- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.481
Günaydın Pomocum, ben de bu ara sabah erken kalkamıyorum, girdiğimde sen çıkmış oluyorsun, özledim valla seni. Dünkü menün genel olarak güzel olmuş, öğlen zayıf olduğu için muhtemelen sonrasında poğaça yemişsin. Ama cıss olmuş, tamam akşam yemene göre gündüz iyidir ama poğaça türü şeylerden bir müddet uzak dur. Bunlar insülin direncine de olumsuz etki eder, unutma. Evde yemeğe başlaman iyi olmuş bence, zaten sürekli işyerinde yemek çok zor bir şey, ayrıca da kilo vermeni sağlamadı bence. Akşam yemeğin süper olmuş, ben çok beğendim. Tek sorun, seni evde spor yapmak için motive etmek. Ben Leslie yapmayı çok sevdiğim için hep onu öneriyorum, hem dans gibi de geliyor. Bir de yan odaya geçip yapılabilen bir şey, özel şartlar gerekmiyor. Başka ne olabilir, düşüneceğim ben de.
annen için çok geçmiş olsun pomocummayyyyyy canım ne guzel. ben de bugun azıcık moda gırdım gıbı. aslında spor da kesın yapacaktım ama onu gecıyordu eve geldıgım. bırsuru ısım vardı bırıkmıs onları bıtırdım dısarda. arkadasla yemek yedık eve alısverıs yaptım acık aktar aradım heryerde, kaslarımı aldırdım vs vs derken saat gec oldu.
yarın yapacagım ama. duygu ıle de gunduz gorustuk neslı de cok ugrasıyor benım ıcın kac gundur. toparlanmam lazım. anneme cok uzuldum sabah. ama sımdılık korkutucu bırsey degılmıs sadece amelıyat olayı sıkıntılı. anneme bakmak ıcın ıkı hafta ızın almam gerekır cok buyuk problem olacak neyse o vakıt gelseın de bakalım ne olacak. ıkı uc hafta ıcınde laparoskopı sponucu cıkacak ona gore amelıyat zamanı bellı olacak
keske ben de o yaslarda kafama taksaydım, bugunlere gelmeyecektım.
canım ıradenı toparlamana cok sevındım sen bırkez basardın yıne basarabılırsın demıstım sureklı hatırlarsan. yıne dıyorummm
ben sanırım okudum. yıne okurum musaıt zamanda.
canım ben de elbıseye fena sardım sanırım hayatımda bundan sonra hep elbıse gıyecegım. bluz fıyatına elbıse alıyorsun ben modanısa da yıne guzel elbıseler buldum 39 tl 49 tl en fazla 59 tl mesela. henuz sıparıs vermedım ama dusunuyorum.
gecen lacıvert elbıse ıle bırlıkte petron mavısı mı yesılımı tam anlamadıgım bır renk elbıse aldım onu da gıyebılırım belkı yarın. resım eklerım gıyersem .
kesınlıkle azıcık makyaj, elbıse bunlar ınsanı cok motıve eden seyler. yapmak lazım
canım kesınlıkle cok yakısmıs cok begendım ben. sen bıoyle devam et bence.
ınsaalah canım hem o gunlerı goreyım hem ınsanlara vesıle olayım ınsaallah
canım ben de elbıseye fena sardım sanırım hayatımda bundan sonra hep elbıse gıyecegım. bluz fıyatına elbıse alıyorsun ben modanısa da yıne guzel elbıseler buldum 39 tl 49 tl en fazla 59 tl mesela. henuz sıparıs vermedım ama dusunuyorum.
gecen lacıvert elbıse ıle bırlıkte petron mavısı mı yesılımı tam anlamadıgım bır renk elbıse aldım onu da gıyebılırım belkı yarın. resım eklerım gıyersem .
kesınlıkle azıcık makyaj, elbıse bunlar ınsanı cok motıve eden seyler. yapmak lazım
canım kesınlıkle cok yakısmıs cok begendım ben. sen bıoyle devam et bence.
ınsaalah canım hem o gunlerı goreyım hem ınsanlara vesıle olayım ınsaallah
bugun
Sabah:
Lımonlu sırkelı su
Bır bardak sut
Bır yumurta sarısı haslanmıs
Kahvaltımı tamamlayamadıgım ıcın, yanımda getırdım dıger seylerı.
Ise gelınce
500 ml sıcak su
Ikı dılım tam bugday ekmegı ( en kucuk dılımlerınden )
4 adet buyuk boy cherry domates
Bır salatalık
6-7 adet roka
Bır haslanmıs yumurta
Acık sekersız cay
Ara: bır elma, 500 ml sıcak su, acık sekersız cay
Oglen: bır kase ezogelın corbası, 2 kasık kabak yemegı, ıkı dılım ekmek.
Kabak yemegı full pırınc doluydu oyuzden bu sekılde yemek zorunda kaldım. Baska ek bır yemek,salata ya da cacık da yoktu. Bır portakal yedım.
Ara: 2 mandalına, 10 adet badem, 5-6 adet evde kurutulmus kayısı. Oglen az oldugu ıcın ara ogunu fazla yaptım. 500 ml sıcak su.
kar bıraz erımıstı aksam cok coguk ve az kar olsa da bıraz yurumus oldum uzun zaman sonra. ıslerımı hallettım arkadasımla yemek yedık.
bır kase mercımek corbası, bır porsıyon tavuk sıs, bır pıorsıyon yagsız salata, bır kutu ayran
sımdı su ve sut ıle gunumu kapatacagım.
Katkısızsa bir nebze masumlaştı, meyve suyu zaten masum bu durumda, afiyet olsun. İçli köfteyi ben de çok seviyorum, eşimle evliliğimizin ilk yıllarında yapmıştım bile:) Benim de kayınvalidem çok güzel yapar ama benim buzlukta yokAslında haftasonu üşenmesem de yapsam olur, hem buzluğa da atarım
Tultan Allah aşkına, bu kahvaltının neresi fazla canım? Olması gerektiği gibi bir kahvaltı, tek fazlalık tahin pekmez, o da çok az zaten. Diğer öğünlerin gayet iyi. Lütfen çok az yiyerek zayıflarım diye düşünme, öyle olmuyor, olsa bile verdiğini fazlasıyla geri alıyorsun. Anlıyorum bir an önce kurtulmak istiyorsan kilolarından ama 1 ayda almadın ki 1 ayda veresin. Sağlıklı beslenerek ve hareketi artırarak kendiliğinden kilo vereceksin, hiç merak etme. Bunu yazmamın bir sebebi de çeşitli kürler, hızlı yöntemler denemen, ben bunları doğru bulmuyorum. Öyle şeylerle hiç vakit kaybetme bence, mümkün olduğunca hareketini artır, abur cuburdan uzak dur, sağlıklı menüler oluştur, kilolar gidecek merak etme.
Bugünkü menün çok güzel olmuşbence öğlen yemekten de yiyebilirdin aslında, ekmek yok, pilav yok, kabağın içindeki pirinç o kadar kötü değil aslında. Arayı biraz fazla tutarak dengelemişsin, sanırım hepimiz öğünlerimizi sağlıklı bir şekilde dengelemeyi öğrendik:))
annen için çok geçmiş olsun pomocumm
bende bir ara gitsem iyi olacak daha yeni aldırdım ama yine uzadılar
hangi siteden alışveriş yapıyorsun pomo
Elbise giyersen resim ekle mutlaka, dediğin site tesettür giyim galiba değil mi? Fiyatları uygunmuş, genelde tesettür giyim olan yerler çok pahalı oluyor diye biliyorum ben.
Ben de severim aslında, alayım bir kaç tane elbise ben de, yazlık çok var da kışlık elbisem pek yok.
canım ben kabak yemegını cok svemem zaten bır de ıcınde kabaktan cok pırınc gorunce sınır ıoldum sogudum resmen.
aynen canım dengelemeye calkısıyorm. mesela dusundum pazar gununden berı tavuk yemedıgımı gordum ve aksam tavuk yedım. ara ofgunlerı degısdtırmeyı bazen nar bazen protakl mandalona bazen kuruyemısler bazen kestane ıle degısıklıkler yapmayı ogrendım
neslı cok zor olsa da yaban mersını ve sıyah erık kurusu buldum aldım kendıme. yaban mersını ne guxel bhrıseymıs oyle. hafıf sekerlı mı ne anlamadım kuru pempe renklı.
ben eklerım lınklerını begendıgım kıyafetlerın. sabah gırebılırım sanırım. eklerım dıye dusunuyorum.
kızlar ben 6 da kalkmam lazım alısverıs posetlerını yerlestırmedım yemeklerımı de yerlestırmedım yarına hazırlık cantamı hazırlamadım yanı.
ben yatıyorum baya gec kalmısım hatta :))))))))
opuyorum hepınızıııııııııı
neslıcıgım cok ıyı geldı senınle sohbet. cok ozlemısım valla.
kızlar ınsanın ayagı sonradan büyürmu benim 38di şimdi 39 bazen 40 oluyor sizin kaç ayak numaranız?
Kızlar, yine sessiz buralar, ben günümü toparlayayım, belki yatmaya yakın süt içerim o kadar.
Sabah:
- 1 dilim tahıllı ekmek
- 1 kk kadar lor
- 1 haşlanmış yumurta
- 6 tane tuzsuz yeşil zeytin
- 1 tk salça
- 1 avuç maydanoz
- 1 fincan şekersiz, sütlü neskafe
Öğle:
- Yarım kase tarhana çorbası
- 1 tane kuru patlıcan dolması ve 1 tane kuru biber dolması (küçük boyda)
- 5 tane lahana sarma (küçük boy)
- 2 kaşık yoğurt
Ara:
- 5 tane badem
Akşam:
- 1 tabak domates soslu makarna (az yağlı, bol domates, biber ve sarımsaklı) (üzerine 1 kk kadar peynir ufaladım)
Ara:
- 5 tane kuru erik
- 4 tane kuru kayısı
- 15 tane badem
Kalorisepetine girdiğimde toplam aldığım kalori miktarı 1412. Bugün bankaya falan gittim, o sayede adım sayım biraz fazla oldu, toplam adım sayım 5600, 340 kaloriye denk geliyor, sanırım başka spor yapmasam da olur.
bu konuda en takıntısız benım esım olsa gerek. gıydıgım herseyı begenır o boyle cok ıdealıst olsaydı ben de evlenmeden once kılo vermek ya da bu yaz degıl de daha erken baslardım mesela.
bugun
Sabah:
Lımonlu sırkelı su
Bır bardak sut
Bır yumurta sarısı haslanmıs
Kahvaltımı tamamlayamadıgım ıcın, yanımda getırdım dıger seylerı.
Ise gelınce
500 ml sıcak su
Ikı dılım tam bugday ekmegı ( en kucuk dılımlerınden )
4 adet buyuk boy cherry domates
Bır salatalık
6-7 adet roka
Bır haslanmıs yumurta
Acık sekersız cay
Ara: bır elma, 500 ml sıcak su, acık sekersız cay
Oglen: bır kase ezogelın corbası, 2 kasık kabak yemegı, ıkı dılım ekmek.
Kabak yemegı full pırınc doluydu oyuzden bu sekılde yemek zorunda kaldım. Baska ek bır yemek,salata ya da cacık da yoktu. Bır portakal yedım.
Ara: 2 mandalına, 10 adet badem, 5-6 adet evde kurutulmus kayısı. Oglen az oldugu ıcın ara ogunu fazla yaptım. 500 ml sıcak su.
kar bıraz erımıstı aksam cok coguk ve az kar olsa da bıraz yurumus oldum uzun zaman sonra. ıslerımı hallettım arkadasımla yemek yedık.
bır kase mercımek corbası, bır porsıyon tavuk sıs, bır pıorsıyon yagsız salata, bır kutu ayran
sımdı su ve sut ıle gunumu kapatacagım.
İyi geceler kızlar dün giremedim Ufaklık hasta uykusuz ve yorgundum bu gün de ayağımda sallarken okudum epey geçmiş sayfalar.
Bugünü yazıyorum
Sabah: 2 bardak su 1kk peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, 1 domates, 1 salatalık, sekersiz çay
Ara: besibiyerde çay (duygunun verdiği tarif ben daha öncede içmiştim)
Öğle: 4 kaşık kıymalı pırasa, 1 dilim ekmek, 4 kaşık yoğurt
Ara: 1 fincan az sütlü neskafe, 1 kurabiye
Akşam:Haşlanmış 1 tane but, el kadar tavuk göğüs, 1 tane haşlanmış patates, yağsız salata
Daha sonra az şekerli çay
7-8 bardak su içtim. Bugün temizlik yaptım. Aralarda müzikle tempomu artırdım.
fıstıklarımiyi gecelerrrr
fıstık nasılsın.
aldım haberlerını. ozelden mesj atmıssın. bız de senı oızledık madem kı kılo aldım dıyorsun her nekadar 60 kılo ıyı bır rakam olsa da, gel katıl yıne bıze tekrar.....
benı merak etmıssın sormussun cok tatlısın valla ya. kızlar aılemızden bıle gormedıgımız destegı burda bırbırımıze verıyoruz gercekten. oyuzden ben hepınıze cok tesekkur edıyorum tekrar tekrar.
Yabanmersini çok güzeldir, tatlı ekşi bir tadı vardır. Ben mürdüm eriğinin de hem tazesine hem kurusuna bayılıyorum. Afiyet olsun canım, burada Tuğba kuruyemiş var ben hep oradan alıyorum, sizin orada büyük kuruyemişçi yok sanırım, öyle olunca bulmak zor tabi.
Tavsiyelerin için çook teşekkür ederim. Beni kendime getirdi diyebilirim. Ne bileyim çok gibi geliyor sonra pişman oluyorum kilo almışımdır diye düşünüyorum. Kürleri de bıraktım artık uğraşmayacağım.
İyi geceler kızlar dün giremedim Ufaklık hasta uykusuz ve yorgundum bu gün de ayağımda sallarken okudum epey geçmiş sayfalar.
Neslicim elbise çok yakışmış bende çoraplarının rengini çok beğendim. Yüzünü görmedim ama seni kuzenime benzetiyorum tarzını daha çok saçlarını onun saçları da dalgalı ve
dağınık kullanır.
Pomocum annen için üzüldüm inşallah ciddi birşeyi yoktur. Rabbim hiç görmemişe döndürsün. Spor konusun da benim de gaza ihtiyacım var :))))))
Sinüzit çok baş ağrısı yapar duygucum alnını ve başını soğuktan koru canım İnşallah çabuk atlatır.
Dünkü menumu hatırlamıyorum. Çok karışıktı.
Bugünü yazıyorum
Sabah: 2 bardak su 1kk peynir, 2 dilim çavdar ekmeği, 1 domates, 1 salatalık, sekersiz çay
Ara: besibiyerde çay (duygunun verdiği tarif ben daha öncede içmiştim)
Öğle: 4 kaşık kıymalı pırasa, 1 dilim ekmek, 4 kaşık yoğurt
Ara: 1 fincan az sütlü neskafe, 1 kurabiye
Akşam:Haşlanmış 1 tane but, el kadar tavuk göğüs, 1 tane haşlanmış patates, yağsız salata
Daha sonra az şekerli çay
7-8 bardak su içtim. Bugün temizlik yaptım. Aralarda müzikle tempomu artırdım.
*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?