- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.401
Baldamlası, teşekkür ederim, gaza geldiysen ne mutlu bana:)) Ben de sen yaptığın sporu yazınca gaza geliyorum zaten:) Hızlı kilo vermeyi ben de isterim tabi ama imkansız bir şeye uğraşıp moral bozmaktansa yavaş gitsin sağlam gitsin demek lazım:) Ben senin hem menülerini, hem sporunu beğeniyorum. Kaçamaklar olsa bile buraya yazmak bir nebze dengelemeni sağlıyor, bir de spor yapınca zaten göze batmıyorlar. Menülerini düzenli yaz, hepimizin kaçamakları oluyor, birimiz görürüz mutlaka:) Ben daha önce de söylemiştim, bence herkesin ilk hedefi sağlıklı bir beden kitle indeksi değerine sahip olmak olomalı. Çok şükür, ben o hedefi tutturdum, artık 24'lü değerlerdeyim ve normal sınırlardayım. Benim için çok fark etti, bir kere daha anladım ki benim 69 kg'ı kesinlikle geçmemem lazım. İnşallah daha da vereceğim ve 60'ı bile görmeyeceğim tartıdaÇok azimliyim çookkk
Pomocum çayısormuşsun henüz denemedim ama evde malzeme var gibi denesem iyi olcak bu aralar biliyorsun modumdüşük
günaydın hanımlar herkeziyidirinşallah ,dün depremi hissetmedim görümcem hissetmiş banada KAyınvalide söyledi sorunyok yani
dün saat 9sıralarında mahallemizinelektirik kablolorında sorun çıktıelektiriklerkesildi ben gece telefondan bir ara girdimbirkaç mesajokudum neslicim hoşgeldinyazmışsın ama ben görmedim çünkühemen çıktım birde telefondan girince Altta kim var kim yok gözükmüyor o yüzden seni görmedim..
NESLİCİM BEN SANA DVD 1MAİL ATSAM SENDE BANA DVD 2 MAİL ATSAN SÜPER OLUR NE DERSİN???
[
Canım, biz yemekhanede yemiyoruz da ondan, işyerine yakın ev yemekleri yapan iki yer var, bir de kebap türü bir yer var. Onlardan birinde yiyoruz. Dün gittiğimiz yerde çeşit çoktu, aslında iyi olmuyor öyle olması, gerçi çok gelmedi yediklerim ama o kadar karışık ta iyi değil. Ben yemekhanede yiyemiyorum, kullandıkları yağ çok dokunuyor bana.
içli köfte sevilmezmii bende çok severim hatta yapmasınıda öğrendim sonunda,ilk hamurun içine kıyma yerine açtıktan sonra tekrar hamurundan koparıp koyardım ,öyle böyle derken öğrendim sonra şimdi sık sık yaparım
pomo bundan sonra daha sıkı tutmam gerekiyor diyetimi,yılbaşında dikkat edemedim sonrada regl geldi ve hemen kilolar geldi,bugün daha inmiş gibi şişkinliğim
ben ev hanımı olduğum halde zorlanıyorum yemek konusunda,çalışanlara daha zor olur hergün ne yemek yapacağını bulmak,o saatten sonra yetiştirmek en güzeli önceden hazırlayıp dolaba koymak,iyi düşünmüşsün
sabahları kalkıyorum erken ama nasıl olmuşsa unutmuşum tartı günü olduğunu saat kurmaşsam olmaz sana mahcup olmak istemem çünküüü bizler için nelere katlanıyorsun
doktor kontrolunde olmuş dietin takip altında olur en azından,
iltihaplı romatizmamı varmış sende canım çok geçmiş olsun,
herzaman bekliyoruz senden güzel resimler,gerçekten güzel motive ediyor bizleri
Canım çok saol iyiyim çok şükür.
Günaydın herkese.
Tam diyorum ki yoğunluğum azaldı ama olmuyor kızlar sürekli bir yoğunluk içindeyim bu ara. Ocak fena geçeceğe benziyor.
Birde kardan dolayı 3 gibi çıkıyoruz işten e mecburen işlerimi yetiştirmem gerekiyor o saate kadar giremiyorum.
Bi süre idare edin beni ama listeyede ekleyin olur mu. Giremesem bile foruma sorumluluğu bile yetiyor çünkü.
pomocum menüne baktım cız olmamış, diyebileceğim hiç bişey yok güzel beslenmişsin fazladan birşeyde göremedim birde spor olsa sen ayda 5 kilo kesin verirsin
merhaba arkadaşlar .uzun zamandır yazamadım sizlere herkes iyidir inşallah .ben iyiyim şükürler olsun .şu aralar buraya çok zaman ayıoramıyorum hergün bi koşturmaca oluyo .gelen giden akrabalar toplantılar derken günler geçiyo haa yediklerime dikkat ediyorum buraya menü yazamıyorum ama sporda yapıyorum suda içiyorum derken kilom artmıyo .ben bu kiloda mutlu olduğumu farkettim kızlar ve daha yoğun bi diyet yapmamaya karar verdim .yaza kadar bu kilomu muhafaza edmeyi istiyorum .umarım kilo almam .yani listeden çıkmak istiyorum pomocum .ama takipçiniz olucam buradan tamamen kopmak istemiyorum .bu arara kilom yine 69 lu bi rakam
hepinizi çook öpüyorum
Bende günümü toparlayayımm
sabah 9 gibi uyandım hemen 1 dilim ekmek ,peynir yarım domatesle kahvaltı yaptım,
sonra hemen evi düzleyip süpürdüm,toz aldım ,küçük kızı hazırlayıp doyurdum okula gitti
arkasından ablamız geldi oda birşeyler yedi ve bende kendime 2 köfte 1 dilim ekmek domatesle yemek hazırladım. çarşıya çıktık dersane sınavına girmişti final dersanesine sonuç almaya gittik
80 soruda 7 yanlış yapmış,
biraz dolaşıp koştur koştur eve geldik çok soğuktu
akşam için evdekilere yüksük çorbası pişirdim
kendimede buzluktan közlenmiş patlican çıkardım ,1 soğanla kavurdum 1 dilim ekmekle ve turpla yedim
sonra ilk defa farkettiğim birşeye çok sevindim
bizim televizyondan bilgisayara giriliyor ve youtubede giriliyor neden düşünemedim diyorum
internetten bulduğum spor hareketlerini açtım büyük ekranda kızlarla 46 dakka leslie yaptık
bundan sonra hergün leslie yapacağım
leptoptan yapmak zor oluyordu üşeniyordum açmaya bazen
ara olarakta 1 mandalina yedim,gün boyunca 2 tanede türk kahveside içmiştim
25 mayıs 2013te, 59 kiloyla bu işi kapanacaktır
artık kesinlikle kaçamağın bir lokması dahi ağzıma girmeyecek
Kızlar günümü toparlıyorum,
Sabah:
- Yarım simit içine
- 1 kk peynir
- 1 tk salça ile tost yaptım
- 2 ceviz
- 1 fincan şekersiz sütlü neskafe
Öğle:
- Yarım kase ezogelin çorba
- 1 tabak bezelye yemeği
- 2-3 kaşık bulgur pilavı
- 4 çiçek haşlanmış brokoli
Akşam:
- Yarım ekmek (içi çıkarılmış) arası köfte (bol maydanozlu)
Ara:
- 5 tane kuru erik
- 4 tane kuru kayısı
İşten gelir gelmez Leslie 5 mil yaptım (70 dakika), dünden kalan köfteler vardı, eşim onları pişirdi ve ekmek arası yapmış, ben de yedim tabiÜstüne yine tatlı niyetine kuru meyve yedim. Leslie 5 mil yaptığım için, kalorisepetine girdiğimde ekmek arası önemsiz kaldı:)
Günaydın kızlar, ben kahvaltı olarak klasik tostumu yedim, kahvemi içtim, bu arada da yazılanları okudum. İzmir de fena halde soğuk, her yerde kar var, bizde de ayaz var. Depremi biz hissetmedik, Ege Denizinde meydana gelmiş, bir kaç ilde hissedilmiş ama herhangi bir şey yok bildiğim kadarıyla.
Pomocum bir yerde diyetisyen 8 yemek kaşığı yemek yazmış, bu çok demişsin. Ben 4 kaşık yiyorum demişsin. Kızdım valla sana, dilimde tüy bitiyor az yiyerek kilo verilmez diye diye. Bir hafta 2 kilo verip, sonraki 3 hafta 1 kilosunu geri alarak geçer az yiyerek, halbuki sağlıklı ve dengeli beslenerek ayda iki kilo verilebilir. Hatta sen daha fazla verebilirsin. Diyorsun ki geç yiyince vücut yakamıyordu, e ne zamandır işyerinde yiyorsun, yine sonuç uzun vadede aynı. Demek ki bu da çok etken değilmiş. Sen, yeme içme işine takılma, spora odaklan. Nasıl motive olabilirsin onu bulalım. Hareket etmeden olmaz çünkü.
Benim menülerime dikkat ediyor musun? Arada kaçamaklarım da oluyor, porsiyon olarak ta hepinizden fazla yiyorum, günde neredeyse 6 dilim ekmek ya da aynı değerde pilav yiyorum. Sen somon yiyince yazmıştın avucun yarısı kadar diye, ben avuç büyüklüğünde yiyorum. Yine diyorum, hiçbirimiz yemek yiyerek kilo almadık, ya abur cuburla, ya çok yağlı ve bol ekmekli öğünlerle, ya tatlıyla kilo aldık. O yüzden yemekleri kısmaya gerek yok. 8 kaşık gayet normal, bir yemek tabağı yemek, çocuk muyuz biz iki üç kaşık yemekle doyalım. Bence seni spor için nasıl motive edebiliriz ona bakalım.
Senin özel durumun var kilo vermeni yavaşlatan, buna rağmen azimle devam ediyorsun, ben gurur duyuyorum seninle. Bu durumları da dikkate aldığında ve hareketini artırdığında daha çok kilo vereceksin bence. Bende de B12 eksikliği var biliyorsun, bunun için et yoğun yemeye çalışıyorum, B12 eksikliği de kilo vermeyi zorlaştırıyor. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanıyorum, ayrıca da 35 yaşındayım, yani ben bu yemeyle ortalama ayda 2 kiloya yakın veriyorum. Ne olur bunu unutma. Senin de erken menopoz nedeniyle metabolizman yavaş, az yiyince kıtlık sinyalleri yollayıp, metabolizmanı daha da yavaşlatır. Sen normal yedikçe ve spor yaptıkça metabolizman da yavaş yavaş hızlanacak. Bunu desteklemek için Duygu'nun önerdiği çayı da içersin aralarda.
Ben işyerinde hareket olsun diye kahvemi kendim alıyorum kantinden, benim ofisime epey uzak olduğu için bolca adım atmış oluyorum, ayrıca bir arkadaşıma işle ilgili bir şey söyleyeceğim zaman telefon kullanmıyorum, kalkıp yanına gidip, söyleyip dönüyorum. Bu tarz şeyler yapabilirsin sen de, benim de işim masa başı olduğu için seni çok iyi anlıyorum, böyle yöntemlerle 100 adım bile fazladan atsan kardır. Yani illa 5000-10000 adım olması gerekmiyor, zaten hareketsiziz, 1000 adım hedefle ve ona ulaşmaya çalış. Ben hedeflediğim adıma ulaşmak için TV'yi oturarak değil, ayakta olduğum yerde adım atarak izliyorum, 15 dakika böyle izlesen 1000 adım atmış oluyorsun zaten. Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar, inşallah azıcık artırabilmişimdir motivasyonunu.
dönerrr ekmeklimiydiii
herkese gunaydınnnnnnnnn
once dunku menumu yayınlayayım. dun dokuz bucukta uyudum hapın etkısı ve 3-4 gundur kı yorgunlugum az uyumak falan derken dun erkenden uyudum cok da ıyı geldı.
sabah:
sırkelı lımonlu ılık su
bır bardak süt
işe gelince acık sekersız cay, 3-4 adet marul, yarım salatalık, ıkı dılım tam bugday ekmegınden yagsız tost ıcınde domates ve beyaz peynır vardı. 4 zeytın.
ara:bır portakal, 500 ml sıcak su, ceyrek maydonoz, 4 adet evde kurutulmus kayısı
oglen: yemekten once 500 ml sıcak su, ıkı kase mercımek corbası, ıkı dılım normal ekmek, ıkı mandalına.
ısyerınde yıne kotu bır yemek vardı oyuzden sadece bu sekılde yıyebıldım.
ara: bır adet pogaca, bır mandalına, acık sekersız cay, 500 ml sıcak su, yarım demet maydonoz
aksam : 7 bucuktan once yemıs oldum evde. bır kucuk kase ev yapımı yogurt corbası, 3 adet kofte ( gecenkının aynısından ızmırkofte buyuklugunde galeta ve ev yapımı harc ıle fırında yaglı kagıtta pısırmıstım ), 4 kasık yogurt, bır orta boy dolma, yarım sıse meyvelı soda.
gunumu boyle kapattım dun. erkenden de uyumustum. uykudan once, bıraz ev ıslerı yaptım hareket olarak dusunecek olursam.
Günaydın kızlar haftaya kaldığım yerden başlıyorum diyete....kilocuklar geri gelmiş...tartıda görünce şok geçirdim..Neyse aldığımız gibi veririz herhalde. İlaçlar bitti. Zaten bırakmak zorunda kaldım. Bu ay hamilelik şüphesi var içimde. O yüzden de biraz erken bırakmak zorunda kaldım ilaçlarımı...
Korunuyordum üç ay dikkat et dedi doktor.Korunuyordum derken ilişkiden korkar oldum kürtajdan sonra. Olmuyordu aramızda birşey. doktora gittiğimde 2 yumurtan var dedi. Yumurtanın çatladığı gün beraberlik oldu..Utandım şimdi..Hadi bakalım hayırlısı, kilolar verilir merak etme, Serap sen korunmuyor muydun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?