- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.281
Günaydın arkadaşlar, güzel bir hafta olsun hepimiz için. Yazdıklarınızı okudum, alıntılamadan aklımda kaldığınca yazayım.
Öncelikle Pomocum ellerine sağlık, tablomuz hazır, İrem ve Tultan'ı tebrik ediyorum. Biz de fena değiliz Pomocum, 400 gram da gayet güzel bir rakamEnerjik olmana çok sevindim, muhtemelen ilaçlar sayesinde oldu, düzenli kullanmaya devam et aman. Elbiseli fotoğrafını bekliyoruz, bize de moral olur, ben bugün giyemedim, regl olduğum için hem karnım çok şişti, hem de ağrım falan olunca canım istemedi, ama bu hafta mutlaka bir gün giyip fotoğraf yükleyeceğim. Benimle ilgili spor konusunda çok güzel şeyler yazmışsın, teşekkür ederim, aslında hepimiz birbirimizi etkiliyoruz, yani spor olsun, kilo verme olsun, tatlı bir rekabet çok motive edici oluyor.
Listene göz ucuyla baktım, bana gayet normal geldi, zaten sana diyordum biliyorsun yediklerin az diye, bence kalori olarak çok değil, ama ben de detaylı bir bakacağım, sonra önerilerde bulunurum.
Sevgili rakibem Duygu'nun da kilosunu öğrenmek isterdim ama olsun artık, en kısa zamanda tartına pil alabilirsin umarım. Sanırım bu ara biraz zor. İnşallah Kuzey iyileşmiştir, sen de iyisindir, ev işine canın sıkıldı biliyorum ama inşallah geçmiştir.
Çeşmi, keşke kilo bildirimi yapsaydın be canım, çok uzaklaşma ama, senin ortamın düzenin bozulmasına müsait zaten, burası ne olursa olsun dengeliyor, biraz dikkat etmemizi sağlıyor. Sadece bu haftalık bir şeydir umarım.
Htc, senin için de Duygu'nun yazdıklarına aynen katılıyorum.
Baldamlası kilo almış görünüyorsun ama muhtemelen ödemdir, kısa sürede gideceğini düşünüyorum.
Bu arada kızlar, kilo verme döneminde insan kendi vücudunu da yavaş yavaş tanıyor. Bana spor çok iyi geliyor mesela, yani yediklerimi azaltsam da spor yapmazsam çok az kilo veriyorum ama spor olursa güzel veriyorum. Regl dönemi konusunda Duygu çok haklı, iyi değerlendirmek lazım, ben de elimden geleni yapacağım. En azından başlarda regl döneminde hep ++ olurdum, son 2-3 regl döneminde ise -- oluyorum. Kilo verdikçe ve vücuttaki kas oranı arttıkça kilo verme daha kolaylaşıyor. Ben 75 kg iken yediğim porsiyonları şimdi yiyemiyorum, üstelik te hiç bir zaman sıkı diyet yapmadım biliyorsunuz, demek ki aslında yavaş yavaş kendiliğinden mide küçülüyor kilo verdikçe. Bir de ben kendi vücudumda şunu farkettim, her bir kiloda en az 10-15 gün kalıyorum. Yani 70'den 69'a düşünce 10 gün boyunca 69.2 ile 69.9 arasında gidip geliyorum, sonra pat diye 68.6 oluyor mesela, sonra da 68.2 ile 68.9 arasında gidip gelme başlıyor. Çok ilginç, lşimdi bana oyun gibi geliyor. Başlarda sinir oluyordum, bir an önce düşsün istiyordum, şimdi kabulleniyorum, bu hafta 68.2'yi gördüm tartıda ama şimdi 68.8 kg. Haftaya da 67'li bir rakam olur mu bilmiyorum ama regl dönemini iyi değerlendirirsem olur gibi geliyor. Çok uzun yazdım, şimdilik yeter, ara ara buralardayım bugün.
kızlar herkese günaydınn.. pomo cugum sağolsun açıklamayı yapmış. bu hafta cuma günü ve önümüzdeki hafta salı günü proje teslimlerim var. dolayısıyla çok sıkı bir çalışma dönemindeyim, enteresan bir şekilde de yiyemiyorum zaten. vitaminsiz kalmamak için meyve yiyorum bolca sadece. gece acıkırsam da eğer dün gece 12 gibi çorba içtim mesela, ama 4 te yattım. abur cubur yemek de istemiyor canım dikkat etmek adına da yemiyorum zaten. sadece bu hafta ve önümüzdeki hafta için izin istiyorum sizden. haftaya salı teslimi yaptıktan sonra bomba gibi aranızda olacam zaten ve tatilim geliyor. evde çok daha dikkatli çok daha güzel bir şekilde diyetime devam edecegim. o zaman spor da yapabilirim adamakıllı.
neslicim geç yattıgım için sabah tartıya çıkamadım. pomo msj atmış saolsun ona uyandım ama hiç kalkabilecek durumda deildim. o yuzden de tartılmadım. önümüzdeki hafta salı teslimden sonra bütün bu girmedigim günlerin acısını çıkaracagm zaten. hergun girmeye çalışırım zaten sizlerden uzak kalmak istemiyorum, benm için kafa dagıtmak gibi birşey oluyor burası, sizlerle sohbeti çok seviyorum. ama son 5 ayım sayılır arttık Allah korusun bi aksilik istemiyorum, o sebeple musadenizi istiyorum. arada girerim defigim gibi. dualarınızı benden eksik etmeyin.
herkese mutlu haftalar, mutlu günler diliyorumm
sabah 8:15 de kalktım ama ancak 9 da kahvaltı yaptım
yeşil çay
domates, salatalık
kk kadar beyaz peynir
4 tane siyah zeytin
yufka ekmeği 1/4 ü
ara 11:10
1 elma
1 çay bardağı yarım yağlı süt
1 kupa siyah çay (az şekerli)
Menün çok güzel olmuşBugün spor yapacak mısın? Ben tüm regl ağrılarıma rağmen pilates yapmayı planlıyorum, hatta iyi gelir diye umuyorum bakalım.
Ben de öğle yemeğimi yedim, şimdiye kadar olan menümü paylaşayım,
Sabah:
- 1 dilim tahıllı ekmek
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 tk salça
- 1 kk peynir
- 5 tane yeşil tuzsuz zeytin
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz çay
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sade neskafe
- 3 tane eti form yulaflı bisküvi
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 porsiyon ızgara tavuk şiş
- 2 kaşık bulgur pilavı
Akşama ne yiyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum. Canım çok fena tatlı istiyor bugün, öğleden önce bisküvi ile ara yaptım o yüzden ama ne yapacağım bilmiyorum..
hatıce oncelıkle gecmıs olsun. ınsaallah kızın daha ıyıdır bugun canım. anne olmasam da duyguya bakarak sneı anlamaya calısıyorum kuzey hasta olunca gıremıyor odaklanamıyor ama kuzey hasta dıye dıyetı bozmuyor kaldı kı cok ıdeal bır kıloya ulasmıs bırı. bozsa bozar yanı. buraya yazma ıhtıyacı yok herseyı bılıyor zaten. ayrıca cok cok uzaklasmıyor ama senın kılo vermen lazım. oyuzden sartları zorlayıp daha sık gırersen senın ıcın ıyı olur canım. bız lısteden cıkardık dıyelım ne olacak kı. aynı motıvasyon ıle dıkkatlı beslenmeye devam edebılecek mısın sence ???? bence hayır. oyuzden ben senı lısteden cıkarmama kararını verıyorum ama lutfen sen de ıse bıraz da sıkı sarıl. umarım bıldırım yaparsın yapmazsan, bos bırakırım kılonu.
canım merhaba
senı ozledık valla. once onu dıyeyım sonra da cok cok gecmıs olsun dıyorum tekrar. babaannen ıyılesmıs cok sevındım ALLAH daıma saglık sıhhat versın ınsaallah hem kendısıne hem tum sevdıklerımıze.
menulerını cok bozmamıssın oyuzden buna cok sevındım kılo da almamıssın eger bu sabah bıldırım yapamazsan, ben senı bu sekılde yazacagım cızelgeye. ortam bıraz musaıt oldukca, bızımle kaynas yenıden :))))))
canım ınsulın hapımı da romatızma hapı mı da kullanıyorum normalde kortızon da vermesı gerekıyormus romatızmam ıltıhaplı oldugu ıcın ama ne ben ıstedım ne doktorum. gecıstırıcı dusuk bır agrı kesıcı verdı kaslar ıcın, damarlar ıcın agrı kesıcı ozellıgı olurmus. o hap mı ıse yaradı ınsulın dırencı hapı mı ıse yaradı bılmıyorum bu gunlerde vucut dırencımın daha yuksek oldugunu goruyorum dun mesela 10 bucukta uyandım kahvaltı, aksam yemegı ve cay zamanında oturma dısında yanı gunluk bır saat oturdum ve 12 bucuğa kadar ayaktaydım ama oyle cok uykusuz cok yorgun degılım mesela bu sabah.
ercecıgım hıc sorma ya tam gerızekalılar. dun mesela bır haber aldım esımın amcasının ılk torunu olmustu oglu zaten amelıyat olmustu oıyle bebek sahıbı olabılmıslerdı neyse bebek bır yasına yaklastı meger hep körmus hem de beynı kucukmus kafayı tartamıyormus cok uzuldum. adamın ılk erkek cocugu ılık kanserınden ölmus yıllar once. su an tek oglu var onun cocuguna ıste ölen oglunun adını koymuslardı bu mınık bebek de hastalandı dusun. esıme tekrar dedım ben hasta bır cocugu cok ıyı bılıyorum dedım annem ve kardesım cok cektı halen kardesım yasıtlarından kısa boıylu dıye memurlugunu yaparken bıle psıkolojık zor seyler yasıyor dedım oyuzden hep dıyorum saglıklı bır bebegım olsun eger hasta olacaksa, nasıp olmasın ben anne olmamaya razıyım dıyorum. yanı o kadın gıbı cok dengesız ınsan var esımın aılesı ya da yakın akrabaları degıl de, komsularından ya da uzak akrabalarından cok dengesız var boyle ALLAHTAN benı bır kac yılda bır kez goruyor o ınsanlar. yoksa moralımı berbat ederlerdı.
kızlar herkese gunaydınnnnnnnnn
cok guzel bır hafta olmasını dılıyorum ben cok yorgun olsam da elbıse gıymıs olmanın enerjısı ıle cok moralım yuksek bır gune baslıyorum :))))))
pazar gunu toplamda bır saat ancak oturarak ve gece 12 ye ancak durularak bır tempodayım. evı sıldım supurdum wc banyo temızlıgı 3 makınalık camasır katlama, elbıselerımı duzenlenme dolapları toparlama, 5-6 cesıt yemek ( dolma bıber, suzme yogurt corbası, tavuk yemegı, pılav, mısafır ıcın ıkı cesıt salata, kofte, taze fasulye, kabak derken mutfakta cok haşır neşir oldum. sırf ıkı defa makına bosalttım, caydı ıkramdı derken baya yoruldum ama dıncım bugun ne garıpse bır bucuga gelıyordu uyudugum. uyuyamadım hemen. 6bucuklta kalktım ama dıncım anlamadım :))))))
menumu yazayım dunku.
sabah 11 bucuk gıbı kahvaltı
yarım lımon su, sırke ve ılık su karıstırıp bır bardak
yarım sucuk ve 4 yumurta ıle omlet ( esımle paylastım yarısını )
yarım domates
yarım salatalık
10 adet roka
acık sekersız cay
1 kk beyaz peynır
yagsız 4 adet sıyah zeytın
2 dılım tam bugday ekmegı
aksama kadar 1 lt su ancak ıctım. bır bardak da sut ıctım. ıse dalınca suyu unuttum. acıkmadıgım ıcın bırsey yemedım aksam yemegıne kadar.
aksam yemegı 19:00
buyuk kase yogurt corbası pırınclı
4 kasık marul domates kara lahana salata
3 kasık yogurtlu havuc meze
4 kasık mantarlı tavuk yemegı ( fırında yagsız yaptım fırın posetınde )
4 kasık sehrıye pılavı
ardından acık sekersız cay.
ama bır cıssım oldu dun. mısafırımız profıterol almıs regl donemınde bıle tatlıya dayandım ama dun profıterola yanı en cok sevdıgım tatlıya dayanadım. tek kısılık porsıyon tabagı olarak almıslar. bır tanesını esımle paylastım. oburunu yememek ıcın esıme yedırdım zorla :))))
yatıncaya kadar 1 lt su daha ıctım. meyve ıle ara ogun yapmadım ve 12 bucukta yattım bır bucuga dogru ancak uyudum. aksam da sureklı aktıf oldugum ıcın ve gec yattıgım ıcın sanırım tatlıyı tolere edebılmıstır vucudum.
evet nesli, spora gittim. hatta bugün 20 dk yürüdüm koşu bandında. 30 dk step ve aletlerle çalıştım.15 dk da yatarak bacak ve karın hareketleri yaptık.
öğle 13:10
8 tane lahana sarması
1 çay bardağı yoğurt
ara 15:20
1 çay bard yarım yağlı süt
1 portakal
kızıma yemek yedireyim dedim o yemedi, ben yedim(
16:15
4 tane sarma
ızgara şişin yanında hiç ekmek yemedin mi nesli??
[1] Pilates 10 dak 36.12
[2] Aerobik 30 dak 171.57
[3] Yürümek (Asfalt) 20 dak 96.32
[4] Dost Yoğurt 100 GRAM 79.4
[5] Çay 1 ADET 5
[6] yesil cay 3 adet 0
[7] siyah zeytin 4 adet (3gr) 32
[8] Beyaz Peynir 20 GRAM 50
[9] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[10] Domates 1 ADET 14
[11] Kayısı Komposto 1 PORSİYON 115
[12] Ton Balığı 40 GRAM 48.4
[13] Elma 1 ADET 60
[14] Portakal 1 ADET 50
[15] Dost Yarım Yağlı Süt 0.2 LİTRE 92.2
[16] Lahana Sarması 1.5 PORSİYON 348
[17] yufka ekmek 1 100 gr 152
[18] Kısır 8 YEMEK KAŞIĞI 500
Toplam : 1252.99 kal.
komşu akşam yemeğini yedikten sonra kısır yollamış. 500 kalori boşu boşuna oldu. patates kızartması bile yememiştim oysa ki(
Ooo süper spor yapılmış bakıyorumBenim de kesin yapmam lazım, geç te olsa kalkıp pilates yaparım artık:) Öğlen hiç ekmek yemedim, 2 kaşık bulgur pilavı yedim. Eskiden olsa ekmek te yerdim gerçi
Valla kısıra ben de dayanamıyorum:) Afiyet olsun. 1200 kalori civarı çok değil, gayet uygun bence, kafana takma, iyi spor yapmışsın, önemli olan o.
Kızlar ben akşam yemeğimi yedim, bugün henüz spor yapmadım, bir iki saat sonra pilates yapmayı planlıyorum. Çok şişlik hissediyorum, sanırım regl nedeniyle, bir de akşam yemeğinde porsiyonlarım büyük oldu, midem rahatsız oldu galiba. Günümü toplayayım,
Sabah:
- 1 dilim tahıllı ekmek
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 tk salça
- 1 kk peynir
- 5 tane yeşil tuzsuz zeytin
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz çay
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sade neskafe
- 3 tane eti form yulaflı bisküvi
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 porsiyon ızgara tavuk şiş
- 2 kaşık bulgur pilavı
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Akşam:
- 1 büyük kase mantar çorbası
- 1 tabak yoğurtlu kereviz (kabak ve havuç ta var) salatası
- 1 dilim tahıllı ekmek
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
- 4 tane kuru kayısı
- 5 tane kuru erik
- 10 tane kuru siyah üzüm
- 10 tane badem
Kızlar bu akşam yemekten sonra yediğim kuru meyve karışımı fena alışkanlık yaptı bende, tatlı ihtiyacımı kesiyor ve canım hiç tatlı istemiyor böylece. Bir tabağa hepsini koyuyorum, sonra 1 fincan kahvemi de alıp keyif yapıyorum:) En azından sağlıklı şeyler ama sanki miktarları biraz azaltsam iyi olacak gibi, ne dersiniz?
Pomocum, hem senin listene hem gi diyet listelerine baktım, gözüme çarpanları söyleyeyim;
Öncelikle, senin beslenme şeklinden çok farklı değil, hiç gözün korkmasın.
Benim dikkatimi çeken süt var içmen gereken, zaten yapmaya çalışıyorsun. Yoğurt çok yemen gerekiyor, işte bu biraz zorlayabilir seni. Ben yoğurt çok sevdiğim için, yoğurtlu şeyleri de severim. Aralarda ayran içmek veya yoğurt yemek zor gelebilir, öyle olursa yemekle birlikte tüketebilirsin. Anladığım kadarıyla her gün yarım kilo kadar yoğurt yemen gerekiyor. Tabi yağlı da olmaması lazım. Ben light veya yarım yağlı almıyorum, kaymaklı yoğurt alıyorum, sonra kaymağını kaşıkla sıyırıyorum ve küçük bir tabağa koyuyorum, eşim kahvaltıda yiyor, kalan yoğurt ta yarım yağlı olmuş oluyor böylece:) Sana da tavsiye ederim, çok yoğurt tüketince light ürünlerden almak zor, hem pahalı, hem miktarları küçük, biz haftada 2 kg yoğurt rahat tüketiyoruz. Yoğurdu veya ayranı doğrudan tüketebileceğin gibi yoğurtlu şeyler de yapabilirsin, bu konuda da istersen tarif veririm sana.
Diyetisyenin yazdığı ekmek ince dilim olarak sanırım, normal bizim tükettiğimiz uno tahıllı ekmekleri düşününce 2 dilime karşılık gelir. Asında bunu da uyguluyoruz, ya ekmek yiyoruz, ya da ekmek yerine geçecek pilav, makarna gibi şeyler, o yüzden bu zaten senin uyduğun bir şey.
İnsülin direnci olanlara bildiğim kadarıyla meyveyi sade yemeyin diyorlar, yanında badem, fındık gibi şeyler yenirse ani insülin salınımını önlüyormuş. Buna dikkat edebilirsin. Yine yanlış hatırlamıyorsam yabanmersini de önerilen gıdalardan ama onu bulamamıştın değil mi?
Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Karşılıklı fikir yürütürüz yine.
merhaba canım nasılsın
bızım buraya da kar yagdı ama yıne tutmadı erıdı. ama ben de dısarı hıc cıkmadım desem yerıdır sadece kar olmamasının avantajını hastaneye gıttıgım gun yasadım. ıslerımı kolay hallettım rahat yurudum senı anlıyorum sıkıcı bır durum((((((
ben de detokstakını gerı almıstım ama ben de cok sebep vardı oyuzden yanlıs yorum yapmayayım ben dıyorum ya detoks bır kez daha yapacagım ozaman anlayacagım gerı alınıyor mu alınmıyor mu dıye.
sen aksam yemek yemedın mı ???????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?