- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.341
Canim son aramdaki kostebek pasta hazir degil komsumun el yapimi pastasi meyvesuyuda taze sikilmis meyve suyu yani hkatki maddesi yok zeytinde tuzlu zeytin bende dayanamiyorum zeytine illaki her sabah yiyicem uzak duramiyorum ama dedigin gibi azaltsam iyi olacak
Aksam planladigim gibi bir yemek olmadi icli kofte haslama idi sadece 3/4 unu yedim bir kasikta pirinc pilavindan aldim canim bisey istemedi sonra bir ufak dilim kek ile karisik meyve suyundan bir bardak daha ictim
Ahh yakin olsakta sana icli kofte gondersem kayinvalidem yapip buzluguma atti harika bi lezzet
Bugünkü menüm
Sabah: 1 bardak su kahvaltımı geç yaptığım için fazla oldu.
Az tereyağlı 1 yumurta, 3 tane yeşil zeytin, şekersiz çay, yarım kk peynir, 1 çay kaşığı tahin pekmez, 2 dilim ekmek
Saat 2 gibi: 5 tane sarma, 1 tane dolma, 1 çay bardağı yoğurt
Akşam: Etli patlıcan yemeği, 2 dilim çavdar ekmeği, yoğurt, salata
Ara: şekersiz çay 1 tane ev yapımı havuçlu top
Neslicim senin menude cok guzel sanki diyetisyen eli degmis gibi olmus gayet dengeli cok begendim yoksa artik senin menulerimi takibe alsam diyede dusundum gizliden gizliden
1 hafta kadar rahatsın pomocum işten gelince yemek yapmamış olursuncanım ben aksam yemeklerını genellıkle ısyerınde yıyorum erken yemek yıyebılmek ıcın. malum eve gıdersem, yedı bucugu buluyor cunku ben 7 ceyrekte falan ancak evde oluyorum. oyuzden yemeklerımı genellıkle haftalık yapıyorum pazar gununden. hepsı mısafıre degıldı yanı. corbadan aldım, pılavı ve tavuk yemegını kullandım. bunları mısafır ıcın kullandım yanı. gerı kalan bızım bır haftalık on gunluk yemegımız olacak :))))))
donem donem oluyor o. benım de bır ay once oyleydı. ama ınan ne yapman gerektıgın konusunda bır yontemım ya da cozumum yok. kızlara soralım neler yapabılırız dıye
duygus dun hıc gırmemıs. ben bugun arayayım en ıyısı. kuzey ıyıye gıdıyor dıyordu ama acaba kotu mu kı gırmedı ???????
kızlar ben dun gece gırerım dedım ama gıremedım cunku aksam mısafırlıkteydık gec de gelınce gıremedım.
once menumu yazayım.
sabah:
bır bardak sut
yarım domates
yarım salatalık
ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost beyaz peynırlı ve domateslı
ısyerıme gelınce acık sekersız cay. 500 ml sıcak su.
ara: bır nar
oglen: 4 kasık nohut yemegı, 4 kasık salata ( kara lahana-marul )
ara: 500 ml sıcak su, yarım demet maydonoz, 3 cevız, ucu bırarada nescafe
aksam eve gıdınce yemek yedım esımle. yedıyı gecıyordu. yarım salatalık, bır ayran, 3 tane ızmır kofte buyuklugunde kofte. ( galeta unu var ıcınde, baska bır hazır sos yok. duygunun tarıfı ıle dogal bır harc hazırladım hazır sos kullanmadım usengeclık yapmadım ılk kez :))))) ) yaglı fırın kagıdında fırında pısırdım koftelerı. ve ek olarak 4 kasık patlıcan-kırmızı bıber sogus salata yedım az bır yag ve tuz ekleyerek.
mısafırlıkte 6 adet kestane yedım, bır avuc kadar mısır yedım. acık sekersız cay
dun suyum az oldu sanırım. uyumadan 500 ml daha ıctım.
bugun cok yorgunum cunku dun de cok gec yattım son bır haftadır uykuya zor dalıyorum ben normalde yastıga kafamı koyar koymaz uyuyan bırıyımdır. pazar gununun yorgunlugu, dun gece de gec uyuyunca bugun gercekten uykum var uykulu gozler ıle bakıyorum.
bır kezlıge mahsus, karabıberın de unutmus olmasını unutarak lısteyı guncellıyorum duygu tartılırsa, o tartıldıgında da yenıden yayınlayalım dıye dusunuyorum
bugunku menumu aksam yazarım kızlar. hepınızı opuyorum guzel bır gun dılıyorummmmmmmm
Tamam canım, ben de spor yaparken tayt giymeyi seviyorum daha rahat oluyor ama benim taytlar ince ve düşük bel, aslında ben de yüksek bel istiyorum, LCW'ye bakayım ben de, bulurum belki. Evet bizim 59, hatta 58 olmamız lazım, sonra da tartıda 60 gördüğümüzde dellenip, aaa kilo almışım, hemen vermem lazım dememiz lazım:))
bu hafta herkez regl haftasında biran evvel kurtulsaydık reglden patlamak üzereyim,bugün oldum ama onun vermiş olduğu şişlik beni çok rahatsız ediyor
pomocum resmini gördüm herzamanki gibi yine çok şıksın
diyetisyene ne zaman gittin bu eski diyet listenmi yoksa yenimi aldın
listede ekmekler fazla geldi bana sadece
1 hafta kadar rahatsın pomocum işten gelince yemek yapmamış olursun
pomocum ben senin menülerine baktığımda çok güzel beslendiğini görüyorum,bu hafta regl haftamda olmamdan dolayı aklım tatlılarda kendimi zor tutuyorumm ama bir paket büsküvi yedim çok kötü oldum ydiketn sonra
inan unuttum canım aklıma geldiğinde koşarak geldim,aklıma geldiğinde 10 buçuktu hemen geldim ve seni beklettiğim için çok üzüldüm
Katkısızsa bir nebze masumlaştı, meyve suyu zaten masum bu durumda, afiyet olsun. İçli köfteyi ben de çok seviyorum, eşimle evliliğimizin ilk yıllarında yapmıştım bile:) Benim de kayınvalidem çok güzel yapar ama benim buzlukta yokAslında haftasonu üşenmesem de yapsam olur, hem buzluğa da atarım
Tultan Allah aşkına, bu kahvaltının neresi fazla canım? Olması gerektiği gibi bir kahvaltı, tek fazlalık tahin pekmez, o da çok az zaten. Diğer öğünlerin gayet iyi. Lütfen çok az yiyerek zayıflarım diye düşünme, öyle olmuyor, olsa bile verdiğini fazlasıyla geri alıyorsun. Anlıyorum bir an önce kurtulmak istiyorsan kilolarından ama 1 ayda almadın ki 1 ayda veresin. Sağlıklı beslenerek ve hareketi artırarak kendiliğinden kilo vereceksin, hiç merak etme. Bunu yazmamın bir sebebi de çeşitli kürler, hızlı yöntemler denemen, ben bunları doğru bulmuyorum. Öyle şeylerle hiç vakit kaybetme bence, mümkün olduğunca hareketini artır, abur cuburdan uzak dur, sağlıklı menüler oluştur, kilolar gidecek merak etme.
Bugünkü menüm
Sabah: 1 bardak su kahvaltımı geç yaptığım için fazla oldu.
Az tereyağlı 1 yumurta, 3 tane yeşil zeytin, şekersiz çay, yarım kk peynir, 1 çay kaşığı tahin pekmez, 2 dilim ekmek
Saat 2 gibi: 5 tane sarma, 1 tane dolma, 1 çay bardağı yoğurt
Akşam: Etli patlıcan yemeği, 2 dilim çavdar ekmeği, yoğurt, salata
Ara: şekersiz çay 1 tane ev yapımı havuçlu top
hatıce esıne kafayı takıyorsun baska seye kafayı takıuyorsun dıyelım ama hıcbırseyın senın motıvenı dusurmesıne ızın verme. ben sana bır sıralasam, eve kendımı kapatıp hayata küsmem gerekır durumu ortaya cıkar ama ben her sabah kalkıp herzamankınden daha ozenlı gıyınmeye calısarak ıse gelıyorum cunku motıvasyonumu dusurursem, dıyetten de uzaklasacagımı bılıyorum
sadece bırkerelıgıne mahsus dedıgını yapalım, bıldırımı haftaya yap. ama bu hafta daha sık burda olman sartıyla ve aksamları muhakkak spor gorelım lıstende. bunlar senın cezan olsun :))))))) cunku benı beklettın sen dahıl baska arkadaslar da yaptı gec kalanlar ıcın ceza olsun boyle :))
Tamam canim oyle olsun spor konusunda insallah diyelim kizim hasta olunca inan yerimden bile kalkmak zor geliyor aslinda bu benim karakterimle ilgili ben boyleseyler olunca yani hastalik tartisma vs gibi seyler olunca resmen dunyaya küsüyorum ve o durum duzelinceye kadar hep sikintili bir tip oluyorum :26:
Ama elimden geleni yapicam insallah
hatıce, ben uc yıl dunyaya kustum ve 110 kılo oldum esımle tartıstım uzuldum, kendım hastaydım uzuldum..... eeeeee kıme ne oldu. olan bana oldu. bıraz guclu ol lutfen. sen cok zor bır hastalıgı yenmıs bır ınsansın. bıraz daha pozıtıf ve daha guclu olmanı beklerım ama onu sen de goremıyorum. cocukların hastalıgı bıtmez. tamam anne degılım ama duygunun ya da baska arkadasların da cocukları hasta oluyor hadı cocugu yıne gecerlı sebep gorelım, ama kocaya kızıp kendıne zarar vermek asla kabulum degıl. hayatın degısmesını daha ıyı olmasını beklerken, zaman akıp gıdıyor. o durum duzelınceye kadar dunyaya kusuyorum demıssın. o durum 3 yıl surebılır ve sen de 100 kılo olabılırsın. ben bu konuda sadece bunları dıyecegım son olarak.
destek olmak ayrı bırsey. ben burda bır cok arkadasın destegı ıle devam edıyorum ama kımsenın benı ıtmesı ya da benım baskalarını ıtmem de dogru olmaz. dun de soyledım. herkes dusunsun tasınsın. yapamayacagını dusunen ne kendını ne bızlerı yormasın.
Htc ben menündeki son arayı hiç beğenmedim. Cıss olması ya da tatlı olması değil sadece ama hazır ürünler tüketmişsin, köstebek pasta, karışık meyve suyu, hepsi bol kalorili, şekerli ve katkı maddeli şeyler, bunlardan uzak durmak lazım. Sadece kilo vermek değil, sağlıklı beslenmek te çok önemli.
Kahvaltın gayet güzel, zeytin Antep zeytini mi tuzlu zeytin mi? Antep zeytiniyse yani tuzsuzsa sorun değil ama normal zeytinse azaltmaya çalış. Benim eşim de zeytin çok sever, eskiden tuzu da çok severdi. Uzun bir süredir tuzlu yemiyor, o da yavaş yavaş zeytin sayısını azalttı, şimdi 3 tane yiyor kahvaltıda. Sen de 1 tane bile azaltsan kardır. Ballı bitki çayı demişsin, bitki çayına balı sen koyduysan tamam, hazırsa o da cıss. Öğlen yemeğin süper olmuş, çok beğendim. Son olarak akşam yemeği için planladığın içli köfteler haşlama mı, kızartma mı? Bir de haşlamaysa bir tane de bana yollasana
egedenizinde 6.2 büyüküğünde deprem oldu ALLAH korusun yaaa
İyiyim canım, dün regl ağrılarım vardı ama bugün geçti çok şükür. Pilates yapmayı planlıyorum ama kalıyor, bakalım bugün azimliyim:) Bu arada herkes çok zayıfladın deyip duruyor, çok mutlu oluyorum:)) Sen nasılsın? Kuziş nasıl?
bahsettiğim metabolizmayı çalıştıran çav tarifi:
Dörtte bir kahve kaşığı kadar biberiye
Dörtte bir kahve kaşığı kadar kekik
bir kahve kaşığı kadar mate
bir çay kaşığı kadar yeşil çay
Dörtte bir kahve kaşığı kadar funda yaprağı
Malzemelerin üzerine kaynar su dökülerek üzeri kapatılır.4-5 dakika demlenir. Süzülerek tüketilir. Sabah öğle ve akşam olmak üzere günde 3 fincan tüketilebilir
bunu geçtiğimiz günlerde ender saraçın programında izledim ve not aldım..
günaydın kızlar herkez iyidir inşallahhh
POMOCUM resmin çokgüzel çıkmış ama koyu rengi daha yakıştırdım sana beyaz hırka yerine hayal ettimde elbiseninboyukadar borda ince bi hırka yada vişneharikaolurmuş nedense teninegözlerine borda birşey hayal ettim
diyet listenle ilgili fikrimi söyledim zaten tekrar burdan yazmama gerek yok
evet bazen hepimiz yaşıyoruz bu duyguları. uzaklaşırsak daha kötü oluyor, bence de uzaklaşma
neyse cnm,, bugün başlarsn inş.
benim diyetisyen ısrarla etimek büyüklüğü olacak dilimler demişti
iş yerinde et yemeği yemediğin zaman akşam evde yiyebilirsin pomo.
sarmalar da neyse idi ama, komşunu kısırı mahvetti beni(
pomocum profiterolü yediğini görmüştüm ama akşam olduğunu görmemiştim, akşam yediğin zaman çok daha cııss neslinin de dediği gibi.
ve yine kestane de mısır da ekmek yerine geçiyor ve onları da akşam yemişsin. misafirlikte olunca da ben diyet yapıyorum denmiyor tabi, az yemişsin sonuçta afiyet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?