- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.461
kızlar ınsanın ayagı sonradan büyürmu benim 38di şimdi 39 bazen 40 oluyor sizin kaç ayak numaranız?
Kolay gelsin canım, çok zor gerçekten. Yeme problemi kötü bir şey. Çocuklar nedense katı şeyleri daha çok seviyorlar. Ben et yemediğim dönemlerde sebze köftesi gibi bir şey yapıyordum, bir yerlerde okumuştum, anneler çocuklarına bu yolla sebze yediriyorlar falan diye. Belki öyle deneyebilirsin, ben de bilmiyorum. Sinüzit çok bela bir şey, kıyamam yaa, ben bile ne kadar uğraştım sinüzitle, Kuziş küçücük çocuk, Allah sağlık versin. Bir de yeme konusunda eşin de destek olsa iyi olur aslında, yani disiplin uygulayan taraf sadece senmişsin gibi görünmesin çocuğun gözünde bence. Tabi benim çocuğum olmadığı için, yazdıklarım okuduklarıma dayanıyor, eminim çocuğu olan ve bu sorunla karşılaşan anneler deneyimlerini de paylaşırlar.
Duygu, bugün elbise giydim ve eşime fotoğrafımı çektirdim, akşama yükleyeceğim:) Saçlarımın rengi belli olmuştur inşallah, aslında bir de dışarda çektireyim, orada belli olur. Bugün kırmızı paltom var onu giydim, çok hoşuma gitti. Kışın renkli şeyler giymek çok motive edici oluyor. Bir de bu paltonun önü zor kapanıyordu, hatta eşimle evliliğimizin ilk yılında almıştık, yeni aldığımda oturuyordu, bugün bir giydim bol geliyor. Aslında o zamanlar 64 kg idim ama spor yapmadığım için belki daha kalınmışım, çok hoşuma gitti. Eşim de zaten çok zayıfladın deyip duruyor, adam haklıymış, kilo olarak o kadar olmasa da sıkılaşmayla beraber, beni tanıdığından beri bu kadar ince olmamıştım:)
nesli eşlerin sözleri gerçekten çok etkili oluyor. Benim kilo almamda hep bu da etken olmuştur.
Eşim hiç kilo takıntılı değil hatta mümkünse kilolu olayım ister.
Bu da beni iyice gevşetiyor halbuki biraz laf sölese belki daha fazla azimgelecek ama işte adam etli butlu seviyor.
Kızlar, yine sessiz buralar, ben günümü toparlayayım, belki yatmaya yakın süt içerim o kadar.
Sabah:
- 1 dilim tahıllı ekmek
- 1 kk kadar lor
- 1 haşlanmış yumurta
- 6 tane tuzsuz yeşil zeytin
- 1 tk salça
- 1 avuç maydanoz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Öğle:
- Yarım kase tarhana çorbası
- 1 tane kuru patlıcan dolması ve 1 tane kuru biber dolması (küçük boyda)
- 5 tane lahana sarma (küçük boy)
- 2 kaşık yoğurt
Ara:
- 5 tane badem
Akşam:
- 1 tabak domates soslu makarna (az yağlı, bol domates, biber ve sarımsaklı) (üzerine 1 kk kadar peynir ufaladım)
Ara:
- 5 tane kuru erik
- 4 tane kuru kayısı
- 15 tane badem
Kalorisepetine girdiğimde toplam aldığım kalori miktarı 1412. Bugün bankaya falan gittim, o sayede adım sayım biraz fazla oldu, toplam adım sayım 5600, 340 kaloriye denk geliyor, sanırım başka spor yapmasam da olur.
kuzey ıle ılgılı tum yorum ve analızlerıne bayıldım. cok takdır ettım gozlem yetegını ve bılgı bırıkımını canım. sen cok ıyı bır anne olursun emın ol
demek okadar sıkılasma farkettı ha. en guzel sıkılasmayın eskı kıyafetlerde gorebılıyoruz demekkı.
Pomocum, genel olarak yazdıklarına baktım. Ben de, diğer arkadaşlar da senin durumunu biliyoruz zaten, tüm bu koşullarda yine de azimle devam ediyorsun, o yüzden de verdiğin kilo önemli değil, senin azmin yeterMadem metabolizman yavaş, sen de yavaş yavaş verirsin kiloları. Şunu unutmamak lazım ama, hem diyetisyenler, hem doktorlar porsiyon konusunda hemfikirler, demek ki dinlemek lazım, yani az yağlı yapılmış bir yemekten 8 kaşık ye, korkma kilo alırım diye, pilav en fazla 4 kaşık (yani eskiden olduğu gibi ikisinden de 1'er tabak değil). Ben artık 4 kaşık yiyemiyorum, biliyorsun önceden fazlasını bile yerdim, şimdi 2-3 kaşık yetiyor. Ama yemekleri yiyorum, normal bir yemek tabağıyla 1 tabak yiyorum. Yoğurdu ve sütü menülerinde bolca görüyorum, çok güzel Ben dün yoğurt, süt tüketmemişim, hemen farketmişsin, teşekkür ederim canım. Bugün dikkat ederim.
Spor alışkanlığı çocukken kazanılınca sonradan da spor yapmak kolaylaşıyor, çok haklısın, sen çocuğun olunca onunla beraber spor yapan fit bir anne olacaksın inşallah
Teşekkür ederim canım benim ama bu işler teorik bilgiyle olur mu bilmem:)) Bu ara arkadaşların da bebekleri oldu, ben de gaza gelirmişim:))
canım merhaba sneı gormek ne guzellllllllll
valla ben bayıldım senın bu teorıksel halıne :))))))) gel gel gaza gel
Ayy çok mutlu oldum, seni gaza getirdiysem ne mutlu bana:)) Yaşasın spor, hatta anne kız yapılan spor:)) Biz de annemle uzun uzun yürürdük, ben annemi özledim yaaaabirkaç hafta sonra ayarlayıp gitmeyi düşünüyorum, o zamana kadar biraz daha kilo vereyim ki, annemin patatesli böreğinden yiyebileyim
Karabiberim, Pomoyu da gaza getirelim beraber spor konusunda, sen de bir el at, Leslie'yi pek sevmedi galiba, kar kış dışarda da yürüyemiyor, işyeri de hareketsiz, evde ne yapabilir acaba? Aklına bir şeyler geliyor mu? Aslında Duygu da bu konuda destek olur ama bu ara onun da modu düşük. Gerçi Duygu'nun uzun süreceğini sanmam.
Pomo fotoğraf ekledim, gördün mü, sen elbiseli fotoğraf ekleyince özendim elbise giydim:))
ben de annemı ozledım bugun cok endıselendım oyuzden ozlemım daha cok arttı oglene kadar hastalıgını arastırdım bız annemle spor falan yapmıslıgımız yoktur . ben de subat sonu mart bası gıtmeyı dusunuyordum ama amelıyat kesın olursa daha erken gıdecegım.
canım resmen bana sardın valla :))))) cokl sagol. ben leslıyı sevmıstım uc bes kez yaptım once leslı yaoayım ardından da bısıklet sureyım demıstım bugun. ama dısarda oldugum ıcın yapamadım yarın nıyetım var aynen boyle.
Pomocum ben de özledim seni, çok mutlu oldum karşılaştığımıza:)) Kuaföre de gitmişsin sonunda, ben kaşlarımı aldırmıyorum, aldırınca sık sık gitmek gerekiyor galiba, işyerinden arkadaşım da 15 günde bir gidiyor sanırım. Ben hayatımda bir kere aldırdım, felaket olmuştu, benim kaşlar seyrek, yapı olarak da düzgün aldırınca çok çirkin olmuştu:)) Bir daha da aldırmadım zaten.
canım gormezmıyım bır suru yorum yazdım ama sılındı yanlıslıkla. ancak geldım cevaplara tek tek
elbısene bayıldım hem şık hem spor. rengını cok begendım. corapların harıka olmus elbısenın boyunu da cojk sevdm saclarım koyu kızıl harıka gorunuyor karanlık vbıle olsa cok guzel gorunuor
sıkılasma konusunda klesınlıkle cok fark var.ılk ekledıgın resımler ıle arada ınanılmaz fark var. ve kesınlıkle hep bu tarz gıuyınmelısın bence. cok begendım ben. boylu poslu hatunsun cok yakısmıs elbıse.
palto rengıne bayıldım seneye ben de kırmızı palto almak ıstıyorum.
Sardım valla:)) Sevdiğimden inanBen de bugün yapmadım, yarın beraber yaparız Leslie'yi, "all together, all together":))
Sağol canım benim, sen güzel bakıyorsun, ondan beğeniyorsun. Elbise pek giymiyorum ama giymek lazım, makyaja alıştım, ara ara elbise de giyerim artık:) Ben o kadar fark olduğunu düşünmüyordum, eşim söyleyip duruyordu çok kilo verdin diye, bugün elbise ve palto ile ben de anladım, inşallah senin de 68 kg fotoğraflarını göreceğiz, hatta şimdiki elbiselerinden giyip fotoğraf çekilirsin, bir sürü kişiye ilham kaynağı olacaksın.
canım sık gremıyor olusum ayrıca modumun da dusuk olusu senı olumsuz etkılıyordur dıye dusunuyorum bazen. ve hatta aksam gıremezsem-, sabah kacak kocek gırısımın sebebı sensın. senın mtıvasyonun buaralar harıka. senı dusurmemek ıcın gırıyorum ve senı cok ozluyorum gercekten.
canım sac yaptırmadım renk konusunda kafam karısık duygu renk falan belıryecektı o da kaldı. kas ıcın gıttım az az cogaltacagız boyle. her defasında kenarlarda tel bırakmaya calısıyor benım kaslarım ıncedır ama ıyıce ıncelttı bırsuru farklı kuafore. artık emın ellerdeydım aldırma olayı da ılk olarak lıse son da aldırdım ama sonra kendım alınca bozdum az az. ozamanlar daha kalındı, ıkı yıla kadar kendınm alıyordum becerıklı olsam da bozdugumun farkına vardım ama kuaforler daha beter bozdu. bakalım cok cogalmaz bır ay bırakalım deneyelım dedı ama olmayacahınoı anladık sukur tuylerım gıttı kendımı ıyı hıssedıyorum. ben de 15 gunde ancsak gıderım canım. hemen cıkmaz benım kaslarım.
badem yagı hınt yagı falan aldım onları kullanacagım. sarımsak da surecegım belkı faydası olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?