2013 Yaza Merhaba, Kilolara Elveda Diyenlerin Paylaşım Alanı

iyi yaptın valla dua ettim dün sanaa senin iyi olman içim rahatlatıyor toipiğinde havası değişiyor. benimde evinheryerinde koku varr burnum en hassas noktamdır

peki düne dönelim tekrar yağlarısürdün birşeyler hissettinmi sporu yaptınn yanma,terleme oldumu nasıl hissettin kendini???

nesliyle beğendiğimiz elbise

tamam hatırladım o elbıseyı.

canım ben kahvaltı yapayım oldu mu. mesajlasırız zaten. sana da neslıcıge de guzel bır gun dılıyorum bakalım bugun nasıl olacak :))

buarada tartıda 300 gram farkettı ama odemım gıtmemıs anlasılan. 105,2 gordum ama pazartesı 104,5 du yıne. dun 105,6 cıkmıstı

ben kactım kızlar hem kahvaltımı yapmam lazım hem baya ısler var. opuyorum hepınızı uzun uzun yazamadım kusura bakmayın

aaaaa 300gr 300 gr dır boşver dün dünde kaldı önümüzde maçlara bakıyoruzz artıkk, yarın 104,5-104,2 arasındasın:)))

Haklısın canım, olabiliyor öyle. Benim kemik yapım iridir mesela, el ve ayak bileklerim kalındır. İnce olmasını isterdim ama, kadınlarda ince bilek güzel oluyor.

Haklısın canım, olabiliyor öyle. Benim kemik yapım iridir mesela, el ve ayak bileklerim kalındır. İnce olmasını isterdim ama, kadınlarda ince bilek güzel oluyor.

bak benim incedir bileklerim benim kollarım yani pazı dediğimiz yerler varya orası kalındır iştebirazda sırtım var simir bölgem zaten gayet yerinde onun dışında orantılı buluyorum yani bu kg normal zayıfladıkça orantılıolcakinşallah

evet herkezi işe yolladığıma göre ve kimsecikler olmadığına göre bende çıkabilirim:))))))

evet canım yanlış anlaşılma olmuş .karabiberim teşekkür ederim yorumun için çok içten yazmışsın

öncelikle sınavlarında başarılar diliyorum canım aramıza hoşgeldin .menülerin bana biraz az geldi hani meyva falan yesen biraz sonuçta sen tamda gelişme çağındasın güzelim .bide şu baharatlı yoğurt nedir merak ettim

canım evet yanlış anlaşılma olmuş ben biraz alınganlık yapmışım galiba sende kusura bakma .benim yazımdan alıntılayıp yazınca öle hissettim bende lütfen sende çok üzme kendini

Özel mesaj gönderemiyorum canım o nedenle ileride diye yazdım. göndermeye başlayınca numaramı veririm görüşürüz.

Öğle yemeğimi de yiyip geldim, bugün ezogelin çorba ve tavuk ızgara yedim, yanında da bulgur pilavı. Detaylarını akşama toparlarım, saat 2'de ilk toplantı başlayacak, öncesinde bir bakayım dedim ne var ne yok diye. Sanırım Duygu Agora'ya gitti, hala yağmur yağmadı ve gayet güzel bir hava var, ılık ve rüzgarlı, çıkıp yürümek vardı şimdi ama...

merhaba arkadaşlar epeydir menü yazmamıştım düzenim şaştı bu aralar

sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı ballı çörekotlu karışım bir bardak su

kahvaltı yapamadım canım istemdei

öğle
iki yurtalı ıspanak kavurma
bir dilim ekmek
3 kaşık yoğurt

bir portakal

akşam
az mercimek çorbası
bir çiçek kıymalı karnıbahar
2 kaşık salçalı makarna üstüne sarımsaklı yoğurt
minik acı turşu

şekersiz çay
bir avuç kabuklu fıstık
2 tane lokum

gece yatmadan yine bir tatlı kaşığı ballı tarçınlı karışımdan yedim
gün içinde 3 fincan kahve şekersiz süttozu ile
bir buçuk litre su
lesli 3 mil
bide evimin iki odasını dip bucak temizledim doğalgaz yüzünden duvarlarım akıyo onları sildim epey hareket oldu

Selam kızlar, toplantıları bitirdim, gazete bakarken şöyle bir habere denk geldim, sizlerle paylaşmak istedim;

Milliyet'ten alıntı;

Diyetteyken akşam yemeği saatini takıntı yapmayın

Akşam yemeğinin saat kaçta yenilmesi gerektiğine dair pek çok söylenti var. Ancak hayatın gerçekleri, yemek saatlerini herkes için değişken kılabilir. Uzman Diyetisyen Işın SAYIN “Bunun yazı var kışı var, orucu iftarı var, yılbaşı yemeği, misafiri var… Yemek saati pek de öyle antibiyotik saatini takip etmek gibi değildir. Sağlıklı beslenmede önemli olan saat kaçta yediğiniz değil, ne yediğinizdir” diyor.

Akşam yemeğinin bir saati var mı?

Uzman Diyetisyen Işın Sayın “Kendimizi kulaktan dolma hurafelere uymak için bu denli sıkmak niye? Sağlıklı beslenmek veya zayıflamak o kadar da zor değil ki… Bu uğurda asosyal olmak, gerçek hayatta “sürdürülebilir” değildir. Deneyimlerimiz bize; katı ve asosyal kurallarla, kilo verme ve sağlıklı beslenmenin sürdürülemediğini gösteriyor. İşe önce “Akşam yemeğini 18:00’den sonra yemeyin” efsanesine bir son vererek başlayalım. Düşünün ki; yeni başladığınız bir iş yerinde, ilk kez iş yemeğine veya tanışma partisine davetlisiniz. Ya da sevgilinizle yemeğe çıkacaksınız. Aksilik bu ya, tam da 2 gün önce bir yerde okudunuz ki; görüşlerine değer verdiğiniz biri, akşam yemeğinin saat 18:00 den sonraya kalmaması gerektiğini söyledi. Canım bir günden ne çıkar dediniz, geçtiniz… Ertesi gün işte fazla mesaiye kaldınız, sonraki gün trafik tıkandı, bir sonraki gün işten sonra bir yere uğramanız gerekti… Yani? Zayıflama diyeti uygularken de, sağlıklı beslenmeye çalışırken de önemli olan saat kaçta yediğiniz değil, ne yediğinizdir. Eğer siz önden lavaş, tereyağı, tulum peyniri, üzerine kaşar peynirli kıtırlı çorbayla tırnak pide, üzerine tereyağlı soslu İskender, yanında 330 ml. şekerli meşrubat, üstüne 1 tekerlek künefe yiyorsanız; bunun saatiyle ilgili detaya boşuna girmeyin … Kahvaltıda bile yeseniz, kilo alabilirsiniz.”

Ne zaman yediğinizi değil, ne yediğinizi önemseyin

Aslında önemli olan gün boyu yediklerinizin, harcadığınız kalorinin altında kalmasıdır. Konu, tamamen matematiğe dayanır diyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın “ Matematik enerji açığı var diyorsa, kilo verirsiniz. Yatmadan önce de aşırı ağır yememek yeterlidir. Yoksa, akşam 21:00 de yiyeceğiniz, ızgara, salata, çorba, yoğurttan size zarar gelmez. Ya da saat00 de sebze/bakliyat yemeğiyle yiyeceğiniz 1-2 dilim esmer ekmek ve yoğurttan kalp krizi geçireceksiniz diye bir kural yoktur. Bir yiyecek öğle saatinde 200 kcal ise, gece yenildiğinde 500 kcal ye çıkmaz.” Şeklinde konuşuyor.

Nelere dikkat edelim?

* Yatış saatinden 3 saat öncesine kadar akşam yemeği, 2 saat öncesine kadar meyve, hatta yatarken süt tüketilebilir.

• Önemli olan günün herhangi bir saatinde ve yatmadan hemen önce aşırı yağlı ve aşırı karbonhidrat içeren besinler tüketmemektir, anormal porsiyonlarda hayvansal besin almamaktır.

• 1 günde toplam yediklerinizin kalorisi, harcadığınız enerjinin altında kalıyorsa, gece 21:00 de akşam yemeği yemiş olmak size zarar vermez.

• Saat kaçta yediğinizden çok, o saatte ne yediğiniz önemlidir.

• Ağır bir şeyler yemenin de hafif bir şeyler yemenin de saati yoktur.

• Akşam yemeği antibiyotik değildir, saatine çok takılmayın, fakat; abur cubura dikkat edin.

• Güvenli atıştırmalıkları hangi saatlere hangi miktarda yerleştirebileceğinizle ilgili diyet uzmanınızdan profesyonel yardım alın.

Ben aynen katılıyorum yazılanlara:))

Canim bende cok yaptim bunlari ama inan hersry beyinde bitiyor yani cocuk olayini kafandan atmadan cocuk sahibi olman zor(
Tabi bunuda soylemei kolay yapmasi zor ama esin bu konuda cok anlayisli bence o yuzden cok sanslisin umarim en kisa zamanda rabbim sanada bir evlat versin canim
Ecrecim inan gorunce cok begenirsin en cok da manevi havasini cok seversin diye tahmin ediyorum ne de olsa mevlana sehri

Hepinize selam kizlar
Nihayet doktora gittim ve cok sukur olumsuz bisey soylemedi hatta cok iyi gorunugumu bile soyledi ama asil genel kontrolum mart ayinda insallah o zamanda bisey cikmaz:)))
Neyse tabi adanaya gittigimiz icin duzenim ister istemez biraz bozuldu bu gunde yol hali diyelim artik yarin tekrar baslarim diyetime
Bu arada ben su yogurt karisimini denemeye basliycam sanirim fikosiyanin isimli arkadas bahsetmisti zerdecal zencefil ve tarcin karisimi.internettende arastirdim bayagi mantikli geldi neyse bu hafta sonucunu gorurum insallah az da olsa

merhaba herkese iyi akşamlar öncelikle..

ben çok büyük bir cıss yaptım hemde 2 bir lokma börek yada 5 kaşık tatlı yemek gibi değil akşam sizlerle konuştuktan sonra saat 8 gibi 2 kase mercimek yemeği yedim tabi şimdi siz bana bundan bişey olmaz da diyebilirsiniz keşke bir kase yeseydinizde ama dananın hatta filin kuyruğu burada da kopmuyor henüz saat gece 23:35 sularında gözüm döndü benim birde ilk başlarda hızlı kilo veriyodum ya şimdi hızlı veremiyorum diye gözüm döndü gittim bir tabak dolu dolu pirinç pilavı yanında ( derisini bile ayıklamadan ) bir but ve bir kase çorba yedim sonra da çok sinirim bozuldu oturdum ağla ağla ağla kendime çok çok kızdım (

64.4 çıkıyodum ya terazide bir çıktım ki ne göreyim 66 .3 sonra yattım her neyse sabah kalktığımdan 65.1 dim yani 700 gr direk bedene geldi çok moralsizim günüm bu yüzden çok kötü geçti (

sonra sabah
1 kase yoğurt ve yarım saat sonra 1 yumurta yedim

ara bir mandalina

öğlen
br kase mantar çorbası 2 kadın budu köfte 1 kutu ayran

ara bir mandalina

akşam da şimdi yicem işte ama gelince bir kase yoğurdumu yedim umarım sizden güzel haberler gelir sevgiyle kalın

Şimdi bende günümü toparlayayım....
sabah uyanınca 1 bardak su
1 mandalina
kahvaltı: 1 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı çemen
1 bardak evde sıkılmış meyve suyu
ara öğün: 1 portakal
1 muz
öğle : yemek yiyemedim (((notları yetiştirmem lazımdı...
ara öğün: 1 bardak çay
4 adet ikram bisküvi
akşam: 8-9 kaşık olur karnıbahar yemeği
ara öğün: 1 portakal
1 mandalina
şimdi kalkıp leslie yapacağım şu 68 dakikalık olanından....

iyiken gitmişim yaaa hava güzeldi çok keyifli geçti günüm
kızlarrr nasılsınız...
Hepinizi çok seviyorum...

kontesimmmmmmmmmm güzel arkadaşım ben iyiyim asıl sen nasılsınnn,benseni daha çok seviyorummmmmmmmm

ne diyimyazık etmişsin kendine bir anlık çıldırma anı diyelim veönümüzdeki maçlara bakalımm

Slm kızlarr saat 14:30 agora gittim o saatten 17:30 kadar paso yürüdüm. Iyi bir aktivite oldu iyiken gitmişim çok güzel geçti..

Gelelim benim saçma sapan menüme siz yazmadan ben yorum yapayım saçma yetersiz olmayan bir menüü

aç karnına su içtim
kahvaltı ikidilimkare çavdar ekmeğine kaşarlı domatesli tost
ara:kahve şekersizbiraz süt ile
ara:5 badem
öğlen: Dün oğluma tatlı alırken kendimede kazan dibi aldım amaakşam yemek istemedim yakması zor olmasın diye bende öğleyemeğimi feda ettim 1 porsyon kazan dibi yedim
akşam:canım çok çektiği için gevrek aldım enine ikiye ayırdım içine kaşar domates ekledim tost makinasında kızarttım yanında büyükboy ayran ile

su tüketimifena değil
şimdi yeşil çayımı içeceğim
bundan sonra bi salep belki içerimm

yukardada yazdım dengesizbir menü ama açmıyım değilim..

Son düzenleme: