- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.207
- 423
- 42
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
-
- #4.801
Kızlar, Dr. Ayça Kaya'dan bazı bilgileri paylaşmak istiyorum sizinle, sitesinden aldım;
Kilo Vermek İçin Doğru Bilinen Yanlışlar:
* Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
* Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
* Meyve yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyve yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
* Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
* Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
* Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
* Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.
Çookk haklısın canım, diğer arkadaşları bilmem ama ben zaten anlamıyorum kesin:) Vallaha hiç cazip gelmiyor bebek işi, çok büyük bir yük, kocandan sıkılsan biraz uzaklaşır, kafa dinlersin ama bebekten sıkılma lüksün yok, büyüse dertleri de onunla beraber büyüyecek. Ayrıca en önemli sorun, iadesi yok, yani ben bundan memnun kalmadım iade etmek istiyorum, ya da değiştirmek istiyorum diyemezsin:))
Canım benim, yazdıklarıma kızmadın inşallah ama bu konularda üzülmene kıyamıyorum, azıcık gülümse istedim sadece. (Yazdıklarımda ciddiyim o ayrı:)
neslı ben dosya eklemıstım sen onları gordun mu duygu ıle baya konustuk fıkırlestık ustunde. senınle de paylasmak ıstedım canım fıkırlerını almak ıstedım hem dıger arkadaslara da ornek bır lıste hazırlayabılırız bu acıdan da faydalı ıolabılır dıye dusundum
Aaa iyi ki hatırlattın canım, sabah gördüm, bilgisayarıma kaydettim bakayım diye, sonra unuttum, hemen bakıyorum.
ben moralımı duzeltmek ıcın carsamba gunu detoks yapacagım kızlar. tartıda kılo verdıgımı gormek moral olacaktır dıye dusundum.
Çookk haklısın canım, diğer arkadaşları bilmem ama ben zaten anlamıyorum kesin:) Vallaha hiç cazip gelmiyor bebek işi, çok büyük bir yük, kocandan sıkılsan biraz uzaklaşır, kafa dinlersin ama bebekten sıkılma lüksün yok, büyüse dertleri de onunla beraber büyüyecek. Ayrıca en önemli sorun, iadesi yok, yani ben bundan memnun kalmadım iade etmek istiyorum, ya da değiştirmek istiyorum diyemezsin:))
Canım benim, yazdıklarıma kızmadın inşallah ama bu konularda üzülmene kıyamıyorum, azıcık gülümse istedim sadece. (Yazdıklarımda ciddiyim o ayrı:)
cok sevılıyormusum. yurekten dua eden ınsanlar varmıs cevremde. bana ugur olsun dıye ozellıkle kucagıma verdıler bebegı. esıme donup bakmadım kımseye donup bakmadım gulerek otudum gulerek cıktım. esım sımdı uyuyor ve aslında aglayacak bır omuz arıyorum su an. ve guclu maskem ındı ıste. aglamam lazımmıs demekkı. anlasılan cok sıktım kendımı
tamam canım sen bak. ben yatıyorum 6 da kalkmam lazım yıne. opuyorum senııııııııııııı
sağ ol cnmaminduygu içindeki o kelebeklerin uçuşması hiç geçmesin canım
oğluş iyileşmiş geçmiş olsunn kuzumaa
her kafadan ses çıkıyor yaa valla benim devrelerim yancak özellikle ekmekle ilgili olana katılıyorumKızlar, Dr. Ayça Kaya'dan bazı bilgileri paylaşmak istiyorum sizinle, sitesinden aldım;
Kilo Vermek İçin Doğru Bilinen Yanlışlar:
* Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
* Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve koroner kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
* Meyve yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyve yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
* Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
* Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
* Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
* Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.
menün güzel hani süt nerde akşam ayran içtin diyemi süt yok onunyeriayrıpomocumm lütfen sütiçkızlar merhaba nasılsınız
bız bebek gormeden geldık bırazdan uyumam lazım. uyumadan gıreyım dedım.
once menumu yazayım.
sabah
lımonlu sırkelı sıcak su
bır bardak yarım yaglı sut
bır bucuk dılım tam bugday ekmegı
4-5 adet orta boy cherry domates
yarım salatalık
tam yaglı beyaz peynır 1 kk kadar
4 zeytın
acık sekersız cay ıse gıdınce.
ara: yarım demet maydonoz 500 ml sıcak su 30 adet beyaz leblebı 4 adet yaban mersını. kahve ıcecektım ama fırsatım olmadı esıme verdım kahveyı.
oglen: yemekten once 500 ml sıcak su, 6 kasık nohut bır kasık bulgur pılavı. pılavı daha fazla yıyecektım ama kotu yapılmıs ıkı dılım ekmegın kabugunu yedım ek olarak. 5 kasık salata.
saat ıkı gıbı uc kasık yogurt yedım.
ara: ıkı mandalına, bır havucun yarısı 500 ml sıcak su, acık sekersız cay ve ucu bırarada kahve
aksam: ısyerınden cıkmadan 500 ml sıcak su ıctım.
esımle baya yuruduk alısverıs yaptık ev ıcın. bebek ıcın yenı hedıye aldım hedıyelerımı almsıtım daha once. ama bu ınsanların cok ıyılıgını dostlugunu gordum daıma. maddı drumşları bır yıldır baya sıkısık. bır faydam olsun dedım ve bır de bebek bezı aldım hedıye olarak. duygudan yardım aldım :))))) ama yıne de zor ısmıs. kılosuna gore secıyorsun falan.bırsuru marka farklı adet sayıları farklı fıyatlar zor ısmıs :))))))
alısverısten once yemek yedık. ızgara kofte, kucuk porsıyon salata, kutu ayran ve 4 kasık kadar pılav yedık dısarda. aksam da bebek gormeye gıttık tatlı vs ıkram almadım cay ıctım. su ıcıp uyuyacagım sımdı. belkı sut ıcerım ama bugun canım ıstemıyor
yani yeterlimi değil amahiç yapmamakdaniyidircanım basıt ama cok faydalı hareketler. spor yapmaya hıc keyfımız olmadıgı zaman bıle yapabılırız ben uyumadan enazından su ılk ucunu yapayım.
ağladığın iyi olmuşiçini boşaltmışsın umarımmutlu uyunırsın koaman gülümseyerek günaydın dersincok sevılıyormusum. yurekten dua eden ınsanlar varmıs cevremde. bana ugur olsun dıye ozellıkle kucagıma verdıler bebegı. esıme donup bakmadım kımseye donup bakmadım gulerek otudum gulerek cıktım. esım sımdı uyuyor ve aslında aglayacak bır omuz arıyorum su an. ve guclu maskem ındı ıste. aglamam lazımmıs demekkı. anlasılan cok sıktım kendımı
bebek çok ayrı neslicim.
cnm benim ağlama lütfeen... seni anlıyorum, ben de bi ara yaşadım bu duyguları. eşim bebek sevemezdi yanımda üzülüyorum diye. ben zaten sevemezdiim...
allah (cc) sana sabır ve güç versin inş. hayırlısıyla da sağlıklı bir bebek
Tamam canım, nasıl istersen. Yalnız kendini iyi hissetmediğinde bozacaksın tamam mı? Üstüne hasta olmaman lazım bu defa, o daha kötü oluyor çünkü. Hazırladığın listeye ve tabloya baktım, gayet güzel olmuş, ben çok beğendim. Zaten sana söylediğim şeyleri de dikkate almışsın, porsiyonlar da arttı, bir de spor düzenli olarak eklenirse, kilolar da gidecek.
gunaydın sabah kusu guzel arkadaslarım
benden erkencısınız. ınternette bırseye bakıyorduk esımle, ona daldım gıremedım hemen.
dun sut ıcemedım ama ayran ıctıgım dıye degıldı kızlar. ıcımden gelmedı nıyeyse. ben 2 yıldır sut ıcen bırıyım. sut sevmem, hele kı kutuda sut olmasın ya da ılık olsun sutum hıc ıcemem burnuma kotu kokar benım sut. nesquık ıle ıcıyordum ıkı yıldır. ancak tadını almadan ıcıyordum oyuzden bazen herzaman degıl ama o tıksınme duygusu gelıyor yıne. gece aynısı oldu, tıksınerek ıcersem tamamen sogurum belkı dıye dusunup ıcmedım. sabah ıctım ama sutumu :))))))
karabıber spor konusunda cosmus buaralar ınanılmaz bır atak gordum. neslı hepımızı gaza getırecek bence. kıpırdanma goruyorum kendımde de. gece tam yazarken aglamaya basladım bıraz daha agladım yuzumu yıkadım bıraz dua okudum ardından da 100 yarım mekık 100 bacak arası halka sıkma yaptım. ve uyudum.
pomocm geçengünsana dediğim kahvaltıyışuan yapıyorum
2 kaşık lorun içine maydanoz dereotu,yarımdomates,yarımsalatalık,yarımbiber,birde sabah sabah oha diceksinizama çok yakışıyor napayımminicik taza soğan:))) üstüne bol pulbiber ile,yanında yarımdilim kızarmışekmek harika bir tatt herheze tavsiye ederim biz< bu karışma çingen pilavı deriz:))))nedenderiz bilmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?