- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.361
Selam kızlar, birazdan pilates yapmaya kalkacağım, önce bir foruma bakayım dedim, sessiz yine buralar. Pomocum nerelerdesin, iyi misin?
İzmir sallanmış biraz ama ben hiç hissetmedim, bazı yerlerde hissedilmiş. İş çıkışı LCW'ye baktım Duygu'nun önerdiği tayt için ama bulamadım, kadife gibi vardı ama düşük beldi, yüksek bel olan vardı ama ince geldi bana, belki de baktığım mağazada yoktu bilmiyorum.
Günümü toparlayayım;
Sabah:
- 2 dilim tahıllı ekmek içine
- 1 kk peynir
- 1 tk salça
- 1 tutam maydanozla yağsız tost
- 1 ceviz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Öğle:
- Yarım kase domates çorbası
- 2-3 kaşık pilav
- 2 kaşık taze bakla
- 4 kaşık mantarlı et sote
- 2 kaşık yoğurt
- 3 tane yaprak sarma
Ara:
- 3 tane kuru kayısı
- 2 tane kuru erik
- 5 tane badem
Akşam:
- 5 tane ızgara köfte (küçük)
- 4 kaşık yoğurtlu kereviz salatası
- 1 dilim tahıllı ekmek
Ara:
- 5 tane kuru erik
Artık bir şey yemem, pilatesten sonra yeşil çay içerim.
gunaydın ırem nasılsın
hımmmmm demek ıslerın daha az bu hafta. sevındım. cunku bır durgunluk oluyor topıkte. ben olmadıgım zamanlar lutfen hareketlendırın. motıvasyonumuz bır dustu mu, ıyıce bozulur gıder beslenme duzenımız.
yaaaaa cok gecmıs olsun hakıkaten kotu bır haftasonu olmus umarım sımdı daha ıyısındır.
Günaydın arkadaşlar, güzel bir gün olsun hepimiz için. Ben klasik maydanozlu yağsız tostumu yedim, kahvemi de içiyorum hala. Alıntı yapmadan aklımda kaldığı kadarıyla yanıt vereyim.
Pomocum, listelerine yorum yapılmadığından şikayet etmişsin, haklısın canım, profiterol yemişsin, gördüm ve hoşuma gitmedi açıkçası. Yani gündüz yesen iyiydi de akşam olunca daha da cıss oluyor. Bir de ben dışardan hazır alınıp yenen şeyleri hiç doğru bulmuyorum. O yüzden mümkünse kendin yap, onun da tabi çok yeme tehlikesi var. Duruma bakıyorum, misafirler getirmiş, en azından tadına bakman lazım nezaket gereği, e zaten tamamını yememişsin, yarısını yemişsin, o yüzden ben bir şey demedim. Ha Duygu olsaydı, kızardı muhtemelen. Ben bu konularda biraz daha esneğim ama Duygu bana da bulaştırdı galiba:)
Yeni liste oluşturma işinde de elimden geldiğince destek olurum, bak kereviz yemek istiyormuşsun, sana yoğurtlu kereviz tarifi vereyim ben:) Bir taşla iki kuş olsun:) Öğle yemeğini evden götürmeyi unut, öyle şey olmaz, bana kalsa akşam yemeğini de evde ye derim. Yani 8'den önce yiyip bitirmiş olacaksın, bence makul. İşin bir de psikolojik boyutu var. Öğlen ne çıkıyorsa ondan ye, pilav veya makarna varsa ekmek yeme, sulu yemeğin suyunu yeme o kadar. Yanında getirebilirsen ayran içebilirsin sadece yemekle birlikte, veya yemekten önce. Duygu böyle bir şey yapıyordu, bir bardak ayran içip üstüne yemek yiyince çok çabuk doyduğunu söylemişti. Günün bir öğününde et yesen iyi olur, bunu ayarlamaya çalışabilirsin.
Spor konusunda iyi bir gelişme gösterdin kesinlikle ama adımsayarı konuşmuştuk seninle, bakıyorum yine yazmıyorsun adım sayını, takmıyor musun, neden takmıyorsun? Evde spor yapmaya da alışman lazım, her zaman sokağa çıkamazsın, çok zor, o yüzden kendini zorlayarak ta olsa spor yapman lazım. Spor sadece kilo vermek için, sağlığın için çok önemli. Sporla beraber kolesterol düşüyor, insülin dengesinde düzelme oluyor, mutluluk hormonu salgılanıyor. Hergün mutlaka ya belli sayıda adım atman lazım, ya da belli bir süre spor yapman lazım. Biz çoğunlukla masa başı çalışıyoruz, hareketimiz çok az, evin içinde de az hareket ediyoruz, o yüzden kontrol bizde olmalı. Bak ben Antep'te adımsayarı takıp 10000 adım attım sadece ve dönüşte 300 gram vermiştim. Yediklerimi yazmadım buraya, yazılacak gibi değildi. Hiç kısmadım, her gün bir veya iki öğün tatlı yedim, yine de kilo verdim. O yüzden ısrarla hem sana hem diğer arkadaşlara söylüyorum, hareket çoookkk önemli. Şimdi diyeceksin "iyi ki yorum yapılmıyor dedim, vur dedim öldürdün:)"
canım senın tarafta hıssedılmemıs duygu hıssetmıs sanırım.
canım merak etmıssın benı. mesaj yazmıssın. dun bıraz ıslerım vardı onları ancak bıtırdım. ardından da tam dızı ızlerken esımın dısı agrımaya basladı. yenı yaptırdı ama sıkıntı cekıyor kendım de cok yorgundum. bır haftadır uykuya dalamıyorum hemen. ve gec de uyudum. pazar gununden de cok yorgunum kısacası gecen haftanın yorgunlugunu atamadım ben. uzerımde etkısı var. bugun cok erken uyumayı dusunuyorum.
oglen okadar cesıdı nasıl buldun yaaaaaaa :)))))) bızım yemekler cesıtsız cok kotu hem de az cıkıyor menumu yazınca gorursun anlarsın.
Günaydın kızlar, ben kahvaltı olarak klasik tostumu yedim, kahvemi içtim, bu arada da yazılanları okudum. İzmir de fena halde soğuk, her yerde kar var, bizde de ayaz var. Depremi biz hissetmedik, Ege Denizinde meydana gelmiş, bir kaç ilde hissedilmiş ama herhangi bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Pomocum bir yerde diyetisyen 8 yemek kaşığı yemek yazmış, bu çok demişsin. Ben 4 kaşık yiyorum demişsin. Kızdım valla sana, dilimde tüy bitiyor az yiyerek kilo verilmez diye diye. Bir hafta 2 kilo verip, sonraki 3 hafta 1 kilosunu geri alarak geçer az yiyerek, halbuki sağlıklı ve dengeli beslenerek ayda iki kilo verilebilir. Hatta sen daha fazla verebilirsin. Diyorsun ki geç yiyince vücut yakamıyordu, e ne zamandır işyerinde yiyorsun, yine sonuç uzun vadede aynı. Demek ki bu da çok etken değilmiş. Sen, yeme içme işine takılma, spora odaklan. Nasıl motive olabilirsin onu bulalım. Hareket etmeden olmaz çünkü.
Benim menülerime dikkat ediyor musun? Arada kaçamaklarım da oluyor, porsiyon olarak ta hepinizden fazla yiyorum, günde neredeyse 6 dilim ekmek ya da aynı değerde pilav yiyorum. Sen somon yiyince yazmıştın avucun yarısı kadar diye, ben avuç büyüklüğünde yiyorum. Yine diyorum, hiçbirimiz yemek yiyerek kilo almadık, ya abur cuburla, ya çok yağlı ve bol ekmekli öğünlerle, ya tatlıyla kilo aldık. O yüzden yemekleri kısmaya gerek yok. 8 kaşık gayet normal, bir yemek tabağı yemek, çocuk muyuz biz iki üç kaşık yemekle doyalım. Bence seni spor için nasıl motive edebiliriz ona bakalım.
Senin özel durumun var kilo vermeni yavaşlatan, buna rağmen azimle devam ediyorsun, ben gurur duyuyorum seninle. Bu durumları da dikkate aldığında ve hareketini artırdığında daha çok kilo vereceksin bence. Bende de B12 eksikliği var biliyorsun, bunun için et yoğun yemeye çalışıyorum, B12 eksikliği de kilo vermeyi zorlaştırıyor. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanıyorum, ayrıca da 35 yaşındayım, yani ben bu yemeyle ortalama ayda 2 kiloya yakın veriyorum. Ne olur bunu unutma. Senin de erken menopoz nedeniyle metabolizman yavaş, az yiyince kıtlık sinyalleri yollayıp, metabolizmanı daha da yavaşlatır. Sen normal yedikçe ve spor yaptıkça metabolizman da yavaş yavaş hızlanacak. Bunu desteklemek için Duygu'nun önerdiği çayı da içersin aralarda.
Ben işyerinde hareket olsun diye kahvemi kendim alıyorum kantinden, benim ofisime epey uzak olduğu için bolca adım atmış oluyorum, ayrıca bir arkadaşıma işle ilgili bir şey söyleyeceğim zaman telefon kullanmıyorum, kalkıp yanına gidip, söyleyip dönüyorum. Bu tarz şeyler yapabilirsin sen de, benim de işim masa başı olduğu için seni çok iyi anlıyorum, böyle yöntemlerle 100 adım bile fazladan atsan kardır. Yani illa 5000-10000 adım olması gerekmiyor, zaten hareketsiziz, 1000 adım hedefle ve ona ulaşmaya çalış. Ben hedeflediğim adıma ulaşmak için TV'yi oturarak değil, ayakta olduğum yerde adım atarak izliyorum, 15 dakika böyle izlesen 1000 adım atmış oluyorsun zaten. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar, inşallah azıcık artırabilmişimdir motivasyonunu.
Canim haklisin bu isler lkimsenin Iteklemesi zorlamsi ile olacak isler degil ben sadece duygularimi soyledim o da biraz olsun rahatlamak icindi simdi daha iyiyim en azindan kendime stres yapmama karari aldim dedigin gibi olan sadece kendimize oluyorhatıce, ben uc yıl dunyaya kustum ve 110 kılo oldum esımle tartıstım uzuldum, kendım hastaydım uzuldum..... eeeeee kıme ne oldu. olan bana oldu. bıraz guclu ol lutfen. sen cok zor bır hastalıgı yenmıs bır ınsansın. bıraz daha pozıtıf ve daha guclu olmanı beklerım ama onu sen de goremıyorum. cocukların hastalıgı bıtmez. tamam anne degılım ama duygunun ya da baska arkadasların da cocukları hasta oluyor hadı cocugu yıne gecerlı sebep gorelım, ama kocaya kızıp kendıne zarar vermek asla kabulum degıl. hayatın degısmesını daha ıyı olmasını beklerken, zaman akıp gıdıyor. o durum duzelınceye kadar dunyaya kusuyorum demıssın. o durum 3 yıl surebılır ve sen de 100 kılo olabılırsın. ben bu konuda sadece bunları dıyecegım son olarak.
destek olmak ayrı bırsey. ben burda bır cok arkadasın destegı ıle devam edıyorum ama kımsenın benı ıtmesı ya da benım baskalarını ıtmem de dogru olmaz. dun de soyledım. herkes dusunsun tasınsın. yapamayacagını dusunen ne kendını ne bızlerı yormasın.
günaydın hanımlar herkeziyidirinşallah ,dün depremi hissetmedim görümcem hissetmiş banada KAyınvalide söyledi sorunyok yani
dün saat 9sıralarında mahallemizinelektirik kablolorında sorun çıktıelektiriklerkesildi ben gece telefondan bir ara girdimbirkaç mesajokudum neslicim hoşgeldinyazmışsın ama ben görmedim çünkühemen çıktım birde telefondan girince Altta kim var kim yok gözükmüyor o yüzden seni görmedim..
NESLİCİM BEN SANA DVD 1MAİL ATSAM SENDE BANA DVD 2 MAİL ATSAN SÜPER OLUR NE DERSİN???
[
evet nesli çok güzel yazmışsın. ben de gaza geldim. evet ya maşallahın var, ayda 2 kg gibi bir kg veriyorsun ve kalıcı oluyor. ben diyete ilk başladığım zamanki gibi azmim olsun istiyorum ama olmuyor. fazla yiyorum, kaçamak yapıyorum. eskiden haftada bir kez yapardım. şimdi her gün yapıyorum nerdeyse....(
Çok şükür bugün daha az işim var. En azından yetiştirmem gereken bi saat yok. :)
Bugün ki menümü yazayım kızlar.
Sabah
Tavuk suyu çorba 2 kepçe, 1 ince dilim beyaz ekmek (ama o kdr inceydi ki bakınca arkasını görünüyordu o derece)
Öğlen
1 kepçe ezogelin çorba, 1 porsiyon tavuk sote (1,5 ince dilim ekmek)
Akşam
Tavuk döner, salata, yoğurt
Tamam canım, tahmin ettim bir problem olduğunu. Sizin daha da önce de olmuştu böyle elektrik kesintisi. Valla DVD konusu harika olur, ben sana özelden mail adresimi yazayım, sen de bana yaz, atalım birbirimize. Benim evdeki bilgisayarda, akşam yollarım sana.
Baldamlası, teşekkür ederim, gaza geldiysen ne mutlu bana:)) Ben de sen yaptığın sporu yazınca gaza geliyorum zaten:) Hızlı kilo vermeyi ben de isterim tabi ama imkansız bir şeye uğraşıp moral bozmaktansa yavaş gitsin sağlam gitsin demek lazım:) Ben senin hem menülerini, hem sporunu beğeniyorum. Kaçamaklar olsa bile buraya yazmak bir nebze dengelemeni sağlıyor, bir de spor yapınca zaten göze batmıyorlar. Menülerini düzenli yaz, hepimizin kaçamakları oluyor, birimiz görürüz mutlaka:) Ben daha önce de söylemiştim, bence herkesin ilk hedefi sağlıklı bir beden kitle indeksi değerine sahip olmak olomalı. Çok şükür, ben o hedefi tutturdum, artık 24'lü değerlerdeyim ve normal sınırlardayım. Benim için çok fark etti, bir kere daha anladım ki benim 69 kg'ı kesinlikle geçmemem lazım. İnşallah daha da vereceğim ve 60'ı bile görmeyeceğim tartıdaÇok azimliyim çookkk
dvd 2 bende de yok aslında. ban ayollar mısın nesli??
malesef bugün spor yok cnm, eşim gündüzde ve kızım da spor yaptırmıyo hava da çok soğuk olunca gitmek istemedim.
mutfağa gidip bulaşıkları bile toparlayamadım soğuktan, kızım da arkamdan gelmek istiyo. yemek falan da hazırlayamadım gün içinde, çok soğuk çooook.
onun için bu günüm abur cuburla geçti malesef(
30 dk kemerimi taktım. 7 dk da mekik aletinde mekik çektim. eşim gelsin, yatmadan dvd 1 den biraz pilates yapmayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?