2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

canım senın tarafta hıssedılmemıs duygu hıssetmıs sanırım.

canım merak etmıssın benı. mesaj yazmıssın. dun bıraz ıslerım vardı onları ancak bıtırdım. ardından da tam dızı ızlerken esımın dısı agrımaya basladı. yenı yaptırdı ama sıkıntı cekıyor kendım de cok yorgundum. bır haftadır uykuya dalamıyorum hemen. ve gec de uyudum. pazar gununden de cok yorgunum kısacası gecen haftanın yorgunlugunu atamadım ben. uzerımde etkısı var. bugun cok erken uyumayı dusunuyorum.

oglen okadar cesıdı nasıl buldun yaaaaaaa :)))))) bızım yemekler cesıtsız cok kotu hem de az cıkıyor menumu yazınca gorursun anlarsın.

Canım çok saol iyiyim çok şükür.

Günaydın herkese.
Tam diyorum ki yoğunluğum azaldı ama olmuyor kızlar sürekli bir yoğunluk içindeyim bu ara. Ocak fena geçeceğe benziyor.
Birde kardan dolayı 3 gibi çıkıyoruz işten e mecburen işlerimi yetiştirmem gerekiyor o saate kadar giremiyorum.
Bi süre idare edin beni ama listeyede ekleyin olur mu. Giremesem bile foruma sorumluluğu bile yetiyor çünkü.

canım detaylı bır yorum yaptıgın ıcın cok tesekkur ederım. buna ıhtıyacım var kesınlıkle. kafam baya karısık cunku.

kerevız konusunda bır deneme yapabılırız canım. sen tarıfı soyler mısın ? :))))) senın karnıbahar ve yesıl mercımegı cok tutmustum zaten. kabak sıyırma da hosuma gıtmıstı sadece mucverı sevememıstım :))))))

canım ben yılda bır ıkı kez evde yaptıma ama profıterolu sımdı evde yapsam kesınlıkle dayanamam. ben servetlı tatlı hıc aramam. bır tane baklavayı da zor yerım hemen keser benı. ama yas pasta ve profıterol ıcın ölurum. oyuzden kesınlıkle evde yapmamam lazım :))) gelen mısafır esımın arkadası olmasa belkı daha kolaydı yememe ısım ama arkadasıydı. ama asıl en cok sebep en sevdıgım seyı getırmıs olmasıydı. yarımı yememek ıcın cok zor durdum zaten :)))) kızma konusunda haklısın cunku bıldıgın cıssssssssssss yanı :))))))))

ben aksam gec yıyınce yakamıyordum hatırlıyorsan canım, dıyetın ılk zamanları. oyuzden erkene almıstık. arabamız olsa patronumla konusup ızın alacagım aslında ve bes bucukta cıkacagım ama servısın saatını beklemek zorundayım. esımle beraber yemek yıyebılmek ıcın haftaıcı bır kac kez evde yemege basladım artık. ve aslında kendım de sıkıldım kacak göcek gıbı ısyerınde yemek yemekten. malum soguk yemek zorunda kalıyorum ayrıca. bu da artık cok rahatsız edıyor. dıyorum ya kafam okadar karısık kı.

ogle yemegını getırme ısı, aslında ıyı fıkır yanımda fazla yıyecek getırecegım herzamankınden. cunku yemeklerımız hem olcu hem ıcerık olarak cok az ve yanlıs gıda olarak cıkıyor genellıkle. dunku menumu yazacagım bırazdan. ozaman ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlayacaksın. guzel bır besın cıktıgında uyıyecegım ama genellıkle oglenı de kendı yemeklerımle yemem gerekebılır.

ben sulu yemek sevmem zaten. yemegın hep malzemesını yemegı severım oyuzden benım ıcın sorun yok bu konuda.

evet duygu ıle de konustuk corba ve ayran getırecegım yanımda. et konusunda da haklısın bır ogun sebze dıger ogun et yıyecegım. et severım de zaten.

spor konusunda haklısın. adımsayarı takmıyorum cunku gunluk sadece wc ıcın hareketım oluyor her yer kar, buz. 2 dk otede yemekhaneye gıdıp gelmek, ısyerınde wc gıtmek dısında hareketım yok artık. servıse de aynı mahalleden bınıyorum artık. dıger duraga kadar gıdemıyorum kıs nedenı ıle. aksamları ender sarac yapıyordum ya da bısıklet ama 3-4 gundur onu da yapmadım mısafır geldı mısafırlıge gıttım derken. modum da dusuk zaten bu konuda. yalana gerek yok.

herkese gunaydınnnnnnnnnnnn

menumu yazıp cıkıyorummmmmm kızlar. aksam erken uyumazsam gorurusurz aksam. olmadı yarın sabah.

dun

sabah:
bır bardak süt
ıkı dılım tam bugday ekmegı tost ıcınde beyaz peynır
yarım domates
yarım salatalık
5-6 adet marul

ıse gelınce 500 ml sıcak su, acık sekersız cay.

ara: yarım nar

oglen: yemekten once 500 ml sıcak su.

patates yemegı ve cok kotu bır makarna vardı ogle yemegınde. 5 adet patatesınden yedım catal olarak. sadece cacık vardı ıse yarar. 3 kasık kadar da salata vardı ıse yarayan.

yanımda aksam ıcın getırdıgım yemek vardı onu yedım oglen olarak.

uc adet kofte. ( bır gun oncekı ıle aynı ıcerıgı-yapımı, pısırılısı ), 3 adet pısmıs mantar, 3 kasık tel sehrıye pılavı, bır su bardagı cacık, 3 kasık salata

ara: 500 ml sıcak su, acık sekersız cay, 2 cevız, 5 adet evde kurutulmus kayısı, ceyrek maydonoz, 3 marul

aksam: eve gıdınce esımle yedım yemegı. ama canım ıstemıyordu hem tok hıssettım hem basım agrıyordu esıme kabak yemegı ısıttım. kendım 1 demet roka, bır sıse meyvelı soda ve orta boydan kızarttıgım patatesı yedım. patatesı actıvry de bır tatlı kasıgından az yag ıle kızarttım.

ara: bır bardak süt, yarım portakal.

esım hastaydı onunla ılgılendım ve onun agrısı azalınca kendım de yorgun oldugum ıcın uykuya gectım hemen. gercı yıne uyuyamadım bu gunlerde uykuya dalamıyorum oysa ben yastıga kafamı koyar koymaz uyurdum.

Canım, biz yemekhanede yemiyoruz da ondan, işyerine yakın ev yemekleri yapan iki yer var, bir de kebap türü bir yer var. Onlardan birinde yiyoruz. Dün gittiğimiz yerde çeşit çoktu, aslında iyi olmuyor öyle olması, gerçi çok gelmedi yediklerim ama o kadar karışık ta iyi değil. Ben yemekhanede yiyemiyorum, kullandıkları yağ çok dokunuyor bana.

Günaydın kızlar, ben kahvaltı olarak klasik tostumu yedim, kahvemi içtim, bu arada da yazılanları okudum. İzmir de fena halde soğuk, her yerde kar var, bizde de ayaz var. Depremi biz hissetmedik, Ege Denizinde meydana gelmiş, bir kaç ilde hissedilmiş ama herhangi bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Pomocum bir yerde diyetisyen 8 yemek kaşığı yemek yazmış, bu çok demişsin. Ben 4 kaşık yiyorum demişsin. Kızdım valla sana, dilimde tüy bitiyor az yiyerek kilo verilmez diye diye. Bir hafta 2 kilo verip, sonraki 3 hafta 1 kilosunu geri alarak geçer az yiyerek, halbuki sağlıklı ve dengeli beslenerek ayda iki kilo verilebilir. Hatta sen daha fazla verebilirsin. Diyorsun ki geç yiyince vücut yakamıyordu, e ne zamandır işyerinde yiyorsun, yine sonuç uzun vadede aynı. Demek ki bu da çok etken değilmiş. Sen, yeme içme işine takılma, spora odaklan. Nasıl motive olabilirsin onu bulalım. Hareket etmeden olmaz çünkü.
Benim menülerime dikkat ediyor musun? Arada kaçamaklarım da oluyor, porsiyon olarak ta hepinizden fazla yiyorum, günde neredeyse 6 dilim ekmek ya da aynı değerde pilav yiyorum. Sen somon yiyince yazmıştın avucun yarısı kadar diye, ben avuç büyüklüğünde yiyorum. Yine diyorum, hiçbirimiz yemek yiyerek kilo almadık, ya abur cuburla, ya çok yağlı ve bol ekmekli öğünlerle, ya tatlıyla kilo aldık. O yüzden yemekleri kısmaya gerek yok. 8 kaşık gayet normal, bir yemek tabağı yemek, çocuk muyuz biz iki üç kaşık yemekle doyalım. Bence seni spor için nasıl motive edebiliriz ona bakalım.
Senin özel durumun var kilo vermeni yavaşlatan, buna rağmen azimle devam ediyorsun, ben gurur duyuyorum seninle. Bu durumları da dikkate aldığında ve hareketini artırdığında daha çok kilo vereceksin bence. Bende de B12 eksikliği var biliyorsun, bunun için et yoğun yemeye çalışıyorum, B12 eksikliği de kilo vermeyi zorlaştırıyor. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanıyorum, ayrıca da 35 yaşındayım, yani ben bu yemeyle ortalama ayda 2 kiloya yakın veriyorum. Ne olur bunu unutma. Senin de erken menopoz nedeniyle metabolizman yavaş, az yiyince kıtlık sinyalleri yollayıp, metabolizmanı daha da yavaşlatır. Sen normal yedikçe ve spor yaptıkça metabolizman da yavaş yavaş hızlanacak. Bunu desteklemek için Duygu'nun önerdiği çayı da içersin aralarda.
Ben işyerinde hareket olsun diye kahvemi kendim alıyorum kantinden, benim ofisime epey uzak olduğu için bolca adım atmış oluyorum, ayrıca bir arkadaşıma işle ilgili bir şey söyleyeceğim zaman telefon kullanmıyorum, kalkıp yanına gidip, söyleyip dönüyorum. Bu tarz şeyler yapabilirsin sen de, benim de işim masa başı olduğu için seni çok iyi anlıyorum, böyle yöntemlerle 100 adım bile fazladan atsan kardır. Yani illa 5000-10000 adım olması gerekmiyor, zaten hareketsiziz, 1000 adım hedefle ve ona ulaşmaya çalış. Ben hedeflediğim adıma ulaşmak için TV'yi oturarak değil, ayakta olduğum yerde adım atarak izliyorum, 15 dakika böyle izlesen 1000 adım atmış oluyorsun zaten. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar, inşallah azıcık artırabilmişimdir motivasyonunu.

evet nesli çok güzel yazmışsın. ben de gaza geldim. evet ya maşallahın var, ayda 2 kg gibi bir kg veriyorsun ve kalıcı oluyor. ben diyete ilk başladığım zamanki gibi azmim olsun istiyorum ama olmuyor. fazla yiyorum, kaçamak yapıyorum. eskiden haftada bir kez yapardım. şimdi her gün yapıyorum nerdeyse.... (

günaydın hanımlar herkeziyidirinşallah ,dün depremi hissetmedim görümcem hissetmiş banada KAyınvalide söyledi sorunyok yani

dün saat 9sıralarında mahallemizinelektirik kablolorında sorun çıktıelektiriklerkesildi ben gece telefondan bir ara girdimbirkaç mesajokudum neslicim hoşgeldinyazmışsın ama ben görmedim çünkühemen çıktım birde telefondan girince Altta kim var kim yok gözükmüyor o yüzden seni görmedim..

NESLİCİM BEN SANA DVD 1MAİL ATSAM SENDE BANA DVD 2 MAİL ATSAN SÜPER OLUR NE DERSİN???

[

Pomocum çayısormuşsun henüz denemedim ama evde malzeme var gibi denesem iyi olcak bu aralar biliyorsun modumdüşük

Tamam canım, tahmin ettim bir problem olduğunu. Sizin daha da önce de olmuştu böyle elektrik kesintisi. Valla DVD konusu harika olur, ben sana özelden mail adresimi yazayım, sen de bana yaz, atalım birbirimize. Benim evdeki bilgisayarda, akşam yollarım sana.

Baldamlası, teşekkür ederim, gaza geldiysen ne mutlu bana:)) Ben de sen yaptığın sporu yazınca gaza geliyorum zaten:) Hızlı kilo vermeyi ben de isterim tabi ama imkansız bir şeye uğraşıp moral bozmaktansa yavaş gitsin sağlam gitsin demek lazım:) Ben senin hem menülerini, hem sporunu beğeniyorum. Kaçamaklar olsa bile buraya yazmak bir nebze dengelemeni sağlıyor, bir de spor yapınca zaten göze batmıyorlar. Menülerini düzenli yaz, hepimizin kaçamakları oluyor, birimiz görürüz mutlaka:) Ben daha önce de söylemiştim, bence herkesin ilk hedefi sağlıklı bir beden kitle indeksi değerine sahip olmak olomalı. Çok şükür, ben o hedefi tutturdum, artık 24'lü değerlerdeyim ve normal sınırlardayım. Benim için çok fark etti, bir kere daha anladım ki benim 69 kg'ı kesinlikle geçmemem lazım. İnşallah daha da vereceğim ve 60'ı bile görmeyeceğim tartıda Çok azimliyim çookkk

Çok şükür bugün daha az işim var. En azından yetiştirmem gereken bi saat yok. :)
Bugün ki menümü yazayım kızlar.
Sabah
Tavuk suyu çorba 2 kepçe, 1 ince dilim beyaz ekmek (ama o kdr inceydi ki bakınca arkasını görünüyordu o derece)
Öğlen
1 kepçe ezogelin çorba, 1 porsiyon tavuk sote (1,5 ince dilim ekmek)
Akşam
Tavuk döner, salata, yoğurt

İrem bugünü tavuk günü mü ilan ettin Her öğünde tavuk var. Ben iki öğün tavuk yiyince gıdaklayacağım yakında diyorum, senin ki üç öğün olmuş

cnm protein bende çok olumlu etkiler yapıyor seviyorum da tavuğu. O yüzden bir süre protein ağırlıklı besleneceğim.
Sebze yediğimde hemen şişiyorum maalesef.

merhaba arkadaşlar .uzun zamandır yazamadım sizlere herkes iyidir inşallah .ben iyiyim şükürler olsun .şu aralar buraya çok zaman ayıoramıyorum hergün bi koşturmaca oluyo .gelen giden akrabalar toplantılar derken günler geçiyo haa yediklerime dikkat ediyorum buraya menü yazamıyorum ama sporda yapıyorum suda içiyorum derken kilom artmıyo .ben bu kiloda mutlu olduğumu farkettim kızlar ve daha yoğun bi diyet yapmamaya karar verdim .yaza kadar bu kilomu muhafaza edmeyi istiyorum .umarım kilo almam .yani listeden çıkmak istiyorum pomocum .ama takipçiniz olucam buradan tamamen kopmak istemiyorum .bu arara kilom yine 69 lu bi rakam
hepinizi çook öpüyorum

dvd 2 bende de yok aslında. ban ayollar mısın nesli??

malesef bugün spor yok cnm, eşim gündüzde ve kızım da spor yaptırmıyo hava da çok soğuk olunca gitmek istemedim.

mutfağa gidip bulaşıkları bile toparlayamadım soğuktan, kızım da arkamdan gelmek istiyo. yemek falan da hazırlayamadım gün içinde, çok soğuk çooook.

onun için bu günüm abur cuburla geçti malesef (

30 dk kemerimi taktım. 7 dk da mekik aletinde mekik çektim. eşim gelsin, yatmadan dvd 1 den biraz pilates yapmayı düşünüyorum.

Tabi yollarım, bana özelden mail adresini yaz, yollayayım. Duygu da daha girmemiş sanırım. Ben Leslie yaptım bugün işten gelir gelmez, 5 mil yaptım ve çok fena yoruldum, ama spor yapmış olmanın mutluluğu var üstümde:)