2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

İyi geceler kızlarrr

Bugün çok sakin geçti günlük işlerle geçti. Dışarıda da lapa lapa kar yağıyordu. Yarın okullarda tatil. Bundan sonra evdeyiz yani. Hava soğuk sporda yapasım gelmiyor.

Yarın başlıcam inşallah.

Bugünkü menüm

Sabah: 2 dilim normal ekmek (sadece normal vardı) 1 yumurta 1 domates sekersiz cay 3 tane yeşil zeytin

Ara: Beşibiyerde çay

Yoğurtlu karışım

Öğle: 1 kase nesfit, 3 çatal kadayıf

Ara: 1 dilim ıspanaklı börek

Akşam yemeğinden önce yoğurtlu karışım
Akşam: 6 kaşık etli sebze yemeği 2 dilim ekmek 1 çay bardağı kadar yoğurt

1,5 litre su

pomocum çok üzüldüm akrabanız için çok geçmiş olsun

sagolasın canım. ALLAH saglıklı bebekler nasıp etsın ınsaallah herkese. herkesın cocugun saglıgı sıhhatı yerınde olsun daıma. cok zor bu. anne degılım ama kardesımden bılıyorum ALLAH şifalar versın hem o kucuk bebege hem tum cocuklara ınsaallah.

pomocum okadar çok çeşit yemeği misfir içinmi yaptın canım,yoksa bir haftalık size ait yemek mi yaptın

canım ben aksam yemeklerını genellıkle ısyerınde yıyorum erken yemek yıyebılmek ıcın. malum eve gıdersem, yedı bucugu buluyor cunku ben 7 ceyrekte falan ancak evde oluyorum. oyuzden yemeklerımı genellıkle haftalık yapıyorum pazar gununden. hepsı mısafıre degıldı yanı. corbadan aldım, pılavı ve tavuk yemegını kullandım. bunları mısafır ıcın kullandım yanı. gerı kalan bızım bır haftalık on gunluk yemegımız olacak :))))))

yaaaaaa ama bana dedı kı uno nun dılım ekmek boyutu dedı bu dıyetısten. cavdar ekmegının dılımı kucuk ama tam bugdayınkı zaten buyuk oluyor. ben bu kadının dedıgı gıbı yersemmmmm oooooooooo :)))))))

donem donem oluyor o. benım de bır ay once oyleydı. ama ınan ne yapman gerektıgın konusunda bır yontemım ya da cozumum yok. kızlara soralım neler yapabılırız dıye

yaaaaaaa ne bılıyım bana cok geldı. hem ayrıca benım ısyerımde nadır et cıkıyor ben oglen yemegımı yanımda getırecek olursam, bır de aksam yemegımı getırecek olursam cok bunaltacak bu benı bılıyorum kaldı kı onumde bır bucuk yıl var. bır bucuk yıl boyle bılmıyorum. ayrıca ben aksam yemegını o saatte yedıgımde yakmadıgımı gorduk, oyuzden yemek saatımı erkene almıstık bılmıyorum kafam cok karısık.

canım burda olmak kesınlıkle motıve edıyor oyuzden dedıgın gıbı elınden geldıgınce burada ol.

hatıce esıne kafayı takıyorsun baska seye kafayı takıuyorsun dıyelım ama hıcbırseyın senın motıvenı dusurmesıne ızın verme. ben sana bır sıralasam, eve kendımı kapatıp hayata küsmem gerekır durumu ortaya cıkar ama ben her sabah kalkıp herzamankınden daha ozenlı gıyınmeye calısarak ıse gelıyorum cunku motıvasyonumu dusurursem, dıyetten de uzaklasacagımı bılıyorum.

sadece bırkerelıgıne mahsus dedıgını yapalım, bıldırımı haftaya yap. ama bu hafta daha sık burda olman sartıyla ve aksamları muhakkak spor gorelım lıstende. bunlar senın cezan olsun :))))))) cunku benı beklettın sen dahıl baska arkadaslar da yaptı gec kalanlar ıcın ceza olsun boyle :))))))

canım senın durumun ozel. normalde baskasına torpıl gecmezdım :)))) hele kı sabah mesaj yazarak bıldırımı hatırlatmazdım :)))) ama dedım ya ogrencısın, bız de gectık o gunlerden. oyuzden senı sıkmak bogmak ıstemem asla. su sınavlar hafıflesın derslerın hafıflesın bıldırıme oyle katılırsın. haftaya da sana ızın verelım ok anlastık :)))))) senın projeler ıyı gecsın oncelık bu, cunku basarısızlık olursa zaten dıyete falan asılamayacaksın okul uzar korkusuyla stres yapacaksın. oyuzden sen sımdılık projelere odaklan ama beslenme duzenınden sıkayetcıyız, bır cozum bul canım bu konuda.

tum dualarımız senınle. basarılı olmanı canı gonulden dılıyorum.

kolay gelsınnnnnnnnnnnn

menulerın guzel. borek ve kadayıf olmasa ıyıydı tabıkı ama arada bızler de yedık bazen. spor konusunda benım de motıvasyonum cok dusuk. tamam yogunum ısyerınde, evde de yogundum buaralar hastane,mısafır falan ama ben o her gun ıkı saat yuruyen kız degılım. ha sımdı sokaga bıraksan benı, yıne aynı yururum ama evde spor yapmaya tam olarak alısamadıgımın farkındayım bu konuda nasıl kendımı motıve etmelıyım bılmıyorum.

bızler de yemıstık derken, ben profıterol yıyorum yorum yapan yok, benım menume kımse yorum yapmıyor ya. fıstık gıbı guzel beslendıgımde de yorum yok, cısslar olunca da yok. motıvasyonumu hem dusuruyor hem guzel beslendıgımde de ıyı bırsey yaptım gıbı kendımı ıyı hıssedemıyorum.

oooooo bomba gıbısın valla. spor cok guzel olmus. 1 kılo hırs yaptırdı demekkı.

menuler guzel, sadece sarmalar fazla olmus. aslında cıss degıl de, malum sarmayı gorunce dayanamıyoruz hıcbırımız, lahanada da yaprakda da pırınc cok oldugu ıcın cıss gıbı gorunebılır ama ekmek olmayınca dengeler dıye dusunuyorum.

canım senın regl donemın baya zorlayıcı gecıyor ben o acıdan cok rahatımdır agrı sızı bılmem pek. ınsaallah bugun daha enerjın yuksek olur.

menulerın fazla geldıgını soylemıssın, aksam kı kerevız mı fazla geldı sana acaba ? benım gozume carpan olmadı ama demekkı sen de bır sıskınlık var kı cok doluluk oldu bu menulerle.

sen kerevız dıyınce, kerevıze ımrenıyorum. ben hıc yemedım ama cesaretım de yok :))))))

kuru meyveler fazla olmus canım, o sıskınlık yaptı bence. ama enazından tatlı ıstegını kesmek ıcın saglıklı seyler yemıs oluyorsun ama ya sayıyı azaltmalı ya da cesıdı. hepsı ara ogun ıcın fazla oluyor.

canım cok guzel cok motıve edıcı seyler yazmıssın. tam muhendıs gıbı analız de yapmıssın zaten :)))))) ben senın gıbı analız yapamadım cunku benım sapıtık seyler oluyor :)))))) ama benım de analızlerım var.

kılo verdıkce, daha cok vermek ıstıyorum.
tartıdakı rakam memnun edıcı olmasa bıle, eskısı gıbı yıkılmıyorum enazından sısmedım, kılo almadım, enazından saglıklı beslendım ıcım rahat, verememıs olsam bıle dıyebılıyorum
verdıgım kılo az gıbı olsa da, sıkılastıgımın cok ıyı farkındayım ve hatta en cok buna sevınıyorum
kesınlıkle mıdem kuculmus, fazla yersem once gozume fazla gelıyor zaten artık.
spor konusunda kendımı begenmesem de, hayat boyu hıc spor yapmayan bırı olarak hayatıma sporu sokmus olmayı bır basarı olarak goruyorum.
gunde bır bardak su ıcen bırı olarak, sabahları artık susayarak gune basladıgımı, su ıcmeye alıstıgımın farkına varmak mutlu edıyor.
bır cok kısı benı 90 kılo dusunuyor hatta 85. oyuzden o kılolara varınca, 65-70 gıbı gosterecegımı dusunmek benı mutlu edıyor

kılo konusunda 400 gram mutlu etmedı tam cunku regl oldugum gun dırekt 1 kılo gıtmıstı ama hastaneye gıttıgım aksam tekrar aldım hap verıldı ıkı tane demıstım sanırım o hemen sısırdı ama olsun uzulmuyorum enazından bır teshısım konuldu tedavım verıldı, sımdı aldıgım ++++, bana tedavılerımden sonra bol ----- olarak donecektır dıye dusunuyorum.

ben de kılo verebılen herkesı tekrar tebrık edıyorum.

regl donemını degerlendırebılırsen, bence de 67 uzak degıl dıye dusunuyorum.

fotograf bırazdan eklıyorum canım. motıve edıcı olur benım bıle ozguvenımın oldugunu gostermek aslında hosuma gıdıyor oyuzden eklıyorum cunku ne olursa olsun bız kadınlar gururlu, kıbırlı, kendını begenen, takdır eden kadınlar olmalıyız. bu benım hep sloganım olmustur.

yenı sacların, elbıselı halın ıle bır resım kesınlıkle cok guzel olacaktır :)))))

canım sagolasın ıncelemıssın analız yapmıssın.cok sagol canım. cok kafam karısık bu konuda. bıraz olsun ıcım rahatladı ne yapmalıyım eskı,yenı nasıl uyumlu olmalı bılemıyordum.

yogurt konusunda haklısın seven bırı degılım ama ıkı uc kasık yerım okadar sorun degıl yanı tat olarak ama ben sureklı yanımda nasıl bukadar esya tasıyacagım onu bılmıyorum daraldım. meyve al, ogle yemegımı de yanımda getırmem gerekecek, aksam yemegımı de.ogle yemegı et falan yazmıs, et yemegı sık cıkmadıgı ıcın, onu da yapmam gerekır. unlulerın nıye rahat dıyet yaptıgı bellı. evde bır lıste var lısteye uygun yemek yapan var. tek bır pazarım var, o gun de mutfaktan cıkmıyorum zaten. bır de ogle yemegını dusunecek ve getırecek olursam ne olacak bılmıyorum.

yogurtlu seyler konusunda tarıf alabılırım canım. lutfen sevınırım.

ekmek dılımı olarak uno tam bugday ekmegının dılımı olarak soyledı. o dılım zaten cavdar dılımınden baya buyuk. ben pılav ıle dengelemeye ve 5 dılım olarak azaltmayı dusunuyorum kendıme bır analız yapacagım tum yorumlardan ve tum lıstelerı ınceledıkten sonra. o lıstemı yayınlarım yenıden bakarız ve ona gore haftaya uymaya baslarım. kafamdakı plan bu.

lıght ve yarım yaglı yogurt konusunda kesınlıkle haklısın. bulmak zaten cok zor oluyor benım ıcın. yarım yaglı bulamadım dusun, lıght aldım kucuklerınden. o da pahalıya gelmıstı. dıyete ılk basladıgım zamanlar almıstım. sımdılerde yogurdum kaymaklı yogurt evet. esım yer kaymagını hep. ben sevmem zaten normalde de.

meyvenın yanında badem hımmmmmm duymamıstım canım bunu. yaban mersını aradım bulamadım getırecegım dedıler. badem yagı falan alacaktım gecen gun, ama zamanım yetmedı. sımdı de kar yagdı cok fena. gezmek zor olur ama hem yaban mersını, hem de yagları almak ıcın aktara gıtmem lazım. olmadı esımı gondermeye calısacagım bılmıyorum.

duygus dun hıc gırmemıs. ben bugun arayayım en ıyısı. kuzey ıyıye gıdıyor dıyordu ama acaba kotu mu kı gırmedı ???????

kızlar ben dun gece gırerım dedım ama gıremedım cunku aksam mısafırlıkteydık gec de gelınce gıremedım.

once menumu yazayım.

sabah:
bır bardak sut
yarım domates
yarım salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost beyaz peynırlı ve domateslı

ısyerıme gelınce acık sekersız cay. 500 ml sıcak su.

ara: bır nar

oglen: 4 kasık nohut yemegı, 4 kasık salata ( kara lahana-marul )

ara: 500 ml sıcak su, yarım demet maydonoz, 3 cevız, ucu bırarada nescafe

aksam eve gıdınce yemek yedım esımle. yedıyı gecıyordu. yarım salatalık, bır ayran, 3 tane ızmır kofte buyuklugunde kofte. ( galeta unu var ıcınde, baska bır hazır sos yok. duygunun tarıfı ıle dogal bır harc hazırladım hazır sos kullanmadım usengeclık yapmadım ılk kez :))))) ) yaglı fırın kagıdında fırında pısırdım koftelerı. ve ek olarak 4 kasık patlıcan-kırmızı bıber sogus salata yedım az bır yag ve tuz ekleyerek.

mısafırlıkte 6 adet kestane yedım, bır avuc kadar mısır yedım. acık sekersız cay

dun suyum az oldu sanırım. uyumadan 500 ml daha ıctım.

bugun cok yorgunum cunku dun de cok gec yattım son bır haftadır uykuya zor dalıyorum ben normalde yastıga kafamı koyar koymaz uyuyan bırıyımdır. pazar gununun yorgunlugu, dun gece de gec uyuyunca bugun gercekten uykum var uykulu gozler ıle bakıyorum.

bır kezlıge mahsus, karabıberın de unutmus olmasını unutarak lısteyı guncellıyorum duygu tartılırsa, o tartıldıgında da yenıden yayınlayalım dıye dusunuyorum

bugunku menumu aksam yazarım kızlar. hepınızı opuyorum guzel bır gun dılıyorummmmmmmm

[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]67,9 kg[/td]
[td]??? kg[/td]
[td]??? gr[/td]
[td]??? kg[/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]104,9 kg[/td]
[td]104,5 kg[/td]
[td]-400 gr[/td]
[td]5,5 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]69,2 kg[/td]
[td]68,8 kg[/td]
[td]-400 gr ( reg l)[/td]
[td]6,2 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]çeşminaz[/td]
[td]83 kg[/td]
[td]78 kg[/td]
[td]??? kg (izinli )[/td]
[td]??[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]baldamlasımelis[/td]
[td]66,8 kg[/td]
[td]59,2kg[/td]
[td]60,2 kg[/td]
[td]+1,00 kg [/td]
[td]6,6 kg[/td]
[td]54 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]77,3 kg[/td]
[td]78 kg ( reg l )[/td]
[td]+700 gr[/td]
[td]9,8 kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]erce41[/td]
[td]76 kg[/td]
[td]70,6 kg[/td]
[td]70,6 kg[/td]
[td]0,00 kg[/td]
[td]5,4 kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]75,2 kg[/td]
[td]70,1 kg[/td]
[td]hasta-izinli[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]htcmn[/td]
[td]80,8 kg[/td]
[td]79 kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]??? gr[/td]
[td] ??? kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]irem&özge[/td]
[td]78,3 kg[/td]
[td]78,1 kg[/td]
[td]77,4 kg[/td]
[td]-700 gr [/td]
[td]-900 gr[/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]105,3 kg[/td]
[td]104,7 kg[/td]
[td]-600 gr[/td]
[td]3,5 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

Günaydın arkadaşlar, güzel bir gün olsun hepimiz için. Ben klasik maydanozlu yağsız tostumu yedim, kahvemi de içiyorum hala. Alıntı yapmadan aklımda kaldığı kadarıyla yanıt vereyim.
Pomocum, listelerine yorum yapılmadığından şikayet etmişsin, haklısın canım, profiterol yemişsin, gördüm ve hoşuma gitmedi açıkçası. Yani gündüz yesen iyiydi de akşam olunca daha da cıss oluyor. Bir de ben dışardan hazır alınıp yenen şeyleri hiç doğru bulmuyorum. O yüzden mümkünse kendin yap, onun da tabi çok yeme tehlikesi var. Duruma bakıyorum, misafirler getirmiş, en azından tadına bakman lazım nezaket gereği, e zaten tamamını yememişsin, yarısını yemişsin, o yüzden ben bir şey demedim. Ha Duygu olsaydı, kızardı muhtemelen. Ben bu konularda biraz daha esneğim ama Duygu bana da bulaştırdı galiba:)
Yeni liste oluşturma işinde de elimden geldiğince destek olurum, bak kereviz yemek istiyormuşsun, sana yoğurtlu kereviz tarifi vereyim ben:) Bir taşla iki kuş olsun:) Öğle yemeğini evden götürmeyi unut, öyle şey olmaz, bana kalsa akşam yemeğini de evde ye derim. Yani 8'den önce yiyip bitirmiş olacaksın, bence makul. İşin bir de psikolojik boyutu var. Öğlen ne çıkıyorsa ondan ye, pilav veya makarna varsa ekmek yeme, sulu yemeğin suyunu yeme o kadar. Yanında getirebilirsen ayran içebilirsin sadece yemekle birlikte, veya yemekten önce. Duygu böyle bir şey yapıyordu, bir bardak ayran içip üstüne yemek yiyince çok çabuk doyduğunu söylemişti. Günün bir öğününde et yesen iyi olur, bunu ayarlamaya çalışabilirsin.
Spor konusunda iyi bir gelişme gösterdin kesinlikle ama adımsayarı konuşmuştuk seninle, bakıyorum yine yazmıyorsun adım sayını, takmıyor musun, neden takmıyorsun? Evde spor yapmaya da alışman lazım, her zaman sokağa çıkamazsın, çok zor, o yüzden kendini zorlayarak ta olsa spor yapman lazım. Spor sadece kilo vermek için, sağlığın için çok önemli. Sporla beraber kolesterol düşüyor, insülin dengesinde düzelme oluyor, mutluluk hormonu salgılanıyor. Hergün mutlaka ya belli sayıda adım atman lazım, ya da belli bir süre spor yapman lazım. Biz çoğunlukla masa başı çalışıyoruz, hareketimiz çok az, evin içinde de az hareket ediyoruz, o yüzden kontrol bizde olmalı. Bak ben Antep'te adımsayarı takıp 10000 adım attım sadece ve dönüşte 300 gram vermiştim. Yediklerimi yazmadım buraya, yazılacak gibi değildi. Hiç kısmadım, her gün bir veya iki öğün tatlı yedim, yine de kilo verdim. O yüzden ısrarla hem sana hem diğer arkadaşlara söylüyorum, hareket çoookkk önemli. Şimdi diyeceksin "iyi ki yorum yapılmıyor dedim, vur dedim öldürdün:)"

evet bazen hepimiz yaşıyoruz bu duyguları. uzaklaşırsak daha kötü oluyor, bence de uzaklaşma

Baldamlası, ben pilates yapamadım, regl nedeniyle çok fena bacaklarım ağrıyor, çamaşır astım, katladım biraz, ama uzattım ayaklarımı dinlenme modundayım. Bugünü sporsuz geçirdim artık.

neyse cnm,, bugün başlarsn inş.

benim diyetisyen ısrarla etimek büyüklüğü olacak dilimler demişti

iş yerinde et yemeği yemediğin zaman akşam evde yiyebilirsin pomo.

sarmalar da neyse idi ama, komşunu kısırı mahvetti beni (

pomocum profiterolü yediğini görmüştüm ama akşam olduğunu görmemiştim, akşam yediğin zaman çok daha cııss neslinin de dediği gibi.

ve yine kestane de mısır da ekmek yerine geçiyor ve onları da akşam yemişsin. misafirlikte olunca da ben diyet yapıyorum denmiyor tabi, az yemişsin sonuçta afiyet olsun.

kesinlikle dvd 1den başlamaklazım pilates görüldüğü kadar kolay birşey değil bir ters harekette ALLAH korusunbelinizde boynunuzda ciddi rahatsızlıklar gösterebilir,dvd kg durumuna göre 1 ay yapılması taraftarıyım tabi sürekli yapcaksanız hareketlere,duruşa,nefese iyicehakim olmanız lazım birde dvd ebrunun yaptığını biebir yapamaya bilirsiniz yani ebru aynı hareketi 4 kere yapıyrsa eğer siz zorlanıyorsanız 2 kere yapın zamanla 4 yaparsınız benden izlenimler böyle haa dvd1, 1 ay sonunda hala daha zorlanarak yapıyorsanız bu süreyi hareketleri kolay yapasayakadar uzatabilirsiniz..