- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.301
[table="width: 300, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Kişiler:[/td]
[td]Başlangıç:[/td]
[td]Geçen Hafta:[/td]
[td]Bu Hafta:[/td]
[td]Gelen/Giden:[/td]
[td]Toplam Gelen/ Giden:[/td]
[td]Hedef:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]duyfer_2006[/td]
[td]85 kg[/td]
[td]67,9 kg[/td]
[td]??? kg[/td]
[td]??? gr[/td]
[td]??? kg[/td]
[td]60 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]pomogranate[/td]
[td]110,00 kg[/td]
[td]104,9 kg[/td]
[td]104,5 kg[/td]
[td]-400 gr[/td]
[td]5,5 kg[/td]
[td]80 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]nesli78[/td]
[td]75 kg[/td]
[td]69,2 kg[/td]
[td]68,8 kg[/td]
[td]-400 gr ( reg l)[/td]
[td]6,2 kg[/td]
[td]58 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]çeşminaz[/td]
[td]83 kg[/td]
[td]78 kg[/td]
[td]??? kg (izinli )[/td]
[td]??[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]baldamlasımelis[/td]
[td]66,8 kg[/td]
[td]59,2kg[/td]
[td]60,2 kg[/td]
[td]+1,00 kg [/td]
[td]6,6 kg[/td]
[td]54 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]karabiber01[/td]
[td]87,8 kg[/td]
[td]77,3 kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]?? gr[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]59 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]erce41[/td]
[td]76 kg[/td]
[td]70,6 kg[/td]
[td]70,6 kg[/td]
[td]0,00 kg[/td]
[td]5,4 kg[/td]
[td]65 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]serap_serap[/td]
[td]75,2 kg[/td]
[td]70,1 kg[/td]
[td]hasta-izinli[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]htcmn[/td]
[td]80,8 kg[/td]
[td]79 kg[/td]
[td]?? kg[/td]
[td]??? gr[/td]
[td] ??? kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td]irem&özge[/td]
[td]78,3 kg[/td]
[td]78,1 kg[/td]
[td]77,4 kg[/td]
[td]-700 gr [/td]
[td]-900 gr[/td]
[td]??[/td]
[/tr]
[tr]
[td]tultan[/td]
[td]108,00 kg[/td]
[td]105,3 kg[/td]
[td]104,7 kg[/td]
[td]-600 gr[/td]
[td]3,5 kg[/td]
[td]75 kg[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table][/QUOT
Kutlarım arkadaşlar inşallah devamı gelir.
pomocum çok üzüldüm akrabanız için çok geçmiş olsun
pomocum okadar çok çeşit yemeği misfir içinmi yaptın canım,yoksa bir haftalık size ait yemek mi yaptın
yaptın mı nesli pilates
kalori sepetinden baktım 1500 küsür kalori almam gerekmiş. ama şu an öyle bir şişlik var ki....
akşam misafirim vardı nescafe içtik (az şekerli)
su 2.5 lt oldu sanırım
evet nesli biraz fazla olmuş sanki (kuru karışımın), ama dediğin gibi sağlıklı şeyler sonuçta
ben de 1 haftaya kalmaz adet olurum, fazla geldi yediklerim(
dediğin gibi nesli, diyetisyenlerin bir dilim ekmekten kastı. etimek büyüklüğü kadar...pomocum buna çok dikkat et
İyi diyelim iyi olsun motivasyonum düştü. İştahım çok açıldı. Nasıl başa çıkarım bilemiyorum regl öncesi böyle oluyorum.
Akşam yemek yemedim öğle geç yediğim için akşam yemedim.
bence listede bir sorun yok cnm, sen buna uy
kg veren arkadaşları tebrik ediyorum. kendimi de kınıyorum.
allah (cc) ın izniyle bomba gibi dönüyorum cnm. 1 kg ne demek. dikkat etmeyince, sonuç bu tabi
elimden geldiği kadar burda olmaya çalışacağım. olamadığım zamanlarda hoş görün arkadaşlar
şu aralar çok yoğunum daha önce de dediğim gibi. düzenli yemek yemem için yemeklerimin hazır olması da gerek. kızım ayrı bir ilgi istiyor. bazen bilgisayarı elimden alıyo, pepee izliyo.
Pomocum tesekkur ederim aslinda ipin ucunu birakma gibi bir niyetim vardi ama sanirim haklisin dediklerin cok mantikli yani buraya girmesem iyice kontrolden cikicam bana cok guzel moral verdin canim
Kilo bildiririmime gelince sabah yapsam olurmu ya da temiz bi sekilde haftaya pazartesi
kızlar herkese günaydınn.. pomo cugum sağolsun açıklamayı yapmış. bu hafta cuma günü ve önümüzdeki hafta salı günü proje teslimlerim var. dolayısıyla çok sıkı bir çalışma dönemindeyim, enteresan bir şekilde de yiyemiyorum zaten. vitaminsiz kalmamak için meyve yiyorum bolca sadece. gece acıkırsam da eğer dün gece 12 gibi çorba içtim mesela, ama 4 te yattım. abur cubur yemek de istemiyor canım dikkat etmek adına da yemiyorum zaten. sadece bu hafta ve önümüzdeki hafta için izin istiyorum sizden. haftaya salı teslimi yaptıktan sonra bomba gibi aranızda olacam zaten ve tatilim geliyor. evde çok daha dikkatli çok daha güzel bir şekilde diyetime devam edecegim. o zaman spor da yapabilirim adamakıllı.
neslicim geç yattıgım için sabah tartıya çıkamadım. pomo msj atmış saolsun ona uyandım ama hiç kalkabilecek durumda deildim. o yuzden de tartılmadım. önümüzdeki hafta salı teslimden sonra bütün bu girmedigim günlerin acısını çıkaracagm zaten. hergun girmeye çalışırım zaten sizlerden uzak kalmak istemiyorum, benm için kafa dagıtmak gibi birşey oluyor burası, sizlerle sohbeti çok seviyorum. ama son 5 ayım sayılır arttık Allah korusun bi aksilik istemiyorum, o sebeple musadenizi istiyorum. arada girerim defigim gibi. dualarınızı benden eksik etmeyin.
herkese mutlu haftalar, mutlu günler diliyorumm
İyi geceler kızlarrr
Bugün çok sakin geçti günlük işlerle geçti. Dışarıda da lapa lapa kar yağıyordu. Yarın okullarda tatil. Bundan sonra evdeyiz yani. Hava soğuk sporda yapasım gelmiyor.
Yarın başlıcam inşallah.
Bugünkü menüm
Sabah: 2 dilim normal ekmek (sadece normal vardı) 1 yumurta 1 domates sekersiz cay 3 tane yeşil zeytin
Ara: Beşibiyerde çay
Yoğurtlu karışım
Öğle: 1 kase nesfit, 3 çatal kadayıf
Ara: 1 dilim ıspanaklı börek
Akşam yemeğinden önce yoğurtlu karışım
Akşam: 6 kaşık etli sebze yemeği 2 dilim ekmek 1 çay bardağı kadar yoğurt
1,5 litre su
evet nesli, spora gittim. hatta bugün 20 dk yürüdüm koşu bandında. 30 dk step ve aletlerle çalıştım.15 dk da yatarak bacak ve karın hareketleri yaptık.
öğle 13:10
8 tane lahana sarması
1 çay bardağı yoğurt
ara 15:20
1 çay bard yarım yağlı süt
1 portakal
kızıma yemek yedireyim dedim o yemedi, ben yedim(
16:15
4 tane sarma
ızgara şişin yanında hiç ekmek yemedin mi nesli??
Kızlar ben akşam yemeğimi yedim, bugün henüz spor yapmadım, bir iki saat sonra pilates yapmayı planlıyorum. Çok şişlik hissediyorum, sanırım regl nedeniyle, bir de akşam yemeğinde porsiyonlarım büyük oldu, midem rahatsız oldu galiba. Günümü toplayayım,
Sabah:
- 1 dilim tahıllı ekmek
- 1 haşlanmış yumurta
- 1 tk salça
- 1 kk peynir
- 5 tane yeşil tuzsuz zeytin
- 2 tane ceviz
- 1 fincan şekersiz çay
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sade neskafe
- 3 tane eti form yulaflı bisküvi
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 porsiyon ızgara tavuk şiş
- 2 kaşık bulgur pilavı
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Akşam:
- 1 büyük kase mantar çorbası
- 1 tabak yoğurtlu kereviz (kabak ve havuç ta var) salatası
- 1 dilim tahıllı ekmek
Ara:
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
- 4 tane kuru kayısı
- 5 tane kuru erik
- 10 tane kuru siyah üzüm
- 10 tane badem
Kızlar bu akşam yemekten sonra yediğim kuru meyve karışımı fena alışkanlık yaptı bende, tatlı ihtiyacımı kesiyor ve canım hiç tatlı istemiyor böylece. Bir tabağa hepsini koyuyorum, sonra 1 fincan kahvemi de alıp keyif yapıyorum:) En azından sağlıklı şeyler ama sanki miktarları biraz azaltsam iyi olacak gibi, ne dersiniz?
Günaydın arkadaşlar, güzel bir hafta olsun hepimiz için. Yazdıklarınızı okudum, alıntılamadan aklımda kaldığınca yazayım.
Öncelikle Pomocum ellerine sağlık, tablomuz hazır, İrem ve Tultan'ı tebrik ediyorum. Biz de fena değiliz Pomocum, 400 gram da gayet güzel bir rakamEnerjik olmana çok sevindim, muhtemelen ilaçlar sayesinde oldu, düzenli kullanmaya devam et aman. Elbiseli fotoğrafını bekliyoruz, bize de moral olur, ben bugün giyemedim, regl olduğum için hem karnım çok şişti, hem de ağrım falan olunca canım istemedi, ama bu hafta mutlaka bir gün giyip fotoğraf yükleyeceğim. Benimle ilgili spor konusunda çok güzel şeyler yazmışsın, teşekkür ederim, aslında hepimiz birbirimizi etkiliyoruz, yani spor olsun, kilo verme olsun, tatlı bir rekabet çok motive edici oluyor.
Listene göz ucuyla baktım, bana gayet normal geldi, zaten sana diyordum biliyorsun yediklerin az diye, bence kalori olarak çok değil, ama ben de detaylı bir bakacağım, sonra önerilerde bulunurum.
Sevgili rakibem Duygu'nun da kilosunu öğrenmek isterdim ama olsun artık, en kısa zamanda tartına pil alabilirsin umarım. Sanırım bu ara biraz zor. İnşallah Kuzey iyileşmiştir, sen de iyisindir, ev işine canın sıkıldı biliyorum ama inşallah geçmiştir.
Çeşmi, keşke kilo bildirimi yapsaydın be canım, çok uzaklaşma ama, senin ortamın düzenin bozulmasına müsait zaten, burası ne olursa olsun dengeliyor, biraz dikkat etmemizi sağlıyor. Sadece bu haftalık bir şeydir umarım.
Htc, senin için de Duygu'nun yazdıklarına aynen katılıyorum.
Baldamlası kilo almış görünüyorsun ama muhtemelen ödemdir, kısa sürede gideceğini düşünüyorum.
Bu arada kızlar, kilo verme döneminde insan kendi vücudunu da yavaş yavaş tanıyor. Bana spor çok iyi geliyor mesela, yani yediklerimi azaltsam da spor yapmazsam çok az kilo veriyorum ama spor olursa güzel veriyorum. Regl dönemi konusunda Duygu çok haklı, iyi değerlendirmek lazım, ben de elimden geleni yapacağım. En azından başlarda regl döneminde hep ++ olurdum, son 2-3 regl döneminde ise -- oluyorum. Kilo verdikçe ve vücuttaki kas oranı arttıkça kilo verme daha kolaylaşıyor. Ben 75 kg iken yediğim porsiyonları şimdi yiyemiyorum, üstelik te hiç bir zaman sıkı diyet yapmadım biliyorsunuz, demek ki aslında yavaş yavaş kendiliğinden mide küçülüyor kilo verdikçe. Bir de ben kendi vücudumda şunu farkettim, her bir kiloda en az 10-15 gün kalıyorum. Yani 70'den 69'a düşünce 10 gün boyunca 69.2 ile 69.9 arasında gidip geliyorum, sonra pat diye 68.6 oluyor mesela, sonra da 68.2 ile 68.9 arasında gidip gelme başlıyor. Çok ilginç, lşimdi bana oyun gibi geliyor. Başlarda sinir oluyordum, bir an önce düşsün istiyordum, şimdi kabulleniyorum, bu hafta 68.2'yi gördüm tartıda ama şimdi 68.8 kg. Haftaya da 67'li bir rakam olur mu bilmiyorum ama regl dönemini iyi değerlendirirsem olur gibi geliyor. Çok uzun yazdım, şimdilik yeter, ara ara buralardayım bugün.
Pomocum, hem senin listene hem gi diyet listelerine baktım, gözüme çarpanları söyleyeyim;
Öncelikle, senin beslenme şeklinden çok farklı değil, hiç gözün korkmasın.
Benim dikkatimi çeken süt var içmen gereken, zaten yapmaya çalışıyorsun. Yoğurt çok yemen gerekiyor, işte bu biraz zorlayabilir seni. Ben yoğurt çok sevdiğim için, yoğurtlu şeyleri de severim. Aralarda ayran içmek veya yoğurt yemek zor gelebilir, öyle olursa yemekle birlikte tüketebilirsin. Anladığım kadarıyla her gün yarım kilo kadar yoğurt yemen gerekiyor. Tabi yağlı da olmaması lazım. Ben light veya yarım yağlı almıyorum, kaymaklı yoğurt alıyorum, sonra kaymağını kaşıkla sıyırıyorum ve küçük bir tabağa koyuyorum, eşim kahvaltıda yiyor, kalan yoğurt ta yarım yağlı olmuş oluyor böylece:) Sana da tavsiye ederim, çok yoğurt tüketince light ürünlerden almak zor, hem pahalı, hem miktarları küçük, biz haftada 2 kg yoğurt rahat tüketiyoruz. Yoğurdu veya ayranı doğrudan tüketebileceğin gibi yoğurtlu şeyler de yapabilirsin, bu konuda da istersen tarif veririm sana.
Diyetisyenin yazdığı ekmek ince dilim olarak sanırım, normal bizim tükettiğimiz uno tahıllı ekmekleri düşününce 2 dilime karşılık gelir. Asında bunu da uyguluyoruz, ya ekmek yiyoruz, ya da ekmek yerine geçecek pilav, makarna gibi şeyler, o yüzden bu zaten senin uyduğun bir şey.
İnsülin direnci olanlara bildiğim kadarıyla meyveyi sade yemeyin diyorlar, yanında badem, fındık gibi şeyler yenirse ani insülin salınımını önlüyormuş. Buna dikkat edebilirsin. Yine yanlış hatırlamıyorsam yabanmersini de önerilen gıdalardan ama onu bulamamıştın değil mi?
Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Karşılıklı fikir yürütürüz yine.
İyi diyelim iyi olsun motivasyonum düştü. İştahım çok açıldı. Nasıl başa çıkarım bilemiyorum regl öncesi böyle oluyorum.
Akşam yemek yemedim öğle geç yediğim için akşam yemedim.
Baldamlası, ben pilates yapamadım, regl nedeniyle çok fena bacaklarım ağrıyor, çamaşır astım, katladım biraz, ama uzattım ayaklarımı dinlenme modundayım. Bugünü sporsuz geçirdim artık.
yaaaaaa ama bana dedı kı uno nun dılım ekmek boyutu dedı bu dıyetısten. cavdar ekmegının dılımı kucuk ama tam bugdayınkı zaten buyuk oluyor. ben bu kadının dedıgı gıbı yersemmmmm oooooooooo :)))))))
yaaaaaaa ne bılıyım bana cok geldı. hem ayrıca benım ısyerımde nadır et cıkıyor ben oglen yemegımı yanımda getırecek olursam, bır de aksam yemegımı getırecek olursam cok bunaltacak bu benı bılıyorum kaldı kı onumde bır bucuk yıl var. bır bucuk yıl boyle bılmıyorum. ayrıca ben aksam yemegını o saatte yedıgımde yakmadıgımı gorduk, oyuzden yemek saatımı erkene almıstık bılmıyorum kafam cok karısık.
canım burda olmak kesınlıkle motıve edıyor oyuzden dedıgın gıbı elınden geldıgınce burada ol.
oooooo bomba gıbısın valla. spor cok guzel olmus. 1 kılo hırs yaptırdı demekkı.
menuler guzel, sadece sarmalar fazla olmus. aslında cıss degıl de, malum sarmayı gorunce dayanamıyoruz hıcbırımız, lahanada da yaprakda da pırınc cok oldugu ıcın cıss gıbı gorunebılır ama ekmek olmayınca dengeler dıye dusunuyorum.
duygus dun hıc gırmemıs. ben bugun arayayım en ıyısı. kuzey ıyıye gıdıyor dıyordu ama acaba kotu mu kı gırmedı ???????
kızlar ben dun gece gırerım dedım ama gıremedım cunku aksam mısafırlıkteydık gec de gelınce gıremedım.
once menumu yazayım.
sabah:
bır bardak sut
yarım domates
yarım salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost beyaz peynırlı ve domateslı
ısyerıme gelınce acık sekersız cay. 500 ml sıcak su.
ara: bır nar
oglen: 4 kasık nohut yemegı, 4 kasık salata ( kara lahana-marul )
ara: 500 ml sıcak su, yarım demet maydonoz, 3 cevız, ucu bırarada nescafe
aksam eve gıdınce yemek yedım esımle. yedıyı gecıyordu. yarım salatalık, bır ayran, 3 tane ızmır kofte buyuklugunde kofte. ( galeta unu var ıcınde, baska bır hazır sos yok. duygunun tarıfı ıle dogal bır harc hazırladım hazır sos kullanmadım usengeclık yapmadım ılk kez :))))) ) yaglı fırın kagıdında fırında pısırdım koftelerı. ve ek olarak 4 kasık patlıcan-kırmızı bıber sogus salata yedım az bır yag ve tuz ekleyerek.
mısafırlıkte 6 adet kestane yedım, bır avuc kadar mısır yedım. acık sekersız cay
dun suyum az oldu sanırım. uyumadan 500 ml daha ıctım.
bugun cok yorgunum cunku dun de cok gec yattım son bır haftadır uykuya zor dalıyorum ben normalde yastıga kafamı koyar koymaz uyuyan bırıyımdır. pazar gununun yorgunlugu, dun gece de gec uyuyunca bugun gercekten uykum var uykulu gozler ıle bakıyorum.
bır kezlıge mahsus, karabıberın de unutmus olmasını unutarak lısteyı guncellıyorum duygu tartılırsa, o tartıldıgında da yenıden yayınlayalım dıye dusunuyorum
bugunku menumu aksam yazarım kızlar. hepınızı opuyorum guzel bır gun dılıyorummmmmmmm
Aslında biraz küçük bir şeyler almak motive edici olur gerçekten, ben de mi alsam:) Benim kilo alma serüvenim çok eski değil, o yüzden olmayan ve içine girmeyi hedeflediğim kıyafetlerim var, bir kısmını verdim ama bazılarına kıyamadım, yine de ben de alayım küçük beden. Canım, 59 kilo için beden sormuşsun ama boy ve vücut yapısı da önemli, ben 58-59 kg civarında S veya M beden giyiyordum. Boyum 1.68, inşallah fikir vermiştir.
Daha kullanmadığım için bir şey demem doğru olmaz, ama bantlarını çok sevdim, top ta güzel görünüyor. Ben set olarak aldım, Delta marka içinde pilates matı, 3 tane farklı sertlikte bant, bir küçük ve bir büyük top var, bir de şişirme pompası var. Ben bir de ayrı olarak halka aldım, Duygu'da da Pomo'da da var bildiğim kadarıyla. Ben de DVD-1'i indirdim, önce onu epey yapmak lazım bence, ama dediğim gibi en sağlıklı yorumlar Duygu'dan gelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?