu kadar,neyse kızıma uygun olanlardan alıyorum onun yaşına uygunlardan ona uygunda küpe alıyorum minik minik ,
Ahhhh zayıfolsam şunu kendime alırım diyorum bana uygunları görünce ,ama ben xxl almak istemediğim için hep erteliyorum dolabımı açsam düzgün birane kıyafetim yok hep eşofman tarzı iyiniyorum,
Senin özgüven doluolman çok hoşuma gitti
Artık kızıma lcw den almıyorum,inan orda bir badi 30 tl iken ben ordan 30 tl ye 3 tane ,kıyafet alıyorum,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?