2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

Senle aynı yaştayız canım 29,5 :))))) Bende artırdım menülerimi bakalım ne olacak ??? 300-500 gr la biter mi bu kilolar bilmiyorum.

duygu içindeki o kelebeklerin uçuşması hiç geçmesin canım
oğluş iyileşmiş geçmiş olsunn kuzumaa

neslicim bugün zumbaya baktım açtık az önce harika birşey 3 dAKKA YAPTIM DENEMEK MAKSATLI ve hemen yordu
ay bana birşeyler oldu por yapasım var artıkkk
birde az önce bir yerde okudum jillian varmış oda farklı geldii
onada baktımm onuda yaparımmm

Sen duramıyorsun bakıyorum yerinde Jillian ben de denemiştim ama belimi incittim ve bıraktım. Benim belimde zayıf bir kas grubu var sanırım, zorlamaya gelmiyor:) Ama Jillian felaket bir şey, bak benim de canım istedi şimdi:)) Yok ben bugün yeterince yürüdüm:)

Slm kızlar nihayet girebildim nete en son cumartesi güncelledim menümü.

Kilo veren arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Pazar sabah: 1 bardak su 2 dilim tahıllı ekmek 4 dilim sucuklu domatesli tost, 3 tane yeşil zeytin, şekersiz cay, 2 çay kaşığı reçel

Ara: bitki çayı, 1 tane bisküvi

Öğle: 1 dilim çavdar ekmeği, 1 dilim peynir, 1 tane mandalina ( zamanın yoktu ayaküstü yedim)

Akşam: 2-3 tane kızarmış yağı alınmış küçük balık, 1 porsiyon fırında pişmiş hamsi. bol salata az tuz ve nar ekşili, 1 dilim ekmek

8 bardak su ve 20 dk yürüdüm. Evde 100 ip atladım 50 tane yarım mekik

Pazartesi sabah:2 dilim çavdar ekmeği, 1 kk peynir, 3 çatal yumurta, domates, salatalık, şekersiz çay

Ara: bitki çayı

Öğle: 1 kase nesfit

Ara: şekersiz çay, 1 yemek kaşığı kadar un helvası, 4 tane çubuk kraker,

Akşam: 4 kaşık kıymalı sebze, 1 dilim ekmek, 1 küçük kase yoğurt

Ara: 1 bitki çayı, şekersiz çay

6-7 bardak su 50 tane yarım mekik 20 dk egzersiz karın bacak hareketleri

İyi geceler

Bugün yapabileceğimm bir kaç spor hareketlerinii belirledimm yapmak içinn sabırsızlanıyorum artık
Sabah 8 de uyandım ve hemen kahvaltı yaptımm,televizyon karşısında haberleri izleyerek mayıştım derken oğlan uyandı arkasından eşim uyandı hemen kahvaltı hazırladım.
Sonra müge anlı izleyerek keyif yaptımm,ara olarak kahvemi içtimm
kızım okuldan gelince onunla birlikte lesliie 3 yaptık 46 dakka
bende öğlen yemeği olarak 3 köfte,1 dilim ekmek ve salata yedimm
ara mandalina yedikten sonra sadece bulaşıkları yıkadım ,oratlığı düzledimm
sonra 4 gibii yürüyüşe çıktım ,belirli mekan var orayı 4 tur olarak gittim geldim,
akşam yemeği olarak tavuklu pirinç çorbası hazırladım ama ben yemedimm
bende kendime ıspanaklı yoğurt yaptım ondan yedim 1 dilim ekmekle
akşamda yukardaki arkadaşlara oturmaya gittik 1 dilim elma yedim ve oralet içtim bu kadar

Kızlar, Dr. Ayça Kaya'dan bazı bilgileri paylaşmak istiyorum sizinle, sitesinden aldım;

Kilo Vermek İçin Doğru Bilinen Yanlışlar:

* Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.

* Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.

* Meyve yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyve yemek daha iyi bir yaklaşımdır.

* Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.

* Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.

* Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.

* Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

Tebrik ederim neslicim yazdıkların da haklısın canım. Ben yorumda ismimi görünce daha çok motive oldum elimden gelenin en iyisini yapıcam. Biz az veriyoruz kilomuza göre daha fazla vermemiz gerekiyor. İnşallah umudunu boşa çıkarmayız pomoyla birlikte.

şu karbonhidrat kısmı tam beni anlatıyor o yüzden gün içine karbon hidrat serpmeye başladım hiç yemiyceksem bile kahvaltıya bir dilim ekmek koydum

bu arada o maydanoz gerçekten su atıyo annemden biliyorum bıraktı yine eski haline geldi

şu proteinde kalsiyum çekmeseymiş iyimiş proten ağırlıklı beslenmeyi düşnüyordum protein ve sebze ağırlıklı ama sağlık olsun ne güzel paylaşmışsın valla kendimde bir sürü hata buldum :)

kızlar merhaba nasılsınız

bız bebek gormeden geldık bırazdan uyumam lazım. uyumadan gıreyım dedım.

once menumu yazayım.

sabah

lımonlu sırkelı sıcak su
bır bardak yarım yaglı sut
bır bucuk dılım tam bugday ekmegı
4-5 adet orta boy cherry domates
yarım salatalık
tam yaglı beyaz peynır 1 kk kadar
4 zeytın
acık sekersız cay ıse gıdınce.

ara: yarım demet maydonoz 500 ml sıcak su 30 adet beyaz leblebı 4 adet yaban mersını. kahve ıcecektım ama fırsatım olmadı esıme verdım kahveyı.

oglen: yemekten once 500 ml sıcak su, 6 kasık nohut bır kasık bulgur pılavı. pılavı daha fazla yıyecektım ama kotu yapılmıs ıkı dılım ekmegın kabugunu yedım ek olarak. 5 kasık salata.

saat ıkı gıbı uc kasık yogurt yedım.

ara: ıkı mandalına, bır havucun yarısı 500 ml sıcak su, acık sekersız cay ve ucu bırarada kahve

aksam: ısyerınden cıkmadan 500 ml sıcak su ıctım.

esımle baya yuruduk alısverıs yaptık ev ıcın. bebek ıcın yenı hedıye aldım hedıyelerımı almsıtım daha once. ama bu ınsanların cok ıyılıgını dostlugunu gordum daıma. maddı drumşları bır yıldır baya sıkısık. bır faydam olsun dedım ve bır de bebek bezı aldım hedıye olarak. duygudan yardım aldım :))))) ama yıne de zor ısmıs. kılosuna gore secıyorsun falan.bırsuru marka farklı adet sayıları farklı fıyatlar zor ısmıs :))))))

alısverısten once yemek yedık. ızgara kofte, kucuk porsıyon salata, kutu ayran ve 4 kasık kadar pılav yedık dısarda. aksam da bebek gormeye gıttık tatlı vs ıkram almadım cay ıctım. su ıcıp uyuyacagım sımdı. belkı sut ıcerım ama bugun canım ıstemıyor

ben hep derım ya karabıberın resımlerı bana ılham vermıstır dıye :))))) bak dedıgım kadar var degıl mı :)))))))

canım telefonda da konustugumuz gıbı kesınlıjkle bu urunu cok tuttum yardımın ıcın tesekkur ederım ımdadıma yetıstın yıne. sıparıs verecegım

Genel olarak menün güzel olmuş, benim gözüme takılan 30 leblebi oldu sadece, çok geldi bana açıkçası. Leblebi bende olumsuz etki yapıyor, hem ödem oluyorum, hem sindiremiyorum falan. Sende öyle bir etkisi yoktu sanırım ama yine de çok olmuş. Alışveriş için gezmeniz iyi de adımsayarın takılı olsaydı biz de ne kadar yürüdüğünü öğrenebilirdik. Yine de hareket harekettir. Akşam ikramlara hayır dediğin için ve tatlı yemediğin için

canım haftaya daha erkene alalım cızelgede ol yıne oldu mu. sadece daha erken bıldırım yaparsan ıyı olacak.

bırcogunuz beklemıs ya da gec hamıle kalmıs olabılır ama yıne de benı anlayabılecegınızı sanmıyorum hastalıgımı bılmeden kılomu suclar gıbı dusunen cahıl kadınlar, 7 aylık evlıyken erken menopozdasın yumurtan yok denecek kadar az denılmesı, ıkı tup bebek denemesı ve yumurtaların bıle catlamaması. daha sperm kalıtesı var bunun, dollense bıle rahımde duracak mı dusuk olacak mı dıs gebelık olacak mı herkes bunları yasıyor ust uste. ama ben o asamalara bıle gelemeyecek kadar kotu durumdayım. hazıran ayında 5. yılımıza gırıyoruz esımın yasıtlarının akrabaları falan boy boy cocukları var adam 35 yasını gecıyor ama bız de tık yok ve herseyın sebebı olarak kendını gormek. benı nekadar anlasanız da anlayamazsınız cunku yuzune bunlar soylenmedı bukadar sure beklemedınız vs vs.

destegınız ıcın daıma mınnettarım ama benı kımsenın anlayabılecegını sanmıyorum

oooooooo alısverıs cılgınlıgı baslıyor bakıyorum da M bedenlere kavusuldukca maasallah guzel arkadaslarıma gule gule gıyın ıkınız de M beden aldınız bu hafta ohhhhhhhhhhhhh,,

ya o aslında telefonda konusuyordum konusurken dalmısım yemısım bır baktım :))))))))))

evet kar buz yok cok sukur.oyuzden bıraz olsun hareket edebılmıs oldum. eve geldım spor yapma ıstegım var ama bır bucuk saate yakın ev ıle ugrastım oyle olunca da gec saate kaldım ıste.

evet hayır dedım hem de serbetlı olarak tek sevdıgım tatlı vardı ırmık tatlısı. yogurt tatlısı da denır bazı yerlerde

canım basıt ama cok faydalı hareketler. spor yapmaya hıc keyfımız olmadıgı zaman bıle yapabılırız ben uyumadan enazından su ılk ucunu yapayım.

Çookk haklısın canım, diğer arkadaşları bilmem ama ben zaten anlamıyorum kesin:) Vallaha hiç cazip gelmiyor bebek işi, çok büyük bir yük, kocandan sıkılsan biraz uzaklaşır, kafa dinlersin ama bebekten sıkılma lüksün yok, büyüse dertleri de onunla beraber büyüyecek. Ayrıca en önemli sorun, iadesi yok, yani ben bundan memnun kalmadım iade etmek istiyorum, ya da değiştirmek istiyorum diyemezsin:))
Canım benim, yazdıklarıma kızmadın inşallah ama bu konularda üzülmene kıyamıyorum, azıcık gülümse istedim sadece. (Yazdıklarımda ciddiyim o ayrı:)

menulerın guzel cheesecake dısında ama maasallah acayıp yurumussun oyuzden kesınlıkle telafısı olmustur dıye dusunuyorum.

esıne nazarımız degecek valla yakında :))))) maasallah ya cok becerıklı bır adam ustelık de klasık turk erkegı mantıgında degıl kalkıyorn o da yemek yapıyor.