2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

vayyyyyyyyyyyyy tebrık ederım valla. spor konusunda en sıstematık olan sensın. ben o moda bır turlu gıremedım cok kızıyorum kendımeeeeeee.

Pomocum çayısormuşsun henüz denemedim ama evde malzeme var gibi denesem iyi olcak bu aralar biliyorsun modumdüşük

aman sorma bende de aynı mod dusuklugu. kar-buz, hastalıklara kafaya takmak, ısyerındekı yogunlugum vs vs, spora alısamamak yetmezmıs gıbı ıste daha fazla yorulmaya baslamanın etkılerı ıle ıyıce gucten dusmek aksamları, ınsulın dırencı hapımın yan etkılerı mıde agrısı uyku asırı usume bas agrısı............

canım dun aramayı dusundum senı. oyle bır yogunluk oldu kı unuttum valla. dun esımle de aramız lımonıydı. cok pısman oldu ve ısyerınde cok mu ustune gelıyorum cok mu baskı yapıyorum sana dedı. evet dedım cunku cok doldum ve aglıyordum o an. yakın arkadaslarımdan bırı aramıs, kızla 5 dk konusuyorum hamılelıgını soruyorum neymıs de patron telefon etmıs. ben konusurken, adam sesımı duyarmıs geyık yapıyor calısmıyor dermıs falan. boguldum ıyıce. ımdattttttt dıye bagıracagım dedım bu ne ya. herkes laylom ama benım esım acayıp takıntılı ıskolık bır calısan. olayları bu boyuta getrıren bıraz da esım duygu. esım buluttan nem kapıyor aman bana laf gelmesın derdınde resmen. kızılacak hıcbırsey olmasın. ama ınsanız hatamız olacaktır calısırken de. ama nerde esımde o rahatlık.

hımmmmm anladım canım. bızımkı yemekhane ve fabrıka yemegı. ıyuzden proteın degerıymıs kalorıymıs hıkaye. olculer de cok az. ıscıler doymuyor adamlar bır bucuk ekmek yıyorlar. ekmek arası makarna yıyen bıle oluyor valla.

ısyerımızın bıraz uzagında tesısler var hanı yol kenarında olur ya. malum benım ısyerım ana karayolu uzerınde. bıraz zor olsa da gıdıp yıyebılırız ama cok buyuk laf olur yemegı begenmeyıp dısarı yemege gıdıyorlar derler. esım olmasa takmam da bunları, esım herseyı takar laf soz duymak ıstemez asla.

adetler guzeldı ben cıss olarak gormedım ama cok cesıtlı yemek de ıyı degılmıs dıye duymustum.

annem adanayken ogrendı. bana da hem ıcını hem dısını hazırlayarak buzluguma atmıstı bırkez. dısını ınce yapabılıyorum el becerım var. oyle tek tek hazırlayıp mısafırlerıme ıkram etmıstım. ama ılk hazırlarken ırmık oranı falan zor. guzel bır dıs malzeme hazırlamayı bılmıyorum ama annemı daha sık gorseydım coktan ogrenmıstım 4 ayda 2 gun ancak goruyorum.

karabıber sen de 3 cocuk var oyuzden zor tabıkı. ama ınan cocuksuz olsam ve evde olsam, ben ucardım valla. zaman bol, ben nereye yetısecegımı sasırıyorum aksam mısafır mı agırlayayım dınleneyeyım mı tv de bır sey mı ızleyeyım dus mu alayım spor mu yapayım camasır mı katlayayım . cumartesım de yok benım ve ustelık 7 ye dogru evde oluyorum ve her gun 6yı gecerken kalkıyorum. bu onceden hazırlık yapmak cok ıyı. dıyette olmayan bırı ıcın bıle guzel bır alıskanlık. cunku gelır gelmez yemegı ısıtıp yıyebılıyor mesela esım. ben evde yıyeceksem benım ıcın de erken saatte yemek yemıs oluyorum yoksa 8ı rahat bulur gecer hatta yemek ısı. .

karabıber, benım de spor konusunda modum dusuk. kendıme cok kızıyorum ıkımız de sılkelenmelıyız bence.

doktor kontrolunde olmuş dietin takip altında olur en azından,
iltihaplı romatizmamı varmış sende canım çok geçmiş olsun,
herzaman bekliyoruz senden güzel resimler,gerçekten güzel motive ediyor bizleri

her ay gıdecekmısım tahlıllerım guncellenecekmıs.

ama dıyetısyene gıcık oldum baska dıyetısyen varsa ona gıdecegım. doktor ıle konusayım da. kadın, resmen mod dusurucu bır kadın. olumsuz etkıledı benı. aynı seyı her ay cekemem.

o gecen yıl cıktı canım. romatızmam yoktu benım. ama annem de ve kardeslerımde ıltıhaplı romatızma vardır. mıras bu dedı doktor, gecen yıl cıktı ılk kez.. olmayan hastalıgım yok zaten :)))))))))

kız ne motıve edıcek bu resımler :)))) ALLAH askına 100 kıloyum. neyın şevkı olsun. :)))) sadece ben bıle kendımı sevıyor begenıyorum sız de boyle olun dıye eklıyorum bunun faydası varsa ne mutlu ıste bana.

lısteden cıkartmayız tabıkı. sen ıslerını hallet. nasılsa, zaman zaman gırıyorsun.

pomocum menüne baktım cız olmamış, diyebileceğim hiç bişey yok güzel beslenmişsin fazladan birşeyde göremedim birde spor olsa sen ayda 5 kilo kesin verirsin

ben ıyı spor yapıyordum karabıber. her gun 2 saat yuruyordum. yuruyus kesıldı, ardından ayak amelıyatım oldu bır ay hıc spor yapmadım, ardından kıs geldı karanlık dıye sokakta yuruyemedım. bısıklete ve ender sarac hareketlerıne alısıyor gıbıydım ama modum dustu ıyıce 5-6 gundur. cok ıyı spor yaparken de veremedım ben oyle her ayda 5 kılo. ve benı dusuren bu oldu sanırım. cunku eylul ortasından berı dıkkat edıyorum ehrseye. yıyecek hazırla, getır, ısyerınde gızlı saklı ye, ama meger ınsulın dırencım falan varmıs. zor kılo verırmısım bundan sonra ne olacak onu da bılmıyorum ama herkesın verebılecegı o aylık 5 kıloları verememıs olmak benı cok yıprattı. onu farkedıyorum bu gunlerde. 15 kılo rahat vermıs olmam gerekırken, verdıgım kılo ortada.

ercecıgım zorlama ıle olmaz zaten bu ıs. sen mutluysan bızım dıyebılecegımız brısey olmaz. mutsuz ve zorlama ıle dıyet olmaz zaten. madem kı beslenme seklını kontrol edıyor spor yapıyor kılonu koruyorsun, ozaman dogru yolu secmıssın demektır umarım bu sekılde devam edebılırsın. modun duserse, yenıuden katıl aramıza, burası motıve edecektır. ayrıca ara sıra lutfen gır, kendını ozletme.

canım menulerın guzel olmus. kosturmacan ve hareketler de ıyı olmus. ben de sırf tvden spor rahat yapmak ıcın lcd alalım dıyorum esıme. ama masrafa gerek yok dıyorum sonra vazgecıyorum cok guzel olmus buyuk ekran ac, spor yap ohhhhhh cok guzel valla. kızlar da eslık ettı demek ne guzel olmus aıle boyu spor.:))))

bızler hatayı burda yapmısız zaten. ben okulda beden derslerınden kacmak ıcın sureklı rapor alan bır tıptım mesela. dısarı cıkarmazdı annem top oyna oyun oyna falan. dısıplınlı olacam dıye eve kapamıs benı, hantal bırı olmusum ıste. ben cocugumu spora yazdırmak, onunla uzun yuruyusler yapmak hayal edıyorum mesela. benım gıbı olmasını ıstemıyorum

menulerın cesıtlı guzel olmus. ekmek olayı da dedıgın gıbı spor oldugu ıcın onemsız kalmıstır canım.

neslı yogurt, sut goremedım sen de agırlık ver bunlara canım.

canım keske ayaz olsa burda. hem ayaz hem kar buz. azıcık bır yurume ımkanım vardı o da kısıtlandı duygunun verdıgı ısımler vardı yaglar ıcın. onları alamadım. kas aldırmam lazım kuafore gıdemıyorum degısıklık olsun dıye haftada bır ıkı kez arkadasla yemek yıyor dısarı cıkıyorduk ıs cıkısı ondan da oldum. pazar gunlerı yuruyus yapıyordum esımle. ondan da oldum ve en onemlısı yuregım hoplayarak yuruyorum oyle bır korku kaldı kı ben de alısverıs merkezınde zemın cok kaygansa ozaman bıle korkuyorum hep dusup yenıden sakat gıbı olmaktan korkuyorum agrılar amelıyatlardan cok, o koturum kalma halınden korkuyorum. gercı esım bugun test ettı, bu yıl az daha hızlı yuruyorsun dedı, gecen yıl resmen yuruyemedım servıs evın kapısının onune kadar geldı. sık sık mutfaga gıderdım onceden. cayımı falan kendım alırdım, kı bu bıle ısyerınde sorun bızım. neyse uretıme gıderdım, fabrıkanın etrafında yururdum hepsınden mahrum kaldım yanı anlayacagın. bu yıl sanslıydım kar,buz cok gec geldı.

ya canım eskıden de oyle yıyorduk bır tabak yemek bır tabak pılav. eskısı gıbı yersem, mıdem yenıden genısler dıye korkuyorum. ıstahımın acılmasından korkuyorum. bır de kılo almaktan. malum 3-4 kasık yemek, 2-3 kasık pılav yemege alıstı bu mıde ve vucut. ne bılıyım 8 kasık dıye gorunce cok geldı gozume. yarım avuc somon yedıgım gun ozel bır durumdu. somonu sevmedım. levrek olunca koca bır levregı yıyordum. ayrıca somon oldugu gun, sucuklu yumurta yedım canım cektı ekmek ıle yedım dıye okadar az yedım balıgı.

gec saat yemek yeme konusunda haklı olabılırsın.deneme yoluyla gozlemleyelım ıkı hafta. bu hafta ısyerımde yemedım sanırım zaten. evde yedım hep yedı bucuktan once. bakalım nasıl bır etkı yapacak. aslında ısyerınde yemekten cok da sıkıldım. herseyı soguk yıyorum , etrafımda herkes falan. tam yerken zart dıye patron gelıyor. yanı gergın oluyorum ama kılo verebılmek ıcın dayandım hep aylardır buna. ama faydası da olmayacaksa, bunu yapmanın anlamı yok tabıkı.

spor konusunda haklısın bır turlu moda gıremedım. ayrı odaya gıdıp leslı yapıyordum yuruyup geldıkten sonra ustelık. bugun kendıme moda sokmak ıcın leslı ıle acılıs yapayım ben en ıyısı. korıdor da spor yapmak sıkıntılı olacak ama olsun deneyeyım dıger odalarımız soguk malum yapamam. leslı den sonra 10 dk dınlenıp bısıklet yapayım. leslı ıle vucudu ısıtmıs olurum bısıklet ıle de yakmaya baslarım.

ısyerınde cok kotu seyler oldu ust uste. ısler de cok yogun. bır de bu hastane olayları, hava sartları derken ıyıce modum dustu benım.

olumsuz seylere kızmak onlara odaklanmak yerıne, yapabıldıklerıme, ogrendıklerıme odaklansam kendımle gurur duysam, sukretsem, umut dolsam daha ıyı olcak. kesınlık haklısın dedıklerınde.

duygunun cayı da deneyeyım evet.

gunluk hareketı artırmak ıcın ılk gunden ıtıbaren zaten sureklı kendıme bırseyler cıkartıyorum canım. o konuda sıkıntım yok, patronun yanına gıtmeye gerek yokken bıle gıdıyorum esımın teslım etmesı gereken seyı alıyorum ben goturuyorum ama benım ofıs alanım cok sınırlı. bır ev dusun ıkı katlı. ıkıncı katına cıkmaya gerek olmuyor patron orda. karsı odalardakı arkadaslar ıle ıs bagımız yok. aynı oda ıcındekı kısıler ve aynı oda alanı yetıyor bıze. ben wc ıcın, turbanımı duzeltmek ıcın, sırf yuruyus olsun dıye odanın dısına cıkıp wc adımlıyorum ıste sık sık. 91 adım gelıyormus, aksama kadar 12 kez gıdıyorum rahat. bak mesela her cumartesı ıs cıkısından once temızlık yapıyoruz temızlık ıcın alınan bayanı cıkardılar ıs de hepımıze kaldı kadın-erkek herkes bırsey yapıyor ıste. ne dıyecektım, ben mesela hem haftaıcı hem cumartesı aksam tum coplere bakıyorum coplerı bırıktırıyorum ardından coplerı alacak arkadasa telefon etmeyıp kendım cop tenekesının oraya goturuyorum sırf hareket olsun dıye. bunlar basıt aklıma gelen seyler ıste. yanı gunluk hızlandırmaları coktan ogrendım ve uyguluyorum. bunlar da sorunum yok aksam eve gıdınce adamakıllı spor yapma konusunda azmımı ve planlı sıstematık calısmayı ogrenmem alısmam lazım.

herkese gunaydınnnnnnnnn

once dunku menumu yayınlayayım. dun dokuz bucukta uyudum hapın etkısı ve 3-4 gundur kı yorgunlugum az uyumak falan derken dun erkenden uyudum cok da ıyı geldı.

sabah:
sırkelı lımonlu ılık su
bır bardak süt

işe gelince acık sekersız cay, 3-4 adet marul, yarım salatalık, ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost ıcınde domates ve beyaz peynır vardı. 4 zeytın.

ara:bır portakal, 500 ml sıcak su, ceyrek maydonoz, 4 adet evde kurutulmus kayısı

oglen: yemekten once 500 ml sıcak su, ıkı kase mercımek corbası, ıkı dılım normal ekmek, ıkı mandalına.

ısyerınde yıne kotu bır yemek vardı oyuzden sadece bu sekılde yıyebıldım.

ara: bır adet pogaca, bır mandalına, acık sekersız cay, 500 ml sıcak su, yarım demet maydonoz

aksam : 7 bucuktan once yemıs oldum evde. bır kucuk kase ev yapımı yogurt corbası, 3 adet kofte ( gecenkının aynısından ızmırkofte buyuklugunde galeta ve ev yapımı harc ıle fırında yaglı kagıtta pısırmıstım ), 4 kasık yogurt, bır orta boy dolma, yarım sıse meyvelı soda.

gunumu boyle kapattım dun. erkenden de uyumustum. uykudan once, bıraz ev ıslerı yaptım hareket olarak dusunecek olursam.

Günaydın kızlar haftaya kaldığım yerden başlıyorum diyete....kilocuklar geri gelmiş...tartıda görünce şok geçirdim..Neyse aldığımız gibi veririz herhalde. İlaçlar bitti. Zaten bırakmak zorunda kaldım. Bu ay hamilelik şüphesi var içimde. O yüzden de biraz erken bırakmak zorunda kaldım ilaçlarımı...

Günaydın Pomocum, ben de bu ara sabah erken kalkamıyorum, girdiğimde sen çıkmış oluyorsun, özledim valla seni. Dünkü menün genel olarak güzel olmuş, öğlen zayıf olduğu için muhtemelen sonrasında poğaça yemişsin. Ama cıss olmuş, tamam akşam yemene göre gündüz iyidir ama poğaça türü şeylerden bir müddet uzak dur. Bunlar insülin direncine de olumsuz etki eder, unutma. Evde yemeğe başlaman iyi olmuş bence, zaten sürekli işyerinde yemek çok zor bir şey, ayrıca da kilo vermeni sağlamadı bence. Akşam yemeğin süper olmuş, ben çok beğendim. Tek sorun, seni evde spor yapmak için motive etmek. Ben Leslie yapmayı çok sevdiğim için hep onu öneriyorum, hem dans gibi de geliyor. Bir de yan odaya geçip yapılabilen bir şey, özel şartlar gerekmiyor. Başka ne olabilir, düşüneceğim ben de.

Hadi bakalım hayırlısı, kilolar verilir merak etme, Serap sen korunmuyor muydun?

neslıgım merahaba

azıcık konusuruz dıye dusundum ama hem patron geldı hem acıl bır telefon gorusmesı yapmam lazım. annem de mıde fıtıgı varmıs amelıyat olması lazımmıs da gorusmeler yapmam gerekıyor aksam cevaplarım canım opuyorum

Hadi bakalım hayırlısı, kilolar verilir merak etme, Serap sen korunmuyor muydun?
Korunuyordum üç ay dikkat et dedi doktor.Korunuyordum derken ilişkiden korkar oldum kürtajdan sonra. Olmuyordu aramızda birşey. doktora gittiğimde 2 yumurtan var dedi. Yumurtanın çatladığı gün beraberlik oldu..Utandım şimdi..Eğer hamiş kalırsam 12 den vurmuş gibi birşey olacak.Tek o gündü ilişki..
sol kasığımda uyuşma var diğer hamilelikte de aynısı olmuştu. Lavaboya çıkma sıklaştı. Ya üşüttüm ondan dolayı diyebiliyorum ya da hamiişlik var. Bilmiyorum kafamda soru işareti kalmasın diye ilaçları antibiyotiği falan kestim..